Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 19:49   #811
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
proszę
uwierz mi, że obawiałam się najgorszego...a wyszło chyba całkiem całkiem
Wow, elegancki brzuszek!

A co do imienia, to bardzo ładne - właśnie się zastanawiałam, czy to się tak po prostu w ten sposób wymawia, czy może jednak inaczej.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:49   #812
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
proszę
No naprawdę całkiem nieźle, powiedziałabym, że nie wygląda jakbyś w ogóle była w ciąży, nie ma po niej śladu

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:51   #813
badziabadzia
Zakorzenienie

Djerba jestem pod wrazeniem
Stary 2012-11-05, 19:53   #814
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wow, elegancki brzuszek!

A co do imienia, to bardzo ładne - właśnie się zastanawiałam, czy to się tak po prostu w ten sposób wymawia, czy może jednak inaczej.
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
No naprawdę całkiem nieźle, powiedziałabym, że nie wygląda jakbyś w ogóle była w ciąży, nie ma po niej śladu
widać krechę, która była jakieś 2 ms jeszcze hehe...
Stary 2012-11-05, 19:53   #815
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
witam

Sporo czasu mnie nie było.

hope ja przeczytałam że chcesz się na numerek umówić.
Heh he głodnemu chleb na myśli

Ja po jutrze mam wizytę znów u diabetologa potem 15-tego wizyta u gina.
Dzisiaj pobiłam rekord-cukier wyszedł mi po śniadaniu 174

My z wyprawki mamy tylko ubranka (nie wszystkie) parę pieluszek i kocyk.
Wszyscy mnie uczulają że jeszcze czas itd.
A zostało jakieś 14 tygodni.Nie wiem czy zdążymy w tym tempie

Znajomym podobno urodzi się chore dziecko.
On olał ją jak się dowiedział ze jest w ciąży.
Dał 3 stówki i stwierdził że do porodu jej wystarczy.
Ona za tą kasę kupiła tabletki w necie żeby poronić.
Ciąża okazała się zbyt silna i dzidziuś chory .

Boże widzisz i nie grzmisz
Strasznie to smutne

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie!!
aaaaa! dziewczyny wiecie co gadałam z babeczką w poczekalni, urodziła zdrowego dzidziusia w 7 msc tak się mu śpieszyło na świat. W 7 msc dzidzia ważyła 3 kg! ale kolos co?

no ale teraz o mnie i o mojej dzidzi
tak więc, moja maleńka jest zdrowa waży 1.80 kg!! Pani dr mówi nooo... po tatusiu chyba będzie bo z niego to kawał chłopa
3.12 kolejna wizyta) nic sie nie odkleja, nic się nie skraca
oprócz magnezu przepisała mi jeszcze cyclo 3 fort jakis taki lek, bo nie moge z tymi nogami...;/
no i znowu jakiś lekkie zapalenie mi się przypałętało.. wrrr
poza tym skoro juz mialam to badanie na paciorkowca/gronkowca to pani dr mowila ze juz nie trzeba robic, ale powiedziala ze jesli mam obawy to jeszcze zrobimy przed porodem

no najmniej przyjemna wiadomość dla mnie... prosze sie nie smiać... ---->> +16 kg
śliczna dziewczynka, a wagą nie masz się co przejmować.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Pochwale sie wam moja komoda

Pozatym Hania dzis caly dzien tak wariuje ze szok!

I zbieram sie do ukladania kartonow w komodzie i black to chyba chodzilo o to ze 12 to duzo ale czasem nie ma sie wplywu na to ile przytyjesz.
Ja powiem wam ze mialam taka figure ze male cycki i waska talia ale duza dupka i uda, a teraz nawet sie sobie podobam bo proporcje mi sie wyrownaly cycki urosly i brzuch taka fajna pilka ze nawet niezle to wyglada :P
Fajnie wyszło

Djerba o jacie! też bym tak chciała, ale szansy nie ma

Ja mam już 11 na plusie i ciężko mi z tym. Nigdy szczupła nie byłam, mam nadzieję, że na tym się skończy, ale nie sądzę
Mam dziś dzień do dupy ciągle płaczę, boję się porodu, jakaś masakra.
Jutro szkoła rodzenia.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:54   #816
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
proszę
ale masz "pusty" pępuszek

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:56   #817
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Jutro szkoła rodzenia.
Kochana, moze Ty za duzo myslisz o tym porodzie??? ja nie mysle w ogóle! idę na żywioł na dzien dzisiejszy oczywiscie!

Nie martw sie, na pewno jest do przeżycia Jest jeszcze ZZO, ale najlepiej o tym nie myśl nie nabijaj sobie tym glowy jeszcze, bo na prawde czacha dymi!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:57   #818
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
widać krechę, która była jakieś 2 ms jeszcze hehe...
No i jedynie krecha oraz pępek (chyba że masz taki na co dzień, w sensie, że duży) zdradzają, że byłaś w ciąży, brzuch jest fajniutki, naprawdę. Mam nadzieję, że u mnie też będzie tak dobrze wyglądał.

Laurka, dlaczego się boisz? Przeżywały to wszystkie kobiety przed nami, nasze mamy, babki, nawet kobiety w średniowieczu itp itd, to i my przeżyjemy - głowa do góry! Na pewno trochę poboli, ale potem szybko przestanie i będziemy się cieszyły naszymi maluszkami na świecie. Poród to taka nasza misja - bezpiecznie wydać dziecko na świat (obojętnie, czy cc czy sn).

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-05 o 19:59
Stary 2012-11-05, 20:02   #819
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Strasznie to smutne

śliczna dziewczynka, a wagą nie masz się co przejmować.

Fajnie wyszło

Djerba o jacie! też bym tak chciała, ale szansy nie ma

Ja mam już 11 na plusie i ciężko mi z tym. Nigdy szczupła nie byłam, mam nadzieję, że na tym się skończy, ale nie sądzę
Jutro szkoła rodzenia.
jak nie ma jak jest!!!
ja byłam szczupła ale to z 7 lat temu, a później już lawirowałam w okolicach 60kg.
w 1szej ciąży zaczęłam z wagą 63kg, przytyłam 14kg i po urodzeniu ok 1ms doszłam do 57
teraz chciałabym dojść do 55 po wyjściu małej na świat

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
No i jedynie krecha oraz pępek (chyba że masz taki na co dzień, w sensie, że duży) zdradzają, że byłaś w ciąży, brzuch jest fajniutki, naprawdę. Mam nadzieję, że u mnie też będzie tak dobrze wyglądał.

Laurka, dlaczego się boisz? Przeżywały to wszystkie kobiety przed nami, nasze mamy, babki, nawet kobiety w średniowieczu itp itd, to i my przeżyjemy - głowa do góry! Na pewno trochę poboli, ale potem szybko przestanie i będziemy się cieszyły naszymi maluszkami na świecie. Poród to taka nasza misja - bezpiecznie wydać dziecko na świat (obojętnie, czy cc czy sn).
pępek zawsze miałam głęboki, ale nie aż tak duży w sumie to nie pamiętam jak wyglądał mój normalny pępek hehe
Stary 2012-11-05, 20:10   #820
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, komoda pieknie wyszla!!! cudenko!!!

Ja bylismy na urlopie w muzeum to taki maly chlopczyk, moze 4 latka, mowi do swojego taty "tata, pacz, pani zolwik, pani zolwik"

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Djerba, Ty wiesz, krowko, ja tez taki chce :p

Laurka, nie mysl tyle o porodzie, i tak trzeba to zrobic i tak ja sie boje tylko z perspektywy Maluszka, ale musze wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze i te dobre opinie o szpitalu z kosmosu sie nie wziely.......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:15   #821
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
jak nie ma jak jest!!!
ja byłam szczupła ale to z 7 lat temu, a później już lawirowałam w okolicach 60kg.
w 1szej ciąży zaczęłam z wagą 63kg, przytyłam 14kg i po urodzeniu ok 1ms doszłam do 57

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

pępek zawsze miałam głęboki, ale nie aż tak duży w sumie to nie pamiętam jak wyglądał mój normalny pępek hehe

a ile masz wzrostu?
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh, komoda pieknie wyszla!!! cudenko!!!

Ja bylismy na urlopie w muzeum to taki maly chlopczyk, moze 4 latka, mowi do swojego taty "tata, pacz, pani zolwik, pani zolwik"

---
hahha smiesznie
ale fajnie tak tata z synkiem ja juz mam taką wizje ze moj tzt idzie za rączkę z naszą córeczką i w ogóle mam nadzieje ze zawsze bedziemy pełną rodziną, nie taką jak moja ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-05, 20:17   #822
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Urocze

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:18   #823
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, moze Ty za duzo myslisz o tym porodzie??? ja nie mysle w ogóle! idę na żywioł na dzien dzisiejszy oczywiscie!

Nie martw sie, na pewno jest do przeżycia Jest jeszcze ZZO, ale najlepiej o tym nie myśl nie nabijaj sobie tym glowy jeszcze, bo na prawde czacha dymi!
No chyba za dużo myślę. Na ZZO raczej nie liczę. Miejsce gdzie byłam nastawiona na poród, ze znieczuleniem i ludzkimi warunkami niestety odpada, bo NFZ zawiesiło kontrakt. Chyba hormony mi dziś szaleją. Do tego czuję się gruba jak foka. Mam dość.

Cytat:

Chyba bardziej boję się o dziecko. Lubię mieć wszystko pod kontrolą, a poród to raczej taka sytuacja że nie ma na to szans. Boję się, że coś może pójść nie tak i zrobią młodemu krzywdę
Stary 2012-11-05, 20:21   #824
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba bardziej boję się o dziecko. Lubię mieć wszystko pod kontrolą, a poród to raczej taka sytuacja że nie ma na to szans. Boję się, że coś może pójść nie tak i zrobią młodemu krzywdę
Oj, niedobre nastawienie masz. Nie stresuj się tym, wszystko dobrze pójdzie i wszystko będzie okej, zobaczysz. Poród szybko minie i zaraz po nim wrócisz z maluchem do domu.
A znieczulenie to akurat powinni wszędzie dawać. Nie rozumiem polityki szpitali w Polsce.
Stary 2012-11-05, 20:25   #825
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, niedobre nastawienie masz. Nie stresuj się tym, wszystko dobrze pójdzie i wszystko będzie okej, zobaczysz. Poród szybko minie i zaraz po nim wrócisz z maluchem do domu.
A znieczulenie to akurat powinni wszędzie dawać. Nie rozumiem polityki szpitali w Polsce.
Oby tak było. Myślę że to hormony mi dziś tak w dupę dały. Może szkoła rodzenia mi trochę rozjaśni w głowie. A polityki szpitali też nie rozumiem
Stary 2012-11-05, 20:32   #826
adusia1554
Rozeznanie

Witam wieczorkiem. No już po kolacji. Wizyta udana. Z małą wszystko ok. Serduszko bije jak należy, szyjka bez zmian, zamknięta. Tylko usg nie miałam, bo miała 2 tygodnie temu i ginka mówi że zrobimy na przyszłej wizycie jak mała troszkę podrośnie. W piątek idę do szkoły rodzenia, zobaczyć porodówkę itd. No to biorę się za nadrabianie.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:33   #827
eff8
Zakorzenienie

Super ze wizyty udane i wszystko dobrze i ze dzidzie juz takie duze

Deli waga sie nie przejmuj, wszystko na pewno zrzucic bo i tak chudzinka jestes...

ja dzis sie u mamy wazylam i mam juz 9 na plusie... chcialam wiedziec ile mam zeby u lekarza sie za bardzo nie zdziwic

komoda przepiekna

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:39   #828
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam taką ochotę się uwalić dobrą whisky, zapalić papierosa,wrrrr nerwy mnie bolą, ale dam radę, twarda jestem
zmykam robić obiadek, w pracy się obrobiłam nawet nieźle
tyle,że muszę syna na trening podrzucić na drugi koniec miasta bo TZ dziś nie może
Ja też mam takie zachcianki a najbardziej to mi się chce czerwonego wina wytrawnego

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
też macie pobolewania brzucha jak na okres? bo mi się od jakiegoś tygodnia zdarzają raz, dwa razy dziennie i się martwię bo przy Karince nie miałam tak...
No ja tak mam codziennie niestety

Cytat:
Dostalam misia z bebilonu
Nasza kota juz zaadoptowala, oblizala, i wyprzytulala teraz spi z misiem obok

A laska mi niby tydz temu wyslala plaszcz zimowy i do tej pory nie dostalam
O co chodzi z tymi misiami, już któraś z kolei pisze że dostala misia?

Cytat:
Chyba kazda z nas to badanie bedzie robila, a jesli nie to lepiej zrobić na wlasną rękę, ja zrobiłam i co? mialam tego dziada paciorkowca, ale na pewno jeszcze będę miała powtarzane badanie.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Bo dzidziulek ma juz malo miejsca i dlatego, ja tez tak czuje, a jak mnie kopie to zginam się w pół bo boli

a co do tych bóli to takie wlasnie one są delikatniutkie, no ale jednak odczuwalne. Ajć musze isc do bankomatu po hajc na wizyte;p
A to badanie to jest jedno i to samo na paciorkowca i gronkowca?

Cytat:
Ja juz po wizycie!!
aaaaa! dziewczyny wiecie co gadałam z babeczką w poczekalni, urodziła zdrowego dzidziusia w 7 msc tak się mu śpieszyło na świat. W 7 msc dzidzia ważyła 3 kg! ale kolos co?

tak więc, moja maleńka jest zdrowa waży 1.80 kg!! Pani dr mówi nooo... po tatusiu chyba będzie bo z niego to kawał chłopa
oprócz magnezu przepisała mi jeszcze cyclo 3 fort jakis taki lek, bo nie moge z tymi nogami...;/
poza tym skoro juz mialam to badanie na paciorkowca/gronkowca to pani dr mowila ze juz nie trzeba robic, ale powiedziala ze jesli mam obawy to jeszcze zrobimy przed porodem

no najmniej przyjemna wiadomość dla mnie... prosze sie nie smiać... ---->> +16 kg
dzidzia już wielkolud
Wagą się nie przejmuj ja jestem 2 tyg wcześniej z ciążą i mam 14 kg ..

Cytat:
Niestety, każda z nas jest inna, inaczej tyje itd. Ja miałam niedowage przed ciążą, to moze nie bedzie mi tak źle zrzucic, poza tym moja szwagierka dopiero od 8 miesiąca zaczęła mocno tyć, do 8 msc przytyła około 3 kg a w 9 miesiącu miala na plusie 21kg. No i teraz jej b.ciężko zrzucic, chociaż moim zdaniem jakby chciala to by zrzuciła, no ale to jej sprawa;]
czuje ze skoncze z wagą +24;]
Ja też przed ciążą miałam niedowagę ,wcześniej też się odchudzałam i czytałam że właśnie takie kobiety mają wiekszą tendencję do tycia, także nie przejmuje się nawet jakbym 20 przytyła lub więcej.
Koleżanki z uczelni mi wczoraj powiedziały że nie widać żebym przytyła gdzie indziej niż na brzuchu, także dobrze jest

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja do tej pory nie miałam, ale od kilku dni coś się chyba zaczyna Szczerze Wam przyznam, że już mnie drażni bycie w ciąży. Brzuch mi przeszkadza, ciężko mi się przekręcić z boku na bok, cipki już nie widzę, tyję w nogach, męczę się strasznie szybko, kręgosłup mnie boli. Jedynie te wszystkie minusy wynagradza mi malutka, gdy się rusza i gdy widzę i czuję jej kopniaki.
DOkładnie mam tak samo, chciałabym już styczeń bo już miewam dosyc, aczkolwiek będzie mi pewnie brakować tego falującego brzuszka :P

Cytat:

I zbieram sie do ukladania kartonow w komodzie i black to chyba chodzilo o to ze 12 to duzo ale czasem nie ma sie wplywu na to ile przytyjesz.
Ja powiem wam ze mialam taka figure ze male cycki i waska talia ale duza dupka i uda, a teraz nawet sie sobie podobam bo proporcje mi sie wyrownaly cycki urosly i brzuch taka fajna pilka ze nawet niezle to wyglada :P
Piękna komoda !

Cytat:
proszę
Wooooow !

Cały dzień mnie nie było i tyle nadrabiania , gaduły jedne
mąż dziś w domu więc nie miałam czasu być na forum, aczkolwiek wkurza mnie mnie cały dzień ciągle się o coś spinamy. On przemęczony po pracy, mi buzują hormony i tak to
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:43   #829
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

O co chodzi z tymi misiami, już któraś z kolei pisze że dostala misia?

A to badanie to jest jedno i to samo na paciorkowca i gronkowca?
Tak to jest to samo badanie
a te misie są ze strony bebiko albo bebilon wystarczy sie zarejestrowac i przysla misia

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-05, 20:50   #830
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Z wyprawki praktycznie brakuje mi kosmetyków i jakichś pierdółek, ale dziś się dowiedziałam, że moja dalsza kuzynka, która ma termin na 24 grudnia nie ma dla synka NIC. Dla siebie zresztą też.

Wyczytałam dzisiaj o tych gumowych matach - puzlach, podobno są toksyczne.
http://dzieci.pl/breedingAid,1295390...puticaid=6f78b
Głupota jak dla mnie :/

Mnie brakuje z wyprawki: maści na sutki, pieluszek DADA czy Pampers, podkładów porodowych SENI, gruszki do noska, coś nieprzemakalnego pod materacyk (ale to nie wiem, czy po prostu też tych podkładów SENI nie wezmę), majtki bawełniane najtańsze po porodzie dla mnie, tantum rosa, i wzorem Hosenki coś w ciuchlandzie z długim rękawem i guzikami do karmienia do domu

Laurko, podziel sobie prze 100 tę informację o toksyczności

Cytat:

jeśli chodzi o wyprawkę to mi też tylko kilka pierdółek brakuje
no i fakt z tą torbą to trzeba zaraz będzie myślęc o pakowaniu
tylko kurde w co ja się spakuje
Ja przy Agatce 2 miesiące wcześniej spakowana byłam, teaz chyba też się spakuję. Najgorsze, że muszę przemeblowanie w szafkach zrobić

Cytat:
ja oprócz ubranek tez nie mam nic, a nie wózek jeszcze, ale tak to nic, ale co tu sie przejmować allegro klik klik i wszystko jest
wiecie co wczoraj prasowalam tztowi koszulki, bardzo lubie prasować, ale myslalam ze mi plecy odpadną..

nie martw się, mysle ze natłok obowiązków, spowoduje że szybko stracimy te kilogramy...
To po kij mu prasujesz ja ostatnio malutkie rzeczy prasowałam i ciuszki Agatki, bo niektóre jednak trzeba wygniecione - i oglądałam sobie Harrego Pottera na siedząco.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
elllmi Ty robiłaś wymaz w Promedzie? Trzeba się umawiać, czy numerek?
Nie wnikam, koleżanko, jakie zasady u was obowiązują u lekarza

Cytat:
hah kupiłam wózek

bexe, 3w1 plus parasolka i torba, za 500 zl
, tylko czarny kolor ale to w zime nie ma znaczenia w sumie, a na lato zobaczymy, no i używama 4 msce
Super podjedziemy do Saturna razem

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość

Znajomym podobno urodzi się chore dziecko.
On olał ją jak się dowiedział ze jest w ciąży.
Dał 3 stówki i stwierdził że do porodu jej wystarczy.
Ona za tą kasę kupiła tabletki w necie żeby poronić.
Ciąża okazała się zbyt silna i dzidziuś chory .

Boże widzisz i nie grzmisz
Nie wiem, czyja głupota większa, jej czy jego.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:54   #831
marsi11
Zakorzenienie

Hej
Kupiłam łóżeczko i regalik z przewijakiem w ikei
okazało się,że mój syn mial dziś 2 h treningu więc nie chciało mi się tam kwitnąć pojechalam do ikeai bo akurat byłam dziś dużym autem
w sklepie mili panowie zapakowali mi rzeczy na wózek a na parkingu nie było nikogo dopiero jakieś dwie lafiryndy szly, zapytałam grzecznie czy mogą mi pomóc a one na siebie gały takie, hmmm tylko jedna podeszła
idiotki,takie są właśnie baby
w takich sprawach to tylko na facetów można liczyć

no ale jestem z siebie mega zadowolona, resztę dokupi TZ

dziewczyny, gratuluję udanych wizyt
Delicjanko- widze,że z wagą jedziemy podobnie heheeh tylko,że ja z cyframi wyższymi zaczynałam hehehe

Djerba, pozazdrościć brzuszka, mój po porodzie wyglądał jak balon bez powietrza, taki co wcześniej był długo nadmuchany, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi

Lubcia gdzie chodzicie do szkoły rodzenia? może i ja bym się jeszcze załapała?

idę się uczyć przyrody z moim synusiem do sprawdzianu a potem potulić do TZ
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:03   #832
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37446671]
Laurko, podziel sobie prze 100 tę informację o toksyczności
[/QUOTE]

Pewnie jak z większością takich doniesień.
Stary 2012-11-05, 21:03   #833
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37446671]
Nie wnikam, koleżanko, jakie zasady u was obowiązują u lekarza [/QUOTE]

kurde, nawet uwagi na to nie zwróciłam

Cytat:
Djerba, pozazdrościć brzuszka, mój po porodzie wyglądał jak balon bez powietrza, taki co wcześniej był długo nadmuchany, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi
no co tu dużo mówić - zwykły flak (mam nadmuchany balon w domu, zaraz sprawdzę )

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:08   #834
Lubcia
Zadomowienie

Hej dziewczęta
Ja dzisiaj dostałam misia z bebilonu a już myślałam że o mnie zapomnieli albo im zabrakło

Lenova jeśli chcesz takiego misia musisz się zarejestrować na stronie bebilonu i wypełnić formularz a misia przyślą ci do domu.

Gratuluje dziewczynom udanych wizyt i zdrowych maluszków

Marsi11 chodzimy do szkoły rodzenia na pl. Dominikańskim, jak chcesz to możesz oczywiście do nas dołączyć jak sie zdecydujesz to pisz na priv to podam ci numer do babeczki która się tym wszystkim zajmuje.

Djerba fajny brzuszek też bym taki chciała mieć po porodzie

Bokeh piękna komoda
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2012-11-05 o 21:17
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:11   #835
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Tez odczuwam czasem takie bóle po kilkanaście sekund, ale delikatniejsze od tych na okres.

Bardziej się martwie tym że moja mała przestała juz kopać tak jak wcześniej.Ruchy stały się takie inne, bardziej jak przesuwanie się po brzuchu, takie pływanie, rozciąganie i to praktycznie stało się tak z dnia na dzień. Od niedawna czuję ją przez skórę. Wcześniej przypominało mi to skakanie żabki
Rośnie, rośnie, mniej miejsca ma

Cytat:
Mozesz 3 miesiace przed koncem umowy jak bedziesz przy okazji w scc to polecam punkt mojego tż na terenie saturna

Ja jeszcze czekam w poczekalni, wrrr
A ja chcę z orange do Play się przenieść to chyba się z Twoim szanownym umówię

Cytat:
Ja juz po wazymy 1100g i ginekolozka mowi ze jeszcze urodze wczesniej hah <panika> :P ogolnie robila mi usg i patrzala sie na nas duzymi slicznymi slepkami <3 i zwiekszyla mi dawke magnezu i no spe na twardnienie a w zwiazku z ta glukoza zrobila wymaz i badanie do powtorki. Nawet cisnienie zmierzone wiec ogolnie wizyta na plus
Pięknie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nie, lekarz powiedział że między godziną 9 a 18 ma być 10 ruchów czyli w ciągu 9 godzin. Stwierdził że są dzieciaczki bardziej i mniej ruchliwe i że zwykle 10 ruchów naliczymy o godzinie 12-13.
Moja córa najbardziej koło 20 i 23 szaleje

I pytałam i nikt nie wie czy czkawkę też liczyć do ruchów? :d

Cytat:
Ja juz po wizycie!!

A to ja raczej obstawiam, że miała totalnie źle obliczony wiek ciąży.

A ty sobie możesz tyle tyć, bo drobizna byłaś, to inaczej się też patrzy na to

Cytat:
I zostało aż 12 do zrzucenia, tak czy siak. :P Moim zdaniem 22kg to bardzo dużo.
ALe wiesz, ogrom kobiet tyje ok. 20kg.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Mój TŻ za to stwierdził, że ja z kolei jestem NIETYPOWYM WIELBŁĄDEM!
Bo mam tylko jeden garb, w dodatku nie na plecach a z przodu
Piękne

Cytat:

BARDZO mi się komodzisko podoba

Cytat:
Pewnie jak z większością takich doniesień.
Ano moja córa miała takie (mamy jeszcze), fajna rzecz bardzo, kupowane w smyku więc nie bardzo wierzę w toksyczność. Zapewne i toksyczne się trafiają, ale może te no name jakieś chińskie?

Jutro do ikei jadę
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:22   #836
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37447342]
ALe wiesz, ogrom kobiet tyje ok. 20kg.

[/QUOTE]

Część na pewno, ale też nie wszystkie. Aczkolwiek, mi chodziło o to - jak wyżej pisałam - że gdybym ja tyle przytyła, to bym nie była z siebie zadowolona, bo niedługo po porodzie ślub (no niby pół roku prawie, ale jednak czasami człowiekowi nie starcza czasu na dbanie o siebie i nie wiem, jakby to było u mnie), a suknia stoi w pudle w szafie już od roku i nie ma zmiłuj, trzeba się w nią wcisnąć, a nie jest gorsetowa.

A jeśli o mnie chodzi, to myślę, że mój mały przyrost wagi wynika z tego, że miałam swoją stałą wagę przed ciążą i prędzej bym schudła, niż przytyła w normalnych warunkach. No i też nie mam zachcianek, oraz dodatkowo pilnuję ilości cukru, którą spożywam w ciągu dnia. Ale nic poza tym nie robię - kalorii nie liczę, bo to bez sensu. Staram się jeść zdrowo, świeżo i mało słodyczy (bardziej mi smakują w chwili obecnej owoce czy nawet galaretka), fastfoodów itp - lubię je, ale nie chcę małej nimi faszerować (a chipsy to nie pamiętam, kiedy jadłam, bo mi nie smakują). Jem przy tym duże porcje - pełne śniadania, obiady i kolacje, oraz w międzyczasie coś.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-05 o 21:25
Stary 2012-11-05, 21:27   #837
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37447342]Rośnie, rośnie, mniej miejsca ma

A ja chcę z orange do Play się przenieść to chyba się z Twoim szanownym umówię

[/QUOTE]

Ojjj my z tztem wlasnie w tamtym tygodniu chcielismy sie przeniesc do play, ale jednak orange wygralo

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-05, 21:29   #838
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:

Pięknie powiedziane. Ale ja też zaczynam odczuwać delikatnego stresa. Mimo tego że wcześniej w ogóle nie myślałam o porodzie dziś mnie naszło z rana Ale tyle kobiet przeszło przez poród więc i my damy radę

Cytat:
jak nie ma jak jest!!!

Też bym chciała dojść do 55 kg choć już jak mam 57 to dobrze się ze sobą czuję. No cóż mam plan biegać, ćwiczyć itd ale nie mam pojecia czy będę miała mobilizację, ale już mówiłam mężowi że ma mnie siłą z domu wyganiać

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Super ze wizyty udane i wszystko dobrze i ze dzidzie juz takie duze

Deli waga sie nie przejmuj, wszystko na pewno zrzucic bo i tak chudzinka jestes...

ja dzis sie u mamy wazylam i mam juz 9 na plusie... chcialam wiedziec ile mam zeby u lekarza sie za bardzo nie zdziwic

komoda przepiekna
U mnie od początku ciąży 9,5 kg na plusie, dziś nawet ginka patrzyła czy nie mam za małego brzucha ale jest ok. Mam nadzieję że już dużo nie przytyję przez te 2 miesiące i szybko przy Saruni zrzucę nadprogramowe kilosy, tym bardziej że od początku ciąży odkładam sobie pieniążki na wymianę garderoby i już nie mogę się doczekać aż ruszę na zkupy ale obiecałam sobie że dopiero gdy dobiję do upragnionej wagi coś kupię.
Mój TŻ czyta małej do brzuszka królewnę śnieżkę a ona szaleje w brzuchu

Komoda śliczna, zazdroszczę talentu

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:33   #839
Konto usunięte

Cytat:
Ojjj my z tztem wlasnie w tamtym tygodniu chcielismy sie przeniesc do play, ale jednak orange wygralo
No niestety, mnie orange jak debila traktuje, po w sumie chyba 8 latach u nich, z czego 6 na normalnej umowie, proponują takie kpiny że szok. NOWI klienci mają lepsze warunki.

no i O. nie ma tego telefonu, który ja chcę
Stary 2012-11-05, 21:39   #840
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37447970]No niestety, mnie orange jak debila traktuje, po w sumie chyba 8 latach u nich, z czego 6 na normalnej umowie, proponują takie kpiny że szok. NOWI klienci mają lepsze warunki.

no i O. nie ma tego telefonu, który ja chcę [/QUOTE]

mojemu tztowi szef wziął abonament 2 lata temu i takie mielismy rachunki ze ojoj, ale teraz są fajne promocje dla firm a akurat tztowi konczy sie umowa tyle ze jednak nie bierzemy abonamentu bo ma dostać sluzbowy tel
a ja mam w orange na karte tzt chcial mi mixa wziać ale ja nie chce o nie nie nie.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości