Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2447 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 12:22   #73381
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Ale żeście napsztykały postów...
Melduję się po długim weekendzie, u mnie nic nowego, nadal nie zafarbowałam włosów

Szsz jak dobrze Cię widzieć, tęskniłam W lipcu pisałaś o prostym szamponie ze slesem - postanowiłam też spróbować, kupiłam taniochę w markecie... i faktycznie lepiej podziałała niż wypasione szampony z trylionem substancji odżywczych! To trochę zmieniło moje myślenie, co naprawdę wpływa na wypadanie włosów w moim przypadku.

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Oszczędze Ci fatygi w poszukiwaniu odpowiedzi, niby wiele postów nie wysmarowałam ale mimo wszystko.. po co masz tracić czas. Odbicia u nasady niczym nie wspomagam poza suszeniem głową w dól. Nie nakładam nic u nasady, żadnych odżywek, stylizatorów itp, czasem pianki jak używałam to z pewnościa sie dostaje jakaś jej część bo jej używam zawsze mnóstwo i ugniatam aż do skóry. Myślę, że to kwestia cienkich włosów i tego, że rosną jakby prostopadle do skóry więc łatwo je unieść.. Może to jest sekret objętości? Jak zwiąże włosy w miare ciasny kucyk i płasko leżą przy skórze to mam wrażenie jakbym je łamała u nasady i bardzo mnie bolą cebulki po zdjęciu gumki..
Trochę mam podobnie, też miałam zawsze wrażenie, że włosy mi rosną prostopadle I nie szło ich uklepać.
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Bardzo Ci dziękuję za opis
suszysz dyfuzorem? Moje cienkie kudełki wymagają odbicia od skóry a nie potrafię zbyt dobrze ich podpinać, ostatnie 2 razy żabkami sie bawiłam, efekt lepszy niż przyklap, ale to jeszcze nie to.
Dojrzewam do zakupu dyfuzora, ale kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem nawet gdzie szukać ( nie używam suszarki w ogóle)
Ja też się nie znam, poszłam w zeszłym roku do Tesco i kupiłam jakąś Botti, ma dyfuzor z dość wysoką kryzą okalającą bolce, więc nic nie rozwiewa. Fajna i działa jak powinna a nie zapłaciłam majątku. Pies ją uwielbia
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem dyfuzor to najlepszy wynalazek dla kręconych sama posiadam go już rok i dziwię się jak wcześniej bez niego dawałam radę żyć. Ja mam Remingtona. Generalnie polecam szukać takiego który ma duże (czyt.długie) bolce i szeroką tą nakładkę. Dobra suszarka z dyfuzorem to cena ok 120-200 zł.
Ja zapłaciłam 65zł. Uważam, że jest dobra

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Mnie marzy się powrót do moich gęściochów ale myślę, że to nieosiągalne. Za dużo lat wypadania.
Nie myśl tak Wszystko jest możliwe.

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
ponadto doszłam do wniosku, że w moim przypadku związywanie włosów w kucyk, warkocz czy jakie luźne związanie jest tak niepraktyczne, że szkoda słów, bo jak się okazuje moje włosy są na tyle ciężkie, że wszystko się rozwala, wychodzi bokami, opada przez to prezentuje się bardzo brzydko, jakieś macie rady co robić z włosami długimi, zeby nie przeszkadzały, a jakoś, żeby wyglądały ? tylko nie mówcie, żeby obciąć, taka opcja nie wchodzi w grę
Ja zaplatałam swoje zawsze w warkocz i pozwalałam na targanie. nie wyglądały tragicznie, no, poza tym, że niszczyłam je prostownicą
Bardzo lubiłam tę fryzurę i na pewno do niej wrócę, niech tylko włosy odrosną.
Stary 2012-11-05, 12:27   #73382
Karmenka
Zakorzenienie

