|
|
#4771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
normalnie uwielbiam te zabawki Lamaze-jak widzę jak Lilka je łapie, uderza to mi się serce cieszy, że się skusiłam....w PL zakupiłam zeberkę i te grzechotki na nóżki i rączki
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam do kąpieli oilatum a do mycia plyn z mustelli do mycia ciała i głowy. Po kąpieli smarujemy Marianke tym balsamem http://www.svr.pl/gamy/topialyse/ ale ona ma bardzo wrażliwa skórę i miała długo wysypke na całym ciele i dopiero po tym balsamem jej zniknęło. Odkąd go stosujemy to ma super gladziutka skórę i żadnych wysypek
|
|
|
|
#4773 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z kp mże i dobrze, że tak się stało to naturalnie mała przejdzie z kp na butlę, tak jak Franio w sumie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę nabyć więcej!
|
|||||
|
|
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do Lamaze, to ja bym też coś zakupiła, ale nie wiem zupełnie co ![]() a jakie Ty masz??
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z wami znad torta urodzinowego przyjaciółki
U nas nocka super, mała wstała dopiero o 5, a spała od 20stej, z karmieniem na śpiocha o 23. Wyrabia się. Za to od tej 5 niestety nie śpi....cały czas próbuję ją zabawiać, liczę, że zaraz się położy, bo dzisiaj fitness, a marudy nie wezmę (mały update: właśnie zadzwoniono mi, że niestety fitness przełożony na czwartek )Co do szczepień, my za 2 tygodnie idziemy na obowiązkowe, a początkiem grudnia kolejna dawka pneumokoków i trzeba będzie tez podać meningokoki, miesiąc przed żłobkiem. Ehhhh. Dobrze, że chociaż temat rotawirusa załatwiony. Victoria i Wanilka, co do spotkania to chętnie - myślę, że nawet Aguni bardziej będzie odpowiadał weekend, bo mąż mógłby ją podwieźć (tak???). Co do szczegółów - musimy się dogadać, bo zaproponowałam spotkanie u mnie i nie wycofuję się z tego, tylko u mnie jest trochę mało miejsca, 60 m mieszkanie Więc jeśli wam nie przeszkadza ciasnota, no to jak najbardziej ! Wstepnie na liscie jest: Victoria Agunia Houserka Wanilka ja jeśli ktokolwiek miałby ochotę, zapraszamy ![]() Co do glutenu, mnie pediatra powiedziała, że przy karmieniu mm jak najbardziej już powinno się włączyć do diety, a przy kp za miesiąc. Nie ma co czekać do 6 miesiąca, bo jednak to większa ochrona. chmielinka, wybacz, ale oplułam monitor po Twoim stwierdzeniu "kwicy" Teściowa na dystans, pamiętaj !Wszystkiego najlepszego dla Iguni !! Blue, i co porabialiście w Krakowie ? Witaj Karolka! Super, że już jesteście i dzieciątko było grzeczne
|
|
|
|
#4777 | ||
|
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego
|
||
|
|
|
#4778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuję za powitanko
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
My mamy pawia i grzechotke kwiatka.
|
|
|
|
#4780 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W środę czeka nas pobieranie krwi Adasiowi, to będzie dopiero masakra
|
||
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia no właściwie to weekend chyba też pasuje, jeśli większość będzie za. Chociaż ja tam akurat weekend wolę spędzać w domu z jednej, prostej przyczyny - żeby małż spędzał czas z małą, skoro na tygodniu go prawie nie ma.
Ale fakt, łatwiej będzie z dojazdem, Ty byś ganiać nie musiała
|
#4782 |
|
Wtajemniczenie
|
takiego kwiatka??
http://merlin.pl/Lamaze-Szeleszczacy...06,893418.html on grzechocze i szeleści??
|
#4783 |
|
Wtajemniczenie
|
karolka fajnie że wyjazd się udał
![]() Blue jak małej spało się w obcym miejscu??? Dziewczyny ja też chcę się z Wami spotkać |
|
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to pawiem jest zachwycony
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, zapraszamy, jak będziesz w okolicy.
Blue nas olała....a była w Krakowie....... ![]() Agunia, rozumiem, ja też w weekendy wolę, żeby tż się integrował z małą, no ale chyba wybaczą nam te kilka godzin rozłaki ![]() Co do glutenu: Gluten do diety niemowląt wprowadza się w niewielkich ilościach – nie tyle w celu odżywienia dzieci, ile – zmniejszenia ryzyka wystąpienia celiakii. W Polsce ze względów praktycznych zaleca się wprowadzanie glutenu w postaci kleiku glutenowego lub kaszki manny jeden raz dzienne około pół łyżeczki/100 ml zupki jarzynowej. Z pewnością tak mała ilość glutenu nie zwiększy istotnie kaloryczności jedzenia. Są również dostępne gotowe zupki z dodatkiem glutenu dla dzieci po 5. miesiącu życia. |
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej my dalej walczymy z katarem do tego ta ciotka zadzwonila przed chwila poinformowac nas ze maly ma ospe
Tak sie boje zeby ona nie zlapala ![]() Wrrrrrrrrrr!!!! Zazdraszczam Wam spotkania ![]() teraz lece bo jak zwykle jestem w biegu.,... |
|
|
|
#4787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc od kiedy wprowadzacie te glutenowe jedzonko do diety dzieciaczków??
|
|
#4788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powinnaś pojawić się u lekarza jak cokolwiek Cie zaniepokoi
|
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sobie też ![]() mamcia oby tylko mała nie dostała ospy a katar jakoś zwalczycie
|
|
|
|
|
#4790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nadalka uważaj z tą marchewka ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- jak Mały skończy 6 miesięcy ale ja będę karmić piersią dłużej do 6 mż, wklejałam dzis rano link dlaczego |
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia dziekujemy
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli się teraz zaraziła to może ją wysypać dopiero za jakiś czas... |
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dzisiaj czytałam na jakiejś stronie że właśnie w 5mc przy kp a w 6mc przy mm ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
nadalka, ja czytałam na odwrót:
U niemowląt karmionych sztucznie obecnie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. miesiącu życia, a nie później niż pod koniec 6. miesiąca życia; |
|
|
|
#4795 |
|
Zadomowienie
|
czesc kochane...sto lat nie pisałam
![]() Młody tymianek śpi na balkonie u nas leje wiec na spacer nie idę. Co do kolki, jest już dużo rzadziej...na szczescie, za 2 tyg skonczy 3 m-ce wiec mam nadzieje ze zniknie tak szybko jak sie pojawiła!!!!!!!!czytam tez książkę " język niemowlaka" i próbuje wdrożyc w zycie jakiś pomysł, ale ciężko mi to idzie/....takim sposobem nie wiem czy jak Mlody sie rozedrze to z przemęczenia czy go boli brzuszek....bo ostatnio w ciągu dnia mu sie zdarza krzyczeć niemiłosiernie, po dłuzszej bądz krótszej "zabawie" No cóż...wszystko przede mną, musze poznac swoje dziecko...narazie wykonczona tymi płaczami nie mam na nic sił. Jak usypiacie swoje dzieci? Bo ja mam wózek w domu i go w nim bujam, natomiast jak zasypia na noc, to przy piersi Pozdrawiam Was wszystkie gorąco!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
nadrabiam tak po łebkach
Ale jak ten czas leci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Wasze Maluchy już nie takie Maluchy najstarsza juz za chwile bedzie miałą 5 m-cy ![]() GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! !
|
#4798 | |
|
Wtajemniczenie
|
mamcia może jeszcze zaszczep Amelcie na ospę
Cytat:
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
eninka, ja usypiam na rękach niestety, rzadko kiedy w łozeczku, czasem w wózku, ale wózek trzymam w aucie wiec odpada na co dzień.
język niemowląt przeczytałam, gdy mała miała jakieś 2 tygodnie. Bardzo mi pomógł, dzięki temu obecnie rzadko kiedy mam problem w rozszyfrowaniu, o co chodzi mojej terrorystce Nie ze wszystkim się zgadzam rzecz jasna, ale generalnie ta książka wiele wyjaśnia, trzeba tylko zaczerpnąć z niej rzeczy, które nam odpowiadają.Ja gluten wprowadziłam z 4 miesiącem. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- JA na pewno będę szczepić na ospę, ale podobno najlepiej ok. 11 miesiąca. Nie uwierzycie, B. bawiła się na macie dzisiaj 2h, ciągle musiałam ją poprawiać, bo zjeżdżała poza nią, na podłogę. Teraz grzecznie śpi... Szkoda, że ten fitness dzisiaj nie wypalił. Jutro przyjeżdża do mnie moja siostrzyczka, czyli chrzestna B. Tak się cieszę zostaje chyba na tydzień, a przynajmniej do niedzieli
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, zawsze chcialam miec siostrę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

anioł nie dziecko....
no i pierwszą książkę-"Poczytaj mi mamo" księga pierwsza oraz Baśnie w spadku po mojej siostrzenicy....
a z kp mże i dobrze, że tak się stało to naturalnie mała przejdzie z kp na butlę, tak jak Franio w sumie 

(mały update: właśnie zadzwoniono mi, że niestety fitness przełożony na czwartek 

Jesteśmy na mm i gorącą wodę przechowuję w termosie, żeby szybciej zrobić mleczko Niuni. A ona dzwoni dzisiaj do mojego męża i z wyrzutem gada że "Kasia (czyt. ja) sobie nic nie da powiedzieć" bo dla niemowlaków nie można trzymać wody w stalowym termosie bo on wydziela szkodliwe dla zdrowia substancje 

za to pawiem jest zachwycony