Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2449 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 20:31   #73441
Majka1503
EDUkator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
i tu jest pies ...wróóóóóóć lok pogrzebany, zacznij w takim razie od tyłu, to jak energii zbraknie, nie będzie dużej róznicy w skręcie między przodem a tyłem głowy.
Czemu Cie ręce przy tym bolą moze za możno ugniatasz czy jak?
po spłukaniu d/s odsącz włoski ruchem ugniatającym, nałoz b/s tym samym sposobem i potem żel/ żele - to powinno skrócić czas stylizowania

Może nie ręce, ale to wygląda tak, że muszę się odchylić jak do robienia mostka i wtedy ugniatać, i jeszcze równowagę trzymać, no i sama wiesz, średnie ułożenie
Ale teraz na suche nałożyłam sporo lnianego i wyszło super
Mogłam z eksperymentem poczekać do rana może
Myślisz, że rano mogę dołożyć kolejną warstwę lnianego?

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:41   #73442
antymezis
Raczkowanie

Karmenka - woda utleniona? Rozumiem, że chcesz włosy rozjaśnić, tak? A rumianek, kwiat lipy?

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Może nie ręce, ale to wygląda tak, że muszę się odchylić jak do robienia mostka i wtedy ugniatać, i jeszcze równowagę trzymać, no i sama wiesz, średnie ułożenie
Nie wiem, czy jestem upoważniona do odpowiedzi , ale z moich obserwacji wynika, że ilekolwiek by żelu nie dać, włosy zawsze są wdzięczne .

26.10.2011 - 27 cm
1.12.2011 - ok. 30 cm ()
2.11. 2012 - ok. 39 cm (w tym dwa podcięcia lalala )
Cel: hm...
antymezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:43   #73443
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antymezis Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy jestem upoważniona do odpowiedzi , ale z moich obserwacji wynika, że ilekolwiek by żelu nie dać, włosy zawsze są wdzięczne .
Aha! u mnie fajnie też sprawdza się nałożenie żelu lnianego jak maski, w dorodnej ilości pod czepek na kilkanaście minut

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:29   #73444
SummertimeSadness
Zadomowienie

Hej, dziewczyny

Podczytywałam Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam śmiałości się odezwać aż do teraz

Również jest posiadaczką kręconych włosów. Do tego stopnia, że fryzjerka spytała mnie ostatnio, czy to jest trwała. Niestety, nie lubię swoich włosów, o wiele lepiej wyglądają jako delikatne fale lub gładkie przy nasadzie, a na końcach loki (wiecie, fryzura jak modelki Victoria's Secret). Prostowałam je wcześniej namiętnie, ostatnio mniej, zaczęłam je pielęgnować, nakładać odżywki.

Używam Garniera AiK (moja ukochana odżywka), wcześniej do mycia używałam Isany z olejkiem z babassu, ale słyszałam, że je wycofali Czym ją zastąpiłyście? Kupiłam jakąś inną Isanę, dokładnie tę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...legnujaca.html
Czy to dobry wybór?

A i kocham Joaśki Ostatnio odkryłam sklep, gdzie mają je po 3,50 , a wcześniej nie mogłam nigdzie znaleźć nawet w droższej cenie.

Jeśli chodzi o oczyszczanie to używałam Barwy pokrzywowej, ale akurat mi się skończyła i wzięłam dzisiaj Joannę z apteczki babuni, tę z miodem i proteinami mlecznymi.

Używam tangle teezer, ponieważ włosy mi się strasznie plączą i nie wyobrażam sobie zostawić ich bez rozczesania. Przeczesuję delikatnie przed myciem na sucho i potem po myciu, po nałożeniu odżywki b/s. Muszę powiedzieć, że szczotka jest świetna, nie wyrywa włosów. Wiadomo, że trochę na niej zostaje, ale nie ma porównania z moim wcześniejszym szarpaniem się z grzebieniem. Na pewno kupię wersję kompaktową.

Z olejowaniem miałam krótką przygodę, z lenistwa przestałam, ale zamierzam wrócić. Używałam winogronowego, nie wiem czy to trafny wybór?

No i stylizacja. Niestety jakoś nigdy nie stylizowałam, ale zobaczyłam na jednym blogu porównanie bez i ze stylizacją i stwierdziłam, że muszę koniecznie zaopatrzeć się w jakieś pianki lub żele. Co polecacie? Oczywiście odżywczego i bezpiecznego dla włosów

Ostatnio ścięłam końcówki na prosto, nie pozwoliłam fryzjerce cieniować i jest kolosalna różnica między pasmami krótszymi, które kazałam zostawić (żeby dorosły do tych dłuższych), a tymi dłuższymi ściętymi na prosto. Włosy nie wyrywają się, są grube. Nigdy nie miałam obciętych na prosto aż do teraz.

Uff to tyle. Wiem, że popełniam pewnie wiele błędów, więc śmiało mi je wytykajcie Będę starała się wpadać regularnie na wątek
SummertimeSadness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:36   #73445
aga92929222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SummertimeSadness Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny

No i stylizacja. Niestety jakoś nigdy nie stylizowałam, ale zobaczyłam na jednym blogu porównanie bez i ze stylizacją i stwierdziłam, że muszę koniecznie zaopatrzeć się w jakieś pianki lub żele. Co polecacie? Oczywiście odżywczego i bezpiecznego dla włosów
osobiście polecam żel mrożący joanny u mnie bardzo ładnie działa jeżeli go nałożę w odpowiednim momencie

możesz też spróbować z żelem lnianym wiele dziewczyn pisze że się u nich sprawdza mi niestety rozluźnia skręt więc chyba nie będę go stosować...a szkoda bo dużo się o nim naczytałam i narobiłam sobie nadziei na piękne nawilżone mięsiste lokasy o tu chyba nic z tego
Stary 2012-11-05, 21:39   #73446
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Karmenka - woda utleniona? Rozumiem, że chcesz włosy rozjaśnić, tak? A rumianek, kwiat lipy?
Rumianek i lipa zupełnie nie działają w moim przypadku. Chyba, że wyjdę wysuszyć na słońcu, ale wtedy to bardziej słońce działa.

A miód działa na tej samej zasadzie co woda utleniona, tylko na innym stężeniu. Chciałam go podrasować wodą utlenioną, ale bałam się zniszczeń.

Btw. kiedyś w domu zrobiłam miks odżywki z wodą utlenioną, taką apteczną (3%) 1:1, położyłam to na jedno pasemko, pod spodem, trzymałam godzinę i nic się nie wydarzyło. A chyba powinno. Czy nie ? Nie mam pojęcia jak się włosy powinno rozjaśniać
Stary 2012-11-05, 21:46   #73447
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
dlatego Ci pisałam, zeby głowę na boki pochylać, nie do tyłu o wiele łatwiej Ci bedzie.
a rano spróbuj zmoczonymi rękami ugnieść włoski, żel powienien sie aktywowac z pprzedniego dnia i wyschnąc, ewentualnie można spokojnie troche dołozyć, niektórzy rozcieńczają lniany i takim reanimuja włoski, ja nie wiem, nie reanimuje wcale. Na drugi czy kolejny dzień mam coraz mocniejszy skręt tylko coraz więcej odstawaczy i puchaczu.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:46   #73448
SummertimeSadness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
osobiście polecam żel mrożący joanny u mnie bardzo ładnie działa jeżeli go nałożę w odpowiednim momencie

możesz też spróbować z żelem lnianym wiele dziewczyn pisze że się u nich sprawdza mi niestety rozluźnia skręt więc chyba nie będę go stosować...a szkoda bo dużo się o nim naczytałam i narobiłam sobie nadziei na piękne nawilżone mięsiste lokasy o tu chyba nic z tego
Ja mam strasznie mocny skręt u nasady, więc rozluźnienie jest jak najbardziej pożądane, na pewno wypróbuję. Dużo roboty z przygotowaniem go? Niestety jestem leniem.

A żel na pewno kupię, jeśli tylko dostanę w mojej ulubionej taniej drogerii.
SummertimeSadness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:51   #73449
aga92929222
Raczkowanie

więc zazdroszczę skrętu:O

a lniany robi się z 2 łyżek niemielonego siemienia lnianego+szklanka wody, doprowadza się do wrzenia i gotuje 10-15 minut najlepiej od razu przecedzić na gorąco bo później glutek może być zbyt gęsty i nie przeleci schładzamy i trzymamy najlepiej w lodówce
Stary 2012-11-05, 22:02   #73450
jula85
Raczkowanie

hmmm.zadna oprocz jednej dziewczyny nie chce sie podzielic swoim sposobem na reanimacje ??((( obserwuje co jakis czas forum i widze piekne wlosy po reanimacji wiec zdradzcie troche tajemnicy:P bo mi rece juz opadaja...
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 22:11   #73451
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
hmmm.zadna oprocz jednej dziewczyny nie chce sie podzielic swoim sposobem na reanimacje ??((( obserwuje co jakis czas forum i widze piekne wlosy po reanimacji wiec zdradzcie troche tajemnicy:P bo mi rece juz opadaja...
moze przejrzyj codziennik, tu też w wątku na bieżaco dziewczyny opisują swoje reanimacje

Stary 2012-11-05, 22:13   #73452
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
mam psikacz z żelu lnianego, zwilżam nim włosy, wgniatam, czekam aż wyschną, czasami dokładam zabezpieczacza na końce, zależy od włosów, to czuć czy trzeba dołożyć.
ja nie mam psikacza z lnianego, to mieszam odżywkę z wodą i to samo robię.
Stary 2012-11-05, 22:18   #73453
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli myjesz włosy wieczorową porą to do stylizacji wykorzystaj żel lniany , poczekaj na sucharki (suche włosy, sztywne) i z takimi się połóż odgniotą się same w nocy, ew. rano im pomożesz. A jeśli myjesz rano zwykle to po prostu na wieczór zwilż lekko włosy i nałóż żel.
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 22:47   #73454
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Ja wieczorem na zwilżone włosy nakładam b/s i spinam je albo w warkocz albo w koka na czubku głowy (luźnego!). Rano dokładam trochę b/s i poprawiam te loki, które są spuszone okrecając je na palcu albo lekko ugniatam.
Cytat:
Ja mam strasznie mocny skręt u nasady, więc rozluźnienie jest jak najbardziej pożądane, na pewno wypróbuję. Dużo roboty z przygotowaniem go? Niestety jestem leniem.

Pokaż zdjęcia

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 22:55   #73455
antymezis
Raczkowanie

Cytat:

Tylko że lniany również może wzmocnić skręt i z tego, co czytam i widzę u siebie, częściej tak właśnie się dzieje . A mrożący raczej na bank mocniej lokasy utrwali. A może, jeśli chcesz uzyskać luźniejsze fale, zaplataj warkocz na noc?

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Rumianek i lipa zupełnie nie działają w moim przypadku. Chyba, że wyjdę wysuszyć na słońcu, ale wtedy to bardziej słońce działa.

A miód działa na tej samej zasadzie co woda utleniona, tylko na innym stężeniu. Chciałam go podrasować wodą utlenioną, ale bałam się zniszczeń.

Btw. kiedyś w domu zrobiłam miks odżywki z wodą utlenioną, taką apteczną (3%) 1:1, położyłam to na jedno pasemko, pod spodem, trzymałam godzinę i nic się nie wydarzyło. A chyba powinno. Czy nie ? Nie mam pojęcia jak się włosy powinno rozjaśniać
Cóż, co włos, to inaczej . A tak z ciekawości masz włosy niskoporowe?

EDYT: o, jakie inteligentne to dodawanie się postów

26.10.2011 - 27 cm
1.12.2011 - ok. 30 cm ()

Edytowane przez antymezis
Czas edycji: 2012-11-05 o 23:11
Stary 2012-11-05, 23:17   #73456
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

A ja ciągle pracuję nad lokami, wieczorem po myciu ugniatam lnianym, wysychają i mam śliczne lokaski, niestety rano tylko 2 razy nadawały się do wyjścia, w pozostałych przypadkach musiałam je pospinać, albo rozczesać, bo wyszło mi "bógwieco" na głowie
lubię swoje zakrętasy, ale niestety rano nie mam czasu, żeby myć i ugniatać i tak wstaję o 5
a coraz bardziej podobam się sobie w loczkach

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 23:24   #73457
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Może następnym razem zaryzykuję, tylko kiedy to będzie, rok od cięcia a tu zero rozdwojeń, kształt fryzury ok... nie ma po co iść...
weź normalnie ludzi nie denerwuj...

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Ale żeby nie było zbyt różowo - kiedyś miałam problemy ze skrętem po prawej stronie, teraz dla odmiany lekko grymasi lewa. Żyją własnym życiem, ot co
może śpisz na drugim boku...
Stary 2012-11-05, 23:28   #73458
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
mam psikacz z żelu lnianego, zwilżam nim włosy, wgniatam, czekam aż wyschną, czasami dokładam zabezpieczacza na końce, zależy od włosów, to czuć czy trzeba dołożyć.
ja nie mam psikacza z lnianego, to mieszam odżywkę z wodą i to samo robię.
ooo, właśnie, przypomniałaś mi, że mam w lodówce lnianą wodę chyba sobie zrobię z niej psikacz

w ogóle dzisiaj wyskoczyłam z pracy po papierowe ręczniki do tego małego sklepiku typowo chemicznego, po czym wpadłam na pomysł, by zajrzeć na półkę 'włosową'... i oczywiście znalazła się Joaśka wrzos i mięta mogę wreszcie porównać, czy glicerynowa makowa mnie puszy teraz w chłodniejszym okresie. do biura wróciłam przeszczęśliwa

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 23:39   #73459
antymezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
weź normalnie ludzi nie denerwuj...

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

może śpisz na drugim boku...
chyba głównie śpię na brzuchu , wiem, że to niezdrowo dla pewnych części ciała, jednakże przy moim rozmiarze to wszystko jedno . Zresztą póki co i tak głównie śpię w warkoczu, więc to chyba nie to

26.10.2011 - 27 cm
1.12.2011 - ok. 30 cm ()
Stary 2012-11-05, 23:39   #73460
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Cóż, co włos, to inaczej . A tak z ciekawości masz włosy niskoporowe?

EDYT: o, jakie inteligentne to dodawanie się postów
Wysokopory
Stary 2012-11-06, 00:04   #73461
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

moje dzisiejsze widac jak dużo pracy jeszcze mnie z nimi czeka
coż, zoaczymy co będzie ran, ale przygotowana jestem na masakrę i upięcie ich

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2012-11-06, 00:08   #73462
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
moja siostra włosowa wróciła !
włoski dojdą do siebie
Oj, siostro, bardzo się od Ciebie oddaliłam (cały czas podczytuję wątek, a Twoje włosy podziwiam zawsze).
Ty masz węże, loki właściwie już, a ja... Ostatnio przez jakiś czas nosiłam związane (falowane czy nie falowane, to nie ma dla mnie aż takiego znaczenia - byle nie wypadały!!! - ale wygladały nieciekawe, biednie bardzo), teraz jest trochę lepiej, ale patrz na zdjęcia (słaba jakość, ale coś tam widać) - jednak poszły w innym kierunku.
Pierwsze zdjęcie na drugi dzień po hennowaniu (plus po spłukaniu henny - gęsta płukanka lniana). Drugie zdjęcie z dziś, po pierwszym myciu (brzozowy z Simply z fusami z kawy, płukanka lniana, trochę żelu bielendy). Kolor jest raczej taki jak na I zdjęciu, II zdjęcie jest w sztucznym świetle, bez lampy, z przekłamanym kolorem. Może wygladają na suche, ale takiego wrażenia nie mam - nawet lubię, jak są trochę suchawe, wtedy większa objętość jest.

Refleksje na dziś:
- krótsze lepiej się układały (takie delikatne fale też mi się podobają, ale sercem jestem bliższa wężom ), jednak jeszcze nie dojrzałam do cięcia;
- zawsze dobrze im robi żel lniany, trzeba do niego wrócić,
- wyglądają tak, jak ja się czuję -> dla włosów muszę poczuć się lepiej

Cytat:
mam psikacz z żelu lnianego, zwilżam nim włosy
Kiedyś próbowałam zrobić psikacz z lnianego, i kompletnie mi nie wyszedł - nie umiałam utrafić w odpowiednią konsystencję. Ale dziś wpadłam na genialny pomysł (może on jest powszechnie stosowany, a ja o tym nie wiem? ). Ugotowany i ostudzony żel przelałam do butelki z otworkiem o średnicy ok. 1,5mm (po toniku Petrole) - jak teraz łatwo go nabierać i dozować, już nie ucieka
(wpadłam na to, bo postanowiłam zabrać go ze sobą w podróż, przez kilka dni się nie powinien zepsuć nawet bez lodówki - mam nadzieję, że przejdzie przez kontrolę bagażową i nie zostanie uznany za broń biologiczną )

Płatki na mleko bez mleka by Ajrisz zaparzone, jak nie zdążę jutro nałożyć na włosy, to zjem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012 11 04 po hennie plus żel lniany.jpg (29,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012 11 05 henna po I myciu.jpg (10,6 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez szsz
Czas edycji: 2012-11-06 o 00:21
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 00:11   #73463
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

no, bo coś mi nie wyszło

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2012-11-06, 00:18   #73464
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
no, bo coś mi nie wyszło
zaraz zostane spamerem, ale coś fotki mi nie chcą wchodzić
proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA060134 (480x640).jpg (40,9 KB, 40 załadowań)

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2012-11-06, 00:32   #73465
yarrowia
Zadomowienie

Widzę rozmowa lekko na fryzjerów zeszła...
też ostatnio trochę podcięłam końcówki!
chciałam zrobić fotki lepszej jakości, ale trudno...
no i włosy na nich są świeżo po hennowaniu, był przesusz rasowy

przy takiej długości kręci mi się tylko przód, a po przeczesaniu palcami nawet na sucho się prostują i tylko końce są wywinięte. całkiem fajnie, na dawnych, niezadbanych i puszących się kłakach miałabym efekt kopernika, a jest tylko lyśniąąca objęęętość jak z reklamy
dla odmiany to fryzjer tłukł mi do głowy, że mam kręcone włosy i nie powinnam ich tak obcinać,ale się uparłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (42,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (39,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (34,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (51,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (26,4 KB, 40 załadowań)
Stary 2012-11-06, 00:35   #73466
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
zaraz zostane spamerem, ale coś fotki mi nie chcą wchodzić
proszę
Ladne, błyszczące

Co do zdjęć: klikasz ,,edytuj" pod postem do którego nie załączyłaś zdjęć, potem klikasz ,,otworz w edytorze" i już otwiera się normalne okienko edycji posta ze spinaczem, dalej już wiesz
Stary 2012-11-06, 00:36   #73467
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
(wpadłam na to, bo postanowiłam zabrać go ze sobą w podróż, przez kilka dni się nie powinien zepsuć nawet bez lodówki - mam nadzieję, że przejdzie przez kontrolę bagażową i nie zostanie uznany za broń biologiczną )
akurat w przypadku lnianego 'broń biologiczna' to bardzo trafne określenie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
przy takiej długości kręci mi się tylko przód, a po przeczesaniu palcami nawet na sucho się prostują i tylko końce są wywinięte. całkiem fajnie, na dawnych, niezadbanych i puszących się kłakach miałabym efekt kopernika, a jest tylko lyśniąąca objęęętość jak z reklamy
dla odmiany to fryzjer tłukł mi do głowy, że mam kręcone włosy i nie powinnam ich tak obcinać,ale się uparłam
śliczną masz tę fryzurkę, taką retro a najładniejsze to są na środkowym zdjęciu

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 00:40   #73468
szsz
Raczkowanie

Cytat:

TROCHĘ? KOŃCÓWKI? No to jednak sporo mi umkneło, pamiętam o wiele dłuższe Bardzo mi się podoba taka fryzura, świetnie się układają, en face prześlicznie - Ty masz bardzo romantyczne włosy, bez względu na długość
Stary 2012-11-06, 01:22   #73469
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
chciałam zrobić fotki lepszej jakości, ale trudno...
no i włosy na nich są świeżo po hennowaniu, był przesusz rasowy

końcówki? a ty długich nie miałaś czasem? ładnie, ładnie i kolorek też śliczny masz teraz długość taką jak ja ale ja mam jeszcze pozostałości z boba i raczej tak zostanie dopóki nie będą długaśne
Stary 2012-11-06, 08:30   #73470
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
TROCHĘ? KOŃCÓWKI? No to jednak sporo mi umkneło, pamiętam o wiele dłuższe Bardzo mi się podoba taka fryzura, świetnie się układają, en face prześlicznie - Ty masz bardzo romantyczne włosy, bez względu na długość
nic Ci nie umknęło - to są końcówki wg Yar opierdzieliła 2/3 włosów, ale trudno nie przyznać że wygląda równie cudnie, co z długimi

Szsz niech wypadanie sie uspokoi
włoski teraz upodobniły sie do świeżo hennowanych AgRafki

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-11-06 o 08:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości