Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 11:45   #4771
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pawie oczko mnie lekarz na fotelu badał tylko dwa razy- na początku stwierdzenia ciąży i jak miałam prenatalne. A USG miałam do tej pory zawsze.
Jaki masz teraz brzuszek? zaraz rano jak wstaniesz
Ja na fotelu jestem badana za każdym razem. USG miałam robione do tej pory 2 razy, 1 - żeby stwierdzić ciążę, 2 - przezierność karkowa itd.
Brzuszek już coraz większy. Taki okrąglutki powoli się robi, jak ubiorę jakąś przylegającą bluzkę to już widać, że nie jest taki płaski, a mój Tż to już w ogóle mówi, że widać bardzo

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

ja w dalszym ciągu około 3 razy dziennie tylko... ale fakt, jak jeszcze nie miałam mdłości i piłam normalnie, to troszkę częściej mi się chciało...
3 razy? ja odkąd wstałam od 8:30 do teraz sikałam chyba ze 4
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:45   #4772
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Powiem o dziecku, macie racje.. Może zbyt pesymistycznie do tego podchodzę.. Może akurat nie będą mieli nic przeciwko. Oby...

Powiem, że jestem w ciąży i niech Oni decyduja co dalej

Trzymam kciukasy!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:53   #4773
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Ashyshqa a wino bezalkoholowe jest dobre w smaku? dużo różni się od tego z alkoholem? bo tak się zastanawiam nad zakupem. ono jest dostępne normalnie w sklepach czy trzeba zamawiać przez internet?
Jeszcze nie próbowałam. Będę chciała sobie sprawić może na sylwestra. Więc mówcie,jak będziecie testować, które warto

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja nie Ashyshqa ale wino bezalkoholowe piłam białe wytrawne i jest ohydne jak zepsute piccolo mam jeszcze różowe w domu i planuje kupic czerwone żeby im dać szansę
Dzięki za info, w razie czego powiedz jakie marki. Może jest tak jak w przypadku normalnych win. Są lepsze i gorsze....

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Ja dzis przyszlam po pocieszenie.. Jakos sie wczoraj tak dziwnie nakrecilam, ze cala noc nie spalam prawie. Od rana chodze jak zbity pies. Wczoraj mi ustaly objawy ciazowe. I tak ich nie mialam za wiele, ale nawet przeszly mdlosci i piersi mnie juz wcale nawet nie pobolewaja. Naczytalam sie wczoraj (niepotrzebnie kurde) o poronieniach we wczesnych ciazach i sobie dopowiedzialam Ustanie objawow=pierwszy syndrom wczesnego poronienia.
Wizyte mam dopiergo 15listopada, ale nie chcialabym sie dowiedziec wtedy ze cos sie zlego stalo z moim dzieckiem. Chyba przesune wizyte na ten tydzien, ale nie chce robic z siebie panikary i przewrazliwionej kretynki

Ogolnie to dzien beznadziejny, leje. I ja sie tez tak beznadziejnie czuje. A jaki poniedzialek, taki caly tydzien
Kochana, nic się nie martw. Nie ma co się nakręcać i będziesz miała nauczkę, żeby nie czytać o takich rzeczach na necie. Tylko niepotrzebny stres sobie fundujesz. Poszłabym na Twoim miejscu do lekarza, dlatego własnie, żeby Cię uspokoił. Wszystko na pewno jest dobrze
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:58   #4774
Aaś
Zakorzenienie

eliza ja też mam czasami takie myśli ale szybko je od siebie odrzucam nie ma co się nakręcać bo to na pewno bardziej szkodzi dziecku

dziewczyny a wiecie że po wypiciu 4 czy 5 piw BEZalkoholowych ma się w organizmie tyle samo promili co po zwykłym półlitrowym?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:00   #4775
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Dzieki Dziewczyny za pocieszenie

Zadzwonie dzis do ginia i przeloze wizyte, dla wlasnego zdrowia psychicznego.
Najsmiejszniejsze jest to, ze zawsze Was pouczam jak czytacie w necie i sie nakrecacie, a sama popelniam te same bledy.
Do wczoraj mialam super nastawienie - ze na pewno jest wszystko ok i az sie sama sobie dziwie, ze tak mi sie zmienilo.

Wezme sie w garsc .. ale na wczesniejsza wizyte pojde.

Ciekawe jak sie zaklada blokade na te stronki w necie, ktorych zadne ciezarne nie powinny czytac

A propos powiedzenia o ciazy w pracy, to ja powiedzialam od razu, jak tylko beta wyszla dodatnia. Od 19wrzesnia jestem na L4 i bede do konca ciazy. U mnie w sumie nie ma az takiego problemu, bo na szczescie nie pracuje w korporacji tylko w technikum Dyr mi pogratulowal i od razu wrzucil na zastepstwo zone swojego kolegi
Mam nadzieje ze bede miala dokad wracac

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:18   #4776
nuna2
Zakorzenienie

Eliza no to mi,,poprawiłaś" humor bo mi objawy tez znikły... mam wizytę dziś o 15.15... dam Ci znać co i jak... ale to z tym poronieniem...
ja się przespałam godzine bo nie dałam rady chodzić...
Stary 2012-11-05, 12:19   #4777
Aaś
Zakorzenienie

Dziewczyny jeszcze 300 wiadomości i nowy wątek

Trzeba wymyślić jakiś zarąbiaszczy tytuł
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:22   #4778
katherine271
Raczkowanie

eliza
jak chcesz być spokojniejsza zmierz rano zanim wstaniesz temperaturę w pochwie, jak będzie ok 37 to możesz być spokojna, choć to kiepska metoda jeśli nie mierzyłaś temp wczesniej ale tak mi sie przypomniało bo ja w drugiej ciąży (pierwszą straciłam) przez 100 dni mierzyłam po przebudzeniu temperaturę i dopiero następowała ulga, to był koszmar wtedy bo bałam się panicznie że spotka mnie to samo co w 1 ciąży.
Do dziś mam pełen zapis wyników temp z tych 100 dni
nie martw się na zapas, ja też w chorobie nie miałam mdłości, tj dużo mniejsze i się martwiłam, potem uderzyły ze zdwojoną siłą, teraz odpukać zaczyna być lepiej ale wierzę że z dzidzią jest ok, musi być i kropka!
lonely dobrze że się zdecydowałaś powiedzieć bo nawet jeśli nie zechcą Cię przez to to będą znali powód odmowy a kto wie, może jeszcze kiedyś otworzą się przed Tobą drzwi w tej firmie, tego nie wiesz. A jak tak po prostu odmówisz to jakoś tak pretensjonalnie wyjdzie moim zdaniem i trudniej byłoby "zapukać do ich drzwi" jeszcze kiedyś

Mysia mysz
ja też przy kompie pracuję ale w firmie sami od siebie mi nie zmniejsza do 4h, Ty o to jakoś zabiegasz czy faktycznie z urzędu tak bedzie u Ciebie i nikt nie ma z tym problemu?

ja przytyłam w 1 ciąży 24 kilo i niestety spadło tylko 10, nie mogę sie nadziwić opowieściom że kilogramy spadają w parę miesięcy i to 20 czy 30, to dla mnie jakiś matrix. A chodziłam na spacery z wózkiem po 10, 15 kilometrów dziennie i nie objadałam się a dopiero po roku po ciężkiej diecie wróciłam do wagi, ech, zazdroszczę tym co kilogramy lecą same,
dla mnie to nieosiągalne, nigdy ani pół kilo nie schudłam bez wysiłku
a teraz zaczyna się bo 2-3 kilo już nabylam
a zaczęłam 12 tc (tj. 11tc 1 dzień to ja mówię że 12)

a alko nie lubię to i nie mam ciągotek ale moim zdaniem troszkę na smak jak ktoś lubi żadnej krzywdy dziecku nie zrobi, matki niektóre piją jak smoki alko w ciąży i też potrafią urodzić zdrowe dzieci, fakt że to już jest masakra zapijać się w ciąży ale pokosztować kapinkę, czy wisienkę, czy łyczka to nic takiego, nie ma co wariować moim zdaniem
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:26   #4779
nuna2
Zakorzenienie

Fasolki w ludziki się zamieniają a mamy o swoje maleństwa dbają-maj, czerwiec 2013.
Stary 2012-11-05, 12:27   #4780
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Mysia mysz
ja też przy kompie pracuję ale w firmie sami od siebie mi nie zmniejsza do 4h, Ty o to jakoś zabiegasz czy faktycznie z urzędu tak bedzie u Ciebie i nikt nie ma z tym problemu?
wiesz co nie wiem jak to u ans jest z formalnościami, wiem, że moja znajoma z innego działu pracowała po 4h. Jak będę mówić szefowi to mu powiem, że zgodnie z prawem powinnam pracować 4h i żeby o to zadbał. Nie spodziewam się problemów, bo to korporacja więc się bardzo pilnują z prawem
Stary 2012-11-05, 12:29   #4781
nuna2
Zakorzenienie

Majowo-czerwcowe mamusie głaszczą swoje brzusie a one rosną okraglusie
Stary 2012-11-05, 12:30   #4782
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Dziendoberek Mamuski

Rany jakie Wy macie tempo,nie nadarzam normalnie :/
Nawet nie czytalam wszystkiego co dzis napisalyscie,bo do wieczora by mi zeszlo...
Witam nowe Mamuski
Trzymam za wizytujace dzisiaj Mamusie

Dziewczyny czy Wy tez tak macie,ze przy kazdym poczatku nowego tygodnia pobolewa Was brzuch?
Bo ja w sumie od poczatku tak mam ze co niedziele zaczyna sie pobolewanie,i tak trwa 2 dni i nie wiem czy to normalne czy nie,martwie sie tym,choc usg pokazalo ze wszystko jest dobrze:/

A pisalyscie wczoraj o zapominalstwie ciazowym...otoz pierwszy raz w swoim zyciu spalilam wczoraj obiad,a gotuje juz 14 lat,co sie ze mna dzieje

Przytylam od sierpnia 3kg,ale w moim przypadku to nic strasznego,bo mialam niedowage:/ Od dawna chcialam troche przytyc,a teraz nareszcie bede wygladac jak czlowiek
A to moj brzusio w 13 tyg,przed sniadankiem ( przed ciaza byl doslownie wklesly!)

Chcialam cos jeszcze napisac,ale stracilam watek,bo zadzwonila kumpela i sie rozkojarzyłam :/

A sorki nie zdarzylam wyczyscic lustra,bo spieszylam sie na sniadanie,a fotka byla robiona na zyczenie kumpeli i dlatego tak wyszlo :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-05 13 tydzien.jpg (94,9 KB, 47 załadowań)
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-11-05 o 12:34
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:37   #4783
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
nawet mniej

Cytat:
Napisane przez nuna2
Fasolki w ludziki się zamieniają a mamy o swoje maleństwa dbają-maj, czerwiec 2013.
nuna

przewrotnie i jak na razie nieprawdziwie jeśli chodzi o mnie:
'pierwsze wizyty za nami - jesteśmy super-mamami (maj, czerwiec 2013)'

'widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki - mamusie maj, czerwiec 2013'
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:38   #4784
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
u nas babcia+niania jest w planie
ale fajnie! u mnie z rodziny wszyscy daleko, setki km. nawet nie ma szans na "podrzucenie" malucha dziadkom w razie czego
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
3 razy? ja odkąd wstałam od 8:30 do teraz sikałam chyba ze 4
no wiesz... jak to się mówi - bez pracy nie ma kołaczy. u mnie analogicznie by było:
bez picia nie ma siku
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny a wiecie że po wypiciu 4 czy 5 piw BEZalkoholowych ma się w organizmie tyle samo promili co po zwykłym półlitrowym?
po wypiciu 2 litrów soku jabłkowego pewnie też
Cytat:
Mysia mysz

ja przytyłam w 1 ciąży 24 kilo i niestety spadło tylko 10, nie mogę sie nadziwić opowieściom że kilogramy spadają w parę miesięcy i to 20 czy 30, to dla mnie jakiś matrix. A chodziłam na spacery z wózkiem po 10, 15 kilometrów dziennie i nie objadałam się a dopiero po roku po ciężkiej diecie wróciłam do wagi, ech, zazdroszczę tym co kilogramy lecą same,
dla mnie to nieosiągalne, nigdy ani pół kilo nie schudłam bez wysiłku
a teraz zaczyna się bo 2-3 kilo już nabylam
a zaczęłam 12 tc (tj. 11tc 1 dzień to ja mówię że 12)
wychodziłoby, że w pracy MUSZĄ ci zorganizować to tak, żeby było max 4h. tak wychodzi według prawa. w którymś linku od Mysi było na ten temat, co zrobić, jak szef kręci nosem
ale to wszystko zależy... ja się dobrze czuję i nawet jeśli miałabym prawo do skróconego czasu pracy, to póki co bym z tego nie korzystała. wszystko zależy zatem od ciebie

a z tym tyciem i chudnięciem po porodzie - no cóż. to, co waży dziecko, łożysko, wody płodowe itp., to spokojnie 8kg. więc te 8 w mig znika. parę dodaktowych kg powinno też zejść w miarę szybko, o ile są to jakieś hormonalne pokłady wody czy cholera wie co. ale jeśli przytyło się więcej niż 12-15 kilo, to są to po prostu pokłady tłuszczu - z tym to już trudniej się walczy i jednej wystarczy karmić, a inna musi się katować ćwiczeniami. dlatego o ile ciąża jest w normie, to warto ruszać się i ćwiczyć już z brzusiem, pohamować apetyt na słodycze
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:38   #4785
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Eliza no to mi,,poprawiłaś" humor bo mi objawy tez znikły... mam wizytę dziś o 15.15... dam Ci znać co i jak... ale to z tym poronieniem...
ja się przespałam godzine bo nie dałam rady chodzić...
Nie przejmuj sie.. Wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
eliza
jak chcesz być spokojniejsza zmierz rano zanim wstaniesz temperaturę w pochwie, jak będzie ok 37 to możesz być spokojna, choć to kiepska metoda jeśli nie mierzyłaś temp wczesniej ale tak mi sie przypomniało bo ja w drugiej ciąży (pierwszą straciłam) przez 100 dni mierzyłam po przebudzeniu temperaturę i dopiero następowała ulga, to był koszmar wtedy bo bałam się panicznie że spotka mnie to samo co w 1 ciąży.
Do dziś mam pełen zapis wyników temp z tych 100 dni
nie martw się na zapas, ja też w chorobie nie miałam mdłości, tj dużo mniejsze i się martwiłam, potem uderzyły ze zdwojoną siłą, teraz odpukać zaczyna być lepiej ale wierzę że z dzidzią jest ok, musi być i kropka!
Nie mierzylam temp nigdy w pochwie.. Ale dlugo mierzylam normalnie i zawsze bylo 37++. Wlasnie teraz siedze i mierze normalnie.
Dodam, ze przed ciaza zawsze mialam normalna temperature 36,6.
No coz, zobaczymy. Ale od jutra bede mierzyc w pochwie (czy w pachwinie?)
Cytat:
Cytat:
Ale fajne tytuly

WYMIANKA
Stary 2012-11-05, 12:40   #4786
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
nawet mniej

nuna

przewrotnie i jak na razie nieprawdziwie jeśli chodzi o mnie:

'widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki - mamusie maj, czerwiec 2013'
ten genialny
Stary 2012-11-05, 12:45   #4787
sharpnowaja
Zakorzenienie

katherine jeśli Eliza nie mierzyła wcześniej temp to nie ma sensu takie mierzenie. Tylko może się więcej strachu najeść.

katherine a we wcześniejszej ciąży karmiłaś piersią?

Cytat:
można też dodać coś z płcią bo pewnie w kolejnym wątku każda się dowie co będzie miała

Cytat:
to jest świetne

Inna ja mam identyczny brzusio z tym że u mnie to 15 tc wczoraj od rana już był większy a dziś miałam wrażenie że znów taki malutki może zacznę zdjęcia robić to wtedy będę widziała czy jest różnica czy nie. Bo też inna sprawa że jak idę w nocy spać bo brzuszek wielki więc może dlatego rano mi się wydaje że taki malutki jest

Ja umyłam włosy, zrobiłam maseczkę na twarz, wypiłowałam i wypolerowałam paznokcie, poćwiczyłam troszkę no i posmarowałam się oliwką.
Mam postanowienie że będę się smarować dwa razy dziennie (uda + brzuch). No i zaczynam ćwiczenia. Na początek z 3 min takie podstawy :

siedzieć po turecku i zaczynamy od glowy
po piec "kołek" 5 od lewej i piec od prawej
potem dociskanie broda do klatki piersiowej a potem odchylanie głowy do tylu
potem dociskanie rak na wysokości biustu jakby się orzecha zgniatało
na rożnych wysokościach tak zaciskać wtedy ćwiczy się klatkę piersiowa w rożnych miejscach
potem siedzisz wyprostowane nogi i stopa do siebie i wytrzymać 3 sekundy potem stopa od siebie i tez t3 sek
potem trzymasz stopę do siebie i np prawa noga w bok potem lewa
ja powtarzałam 5 razy
potem do samo tylko stopa do siebie
koci grzbiet 10 razy

ćwiczenia przesłała mi koleżanka (zalecił jej lekarz) więc są bezpieczne dla kobiet w ciąży. Czekam na drugą część ćwiczeń ale myślę że na początek wystarczy.
No i muszę kupić piłkę bo te ćwiczenia co ostatnio któraś wysłała widać że są lekkie i przyjemne. Do ćwiczeń oczywiście muzyka relaksacyjna.
I pasowałoby mi chodzić jednak CODZIENNIE na spacery. Bo neistety tego nie robię. Problem w tym że tu za bardzo nie mam gdzie. Ale może sobie wgram jakąś muzyczkę do mp3 (o ile ją znajdę i jeszcze działa) i się przejdę w około całego osiedla.

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-11-05 o 12:52
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:46   #4788
cloche
Zakorzenienie

nuna, humpback - za pomysły
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy tez tak macie,ze przy kazdym poczatku nowego tygodnia pobolewa Was brzuch?
Bo ja w sumie od poczatku tak mam ze co niedziele zaczyna sie pobolewanie,i tak trwa 2 dni i nie wiem czy to normalne czy nie,martwie sie tym,choc usg pokazalo ze wszystko jest dobrze:/
(...)
A to moj brzusio w 13 tyg,przed sniadankiem ( przed ciaza byl doslownie wklesly!)
a może to nie ma związku z zaczynającym się kolejnym tygodniem ciąży, tylko np. z weekendem? masz jakieś inne zwyczaje w weekend? albo w związku z końcem weekendu coś się inaczej dzieje?
brzusio fajowy
Stary 2012-11-05, 12:46   #4789
sharpnowaja
Zakorzenienie

Inna mnie brzuch pobolewał w różne dni ale "niemoc" czułam zawsze w poniedziałki

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-11-05 o 12:49
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:48   #4790
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

No i przesunelam wizyte na jutro .. Jakos sie udalo, choc pani rejestratorka byla mocno niekontenta. Dzis niestety moj gin nie przyjmuje
No nic, do jutra daje sobie luz.
Zmykam na zastrzyk.. OMG, ale mi sie nie chce...

Zmierzylam temp pod pacha. Mam 37,2. Wczesniej(juz w ciazy) mialam podobnie ..

Mam do Was pytanie ciążowo-motoryzacyjne.
Mi moj gin powiedzial, zebym unikala jazdy po naszych polskich rodzimych wertepach (wiadomo, w miastach sa najwieksze dziury). Jak Wy znosicie takie "wycieczki", bo chyba wiekszosc tu porusza sie autem tudziez autobanem ? Ponoc to bardzo zle wplywa na maluszka.. Macie jakies dolegliwosci z tym zwiazane?
Ja ostatnio sie przejechalam do przychodni i czulam jak mi sie wszystko w srodku trzesie... A jechalam ostroznie i staralam sie omijac te wstretne wądoły

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2012-11-05 o 12:50
Stary 2012-11-05, 12:48   #4791
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

bardzo ładny malutki brzusio
a co do pobolewania, też tak miałam - do tego plamienia. ale przez chyba 4 tygodnie zawsze w okolicach weekendu raz zaczęło się w piątek, raz w niedzielę, i też dwa dni. ale od równego tygodnia spokój
chociaż dziś troszeczku pobolewa, ale chyba źle siedziałam, za bardzo zgięta.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:48   #4792
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara
Dodam, ze przed ciaza zawsze mialam normalna temperature 36,6.
No coz, zobaczymy. Ale od jutra bede mierzyc w pochwie (czy w pachwinie?)
ja mierzyłam w ustach (zawsze trochę niższa niż w pochwie), a przy npr mówi się zawsze o pochwie (ewentualnie o ustach). tylko tak się zastanawiam czy po poronieniu od razu temperatura spada? bo przecież beta jeszcze trochę się utrzymuje

'my tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - mamusie maj, czerwiec 2013' ale mi się na rymowanki zebrało
Stary 2012-11-05, 12:50   #4793
sharpnowaja
Zakorzenienie

Eliza coś w tym jest bo jak jeździmy czasami po jakiś dziurach to odczuwam to z 10 razy mocniej niż wcześniej.
Stary 2012-11-05, 12:51   #4794
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Eliza coś w tym jest bo jak jeździmy czasami po jakiś dziurach to odczuwam to z 10 razy mocniej niż wcześniej.
taaa, mnie zawsze potem brzuch pobolewa

WYMIANKA
Stary 2012-11-05, 12:54   #4795
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
No to trzymam
Cytat:
no i dobrze ciekawe co ci powiedzą
Cytat:
brawo lonely ! nie masz nic do stracenia. trzymam kciuki żeby było jak najlepiej z punktu widzenia Ciebie i Dziecka
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Trzymam kciukasy!
Dziękuję za wsparcie na Was zawsze można liczyć
umówiłam się z tym prezesem na spotkanie, w poniedziałek tam pojadę i zobaczymy co dalej.

Cytat:

właaaaśnie

Cytat:
lonely dobrze że się zdecydowałaś powiedzieć bo nawet jeśli nie zechcą Cię przez to to będą znali powód odmowy a kto wie, może jeszcze kiedyś otworzą się przed Tobą drzwi w tej firmie, tego nie wiesz. A jak tak po prostu odmówisz to jakoś tak pretensjonalnie wyjdzie moim zdaniem i trudniej byłoby "zapukać do ich drzwi" jeszcze kiedyś
masz rację, dziękuję

Cytat:
Cytat:
Fajne pomysły

Cytat:
1.Dziewczyny czy Wy tez tak macie,ze przy kazdym poczatku nowego tygodnia pobolewa Was brzuch?

2.Przytylam od sierpnia 3kg,ale w moim przypadku to nic strasznego,bo mialam niedowage:/ Od dawna chcialam troche przytyc,a teraz nareszcie bede wygladac jak czlowiek

A sorki nie zdarzylam wyczyscic lustra,bo spieszylam sie na sniadanie,a fotka byla robiona na zyczenie kumpeli i dlatego tak wyszlo :P
1.Mnie też czasem pobolewa, na początku bardziej, teraz już rzadziej. Ale nie zauważyłam żadnej reguły czy bóle są co tydzień czy jakoś inaczej.
2.W takim razie gratuluję zaokrąglającego się brzuszka. Ja też przytyłam tyle co Ty, wcześniej może nie miałam wklęsłego brzucha, ale był płaski. Teraz wieczorem to mam większy od Ciebie

Cytat:

Fajne pomysły

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:58   #4796
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
taaa, mnie zawsze potem brzuch pobolewa
moje zdanie chyba nic tu nie ma do rzeczy, bo my tu dziur nie mamy jeżdżę do pracy codziennie 50 km w jedną stronę i nie mam problemów
Stary 2012-11-05, 12:59   #4797
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara
Jak Wy znosicie takie "wycieczki", bo chyba wiekszosc tu porusza sie autem tudziez autobanem ? Ponoc to bardzo zle wplywa na maluszka.. Macie jakies dolegliwosci z tym zwiazane?
hmm, rzeczywiście coś w tym jest. dziś mnie mocno wytrzepało w autobusie i jakoś tak bardziej niż zwykle bolą mnie piersi.

Inna śliczny brzuszek

nuna ten mi się bardzo bardzo bardzo podoba:
Cytat:
Napisane przez nuna2
Stary 2012-11-05, 13:03   #4798
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mi moj gin powiedzial, zebym unikala jazdy po naszych polskich rodzimych wertepach (wiadomo, w miastach sa najwieksze dziury). Jak Wy znosicie takie "wycieczki", bo chyba wiekszosc tu porusza sie autem tudziez autobanem ? Ponoc to bardzo zle wplywa na maluszka.. Macie jakies dolegliwosci z tym zwiazane?
Ja ostatnio sie przejechalam do przychodni i czulam jak mi sie wszystko w srodku trzesie... A jechalam ostroznie i staralam sie omijac te wstretne wądoły
Ja tam nie widzę różnicy no i dalej będę jeździć autem no bo czym innym? W tramwajach też trzepie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
W takim razie gratuluję zaokrąglającego się brzuszka. Ja też przytyłam tyle co Ty, wcześniej może nie miałam wklęsłego brzucha, ale był płaski. Teraz wieczorem to mam większy od Ciebie
aaa ja taki brzuszek to mam od zawsze
Pocieszam się faktem, że jestem przyzwyczajona do mojej oponki to nie będzie mi przeszkadzać, ze po porodzie taka została
Musze mieć jakiś pozytyw mojego wielkiego nie-ciążowego brzucha

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Mnie też się ten najbardziej podoba

nuna2
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 13:04   #4799
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
No i przesunelam wizyte na jutro .. Jakos sie udalo, choc pani rejestratorka byla mocno niekontenta. Dzis niestety moj gin nie przyjmuje
No nic, do jutra daje sobie luz.
Zmykam na zastrzyk.. OMG, ale mi sie nie chce...

Szybko minie i jutro już będziesz na wizycie nie wiem czy dobrze kojarzę, ale czy Ty przypadkiem nie miałaś możliwości słuchania bicia serduszka maluszka u siebie w przychodni, jak chodzisz na te zastrzyki ?

co do jazdy samochodem to ja też teraz znoszę ją gorzej.. No i staram się ograniczać podróżowanie. Moja koleżanka, poroniła w 12 tygodniu,. W tym czasie jechała busikiem z niemiec do polski i strasznie ją wytrzęsło.. Prawdopodobnie to był powód porobnienia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 13:05   #4800
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Nuna szalejesz normalnie
Sharp ja chce robic zdjecia co kilka tyg bo to fajna pamiatka,no i przy okazji mozna sobie porownac
Specjalnie zrobilam to zdjecie przed sniadaniem i po porannej toalecie,bo tak normalnie w ciagu dnia jest wiekszy,bo wystarczy ze zjem sniadanie i juz jest widocznie powiekszony Dlatego nie chcialam robic zdjecia na "wypchanym"
Mnie wlasnie zawsze zaczyna bolec w niedziele...
Cloche hm wlasnie nie dzieje sie nic innego niz to co w tygodniu :mysli:
Dziekuje
Vil na szczescie nie mialam ani jednego dnia z plamieniem !
Bardzo balam sie tych boli przed usg,bo wiem ze czasem poronienia wystepuja bez krwawien,ale jak zobaczylam maluszka na monitorku to juz wiem ze te bole mu/jej nie szkodza
Lonely nom na poczatku tez bardziej i czesciej mnie pobolewaj a teraz tak wlasnie raz w tyg,dlatego zastanawiam sie czy to normalne,zeby sie nie schizowac
Hihi ja juz teraz mam wiekszy niz ten na zdjeciu,bo zjadlam sniadanko i jogurt :P
Jak wyszlo z ta Twoja praca,bo nie doczytalam
Humpback dziekuje

Co od jazdy samochodem,to dziur u nas raczej malo a jak sie pojawiaja to Tz unika,ale jak przed ciaza uwielbialam szybka jazde,wiecie skok adrenaliny itp,tak teraz jak Tz przyspiesza to odrazu mam strach w oczach....
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-11-05 o 13:11
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości