|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73381 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Ale żeście napsztykały postów...
![]() Melduję się po długim weekendzie, u mnie nic nowego, nadal nie zafarbowałam włosów Szsz jak dobrze Cię widzieć, tęskniłam Cytat:
I nie szło ich uklepać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko jest możliwe. Cytat:
nie wyglądały tragicznie, no, poza tym, że niszczyłam je prostownicą Bardzo lubiłam tę fryzurę i na pewno do niej wrócę, niech tylko włosy odrosną.
|
|
#73382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam was
![]() Cytat:
![]() Parę stron wcześniej widziałam coś o glicerynie. Szarpał mi włosy i wyrwał masę I wyprostował. Skręt jest okej, silikony chyba już domyłam. Ale żeby nie wiedzieć jak czesać włosy i jak mówię bez prostownicy to bez, a ten swoje ![]() Moje ulubione Cytat:
Pokażę wam moje włosy. 1. po przyjściu od fryzjera. 2. dwa dni po, mycie dzień wcześniej, po spaniu / po reanimacji wieczorem tego samego dnia Mają większą objętość, widzę ile skręt zabiera z długości. Idę nadrabiać dalej.. |
||
|
|
|
#73383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pani Korkociąg
|
||
|
|
|
#73384 |
|
Zadomowienie
|
Karmenka, piękne lokasy
|
#73385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze popatrzę w internetach na jakieś inne. Bo byłam rano w Saturnie i bieda, jeśli o suszarki chodzi. |
||
|
|
|
#73386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a pryskacza do można sobie w ciągu dnia do reanimacji robić. ![]() Cytat:
|
|
#73387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja próbuję zawalczyć o większy skręt, ale nie wiem czy mam tak podatne włosy.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#73388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj już niestety im się odwidziało, próbowałam spać w chustce podejście drugie, ale jak kilka dni temu zerwałam ją w środku nocy, tak teraz straciłam umiejętność zawiązania jej i po 15stu minutach prób rzuciłam pomysł w cholerę
|
|
#73389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziś będę próbowała zawalczyć o jakikolwiek
|
|
#73390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73391 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś używał na włosy masła kawowego?
Znalazłam je tutaj: http://zielonyklub.pl/oleje-masla-wo...lo-kawowe.html Ciekawa jestem, czy zmieniłoby kolor włosów i czy wzmocniłoby cebulki
|
#73392 |
|
Wtajemniczenie
|
udana
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- witaj falko
|
|
|
|
#73393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedział, że musi podprostować końce, bo nie widzi czy równo. Ja parzę, a tu cała głowa prosta. Płakać mi się chciało jak mi te włosy prostował, słabo mi było, dosłownie. No ale nic złego się nie stało. Dalej się kręcą, suche nie są. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Co do maseł to jestem na etapie tych pospolitych |
||
|
|
|
#73394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To gdzie go szukać? W biedrze i jeszcze gdzieś? Chociaz na razie zrobiłam sobie z wody, keratynki, soku aloe, i kropelki garniera AiK... Chcę piankę do włosów spróbować... ![]() Karmenka, jak ten barbarzyńca mogł z prostownicą...
|
|
|
#73395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() w necie widziałam tu tą wersję Bobini, ale nigdy w tym sklepie nic nie kupowałam |
||
|
|
|
#73396 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapłaciłam za nią 100 złCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
mam go w domu, małej siostrze nim loczki myjemy
|
||||
|
|
|
#73397 |
|
Raczkowanie
|
hej..od paru myc w koncu jestem zadowolona z efektu jaki uzyskuje: lsniace miesiste loki,objetosc,skret powoli wraca do wczesniejszego choc jeszcze duzo pracy..ale!!!!!
totalnie na drugi dzien jest beznadziejnie!!moja reanimacja zawsze konczy sie brakiem objetosci ,oklapem,miesiste loki zamieniaja sie w cienkie niteczki jakby byly nieswieze..ogolnie masakra..a probowalam juz wszytskiego-chyba dzis byla woda plus zel lniany..odgniecenie sucharkow i cieniutkie lekko poskrecane niteczki..a zaznaczam ze po myciu moja piekna fryzura pod koniec dnia juz jest spuszona loki sa luzniejsze i nad ranem budze sie z puchem i nie wiadomo czym na glowie..spie na satynowej poduszcze..prosze napiszcie wasze sprawdzone sposoby na reanimacje!!nie chce myc wlosow codziennie (((
|
|
|
|
#73398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne ![]() A ja dzisiaj dostałam bardzo dużo komplementów, bo przyszłam do szkoły lekko odmieniona ![]() Włosy pofarbowane szamponem koloryzującym bez amoniaku-kolor kasztan, prosta grzywka+ loczki, niestety żel wgniotłam dopiero rano, ale i tak były ładne, bo na noc skręciłam je w ślimaczki ![]() Nikt nie wierzył, że na prawdę tak kręcą mi się włosy, bo bez ślimaczków, a z żelem miałam identyczne ![]() Nie chodziłam tydzień do szkoły, a tu tak mi się zaczęły włosy kręcić, jak umyję normalnie, bez stylizacji to robi się siano.. już wiem, że nie mogę ich czesać, tylko na mokro. Jakie macie sposoby na reanimację loczków, na następny dzień?
|
|
#73399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), moczę ugniatając rękoma, wgniatam trochę kremu z biedry i co jakiś czas ugniatam koszulką podczas dosychania ![]() Tak jak mówię - nie polecam. U mnie się sprawdza i zniszczeń nie widzę, nie wiem jak mogłoby być u innych.
|
|
#73400 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć pięknowłose
![]() ![]() parę dni nie wchodziłam, teraz nadrobiłam co i jak i jestem nadal pod wrażeniem ![]() Muszę się pochwalić, że po sobotnim ogarnięciu włosów pojawił się pierwszy rulonik ![]() Właśnie siedzę z sucharami na głowie (jutro nie zdążę umyć) i jestem zachwycona faktem, że wreszcie tył się podniósł - nie umiałam od początku ogarnąć żeby się podwinął, aż wreszcie dziś się udało mam nadzieję, że odgniecenie da radę, ale to gdzieś za pół godzinki, godzinkę, może więcej. Póki co chwalę się sucharami :POdrastam z boba, który był zrobiony na dość mocno pocieniowanych i odrośniętych włosach - miałam rok temu zaćmienie i totalny bałagan na głowie, potem wróciłam do boba (wcześniej z dnia na dzień sama sobie ścięłam jakieś 30cm włosów, ah, ten spontan ).No i bonusiwo, bo wszyscy uwielbiają go oglądać :P:P I jak zwykle - jesteście wielkie, dziękuję i uwielbiam Was
|
|
#73401 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze, powiem Wam że mnie troszkę spuszyło ahh ta pogoda ![]() Też tak macie, że jak chodzicie z wilgotnymi włosami spać to one rano w niektórych miejscach nadal są mokre?
|
#73402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#73403 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... Facelle sensitive mnie podrażnia i nie wiem, co robić. Myłam nim włosy dwa miesiące, zaczęła mnie swędzieć skóra głowy, więc odstawiłam, zaczęłam myć Alterrą morelową i swędzenie przeszło jak ręką odjął. Myłam tak praktycznie miesiąc i wczoraj umyłam Facelle, na próbę i znowu mnie cała głowa swędzi
|
|
|
|
#73404 |
|
Zadomowienie
|
Przestań myć Facelle
![]() alternatyw jest sporo,wystarczy chwilę poszukać
|
|
#73405 |
|
Zakorzenienie
|
Przestałam
Spróbuję balsam BDfM
|
|
|
|
#73406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie szarpałam ich w żaden sposób, więc przyczyną może być albo zły szampon, chociaż wątpię i nie wiem czym myć włosy... Bd odpada, odżywki rownież. Myślę że mogłam również przesadzić z pielęgnacją, za często i za dużo olejów nakładałam i również na skalp... A jeżeli nie to to hormony... Wybieram się w tygodniu do dermatologa, ale jak powiem mu że nakładałam na włosy oleje to znowu popatrzy na mnie jak na wariatkę i powie że to absolutnie zakazane, chociaż ja wiem że olejowanie jest jak najbardziej pozytywne
|
|
|
|
|
#73407 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() (moje są w codzienniku)faaajny ten bonus - taką ma dostojną minę
|
||
|
|
|
#73408 |
|
Zadomowienie
|
a czy zmywając nim olej zaszkodzę włosom?
|
|
|
|
#73409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak, ja mam podobnie (dlatego nie chodzę spać w wilgotnych, żeby się nie przeziębić...) ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- jeżeli ma taki sam skład jak ten Bobini to jest na SLSie... |
|
|
|
|
#73410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle że ja po odgnieceniu nie mam jeszc ze tak fajnych, ale spoko, odrosną, a do tego czasu ja się nauczę porządnie o nie dbać ![]() W ogóle odkryłam że moje włosy są chyba niskoporowate - są śliskie jak się po nich jeździ i mimo, iż zostawiłam je do schnięcia ok 13-14 to nadal są gdzieniegdzie wilgotnawe. Czyli pasowałoby ;]
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

po co masz tracić czas. Odbicia u nasady niczym nie wspomagam poza suszeniem głową w dól. Nie nakładam nic u nasady, żadnych odżywek, stylizatorów itp, czasem pianki jak używałam to z pewnościa sie dostaje jakaś jej część bo jej używam zawsze mnóstwo i ugniatam aż do skóry. Myślę, że to kwestia cienkich włosów i tego, że rosną jakby prostopadle do skóry więc łatwo je unieść.. Może to jest sekret objętości?
Jak zwiąże włosy w miare ciasny kucyk i płasko leżą przy skórze to mam wrażenie jakbym je łamała u nasady i bardzo mnie bolą cebulki po zdjęciu gumki.. 
Wszystko jest możliwe. 

I wyprostował. Skręt jest okej, silikony chyba już domyłam.