Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 13:08   #1351
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."

Cytat:
Napisane przez la beaute Pokaż wiadomość
khloe robisz mi konkurencje oczywiście żartuję a Ty zaczynasz magisterkę, tak?

nie, ja jestem po licencjacie i idę na podyplomówkę
a ty w jakiej branży szukasz?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 13:08   #1352
20160901857
Konto usunięte

Przy zwykłym badaniu wzroku nie ma kropli, jest tylko czytanie z tablicy i jakieś tam badanie komputerowe. Przy "dokładniejszych" badaniach mogą być (np jak mi okulistka badała głębokość dna oka czy "rozmiar" osi przy krótkowzroczności to miałam wpuszczane krople).
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 13:09   #1353
tajkuna
BAN stały

Znalazłam ogłoszenie na gumtree w kategorii praca o takiej treści
"Hejka mam do zaoferowania... meski taniec jaki? chyba wiadomo - kumpel przegral zaklad i ma zrobic jak cos pisac z numerkiem gg"
Tylko co to ma wspólnego z pracą
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 13:11   #1354
201609081836
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Znalazłam ogłoszenie na gumtree w kategorii praca o takiej treści
"Hejka mam do zaoferowania... meski taniec jaki? chyba wiadomo - kumpel przegral zaklad i ma zrobic jak cos pisac z numerkiem gg"
Tylko co to ma wspólnego z pracą
:rot fl: kurde aż oplułam monitor herbatką ciakawe czy za free
201609081836 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 13:16   #1355
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sonnewampire Pokaż wiadomość
:rot fl: kurde aż oplułam monitor herbatką ciakawe czy za free
Biedny monitor. Takie wrażenie na tobie to ogłoszenie aż zrobiło. A może ten co dał to ogłoszenie, by płacił kasę osobie, która by chciała w tym wziąć udział.
Stary 2012-11-05, 13:25   #1356
201609081836
Konto usunięte

Cytat:
Biedny monitor. Takie wrażenie na tobie to ogłoszenie aż zrobiło. A może ten co dał to ogłoszenie, by płacił kasę osobie, która by chciała w tym wziąć udział.
No właśnie szkoda że nie napisał czy on oferuje pieniądze czy ktoś ma jego koledze zapłacić. A może jemu

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Przy zwykłym badaniu wzroku nie ma kropli, jest tylko czytanie z tablicy i jakieś tam badanie komputerowe. Przy "dokładniejszych" badaniach mogą być (np jak mi okulistka badała głębokość dna oka czy "rozmiar" osi przy krótkowzroczności to miałam wpuszczane krople).
Dokładnie ... o to mi chodziło, ja miałam tylko zwykłe, ale podobno jak jest jakaś wada to aby móc wypisać recepte i dowiedzieć się co i jak "dają" krople. Przynajmniej ostatnio ta koleżanka tak miała.
Stary 2012-11-05, 13:26   #1357
la beaute
Zakorzenienie

khloe pisałam już na poprzedniej stronie jaka praca mnie interesuje w sumie to wszystko jest lepsze od bezczynnego siedzenia w domu i braku finansów...
Stary 2012-11-05, 14:01   #1358
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
dziewczyny a tak z innej beczki- jak się ubieracie na rozmowy? Ja zawsze miałam białą bluzkę, i się zastanawiam, czy byłoby w złym tonie, gdybym np. w TAKIEJ wystąpiła?

albo w TAKIEJ
?
Najlepiej gładkie bluzki, jasny kolor, bez żadnych falbanek itp. Prostota jest zawsze elegancka i masz pewność, że nikt na ciebie źle nie spojrzy.

Ja preferuję takie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2123016_505_carlisle_blue.jpg (52,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg big.458470.28C67FF3-427B-46DB-9777-DFA369097062.jpg (22,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img1280.jpg (49,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7a31b736fd0a7bf810f4127f66e43f012550.jpg (49,4 KB, 3 załadowań)
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 14:06   #1359
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
To spore wady :-(

Ja się już rok zbieram i nie mogę dojść nie chce okularów...z rok temu nie dowidziałam z tablicy a teraz ktoś po drugiej stronie ulicy "macha" do mnie a ja nie wiem kto...rozmazany jest.
Mówią że...jestem porąbana , bo jeszcze nie byłam.

Swoją drogą mam badania na prawko bezterminowe pytał tylko czy widzę jak tak to w porządku heh.
A kaskę to wziął

Jupi aż 1 ogłoszenie się pojawiło.
Idź do okulisty jak najszybciej. Oczy krótkowidza bardzo się męczą przy patrzeniu w dal i wada się szybko powiększa. W szczególności po ciemku. Ja nic nie widzę w nocy i nie wyobrażam sobie teraz życia bez okularów a mam je dopiero rok.
Ja tak jak ty nie widziałam tablicy, twarzy, a mam małą wadę bo 0,5 i 0,75. Jest tyle świetnych okularów że znajdziesz coś dla siebie. Ja też w prawo jazdy mam idealny wzrok :P nikt mnie nie badał wtedy :P

Czekam na telefon z UP w sprawie tego stażu na który się dostałam i nic

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2012-11-05 o 14:08
Stary 2012-11-05, 14:15   #1360
szakal165
Zakorzenienie

jutro zaniosę cv do saloniku prasowego (na umowę zlecenie i pewnie niepełny etat)
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 14:17   #1361
tajkuna
BAN stały

U was też taka brzydka pogoda ? Kiedy słońce wróci. Od rana pada, jest ciemno, szaro i wieje. Jak ja nie lubię takiej pogody. Szczególnie tej szarości. Trzeba z parasolką chodzić. Choć dziś nigdzie nie byłam, to widok za okna przeraża. Gdzie ta jesień ze słoneczkiem się podziała. Oby się poprawiła ta pogada jutro.
Zero wysłanych CV.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2012-11-05 o 14:18
Stary 2012-11-05, 14:20   #1362
Ilena
Zakorzenienie

U mnie to jeszcze kałuże straszne w kaloszach najlepiej
Stary 2012-11-05, 14:21   #1363
Flofferek
Zakorzenienie

U mnie tez pogoda tragiczna, leje od rana, a ja jak na zlosc od rana latalam po miescie i zalatwialam sprawy. Teraz mam chwile i sie grzeje.
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 14:25   #1364
tajkuna
BAN stały

Kalosze najlepsze. Liczę na poprawę pogody, bo mnie czeka wyjazd w najbliższe dni. W jedną stronę do Krakowa jedzie się długo. Mam nadzieje, tylko,że nie będzie lało, Stanie na przystankach mnie przeraża. Jadę niestety autobusami na kontrolę.
Mama wygrała 10 zł w zdrabce lotto. Zapłaciła 1 zł za zdrabkę w sklepie , to 9 zł do przodu jest. Pierwsza chyba jej wygrana w życiu.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2012-11-05 o 14:30
Stary 2012-11-05, 14:33   #1365
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Kalosze najlepsze. Liczę na poprawę pogody, bo mnie czeka wyjazd w najbliższe dni. W jedną stronę do Krakowa jedzie się długo. Mam nadzieje, tylko,że nie będzie lało, Stanie na przystankach mnie przeraża. Jadę niestety autobusami na kontrolę.
Mama wygrała 10 zł w zdrabce lotto. Zapłaciła 1 zł za zdrabkę w sklepie , to 9 zł do przodu jest. Pierwsza chyba jej wygrana w życiu.
E no to niezle, ze udalo sie Mamie wygrac 9 zl piechota nie chodzi:P
Mnie tez czeka wyjazd na tygodniu i modle sie o ladna (bezdeszczowa) pogode. Jade nowym autem i mam troche stracha.
Stary 2012-11-05, 14:37   #1366
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
E no to niezle, ze udalo sie Mamie wygrac 9 zl piechota nie chodzi:P
Mnie tez czeka wyjazd na tygodniu i modle sie o ladna (bezdeszczowa) pogode. Jade nowym autem i mam troche stracha.
Kupiłaś auto ? Daleko jedziesz ?
Stary 2012-11-05, 14:38   #1367
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłaś auto ? Daleko jedziesz ?
No kupilam hehe, smiac mi sie chce, nie mam roboty a na fure mnie stac. Ale z drugiej strony mialam mozliwosc, oszczednosci to wzielam. Jak bedzie kryzys, to najwyzej sie sprzeda. A jade ponad 200 km. Na szczescie z Tata u boku
Stary 2012-11-05, 14:42   #1368
szakal165
Zakorzenienie

http://www.iwoman.pl/na-serio/karier...0,1169917.html
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 14:56   #1369
tajkuna
BAN stały

- "Wiele osób znajduje pracę na przykład w pubach. Oczywiście, są z tego pieniądze, ale z drugiej strony to nie jest żadna próba zawodowa, dlatego trzeba próbować łączyć tę pracę z praktyką zawodową. Czasem mam wrażenie, że niektórzy decydują się na przykład na te puby, bo zwlekają, żeby się zmobilizować i spróbować swoich sił w zawodzie – przyznaje Bartłomiej Siama. – Nie mówiąc już o tych, którzy wolą imprezować zamiast się uczyć i zdobywać doświadczenie."

Ludzie idą robić do pubów bo mają z tego kasę. Jak ktoś wyjeżdża na dzienne do innego miasta, a rodzice kasy nie mają za wiele to tak sobie dorabia, by mieć na jedzenie i inne rzeczy. Z samych bezpłatnych praktyk nie wyżyjemy. Ktoś ma głodować , nie zarabiać kasy w innym zawodzie niż wyuczony , tylko po to by mieć darmowe praktyki w swoim zawodzie. Kiedy pracodawcy zrozumieją, że w Polsce jest bieda, młodzi nie mają na życie, żyją na czyimś utrzymaniu. Tym niech się ktoś zajmie np rząd . Ale na to nie ma co liczyć.
Szakal. Nie spodobał mi się ten artykuł.
Brak pracy przez osoby po studiach to oczywiście wina samych młodych po studiach. Brak miejsc pracy, likwidacja zakładów to też wian tych po studiach.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2012-11-05 o 15:00
Stary 2012-11-05, 15:04   #1370
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
- "Wiele osób znajduje pracę na przykład w pubach. Oczywiście, są z tego pieniądze, ale z drugiej strony to nie jest żadna próba zawodowa, dlatego trzeba próbować łączyć tę pracę z praktyką zawodową. Czasem mam wrażenie, że niektórzy decydują się na przykład na te puby, bo zwlekają, żeby się zmobilizować i spróbować swoich sił w zawodzie – przyznaje Bartłomiej Siama. – Nie mówiąc już o tych, którzy wolą imprezować zamiast się uczyć i zdobywać doświadczenie."

Ludzie idą robić do pubów bo mają z tego kasę. Jak ktoś wyjeżdża na dzienne do innego miasta, a rodzice kasy nie mają za wiele to tak sobie dorabia, by mieć na jedzenie i inne rzeczy. Z samych bezpłatnych praktyk nie wyżyjemy.

Dokładnie. Poza tym trzeba by zadać (retoryczne) pytanie pracodawcom, dlaczego nei przyjmują osób do pracy- takich, które dopiero zaczęły studia na danym kierunku?
ciekawe, czy jak ktos zaczyna np. prawo studiować, to go do sądu/kancelarii itp. tak bez doświadczenia wezmą

darmową praktyką zupy nie ugotujesz, ale pracując w pubie będziesz miał za co tą zupę ugotować

tiaaaaaaaaaaaaa, ale lepiej jeść tynk ze ściany, ale chodzić na darmowe praktyki

ja myślę że i pracodawcy, i absolwenci czasem powinni zejść na ziemię

km

mój INSTA
Stary 2012-11-05, 15:11   #1371
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Dokładnie. Poza tym trzeba by zadać (retoryczne) pytanie pracodawcom, dlaczego nei przyjmują osób do pracy- takich, które dopiero zaczęły studia na danym kierunku?
ciekawe, czy jak ktos zaczyna np. prawo studiować, to go do sądu/kancelarii itp. tak bez doświadczenia wezmą

darmową praktyką zupy nie ugotujesz, ale pracując w pubie będziesz miał za co tą zupę ugotować

tiaaaaaaaaaaaaa, ale lepiej jeść tynk ze ściany, ale chodzić na darmowe praktyki
O to chodzi, że żaden pracodawca nie chce osób bez doświadczenia. Wszędzie chcą doświadczenie. W każdym ogłoszeniu na księgową jest punkt kilka lat doświadczenia. Więc trzeba się zapytać pracodawcy czemu nie przyjmują do pracy studentów rachunkowości lub jej absolwentów bez doświadczenia. Zadać im pytanie jak oni mają dostać pracę w zawodzie rachunkowość jak nikt im nie daje szans na pracę.
A co do zupy to dziś ją jadłam. Pomidorowa

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2012-11-05 o 15:12
Stary 2012-11-05, 15:15   #1372
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:

ja myślę że i pracodawcy, i absolwenci czasem powinni zejść na ziemię
Dokladnie. Jednak wydaje mi sie, ze tacy ludzie zapomnieli albo po prostu nie zdaja sobie sprawy, jak w dzisiejszych czasach to wszystko wyglada z drugiej strony (osoby bezrobotnej). Pracodawcy mysla, ze sa bog wie kim, a zapominaja, ze dzieki pracownikom tez i oni maja prace
U mego Chlopa pracownicy sami musze sie prosic o pieniadze, niby pracodawca malo im nie placi, ale o kazdy grosz musza sie plaszczyc, by zaplacil i to nie da pelnej kwoty, a dzieli po 200-500 zl. Cud jak za 1 razem da im wyzsza kwote. Nic nie mozna sobie zaplanowac. Mnie to szlag trafia, bo gdyby nie pracownicy, facet nie mialby kasy po uszy, bo sam nie dalby rady prowadzic firmy.
Stary 2012-11-05, 15:16   #1373
20160901857
Konto usunięte

Cytat:

Ludzie idą robić do pubów bo mają z tego kasę. Jak ktoś wyjeżdża na dzienne do innego miasta, a rodzice kasy nie mają za wiele to tak sobie dorabia, by mieć na jedzenie i inne rzeczy. Z samych bezpłatnych praktyk nie wyżyjemy. Ktoś ma głodować , nie zarabiać kasy w innym zawodzie niż wyuczony , tylko po to by mieć darmowe praktyki w swoim zawodzie. Kiedy pracodawcy zrozumieją, że w Polsce jest bieda, młodzi nie mają na życie, żyją na czyimś utrzymaniu. Tym niech się ktoś zajmie np rząd . Ale na to nie ma co liczyć.
Szakal. Nie spodobał mi się ten artykuł.
Brak pracy przez osoby po studiach to oczywiście wina samych młodych po studiach. Brak miejsc pracy, likwidacja zakładów to też wian tych po studiach.
Dla mnie ci studenci to jakaś bananowa młodzież-prawdopodobnie bujają się za kasę rodziców to i mądrych zgrywają. A przecież nie każdy tak ma, są ludzie, którzy muszą na studiach utrzymywać się sami, a pracy w zawodzie zgodnym z kierunkiem studiów często nie dostaje się tak od razu. Przykładowo kancelarie zatrudniają studentów prawa najchętniej od III roku wzwyż, to ja się pytam za co przeżyć I i II rok? Niektórzy to chyba serio w jakimś innym świecie żyją.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 15:17   #1374
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Pomidorowa
Aaaaa pomidorowka moja ulubiona ostatnio poprosilam Mamcie by ugotowala mmmm pyszna byla, az mi smaka narobilas hehehehe
Stary 2012-11-05, 15:22   #1375
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie ... o to mi chodziło, ja miałam tylko zwykłe, ale podobno jak jest jakaś wada to aby móc wypisać recepte i dowiedzieć się co i jak "dają" krople. Przynajmniej ostatnio ta koleżanka tak miała.
Heh, przed chwilą wróciłam. Byłam u okulisty
Myślałam, że to będzie tylko formalność, dlatego wcześniej nic nie napisałam. Byłam pewna, że idę tylko po "podpis"-zgodę na pracę przy komputerze. Miałam skierowanie i miałam donieść ten "papierek" do lekarza.
A tu niespodzianka - pani zbadała mi wzrok Oczywiście zgodę dostałam i do tego receptę na nowe okulary.
No i teraz nie wiem co z tym zrobić Słyszałam, że okulista powinien przeprowadzić badanie z zakraplaniem oczu (nie lubię tego, ale jak trzeba...). Ja dzisiaj miałam bez. Pani tylko zbadała mi oczy przy pomocy tej dużej "maszyny" , potem przykładała szkła i czytałam cyfry z tablicy. Czy takie badanie wystarczy, żeby prawidłowo dobrać okulary? Kilka lat temu lekarz stwierdził u mnie astygmatyzm, a dzisiaj pani nic o tym nie wspomniała.
Planowałam iść do innego okulisty (prywatnie - wybrany na podstawie opinii z internetu), ale skoro już mam tę receptę...? No nie wiem O tej pani nie ma żadnych opinii.
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 15:30   #1376
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Słyszałam, że okulista powinien przeprowadzić badanie z zakraplaniem oczu (nie lubię tego, ale jak trzeba...). Ja dzisiaj miałam bez. Pani tylko zbadała mi oczy przy pomocy tej dużej "maszyny" , potem przykładała szkła i czytałam cyfry z tablicy. Czy takie badanie wystarczy, żeby prawidłowo dobrać okulary? Kilka lat temu lekarz stwierdził u mnie astygmatyzm, a dzisiaj pani nic o tym nie wspomniała.
Planowałam iść do innego okulisty (prywatnie - wybrany na podstawie opinii z internetu), ale skoro już mam tę receptę...? No nie wiem O tej pani nie ma żadnych opinii.

jak ja miałam robione badanie wzroku 'do okularów', to tez miałam maszyną bez kropelek no i tablica też

km

mój INSTA
Stary 2012-11-05, 15:31   #1377
201609081836
Konto usunięte

Cytat:
U was też taka brzydka pogoda ? Kiedy słońce wróci. Od rana pada, jest ciemno, szaro i wieje. Jak ja nie lubię takiej pogody. Szczególnie tej szarości. Trzeba z parasolką chodzić. Choć dziś nigdzie nie byłam, to widok za okna przeraża. Gdzie ta jesień ze słoneczkiem się podziała. Oby się poprawiła ta pogada jutro.
Zero wysłanych CV.
Niom od rana pada

A wracając do okulisty to po waszych postach stwierdziłam że ide...przeważył post Ileny bo faktycznie teraz tak sobie idę przez miasto robi się ciemnawo przy tej pogodzie i normalnie wszystko mam rozmazane. Kiedyś pod jakieś auto wleze co już nie raz przez nie uwagę się zdarzyło

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
No kupilam hehe, smiac mi sie chce, nie mam roboty a na fure mnie stac. Ale z drugiej strony mialam mozliwosc, oszczednosci to wzielam. Jak bedzie kryzys, to najwyzej sie sprzeda. A jade ponad 200 km. Na szczescie z Tata u boku
No no szalejesz weszłaś do "elyty"

Edytowane przez 201609081836
Czas edycji: 2012-11-06 o 08:34
Stary 2012-11-05, 15:33   #1378
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Niom od rana pada

A wracając do okulisty to po waszych postach stwierdziłam że ide...przeważył Iliny bo faktycznie teraz tak sobie idę przez miasto robi się ciemnawo przy tej pogodzie i normalnie wszystko mam rozmazane. Kiedyś pod jakieś auto wleze co już nie raz przez nie uwagę się zdarzyło
Zrobiłam 1 krok w tym kierunku umówiłam się z koleżanka ma przejść ze mna teraz tylko zapis u okulisty.
Przy okazji zapisałam się w końcu do ortodonty ciekawe co mi powie już się boję.

też tak mam, więc lecę czym prędzej do okulisty! (chociaż określenie 'prędzej' w stosunku do polskiej służby zdrowia jest nie na miejscu ).

Najgorzej jest jak jadę o zmierzchu (nie jest ciemno, ale jasno też nie- jest tak szaro) albo po ciemku jak pada i światła się odbijają od ulicy- do tego po ciemku mam schizy, że jakiś nieoświetlony pieszy/rowerzysta wpadnie mi pod koła podczas mijanki

km

mój INSTA
Stary 2012-11-05, 15:34   #1379
201609081836
Konto usunięte

Cytat:
Dokladnie. Jednak wydaje mi sie, ze tacy ludzie zapomnieli albo po prostu nie zdaja sobie sprawy, jak w dzisiejszych czasach to wszystko wyglada z drugiej strony (osoby bezrobotnej). Pracodawcy mysla, ze sa bog wie kim, a zapominaja, ze dzieki pracownikom tez i oni maja prace
U mego Chlopa pracownicy sami musze sie prosic o pieniadze, niby pracodawca malo im nie placi, ale o kazdy grosz musza sie plaszczyc, by zaplacil i to nie da pelnej kwoty, a dzieli po 200-500 zl. Cud jak za 1 razem da im wyzsza kwote. Nic nie mozna sobie zaplanowac. Mnie to szlag trafia, bo gdyby nie pracownicy, facet nie mialby kasy po uszy, bo sam nie dalby rady prowadzic firmy.
Całkowita prawda...nie dość że człowiek się narobi to jeszcze o kase prosi.
Jak już nie raz tu było pisane niektórzy nadal m\nie wiedzą w jakim świecie żyją...ignorancja.
Stary 2012-11-05, 15:35   #1380
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
Idź do okulisty jak najszybciej. Oczy krótkowidza bardzo się męczą przy patrzeniu w dal i wada się szybko powiększa. W szczególności po ciemku. Ja nic nie widzę w nocy i nie wyobrażam sobie teraz życia bez okularów a mam je dopiero rok.
ja jadąca nocą autem sieję postrach na ulicach. autentycznie. ślepota..

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
też tak mam, więc lecę czym prędzej do okulisty! (chociaż określenie 'prędzej' w stosunku do polskiej służby zdrowia jest nie na miejscu ).
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości