Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 12:04   #3931
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Myślałyście o prezentach pod choinkę dla maluchów? Kupujecie coś?
My kupilismy to:

http://www.ebay.co.uk/itm/VTECH-GROW...item337d8367d9

To takie 3w1 jest.Mam jeszcze kilka mniejszych rzeczy,ale to zobacze co na 6 grudnia do buta,a co jeszcze do gwiazdkowych dolozyc.

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

przypomniała mi się jeszcze ostatnia sytuacja w sklepie .
T. trzymał Roba na rękach w alejce "dzieciowej". Z naprzeciwka nadchodzi rodzenstwo(dziewczynka ok 5-6 lat, chłopiec jakies 4). Mają wielkie różowe balony i śpiewają sobie na głos.
Zatrzymują się centralnie przed T. patrzą na Robsona, chwila konsternacji i pytanie:
"Prosze Pana, a ten dzidzius bedzie chłopcem czy dziewczynką"

No ciekawe co wam z Roba wyrosnie

Cytat:
Nie wiem jak to drugie,ale to pierwsze od 3 latek jest,wiec macie czas do niego.Podejrzewam,ze drugie tez bedzie dla wieku od 3 lat w gore.Poza tym ja bym wolala posluchac w sklepie jak gra,bo to istotne,a przez internet nie sprawdzisz.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hello!
Ale zimno u nas :/
Chcialam sie pochwalic, ze dwa dni temu wyszly nam kolejne 2 zabki, takze mamy juz 5! hurra

A teraz ide nadrobic was z weekendu
No jak leciecie z zabkami
My nadal bezzebni,ale cos czuje,ze to kwestia dni
Stary 2012-11-05, 12:05   #3932
koniakonia
Zakorzenienie

Joanaros wzięłabym takie , które idzie robić ciszej lub wyłączać

Monika 83 a jakaś miska maksymalnie duża? a może są jakieś rozwiązania w tym względzie ? bo to chyba częsty problem rodziców kabinowych

a jakby wstawic taki basen?

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-11-05 o 12:08
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:09   #3933
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
stolik powiadasz? to nawet nie wiedziałam, a Nina miała, ale ja to zawsze różne funkcje różnych rzeczy odkrywam długo długo po czasie muszę dobrze tż obejrzeć . może ma jakieś dodatkowe przyciski co załączają jakieś funkcje typu zmywanie itp.

Mravka na tej stronie co podałam chyba jest napisane nawet o tym,że korzyści z czworaczkowanie wychodzą w wieku 7-8 lat przy nauce czytanie i pisania , wiadomo,że się dziecka do tego nie zmusi, ale można go nie zniechęcać i nie dawać środków zastępczych do poruszania się ,bo wtedy to już na bank oleje czworaczkowanie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

a smoczek ? używacie?
jak jej podaje gdy płacze to wypluwa smoka

a jeszcze się strasznie poci
...główka cała mokra jest

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:22   #3934
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
jak jej podaje gdy płacze to wypluwa smoka

a jeszcze się strasznie poci
...główka cała mokra jest
hmm...może spróbujcie żółty smoczek, tzn. z tej żółtej gumy...a czy podajesz cyca za każdym płaczem? może jest przejedzona i dlatego szarpie cyca , bo chce tylko ssać a nie jeść...dlatego próbowałabym ze smoczkiem, współczuję serdecznie i mam nadzieję,że niebawem znajdziecie przyczynę płaczu albo Mała wyrośnie z tego , powodzenia i sił życzę

vit.d podajesz? głowka może być spocona od płaczu, a jaką masz temperaturę w pomieszczeniu? może Jej za gorąco i dlatego płacze i przy tym sie poci, jak jest ubrana?
Stary 2012-11-05, 12:27   #3935
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
hmm...może spróbujcie żółty smoczek, tzn. z tej żółtej gumy...a czy podajesz cyca za każdym płaczem? może jest przejedzona i dlatego szarpie cyca , bo chce tylko ssać a nie jeść...dlatego próbowałabym ze smoczkiem, współczuję serdecznie i mam nadzieję,że niebawem znajdziecie przyczynę płaczu albo Mała wyrośnie z tego , powodzenia i sił życzę

vit.d podajesz? głowka może być spocona od płaczu, a jaką masz temperaturę w pomieszczeniu? może Jej za gorąco i dlatego płacze i przy tym sie poci, jak jest ubrana?
jak płacze to podaję cyca bo smoczek odrzuca
a dlaczego ten z żótej gumy?
podaję jeszcze d plus k, bo kupiłam za dużo
24,4 stopni -to chyba za ciepło
ubrana body z krótkim rękawkiem , a kaloryfer na 2

