Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 09:05   #871
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jaką maść będziesz kupować?

Oj tak mi po 9 latach abonamentu dali takie warunki, że śmiech na sali Na moje pytanie, dlaczego nowi mają lepsze warunki, pani nie umiała odpowiedzieć Zrezygnowałam z abonamentu i od prawie 2 lat mam na kartę. O wiele korzystniej mi to wychodzi.

Pytałam kiedyś, ale powtórzę - czy jak odchodzą wody można sie zabezpieczyć wkładem poporodowym czy niewiele to da?
Maść bepanthen, ale najpierw zapytam w aptece o samą lanolinę czasem sprzedają, grosze kosztuje, a jest podstawą takich maści i o niebo lepsza cena Ew. maść purelan, ale 35zł kosztuje maleńka tubka :/

Ja chcę abonament bo chcę telefon Ale ogólnie orange mnie wpienia i już.

A to zależy - mnie tylko pękł worek płodowy, więc najpierw w domu chlusnęło chyba 3 razy i wkład nic by nie dał, ale potem tylko się sączyło więc dał. Jak jechałam do szpitala to z nim w gaciach właśnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:13   #872
pstryczek84
Zakorzenienie

Wczoraj w SR mielismy kąpanie niby trudne sie nie wydaje, no ale z drugiej strony to była lalka - nie ruszła sie, nie płakała polozna kapała tylko na pieluszce, nie polecała zadnych udogonień typu foczka, podkładki, gabki itd. mnie na poczatku przerazalo kapanie na pieluszce ale jak zobaczylam jak to "na zywo" wyglada to jednak czyba zostane tylko przy pieluszce
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A to badanie to jest jedno i to samo na paciorkowca i gronkowca?
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Tak to jest to samo badanie
Badanie bedzie to samo bo pewnie i tu i tu jest posiew.
ale czy paciorkowiec i gronkowiec to to samo? w sensie leczenia, postepowania przy porodzie itd...

w SR mowili nam niedawno ze od jakiegos czasu są pewne wytyczne co do paciorkowca. tzn ze podaje się antybiotyk tym kobietom ktore mialy na wyniku stwierdzona obecnośc paciorkowca ale nie mialy w ogóle robionego tego badania. natomiast jeśli jest potwierdzenie ze paciorkowca nie ma to wtedy nie podaja leku.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
echhh umyłam wczoraj podłogi i tak mnie łapy bolą, jakbym całę swiąteczne porządki odwaliła w jeden dzień :<
oj, ja tez musze dzis wysprzatac bo jak mi postawia ta kanape to potem juz du..a z umycia podłogi.

Cytat:

ojjjj no to idzcie najpierw na tą pierwszą impre do siostrzeńców a później na tą drugą do brata męża
nie ma co się kłócić my zawsze tak robimy

Hej kobietki,
Wczoraj w nocy dzwoniła do domu siostra z uk, mój dziadek ze strony ojca umarł... lezał w łózku dwa lata, nie wiedział ze jest chory tzn nie zdawal sobie z tego sprawy, moze czasem... w każdym razie.. męczył się bardzo mimo że ojciec był przy nim 24h na dobę. Każdy był na to przygotowany itd... ech.
o, i to jest wyjscie z sytuacji, najpierw impreza u malolatów a potem impreza dla dorosłych
Przykro mi z powodu Dziadka

Cytat:
ho ho ho no to ładnie, u nas 170cm no i 192cm więc doszłam do wniosku, że dziecko też będzie wysokie No i na usg pani dr powiedziała, że ma długie paluszki czyli po mnie
Ja mam 178 a mąż 185. na pierwszym genetycznym usg ginka juz wtedy stwierdziła ze dzidzia ma dłuugie kości udowe po mamie

Aha, gratuluję udanych wizyt!
i 3mam kciuki za dzisiejsze

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:13   #873
Konto usunięte

Cytat:
Kochana, wyślij wypowiedzenie, a zobaczysz jaką Ci ofertę dadzą. Pracuję w czymś takim i wiem jak to wygląda. w orange mają aż 4 poziomy negocjacji, a oferta, jaką teraz dostałaś jest raczej z poziomu pierwszego. Więc wyślij pismo i sprawdź co będą w stanie wymyśleć
Ale nie mają telefonu który chcę no chyba, że cudem wykombinują
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:26   #874
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Badanie bedzie to samo bo pewnie i tu i tu jest posiew.
ale czy paciorkowiec i gronkowiec to to samo? w sensie leczenia, postepowania przy porodzie itd...

w SR mowili nam niedawno ze od jakiegos czasu są pewne wytyczne co do paciorkowca. tzn ze podaje się antybiotyk tym kobietom ktore mialy na wyniku stwierdzona obecnośc paciorkowca ale nie mialy w ogóle robionego tego badania. natomiast jeśli jest potwierdzenie ze paciorkowca nie ma to wtedy nie podaja leku.
Mi babka w lab mówiła że w tym badaniu wykrywa się i paciorkowca, gronkowca jak i inne grzybki.
Mi w tym posiewie wyszedł ten paciorek i jeszcze infekcja.
A paciorkowiec i gronkowiec to co innego, wiem ze wlansie przy paciorkowcu się podaje jakiś antybiotyk przy porodzie bo on jest tylko wlasnie niebezpieczny przy tym, a gronkowiec szczerze mówiąc nie wiem, wiem ze mojej kolezanki dzidzia się zaraziła gronkowcem w szpitalu;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:31   #875
Konto usunięte

Ale gronkowiec i paciorkowiec to bakterie, nie grzybki
Stary 2012-11-06, 09:40   #876
marsi11
Zakorzenienie

hej laski
ja się chyba załamie, u mnie wszystko pod górę
kierownik budowy dał dupy, nie załatwił prądu i kanalizacji powiedzieli mi dziś w energetyce,że na przylacze czeka się od 5 do 11 miesięcy
ja się chyba powiesze
czemu ostatnio wszystko pod górkę? ciągłe stresy i niepowodzenia?

myślałam,że ten okres ciąży będzie dla mnie błogością a tu ciągle coś z każdej strony
co ja mam zrobić?????

idę płakać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:42   #877
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37452995]Ale gronkowiec i paciorkowiec to bakterie, nie grzybki [/QUOTE]

tfu, zle napisalam;p wykrywa oprócz tych bakterii jeszcze grzybki ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:49   #878
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Na mnie czeka malinowe domowej roboty winko po weselu bylo tyle roboty, ze nie zdazylam otworzyc, teraz zalujeeeee no w ogole z wesela zostalo nam chyba 20 butelek wina

Kurde, czuje w kosciach, ze bede miala cc i dlugo nie pokarmie
Ale dlaczego nie pokarmisz? Moja siostra miała 2 cesarki i karmiła dokąd chciała. Kuzynka też miała cesarkę i mimo że w szpitalu robili wszystko żeby jej karmienie utrudnić (dokarmiali dziecko bez jej zgody mimo że miała już pokarm) to i tak już od 6 miesięcy karmi a mm wyrzuciła bo się przeterminowało, a młody dostał tylko 1 raz i nie smakowało mu. Uszy do góry, cesarka nie wyklucza karmienia piersią.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pytałam kiedyś, ale powtórzę - czy jak odchodzą wody można sie zabezpieczyć wkładem poporodowym czy niewiele to da?
To zależy od tego gdzie ten worek pęknie. Trzeba też wziąć na to poprawkę, że wody się ciągle odnawiają Przeraża mnie to że będzie zima a ja z mokrą dupą do szpitala będę jechać 40 minut

Cytat:
Mi babka w lab mówiła że w tym badaniu wykrywa się i paciorkowca, gronkowca jak i inne grzybki.
A paciorkowiec i gronkowiec to co innego, wiem ze wlansie przy paciorkowcu się podaje jakiś antybiotyk przy porodzie bo on jest tylko wlasnie niebezpieczny przy tym, a gronkowiec szczerze mówiąc nie wiem, wiem ze mojej kolezanki dzidzia się zaraziła gronkowcem w szpitalu;/
Mój siostrzeniec został zarażony gronkowcem podczas cesarki i to nie od mojej siostry tylko w szpitalu Pamiętam jak taki 2-3 miesięczniaczek z wenflonem w szpitalu leżał. Przerażające to było
A dziś do mnie już jako 3 latek na pizze przyjeżdża i kota męczyć będzie

Dziś 31 tydzień się zaczął, jeszcze 7 i będziemy donoszeni!
Nie czuję się gotowa
O 17 szkoła rodzenia, zobaczę czy czegoś ciekawego się dowiem.

Co do kremu na brodawki jest jeszcze ziajka lano mamma mia czy jakoś tak, zawiera czystą lanolinę i kosztuje ok 7 - 8 złotych. Tylko nigdzie jej dorwać nie mogę ale na all chyba zamówię z innymi kosmetykami.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej laski
kierownik budowy dał dupy, nie załatwił prądu i kanalizacji powiedzieli mi dziś w energetyce,że na przylacze czeka się od 5 do 11 miesięcy
ja się chyba powiesze

myślałam,że ten okres ciąży będzie dla mnie błogością a tu ciągle coś z każdej strony
co ja mam zrobić?????

idę płakać
Jej nie płacz! Może da się jakoś przyspieszyć?? Na pewno coś da się zrobić.

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2012-11-06 o 09:51
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:00   #879
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ahaaaa, dziekuje za wyjasnienie. przy najblizszej wizycie mam miec posiew to zapytam sie o to dokladnie

Cytat:
hej laski
o kurczę
pogadac po mesku z tym kierownikiem, skoro dał dupy to teraz niech sie liczy z konsekwencjami, dopoki nie bedzie pradu i kanalizacji nie dostanie kasy i tyle! toc to chyba nie jego pierwszy dom i powinien wiedziec ile sie czeka na takie rzeczy! na pewno ma jakies wtyki, niech teraz kombinuje!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

apropo brzucha po porodzie to ja miałam tak jak Marsi - jak balon z którego wypuszczono powietrze, taki flak niestety, ale zawzięłam się i w pół roku miałam lepszą figurę niż przed ciążą
Ja chciałabym w 9 miesięcy zrobić z siebie laseczkę, tak jak w 9 miesięcy się staję hipopotamem :p mam motywację - ślub siostry Boję się tylko, że ciężko mi będzie znaleźć czas na ćwiczenia i regularne jedzenie. Bo to wcale nie jest tak, że młode mamy mają czas na fitnes i bieganie (ja nie miałam) chyba, że macie z kim zostawić maleństwa i tego Wam życzę.

od rana wzięłam się za prasowanie (ja mam manie prasowania i układania wszystkiego w kosteczkę, ale lubię to).
To zdradź nam tę słodką tajemnice jak to zrobiłaś ze po porodzie lepiej wygladalaś niz przed skoro nie miałaś czasu na fitnesy i inne cuda

ja tez mam mnostwo malenkich rzeczy do uprasowania a jeszcze ze 2/3 pralki do uprania czekaja

Stary 2012-11-06, 10:00   #880
ilkas
BAN stały

Cytat:
Kochana, mojego tzta mama jak byla w ciązy z moim tztem to przytyła tylko 1 kg! a moj tzt urodził się z wagą 4.5 kg nie martwiaj się
1 kg? wow, nieźle czegoś takiego jeszcze nie słyszałam. to tam nawet nie było co zrzucać po ciąży
Co do nuty też mi się bardzo podoba W ogóle mam jej całą płytkę.

Zabrałam się za ćwiczenia. Od tygodnia ćwiczę - tak co 3 dni, zależy jak mi się chce Znalazłam sobie filimiki na youtubie takiej babeczki i ćwiczę z nią Zajmuje mi to 30 minut, a po ćwiczeniu weekendowym dostałam takich zakwasów, że masakra Dzisiaj już na szczęście lepiej!

Marsi nie znam się na tym, ale nie można nic zrobić w tej sprawie? Jakoś tego przyspieszyć? Nie płakaj mi tam
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:06   #881
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
To zależy od tego gdzie ten worek pęknie. Trzeba też wziąć na to poprawkę, że wody się ciągle odnawiają Przeraża mnie to że będzie zima a ja z mokrą dupą do szpitala będę jechać 40 minut

Mój siostrzeniec został zarażony gronkowcem podczas cesarki i to nie od mojej siostry tylko w szpitalu Pamiętam jak taki 2-3 miesięczniaczek z wenflonem w szpitalu leżał. Przerażające to było
A dziś do mnie już jako 3 latek na pizze przyjeżdża i kota męczyć będzie
He he , to tak jak ja, no moze nie 40min bo generalnie do granic miasta mamy jakies 15-20 min ale trzeba wziąć poprawkę na styczniowe warunki drogowe.
ale z drugiej strony to jak nasze chłopy będa kierowac (juz ich widzę takich spanikowanych ze niby nie zdążą i beda musieli odebrac sami poród w aucie na zasniezonej drodze ) to w szpitalu mozemy znaleźć sie już w ciagu 10 min

czyli wyglada na to ze na paciorka jest lekarstwo a tym gronkowcem moze sie dziecie gratisowo w szpitalu zarazic ot tak poprostu, ehhh

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-11-06 o 10:07

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 10:12   #882
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny witam się po przerwie, nie miałam jak was odwiedzić. Postaram się w bić w wątek.

Gratuluję wizyt

Wczoraj TZ kupił mi maść na brodawki, dowiedziałam się w sobotę od koleżanki, że brodawki trzeba zacząć hartować 2 miesiące przed porodem żeby nie pękały przy karmieniu po porodzie. Ona przy pierwszej ciąży nie wiedziała i miała problemy. Dopiero na porodówce jej położna powiedziała. Więc teraz przy 2 maluszku zastosowała się do rady i jest wszystko ok z skutkami. Na ulotce tez jest napisane, że trzeba już przed porodem.

My z wyprawki mamy tylko ubranka. Dla siebie nie mam nic. Planujemy za tyczień kupić część rzeczy, a resztę w grudniu skompletujemy.

Dzisiaj w nocy mały próbował sie obrócić ale jakoś po chińsku, myślałam, że mi brzuch rozerwie. W pewnym momencie wyglądało jakby siedział pionowo, miałam stożek zamiast brzucha.

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-11-06 o 10:48
mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:18   #883
ilkas
BAN stały

mitabe a jaka to maść na te brodawki?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:23   #884
Konto usunięte

Purelan, bepanthen
Stary 2012-11-06, 10:26   #885
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny witam się po przerwie, nie miałam jak was odwiedzić. Postaram się w bić w wątek.

Gratuluję wizyt

Wczoraj TZ kupił mi maść na brodawki, dowiedziałam się w sobotę od koleżanki, że brodawki trzeba zacząć hartować 2 miesiące przed porodem żeby nie pękały przy porodzie. Ona przy pierwszej ciąży nie wiedziała i miała problemy. Dopiero na porodówce jej położna powiedziała. Więc teraz przy 2 maluszku zastosowała się do rady i jest wszystko ok z skutkami. Na ulotce tez jest napisane, że trzeba już przed porodem.

My z wyprawki mamy tylko ubranka. Dla siebie nie mam nic. Planujemy za tyczień kupić część rzeczy, a resztę w grudniu skompletujemy.

Dzisiaj w nocy mały próbował sie obrócić ale jakoś po chińsku, myślałam, że mi brzuch rozerwie. W pewnym momencie wyglądało jakby siedział pionowo, miałam stożek zamiast brzucha.
Ale jak hartować? jeśli chodzi o jakieś masaże szorstkim ręcznikiem czy coś podobnego absolutnie nie wolno tego robić. Smarowanie maścią pielęgnującą jest ok.
Tu znalazłam coś o pielęgnacji piersi podczas karmienia, nie mogę znaleźć tego co wczoraj czytałam o tym żeby nie hartować piersi

http://www.mamazone.pl/tv/film,20630...karmienia.aspx

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37453898]Purelan, bepanthen[/QUOTE] Ziajka lano na brodawki

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2012-11-06 o 10:28
Stary 2012-11-06, 10:28   #886
mitabe
Rozeznanie

Maltan, w opakowaniu dodatkowo była próbka kremu przeciw rozstępom Mamamil, wczoraj wypróbowałam i jestem zachwycona, jeszcze rano miałam nawilżony brzuszek więc chyba sobie kupię bo oliwka mi jużmało co daje ostatnio.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Ale jak hartować? jeśli chodzi o jakieś masaże szorstkim ręcznikiem czy coś podobnego absolutnie nie wolno tego robić. Smarowanie maścią pielęgnującą jest ok.
Tu znalazłam coś o pielęgnacji piersi podczas karmienia, nie mogę znaleźć tego co wczoraj czytałam o tym żeby nie hartować piersi

http://www.mamazone.pl/tv/film,20630...karmienia.aspx
Hartowanie - smarnowane maścią, żadne szorowanie chodzi o nawilżanie i przyzwyczajenie sutków do maści. Trzeba tylko patrzeć, ktora nadaje się do stosowania już w ciąży.

Stary 2012-11-06, 10:32   #887
laurka23
Zakorzenienie

Hartowanie - smarnowane maścią, żadne szorowanie chodzi o nawilżanie i przyzwyczajenie sutków do maści. Trzeba tylko patrzeć, ktora nadaje się do stosowania już w ciąży.[/QUOTE]

No to dobrze, bo ja jak przeczytałam hartowanie to się przeraziłam wizją męczenia biednych brodawek Maść jest ok
Stary 2012-11-06, 10:44   #888
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Maltan, w opakowaniu dodatkowo była próbka kremu przeciw rozstępom Mamamil, wczoraj wypróbowałam i jestem zachwycona, jeszcze rano miałam nawilżony brzuszek więc chyba sobie kupię bo oliwka mi jużmało co daje ostatnio.[COLOR="Silver"]
Kupię po drodze z pracy tą maść

Mi też niestety :/
Chyba mi nie służy ta oliwka Babydream dla kobiet w ciąży - gdy używam kilka dni pod rząd, to mimo uczucia świetnego nawilżenia i natłuszczenia, przy szybkim wchłonięciu, to pojawiają mi się suche skórki na brzuchu

A gdy smarowałam nią pośladki, to pojawiły mi się swędzące krostki. Odkąd pośladki smaruję Emolium nic takiego się nie dzieje.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-11-06 o 10:46
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:53   #889
adusia1554
Rozeznanie

Witam laski. Ja wstałam dziś już o 7 jak nigdy, posprzątałam, zrobiłam pranie a teraz odpoczywam przy herbatce. Obiad dziś robię dopiero na 17 bo TŻ dłużej w pracy. Dziś gotuję pieczarkową, a na drugie frytki(wieki nie jadłam) rybka i surówka z kiszonej kapuchy :ślina:

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ojjj, ja też z tych z niedowagą. I też się dużo nasłuchałam od innych - przed ciążą ważyłam 43-44 kg przy 160cm.

Piękna jest ta komoda, sama bym taką chciała. <3
Szukam fajnej szafki na buty do przedpokoju, któraś może coś polecić?

Djerba: brawo - bardzo ładny brzuch!

Black : kupiłam dzisiaj balsam z Palmers (29zł dałam) - bardzo fajny, z dozownikiem pompką, w zasadzie ma bardziej konsystencję masła, bo jest bardzo treściwe - będę smarować zamiennie z oliwką (oliwka na noc, balsam na dzień bo od oliwki wszystko tłuste już mam). Mój ślad na piersi jakoś zbladł trochę, może to jednak nie rozstęp albo malutki po prostu.

Zważę się dzisiaj przed kąpielą (idę zaraz) z ciekawości.
I ile wyszło na wadze? Ja też tak robię że wieczorem smaruję się oliwką, a rano używam neutrogeny wg mnie fajnie i na długo nawilża.

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
HEj
Bokeh śliczna komoda

apropo brzucha po porodzie to ja miałam tak jak Marsi - jak balon z którego wypuszczono powietrze, taki flak niestety, ale zawzięłam się i w pół roku miałam lepszą figurę niż przed ciążą A z tymi kg to faktycznie jest tak, że w wielu przypadkach kobiety tyją bez względu na trzymanie się racjonalnego żywienia, inne "jedzą za dwoje" i to są różne kwestie. Dużo kobiet po porodach nie dba o siebie wogóle i to mnie przeraża bardziej niż kg w ciąży. Ja chciałabym w 9 miesięcy zrobić z siebie laseczkę, tak jak w 9 miesięcy się staję hipopotamem :p mam motywację - ślub siostry Boję się tylko, że ciężko mi będzie znaleźć czas na ćwiczenia i regularne jedzenie. Bo to wcale nie jest tak, że młode mamy mają czas na fitnes i bieganie (ja nie miałam) chyba, że macie z kim zostawić maleństwa i tego Wam życzę.

od rana wzięłam się za prasowanie (ja mam manie prasowania i układania wszystkiego w kosteczkę, ale lubię to).
I jak pozbyłaś się tego flaka bo właśnie boję się że zostanie mi taka naciągnięta skóra na brzuchu Jakieś kremu ujędrniające czy co??

Cytat:
hej laski
ja się chyba powiesze

co ja mam zrobić?????

idę płakać
Nie płakaj kochana, może da się to jakoś przyspieszyć Nie denerwuj się za bardzo bo nie wolno

Cytat:

.
Też się tego boję też mam do szpitala ok 40 min

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 11:00   #890
Ewik86
Zakorzenienie

Hejka

Muszę sobie zapisać te maści o których piszecie i kupić tę, która jest tańsza

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Za bardzo mi się nie chce, ale chyba muszę się wziąć za sprzątanie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 11:30   #891
elllmi
Zakorzenienie

hej
od rana siedzę nad papierzyskami, bo wczoraj koleżanki z pracy mi podrzuciły; a grudniu już się na to na pewno nie piszę, nie chce mi się
wczoraj dzwonił dziadek, że chyba znalazł taką półeczkę jak chciałam gdzieś tam w piwnicy i muszę podjechać zobaczyć, może akurat będzie dobra

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Witam sie z rana z lozka po pierwszej nocy na nowym M3 i czekam na wozek ciekawe co to sie okaze za cudo?
śniło ci się coś? bo to ponoć istotne w nowym miejscu i mi też dzisiaj wózek ma przyjść

Cytat:
Kochana, mojego tzta mama jak byla w ciązy z moim tztem to przytyła tylko 1 kg! a moj tzt urodził się z wagą 4.5 kg nie martwiaj się
ale jak to możliwe

Cytat:
hej laski
ja się chyba powiesze

co ja mam zrobić?????

idę płakać
kurde, ale mam nadzieję, że po znajomości da się coś załatwić, zawsze ktoś gdzieś ma dojścia; my nie czekaliśmy tak długo, może tylko tak asekuracyjnie mówią, a da się szybciej

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 11:30   #892
maluchna30
Zadomowienie

Marsi, oni wszystkim tak z tym prądem mówią, a w konsekwencji tak krótko się czeka, przynajmniej na moim rejonie.

Glukozę zniosłam dzielnie, zero mdłości, tylko śpiąca jestem, bo musiałam o 6 wstać, żeby na 7 do labo dojechać.

Na 13.00 jadę na pierwsze spotkanie ze szkoły rodzenia, uciekam więc, bo jeszcze muszę meble stare do wywózki przeznaczone opróżnić, no a potem to tylko będę Oli pokój urządzała. 3majcie się kobitki kochane.
Stary 2012-11-06, 11:37   #893
adusia1554
Rozeznanie

Mam prośbę czy możecie podać linka do aukcji, na której kupowałyście ocieplane leginsy Muszę kupić bo w zwykłych zimno trzeba pod spód rajtki ubierać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 11:57   #894
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
a nie macie w play problemu z zasięgiem? bo u mnie to jest koszmar!! w środku miasta pogadać normalnie nie mogę
Ja miałam służbowy w play i co chwilę traciłam zasięg. Szef się wkurzał, że telefonów nie odbieram, a ja nic nie mogłam na to poradzić myślał chyba, że celowo nie odbieram, a potem się rozłączam w trakcie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o kurczę
pogadac po mesku z tym kierownikiem, skoro dał dupy to teraz niech sie liczy z konsekwencjami, dopoki nie bedzie pradu i kanalizacji nie dostanie kasy i tyle! toc to chyba nie jego pierwszy dom i powinien wiedziec ile sie czeka na takie rzeczy! na pewno ma jakies wtyki, niech teraz kombinuje!
Zgadzam się! Musi być jakiś sposób i niech ten kierownik pokombinuje. Choć doskonale rozumiem załamanie, bo też by mi chyba wszystko opadło na takie wieści
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 12:21   #895
bishonka
Raczkowanie

Witam mamuśki.

Dziewczyny jaka u mnie pogoda.Płakać się chce.Deszcz,ciemno i brzydko.
Wstała dopiero o 11 z łóżka.
Normalnie chodzę już od paru dni jak brzuchate zombi.
Wstanę o 11 a o 15 mogę już iść spać.
Masakra jakaś.
Od wczoraj moja mała gangam style tańczy w brzuchu.
Skacze,szaleje aż brzuch się wygina.

Nie wiem czy oglądałyście wczoraj program "bez recepty" na TTV ,chyba.
Rozmawiano o wcześniakach.Niektóre fotki to prawdziwe skrajne wcześniactwo. Dzieci np po 24 tygodniu ciąży.Takie małe kijanki.
Bidulki.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 12:28   #896
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Mam prośbę czy możecie podać linka do aukcji, na której kupowałyście ocieplane leginsy Muszę kupić bo w zwykłych zimno trzeba pod spód rajtki ubierać.
http://allegro.pl/cieplutkie-leggins...757401198.html

Stary 2012-11-06, 12:44   #897
adusia1554
Rozeznanie

Dziękuję kochanaAle tu dziś pusto jak nigdy

Stary 2012-11-06, 12:55   #898
marsi11
Zakorzenienie

kolega z pracy na pocieszenie przyniosł mi ciepłą kaszankę i kiełbasę prosto z masarni
do tego wafelki i zjadłam wszystko
jakby mną teraz potrząsnąć to mogłabym wybuchnac
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:03   #899
mitabe
Rozeznanie

Mały głowę mi pod żebra wciska, aż mnie boli skóra i w środku .
Zbieram się, jedziemy z TZ na zakupy i zapisać się do szkoły rodzenia.

Miłego dnia kobietki

Stary 2012-11-06, 13:03   #900
Lenova
Wtajemniczenie

Witam Was w ten pochmurny dzień

Ja niedawno się zwlokłam z łóżka, potem zjadłam śniadanie i nie zdąrzyłam dobiec do łazienki i się zarzygałam po same pachy, nie wiem od czego..może parówki mi nie podeszły ale dawno się już tak nie czułam.

Mówiłyście o play, ja właśnie zmieniłam w sierpniu operatora z orange na play i jestem bardzo zadowolona, mam teraz tych minut i smsow że nawet nie patrze na limit bo nie jestem w stanie tego wygadac i wypisac do tego dostęp do internetu niemalże nieograniczony no i telefon też fajny dostałam.
W orange mi też proponowali przedłużenie umowy ale takie psie warunki były że szok.

Lecę załatwiac urzędowe sprawy, mam nadzieję że nie padne gdzieś po drodze bo idę sama bez asekuracji męża czego dawno nie robiłam
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości