|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
ajjj... ciekawe kiedy w Polsce tego sie doczekamy...
|
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja codziennie mam 15 km w jedną stronę do pracy czyli 30 dziennie + wszędzie jeżdżę samochodem, a to zakupy, przyjaciółka itp. wczoraj byliśmy u babci 50 km od Krakowa i nic mi nie było,a le nie lubię jak mną trzęsie Z drugiej strony jak zbiegam po schodach w domu kilka razy dziennie to też maluszka wytrzęsie jakbym miała zagrożoną ciąże to bym bardziej uważała na pewno a tak to luz ![]() Moja koleżanka jak była na początku zagrożonej ciąży to dostała zakaz jazdy autem 2 tygodnie - przesrane biedna siedziała w domu a raczej leżała
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co?? Teraz sobie powtarzam, że musi byc ok!! Wierzę, że Bóg słucha moivh próś i będe mieć to maleństwo. Nie krwawie, nie miałam plamień a dzis pogadam o swoich obawach z ginem. Za to mu płace w końcu. Jadę odwieźć tate do pracy bo nasze auto zepsute, a nie chce on, żebym sie tłukła busami.
Wiecie co? tesciowa ani razu nie spytała jak sie czuje... To już raczej teść mówił, żebym dbała o siebie i wczoraj do męża, że ma dbać.
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
1.Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany- Mamusie Majowo-Czerwcowe 2013
2. O płci się dowiadujemy a zaokrąglajęce się brzuszki kremami smarujemy-Mamusie Maj, Czerwiec 2013
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
banka26
mi też termin przesuneli na 12 maja. Ciekawe jak to wyjdzie w praktyce ![]() Cytat:
Rozmawiałyście dziewczynki ze swoimi mamami na temat porodów? Ja zaczęłam ostatnio temat z mamą i teściową. I moja teściowa opowiadała, że miała raczej straszne porody - a miała ich w sumie 5... A teraz jej córka to samo jakby. Moja mama z kolei mówiła ze ona nie ma złych wspomnien z porodem. To samo moja prababcia bo też z nią rozmawiałam. Mówiła, że tam ją kiedyś straszyli a wcale tak źle nie było. I jestem ciekawa czy to się dziedziczy i czy są szanse ze u mnie będzie podobnie. Figurę po mamie na pewno odziedziczyłam Nawet tyjemy w tych samych miejscach.. |
|
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp dziękuję
Nuna na pewno jest wszystko dobrze, głowa do góry. Nie ma co panikować |
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
mi nie ma kto zrobić zdjęcia z rana;/
|
|
|
|
#4809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze musimy przestac panikowac i zaczac sie cieszyc!!! ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Ja sama sobie robilam Dlatego jest odbicie w lustrze,a lustro brudne :PAle przy okazji zauwazylam ze jest zakurzone,bo tak normalnie to nie widac...
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-05 o 13:22 |
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też odziedziczyłam wszystko po mamusi, mam nadzieję że rodzić też będę jak ona. |
|
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żona kuzyna rodziła pół godziny i fajnie to wspomina.. bratowa męczyła się prawie 24 godziny i na razie nie chce więcej dzieci. Kuzynka też męczyła się strasznie i już krzyczała, że chce jednak cesarkę, aż tu głowkę było widać.. i mówiła, że ból jest, wiadomo, ale szybko się o nim zapomina ![]() Także przypadków jest baaaardzo dużo.. każda inaczej przez to przechodzi |
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo nie chciała by ją golili na oddziale. Pojechała na 18 zawieść tatę na służbę, po czym dostała skurczy. Jechałyśmy maluchem wtedy, zawiozła mnie do babci, odeszły jej wody, a sama pojechała do szpitala o 19, o 21 mój brat już był na świecie ![]() Moja przyjaciółka jak rodziła mi chrześniaka też poszło jej bardzo szybko. Tzn z tydzien wcześniej odeszła jej część wód, przyjechała karetka, wzięli do szpitala i wypisali bo jeszcze nic się nie działo. Po tygodniu wróciła. Jak rodziła czekałam na korytarzu wtedy. I najgorsze wspomnienie to krzyk, płacz matki, która w 9 msc rodziła martwe dziecko. Przyjechała skontrolować ktg do szpitala, bo maluch się nie ruszał i okazało się, że nie żył już. Po prostu horror.A drugie dziecko jak rodziła już dokładnie nie pamiętam jak to było, ale pielęgniarki były w trakcie robienia lewatywy i właśnie wtedy zaczęła rodzić. Szybko wzięły ją na samolot, usiadła, parła raz i mówi, że coś chlusnęło i zaczęło śmierdzieć, a ona 3 położone pobrudziła po lewatywie. (myślała, że spali się ze wstydu) Po kolejnych dwóch parciach mała była już na świecie.
|
|
#4814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3. Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy 4. Humorki swoje mamy, coraz więcej wcinamy, brzuszki już rosną, a co będzie wiosną Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-11-05 o 13:40 |
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
to mi się najbardziej podoba
|
|
|
|
#4817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie jechałam, ale od niektórych słyszałam, no i często widzę takie busy, jak mnie wyprzedzają, mimo że jakoś strasznie wolno nie jeździłam... strasznie przykre ![]() Cytat:
![]() a mnie teściowa pytała - byłam bardzo zaskoczona, bo ona taka trochę... oziębła mi się czasem wydaje. tłumaczę to sobie tym, że ma 2 synów, takich trochę tfardzieli a wiem, że bardzo chciała chociaż jedną córkę... pewnie do pomocy w kuchni, no ale dobra już ogólnie pozytywnie mnie zaskoczyła swoją troską Cytat:
ona chciałaby za mnie urodzić... coś w stylu: no nie, kochanie, nie martw się, to nie jest takie straszne, ale tak bym ci chciała tego oszczędzić... znaczy się: łudzę się!!! no ale się okaże...
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę koniecznie zacząć ten temat z mamą, i też to jak przechodziła ciąże. Pamiętam, jak kiedyś opowiadała mi, że mnie rodziła w 5min, ledwo ją na fotel położyli, wszyscy się tam szykowali, a mam musiała wołać położną bo już moją główkę czuła. Muszę ją o szczegóły wypytać, ale szczerze mówiąc takiego porodu każdy by sobie życzył. Tylko, że ja była 2. dzieckiem. Muszę zapytać jak było z moim bratem. Jadę do Lbn w weekend i mam nadzieję, dowiedzieć się więcej w tym temacie. Poza tym poznam synka mojej przyjaciółki, który jutro kończy 2 tygodnie
Bardzo fajne dziewczyny tytuły wymyślacie Ale ten nuny o masowaniu brzuszków jest super-słodziak! Głosuję na ten właśnie!A tak a propos Nuna, nic się nie martw. Wypytaj o wszystko lekarza i będzie na pewno dobrze. Udanej wizyty! |
|
|
|
#4819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za trauma..Cytat:
|
||
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Ten krzyk, płacz śnił mi się po nocach...
Ja najbardziej w porodzie boję się tego, że za przeproszeniem "osram" swoje dziecko lonely_lady ja tylko jeden poród mamy opisałam, ten pierwszy Dwa pozostałe to przyjaciółka ![]() Wszystkie tytuły super! I będzie można z nich skorzystać przy następnych wątkach, także trzeba je zapisać
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-05 o 13:44 |
|
|
|
#4821 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do poronienia po wytrzesieniu na drodze to sie niestety dosc czesto potwierdza i trzeba bardzo uwazac. Szczegolnie w ciazach zagrozonych Moj ginio zabronil mi jezdzic samochodem. Lezenie i spacery ![]() Cytat:
![]() Ja musze lezec i na siebie uwazac. Az czasami Wam zazdraszczam, ze tak wszystko mozecie robic A co do propozycji tytulów, to widze ze masa kreatywnych Mamusiek jest u nas. Wszystkie hasla piekne
|
|||||
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie ten pierwszy podoba mi się najbardziej
|
|
|
|
|
#4823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Położyłam się na chwilę i zrobiły się z tego 2h
, a Wy dalej pędzicie jak szalone ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4825 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że u Ciebie się to zmniejsza, większy nadzór i będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No chyba, że podejdą do tej likwidacji sklepu jak do likwidacji pracodawcy, wtedy klapa. Cytat:
![]() Uświadomiłyście mi, że zapomniałam kupić niech wie, że ma żonę w ciąży, dlaczego jemu ma być dobrze a mnie nie.Cytat:
Cytat:
Moja mama poszła na porodówkę z książką, żeby się nie nudzić, tatę zawiadomiła tylko żeby ją zawiózł i wygoniła do domu. Podobno czytała sobie jak długo mogła, a później wzięli jej okulary i mnie wyciągali. Powiedziała, że ból zawsze jest i czarować nie będzie, ale o tym się zapomina. Moja kuzynka i przyjaciółka (obydwie po 2 porodach) stwierdziły jednoznacznie, że nie "płaci się" lekarza tylko położną, bo lekarza i tak nie ma, a położna dużo daje.
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będziesz spokojniejsza ![]() 2. co do wytrząsania, to już kiedyś wspominałam tu na forum: parę dni przed tym jak dowiedzieliśmy się że jestem w ciąży pojechaliśmy na ekstramalny trening rowerowy do lasu. Określenie "nieźle mnie wytrzęsło" jest bardzo delikatne w tym przypadku. Byłam gdzieś w 5 tyg. Dobrze, że wszystko ok Teraz już uważam, a rower odstawiłam całkowicie
|
|
|
|
|
#4827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do porodu, jak rozmawialam z mama, to z tego co mi powiedziala, rodzenie mnie bylo istnym horrorem. Grubo ponad dobe w straszliwych meczarniach.. No ale to juz bylo 35lat temu, a wtedy byly inne czasy. Ja na szczescie bede miala cc
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-11-05 o 13:57 |
||
|
|
|
#4828 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mało teraz gdzieś jeżdżę, ale jak jedziemy autem to mąż stara się bardziej uważać, i wybierać drogi, które mają mniej dziur.
ja też muszę mamę o poród wypytać. teściowa mi opowiadała, że ona miała w miarę lajtowe, jak rodziła drugi raz to skurcze jej się zaczęły jak była sama z dzieckiem w domu w nocy, teść był na nocnej zmianie. położyła się do wanny, leżała w ciepłej wodzie, rano wyprawiła dziecię do szkoły, teść wrócił do domu, pojechali do szpitala, i córkę urodziła po niecałych dwóch godzinach ![]() przyszły mi wlaśnie próbki z johnsona i zamówione pieluchy
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
ja może źle robię ale póki co o porodzie nie myslę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

jeżdżę do pracy codziennie 50 km w jedną stronę i nie mam problemów
ajjj... ciekawe kiedy w Polsce tego sie doczekamy...

ja codziennie mam 15 km w jedną stronę do pracy czyli 30 dziennie + wszędzie jeżdżę samochodem, a to zakupy, przyjaciółka itp. wczoraj byliśmy u babci 50 km od Krakowa i nic mi nie było,a le nie lubię jak mną trzęsie
Z drugiej strony jak zbiegam po schodach w domu kilka razy dziennie to też maluszka wytrzęsie

bo nie chciała by ją golili na oddziale. Pojechała na 18 zawieść tatę na służbę, po czym dostała skurczy. Jechałyśmy maluchem wtedy, zawiozła mnie do babci, odeszły jej wody, a sama pojechała do szpitala o 19, o 21 mój brat już był na świecie 

Ale nie jem teraz bo zjadłam rogalika maślanego