|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
A co do organisty to nie dałabym grosza, gdyby mi tak powiedział. Albo zapytała czy wystawi mi paragon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
My jak chrzciliśmy we wrześniu to kościelnemu nie zapłaciłam ani grosza, mimo że msza była tylko dla nas bo to było w sobotę. Stał obrażony, ale mi to wisi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Rozumiem że osobno dla organisty te pieniądze? A ile w takim razie za chrzest? Zapytaj proboszcza czy jak nie zapłacisz organiście to nie ochrzci dziecka? Ja bym tak zrobiła. My za wszystko zapłaciliśmy 50 zł. A pewnie jakbyśmy powiedzieli że nie mamy to i za darmo by ochrzcił. Myślę że szara sukienka może być. ![]()
![]() |
#214 | |
Zadomowienie
|
Liwka skończyła dziś pòł roczku
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok dzieki to nie kupuje sukienki tylko ubiorę ja w tą co mam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Wtajemniczenie
|
WITAM
![]() ![]() nie odzywam się, bo nie wyrabiam czasowo. Jula ma obniżone napięcie mięśniowe osiowe chodzimy na rehabilitację i czekamy w kolejce z magicznego NFZ ![]() teraz JUla ma trzydniówkę znaczy już wysypało ją dziś Olafek starszy brat super sprawuję się w tej roli ![]() ![]()
#219 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - tak zbiorowo - śliczne macie dzieci, naprawdę!!!
![]() Seba zaczął się przewracać z pleców na brzuszek, ale tylko w jedną stronę (w lewo). Przy czym nadal nie lubi leżeć na brzuszku i po paru chwilach zaczyna się drzeć - trzeba go odwrócić z powrotem na plecy, bo sam nie umie ![]() Zrobiłam w sobotę ten placek cynamonowy od _agaty - dobry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
rinco a czemu nie lubi brzuszka?
![]()
#221 |
Rozeznanie
|
A my chyba musimy isc do fizjo bo marcia dalej sie nie przekreca
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
a to Julka
![]()
#225 |
Zadomowienie
|
#226 |
Wtajemniczenie
|
74cm
#227 | |||
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Paulina od wczoraj wieczora i dziś pobiła rekord spania. nie napisze ile spała żeby co niektórych tu nie załamać ![]() 21 listopada mamy badania słuchu w Katowicach a 5 grudnia w Krakowie. KAROZKA jak tam u Was? Macie już jakąś wizytę załatwioną?? Pospiesz się bo czas biegnie a to jest bardzo ważna sprawa, bo im szybciej dowiesz się czy dziecko ma niedosłuch tym lepiej. [/B] Cytat:
![]() ![]() Nie cierpię kaszy ![]() Cytat:
![]() My organiście nie płaciliśmy, nawet o tym nie pomyślałam. Za chrzest była stawka chyba 30zł, więc my mieliśmy jak za darmo ![]() Cytat:
![]() ![]() Znowu mam trądzik różowaty, chyba się załamię ![]() Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- http://www.smyk.com/domek-dla-lalek-...rce=newsletter spadłam z krzesła, jak można dać tyle za taki domek?????
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Macie chrzest na zwykłej mszy czy specjalnie dla was jest odprawiana? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Witam z ranka!
Hania była wczoraj tak marudna, że zrobiliśmy jej dzien dziecka i nie było kąpania i poszła spac przed 18... :mndleje: bło ostro, ja już zatykałam uszy ręcznikiem bo nie mogłam tego zniesc. ![]() ![]() Cytat:
![]() Miłego dnia!
![]() |
#231 | |||
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() do jakiej kaszy? Z gryczaną najbardziej lubie klasyczny, grzybowo - śmietanowy. Nie mam dokładnych proporcji, bo od zawsze robię go "na łoko" - pieczarki - cebula - śmietana (najlepiej kwaśna i tłusta. Ja często mieszam słodką 30% i dodaję kwaśnej 18) - kiełki słonecznika (albo fasola mung) - uprażone pestki słonecznika lub dyni Cebulkę i pieczary podsmażam na oleju/sklarowanym maśle, dodaję śmietanę, mieszam trochę, aż się zredykuje, doprawiam solą i świeżo zmielonym (to ma znaczenie!!) czarnym pieprzem NA wierzchu daję kiełki i uprażone pestki. Szybkie proste i przepychota ![]() Cytat:
Co do masła, my tez tylko 82% ![]() Cytat:
![]() I ![]() Cytat:
![]() uu...to faktycznie masakra. Oby dziś było lepiej |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Z tego wszystkiego wczoraj wpadłam w szał sprzątania przedsiatecznego
![]() ![]()
#234 |
Raczkowanie
|
Okej..w miare nadrobilam. Wrocilam 2 dni temu do domu, stad moja dluga nieobecnosc. Bedac u siebie w rodzinnych stronach nie mam czasu na nic.
Jak pisalam Oliwce przebila sie na dole jedna jedynka... i wcale nie oznacza to, ze jest spokojniejsza ![]() ![]() Pisalyscie o sadzaniu dzieci... moze wyjde na wyrodna matke, ale u mnie nie ma innego wyjscia... jak klade ja na pollezaco to jest taki ryk ze szkoda slow... wiec nie chce jej stresowac, a jest juz na tyle duza, ze pozwalam jej siadac. Choiaz jak wyczuwam moment, ze jest na tyle spokojna, ze polezy to tak jak pisaluscie, ja odchylam sie do tylu. Poza tym ona juz mi siedzi sama, podciaga sie raczkami i siedzi. No i duzo lezy na brzuchu- chociaz tyle dobrego ![]() Mysle, ze mloda tak szybko sie rozwija bo dosc szybko byla noszona w pionie- ze wzgledu na bardzo mocne ulewania. poza tym na drugi dzien w szpitalu, po porodzie, pediatra sie smiala, ze to chyba najsilniejsze i najglosniejsze dziecko na oddziale, do tego wszystkiego mloda starala sie "trzymac" glowe, przez co wygladala jak taki piesek, co byl czesto w samochodach ![]() Dziewczyny macie wszystkie przeslodkie dzieci ![]() 8ewus8- jak zobaczylam zdjecie Twojego synka to od razu przypomnialam sobie zdjecia, kiedy to ja bylam taka malutka. Tez bylam taka ciemna- oczy, wlosy, cera, tyle ze dluzsze wlosy mialam. Panie w przedszkolu smialy sie, ze nie mam wygladu Polki, a w oczach mam dwa duze wegielki... Jak urodzila sie Olwika to po ciuchu liczylam na to, ze tez taka ciemna bedzie... no i ostatecznie Oliwka ma duze niebieskie oczy i ciemne blond wlosy - hahahah ![]() ![]() ![]() Co do wypiekow... na tej stancji nie mamy piekarnika, wiec narazie mam dluga przerwe:P no i w ciastach jestem bardzo slaba- zawsze mi cos nie wyjdzie ![]() Dobra lece, bo szogun juz sie drze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale duża dziewczynka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj oglądałam filmiki jak Celina była kąpana kilka dni po urodzeniu i jakieś tam parę dni później. O matko, jaka to jest kolosalna różnica między tym jaka była po urodzeniu a teraz ![]() Niestety, u nas nadal katar i już nie mam pomysłu co robić, bo co nie zrobię to jest płacz i lament ![]() Miłego dnia ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
Rozeznanie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() No i wielkie ![]() ![]() ![]() she to może rzeczywiście zapytaj tego młodszego księdza. Co to w ogóle za zwyczaje, żeby organista rządził? różowa pisałam gratulacje dla she. Mojej Hani do pół roczku jeszcze dużo brakuje. ![]() ![]() Nie pisałam Wam jeszcze że Hania przekręca się z brzuszka na plecki. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nagrywam też od czasu do czasu filmiki. Co prawda moja komórka ma słabą jakość nagrywania video, ale mojego M. już super. Na razie się wstrzymaliśmy przed zakupem kamery- sprzeciw mojej drugiej połówki. ![]()
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() oo matko to już nowy wątek ??? ![]() wybaczcie ale nie pamiętam, kiedy ostatnio tu zaglądałam ![]() mężowi nie przedłużyli umowy w pracy, więc poszedł na L4 i codziennie, godzinami szuka pracy, więc nie mam dostępu do komputera... a z telefonu niestety nie mogę za bardzo pisać na wizażu u nas wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||||
Zadomowienie
|
śliczna dziewczynka, wystrojona przez mamusię jak nie wiem.
Swoją drogą ja już nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam, co się wybiorę na zakupy to wracam obładowana rzeczami dla małego ![]() Cytat:
Za chrzest daliśmy 100zł, ale ksiądz był bardzo niemiły na chrzcie, więc może za mało ![]() Na samym początku już rzucił hasło "podejdzcie bliżej bo nie będę biegał po całym kościele przecież" taki tonem, że szkoda gadać. U nas chrzest jest przed mszą w bocznej kaplicy, był też mój chrześniak, który ma w tym momencie 9 miesięcy i jest na etapie, gdzie bardzo krzyczy i co Kubuś zakrzyczał to ksiadz przerywał mówienie. Wyszłam zniesmaczona po tym chrzcie, tym bardziej, ze jak był chrzest Kuby miesiąc przed naszym, ale w innym kościele to naprawdę w świetnej atmosferze się odbył dzięki księdzu właśnie. Cytat:
mam też sporo kaszy kuskus, więc do niej też poprosze jeśli ktos zna jakiś fajny sos ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i teść tak naprawdę jako jedyny ma taką karnację a ma jeszcze 3 rodzeństwa, jego rodzice są biali ![]() Mały chrapnął ![]() Jakos słabo mi dzisiaj, nie wiem czy to ciśnienie czy co, ale jak wstałam to już dziwnie się czułam. Wypiłam kawę i jest ciut lepiej. U Was tez taki halny wieje? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Niestety w genach po moim tacie jak i po jego rodzinie dostalam w spadku szybkie siwienie :P a na ciemnych wlosach to baaaaardzo widac :P Mloda spi juz godzinke... w pozycji... pol na brzuchu pol na boku, a jedna reka trzyma sie na gorze lozeczka.. ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-11-06 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.