|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
My kupilismy to:
http://www.ebay.co.uk/itm/VTECH-GROW...item337d8367d9 To takie 3w1 jest.Mam jeszcze kilka mniejszych rzeczy,ale to zobacze co na 6 grudnia do buta,a co jeszcze do gwiazdkowych dolozyc. Cytat:
No ciekawe co wam z Roba wyrosnie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() My nadal bezzebni,ale cos czuje,ze to kwestia dni
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Joanaros wzięłabym takie , które idzie robić ciszej lub wyłączać
![]() Monika 83 a jakaś miska maksymalnie duża? a może są jakieś rozwiązania w tym względzie ? bo to chyba częsty problem rodziców kabinowych ![]() a jakby wstawic taki basen? Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-11-05 o 12:08 |
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze się strasznie poci...główka cała mokra jest
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vit.d podajesz? głowka może być spocona od płaczu, a jaką masz temperaturę w pomieszczeniu? może Jej za gorąco i dlatego płacze i przy tym sie poci, jak jest ubrana? |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dlaczego ten z żótej gumy? podaję jeszcze d plus k, bo kupiłam za dużo 24,4 stopni -to chyba za ciepło ubrana body z krótkim rękawkiem , a kaloryfer na 2 |
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
my planujemy kupic basen z kulkami dla malego
![]() ale dzien dzis masakryczny od rana ale na szczescie nie musiumy juz chodzic na cwiczenia ![]() ![]() mlody dal popis wszystkich umiejetnosci swoich czyli pelzal, czworakowal, siadal wspinal sie i wstawal na nogi
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-11-05 o 12:31 |
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten smoczek z zółtej jest bardziej miękki , moja Nina nie chciała żadnych a zółtego załapała, a próbowałyśmy chyba z 3...może ten co macie Jej nie pasuje... no a od tego ciepła ona może być spragniona , ale przy okazji picia się przejada i pewnie ją brzuch boli od przejedzenia...zmniejsz temperaturę , próbujcie uspokajać smokiem , wyregulowac jedzenie na co 2-3 godziny, bo ciągłe dopijanie pogarsza sprawę, może wodę dajcie do picia zamiast wciąż cyca...i odbijaj po piciu ,żeby mało gazu było, bo jak jest płaczliwa to pewnie dużo powietrza łyka tak mi to przychodzi do głowy , mam nadzieję,że coś sie polepszy ![]() |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uchyliłam okno-jest teraz 20 ps. jak byliśmy u mojego brata (-oni mają jeszcze piece kaflowe-dom po mojej babci)to w tym pokoju w którym bardzo długo spała nie było napalone i w ogóle się nie budziła
|
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbyt cieple i suche powietrze jak kaloryfery grzeja prowadzi czasem do katarku jeszcze |
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko trzeba tak z głową , nie że maz gorąco i nagle jak ona spocona chłodzimy tylko na stałe obniżyć temperaturę i będzie dobrze
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
a ja nie potrafię wychłodzić mieszkania za cholerę
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
ja to już wszystko drugi raz przerabiam
....
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sie znają na rzeczytak jak pisze Cziqua cieżko jest wychłodzić i przewietrzyć mieszkanie -jest słoneczne i blok docieplony ale postaram się nie przekraczać 20 stopni i kaloryfer na zeroacha Lenka też ma czasami karczek chłodny w nocy a katar to ma od 19 wrzesnia
|
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
kurna kobita przerobka ze mnie
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko pokochalo "niekapek" canpola
a raczej jego istnik ![]() http://www.bangla.babyonline.pl/opin...elka-z-dziurka butelka smiesznie tania bo 11zl kosztowala i mozna ustnik przelozyc do zwyklych butelek canpola wazkich
|
|
|
|
#3949 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Dziś tż ma wolne więc mam trochę więcej czasu dla siebie...Piotruś się obudził z katarkiem i strasznie marudny przez to jest, trzeba przy nim cały czas być ![]() Mam nadzieję że znowu po trzech dniach po katarze nie bedzie śladu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cieszę się że smakują! i robi się je szybko...w końu to "momenty" ![]() Cytat:
|
|
#3950 |
|
Raczkowanie
|
wybraliśmy się na spacer, odeszłyśmy od domu kilkaset metrów i zaczęło kropić, a w całym zamęcie z wychodzeniem z domu nie byłam pewna czy zamknęłam drzwi, wróciłam się i dobrze bo w drodze powrotnej tak zaczęło lać, że zostałyśmy w domu ... dzisiaj chyba ze spaceru nici
|
|
|
|
#3951 |
|
Gang Iren
|
A u mnie zrobila sie bardzo ladna pogoda,sloneczko,bez wiatru i juz 10 st jest.Fajnie bedzie sie spacerowalo po Wiki do szkoly.
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilia 24,4 stopnia to raczej za cieplo, a u Chiqui to juz w ogoel cieple kraje
![]() Konia Ty potrafisz dobrze radzic, ja to matka ktora z forum sie uczy ![]() u nas drzemki porannej nie bylo, w zwiazku z tym Hanka padla w wozku jak wychodzilysm o 13 na spacer - nawet z podworka nie wyszlam a ona juz spala pochodzilysmy 50min bo mi bylo zimno - ona juz pewnie chetnie by pospala, ale mi sie marznac nie chcialo, wiatr byl zimny.
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, ze poruszylyscie temat prezentow, bo nie mam pojecia co kupic
a u nas o tyle gorzej, ze chcialabym kupic cos w Pl co moge zabrac pozniej do uk, ew. zamowic kuriera tak jak ostatnio... Pomyslow wiele i chcialoby sie kupic duuuzo, ale rozsadek bierze gore, musze wiec wymyslic cos madrego ![]() Dziewczyny ile razy w nocy budza sie wasze dzieci na jedzenie? Bo Nadia przechodzi sama siebie budzi sie max co 3h na mleko i wypija swoje maximum 100ml. Jestem bardziej zmeczona niz wtedy gdy sie podlaczala do piersi :/ Dodatkowo po kazdym karmieniu musze wstac i umyc butle, bo mam tylko jeden jej ulubiony smoczek do butli ( nie moge dostac tu takiego samego).Poza tym dwie ostatnie nocki obudzila sie z placzem bolu brzuszka, co juz nam sie nie przytrafialo od dawna... chyba za szybko wypila mleczko i jej zassalo zoladek, bo jak jej sie odbilo to sie uspokoila, ale ciezko jej wyciagnac smoka z buzi jak je. Ehhh a mialo byc co raz lepiej... ja protestuje! ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Gosiu dzieki
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Mama d u nas rano lało jak musiałam z małym wyjść :/
Rybka Wiktor je raz w nocy ale że dwa razy jeszcze wstaje dać smoczek
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nadrobiłam Was trochę, nadal walczymy z atrakcjami żołądkowymi tz dzisiaj był u lekarza i pan stwierdził, że jakąś bakterię ma tz
|
|
|
|
#3956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postaram się teraz być na bieżąco. Dzięki za linka, fajny ten kojec. ![]() Cytat:
u nas na pewno się to nie sprawdzi, bo mamy wszędzie płytki, albo deski drewniane albo panele, więc póki co nie kupujemy. Ale Wy jak macie dużo obszaru 'wykładzinowego', to może się u Was sprawdzić taki "popychacz". ![]() jeszcze nie myśleliśmy co pod choinkę. Na mikołaja mąż jej sanki ostatnio kupił, a o gwiazdce to nie rozmawialiśmy jeszcze. Cytat:
A jakbyście zostawili rozszczelnione okna w pokojach/kuchni? może ta temperatura utrzymała się na niższej stopie? Cześć. u mnie dzisiaj leje:/ byłam na uczelni, załatwiłam to co chciałam, tak więc zadowolona jestem. Używacie pampersów z huggiesa? słyszałyście, że będą wycofywać się z polskiego rynku?
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka a Nadia domaga sie nadal cycusia w nocy? czy juz ''zapomniala'' o nim i butla wystarcza? Hanka budzi sie o wiele czesciej niz co 3h, ale wiesz jaka u nas sytuacja, ostatnio i tak troche lepiej bo zasypia w lozeczku i np. wczoraj spala do pierwszej pobudki 3h i wzielam ja do nas, sporo spala bez cycka w buzi
![]() mi si ewydaje ze Nadia troche czasu potrzebuje na odzwyczajenie sie od spania z cycusiem, mam zamiar Hanke odstawiac od piersi i tez licze sie z tym ze noce diametralnie sie nie zmienia na lepsze. |
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
Jednak ludzi niemyslacych nie brakuje. Od dzisiaj do 10 listopada winda w moim bloku nie będzie czynna, gdyz musza ja osuszyc. Drobny szkopuł, że mieszkam na 4 pietrze
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

ale na szczescie nie musiumy juz chodzic na cwiczenia 

ale postaram się nie przekraczać 20 stopni i kaloryfer na zero
a u nas o tyle gorzej, ze chcialabym kupic cos w Pl co moge zabrac pozniej do uk, ew. zamowic kuriera tak jak ostatnio... Pomyslow wiele i chcialoby sie kupic duuuzo, ale rozsadek bierze gore, musze wiec wymyslic cos madrego