Nadrabiam was
Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
Ja mam Babyliss D495E i sobie chwalę

a przy okazji krótkie pytanie, bo od 6 miechów zajmuje się włosami i schrzaniłam sprawę ostatnio. W zeszłym tygodniu kupiłam glicerynę, no to jak to ja: no trzeba wypróbować! Jak to kupić i nie sprawdzić od razu co to da? Więc umyłam włosy tak jak normalnie i do WAX'a dodałam 3 krople gliceryny. Na 30 minut pod czepek i jak przyszło do zmywania to już czułam że jest coś nie tak, były dziwnie szorstkie. Osuszyłam koszulka i dosłownie nie wiedziałam za co się pierw zabrać, bo takiego siana to ja od 6 miesięcy nie widziałam T^T do teraz nie mogę ich ogarnąć, a były takie ładne T^T

Wiecie może jaki jest sekret poprawnego używania gliceryny żeby ona nawilżała a nie wysuszała na siano (nie licząc stężenia 5%)?
Ta chyba przekracza mój budżet

Parę stron wcześniej widziałam coś o glicerynie.
Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Ściął za dużo czy skręt popsuł ?
Szarpał mi włosy i wyrwał masę I wyprostował. Skręt jest okej, silikony chyba już domyłam.

Ale żeby nie wiedzieć jak czesać włosy i jak mówię bez prostownicy to bez, a ten swoje
Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
co za gęstość, objętość! Są włosy a'la cheetosy, wszystko co lubię
Moje ulubione chrupki oczywiście, ale loczki też.
Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość

I ja też! Już od czasu, gdy wycofali Isane z babassu Wkurza mnie ten Rosman okropnie dlatego odkrywam kosmetyki z Natury Do tego znalazłam w Sopocie sklep, który jest dosłownie rajem dla włosomaniaczek! Można u nich kupić stacjonarnie większość asortymentu z Khadi, ZróbSobieKrem, BingoSpa, Organicum i wszystkie te rosyjskie nowości co zwojowały blogerki Ceny są bliskie cenom z neta, maski bingo po 12zł, farby khadi po 26zł
Masz na myśli ten herbalist la butiko ? Sto lat się tam wybieram.

Pokażę wam moje włosy.
1. po przyjściu od fryzjera.
2. dwa dni po, mycie dzień wcześniej, po spaniu / po reanimacji wieczorem tego samego dnia

Mają większą objętość, widzę ile skręt zabiera z długości.

Idę nadrabiać dalej..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09437.jpg (81,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09482.jpg (120,7 KB, 81 załadowań)
Stary 2012-11-05, 12:32   #73383
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumaaaaa Pokaż wiadomość
edit:moje włosy po odgnieceniu,wiem wiem,że to wygląda śmiesznie(to czarne) ale dzisiaj mam wybitnie nie wyjściową twarz,a moja obsługa programów jest godna pożałowania
najs
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
aaa, kocham glutka lnianego, jeszcze trochę mokre i muszę dostylizować 'ogon', ale patrzcie :
się pokręciły
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
dodałam zdjecia do codziennika
Pani Korkociąg
Stary 2012-11-05, 12:33   #73384
rozsznurowana
Zadomowienie

Karmenka, piękne lokasy marzą mi się takie, ale to chyba nie osiągalne w moim wypadku

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:34   #73385
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość

A ile ma? Jak przechowujesz? Cały czas zamknięty? Bo jak biały nalot to może grzybek na nim rosnąć Podsunęłaś mi własnie ciekawą rzecz - ciekawe, czy do pożywek pod mikroorganizmy wykorzystują żel lniany . Muszę pogrzebać w necie..
Nie sądzę. Za dużo z nim zachodu, agar jest lepszy i się tak nie psuje, więc nie ma co się bawić w szukanie czegoś gorszego.
Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
u mnie są 3 stopnie nawiewu i taki przycisk ze śnieżynką, który jak się chce super zimne powietrze jednak chyba trzeba trzymać, nie wiem do końca, bo jakoś tej funkcji ogarnąć nie mogłam Ale chłodny nawiew daje radę jeżeli chodzi o suszenie włosów, bo tego najcieplejszego nie da wytrzymać nawet jak prostowałam włosy
A to chyba mnie przekonałaś.
Jeszcze popatrzę w internetach na jakieś inne. Bo byłam rano w Saturnie i bieda, jeśli o suszarki chodzi.
Stary 2012-11-05, 12:36   #73386
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
co prawda, jutro dzień mycia włosów ale nie mogę się doczekać tej pierwszej próby wydobycia moich rzekomych loków. i się zastanawiam, jak zrobię teraz żel lniany to będzie gotowy do użycia gdzieś o 18/19 ?
jak najbardziej, ja używam go jak tylko ostygnie, co prawda nie jest jeszcze odpowiednio zglucony, ale też daje radę

Cytat:
Napisane przez krolowa zurawin Pokaż wiadomość
właśnie schną mi włosy,także niedługo mój debiut na wizażu z CG
jaką polecacie odżywkę b/s dostępną w rossmanie i w którym momencie jej używać,po prostu spryskać czy pougniatać?
balsam do loków z Nivei, balsam Joanna miód i mleko. koniecznie pougniatać, od razu fajniejsze włosy się robią a pryskacza do można sobie w ciągu dnia do reanimacji robić.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Yukiri, ja pomyśłałam dokładnie to, co deszczowa Bridget napisała - wiem ze byłas u fryzjera, ale jak chcesz wzmocnić skręt, to powinnaś chyba trochę z długosci odpuścić, wydaje mi się ze wizualnie byłoby lepiej, ale nich większe autorytety tutaj doradzą
strasznie podoba mi się moja wizażowa ksywa, co to będzie, jak będę chciała zmienić avatar

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:36   #73387
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
Karmenka, piękne lokasy marzą mi się takie, ale to chyba nie osiągalne w moim wypadku
Ja próbuję zawalczyć o większy skręt, ale nie wiem czy mam tak podatne włosy.
Stary 2012-11-05, 12:38   #73388
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Pokażę wam moje włosy.
2. dwa dni po, mycie dzień wcześniej, po spaniu / po reanimacji wieczorem tego samego dnia
piękna długość, piękny kolor czemu dałaś sobie prostować włosy fryzjerowi?! ręce bym mu poucinała

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
się pokręciły
dzisiaj już niestety im się odwidziało, próbowałam spać w chustce podejście drugie, ale jak kilka dni temu zerwałam ją w środku nocy, tak teraz straciłam umiejętność zawiązania jej i po 15stu minutach prób rzuciłam pomysł w cholerę

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:38   #73389
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
Ja próbuję zawalczyć o większy skręt, ale nie wiem czy mam tak podatne włosy.

ja dziś będę próbowała zawalczyć o jakikolwiek

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:43   #73390
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Poczekaj, ja sprawdzałam Mała Ksiezniczke w Rossie i wydawalo mis ie ze tam alko był... sprawdze jeszcze
a ta w Rossie to nie jest czasem Liliputz?bo pamiętam, że średniawy skład miała...
Stary 2012-11-05, 12:44   #73391
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Czy ktoś używał na włosy masła kawowego?
Znalazłam je tutaj:
http://zielonyklub.pl/oleje-masla-wo...lo-kawowe.html
Ciekawa jestem, czy zmieniłoby kolor włosów i czy wzmocniłoby cebulki
Stary 2012-11-05, 12:46   #73392
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
A to moja pierwsza udana reanimacja
udana

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
Witam
Przyjmiecie do swojego grona nową falowaną?
witaj falko
Stary 2012-11-05, 13:14   #73393
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
piękna długość, piękny kolor czemu dałaś sobie prostować włosy fryzjerowi?! ręce bym mu poucinała
Nie dałam! Zapytał mnie czy może wyprostować, to powiedziałam, że wolałabym nie, bo unikam prostownicy. No to wysuszył, na prosto ofc (nigdy nie widziałam, żeby fryzjer suszył z dyfuzorem) prędkość podmuchu 150 km/h, temperatura pewnie maks. Ja na głowie pudel, no bo co innego.
Powiedział, że musi podprostować końce, bo nie widzi czy równo. Ja parzę, a tu cała głowa prosta.
Płakać mi się chciało jak mi te włosy prostował, słabo mi było, dosłownie. No ale nic złego się nie stało. Dalej się kręcą, suche nie są.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Czy ktoś używał na włosy masła kawowego?
Znalazłam je tutaj:
http://zielonyklub.pl/oleje-masla-wo...lo-kawowe.html
Ciekawa jestem, czy zmieniłoby kolor włosów i czy wzmocniłoby cebulki
Nie testowałam, ale chciałam zauważyć, że to ma świetną nazwę http://zielonyklub.pl/oleje-masla-wo...-murumuru.html

Co do maseł to jestem na etapie tych pospolitych
Stary 2012-11-05, 13:19   #73394
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie podoba mi się moja wizażowa ksywa, co to będzie, jak będę chciała zmienić avatar
Nie zmieniaj już

Cytat:
a ta w Rossie to nie jest czasem Liliputz?bo pamiętam, że średniawy skład miała...
Masz rację, pokręciałam, dobrze że nie kupiłam...
To gdzie go szukać? W biedrze i jeszcze gdzieś?

Chociaz na razie zrobiłam sobie z wody, keratynki, soku aloe, i kropelki garniera AiK...

Chcę piankę do włosów spróbować...

Karmenka, jak ten barbarzyńca mogł z prostownicą...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 13:42   #73395
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokażę wam moje włosy.

jak anioł...

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Masz rację, pokręciałam, dobrze że nie kupiłam...
To gdzie go szukać? W biedrze i jeszcze gdzieś?
w Biedrze bywa jako Pinio po ok. 4 zł tylko trzeba czatować
w necie widziałam tu tą wersję Bobini, ale nigdy w tym sklepie nic nie kupowałam
Stary 2012-11-05, 13:52   #73396
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Idę dziś/jutro kupić suszarkę do włosów.
Macie jakieś sprawdzone typy ? Bo nie chcę brać na oślep.
mam Rowentę CV4952 Powerline, i sobie ją chwalę zapłaciłam za nią 100 zł

Cytat:
Dzięki.
A nawiew zimnego powietrza trzeba trzymać cały czas czy da się wcisnąć ten guzik ?
Bo w domu mam taką, gdzie trzeba cały czas naciskać żeby leciało zimne i mnie to denerwuje.
w mojej niestety trzeba, ale ja suszę i tak najczęściej naprzemiennie ciepłym i zimnym

Cytat:
Nadrabiam was
Pokażę wam moje włosy.

ale ładne

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
w Biedrze bywa jako Pinio po ok. 4 zł tylko trzeba czatować
w necie widziałam tu tą wersję Bobini, ale nigdy w tym sklepie nic nie kupowałam
Pinio? można go stosować jako delikatny szampon? mam go w domu, małej siostrze nim loczki myjemy
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 13:59   #73397
jula85
Raczkowanie

hej..od paru myc w koncu jestem zadowolona z efektu jaki uzyskuje: lsniace miesiste loki,objetosc,skret powoli wraca do wczesniejszego choc jeszcze duzo pracy..ale!!!!!
totalnie na drugi dzien jest beznadziejnie!!moja reanimacja zawsze konczy sie brakiem objetosci ,oklapem,miesiste loki zamieniaja sie w cienkie niteczki jakby byly nieswieze..ogolnie masakra..a probowalam juz wszytskiego-chyba dzis byla woda plus zel lniany..odgniecenie sucharkow i cieniutkie lekko poskrecane niteczki..a zaznaczam ze po myciu moja piekna fryzura pod koniec dnia juz jest spuszona loki sa luzniejsze i nad ranem budze sie z puchem i nie wiadomo czym na glowie..spie na satynowej poduszcze..prosze napiszcie wasze sprawdzone sposoby na reanimacje!!nie chce myc wlosow codziennie(((
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 14:59   #73398
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
czemu dopiero jutro
nagminnie gotuję porcyjkę używam na ciepło, zanim umyje włosy ponakładam odżyweczek temperatura glutka robi sie idealna
Następnym razem użyję wcześniej

Cytat:
Żel jest przydatny do użycia zaraz po tym jak ostygnie, jeżeli potrzebuję na już to nigdy nie czekam tych 24h

A to moja pierwsza udana reanimacja Co prawda jest puch (przy dzisiejszej wilgotności trudno żeby go nie było nawet gdybym umyła włosy) i lewa strona jest pofalowana bardziej od drugiej, ale można z tym wyjść do ludzi i iść na zajęcia
A czym reanimowałaś włosy?
Bardzo ładne

A ja dzisiaj dostałam bardzo dużo komplementów, bo przyszłam do szkoły lekko odmieniona
Włosy pofarbowane szamponem koloryzującym bez amoniaku-kolor kasztan, prosta grzywka+ loczki, niestety żel wgniotłam dopiero rano, ale i tak były ładne, bo na noc skręciłam je w ślimaczki
Nikt nie wierzył, że na prawdę tak kręcą mi się włosy, bo bez ślimaczków, a z żelem miałam identyczne

Nie chodziłam tydzień do szkoły, a tu tak mi się zaczęły włosy kręcić, jak umyję normalnie, bez stylizacji to robi się siano.. już wiem, że nie mogę ich czesać, tylko na mokro.

Jakie macie sposoby na reanimację loczków, na następny dzień?

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 15:19   #73399
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
prosze napiszcie wasze sprawdzone sposoby na reanimacje!!nie chce myc wlosow codziennie(((
Ja robię rzecz okropną. Nie namawiam - odradzam, szczególnie kiedy włos zniszczony. Rano biorę grzebień z szerokim rozstawem, rozczesuje (powstaje fajny pudel ), moczę ugniatając rękoma, wgniatam trochę kremu z biedry i co jakiś czas ugniatam koszulką podczas dosychania

Tak jak mówię - nie polecam. U mnie się sprawdza i zniszczeń nie widzę, nie wiem jak mogłoby być u innych.
Stary 2012-11-05, 15:36   #73400
dzolls
Zakorzenienie

Cześć pięknowłose

parę dni nie wchodziłam, teraz nadrobiłam co i jak i jestem nadal pod wrażeniem

Muszę się pochwalić, że po sobotnim ogarnięciu włosów pojawił się pierwszy rulonik
Właśnie siedzę z sucharami na głowie (jutro nie zdążę umyć) i jestem zachwycona faktem, że wreszcie tył się podniósł - nie umiałam od początku ogarnąć żeby się podwinął, aż wreszcie dziś się udało mam nadzieję, że odgniecenie da radę, ale to gdzieś za pół godzinki, godzinkę, może więcej. Póki co chwalę się sucharami :P

Odrastam z boba, który był zrobiony na dość mocno pocieniowanych i odrośniętych włosach - miałam rok temu zaćmienie i totalny bałagan na głowie, potem wróciłam do boba (wcześniej z dnia na dzień sama sobie ścięłam jakieś 30cm włosów, ah, ten spontan ).

No i bonusiwo, bo wszyscy uwielbiają go oglądać :P:P

I jak zwykle - jesteście wielkie, dziękuję i uwielbiam Was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0105.jpg (41,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0106.jpg (36,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0107.jpg (37,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0108.jpg (110,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0109.jpg (113,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0104.jpg (77,3 KB, 30 załadowań)

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 16:28   #73401
antoninamotyl
Rozeznanie

Moje dzisiejsze, powiem Wam że mnie troszkę spuszyło ahh ta pogoda

Też tak macie, że jak chodzicie z wilgotnymi włosami spać to one rano w niektórych miejscach nadal są mokre?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (71,9 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 123.jpg (76,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (84,9 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-11-05, 16:30   #73402
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Też tak macie, że jak chodzicie z wilgotnymi włosami spać to one rano w niektórych miejscach nadal są mokre?
jakie piękne korkociągi

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 16:41   #73403
Malwina_89
Zakorzenienie

Wiecie co... Facelle sensitive mnie podrażnia i nie wiem, co robić. Myłam nim włosy dwa miesiące, zaczęła mnie swędzieć skóra głowy, więc odstawiłam, zaczęłam myć Alterrą morelową i swędzenie przeszło jak ręką odjął. Myłam tak praktycznie miesiąc i wczoraj umyłam Facelle, na próbę i znowu mnie cała głowa swędzi A na dodatek dzisiaj znalazłam kilka małych strupków na głowie. Nie wiem, co teraz, pomóżcie

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 16:56   #73404
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Nie wiem, co teraz, pomóżcie
Przestań myć Facelle

alternatyw jest sporo,wystarczy chwilę poszukać
Stary 2012-11-05, 17:15   #73405
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Przestań myć Facelle

alternatyw jest sporo,wystarczy chwilę poszukać
Przestałam Spróbuję balsam BDfM

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 17:24   #73406
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie sądzę Chyba, że podczas tego ugniatania robiłaś coś, co mogło osłabić włosy, np. szarpałaś je, mocno naciągałaś itp.. Ale wydaje mi się to mało prawdopodobne.

Nie szarpałam ich w żaden sposób, więc przyczyną może być albo zły szampon, chociaż wątpię i nie wiem czym myć włosy... Bd odpada, odżywki rownież. Myślę że mogłam również przesadzić z pielęgnacją, za często i za dużo olejów nakładałam i również na skalp... A jeżeli nie to to hormony... Wybieram się w tygodniu do dermatologa, ale jak powiem mu że nakładałam na włosy oleje to znowu popatrzy na mnie jak na wariatkę i powie że to absolutnie zakazane, chociaż ja wiem że olejowanie jest jak najbardziej pozytywne

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:10   #73407
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Pinio? można go stosować jako delikatny szampon? mam go w domu, małej siostrze nim loczki myjemy
chodzi mi o płyn do rozczesywania włosów, szampony Pinio też są w Biedrze, ale łatwiej dostępne niż spray

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Właśnie siedzę z sucharami na głowie (jutro nie zdążę umyć) i jestem zachwycona faktem, że wreszcie tył się podniósł - nie umiałam od początku ogarnąć żeby się podwinął, aż wreszcie dziś się udało mam nadzieję, że odgniecenie da radę, ale to gdzieś za pół godzinki, godzinkę, może więcej. Póki co chwalę się sucharami :P

No i bonusiwo, bo wszyscy uwielbiają go oglądać :P:P
podobnie wyglądamy "wysucharzone" (moje są w codzienniku)

faaajny ten bonus - taką ma dostojną minę
Stary 2012-11-05, 18:10   #73408
vidia9
Zadomowienie

a czy zmywając nim olej zaszkodzę włosom?
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:13   #73409
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Twoje włosy przypominają mi loki Ewalucji

tak, ja mam podobnie (dlatego nie chodzę spać w wilgotnych, żeby się nie przeziębić...)

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
a czy zmywając nim olej zaszkodzę włosom?
jeżeli ma taki sam skład jak ten Bobini to jest na SLSie...
Stary 2012-11-05, 18:15   #73410
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi mi o płyn do rozczesywania włosów, szampony Pinio też są w Biedrze, ale łatwiej dostępne niż spray

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

podobnie wyglądamy "wysucharzone" (moje są w codzienniku)

faaajny ten bonus - taką ma dostojną minę
Oglądałam tyle włosów, że musiałam sie cofnąć i rzeczywiście, jesteśmy chyba włosowe bliźniaczki tyle że ja po odgnieceniu nie mam jeszc ze tak fajnych, ale spoko, odrosną, a do tego czasu ja się nauczę porządnie o nie dbać

W ogóle odkryłam że moje włosy są chyba niskoporowate - są śliskie jak się po nich jeździ i mimo, iż zostawiłam je do schnięcia ok 13-14 to nadal są gdzieniegdzie wilgotnawe. Czyli pasowałoby ;]

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości