|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy polecasz e-papierosa? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
66 | 65,35% |
Nie |
26 | 25,74% |
Nie wiem |
9 | 8,91% |
Głosujący: 101. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
BAN stały
|
Dot.: E-papierosy :)
Cytat:
Większość z tych specyfików działa tylko w połączeniu z dobrym nastawieniem- nikt, kto nie ma motywacji nie rzuci palenia czy też innej używki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
BAN stały
|
Polecam kupno w jakimś SPRAWDZONYM lub polecanym sklepie- w żadnym wypadku na allegro.
Ostatnio coraz częściej widuje się po prostu stoiska z e-papierosami w galeriach handlowych czy dużych sklepach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak - na pewno kupię w sklepie stacjonarnym
![]() ![]() ![]() Z wielką chęcią bym go zaprowadziła po prostu do sklepu i pozwoliła sobie wybrać, ale w miasteczku rodziców nie ma takich sklepów. Są za to w mieście, w którym ja mieszkam, także na mnie przypada dobranie mu tego papierosa ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Wczoraj przyszła do nas paczka- 4 e-papierosy (Ja, TŻ, jego mama i tata). Zapłaciliśmy za wszystko łącznie z przesyłką pobraniową 249 zł. W jednym zestawie (zamówiliśmy dwa zestawy) było: 2 e-papierosy, ładowarka ścienna i USB, 10ml e-liquid. Domówiliśmy jeszcze 2x 30 ml 24mg e-liquidy mallboro red. E-liquid z zestawu jest ok. Mógłby być mocniejszy, i podejrzewam, że jest wiśniowy, ale niestety nie był oznaczony co to za liquid. 30 ml liquidu- po-ra-żka. Kopci się go jak super lighta- a niby najmocniejszy!- do tego nie czuć, że coś się ciągnie i strasznie gryzie w gardło. Buszuję dziś po allegro w poszukiwaniu jakiś ciekawych liquidów. Wolę kupić więcej ale mniejszych, bo jak mi nie zasmakuje to nie będzie aż tak szkoda. Przez źle dobrany liquid albo człowiek się tylko denerwuje, ale ciągnie tą e-fajkę i ciągnie. Model e-papierosa jakie zamówiliśmy to eGo-W.
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, sama nigdy nie paliłam i nie zamierzam. Zależy mi jednak BARDZO żeby moja mama rzuciła palenie i chciałam jej zaproponować e-papierosa. Zakupiłam już podstawowy zestaw, ale były w nim tylko smakowe kartridże, a moja mama takich nie lubi. Znalazłam więc na allegro kartridże o smaku papierosa, i z tym wiąże się moje pytanie:
- czy jest realny dyskomfort/różnica przy paleniu e-papierosa? - czy można dzięki nim odzwyczaić się od palenia (mama pali od 30 lat, niecałą paczkę dziennie, papierosów light)? - jeżeli można, to jaką strategię należy obrać? (widziałam że kartridże mają różne stopnie zawartości nikotyny) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Osobiście uważam, że e-papieros nie pomaga w rzucaniu palenia, jednak nie szkodzi tak jak zwykły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
18 jest odpowiednikiem mocnych, czerwonych, ja bym polecała 11mg, ja paliłam zawsze lighty i 11 starcza mi w zupełności
![]()
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za to TŻta mama wciąż narzekała na e-papierosy. Za słaby, za mocny, nie czuje, oj za mocno czuje, dziwny posmak, jakaś wiśnia, za dużo dymu, za mało, gryzie w gardło, nie ma takiego smaku jak normalny itp itd. Ale od początku było wiadomo, że średnio było z jej podejściem i z jej nastawieniem. Jeżeli palisz 11 to palisz super light'y. 0- brak nikotyny. 11- super light 14- light 18- high 24- super high Chociaż ostatnio spotkałam się też z inną numeracją: 30/24/16/11/6. ale znacznie rzadziej się ją spotyka na allegro. Na początek radzę kupić małe buteleczki- takie po 5ml, albo po 10ml różnych smaków. To, że ktoś palił papierosy Marlboro, nie oznacza, że płyn o takim smaku będzie mu smakował. Ja byłam rozczarowana i dodatkowo czułam smak wiśni/śliwek. Obecnie mam: wanilie 24 (naprawdę czuć wanilię i jest naprawdę mocny ![]() truskawkę 18 (super, super, super! smakuje jak syropek na kaszel z dzieciństwa. I do tego moc jest taka jaka mi odpowiada. Polecam!) tobacco 18 (wymieszałam z wanilią, więc do końca nie orientuję się w tym smaku) tobacco 24 (zamówiony z myślą o TŻcie, ja nie próbowałam jeszcze) menthol 24 (niestety jeszcze nie próbowałam.) Dzięki temu, że zamówiliśmy małe buteleczki wiem, że raczej nie zamówię większej pojemności waniliowego- dobry, ale chyba to nie smak dla mnie ![]() Jeżeli ktoś jest smakoszem, albo nie lubi monotonii w internecie jest ogrom smaków: od tytoniowych i papierosowych, po owocowe- truskawka, pomarańcza, cytryna (podobno smakuje jak płyn do mycia naczyń.), poziomka, banan itp, alkohole- whisky, piwo, rum; cygaro kubańskie, kawa cherbata, red bull itp itd.
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
to i ja się udzielę
![]() Mam 25 lat paliłam lat 10 ! (o zgrozo!) od około 7lat była standardowo 1 paczka lajtów dziennie - skóra,smród,żóte palce i kasa --> MASAKRA!! 29.08 kupiłam sobie za namową korzystającej już koleżanki e-papierosa stacjonarnie oczywiscie drozej niz na allegro ale "od razu" i z pół roczną gwarancją. Kupiłam e papieros CE4 płaciłam kolejno: -109zł za baterie 1100mAh - 3ma mi 3 dni bez ładowania -Clearomizer 25zł -olejek 10ml 17zł -smyczka do papieroska 15zł -ładowarka usb 25zł Przyznam szczerze ,że na początku było mi ciężko wydać te 200zł na e fajkę i dokładałam to w czasie:P NIE ŻAŁUJĘ ,że w koncu sie zdedcydowałam. Palę już prawie 2 miesiące , rewelacja nie smierdze i widzę ,że nie szukam codziennie kasy na fajki Olejki kupuje na allegro - narazie kupowałam firmy pro smoke za 30ml 25zł,ale jestem otwarta na propozycje i szukam innych polecanych. Cleraomizery też kupowałam na allegro za 15zł za sztuke to 10zł taniej niz stacjonarnie jestem mega zadowolona ![]() kupiłam dziś TŻ - na allegro, ale z krakowa z odbiorem osobistym z gwarancją 3 miesięczną ![]() ![]() ![]() dodam jeszcze ze jak padła mi kiedys na imprezie bateria i zapaliłam zwyklego mylałam ,ze zwymiotuje ![]() teraz koszt mojego palenia na miesiac to ok 15zł clearomizer i ok 25zł olejek czyli max 40zł a nie 300zł :P
WYMIANA Edytowane przez mucia18 Czas edycji: 2012-10-24 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jakiś czas temu złamałam się ![]()
![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jaki to model?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
BAN stały
|
Ja interesuje sie E-papierosami od kilku miesięcy,ponieważ wtedy zaczełam swoją przygodę z nimi i szczerze polecam Ebull Platinium XW solidny smakuje jak normalny nie jest taki sztuczny smak jak w innych.Naprawde warto go miec polecem zaawansowanym i poczatkującym palaczom.Sa rózne strony gdzie można go znalesc,ja akurat zakupiłam tutaj warto spojrzeć
http://www.e-papierosgdansk.pl/ A powiedzcie mi jakie wy posiadacie modele bo lubie dzielic sie wrazeniami z E-palenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
ja zaczynałam od Volisha Lady. Postanowiłam jednak zainwestować w coś z bardziej pojemną baterią więc zainwestowałam w Arta. Jestem wierna Volishowi od początku, zero problemów z reklamacjami...nawet po okresie gwarancyjnym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Interesowałyście się wpływem e-papierosów na zdrowie? Czy są takie badania, regulacje?
Kolega mnie przestraszył, że w Hongkongu sprzedaż jest zakazana ![]() ![]()
Edytowane przez Wredonisia Czas edycji: 2012-11-04 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam takie pytanko do was który e-papieros jest lepszy na liqud czy na wymienne kardridże ?
![]() |
#200 |
BAN stały
|
Oczywiście,że na liquid,gdyż na kardrige palimy płyn razem z watką i nie oddaje to tak czystego smaku jak w tankach w których jest sam płyn
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja mam w kardrigu i mialam najmocniejszy wklad i tym się napalić nie szło ![]()
![]() |
![]() |
#202 |
BAN stały
|
Nieporównywalnie.Kardrige były w pierwszych papierosach jakie powstały teraz sa coraz nowsze modele i można dobrac cos dla siebie czym naprawde można sie napalić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
BAN stały
|
No oczywiście że da się napalić nawet średnią mocą liquidu,jest to nieporównywalne z kardidzami,gdyż one były już w pierwszych modelach jak powstały e-papierosy a teraz już jest wiele nowych gdzie kazdy dobierze cos do swoich potrzeb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#205 |
BAN stały
|
też to słyszałam około złotówki na paczce,a to i tak dużo jeśli ktoś pali paczkę dziennie;p a w e-papierosie jednorazowo sie wydaje około 300zł a potem już tylko 30zł miesięcznie wiec już w 2miesiącu sie zwraca koszt e-papierosa a potem to już tylko można odkładać do skarbonki na ferie zimowe lub przyszłe wakacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siostra w sklepie spożywczym pracuje, sama też zaopatrzyła się w e papierosa na liquid ![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dla tych nie przekonanych jeszcze potwierdzam ze warto. moj TZ palil od 15 lat papierosy. nie szlo mu zeby to rzucic ale przekonal sie o e papierosach na liquid. zakupi zestaw 2 za 300 zł . zadowolony juz od poltora miesiaca nie tknal zwyklych papierosow. do tego doszlo ze przyznal sie ze zaczal normalnie odbierac smaki potraw i zapachy a jak kiedys jechal w autobusie i siadl obok niego chlopak to musial sie TZ przesiasc - tak od tego chlopaka smierdzialo papierosami ze myslal ze zwymiotuje. przestal chrapac , lepiej mi sie oddycha i spi, a jak rano wstaje to nie ma tego trampka ktorego juz od dawna mial. a nie spomne o oszczednosciach. nas jak na razie kosztuje to co miesiac grzalka 9 zł i okolo 40 zł na olejki bo TZ jeszcze kombinuje i smakuje moce smaki i firmy. ale to i tak 50 zł a nie 400 zł jak przy paleniu papierosow.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#209 | |
BAN stały
|
Jeśli któraś z Was jest zainteresowana e-papierosem najlepszej jakości w dobrej cenie z darmową poradą i odpowiedzią na wszystkie pytania to podam namiary na priv
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
marlboro,davidoff,l&m,cam el,truskawka,carmal,wiśni a,wanilia,popcorn,lody,gu ma balonowa,pomarancza,jabłk o,cynamon,migdał,kawa,arb uz,redbull,cola,egzotyczn y, mango,jagoda i wiele wiele innych te co wymieniłam próbowałam i najlepsze są dla mnie redbull,davidoff i kawa,ale każdy lubi co innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
ja tak jak pisałam swój kupiłam za ok 200zł stacjonarnie
ale juz mój brat z dziewczyna i mój tż kupili sobie na all komplety ego-c po 99zł za 2 szt!! i sama mam jeszcze taka baterie ego-c za 40zł ![]() są świetne,na allegro ich od groma tylko kupowac z jak najdłuzsza gwaranacja polecam z clearomizerami na olejek nie na watke pale juz od 28.08 i super ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.