|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
ja mam takie nakładki na drzwi http://www.ceneo.pl/1765648 ale nakładki na rogi mebli sie nei sprawdzily - artur je od razu odkleił i pogryzł, a kinga unika rogów - za to wali głowa w inne miejsca, bardziej nieprawdopodobne
|
|
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
U nas od piątku ława stoi w ogrodzie
Szymon wchodził na nią, uderzał głową w blat itp.
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka a u nas na balkonie :brzydal". I to chyba już z 2 m-ce, bo mały wchodził na nią i skakał z niej... Także nie mamy stoły w domu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
O widzisz Marinko o skakaniu z ławy zapomniałam
Mój kaskader też na nią wchodził od dobrych 2-3 mcy, ale jakoś za każdym razem z niej go ściągałam, bądź zeskoczył, czy zszedł tyłem, ale w piątek moja cierpliwość skończyła się
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Moja owszem,wzięła podważyła zębami narożniki silikonowe które mam przy stole,ale zaraz je dała z powrotem.Zrobiła tak kilka razy,ale nadal je mam.Mówię jej, że one są po to aby nie miała "ała".Mam zabezpieczenia na lodówkę, aby jej wiecznie nie otwierała i na szafkę gdzie mamy ciastka.Choć widzę, że kombinuje jak może aby ją otworzyć.Zabezpieczenia na drzwi mam na szafie przesuwnej,bo dama ma tam baze i często przesuwa sobie drzwi i nie raz zapomni o palcach.
|
|
|
|
#1476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Spoko-mozesz prać
nawet nic nie zabarwiła gryka-tyle że jeszcze go ,,nie składałam"-mam nadzieję, że się nie skurczył![]() Cytat:
po wstaniu idzie prosto do nas.Cytat:
![]() Hej. Nie miałam ostatnio zbytnio czasu-teraz też do końca nie nadrobiłam. Muszę iść obudzić Julcię, bo będzie problem z zaśnięciem wieczorem. Rodzice wrócili i ciągle bym się chciała z Nimi widzieć
|
||
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
U lekarza ok, chociaż może jednak nie Radek się badać nie chciał, histerii narobił, wił się, wrzeszczał ![]() Ale gardło czyste i osłuchowo też ok. Lekarz kazał dawać flegaminę i nurofen( przeciwzapalnie) bo małe zapalenie jest. Oczy mu łzawią i troszkę ropki się robi. Dwa dni temu wieczorem wzięliśmy go na cmentarz i płakał tam bo mu nie pozwalaliśmy chodzić gdzie chciał. A chciał znicze dotykać. Bidulek jest. Dzięki za linki do inhalatora |
|
|
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam lacznie 3 zabezpieczenia w domu: jedno na szafce w lazience i dwa na szufladach z przyprawami i sypkimi rzeczami. To jeszcze pozostalosci po Wiktorii. Do reszty Antek ma swobodny dostep, ale nie korzysta z niego. Palce tez cale.
Lawy tez najchetniej bym sie pozbyla, bo to ostatnio ulubione zajecie - wychodzenie na nia. Zreszta strasznie mi sie nie podoba. Ale jednak kilka razy w roku sie przydaje - na urodzinach dzieci. Lili to dobrze, ze dobrze Oliweczka ciesz sie ciesz rodzicami. A pomagaja Ci troszke? Masz juz wszystko gotowe dla Mateuszka? |
|
|
|
#1479 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
Dziewczyny wrzuccie jeszcze raz ten link z ta deseczka z zamkami i zasuwkami. Opowiedziałam o tym Tz i na ambicje wyjechałam. Powiedział ze zrobi sam tylko chce zobaczyć jak to wyglada. Adrji ja pytałam o te buty. Chyba nie doczytalas. |
|
|
|
#1480 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Emil bedzie miał prawdziwe wakacje,a ja obóz pracyCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Patik: Dziewczyny na szybko HELP:: Sara ma wysypany cały brzuszek, klatę i plecy w plamkach czerwonych czy różowych, na gęsto. W południe miała jakby mniej widoczne, wieczorem się chyba nasiliło. Mija 10 dba po szczepieniu. Martwię się, co to może być? Kajool Szymek chyba miał po szczepieniu tą odrę poronną? jak wygladało? Martwię się co to za diabelstwo. Mnie boli gardło, biorę antybiotyk ( który miałam kiedyś przepisany na pęcherz ale wyczytałam na ulotce że na gardło też jest stosowane i biorę bez konsultacji z lekarzem - wiem, nie robi sie tak...) ale coś nie pomaga. Migdał lewy strasznie czuję. Buu. |
|||||
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Patik Ja nie wiem co to za kropki są.Jedź na Izbę tam się dowiesz co to i będziesz spała spokojnie,albo przedzwoń ! Doktorka Ci powie co to może być,jak powiesz że Sara była szczepiona, może to faktycznie coś po szczepieniu się wykluło.
Ja siedzę na all i kupuje książki, wiece że mam manie na książki kucharskie z których w sumie rzadko korzystam, ale uwielbiam je mieć. Właśnie licytuje starą kuchnie polską, zamówiłam już śląska kucharka domowa czy coś takiego.. No i zamowiłam sobie poradnik SB mam nadzieję, że bardziej mnie zmotywuje do diety. |
|
|
|
#1482 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I na początku mnie dobijala, smucila i deprymiwala ta historia To teraz wiem ze warto to czytać Sposób pisania to kawał najlepszej literatury, pozatym zapomniane lub nieznane fragmenty literatury i muzyki ale przede wszystkim Może głupio no zabrzmi ale ten blog dał mi do myślenia jak błahe są moje problemy i tjakie szczęście dał mi los A mówiac tak o bardziej przyziemnych rzeczach znasz może Marzenko fajne miejsce na zorganizowanie wieczoru Panienskiego? Cytat:
Cytat:
Szczególnie te z ladnymi fotografiami Pochwał sie co kupiłaś A masz książkę sb turbo tam tez są super przepisy Nie zacytowalo mi kogos ![]() Brumciu - co do interesów to historia dość długa i zawila( kiedyś pewnie przy kawce Ci opowiem) ale wielkim skrócie, moja oferta nie wygrała pomimo ze zawierała najniższa cenę która stanowiła 100 procent w wyborze. Po kilku mailach odkryto właśnie te nieprawidłowości i rozpoczęła sie wewnętrzna afera (chyba korupcyjna) w firmie zamawiacego. Więc niechcac sie już mieszać odpuściliśmy. Co do spotkania to szczerze przyznam ze Czekam na jakaś okazje typu targi szkolenie żeby zabrać moich facetów i poznać z Twoimi facetami ![]() Adrji cos mialam Ci pisać i nie wiem Aha mamy moje zoo, z tego co widzę duże zoo 300zl ![]() Mamy tez dużo klocków z odzysku od moich bratanków i po moim młodszym bracie A instrumenty super Chyba znowu zrobię w tym roku listę do świętych mikołajow ![]() Patik dzwon do pediatry I pisz jak już będziesz wiedziała co jak
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Myśleliśmy o antresoli, ale w sumie nie potrzebujemy aż tak dużej sypialni (jest prawie 2 razy taka jak pokój Sary). Bez żalu oddam - ale i tak myślę że to będzie tak za 2 lata.
|
|
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
Patik
Moj Borysek miał w 8 dobie po szczepieniu wysypke, nie panikuj to na pewno skutki szczepienia, jutro moze umów sie do lekarki i pewnie Ci to potwierdzi. |
|
|
|
#1485 | |
|
Zadomowienie
|
Patik,
Ja też na forum pytalam o nasza wysypkę i to była 3-dniówka. Sara przechodziła? A nasilenie wieczorne nie było po kąpieli? Od ciepłej wody będzie bardziej widać wysypkę, będzie się wydawać większa. Mam coś a'la grypa żołądkowa. Ledwo żyję. Przez 2 godziny nie miałam siły ręką ruszyć. Jak młoda to złapie, to szpital murowany.... ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Nie ma toxo teraz, ani pacjent nie byl chory w przeszłości, brak przeciwciał Ospa może wykluwać się do 3 tygodni. Okres zarażania zaczyna się 3 dni przed wystąpieniem pierwszych objawów czyli gorączki. Co to tego kiedy się kończy to słyszałam, że właśnie z pierwszymi objawami, ale spotkałam się też z opinią, że póki wysypka jeszcze świeża i bez strupków to też można zarażać. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
U nas także nie ma dnia bez klocków. |
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Telik o wygrałam taką -> Klik chciałabym mieć jakąś starą książkę kuchni polskiej, jeszcze zamówiłam taką o kuchni śląskiej - > Klik a w Empiku zamówiłam ten poradnik Sb,a te TURBO to też książka, masz jakiś link?! i jeszcze tą kupiłam ->Klik.
CO prawda nie mają super obrazków te książki,ale są tak stare że aż piękne i bez obrazków. Fajną z obrazkami kupiłam sobie ostatnio w Lidlu "szybkie dania" :Pa co do Lidla polecam Lazania od Pascala pyszna ! z pomidorami suszonymi ![]() DZIEWCZYNY: poszukuje dobre strony z perfumami oryginalnymi
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() wiecie co.... Helena nie odstawiła się od piersi... ona jest totalnym cycoholikiem i nawet tydzień przerwy, nie spowodował, że o nim zapomniała... i prawdę mówiąc nie wiem teraz czy się cieszyć czy nie... eh... w nocy spać nie daje ![]() Dziewczyny macie nawilżacze powietrza ? |
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik może to zwykła 3dniówka? 3dni temo i 3dni wysypki, mój miał i wysypka była właśnie w tych miejscach
czytam bloga chustki, jestem na styczniu 2011 dopiero, czytam i myslę co ja wtedy robiłam... człowiek żyje, cieszy się z tego czy tamtego, a gdzieś w świecie ktoś naprawdę cierpi, naprawdę ma problemy i wielkie smutki... niby wszyscy to wiemy, ale są momenty jak ten, kiedy to sobie uświadamiam... prawie cały czas myślę o niej... póki nie skończę czytać każdy dzień będzie pod znakiem chustki... chociaż pewnie długo będę pamiętać, jak się tak czyta czyjes zycie dzien po dniu to czlowiek sie angazuje, przezywa... i ja przeżywam też.. i patrzę na Jasia, na ten jego szczery uśmiech i oczka jak szparki nad tym uśmiechem i serce mi pęka, że mogłoby tak się zdarzyć u nas... nigdy nic nie wiadomo... jestem juz na 17 stycznia... też mam w ten dzień urodziny...
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-05 o 21:57 |
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na siłowni (no prawie), połaziłyśmy z koleżanką troche na orbitreku i bieżni, zrobiłam rundke na takiej mini obwodówce i poszłyśmy na pilates - super, na dużą siłownie nie odważyłyśmy się isć ze względu na zbyd dużą ilosć dużych sapiących panów
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
przelecialam wasze wypowiedzi ale ze zmeczenia, nie za wile mi zostalo w pamieci My mamy nawilzacz powietrza, wlaczam go na noc w sypialni. Patik jedz do dyzurujacej przychodni, lub jedz na Izbe Przyjec, niech zobaczac co to za krostki chelsea kciuki za starania - oby sie udalo. Wiecje nie pamietam Lece spac bo padam na twarz
|
#1492 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie miejsca znalazłaś?O tak Cały dzień był pod znakiem zębów ![]() Cytat:
Ale tak bardzo spokojnie, nawet mi się dusza rwie, to i tak nie daję po sobie poznać, że mnie rusza, to co on robi. A jak mnie nie rusza, to i jego szybko przestaje interesować ![]() - My teraz też mamy stolik z narożnikami, ale on się nie rozbija o narożniki. Najczęściej o nogi (kanciaste i ostre) i brzegi. Nawet taką paskudną taśmą okleiliśmy na próbę, ale i tak zostaje dużo niebezpiecznych fragmentów. - O kurczę A Mai co sie dzieje?Cytat:
Zresztą jedyną "szkodę" mamy na dywanie - Tymek rozlał kawę. Ale ładnie się sprało. Póki co gorszych wypadków nie było ![]() 2. O raju, ale pech, ze ją tam spotkałyście To trzymam kciuki: po pierwsze żeby to jednak nie była ospa, a jeśli będzie, to żeby przeszła łagodnie i nie dokuczała bardzo Emilowi ![]() Cytat:
Cytat:
Tymek łączy się w bólu z Domkiem. U nas też bardzo męczą. A myślałam, ze chociaż dzień przerwy będzie, jak się ten ostatni przebił. Gdzie tam: dwie trójki, dwa krwiaki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
), drugiego wnuka ![]() Cytat:
Szybko się wykuruje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Taaaaak! A tak serio, to ręce opadają, jak człowiek dowiaduje się od podszewki jak odbywa większość przetargów Zawracanie głowy i nic więcej, bo i tak z góry wszystko ustawione.A na okazje czekam bardzo ![]() Cytat:
Dałam na noc Nurofen, mam nadzieję, że podziała ![]() Ja kupowałam bardzo dużo razy tu: http://www.perfumesco.pl/ Więc sprawdzona na 100%. Cytat:
Opowiedz, jak było? Od razu się na Ciebie rzuciła? ![]() U nas dzień pod znakiem bólu zębów, szramy na policzku i nowego foteliku Tymek się zakochał, cały czas do niego właził, rozsiadał się i cieszył. Pół dnia tak spędził. Za to jak poszliśmy na próbną przejażdżkę to szału nie było. Spodziewałam się ochów i achów, a on nic. Siedział ponuro i patrzył przed siebie ![]() Za to mi było dziwnie, bo normalnie (jak mąż prowadzi) jeżdżę z nim z tyłu i cały czas gadamy. A w tym nowy nie widzę jego buzi, muszę się wychylać i mi niewygodnie
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
Jak tylko nadarzyła się odpowiednia sytuacja... tzn wzięłam ją na kolana, przodem do siebie, to ona najpierw palcami smyrała mnie po biuście i mówiła "a tiu, a tiu", po czym przyjęła swoja ulubioną pozycję czyt: horyzontalną i zaczęła zadzierać mi bluzkę...
Chyba też muszę się rozejrzeć za fotelikiem (Helenka wciąż jeździ w tym pierwszym - nosidełku )
|
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku
|
|
|
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
Jaciee, no to Dominik może jechać na narty.
![]() Ela, sposób na łapanie siuśków: dać do łapki picie i puścić w kranie wodę. Telik, kusisz (a właściwie kusicie, bo inne dziewczyny również ) tym blogiem, pewnie w końcu ciekawość zwycięży... Co do miejsca na wieczór panieński to zależy jak to widzisz? Czy to ma być coś specjalnego? Ze mnie Poznanianka, jak z koziej dupy... Ja sama panieński miałam w poznańskim Buena Vista, klub w piwnicy podzielony na takie jakby salki, więc nie było stresu, że na nasze wygłupy będą patrzeć wszyscy wokoło. Tż z kolei miał kawalerski w Muchos Patatos, mówi że było fajnie, jak mu pokazałam zdjęcia lokalu to nie był pewien czy to ten, więc faktycznie musiało być.Blondynko, Piwnooka, może Wy znacie jakieś dobre miejsca na panieński? ![]() Aaaa, no i w rewanżu pytanie ode mnie- jak robisz owsiankę? ![]() Brumku, biedny Tymek nacierpi się i jeszcze te krwiaki. U Nas czwórki zdecydowanie gorsze od trójek, teraz jakoś lepiej to znosi. Chociaż dzisiaj mogłaby cały dzień nie schodzić mi z rąk.![]() Żaneta, może tak Ci się tylko wydaje? Hania duża dziewczyna, głowę ma niemałą, a myślę, że czapa na całą zimę starczy. Czapa Marysi Eve na zdjęciu też wyglądała identycznie, może kobieta się spieszyła i stąd jakieś niedociągnięcia? ![]() Lili, zdrówka dla Radzia. ![]() Patik, ja też obstawiałabym na objaw poszczepienny, jednak dla świętego spokoju pokazałabym się u lekarza. No to zamówiłam dwa Mikołajkowe zestawy Duplo dla Hani i bratanka. Znacie jakieś sprawdzone, godne polecenia sokowirówki? Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-05 o 22:49 |
|
|
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Perfumy tez kiedyś w merlinie kupowałam Brumciu - współczuje cierpienia zębolowego Ale myślisz ze to te zeboli co dopiero sie przebiły W temacie aktywności fiz to wściekła jestem bo ten mój stary - nowy wózek Cieżko sie prowadzi przy joggingu- "schodzi" na prawo Napisałam do przedawcy reklamacje A on zaproponował mi ze w ramach gwarancji naprawi
|
|
#1497 |
|
Raczkowanie
|
Proszę:http://www.perfumis.pl/
|
|
|
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie i ten, co dwa dni temu się przebił i te dwie dolne trójki, które teraz sie cisną ![]() Marzenko - u nas czwórki zdecydowanie gorsze. Najgorsze. Cytat:
No i wszystkie Twoje dylematy poszły w las, bo dziecko samo zadecydowało
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko dziękuje bardzo
Owsianka: *Filizanka płatków owsianych * filizanka wody * szczypta soli * odrobina cukru Gotuje ww przez 5 min Dodaje mus jabłkowy lub i kawałek rozgniecionego banana I lyzke jogurtu naturalnego
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
My juz wstałyśmy. Dzień dobry
![]() Bolą mnie dłonie ![]() Telik moje dziecko zobaczyło Twój av i woła ciocia, ciocia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

Szymon wchodził na nią, uderzał głową w blat itp.
Mój kaskader też na nią wchodził od dobrych 2-3 mcy, ale jakoś za każdym razem z niej go ściągałam, bądź zeskoczył, czy zszedł tyłem, ale w piątek moja cierpliwość skończyła się 

ale siedze i jestem na bieżąco 

pierwszy raz w życiu 

zębole

Opowiedz, jak było? Od razu się na Ciebie rzuciła?
U Nas czwórki zdecydowanie gorsze od trójek, teraz jakoś lepiej to znosi. Chociaż dzisiaj mogłaby cały dzień nie schodzić mi z rąk.