Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 08:59   #211
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Dzis wieczorem mam usg, mam nadzieje ze bedzie dobrze
Jasne, że będzie dobrze Trzymam

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
U nas ja się odwracam D. też i śpimy na brzegach łóżka, a pomiędzy nami pies
to do Was pasuje

w końcu wzięłam się za śniadanie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:05   #212
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
A tak w ogole to druga noc z kolei nie moge cos spac.
nie może być inaczej

Szprotka ojjj z jedzeniem to my sobie radzimy baardzo dobrze, aż za dobrze
Ja też nie lubię karkówki i kurczaka (przed ciążą już nie przepadałam) ale uwielbiam pierś z kurczaka
rybki
zapiekanki
sałatki
naleśniki pod każdą postacią, czy to na słodko czy na słono
gotowane warzywa
zupy
na śniadania często jem owsiankę albo kaszkę manną

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:10   #213
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

na śniadania często jem owsiankę albo kaszkę manną
ja kaszkę jem na kolacje zazwyczaj rano nie mogę nic mlecznego

Stary 2012-11-06, 09:13   #214
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara
A tak w ogole to druga noc z kolei nie moge cos spac.
ja zaciskam mocno kciuki żeby było jak najlepiej i żebyś w końcu się dziś wyspała bez niepotrzebnych nerwów

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
w końcu wzięłam się za śniadanie
ja już skończyłam drugie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:20   #215
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ale z Ciebie SuperMama! A torcik bym Ci chętnie zrobiła, bo uwielbiam piec, a że słodkiego ostatnio nie ruszam za bardzo to nawet byś go w całości dostała Szkoda, że tak daleko...

Wiesz co, ja jem na szczęście w miarę rozmaite jedzenie. Nie odrzuca mnie specjalnie od niczego, wręcz przeciwnie Na szczęście do mięska mam ogromne upodobanie, więc mogę wybierać we szystkich możliwościach. Może u Ciebie to chwilowe. A jak z zupami? Możesz je jeść? Bo tu też można zaszaleć (jest dużo opcji) no i zdrowo
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja z tych co jedzą prawie wszystko to co widzą. ale jakbym nie mogła jeść karkówki/kurczaka to bym spróbowała smażonych parówek, zapiekanek z salami, omletów z warzywami, naleśników z mięsem mielonym i fasolą lub z takim nadzieniem jak do ruskich pierogów, zapiekanek warzywnych (ziemniaczanych, makaronowych), zup-kremów z grzankami (albo kosteczkami żółtego sera, który tak pysznie się roztapia w ustach), kotletów jajecznych albo z kaszy gryczanej w sosie pieczeniowym. a jak mięso odpada całkowicie to bym poszukała jakiś pysznych wegetariańskich przepisów.
Zupki uwielbiam. Zresztą też jestem z tych co zjedzą prawie wszystko. Tylko, że teraz na myśl o jakiejś potrawie mdli mnie. Niby mam ochotę na rybkę, ale jak pomyślę o tym, że ją jem, to mi niedobrze. Chciałabym zjeść zupę porowo-serową, ale już widzę jak ją gotuję, a później stoi, bo mnie od niej odrzuca. Do niedawna było ok, od tamtego tygodnia jakoś tak dziwnie mi się zrobiło... Ostatnio np bardzo posmakowały mi jaja w majonezie, niby nic, a jednak mnie urzekło. Wczoraj też postanowiłam zjeść i co? Zdychałam cały dzień czując w ogóle metaliczny posmak w ustach. I teraz jaja już nie zjem. Jakiś czas temu umierałam po brokułach z kaszą gryczaną (mimo, że wcześniej jadłam i nic mi nie było) i teraz też już ich nie tknę. Ba! Jak myślę o tych daniach to aż mnie skręca w środku. Tak samo z pieczarkami. Wcześniej jadłam na potęgę- zapiekanki, zupę, nadziewane etc. A teraz odrzuca mnie od nich.
Nie wiem już sama, chyba muszę na siłę coś w siebie wpychać żeby bobo nie było zagłodzone. A na samych frytkach (mimo, że są super na nudności) długo nie pociągnę, a nawet jak pociągnę, to w drzwiach się nie zmieszczę!

Muszę się zebrać w sobie i wyjść mimo deszczu do sklepu. Może jak na coś popatrzę, to mi się nabierze ochoty na coś...

Lonely- kaszka manna. O to już wiem co na kolację zjem!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2012-11-06 o 09:22
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:27   #216
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dla tych które męczą się jeszcze z mdłościami, które przychodzą rano.
Nie pić herbaty!

A z popołudniowymi jeszcze walczę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:32   #217
humpback
Zakorzenienie

szprotka ja wczoraj miałam tak, że na któreś-z-kolei-śniadanie wzięłam do pracy serek wiejski. i o ile miałam na niego ochotę rano, to później jakoś mnie od niego odrzucało. w końcu głód zwyciężył i zjadłam go ze smakiem. ale mam kilka takich rzeczy w lodówce, które ogólnie mi smakują, ale nie mam na nie szczególnej ochoty. czekają na lepsze czasy
na mnie frytki źle działają - kuszą pięknym zapachem, zjadam je, a potem boli mnie brzuch niezależnie od zjedzonej ilości. nie wiem czemu, bo takiego problemu z innym fast-foodem nie mam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 09:34   #218
palitte
Przyczajenie

ojeju nie mogę nadążyć tyyle tego...a jeszcze jak się nie odwiedza regularnie to już potem, trudno nadrobić. Moja wina

zazdroszczę tym z Was, które mają prawdziwe dolegliwości ciążowe. Ja nie mam właściwie żadnych i ciąglę się zamartwiam ehh. No ale z wizyt wiem, że jak do tej pory wszystko w porządku. Jeszcze tydzień i 3 miesiąc!
palitte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:37   #219
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
i super zdjęcia

Ja sypiam okropnie
staram się nie spać już na brzuchu, a zawsze tak zasypiałam
Budze się po x razy w nocy i przewracam z boku na bok bo mi niewygodnie

Nie boisz się dawac surowej kury?

boję,nie boję.. co ma być to będzie.. ja surowej kury nie jem więc czuję się rozgrzeszona

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ale z Ciebie SuperMama! A torcik bym Ci chętnie zrobiła, bo uwielbiam piec, a że słodkiego ostatnio nie ruszam za bardzo to nawet byś go w całości dostała Szkoda, że tak daleko...

zrób zrób, domowe zawsze najlepsze

W poprzednim mieszkanku miałam "nowe" kaloryfery, a tu mam obrzydliwe żeberkowe
Macie jakieś pomysły jak to zakryć?
Ja póki co wymyśliłam to: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...TKmWzQmqs-rIjA

z tym,że to tylko na kaloryfer, nadal nie wiem jak zakryć rurę idącą z góry na dół.. zabudowywać nie chcę.. Nie mam pojęcia jak to ugryźć...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:38   #220
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palitte
No ale z wizyt wiem, że jak do tej pory wszystko w porządku. Jeszcze tydzień i 3 miesiąc!
najważniejsze że wszystko jest OK. gratulacje prawie 3 miesiąca!
Stary 2012-11-06, 09:39   #221
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palitte Pokaż wiadomość
ojeju nie mogę nadążyć tyyle tego...a jeszcze jak się nie odwiedza regularnie to już potem, trudno nadrobić. Moja wina

zazdroszczę tym z Was, które mają prawdziwe dolegliwości ciążowe. Ja nie mam właściwie żadnych i ciąglę się zamartwiam ehh. No ale z wizyt wiem, że jak do tej pory wszystko w porządku. Jeszcze tydzień i 3 miesiąc!
Nie zazdrość tylko się ciesz i korzystaj z dobrego samopoczucia

Szprotka zarówno kaszke jak i owsianke mozesz jakos urozmaicic ja dodaję różnych rzeczy- banany, bakalie, suszone morele, jabłka- to na co mam ochotę

Stary 2012-11-06, 09:41   #222
palitte
Przyczajenie

Dziękuję!
palitte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:45   #223
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:45   #224
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
My specjalnie przenieśliśmy się na drugi koniec łóżka Bo ja śpię z brzegu i twarzą muszę być do otwartej przestrzeni i spałam tak na prawym boku a teraz potrafię na lewym. Na prawym nie bo mi mężu dmucha w twarz a ja tego nie cierpię Dopiero jak wychodzi rano do pracy to się rozwalam
Dasz radę się przestawić

Aaa! Nie pochwaliłam się Mamy dziś równo 12tc
gratulacje ja nie mogę się doczekać tego 12 tc

Cytat:
i super zdjęcia

Ja sypiam okropnie
staram się nie spać już na brzuchu, a zawsze tak zasypiałam
Budze się po x razy w nocy i przewracam z boku na bok bo mi niewygodnie

Nie boisz się dawac surowej kury?

u nas też jest ciekawie, bo gdy mój Małżonek zaczyna chrapać, ja zabieram poduchę i idę do drugiego pokoju. Za jakiś czas on zauważa, że mnie nie ma, bierze swoją poduszkę i przychodzi do mnie. Gdy zaczyna znowu chrapać, ja wracam do pierwszego pokoju i tak sobie wędrujemy czasem całą noc Nigdy nie wiem, gdzie się rano obudzę
A śpię tylko na brzuchu, inaczej nie zasnę - nie wiem co to będzie gdy brzuch urośnie
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:48   #225
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
gratulacje ja nie mogę się doczekać tego 12 tc

u nas też jest ciekawie, bo gdy mój Małżonek zaczyna chrapać, ja zabieram poduchę i idę do drugiego pokoju. Za jakiś czas on zauważa, że mnie nie ma, bierze swoją poduszkę i przychodzi do mnie. Gdy zaczyna znowu chrapać, ja wracam do pierwszego pokoju i tak sobie wędrujemy czasem całą noc Nigdy nie wiem, gdzie się rano obudzę
A śpię tylko na brzuchu, inaczej nie zasnę - nie wiem co to będzie gdy brzuch urośnie
Dziękuję Szybko zleci

A co do Waszych wędrówek nocnych to nieźle

Stary 2012-11-06, 09:51   #226
humpback
Zakorzenienie

axella fajny pomysł - to jest jakiś rodzaj szyby hartowanej? jeśli tak, to nie wiem czy taniej nie wyjdzie wymiana kaloryferów. zwłaszcza że te stare, żeliwne są dość ciężkie i zawsze można sprzedać na złom

Wika ja też się już nie mogę doczekać 12tc

cześć Jenny
Stary 2012-11-06, 09:55   #227
Aaś
Zakorzenienie

axella ja mam dłuuugie firanki i zasłonki
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:55   #228
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ta osłonka na kaloryfer to jest sklejka

Aaś póki co tez ratuję się firankami

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-11-06 o 09:57
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:56   #229
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny!!!!!!! chwile mnie nie było a wy już 2 część wątku zakładacie no nie moge...
no ale ok kiedys nadrobię a teraz muszę sie pochwalić
mam dobre wieści byliśmy na 2 USG
Okruszek ma 3,85 mm i serducho bije tak, że chyba aż na korytarzu było słychać hehe
Ma wszystkie rączki i nóżki, mózg, serce i pulsująca pępowinę i widać trochę nosek i uszka jakoś za specjalnie sie nie ruszał, a specjalnie zjadłam batonika żeby pomachał mamusi no ale leniwiec z niego wklejam foty
oczywiście tak mi gin wymierzył dzidzie, że znowu jest większa niż wiek i wyszło 10 t 6 dni! a wg moich obliczeń jest 10 t i 2 dni... no a pęcherz ciążowy ma wg niego 10 t i 3 dni to juz prędzej sie zgadza

myślę teraz o prenatalnych na które musze iść prywatnie
kiedy najlepiej robić?????
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
foty
Jaki duży i śliczny bąbelek

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-06, 10:03   #230
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
boję,nie boję.. co ma być to będzie.. ja surowej kury nie jem więc czuję się rozgrzeszona

zrób zrób, domowe zawsze najlepsze

W poprzednim mieszkanku miałam "nowe" kaloryfery, a tu mam obrzydliwe żeberkowe
Macie jakieś pomysły jak to zakryć?
Ja póki co wymyśliłam to: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...TKmWzQmqs-rIjA

z tym,że to tylko na kaloryfer, nadal nie wiem jak zakryć rurę idącą z góry na dół.. zabudowywać nie chcę.. Nie mam pojęcia jak to ugryźć...

my w garderobie i w kuchni mamy zabudowany- takim materiałem z jakiego mamy meble- ładnie to wygląda w sypialni i w salonie mamy długie ładne firany więc nie widać

Wika to wesoło macie z tymi wędrówkami nocnymi, ja teraz jak muszę wstawać do toalety, to dla mnie wielki problem i idę po omacku

Jenny witaj Śpiochu

Stary 2012-11-06, 10:18   #231
Aaś
Zakorzenienie

aaa własnie. te rurki pionowe też mamy zabudowane. płytą karton-gips.
Stary 2012-11-06, 10:23   #232
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a co do tortu, to na dzień chłopaka Tż upiekłam sama pierwszy raz w życiu, ale wyszedł pyyyyysznyyyyy

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzisiaj stuknął nam 8my tydzień za 2 tygodnie wizyta u gina a na mikołajki prenatalne

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Aaa! Nie pochwaliłam się Mamy dziś równo 12tc

Cytat:
Dobranoc Dziewuszki, jutro moja wyproszona wizyta z usg Mam nadzieje ze normalnie bede mogla spac
Trzymam za wizytę

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Melduje sie i ja!

Boze dziewczyny jak Wy szybko piszecie, nie jestem w stanie tego wszystkiego przeczytac.

Jestem wsciekla.. albo i zalamana. dowiedzialam sie z T jak byl w polsce zamiast z nami czas spedzic to przez ten caly czas byl ze swoja ex.. w hotelu.. ale ona nie wie o mnie i ze ja nosze jego dziecko. Plakac mi sie chce, co za h.uj z niego. jestem taka wsciekla ze pojechalabym do tej dziewczyny i powiedziala ze T spodziewa sie dziecka... myslicie ze to dobry pomysl? normalnie czeska telenowela..
Meliitele bardzo mi przykro
Co za du.pek , olej go

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-06, 10:23   #233
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Jeeeezuuuu najgłupszy wirus na świecie zajął mi laptopa

mianowicie Polska Policja wydział do cyberprzestępczości! Za odblokowanie 300 zł
Nie da się nic zrobić dobrze, że tata miłośnik komputerów wie jak to naprawić.
A wszedł mi przeglądając wizaż. Teraz siedzę na lapku TŻ, chyba mnie zabije jak jemu wejdzie

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-06, 10:25   #234
Aaś
Zakorzenienie

MoTyleKsw eee ale jak to?
Stary 2012-11-06, 10:29   #235
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
MoTyleKsw eee ale jak to?
no właśnie

Stary 2012-11-06, 10:32   #236
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Aaś Justi
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAg&dur=678
Tu jest zdj jak to wygląda. Blokuje się cały komp. Jedynie w trybie awaryjnym da się cokolwiek zrobić.

I najlepsze jest to, że nie wchodziłam w linki, ani nic, czytając to co piszecie - władował się i już.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-06 o 10:34
Stary 2012-11-06, 10:34   #237
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaś
Tu jest zdj jak to wygląda. Blokuje się cały komp. Jedynie w trybie awaryjnym da się cokolwiek zrobić.
Ja pierdzielę

Stary 2012-11-06, 10:34   #238
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Jeeeezuuuu najgłupszy wirus na świecie zajął mi laptopa

mianowicie Polska Policja wydział do cyberprzestępczości! Za odblokowanie 300 zł
Nie da się nic zrobić dobrze, że tata miłośnik komputerów wie jak to naprawić.
A wszedł mi przeglądając wizaż. Teraz siedzę na lapku TŻ, chyba mnie zabije jak jemu wejdzie
przez wizaż ?? ale, że jak

Stary 2012-11-06, 10:35   #239
humpback
Zakorzenienie

MoTyleKsw ja to dziadostwo złapałam w Niemczech - wyskoczyło mi Bundesrepublikpolizei i dużo niezrozumiałych słów po niemiecku. Po wyłączeniu komputera, wszystko działało normalnie.

Przy czym wirus z polską policją jest gorszy, ale jak ktoś się zna to usunie bez problemu. W każdym razie mój kolega jak to złapał na jednym komputerze to sobie sam poradził przy pomocy Google
Stary 2012-11-06, 10:36   #240
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś Justi

I najlepsze jest to, że nie wchodziłam w linki, ani nic, czytając to co piszecie - władował się i już.
Wow!

Mam nadzieję, że szybko sie tego pozbędziesz

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości