|
|
#871 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
czasem sprzedają, grosze kosztuje, a jest podstawą takich maści i o niebo lepsza cena Ew. maść purelan, ale 35zł kosztuje maleńka tubka :/ Ja chcę abonament bo chcę telefon Ale ogólnie orange mnie wpienia i już.A to zależy - mnie tylko pękł worek płodowy, więc najpierw w domu chlusnęło chyba 3 razy i wkład nic by nie dał, ale potem tylko się sączyło więc dał. Jak jechałam do szpitala to z nim w gaciach właśnie
|
|
|
|
|
#872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w SR mielismy kąpanie
polozna kapała tylko na pieluszce, nie polecała zadnych udogonień typu foczka, podkładki, gabki itd. mnie na poczatku przerazalo kapanie na pieluszce ale jak zobaczylam jak to "na zywo" wyglada to jednak czyba zostane tylko przy pieluszceBadanie bedzie to samo bo pewnie i tu i tu jest posiew. ale czy paciorkowiec i gronkowiec to to samo? w sensie leczenia, postepowania przy porodzie itd... ![]() w SR mowili nam niedawno ze od jakiegos czasu są pewne wytyczne co do paciorkowca. tzn ze podaje się antybiotyk tym kobietom ktore mialy na wyniku stwierdzona obecnośc paciorkowca ale nie mialy w ogóle robionego tego badania. natomiast jeśli jest potwierdzenie ze paciorkowca nie ma to wtedy nie podaja leku. Cytat:
Cytat:
Przykro mi z powodu Dziadka Cytat:
po mamie Aha, gratuluję udanych wizyt! ![]() i 3mam kciuki za dzisiejsze |
|||
|
|
|
#873 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no chyba, że cudem wykombinują |
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w tym posiewie wyszedł ten paciorek i jeszcze infekcja. A paciorkowiec i gronkowiec to co innego, wiem ze wlansie przy paciorkowcu się podaje jakiś antybiotyk przy porodzie bo on jest tylko wlasnie niebezpieczny przy tym, a gronkowiec szczerze mówiąc nie wiem, wiem ze mojej kolezanki dzidzia się zaraziła gronkowcem w szpitalu;/
|
|
|
#875 |
|
Konto usunięte
|
Ale gronkowiec i paciorkowiec to bakterie, nie grzybki
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
ja się chyba załamie, u mnie wszystko pod górę kierownik budowy dał dupy, nie załatwił prądu i kanalizacji powiedzieli mi dziś w energetyce,że na przylacze czeka się od 5 do 11 miesięcy ja się chyba powiesze czemu ostatnio wszystko pod górkę? ciągłe stresy i niepowodzenia? myślałam,że ten okres ciąży będzie dla mnie błogością a tu ciągle coś z każdej strony co ja mam zrobić????? idę płakać |
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37452995]Ale gronkowiec i paciorkowiec to bakterie, nie grzybki
[/QUOTE]tfu, zle napisalam;p wykrywa oprócz tych bakterii jeszcze grzybki ;p
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#878 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przeraża mnie to że będzie zima a ja z mokrą dupą do szpitala będę jechać 40 minut ![]() Cytat:
Pamiętam jak taki 2-3 miesięczniaczek z wenflonem w szpitalu leżał. Przerażające to było ![]() A dziś do mnie już jako 3 latek na pizze przyjeżdża i kota męczyć będzie ![]() Dziś 31 tydzień się zaczął, jeszcze 7 i będziemy donoszeni! Nie czuję się gotowa ![]() O 17 szkoła rodzenia, zobaczę czy czegoś ciekawego się dowiem. Co do kremu na brodawki jest jeszcze ziajka lano mamma mia czy jakoś tak, zawiera czystą lanolinę i kosztuje ok 7 - 8 złotych. Tylko nigdzie jej dorwać nie mogę ale na all chyba zamówię z innymi kosmetykami. Cytat:
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-11-06 o 09:51 |
||||
|
|
|
#879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pogadac po mesku z tym kierownikiem, skoro dał dupy to teraz niech sie liczy z konsekwencjami, dopoki nie bedzie pradu i kanalizacji nie dostanie kasy i tyle! toc to chyba nie jego pierwszy dom i powinien wiedziec ile sie czeka na takie rzeczy! na pewno ma jakies wtyki, niech teraz kombinuje!Cytat:
![]() ja tez mam mnostwo malenkich rzeczy do uprasowania a jeszcze ze 2/3 pralki do uprania czekaja
|
|||
|
|
|
#880 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
czegoś takiego jeszcze nie słyszałam. to tam nawet nie było co zrzucać po ciąży Co do nuty też mi się bardzo podoba W ogóle mam jej całą płytkę. Zabrałam się za ćwiczenia. Od tygodnia ćwiczę - tak co 3 dni, zależy jak mi się chce Zajmuje mi to 30 minut, a po ćwiczeniu weekendowym dostałam takich zakwasów, że masakra Dzisiaj już na szczęście lepiej!Marsi nie znam się na tym, ale nie można nic zrobić w tej sprawie? Jakoś tego przyspieszyć? Nie płakaj mi tam |
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z drugiej strony to jak nasze chłopy będa kierowac (juz ich widzę takich spanikowanych ze niby nie zdążą i beda musieli odebrac sami poród w aucie na zasniezonej drodze czyli wyglada na to ze na paciorka jest lekarstwo a tym gronkowcem moze sie dziecie gratisowo w szpitalu zarazic ot tak poprostu, ehhh Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-11-06 o 10:07 |
|
|
|
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny witam się po przerwie, nie miałam jak was odwiedzić. Postaram się w bić w wątek.
Gratuluję wizyt ![]() Wczoraj TZ kupił mi maść na brodawki, dowiedziałam się w sobotę od koleżanki, że brodawki trzeba zacząć hartować 2 miesiące przed porodem żeby nie pękały przy karmieniu po porodzie. Ona przy pierwszej ciąży nie wiedziała i miała problemy. Dopiero na porodówce jej położna powiedziała. Więc teraz przy 2 maluszku zastosowała się do rady i jest wszystko ok z skutkami. Na ulotce tez jest napisane, że trzeba już przed porodem. My z wyprawki mamy tylko ubranka. Dla siebie nie mam nic. Planujemy za tyczień kupić część rzeczy, a resztę w grudniu skompletujemy. Dzisiaj w nocy mały próbował sie obrócić ale jakoś po chińsku, myślałam, że mi brzuch rozerwie. W pewnym momencie wyglądało jakby siedział pionowo, miałam stożek zamiast brzucha.
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-11-06 o 10:48 |
|
|
|
#883 |
|
BAN stały
|
mitabe a jaka to maść na te brodawki?
|
|
|
|
#884 |
|
Konto usunięte
|
Purelan, bepanthen
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu znalazłam coś o pielęgnacji piersi podczas karmienia, nie mogę znaleźć tego co wczoraj czytałam o tym żeby nie hartować piersi ![]() http://www.mamazone.pl/tv/film,20630...karmienia.aspx [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37453898]Purelan, bepanthen[/QUOTE] Ziajka lano na brodawki
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-11-06 o 10:28 |
|
|
|
|
#886 | |
|
Rozeznanie
|
Maltan, w opakowaniu dodatkowo była próbka kremu przeciw rozstępom Mamamil, wczoraj wypróbowałam i jestem zachwycona, jeszcze rano miałam nawilżony brzuszek więc chyba sobie kupię bo oliwka mi jużmało co daje ostatnio.
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Hartowanie - smarnowane maścią, żadne szorowanie chodzi o nawilżanie i przyzwyczajenie sutków do maści. Trzeba tylko patrzeć, ktora nadaje się do stosowania już w ciąży.[/QUOTE]
No to dobrze, bo ja jak przeczytałam hartowanie to się przeraziłam wizją męczenia biednych brodawek Maść jest ok
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też niestety :/ Chyba mi nie służy ta oliwka Babydream dla kobiet w ciąży - gdy używam kilka dni pod rząd, to mimo uczucia świetnego nawilżenia i natłuszczenia, przy szybkim wchłonięciu, to pojawiają mi się suche skórki na brzuchu ![]() A gdy smarowałam nią pośladki, to pojawiły mi się swędzące krostki. Odkąd pośladki smaruję Emolium nic takiego się nie dzieje.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-11-06 o 10:46 |
|
|
|
|
#889 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam laski. Ja wstałam dziś już o 7 jak nigdy, posprzątałam, zrobiłam pranie a teraz odpoczywam przy herbatce. Obiad dziś robię dopiero na 17 bo TŻ dłużej w pracy. Dziś gotuję pieczarkową, a na drugie frytki(wieki nie jadłam) rybka i surówka z kiszonej kapuchy :ślina:
Cytat:
Cytat:
Jakieś kremu ujędrniające czy co??Cytat:
Cytat:
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Muszę sobie zapisać te maści o których piszecie i kupić tę, która jest tańsza ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Za bardzo mi się nie chce, ale chyba muszę się wziąć za sprzątanie
|
|
|
|
#891 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
od rana siedzę nad papierzyskami, bo wczoraj koleżanki z pracy mi podrzuciły; a grudniu już się na to na pewno nie piszę, nie chce mi się ![]() wczoraj dzwonił dziadek, że chyba znalazł taką półeczkę jak chciałam gdzieś tam w piwnicy i muszę podjechać zobaczyć, może akurat będzie dobra ![]() Cytat:
i mi też dzisiaj wózek ma przyjśćCytat:
![]() Cytat:
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
Marsi, oni wszystkim tak z tym prądem mówią, a w konsekwencji tak krótko się czeka, przynajmniej na moim rejonie.
Glukozę zniosłam dzielnie, zero mdłości, tylko śpiąca jestem, bo musiałam o 6 wstać, żeby na 7 do labo dojechać. Na 13.00 jadę na pierwsze spotkanie ze szkoły rodzenia, uciekam więc, bo jeszcze muszę meble stare do wywózki przeznaczone opróżnić, no a potem to tylko będę Oli pokój urządzała. 3majcie się kobitki kochane.
|
#893 |
|
Rozeznanie
|
Mam prośbę czy możecie podać linka do aukcji, na której kupowałyście ocieplane leginsy
Muszę kupić bo w zwykłych zimno trzeba pod spód rajtki ubierać.
|
|
#894 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślał chyba, że celowo nie odbieram, a potem się rozłączam w trakcie Cytat:
|
||
|
|
|
#895 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamuśki.
Dziewczyny jaka u mnie pogoda.Płakać się chce.Deszcz,ciemno i brzydko. Wstała dopiero o 11 z łóżka. Normalnie chodzę już od paru dni jak brzuchate zombi. Wstanę o 11 a o 15 mogę już iść spać. Masakra jakaś. Od wczoraj moja mała gangam style tańczy w brzuchu. Skacze,szaleje aż brzuch się wygina. Nie wiem czy oglądałyście wczoraj program "bez recepty" na TTV ,chyba. Rozmawiano o wcześniakach.Niektóre fotki to prawdziwe skrajne wcześniactwo. Dzieci np po 24 tygodniu ciąży.Takie małe kijanki. Bidulki. |
|
|
|
#896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
kolega z pracy na pocieszenie przyniosł mi ciepłą kaszankę i kiełbasę prosto z masarni
do tego wafelki i zjadłam wszystko ![]() jakby mną teraz potrząsnąć to mogłabym wybuchnac |
|
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
Mały głowę mi pod żebra wciska, aż mnie boli skóra i w środku
Zbieram się, jedziemy z TZ na zakupy i zapisać się do szkoły rodzenia. Miłego dnia kobietki
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was w ten pochmurny dzień
Ja niedawno się zwlokłam z łóżka, potem zjadłam śniadanie i nie zdąrzyłam dobiec do łazienki i się zarzygałam po same pachy, nie wiem od czego..może parówki mi nie podeszły ale dawno się już tak nie czułam.Mówiłyście o play, ja właśnie zmieniłam w sierpniu operatora z orange na play i jestem bardzo zadowolona, mam teraz tych minut i smsow że nawet nie patrze na limit bo nie jestem w stanie tego wygadac i wypisac do tego dostęp do internetu niemalże nieograniczony no i telefon też fajny dostałam. W orange mi też proponowali przedłużenie umowy ale takie psie warunki były że szok. Lecę załatwiac urzędowe sprawy, mam nadzieję że nie padne gdzieś po drodze bo idę sama bez asekuracji męża czego dawno nie robiłam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

mi po 9 latach abonamentu dali takie warunki, że śmiech na sali
Na moje pytanie, dlaczego nowi mają lepsze warunki, pani nie umiała odpowiedzieć
Zrezygnowałam z abonamentu i od prawie 2 lat mam na kartę. O wiele korzystniej mi to wychodzi.
czasem sprzedają, grosze kosztuje, a jest podstawą takich maści i o niebo lepsza cena
Ew. maść purelan, ale 35zł kosztuje maleńka tubka :/
Ale ogólnie orange mnie wpienia i już.

powiedzieli mi dziś w energetyce,że na przylacze czeka się od 5 do 11 miesięcy
po weselu bylo tyle roboty, ze nie zdazylam otworzyc, teraz zalujeeeee
Pamiętam jak taki 2-3 miesięczniaczek z wenflonem w szpitalu leżał. Przerażające to było