|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba jestem pod wrazeniem
|
|
|
|
#814 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
krechę, która była jakieś 2 ms jeszcze hehe...
|
||
|
|
|
#815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Djerba o jacie! też bym tak chciała, ale szansy nie ma ![]() Ja mam już 11 na plusie i ciężko mi z tym. Nigdy szczupła nie byłam, mam nadzieję, że na tym się skończy, ale nie sądzę ![]() Mam dziś dzień do dupy ciągle płaczę, boję się porodu, jakaś masakra. Jutro szkoła rodzenia. |
|||
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dzien dzisiejszy oczywiscie!Nie martw sie, na pewno jest do przeżycia Jest jeszcze ZZO, ale najlepiej o tym nie myśl nie nabijaj sobie tym glowy jeszcze, bo na prawde czacha dymi!
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
No i jedynie krecha oraz pępek (chyba że masz taki na co dzień, w sensie, że duży) zdradzają, że byłaś w ciąży, brzuch jest fajniutki, naprawdę.
Mam nadzieję, że u mnie też będzie tak dobrze wyglądał. ![]() Laurka, dlaczego się boisz? Przeżywały to wszystkie kobiety przed nami, nasze mamy, babki, nawet kobiety w średniowieczu itp itd, to i my przeżyjemy - głowa do góry! Na pewno trochę poboli, ale potem szybko przestanie i będziemy się cieszyły naszymi maluszkami na świecie. Poród to taka nasza misja - bezpiecznie wydać dziecko na świat (obojętnie, czy cc czy sn).
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-05 o 19:59 |
|
|
|
#819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja byłam szczupła ale to z 7 lat temu, a później już lawirowałam w okolicach 60kg. w 1szej ciąży zaczęłam z wagą 63kg, przytyłam 14kg i po urodzeniu ok 1ms doszłam do 57 ![]() teraz chciałabym dojść do 55 po wyjściu małej na świat ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
w sumie to nie pamiętam jak wyglądał mój normalny pępek hehe
|
||
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, komoda pieknie wyszla!!!
Ja bylismy na urlopie w muzeum to taki maly chlopczyk, moze 4 latka, mowi do swojego taty "tata, pacz, pani zolwik, pani zolwik" ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Djerba, Ty wiesz, krowko, ja tez taki chce :p Laurka, nie mysl tyle o porodzie, i tak trzeba to zrobic i tak ja sie boje tylko z perspektywy Maluszka, ale musze wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze i te dobre opinie o szpitalu z kosmosu sie nie wziely.......
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile masz wzrostu? Cytat:
![]() ale fajnie tak tata z synkiem ja juz mam taką wizje ze moj tzt idzie za rączkę z naszą córeczką i w ogóle mam nadzieje ze zawsze bedziemy pełną rodziną, nie taką jak moja ;/
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stresuj się tym, wszystko dobrze pójdzie i wszystko będzie okej, zobaczysz. ![]() A znieczulenie to akurat powinni wszędzie dawać. Nie rozumiem polityki szpitali w Polsce.
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczorkiem. No już po kolacji. Wizyta udana. Z małą wszystko ok. Serduszko bije jak należy, szyjka bez zmian, zamknięta. Tylko usg nie miałam, bo miała 2 tygodnie temu i ginka mówi że zrobimy na przyszłej wizycie jak mała troszkę podrośnie. W piątek idę do szkoły rodzenia, zobaczyć porodówkę itd. No to biorę się za nadrabianie.
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Super ze wizyty udane i wszystko dobrze i ze dzidzie juz takie duze
![]() Deli waga sie nie przejmuj, wszystko na pewno zrzucic bo i tak chudzinka jestes... ja dzis sie u mamy wazylam i mam juz 9 na plusie... chcialam wiedziec ile mam zeby u lekarza sie za bardzo nie zdziwic ![]() komoda przepiekna
|
#828 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a najbardziej to mi się chce czerwonego wina wytrawnego![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wagą się nie przejmuj ja jestem 2 tyg wcześniej z ciążą i mam 14 kg .. Cytat:
Koleżanki z uczelni mi wczoraj powiedziały że nie widać żebym przytyła gdzie indziej niż na brzuchu, także dobrze jest ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cały dzień mnie nie było i tyle nadrabiania , gaduły jedne mąż dziś w domu więc nie miałam czasu być na forum, aczkolwiek wkurza mnie mnie cały dzień ciągle się o coś spinamy. On przemęczony po pracy, mi buzują hormony i tak to
|
|||||||||
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te misie są ze strony bebiko albo bebilon wystarczy sie zarejestrowac i przysla misia
|
|
|
#830 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie brakuje z wyprawki: maści na sutki, pieluszek DADA czy Pampers, podkładów porodowych SENI, gruszki do noska, coś nieprzemakalnego pod materacyk (ale to nie wiem, czy po prostu też tych podkładów SENI nie wezmę), majtki bawełniane najtańsze po porodzie dla mnie, tantum rosa, i wzorem Hosenki coś w ciuchlandzie z długim rękawem i guzikami do karmienia do domu Laurko, podziel sobie prze 100 tę informację o toksyczności Cytat:
![]() Cytat:
ja ostatnio malutkie rzeczy prasowałam i ciuszki Agatki, bo niektóre jednak trzeba wygniecione - i oglądałam sobie Harrego Pottera na siedząco.Nie wnikam, koleżanko, jakie zasady u was obowiązują u lekarza ![]() Cytat:
podjedziemy do Saturna razem Cytat:
|
|||||
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kupiłam łóżeczko i regalik z przewijakiem w ikei okazało się,że mój syn mial dziś 2 h treningu więc nie chciało mi się tam kwitnąć pojechalam do ikeai bo akurat byłam dziś dużym autem w sklepie mili panowie zapakowali mi rzeczy na wózek a na parkingu nie było nikogo dopiero jakieś dwie lafiryndy szly, zapytałam grzecznie czy mogą mi pomóc a one na siebie gały takie, hmmm tylko jedna podeszła idiotki,takie są właśnie baby w takich sprawach to tylko na facetów można liczyć no ale jestem z siebie mega zadowolona, resztę dokupi TZ dziewczyny, gratuluję udanych wizyt Delicjanko- widze,że z wagą jedziemy podobnie heheeh tylko,że ja z cyframi wyższymi zaczynałam hehehe Djerba, pozazdrościć brzuszka, mój po porodzie wyglądał jak balon bez powietrza, taki co wcześniej był długo nadmuchany, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ![]() Lubcia gdzie chodzicie do szkoły rodzenia? może i ja bym się jeszcze załapała? idę się uczyć przyrody z moim synusiem do sprawdzianu a potem potulić do TZ |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37446671]
Laurko, podziel sobie prze 100 tę informację o toksyczności [/QUOTE] Pewnie jak z większością takich doniesień. |
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37446671]
Nie wnikam, koleżanko, jakie zasady u was obowiązują u lekarza [/QUOTE]Cytat:
(mam nadmuchany balon w domu, zaraz sprawdzę )
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
Ja dzisiaj dostałam misia z bebilonu ![]() Lenova jeśli chcesz takiego misia musisz się zarejestrować na stronie bebilonu i wypełnić formularz a misia przyślą ci do domu. Gratuluje dziewczynom udanych wizyt i zdrowych maluszków ![]() Marsi11 chodzimy do szkoły rodzenia na pl. Dominikańskim, jak chcesz to możesz oczywiście do nas dołączyć Djerba fajny brzuszek też bym taki chciała mieć po porodzie Bokeh piękna komoda
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2012-11-05 o 21:17 |
|
|
|
#835 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
to chyba się z Twoim szanownym umówię Cytat:
![]() Cytat:
I pytałam i nikt nie wie czy czkawkę też liczyć do ruchów? :dCytat:
A ty sobie możesz tyle tyć, bo drobizna byłaś, to inaczej się też patrzy na to Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ano moja córa miała takie (mamy jeszcze), fajna rzecz bardzo, kupowane w smyku więc nie bardzo wierzę w toksyczność. Zapewne i toksyczne się trafiają, ale może te no name jakieś chińskie? Jutro do ikei jadę
|
||||||||
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37447342]
ALe wiesz, ogrom kobiet tyje ok. 20kg. [/QUOTE] Część na pewno, ale też nie wszystkie. Aczkolwiek, mi chodziło o to - jak wyżej pisałam - że gdybym ja tyle przytyła, to bym nie była z siebie zadowolona, bo niedługo po porodzie ślub (no niby pół roku prawie, ale jednak czasami człowiekowi nie starcza czasu na dbanie o siebie i nie wiem, jakby to było u mnie), a suknia stoi w pudle w szafie już od roku i nie ma zmiłuj, trzeba się w nią wcisnąć, a nie jest gorsetowa. A jeśli o mnie chodzi, to myślę, że mój mały przyrost wagi wynika z tego, że miałam swoją stałą wagę przed ciążą i prędzej bym schudła, niż przytyła w normalnych warunkach. No i też nie mam zachcianek, oraz dodatkowo pilnuję ilości cukru, którą spożywam w ciągu dnia. Ale nic poza tym nie robię - kalorii nie liczę, bo to bez sensu. Staram się jeść zdrowo, świeżo i mało słodyczy (bardziej mi smakują w chwili obecnej owoce czy nawet galaretka), fastfoodów itp - lubię je, ale nie chcę małej nimi faszerować (a chipsy to nie pamiętam, kiedy jadłam, bo mi nie smakują). Jem przy tym duże porcje - pełne śniadania, obiady i kolacje, oraz w międzyczasie coś.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-05 o 21:25 |
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37447342]Rośnie, rośnie, mniej miejsca ma
![]() A ja chcę z orange do Play się przenieść to chyba się z Twoim szanownym umówię [/QUOTE] Ojjj my z tztem wlasnie w tamtym tygodniu chcielismy sie przeniesc do play, ale jednak orange wygralo
|
|
#838 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ czyta małej do brzuszka królewnę śnieżkę a ona szaleje w brzuchu Komoda śliczna, zazdroszczę talentu
|
|
#839 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i O. nie ma tego telefonu, który ja chcę
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37447970]No niestety, mnie orange jak debila traktuje, po w sumie chyba 8 latach u nich, z czego 6 na normalnej umowie, proponują takie kpiny że szok. NOWI klienci mają lepsze warunki.
no i O. nie ma tego telefonu, który ja chcę [/QUOTE]mojemu tztowi szef wziął abonament 2 lata temu i takie mielismy rachunki ze ojoj, ale teraz są fajne promocje dla firm a akurat tztowi konczy sie umowa tyle ze jednak nie bierzemy abonamentu bo ma dostać sluzbowy tel a ja mam w orange na karte tzt chcial mi mixa wziać ale ja nie chce o nie nie nie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie stresuj się tym, wszystko dobrze pójdzie i wszystko będzie okej, zobaczysz.
Nie rozumiem polityki szpitali w Polsce.

Szczerze Wam przyznam, że już mnie drażni bycie w ciąży. Brzuch mi przeszkadza, ciężko mi się przekręcić z boku na bok, cipki już nie widzę, tyję w nogach, męczę się strasznie szybko, kręgosłup mnie boli. Jedynie te wszystkie minusy wynagradza mi malutka, gdy się rusza i gdy widzę i czuję jej kopniaki.

ja ostatnio malutkie rzeczy prasowałam i ciuszki Agatki, bo niektóre jednak trzeba wygniecione - i oglądałam sobie Harrego Pottera
ślub 28.04.2012