|
|
#2761 | |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty- część V
Kocie solarium
.---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2762 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie... natchnęło mnie, bo niektóre z Was piszą, że taka i taka bezzbożówka się nie sprawdziła - ma za dużo białka.
Wiem, że białko może obciążać nerki, a kotom po drodze do problemów okołomoczowych, czy w takim razie karmienie przez dłuższy okres czasu (kilka lat) karmą z 40% zawartością białka nie zaszkodzi? |
|
|
|
#2764 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Ja zakładam, że koty mogą jeść całe życie karmę bezzbożową Na tą chwilę nikt nie da gwarancji, że istnieje złoty środek w żywieniu kotów, nie wiesz czy karma z optymalną zawartością białka nie zaszkodzi tak samo jak wysokobiałkowa czy niskobiałkowa, kot może zachorować też niezależnie od diety. Tego czy mamy rację czy jesteśmy w błędzie karmiąc bezzbożówkami być może dowiemy się za kilka pokoleń kotów, to samo według mnie dotyczy barfa, na sto procent to nikt Ci nie obieca, że to jedyny słuszny wybór Ja teraz podaję Soni Hepatic. Na 90% wydaje mi się, że ta karma jakoś cudownie nie uleczy wątroby, ale też nie jestem w stanie z pełną świadomością odrzucić zalecenia weta i podawać na własną odpowiedzialność zwykłą karmę ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- I według mnie karma może mieć nawet ponad 50% białka w suchej masie, ale to tylko moja opinia. |
|
|
|
|
#2765 |
|
Nie depcze krokusów
|
Monika - w fundacji zrezygnowali z bezzbożówek na rzecz mięcha, bo starsze koty chorowały na nerki i żołądek - objawy przeszły po rezygnacji z b/z.
|
|
#2766 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Nie znaczy to, że bezzbożówki zabijają powoli koty czy że tylko bezzbożówki były tu winne . Ja nie rezygnuję z nich, ale mięsko suplementowane też podaję |
|
|
|
|
#2767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2768 |
|
KOTerator
|
Widzisz jak Cię ten wątek motywuje
. Jak tam panicz Ravik, opalony ?
|
|
|
|
#2769 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie może czy istnieją jakieś rasy kociaków przypominające te większe, drapieżne "kotki"
żyjące na wolności tj.gepardy, karakale, serwale(oczywiście w pomniejszonej i łagodniejszej wersji)?
|
|
|
|
#2770 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
koty bengalskie, savannah, chausie... niestety głupi i okrutni ludzie potrafią hodować w domach również dzikie gatunki kotów, jak serwale czy karakale, oczywiście po dokonaniu drobnych poprawek, czyli wyrwaniu im pazurów
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
No nikt nie miał sfinksa, który na gwałt szukał domu
a golimy Arasza, bo się czesać nie daje i skołtuniony chodzi
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co ile odrobaczanie swoje kociaki, jeżeli są niewychodzące?
Tak właśnie myślę, kiedy z moim łobuzem iść na odrobaczanie- po 3 czy po 6 miesiącach? Czytam informacje na różnych portalach i że niby co pół roku. Ostatnio mój wet był na L4 i ten na zastępstwo mnie zbyt mówiąc- to pani nie wie.. Mój kot jest kotem niewychodzącym, kilka razy był na spacerze, a tak, to ciągle w domu siedzi, z ukierunkowaniem na balkon
|
#2774 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Niemniej jednak dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
|
#2775 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Arasz szczególnie na ostatnim zdjęciu wymiata
![]() Isztwanek uroczy i kochany, za dobry dom![]() Ravik i kuracja solarna Podobno zapobiega depresji jesiennej Wie kocurek co dobre![]() Asiek Twoja panienka wygląda jak baletnica..i ta grzyweczka równiutko zaczesana Minka Stimpacka urocza i zadziorna ![]() Euzebiuszek spod kołderki zerkający przeuroczy Moniko mam nadzieję, że koteczka będzie zdrowa lada dzień ![]() Krysieńka poluje na coś tam, Leosia kombinuje jakby tu coś ciekawego na świecie obejrzeć
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-11-05 o 02:06 |
|
|
|
#2777 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
EDIT: Foty 1-4 jak był 'podcięty', reszta jak mu sierść odrosła.
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-11-05 o 10:04 |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2779 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
A że zapytam: nie ma jakichś problemów skórnych, problemów z jedzeniem itd? Bo z mojego właśnie mało jest sierści. Więcej z Chama, i to o ile! U mnie wszyscy się dziwią, jak mówię, że własnie on (pers) niedużo linieje.
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie znoszę jak ma długą sierść i jak wyjdzie z kuwety, usiądzie na podłodze i zostawia mi "pieczątki", bo ma kropelki moczu na tych długich kłakach
|
|
#2781 |
|
KOTerator
|
Co tu taka cisza
?
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Głupol nie nauczył się poprawnie korzystać z kuwety i chyba już się nie nauczy![]() Gorzej jak ma rozwolnienie, bo się zawsze upaćka z tyłu. Safirka nawet przy biegunce nigdy się nie ubrudziła |
|
|
|
|
#2784 |
|
KOTerator
|
Dzień dobry.
Transporter plus york gratis.... http://allegro.pl/transporter-duzy-d...765989376.html Jak możecie to zgłaszajcie. |
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
zgłosiłam.... nie wiem czy to kiedyś sie skończy
|
#2786 |
|
KOTerator
|
Dopóki hodowcy i nawet pseudohodowcy nie zaczną obowiązkowo wydawać tylko zwierzęta wykastrowane, to chyba się to nie skończy
. Wielka afera ostatnio była na miau.pl dotycząca "hurtowej" kastracji kociąt w hodowlach, że za wcześnie, że to bestialskie, ale w ten sposób hodowca ma pewność, że kot nie skończy jako reproduktor czy maszynka do produkowania kolejnych kociąt .
|
|
|
|
#2787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wszystkie zwierzaki można wydać już wykastrowane, ale można sie też zabezpieczyć w inny sposób Cytat:
Można oddawać tylko po kastracji, ale dłużej siedzą w hodowli wtedy i sie jednak przyzwyczają juz ludzi. Można zabezpieczyć sie w umowie i wymagać pozniej kastracji, ale hodowca musi sie wysilić i sprawdzić to. Największy błąd to mentalność ludzi jednak i to najgorzej jest zmienić
|
|
#2789 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Związek Felinologiczny się zgadza, hodowcy, weci, tak się robi, na zachodzie od dawna tak się robi. Na miau.pl hodowcy piszą, że z tego co się dowiedzieli na seminariach z prawnikami to po sprzedaży kociaka nie mają już nic do gadania i nie mają jak wyegzekwować sterylizacji, umowa umową, w umowie jest mowa o obowiązkowym ciachnięciu np. do roku, ale właścicielem już jest ktoś inny i nawet jak później zrobią wizytę poadopcyjną to nowy właściciel może robić co chce...
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Kazar Lady
|
dziewczyny, czy paste odkłaczającą kupie u weta czy prędzej w zoologu??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

.

. Ja nie rezygnuję z nich, ale mięsko suplementowane też podaję 

?

za dobry dom
Wie kocurek co dobre