|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
nie, ja jestem po licencjacie i idę na podyplomówkę ![]() a ty w jakiej branży szukasz?
|
|
#1352 |
|
Konto usunięte
|
Przy zwykłym badaniu wzroku nie ma kropli, jest tylko czytanie z tablicy i jakieś tam badanie komputerowe. Przy "dokładniejszych" badaniach mogą być (np jak mi okulistka badała głębokość dna oka czy "rozmiar" osi przy krótkowzroczności to miałam wpuszczane krople).
|
|
|
|
#1353 |
|
BAN stały
|
Znalazłam ogłoszenie na gumtree w kategorii praca o takiej treści
"Hejka mam do zaoferowania... meski taniec jaki? chyba wiadomo - kumpel przegral zaklad i ma zrobic jak cos pisac z numerkiem gg "Tylko co to ma wspólnego z pracą
|
|
|
|
#1354 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() :rot fl: kurde aż oplułam monitor herbatką ciakawe czy za free
|
|
|
|
|
#1355 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przynajmniej ostatnio ta koleżanka tak miała.
|
||
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
khloe pisałam już na poprzedniej stronie jaka praca mnie interesuje
w sumie to wszystko jest lepsze od bezczynnego siedzenia w domu i braku finansów...
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja preferuję takie. |
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak jak ty nie widziałam tablicy, twarzy, a mam małą wadę bo 0,5 i 0,75. Jest tyle świetnych okularów że znajdziesz coś dla siebie. Ja też w prawo jazdy mam idealny wzrok :P nikt mnie nie badał wtedy :P Czekam na telefon z UP w sprawie tego stażu na który się dostałam i nic
Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2012-11-05 o 14:08 |
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
jutro zaniosę cv do saloniku prasowego (na umowę zlecenie i pewnie niepełny etat)
|
|
|
|
#1361 |
|
BAN stały
|
U was też taka brzydka pogoda ? Kiedy słońce wróci. Od rana pada, jest ciemno, szaro i wieje. Jak ja nie lubię takiej pogody. Szczególnie tej szarości. Trzeba z parasolką chodzić. Choć dziś nigdzie nie byłam, to widok za okna przeraża. Gdzie ta jesień ze słoneczkiem się podziała. Oby się poprawiła ta pogada jutro.
Zero wysłanych CV. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-05 o 14:18 |
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to jeszcze kałuże straszne
w kaloszach najlepiej
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez pogoda tragiczna, leje od rana, a ja jak na zlosc od rana latalam po miescie i zalatwialam sprawy. Teraz mam chwile i sie grzeje.
|
|
|
|
#1364 |
|
BAN stały
|
Kalosze najlepsze. Liczę na poprawę pogody, bo mnie czeka wyjazd w najbliższe dni. W jedną stronę do Krakowa jedzie się długo. Mam nadzieje, tylko,że nie będzie lało, Stanie na przystankach mnie przeraża. Jadę niestety autobusami na kontrolę.
Mama wygrała 10 zł w zdrabce lotto. Zapłaciła 1 zł za zdrabkę w sklepie , to 9 zł do przodu jest. Pierwsza chyba jej wygrana w życiu.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-05 o 14:30 |
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
9 zl piechota nie chodzi:PMnie tez czeka wyjazd na tygodniu i modle sie o ladna (bezdeszczowa) pogode. Jade nowym autem i mam troche stracha. |
|
|
|
|
#1366 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1369 |
|
BAN stały
|
- "Wiele osób znajduje pracę na przykład w pubach. Oczywiście, są z tego pieniądze, ale z drugiej strony to nie jest żadna próba zawodowa, dlatego trzeba próbować łączyć tę pracę z praktyką zawodową. Czasem mam wrażenie, że niektórzy decydują się na przykład na te puby, bo zwlekają, żeby się zmobilizować i spróbować swoich sił w zawodzie – przyznaje Bartłomiej Siama. – Nie mówiąc już o tych, którzy wolą imprezować zamiast się uczyć i zdobywać doświadczenie."
Ludzie idą robić do pubów bo mają z tego kasę. Jak ktoś wyjeżdża na dzienne do innego miasta, a rodzice kasy nie mają za wiele to tak sobie dorabia, by mieć na jedzenie i inne rzeczy. Z samych bezpłatnych praktyk nie wyżyjemy. Ktoś ma głodować , nie zarabiać kasy w innym zawodzie niż wyuczony , tylko po to by mieć darmowe praktyki w swoim zawodzie. Kiedy pracodawcy zrozumieją, że w Polsce jest bieda, młodzi nie mają na życie, żyją na czyimś utrzymaniu. Tym niech się ktoś zajmie np rząd . Ale na to nie ma co liczyć. Szakal. Nie spodobał mi się ten artykuł. Brak pracy przez osoby po studiach to oczywiście wina samych młodych po studiach. Brak miejsc pracy, likwidacja zakładów to też wian tych po studiach. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-05 o 15:00 |
|
|
|
#1370 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Dokładnie. Poza tym trzeba by zadać (retoryczne) pytanie pracodawcom, dlaczego nei przyjmują osób do pracy- takich, które dopiero zaczęły studia na danym kierunku? ciekawe, czy jak ktos zaczyna np. prawo studiować, to go do sądu/kancelarii itp. tak bez doświadczenia wezmą ![]() darmową praktyką zupy nie ugotujesz, ale pracując w pubie będziesz miał za co tą zupę ugotować ![]() tiaaaaaaaaaaaaa, ale lepiej jeść tynk ze ściany, ale chodzić na darmowe praktyki ![]() ja myślę że i pracodawcy, i absolwenci czasem powinni zejść na ziemię
|
|
#1371 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do zupy to dziś ją jadłam. Pomidorowa
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-05 o 15:12 |
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie. Jednak wydaje mi sie, ze tacy ludzie zapomnieli albo po prostu nie zdaja sobie sprawy, jak w dzisiejszych czasach to wszystko wyglada z drugiej strony (osoby bezrobotnej). Pracodawcy mysla, ze sa bog wie kim, a zapominaja, ze dzieki pracownikom tez i oni maja prace
![]() U mego Chlopa pracownicy sami musze sie prosic o pieniadze, niby pracodawca malo im nie placi, ale o kazdy grosz musza sie plaszczyc, by zaplacil i to nie da pelnej kwoty, a dzieli po 200-500 zl. Cud jak za 1 razem da im wyzsza kwote. Nic nie mozna sobie zaplanowac. Mnie to szlag trafia, bo gdyby nie pracownicy, facet nie mialby kasy po uszy, bo sam nie dalby rady prowadzic firmy. |
|
|
|
#1373 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że to będzie tylko formalność, dlatego wcześniej nic nie napisałam. Byłam pewna, że idę tylko po "podpis"-zgodę na pracę przy komputerze. Miałam skierowanie i miałam donieść ten "papierek" do lekarza. A tu niespodzianka - pani zbadała mi wzrok Oczywiście zgodę dostałam i do tego receptę na nowe okulary. No i teraz nie wiem co z tym zrobić , potem przykładała szkła i czytałam cyfry z tablicy. Czy takie badanie wystarczy, żeby prawidłowo dobrać okulary? Kilka lat temu lekarz stwierdził u mnie astygmatyzm, a dzisiaj pani nic o tym nie wspomniała.Planowałam iść do innego okulisty (prywatnie - wybrany na podstawie opinii z internetu), ale skoro już mam tę receptę...? No nie wiem |
|
|
|
|
#1376 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
jak ja miałam robione badanie wzroku 'do okularów', to tez miałam maszyną bez kropelek no i tablica też
|
|
#1377 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A wracając do okulisty to po waszych postach stwierdziłam że ide...przeważył post Ileny bo faktycznie teraz tak sobie idę przez miasto robi się ciemnawo przy tej pogodzie i normalnie wszystko mam rozmazane. Kiedyś pod jakieś auto wleze co już nie raz przez nie uwagę się zdarzyło ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2012-11-06 o 08:34 |
||
|
|
|
#1378 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
też tak mam, więc lecę czym prędzej do okulisty! (chociaż określenie 'prędzej' w stosunku do polskiej służby zdrowia jest nie na miejscu ).Najgorzej jest jak jadę o zmierzchu (nie jest ciemno, ale jasno też nie- jest tak szaro) albo po ciemku jak pada i światła się odbijają od ulicy- do tego po ciemku mam schizy, że jakiś nieoświetlony pieszy/rowerzysta wpadnie mi pod koła podczas mijanki
|
|
#1379 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak już nie raz tu było pisane niektórzy nadal m\nie wiedzą w jakim świecie żyją...ignorancja. |
|
|
|
|
#1380 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

oczywiście żartuję
a Ty zaczynasz magisterkę, tak?

ciakawe czy za free

Daleko jedziesz ?