|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Hahahaha, najwyzej bede glodowac. Oj pomyslalam, ze zaczne zyc teraz od d*py strony
jak widze po znajomych, ktorzy wzieli slub i poczatkowo mieszkali z rodzicami (niektorzy bez pracy), inni bez pracy umeblowali mieszkanie, ojj brak innych przykladow, ale chyba wiadomo o co chodzi. No wiec sprobuje w ten sposob, tym osobom teraz niezle sie powodzi. Moze akurat uda sie, znajde prace niebawem.A co do krecikowania w nocy/gdy juz sie ciemno robi to ja ledwo ledwo widze. W dzien nie mam problemow, ale im ciemniej tym i u mnie w oczach wszystko ciemnieje Kiedys brat chcial zebym po niego przyjechala w nocy, ale po prostu balam sie, a na dodatek lalo diabelnie.
Edytowane przez Flofferek Czas edycji: 2012-11-05 o 15:38 |
|
|
|
#1382 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a nie ma zamiaru iść prywatnie bo i tak za ortodonta pewnie nieźle "zaśpiewa"Ja nienawidzę chodzić po lekarzach...kiedyś chyba miałam zwichniętą kostkę i nie poszłam chodziłam z opuchlizną ze 2 tyg. a nie mogłam kręcić stopą z jakiś miesiąc heh mam tak samo z tym "po ciemku"
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Może to zależy od wady. Ja mam zawsze zakraplane oczy. Najpierw badanie komputerowo a potem szkłami.
|
|
|
|
#1384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja miałam badania przy pomocy tablicy i właśnie tą maszyną ale wtedy stwierdziła że jest ok![]() a tak zawsze wydawało mi się że jak podejrzewają jakąś wade wzroku to wtedy dają te "krople" w sumie ja się nie znam ale skoro nie jesteś pewna to po co wydawać kase... przecież nie trzeba wybierać recepty. Możesz dla pewności przejść się do innej okulistki.
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dziewczyny zaczynam znów wierzyć w Polskich pracodawców!
Niedawno pisałam o tym, jak rok temu byłam na rowmowie ws pracy na której cholernie mi zależało oczywiście mnie nie przyjeli, a dzisiaj sami się do mnie mailowo odezwali:"Szanowna Pani, kontaktuję się w związku z Pani udziałem w zeszłorocznej rekrutacji na stanowisko pracownika biurowego. Aktualnie wystapił w naszej firmie wakat na tym stanowisku. Przed oficjalnym rozpoczęciem procesu rekrutacji kontaktujemy się z osobami, które pozytywnie przeszły zeszłoroczną rekrutację. Dlatego też, jeśli jest Pani nadal zainteresowana pracą w naszej firmie - proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny celem uzgodnienia szczegółów spotkania." z tego podniecenia aż sobie kawę dwa razy posłodziłam ![]() zaraz im znowu wyślę cv, bo od roku przybyły mi 2 stanowiska pracy ![]()
|
#1386 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jakaś normalna firma skoro pamiętali o tej rekrutacji i się odezwali
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1388 |
|
BAN stały
|
A u mnie same ogłoszenia na konsultantki avon. Porażka
![]() Khole, gdzieś ty taką normalną firmę wynalazła ?. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-05 o 15:57 |
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
khloe Ale super wiadomosc dostalas
No moze u Ciebie cos sie ruszy, niech sie rusza u Was, moze przyjdzie i na mnie kolej
|
|
|
|
#1390 | |
|
Konto usunięte
|
U mnie to samo
do tego oriflame i jeszcze jakaś na "B" nic normalnego...masakra.Cytat:
może faktycznie w końcu na każdego przyjdzie pora...gorzej jak nadal mnie będzie omijać. Tak jak teraz to pewnie będe sama do siebie pisać na wątku
|
|
|
|
|
#1391 | |||
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1394 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
nie ma co się napalać zawczasu- wysłałam im cv, teraz czekam na ich ruch.
|
|
#1395 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- pieszo bym szła ze szczęścia
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
No proszę coś takiego aż trudno uwierzyć
Może przechowują CV ludzi którzy im się spodobali, żeby potem znowu nie przeglądać 500 CV. A ja dalej czekam na telefon. Tyle że jutro bo Panie do 16 pracują. Ale dziwne bo pani w starostwie powiedziała mi że pewnie zaczął by się staż od 12 listopada. A tu nie dzwonią ani nic. Skierowanie na badanie przecież potrzebne jakaś umowa. Podczas rozmowy dzwoniła do kogoś z UP bo to ten sam budynek ale nie było osoby odpowiedzialnej do jakiegoś podpisu. Zadzwonię jutro albo pojadę bo dziwne to wszystko. Ja to nie lubię jak ktoś mi mówi że zadzwoni w konkretny dzień bo potem siedzę od 7 rano do 20 i co chwilę zerkam. Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2012-11-05 o 16:28 |
|
|
|
#1399 |
|
BAN stały
|
Wysłałam 1 CV na stanowisko młodszy specjalista ds, klienta do jednego z dostawców usług telekomunikacyjnych; Internetu oraz Telefonii Stacjonarnej. Nie spełniam wymogu doświadczenia w sprzedaży
![]() Od razu w sekundzie po wysłaniu dostałam od nich automatycznego maila o tej treści Szanowni Państwo ! Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy oraz przesłanie dokumentów aplikacyjnych. Jeżeli nadesłane dokumenty aplikacyjne będą zbieżne z naszymi aktualnymi potrzebami skontaktujemy się z Państwem telefonicznie celem ustalenia terminu rozmowy kwalifikacyjnej. Przygotowując się do rozmowy kwalifikacyjnej:
Sonnie nie zostawię cię samej. Raz będziemy pisać. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-05 o 16:27 |
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba wpadam w paranoję może mi ktoś wyjaśnić:
Asystentka wymagania takie i owakie, wszystko niby ok, aż czytam: działalność rekreacyjno - sportowa. Co to ? http://katowice.gumtree.pl/c-Praca-b...AdIdZ428219504 U mnie z ogłoszeniami też dziś krucho Khole - powodzenia.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-05 o 16:28 |
|
|
|
#1401 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiadomo, o co chodzi. Do tego piszą asertywna, kreatywna, miła aparycja. Może się mylę.
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i niezłe wskazówki.Tajkuna tylko proszę Cię nie sonnie tylko sonne lub wampir ok?A u mnie od jakiegoś czasu pojawia się ogłoszenie praca w biurze niby wszystko ok ale do tego...spotkania z klientami coś w tym stylu i zarobki 2, 3 tys
|
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze brak wymogu odnośnie doświadczenia zaw. na podobnym stanowisku też daje do myślenia.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-05 o 16:38 |
|
|
|
|
#1404 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czyli albo jakaś dodatkowa funkcja umilania czasu wiadomo w jaki sposób albo może oni czymś takim się zajmują czymś związanym z rekreacją
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie ciemno już, a nawet 17.00 nie ma. Dobrze, że sobie przystroiłam lampkami okno choć trochę optymistycznie i klimatycznie jest.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-05 o 16:46 |
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W najbliższym czasie zakupię sobie lampki
|
|
#1407 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Lampkami takimi świątecznymiDzisiaj to cały dzień było ciemnawo
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-11-05 o 16:59 |
|
|
|
|
#1409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niv dla mnie to ogłoszenie to nic innego jak szukanie panienki laleczki takiej co niewiele musi umieć ale wyglądać ma jak modelka Co do wizyt okulistycznych. Dobór okularów powinien być wykonywany komputerowo i manualnie czyli przykładanie różnych szkiełek, bez i z poszerzeniem źrenic (obecnie nie atropiną choć niektórzy jeszcze choć b. rzadko, jej używają, jak co zawsze po badaniu można poprosić o zakropienie oczu kropelkami zwężającymi źrenice i wszystko w parę minut wraca do normy). Poszerzenie nie tylko umożliwi zbadanie dna oka ale też dokładnie określić faktyczną wadę wzroku. Dobry okulista dobierze okulary na podstawie obu tych badań a nie tylko jednego. Generalnie lepiej udać się do dobrego ośrodka okulistycznego a nie zwykłego zakładu optycznego gdzie badanie wykonywane jest szybko i ukierunkowane jest tylko pod okulary. A tak na marginesie to potwornie pędzicie z wpisami
Edytowane przez mikados Czas edycji: 2012-11-05 o 16:57 |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja mam wokół drzwi lampki świąteczne od... 5 lat wcale ich nie ściągam-nie zapalam cały rok- tylko na święta, ale cały rok są pstryknę fotę i wam zapodam, a co!
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

jak widze po znajomych, ktorzy wzieli slub i poczatkowo mieszkali z rodzicami (niektorzy bez pracy), inni bez pracy umeblowali mieszkanie, ojj brak innych przykladow, ale chyba wiadomo o co chodzi. No
wiec sprobuje w ten sposob, tym osobom teraz niezle sie powodzi. Moze akurat uda sie, znajde prace niebawem.
).