Stary 2012-11-05, 12:29   #3936
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
my planujemy kupic basen z kulkami dla malego

ale dzien dzis masakryczny od rana nie dosc ze zaspalam na rehabilitacje z mlodym to jeszcze tramwaje nie jezdzily i musialam isc na piechte i strasznie zmoklam ale na szczescie nie musiumy juz chodzic na cwiczenia mlody dal popis wszystkich umiejetnosci swoich czyli pelzal, czworakowal, siadal wspinal sie i wstawal na nogi

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-11-05 o 12:31
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:35   #3937
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
jak płacze to podaję cyca bo smoczek odrzuca
a dlaczego ten z żótej gumy?
podaję jeszcze d plus k, bo kupiłam za dużo
24,4 stopni -to chyba za ciepło
ubrana body z krótkim rękawkiem , a kaloryfer na 2
zdecydowania za ciepło, myślę ,że około 20 będzie ok, no 21 powiedzmy, 24 to ja do kąpieli szykowałam i to jest jednak ciepło mocno,
a ten smoczek z zółtej jest bardziej miękki , moja Nina nie chciała żadnych a zółtego załapała, a próbowałyśmy chyba z 3...może ten co macie Jej nie pasuje...
no a od tego ciepła ona może być spragniona , ale przy okazji picia się przejada i pewnie ją brzuch boli od przejedzenia...zmniejsz temperaturę , próbujcie uspokajać smokiem , wyregulowac jedzenie na co 2-3 godziny, bo ciągłe dopijanie pogarsza sprawę, może wodę dajcie do picia zamiast wciąż cyca...i odbijaj po piciu ,żeby mało gazu było, bo jak jest płaczliwa to pewnie dużo powietrza łyka
tak mi to przychodzi do głowy , mam nadzieję,że coś sie polepszy
Stary 2012-11-05, 12:43   #3938
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
zdecydowania za ciepło, myślę ,że około 20 będzie ok, no 21 powiedzmy, 24 to ja do kąpieli szykowałam i to jest jednak ciepło mocno,
a ten smoczek z zółtej jest bardziej miękki , moja Nina nie chciała żadnych a zółtego załapała, a próbowałyśmy chyba z 3...może ten co macie Jej nie pasuje...
no a od tego ciepła ona może być spragniona , ale przy okazji picia się przejada i pewnie ją brzuch boli od przejedzenia...zmniejsz temperaturę , próbujcie uspokajać smokiem , wyregulowac jedzenie na co 2-3 godziny, bo ciągłe dopijanie pogarsza sprawę, może wodę dajcie do picia zamiast wciąż cyca...i odbijaj po piciu ,żeby mało gazu było, bo jak jest płaczliwa to pewnie dużo powietrza łyka
wezmę sobie do serca to co napisałaś
uchyliłam okno-jest teraz 20

ps. jak byliśmy u mojego brata (-oni mają jeszcze piece kaflowe-dom po mojej babci)to w tym pokoju w którym bardzo długo spała nie było napalonei w ogóle się nie budziła

Stary 2012-11-05, 12:53   #3939
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze prawisz
zbyt cieple i suche powietrze jak kaloryfery grzeja prowadzi czasem do katarku jeszcze
Stary 2012-11-05, 13:01   #3940
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
wezmę sobie do serca to co napisałaś
uchyliłam okno-jest teraz 20

ps. jak byliśmy u mojego brata (-oni mają jeszcze piece kaflowe-dom po mojej babci)to w tym pokoju w którym bardzo długo spała nie było napalonei w ogóle się nie budziła
moje też lepiej śpia w zimnym ...i przewietrzonym tylko trzeba tak z głową , nie że maz gorąco i nagle jak ona spocona chłodzimy tylko na stałe obniżyć temperaturę i będzie dobrze
Stary 2012-11-05, 13:05   #3941
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
moje też lepiej śpia w zimnym ...i przewietrzonym tylko trzeba tak z głową , nie że maz gorąco i nagle jak ona spocona chłodzimy tylko na stałe obniżyć temperaturę i będzie dobrze
rozumiem

Stary 2012-11-05, 13:07   #3942
cziqua
Zadomowienie

a ja nie potrafię wychłodzić mieszkania za cholerę mam temperaturę 26 stopni otworzę okno ok spadnie o 2 3 stopnie zamknę pół godziny i znowu 26 ( nie odkręcam hajcongów )mamy ocieplony blok i środkowe słoneczne mieszkanie a młody jak się w nocy budzi to ma czasami chłodny karczek chociaż może dlatego że się spocił lekko ?? już sama nie wiem ubrałam mu raz jak miał właśnie chłodny kar bodziaka pod pajaca i półśpiworek i dalej chłodny po przebudzeniu więc może lekko się spocił faktycznie?

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 13:07   #3943
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem
ja to już wszystko drugi raz przerabiam sama to wszytko przerobiłam i jeszcze widzę jedną rzecz....jak się siedzi w domu...a w taką pogodę to czesto mamy z dziecmi siedza to się przyzwyczajamy do tego ciepełka i nie czujemy ze jest zaduch ...a jak się wejdzie z dworu to aż bije gorączka ....
Stary 2012-11-05, 13:13   #3944
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
ja to już wszystko drugi raz przerabiam sama to wszytko przerobiłam i jeszcze widzę jedną rzecz....jak się siedzi w domu...a w taką pogodę to czesto mamy z dziecmi siedza to się przyzwyczajamy do tego ciepełka i nie czujemy ze jest zaduch ...a jak się wejdzie z dworu to aż bije gorączka ....
i takie mamusie uwielbiambo sie znają na rzeczy
tak jak pisze
Cziqua cieżko jest wychłodzić i przewietrzyć mieszkanie -jest słoneczne i blok docieplony ale postaram się nie przekraczać 20 stopni i kaloryfer na zero

acha Lenka też ma czasami karczek chłodny w nocy
a katar to ma od 19 wrzesnia

Stary 2012-11-05, 13:17   #3945
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
i takie mamusie uwielbiambo sie znają na rzeczy
tak jak pisze
Cziqua cieżko jest wychłodzić i przewietrzyć mieszkanie -jest słoneczne i blok docieplony ale postaram się nie przekraczać 20 stopni i kaloryfer na zero

acha Lenka też ma czasami karczek chłodny w nocy
a katar to ma od 19 wrzesnia
no właśnie moje wyjątkowo trudno masakra jakaś i już sama nie wiem młody też sie w nocy często budzi może mu za ciepło ??? hmmm

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 13:23   #3946
koniakonia
Zakorzenienie

kurna kobita przerobka ze mnie
Stary 2012-11-05, 13:35   #3947
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
kurna kobita przerobka ze mnie

Stary 2012-11-05, 13:38   #3948
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

moje dziecko pokochalo "niekapek" canpola a raczej jego istnik
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...elka-z-dziurka butelka smiesznie tania bo 11zl kosztowala i mozna ustnik przelozyc do zwyklych butelek canpola wazkich
Stary 2012-11-05, 13:48   #3949
karo_z
Rozeznanie

Hej!

Dziś tż ma wolne więc mam trochę więcej czasu dla siebie...Piotruś się obudził z katarkiem i strasznie marudny przez to jest, trzeba przy nim cały czas być

Mam nadzieję że znowu po trzech dniach po katarze nie bedzie śladu

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
U nas było to samo.... nieganie dosłownie z nim przed zaśnięciem , aż wkońcu sie "utelepał" i spał - ale był fenomen bo przed nocką w nocy i pierwsze spanie zasypiał sam, a dwa pozostałe musiałą być akcja. Teraz kładę go w łóżeczku i mruczę mu kołysankę - "do Wojtusia z popielnika" zmieniając na Kubusia On się poprzewraca na brzuszek, odwracam go kładę daje ulubiony kocyk i zasypia ale chyba musiał do tego dojrzeć bo jak sobie przypomnę cyrki jakie były z usypianiem to aż mi głupio
fajnie że teraz tak łatwo zasypia...a kołysankę śpiewam tę samą tylko zmieniam imię na "Piotrusia"
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
no to miałaś sen

Jasne że kupujemy ale jeszcze nie wiemy z TŻ co ja wolę wybrać się do sklepu i popatrzeć i pomacać, więc pewnie z początkiem grudnia wybierzemy się na zakupy

Dobry nocka nawet ok
chociaż Oskar zasnął o 20.30 i do 22 budził się z płaczem i trzeba było go trzymać na rękach i tam sobie spał ale o 22 był płacz głodowy więc zjadł i spał do 4 a potem do 7.
Teraz ma drzemkę a jak się obudzi to "sprzedaję" go na godz dziadkowi w tym czasie nastawiam pranie i ćwiczę :P

Karo dzięki za przepis zrobiłam wczoraj te ciasteczka i robią furorę w domu
nie ma sprawy cieszę się że smakują! i robi się je szybko...w końu to "momenty"
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
gratuluje zasypiania!
oj tak te kaszki sa slodkie, u nas tez nie przechodza. Monia ja moge polecic kaszki Holle- jak są u Ciebie dostepne to moze sprobuj?
sa bez cukru...ja dodaje sama jakis owoc ze sloika,a jak jest smakowa to nawet bez. Rob np.je jaglanke(to nie ma glutenu) z jakims owocem na sniadanie. Ja to robie 50 woda/50mm. I jeszcze Nestle ma serie"Zdrowy brzuszek" ,ktora tez moge polecic - przynajmniej u nas wchodzi az milo, szczegolnie lubi tę ze sliwka

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

przypomniała mi się jeszcze ostatnia sytuacja w sklepie .
T. trzymał Roba na rękach w alejce "dzieciowej". Z naprzeciwka nadchodzi rodzenstwo(dziewczynka ok 5-6 lat, chłopiec jakies 4). Mają wielkie różowe balony i śpiewają sobie na głos.
Zatrzymują się centralnie przed T. patrzą na Robsona, chwila konsternacji i pytanie:
"Prosze Pana, a ten dzidzius bedzie chłopcem czy dziewczynką"
o matko! ale się uśmiałam!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 14:00   #3950
mama d
Raczkowanie

wybraliśmy się na spacer, odeszłyśmy od domu kilkaset metrów i zaczęło kropić, a w całym zamęcie z wychodzeniem z domu nie byłam pewna czy zamknęłam drzwi, wróciłam się i dobrze bo w drodze powrotnej tak zaczęło lać, że zostałyśmy w domu ... dzisiaj chyba ze spaceru nici
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 14:16   #3951
gosia261282
Gang Iren

A u mnie zrobila sie bardzo ladna pogoda,sloneczko,bez wiatru i juz 10 st jest.Fajnie bedzie sie spacerowalo po Wiki do szkoly.
Stary 2012-11-05, 15:08   #3952
MoniaHan
Wtajemniczenie

Emilia 24,4 stopnia to raczej za cieplo, a u Chiqui to juz w ogoel cieple kraje
Konia Ty potrafisz dobrze radzic, ja to matka ktora z forum sie uczy
u nas drzemki porannej nie bylo, w zwiazku z tym Hanka padla w wozku jak wychodzilysm o 13 na spacer - nawet z podworka nie wyszlam a ona juz spala pochodzilysmy 50min bo mi bylo zimno - ona juz pewnie chetnie by pospala, ale mi sie marznac nie chcialo, wiatr byl zimny.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 15:16   #3953
rybka13
Zakorzenienie

Fajnie, ze poruszylyscie temat prezentow, bo nie mam pojecia co kupic a u nas o tyle gorzej, ze chcialabym kupic cos w Pl co moge zabrac pozniej do uk, ew. zamowic kuriera tak jak ostatnio... Pomyslow wiele i chcialoby sie kupic duuuzo, ale rozsadek bierze gore, musze wiec wymyslic cos madrego

Dziewczyny ile razy w nocy budza sie wasze dzieci na jedzenie? Bo Nadia przechodzi sama siebie budzi sie max co 3h na mleko i wypija swoje maximum 100ml. Jestem bardziej zmeczona niz wtedy gdy sie podlaczala do piersi :/ Dodatkowo po kazdym karmieniu musze wstac i umyc butle, bo mam tylko jeden jej ulubiony smoczek do butli ( nie moge dostac tu takiego samego).
Poza tym dwie ostatnie nocki obudzila sie z placzem bolu brzuszka, co juz nam sie nie przytrafialo od dawna... chyba za szybko wypila mleczko i jej zassalo zoladek, bo jak jej sie odbilo to sie uspokoila, ale ciezko jej wyciagnac smoka z buzi jak je. Ehhh a mialo byc co raz lepiej... ja protestuje!

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Gosiu dzieki
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 15:24   #3954
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mama d u nas rano lało jak musiałam z małym wyjść :/
Rybka Wiktor je raz w nocy ale że dwa razy jeszcze wstaje dać smoczek
Stary 2012-11-05, 15:31   #3955
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

nadrobiłam Was trochę, nadal walczymy z atrakcjami żołądkowymi tz dzisiaj był u lekarza i pan stwierdził, że jakąś bakterię ma tz Ania jakoś się trzyma chociaż dzisiaj zauważyłam że mniej je ale jutro jedziemy do pani pediatry i zobaczymy co nam powie. Antek nadal w domu a dzisiaj ja trochę zaniemogłam. Jak już opanujemy sytuację to postaram się być na bieżąco

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 15:58   #3956
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej babolce

Karo89 fajnie że sie pojawiłaś, pisz częściej
Co do kojca ja ostatnio dla chrześniaka kupiłam ten i jest całkiem spoko..http://allegro.pl/baby-design-kojec-...738344391.html
hej
postaram się teraz być na bieżąco. Dzięki za linka, fajny ten kojec.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
my tutaj mamy panele ale za 2mce sie wyprowadzamy do naszego nowego domu a tam mamy w pokojach wykladziny a tylko w kuchni, lazience i przedpokojach kafle
To super, że się przeprowadzacie
u nas na pewno się to nie sprawdzi, bo mamy wszędzie płytki, albo deski drewniane albo panele, więc póki co nie kupujemy. Ale Wy jak macie dużo obszaru 'wykładzinowego', to może się u Was sprawdzić taki "popychacz".

Cytat:
jeszcze nie myśleliśmy co pod choinkę. Na mikołaja mąż jej sanki ostatnio kupił, a o gwiazdce to nie rozmawialiśmy jeszcze.

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja nie potrafię wychłodzić mieszkania za cholerę mam temperaturę 26 stopni otworzę okno ok spadnie o 2 3 stopnie zamknę pół godziny i znowu 26 ( nie odkręcam hajcongów )mamy ocieplony blok i środkowe słoneczne mieszkanie a młody jak się w nocy budzi to ma czasami chłodny karczek chociaż może dlatego że się spocił lekko ?? już sama nie wiem ubrałam mu raz jak miał właśnie chłodny kar bodziaka pod pajaca i półśpiworek i dalej chłodny po przebudzeniu więc może lekko się spocił faktycznie?
Moja przyjaciółka mieszka w bloku na 3 piętrze, mieszkanie środkowe. I były takie zimy, że nie włączali wgl kaloryferów, bo tak nagrzane były mury, możliwe że przez to jak wszyscy dookoła grzali, że oni nie musieli, bo ciągle właśnie mieli ciepło.
A jakbyście zostawili rozszczelnione okna w pokojach/kuchni? może ta temperatura utrzymała się na niższej stopie?

Cześć.
u mnie dzisiaj leje:/ byłam na uczelni, załatwiłam to co chciałam, tak więc zadowolona jestem.

Używacie pampersów z huggiesa? słyszałyście, że będą wycofywać się z polskiego rynku?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 16:08   #3957
MoniaHan
Wtajemniczenie

Rybka a Nadia domaga sie nadal cycusia w nocy? czy juz ''zapomniala'' o nim i butla wystarcza? Hanka budzi sie o wiele czesciej niz co 3h, ale wiesz jaka u nas sytuacja, ostatnio i tak troche lepiej bo zasypia w lozeczku i np. wczoraj spala do pierwszej pobudki 3h i wzielam ja do nas, sporo spala bez cycka w buzi
mi si ewydaje ze Nadia troche czasu potrzebuje na odzwyczajenie sie od spania z cycusiem, mam zamiar Hanke odstawiac od piersi i tez licze sie z tym ze noce diametralnie sie nie zmienia na lepsze.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 16:15   #3958
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Rybka a Nadia domaga sie nadal cycusia w nocy? czy juz ''zapomniala'' o nim i butla wystarcza? Hanka budzi sie o wiele czesciej niz co 3h, ale wiesz jaka u nas sytuacja, ostatnio i tak troche lepiej bo zasypia w lozeczku i np. wczoraj spala do pierwszej pobudki 3h i wzielam ja do nas, sporo spala bez cycka w buzi
mi si ewydaje ze Nadia troche czasu potrzebuje na odzwyczajenie sie od spania z cycusiem, mam zamiar Hanke odstawiac od piersi i tez licze sie z tym ze noce diametralnie sie nie zmienia na lepsze.
jak tak was czytam to uwazam ze moje dziecko jakies dziwne jest bo bez problemu odstawilo cycka na rzecz butelki nawet w nocy
Stary 2012-11-05, 16:19   #3959
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Joanaros wzięłabym takie , które idzie robić ciszej lub wyłączać

Monika 83 a jakaś miska maksymalnie duża? a może są jakieś rozwiązania w tym względzie ? bo to chyba częsty problem rodziców kabinowych

a jakby wstawic taki basen?
no wlasnie zadnych madrych rozwiazan nie znalazlam. Miski szukalam, ale tez sa niskie, parzylam tez na plastikowe piaskonice, ale niestety tez sa niziutkie. Baseniki ogrodowe tak samo. Wysokie sa tylko te olbrzymie baseny, ale do 4 metrowej lazienki mi sie nei zmieszcza
Cytat:
Ja to codziennie przerabiam. Jak jestem w domu to mi sie wydaje ze jest nawet chlodno, ale jak wracam ze spaceru to malo trupem nie padam tak jest duszno i goraco.
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Fajnie, ze poruszylyscie temat prezentow, bo nie mam pojecia co kupic a u nas o tyle gorzej, ze chcialabym kupic cos w Pl co moge zabrac pozniej do uk, ew. zamowic kuriera tak jak ostatnio... Pomyslow wiele i chcialoby sie kupic duuuzo, ale rozsadek bierze gore, musze wiec wymyslic cos madrego

Dziewczyny ile razy w nocy budza sie wasze dzieci na jedzenie? Bo Nadia przechodzi sama siebie budzi sie max co 3h na mleko i wypija swoje maximum 100ml. Jestem bardziej zmeczona niz wtedy gdy sie podlaczala do piersi :/ Dodatkowo po kazdym karmieniu musze wstac i umyc butle, bo mam tylko jeden jej ulubiony smoczek do butli ( nie moge dostac tu takiego samego).
Poza tym dwie ostatnie nocki obudzila sie z placzem bolu brzuszka, co juz nam sie nie przytrafialo od dawna... chyba za szybko wypila mleczko i jej zassalo zoladek, bo jak jej sie odbilo to sie uspokoila, ale ciezko jej wyciagnac smoka z buzi jak je. Ehhh a mialo byc co raz lepiej... ja protestuje!

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Gosiu dzieki
U nas od jakis 3 tygodni nie ma nocnych karmien pobudki mamy tylko na smoka i glaskanie po glowce. Wlasnie zastanawiam sie, czy nie sprobowac malego przeniesc na noc do jego pokoiku. ale boje sie tego biegania miedzy pokojami.
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 16:31   #3960
Mravka
Zadomowienie

Jednak ludzi niemyslacych nie brakuje. Od dzisiaj do 10 listopada winda w moim bloku nie będzie czynna, gdyz musza ja osuszyc. Drobny szkopuł, że mieszkam na 4 pietrze Muszą to zrobić, gdyż wybiła kanaliza i zalało poziom piwnic(w tym winde,która tam "stacjonuje"). Dlaczego kanaliza wybiła? Bo jakis ćwok wrzucał do wc zuzyte pampersy
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości