Grupa wsparcia dla problemowych kobitek w związkach - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 12:41   #1801
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Dot.: Grupa wsparcia dla problemowych kobitek w związkach

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;37434120]
Książkę? Jeżeli lubi podróżować to jakiś przewodnik kraju, o którym kiedyś wspomniał. Z ciuchów może coś drobnego - szalik, rękawiczki, portfel. Skoro nie lubi "durnostojek" to może coś praktycznego do pokoju - pościel, kubek na kawę, ciepły pled do owinięcia się w zimowe wieczory. A jeżeli jest smakoszem to może zaproś go do jakiejś restauracji, której kuchnia by mu zasmakowała? Albo do kina na premierę filmu, który by mu się spodobał?[/QUOTE]
Dzięki za odp książek nie lubi bardzo, włącznie z przewodnikami Do restauracji i kin łazimy non stop:P może mu kupię jakiś szalik z rękawiczkami <myśli> ale czy mu się to spodoba? Trochę mi to przypomina już moją babcie która co roku dawała dziadkowi nową czapkę

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Powiem wam, że unormowała mi się też trochę sytuacja z batem TŻ. Nie wiem co się stało, ale ostatnio znowu zostałam "przymuszona" do ich towarzystwa (i to 4 dniowego!) i nie miałam co do niego zarzutów. Normalnie ze mną rozmawiał, było tak jak parę lat temu. Za to jego dziewczyny... no nie zdzierżę nigdy... Nie odezwała się do mnie ani słowem, tylko patrzyła z wyższąścią (ciężko opisać ten wzrok, coś jakby jej śmiedziało pod nosem), ciągle tylko miśku kotku do swojego, mojego chłopaka również, że tak powiem adorowała. Jest przemiła i przesłodka dla wszystkich oprócz mnie. Powiem szczerze, że to boli. Nie chce kolejny raz mówić o tym TŻ, dlatego muszę się tutaj na forum wygadać
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 13:22   #1802
Ojoanna29
Zakorzenienie

ja swojemu tż na gwiazdkę kupuję sokowirówkę albo parowar, zobaczę co ciekawego znajdę na mikołajki jeszcze nie wiem.. książek dostał już ode mnie mnostwo, przestają mu się mieścić na półce jeszcze mam miesiąc, więc coś wymyślę a na rocznicę koszulkę z własnoręcznie napisanym przeze mnie "Własność kotka" (bo tak do mnie mówi ) i miłosne kuponiki
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 14:17   #1803
201706121013
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość

Już faceta tłumaczysz?
Nie tłumaczę go.
201706121013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 16:08   #1804
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dzisiaj tak sobie myślałam i doszłam do wniosku, że kobiety to jednak same sobie w kolano strzelają czasami. Nie mówię teraz o konkretnym przypadku, ale ogólnie. Nie wyobrażam sobie jakiegokolwiek faceta (chyba że patologicznie uzależnionego od swojej partnerki), który błaga swoją kobietę o szacunek. Nie wspominając już o tym, że za wulgarne obrażanie jego czy kogokolwiek z jego rodziny to prędzej pokazuje środkowy palec i się pakuje niż usprawiedliwia "wybuchem" czy "gorszym dniem". Faceci chyba ogólnie są pewniejsi siebie i bardziej świadomi tego, że na świecie jest masa ludzi i nie muszą się skazywać na osobę, która ich nie traktuje odpowiednio. A kobiety lubią sobie wmawiać, że to ten jedyny, do końca i należy mu wszystko wybaczyć, bo zostaną starymi pannami. Chyba jednak czasem warto podejść do tego wszystkiego "po męsku".
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 16:28   #1805
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj tak sobie myślałam i doszłam do wniosku, że kobiety to jednak same sobie w kolano strzelają czasami. Nie mówię teraz o konkretnym przypadku, ale ogólnie. Nie wyobrażam sobie jakiegokolwiek faceta (chyba że patologicznie uzależnionego od swojej partnerki), który błaga swoją kobietę o szacunek. Nie wspominając już o tym, że za wulgarne obrażanie jego czy kogokolwiek z jego rodziny to prędzej pokazuje środkowy palec i się pakuje niż usprawiedliwia "wybuchem" czy "gorszym dniem". Faceci chyba ogólnie są pewniejsi siebie i bardziej świadomi tego, że na świecie jest masa ludzi i nie muszą się skazywać na osobę, która ich nie traktuje odpowiednio. A kobiety lubią sobie wmawiać, że to ten jedyny, do końca i należy mu wszystko wybaczyć, bo zostaną starymi pannami. Chyba jednak czasem warto podejść do tego wszystkiego "po męsku".
no cóż, muszę się z Tobą zgodzić.. niektórzy faceci jeszcze perfidnie to wykorzystują, zdradzają itp, bo wiedzą że i tak zostanie im wybaczone ja też muszę się z tym ogarnąć, nie może być tak, że zawsze ja przepraszam i zawsze ja szukam kontaktu po kłótni mam nadzieję, że nie będzie jakiś wielkich kłótni, ale gdyby coś się działo to na pewno zmienię swoje zachowanie, nie będę już winna za wszystko, oj nie
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 16:39   #1806
Konto usunięte

Cytat:
Tutaj się nie zgodzę Znam wielu chłopaków normalnie poniżanych przez dziewczyny (dosłownie wyzywają ich, ubliżają jemu i jego rodzinę, śmieją się z nich w towarzystwie). Tyle,że faceci nie opisują tego na forum, w ogóle nie gadają o tym za dużo Ale niestety problem jest obustronny:P (przynajmniej w moim towarzystiwe)
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 16:56   #1807
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;37439779]Tutaj się nie zgodzę Znam wielu chłopaków normalnie poniżanych przez dziewczyny (dosłownie wyzywają ich, ubliżają jemu i jego rodzinę, śmieją się z nich w towarzystwie). Tyle,że faceci nie opisują tego na forum, w ogóle nie gadają o tym za dużo Ale niestety problem jest obustronny:P (przynajmniej w moim towarzystiwe)[/QUOTE]

Ja pisałam o normalnych, przeciętnych facetach, którzy nie są histerycznie uczepieni swojej kobiety. No i na pewno problem jest obustronny, ale jestem pewna, że znacznie częściej to kobiety dają sobie wejść na głowę, bo działa u nich syndrom "Matki Teresy" i ślepia wiara w zmianę swojego TŻ. Zresztą widać to wyraźnie w tym temacie, w temacie o rozstaniach, w tematach o zdradach.
Stary 2012-11-05, 18:06   #1808
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;37434756]
Powiem wam, że unormowała mi się też trochę sytuacja z batem TŻ. Nie wiem co się stało, ale ostatnio znowu zostałam "przymuszona" do ich towarzystwa (i to 4 dniowego!) i nie miałam co do niego zarzutów. Normalnie ze mną rozmawiał, było tak jak parę lat temu. Za to jego dziewczyny... no nie zdzierżę nigdy... Nie odezwała się do mnie ani słowem, tylko patrzyła z wyższąścią (ciężko opisać ten wzrok, coś jakby jej śmiedziało pod nosem), ciągle tylko miśku kotku do swojego, mojego chłopaka również, że tak powiem adorowała. Jest przemiła i przesłodka dla wszystkich oprócz mnie. Powiem szczerze, że to boli. Nie chce kolejny raz mówić o tym TŻ, dlatego muszę się tutaj na forum wygadać[/QUOTE]

A może to jest tak, że dla niej to ty jesteś ta problemowa? Na pewno obserwując jej zachowanie patrzysz na nią "spode łba", jesteś oschła etc., może to ona myśli, że ty jej nie lubisz i ma taki sam problem z tobą, jak ty z nią? Już kilka razy spotkałam się z takimi sytuacjami, że dwie strony myślały o sobie wzajemnie źle i każda z dziewczyn czuła, że ta druga się wywyższa. Może tu jest problem?
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 19:55   #1809
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Mamy wiele wzlotów i upadków ( wiele razy ja wyrzucałam go ze swojego domu) ale potrafimy dojść do porozumienia. Jeżeli zrobi błąd stara się go naprawić. Przeprosił mnie za swoje zachowanie po przeprowadzce. Cała sytuacja go przytłaczała i "niechcący" odbiło się na mnie. Tyle. Każdy ma prawo wybuchnąć.
No to tylko pozazdrościć związku, jeżeli tak się szanujecie nawzajem: Ty wyrzucasz jego a on Ciebie. I Ty nazywasz to ''wzlotami i upadkami"?
Każda ma prawo wybuchnąć i odzywać się do swojej dziewczyna w tak chamski sposób jak to zrobił Twój facet? Lol, nie mam pytań

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;37431235]A ja mam do was takie trohę inne pytanie. Rozmawiałam niedawno z kumpelą i pytała się mnie o prezenty dla swojego TŻ, czy ma kupić dwa, bo oni mają pierwszą rocznicę dwa dni przed wigilią. My swoją z kolei mamy trzy dni po jego urodzinach. I zawsze mam dylemat. Kupować mu coś osobno na każdą okazję, czy jeden prezent. Lubię kupować prezenty, ale kupić dwa i żeby oba były w jakimś stopniu niespodzianką i jego cieszyły to już mega trudne. Jak myślicie? A druga sprawa to co kupujecie TŻ na święta? Mi się już pomysły powoli wyczerpują... On nie ma jakiegoś konkretnego zainteresowania, lubi swoją pracę i tyle;p Nie można kupić nic do samoodu (sam sobie itak coś lepszego kupi), nic do zagracenia pokoju (nie lubi jak mu leży pełno rzeczy w pokoju), ubrania to by musiał ze mną przymierzać, no nie wiem, nie mam pomysłu.... Maie jakieś ciekawe?[/QUOTE]

Ja bym kupiła jeden prezent, od razu trochę większy może i powiedziała, że to z okazji Waszej rocznicy i jego urodzin. Według mnie to będzie ok.

W sumie to Ty znasz swojego faceta najlepiej i trudno tak doradzać, jak się nie wie, co lubi i czym się interesuje. Nie będę zbyt oryginalna jak zaroponuję jakieś fajne droższe perfumy. Ubrania mówisz, że nie chcesz kupować. Ale ja nawet byłabym za jakąś koszulą, ale taliowaną (np w Zarze można popatrzeć), którą w sumie można dobrać po rozmiarze (ewentualnie zawsze można wymienić, jak coś nie pasuje, albo potem przyjść z Tż przy wymianie), bo na rozmiarach kołnierzyków też się nie znam, a takich elegantszych to już raczej nie da się kupić bez mierzenia i bez znajomości niektórych parametrów.
Stary 2012-11-05, 20:35   #1810
Starlight1804
Zadomowienie

dawno tu nie pisałam, pewnie nikt mnie nie pamięta. podczytuję Was ciągle, tylko jakoś tak nie mam o czym pisać no ale wpadłam teraz, żeby się trochę poużalać nad sobą, bo czuję się jak frajerka znowu zaczęłam oskarżać cały świat o to, że nie mogę widzieć się z TŻtem kiedy chcę tylko muszę czekać miesiąc. no, przy dobrych wiatrach widujemy się ze 2-3 razy w miesiącu. i że to takie niesprawiedliwe, bo moje koleżanki ze swoimi TŻtami spotykają się codziennie i jeszcze marudzą, a ja wegetuję w tym domu. jak już kiedyś pisałam, nie mamy możliwości widywać się częściej no i o, tak to jest.
cóż, źle się zachowuję, ale czasem trzeba kogoś lub coś oskarżyć o wszystko. więc ja oskarżam świat, duży jest to sobie poradzi
no dobra, to chyba już więcej nie będę Was zanudzać i kończę mój super kreatywny post
Starlight1804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 21:01   #1811
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Starlight1804 Pokaż wiadomość
dawno tu nie pisałam, pewnie nikt mnie nie pamięta. podczytuję Was ciągle, tylko jakoś tak nie mam o czym pisać no ale wpadłam teraz, żeby się trochę poużalać nad sobą, bo czuję się jak frajerka znowu zaczęłam oskarżać cały świat o to, że nie mogę widzieć się z TŻtem kiedy chcę tylko muszę czekać miesiąc. no, przy dobrych wiatrach widujemy się ze 2-3 razy w miesiącu. i że to takie niesprawiedliwe, bo moje koleżanki ze swoimi TŻtami spotykają się codziennie i jeszcze marudzą, a ja wegetuję w tym domu. jak już kiedyś pisałam, nie mamy możliwości widywać się częściej no i o, tak to jest.
cóż, źle się zachowuję, ale czasem trzeba kogoś lub coś oskarżyć o wszystko. więc ja oskarżam świat, duży jest to sobie poradzi
no dobra, to chyba już więcej nie będę Was zanudzać i kończę mój super kreatywny post
Ale przecież wcale nie musisz jak to nazwałaś 'wegetować w domu' w oczekiwaniu na spotkanie z Tż-tem. Możesz porobić sama coś ciekawego, albo umówić się z kimś, z kim miło spędzisz czas. Nie wiem w sumie, czy takie codzienne spotykanie nawet zawsze jest takie dobre. Bo ludzie nie zdąrzą nawet za sobą zatęsknić i wywołuje to czasem więcej konfliktów (wiadomo, że im więcej czasu się ze sobą przebywa, biorąc pod uwagę to, że czasem można mieć gorszy nastrój, tym większa szansa na jakieś spięcia). Nawet jak ludzie ze sobą dajmy na to mieszkają to ja uważam, że powinni mieć możliwość na osobne spędzanie czasu i jakieś wyjścia co jakiś czas.
Ja widuję się z facetem też nie tak często jak bym chciała z powodu pracy, ale przez ten czas zdążymy się już tak strasznie za sobą stęsknić, że tylko wyczekujemy tego spotkania.
Popatrz na to tak, u Was nie jest podobnie?
Stary 2012-11-05, 22:24   #1812
Starlight1804
Zadomowienie

nie no, z tym wegetowaniem w domu to przesadziłam oczywiście chodzę do szkoły, spotykam się ze znajomymi, robię coś tam dla siebie itd. także nie jest tak, że tylko siedzę zamknięta w czterech ścianach i wyję do księżyca ale tak czy siak marudzę, bo fajnie by było spotykać się trochę częściej...już nawet ten raz czy dwa w tygodniu byłoby lepiej.
fakt, koleżanki strasznie często kłócą się ze swoimi TŻtami i mówią mi czasem, że chyba to codzienne spotykanie się nie wpływa dobrze na ich związek. rozumiem to, ale i tak zazdroszczę i tak źle i tak niedobrze, babie się nie dogodzi
no ale cóż, na razie nic nie można z tym zrobić, więc trzeba wytrzymać... ale zła jestem na siebie za te chwile słabości
Stary 2012-11-06, 00:23   #1813
201706121013
Konto usunięte

[QUOTE=syklamen;37443556]No to tylko pozazdrościć związku, jeżeli tak się szanujecie nawzajem: Ty wyrzucasz jego a on Ciebie. I Ty nazywasz to ''wzlotami i upadkami"?
Każda ma prawo wybuchnąć i odzywać się do swojej dziewczyna w tak chamski sposób jak to zrobił Twój facet? Lol, nie mam pytań

Nie nazywam tego wzlotami i upadkami. Oczywiście, że nie ma prawa. Swoją drogą to ja ostatnio często wybucham...
201706121013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 09:32   #1814
Konto usunięte

Cytat:
Ja pisałam o normalnych, przeciętnych facetach, którzy nie są histerycznie uczepieni swojej kobiety. No i na pewno problem jest obustronny, ale jestem pewna, że znacznie częściej to kobiety dają sobie wejść na głowę, bo działa u nich syndrom "Matki Teresy" i ślepia wiara w zmianę swojego TŻ. Zresztą widać to wyraźnie w tym temacie, w temacie o rozstaniach, w tematach o zdradach.
Taaak dziewczyny bardziej są takie, jednak na studiach widziałam tyle razy, że super fajny facet, a tylko niech dojdzie dziewczya....zmiana nie do poznaia. Skruszoy, odpowiada tylko tak kochanie itp. A ona tylko marudzi, wrzeszczy, marudzi, wrzeszczy
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;37441865]
A może to jest tak, że dla niej to ty jesteś ta problemowa? Na pewno obserwując jej zachowanie patrzysz na nią "spode łba", jesteś oschła etc., może to ona myśli, że ty jej nie lubisz i ma taki sam problem z tobą, jak ty z nią? Już kilka razy spotkałam się z takimi sytuacjami, że dwie strony myślały o sobie wzajemnie źle i każda z dziewczyn czuła, że ta druga się wywyższa. Może tu jest problem?[/QUOTE]
Nie wykluczam tego. Jednak ja na początku badzo starałam się z nią nawiązać kontakt. Ciągle zagadywałam itp., jednak ona była niechętna. Teraz rzeczywiście praktycznie słowem się do niej nie odezwę, ale już poniżać się nie będę (bo jak to nazwać jak Ty mówisz, a ktoś na to zlewa). Nie chcę też z nią o tym gadać, bo w życiu nie przeszło by mi przez usta: Czemu mnie nie lubisz?. ech.....
Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
No to tylko pozazdrościć związku, jeżeli tak się szanujecie nawzajem: Ty wyrzucasz jego a on Ciebie. I Ty nazywasz to ''wzlotami i upadkami"?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Ja bym kupiła jeden prezent, od razu trochę większy może i powiedziała, że to z okazji Waszej rocznicy i jego urodzin. Według mnie to będzie ok.

W sumie to Ty znasz swojego faceta najlepiej i trudno tak doradzać, jak się nie wie, co lubi i czym się interesuje. Nie będę zbyt oryginalna jak zaroponuję jakieś fajne droższe perfumy. Ubrania mówisz, że nie chcesz kupować. Ale ja nawet byłabym za jakąś koszulą, ale taliowaną (np w Zarze można popatrzeć), którą w sumie można dobrać po rozmiarze (ewentualnie zawsze można wymienić, jak coś nie pasuje, albo potem przyjść z Tż przy wymianie), bo na rozmiarach kołnierzyków też się nie znam, a takich elegantszych to już raczej nie da się kupić bez mierzenia i bez znajomości niektórych parametrów.
No właśnie wiem, że znam go najlepiej, jednak mu taaaak ciężko coś kupić, nie macie dziewczyny pojęcia Ma wszystkie perfumy jakie lubi, nie ma specjalnych zainteresowań poza swoją pracą (a z tym na pewno nic mu nie można kupić:P), może jakiś sweter kupię jak znajdę. Lubi też whisky, ale to chyba głupio tak kupić i lubi formułę 1, ale nie wiem co z tym można wymyśleć:P
Cytat:
Napisane przez Starlight1804 Pokaż wiadomość
jaaaa pamiętam jak tam TŻ, wyjeżdża za ganicę w końcu, czy wszysko się ustabilizowało?
Stary 2012-11-06, 15:23   #1815
Starlight1804
Zadomowienie

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;37453012] jaaaa pamiętam jak tam TŻ, wyjeżdża za ganicę w końcu, czy wszysko się ustabilizowało?[/QUOTE]

ooo ustabilizowało się na szczęście. czasem jak ktoś coś w rozmowie wspomni o wyjeździe do innego kraju i pracy tam, to TŻ patrzy wzrokiem typu 'a mi baba nie pozwoliła jechać' i potrafi mi wypomnieć, ale to tak z uśmiechem na twarzy, bez żadnej złości czy zawodu. także ogólnie jest ok teraz ma jechać na jakąś rozmowę o pracę u mnie w Warszawie oby się udało, może moglibyśmy się częściej widywać mam nadzieję, że się uda
Stary 2012-11-06, 17:50   #1816
marchewka z groszkiem
Raczkowanie

Mogę i ja się dołączyć? bywam wredną małpą, czepiającą się, płaczącą i nadwrażliwą

Najgorsze jest jednak to, że mój chłopak też bywa okropny i problemowy czasami
niefajne, co?
marchewka z groszkiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 18:01   #1817
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marchewka z groszkiem Pokaż wiadomość
Mogę i ja się dołączyć? bywam wredną małpą, czepiającą się, płaczącą i nadwrażliwą

niefajne, co?
Pewnie, witamy

W czym możemy pomóc?
Stary 2012-11-08, 12:40   #1818
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
Jeśli bym wiedziała, że koledze wyjazd wypadł niespodziewanie - to bym nie miała nic przeciwko temu, żeby się zobaczyli tego dnia, kiedy jest umówiony ze mną.
Ale Ty napisałaś, że Twój chłopak doskonale wiedział, że kolega wyjeżdża a mimo to olał Wasze spotkanie i poleciał się z nim zobaczyć - o to bym się wściekła. Szczerze nie cierpię (i sama staram się tego nie robić) odwoływania spotkań, przekładania tego samego dnia, bo ktoś ma taki kaprys. I tak najgorsze są dla mnie dziewczyny, które odwołują spotkania z koleżankami, bo "misiaczek sobie o nich przypomniał".
No wlasnie doskonale wiedzial..
tlumaczyl, ze dlaniego znajomi rowniez sa wazni i ze poiwinnam to zrozumiec, ok - rozumiem, tez mam swoje zycie, swoich znajomych, ale(!) jak daje komus slowo, to dotrzymuje go.

Coż, nieprzyjemna sytuacja ogolem. Było minelo, zyjemy dalej, naprawiamy błedy..

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 18:45   #1819
Ana186
Raczkowanie

Witam serdecznie

Podczytuję Was i chciałabym dołączyć. Mogę?

P.S. Nie chce "zapychać" miejsca bardziej potrzebującym. Poniżej link do sytuacji, którą "przerabiam", to Wam zobrazuje dlaczego chce i powinnam tu być:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=655605
Ana186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 22:58   #1820
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pozwolę sobie napisać coś pozytywnego Do tej pory jestem w szoku.

Wczoraj z TŻ mieliśmy 4 rocznicę związku. Wcześniej rocznic nie obchodziliśmy w ogóle, ewentualnie jakieś drobne prezenty. Muszę dodać, że mój facet jest do bólu rzeczowy i pragmatyczny, zero procent romantyzmu.

Wyobraźcie sobie, że ten mój antyromantyczny i praktyczny do bólu facet olał zajęcia, kupił tulipany i przejechał 200km, żeby mi je wręczyć? Spodziewałam się wszystkiego, ale nie tego. W życiu bym nie uwierzyła, że TŻ jest w stanie nie pójść na ćwiczenia (które musi potem odrabiać) i wydać kupę kasy na benzynę, żeby się ze mną tego dnia spotkać. Cuda się zdarzają
Stary 2012-11-08, 23:02   #1821
kasiarzynaa
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj z TŻ mieliśmy 4 rocznicę związku. Wcześniej rocznic nie obchodziliśmy w ogóle, ewentualnie jakieś drobne prezenty. Muszę dodać, że mój facet jest do bólu rzeczowy i pragmatyczny, zero procent romantyzmu.

Wyobraźcie sobie, że ten mój antyromantyczny i praktyczny do bólu facet olał zajęcia, kupił tulipany i przejechał 200km, żeby mi je wręczyć? Spodziewałam się wszystkiego, ale nie tego. W życiu bym nie uwierzyła, że TŻ jest w stanie nie pójść na ćwiczenia (które musi potem odrabiać) i wydać kupę kasy na benzynę, żeby się ze mną tego dnia spotkać. Cuda się zdarzają
dla Tż

Butomaniaczka
kasiarzynaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 02:31   #1822
shure
Zadomowienie

W takim razie ja jeszcze od siebie dodam ze... przeprowadzilismy z tz powazna dluga rozmowe. Padly powazne slowa i moze czyny (sie okaze) powoli pozbywam sie paranoicznej zazdrosci i nerwicy ze mnie zdradzi. Tz stara sie jak nigdy. Ja ograniczam glupie mysli o "kolezankach " i nastawiam sie na pozytywne myslenie

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 09:05   #1823
Konto usunięte

Cytat:

Ojj, od razu jak miło się robi
Stary 2012-11-09, 14:42   #1824
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:

Widać, że jak facetowi zależy to potrafi to okazać. Gratuluję 4 lat razem i życzę żeby Wasza miłość dalej się rozwijała.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana186 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

Podczytuję Was i chciałabym dołączyć. Mogę?

P.S. Nie chce "zapychać" miejsca bardziej potrzebującym. Poniżej link do sytuacji, którą "przerabiam", to Wam zobrazuje dlaczego chce i powinnam tu być:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=655605
Już się wypowiedziałam w Twoim wątku.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
W takim razie ja jeszcze od siebie dodam ze... przeprowadzilismy z tz powazna dluga rozmowe. Padly powazne slowa i moze czyny (sie okaze) powoli pozbywam sie paranoicznej zazdrosci i nerwicy ze mnie zdradzi. Tz stara sie jak nigdy. Ja ograniczam glupie mysli o "kolezankach " i nastawiam sie na pozytywne myslenie
Super, że powoli Ci się układa. Dawaj znać na bieżąco jakby były jakieś postępy jeszcze.
Stary 2012-11-09, 15:39   #1825
Ana186
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Już się wypowiedziałam w Twoim wątku.
Wiem wiem Pamiętam, podjęłam już stosowne kroki. A tu jestem, ponieważ można porozmawiać, albo przeczytać coś podbudowującego Tak jak wyżej mamy opisaną sytuację z tulipanami Mega przedsięwzięcie Tż. Fajne są takie niespodzianki
Ana186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 17:04   #1826
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana186 Pokaż wiadomość
Wiem wiem Pamiętam, podjęłam już stosowne kroki. A tu jestem, ponieważ można porozmawiać, albo przeczytać coś podbudowującego Tak jak wyżej mamy opisaną sytuację z tulipanami Mega przedsięwzięcie Tż. Fajne są takie niespodzianki
Podjęłaś już stosowne kroki, czyli co konkretnie?
Stary 2012-11-09, 18:08   #1827
Clemence
Zakorzenienie

Eh a ja bym chciala zeby mi ktoś doradzil co zrobić jak Cię facet zostawił..
I było sporo ale ,ale dużo "za".. Jestem w rozterce

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez marchewka z groszkiem Pokaż wiadomość

niefajne, co?
Moze lepsze gdybyś tylko Ty taka była

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 20:11   #1828
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
Eh a ja bym chciala zeby mi ktoś doradzil co zrobić jak Cię facet zostawił..
I było sporo ale ,ale dużo "za".. Jestem w rozterce
To opisz konkretnie swoją sytuację
Stary 2012-11-09, 22:45   #1829
Clemence
Zakorzenienie

Uuu tego jest duzo,plus jego list jeden na 4 str i moj.
Ogolnie rzecz biorąc ja bylam zła bo mnie nie wspierał(moim zdaniem) i zapadałam się,że tak powiem.. Na naszym zerwaniu pieprznal ,ze mnie nie kochal chyba, sam nie wie ,ze byl nieszczesliwy pol roku..
Moze i racja,ja bylam zdolowana ciezka sytuacja i przestalam go zauwazac,w sensie myslalam iz jakos z tego wybrniemy ,on mi jakos pomoze.. z tym,ze on rzekomo mi pomagal,ale cóż, przestał cokolwiek mówić.Przestał mówić do mnie..
I się rozsypalo wszystko.
W tym momencie mija miesiac,widzimy sie niestety dość często i jest mi to okropnie nie na rękę.. ;/ Nie wiem jak się zachowywać.On się zachowuje jakby mnie nie znał, widać ze go coś boli,ale unika mnie i ludzi w zasadzie..
Jak go o coś pytałam to nie był zbytnio miły..
Byliśmy razem ok 3 lat..
Eh..

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 21:32   #1830
22angeliczka
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie mi czy jak mój chłopak mi powiedział że dwa razy był z kolegą w przerwie między zajęciami u koleżanki w domu to powinnam się wściec i czy to w ogóle coś złego?
a druga sprawa jest taka że chłopak oświadczył mi że chce palić papierosy. Ja nie znoszę palaczy w swoim towarzystwie ale do niego to nie dociera i stwierdził że albo go zaakceptuje takim jaki jest z paleniem albo będę musiała znaleźć innego. Co mam zrobić by go przekonać by nie palił? i jak mam o tym wszystkim myśleć? HELP!!!
22angeliczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości