Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 13:04   #901
bishonka
Raczkowanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

marsi nie zła mieszanka.

Jeżeli chodzi o kg to ja mam 11 + w 26 tyg ciąży a co dalej???
Muszę podkreślić że mam 1.55 więc w 9 msc nie będę używać nóg tylko się toczyć. Wszyscy mi mówią że przybrałam tylko w brzuszek ale...jakoś mi to różowo nie wygląda.No ale cóż się dziwić jak mam notoryczną ochotę na słodycze.
Kończę jeść i......mogę zaczynać na nowo.
Kocham herbatniki z mlekiem i wszystko co posiada bitą śmietanę.
Dobrze że mam do cukierni daleko bo na 11+ by się nie skończyło.
A tak sobie obiecywałam że nie dam się kusić.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:23   #902
ilkas
BAN stały

Przyszła mi do pracy paczka z allegro. Zamówiłam ochraniacz na łóżeczko, śpiworek do spania, rożek....cudne są Jak tylko wrócę do domu muszę to założyć i zobaczyć jak wygląda. Może wtedy cyknę jakąś fotkę i Wam pokażę

Marsi jakie łóżeczko kupiłaś w ikei? A swoją drogą to zrobiłaś mi smaka na kaszankę
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:42   #903
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

To zdradź nam tę słodką tajemnice jak to zrobiłaś ze po porodzie lepiej wygladalaś niz przed skoro nie miałaś czasu na fitnesy i inne cuda

ja tez mam mnostwo malenkich rzeczy do uprasowania a jeszcze ze 2/3 pralki do uprania czekaja
hehe... mało jadłam, a ćwiczyłam wieczorem w domu, jak mąż się Małą godzinkę zajmował

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

a apropo pozbywania sie fałda na brzuchu to mi dużo pomógło hulahop z masażerem, były siniaki najpierw ale jak się przyzwyczaiłam to mogłam nawet godzinę kręcić

Wiecie co, wróciłam od tej koleżanki, jestem bardzo zadowolona Fajnie się posiedziało, pogadało, Karinka się bawiła z jej synkiem i jak cudnie zareagowała na mała chciała ją całować i przytulać, przynosiła jej zabawki i oczywiście musiała patrzeć jak Mała je i najchętniej by ją sama karmiła. Oby tak na Maję zareagowała

Koleżanka mnie pocieszyła że wcale nie jestem duża (nawet nie wiecie jakie motywujące) i... pożyczyła mi ciążowych ciuchów Mam komplecik na wigilię - czarne spodnie z H&M MAMA i z tuniczkę też z H&M taką jak welurek/atłas w kolorze biskupim Jest śliczna Cieszę sie, bo nie chciałam wydawać kasy na tydzień chodzenia, a fajnie wygląda tak więc wizyta na + [COLOR="Silver"]
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:56   #904
ilkas
BAN stały

e_vel czyli spotkanie owocne mi właśnie ostatnio przemknęła myśl w co ja się ubiorę na wigilię i potem w święta ale jeszcze nic nie wymyśliłam, więc zazdroszczę, że masz to już za sobą muszę coś pokombinować...bo już widzę te wszystkie spojrzenia...komentarze rodzinki...na bank się nasłucham jaki to mam mały brzuch i że pewnie za mało jem, albo co gorsza jeszcze się odchudzam w ciąży
Stary 2012-11-06, 14:01   #905
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane
Marsi musi sie dac cos zrobic, trzymam serdecznie kciuki

Ja na po ciazy juz sobie przygotowuje plan cwiczen potem mam zamiar napisac do mojego trenera i moze uda sie cos pobiegac

Dziewczyny pare razy pisalam o tym moim serduchu, ze przeskakuje i w ogole, pare dni temu mialam juz mega kryzys, bolalo, skakalo, promieniowalo na lewa reke,dzwonilam w nocy do mojego ginekologa i powiedzial, ze mam unikac slodyczy, slodkich napojow i pic bardzo duzo wody, jakby nie przeszlo jechac na ip, no i sie okazalo, ze to pomaga...... w zyciu bym nie pomyslala. Teraz tylko ciezko mi wyeliminowac cukier, zapominam sie czesto, np dzisiaj zjadlam chocapic z mlekiem i sie zaczelo chyba sobie na wszystkich slodkich rzeczach ponaklejam kartki.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:06   #906
eff8
Zakorzenienie

ja tez wlasnie nie wiem co ubiore w swieta, a nam jeszcze chrzciny siostrzenicy dochodza wiec tzreba dobrze wygladac ale za duzo kasy na to wydac to juz nie chce

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:13   #907
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ogłaszam, że krzywa cukrowa (tak, dopiero dzisiaj ją zrobiłam, bo mi ciągle coś wypadało w zeszłym tygodniu ) to przeokropne badanie. Sam roztwór da się wypić, po prostu bardzo, bardzo słodka woda, ale potem... Masakra! Najpierw cisza przez 30 minut, a potem niedobrze mi się zrobiło, gorąco i słabo - wszystko naraz. Na szczęście ten okropny stan trwał tylko kilka minut, potem wróciło wszystko do normy i przeżyłam. Ale badanie jest okropne, zbyt długie i faktycznie - obciążające. Dodam, że robiłam pełną glukozę 75 (czyli 3x pobierali mi krew + do tego jeszcze drugie badanie, czyli Coombs - w sumie 4).

Ja mam 2 pary i uwielbiam je. Są naprawdę ciepłe, ładne, bardzo wygodne, no i dobrze leżą. Także polecam. Tylko ja mam 168cm wzrostu, a mam rozmiar M170, i nie są jakieś specjalnie długie, szczerze mówiąc... Lepiej kupić więc trochę dłuższe, niż się w rzeczywistości ma wzrostu.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-06 o 14:14
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 14:25   #908
Lenova
Wtajemniczenie

No i nigdzie nie wyszłam,za bardzo dziś leje a nadal mi niedobrze po porannym rzygańsku ;/

Dziewczyny mam takie pytanie, być może wydaje się ono głupie i banalne no ale jednak mnie zastanawia.
Jeśli podczas porodu będę miała takie bóle że zemdleje to co wtedy?
Bo jak sobie pomyślę o bólach miesiączkowych przy których właśnie mdlałam to pewnie w porówniu do porodu to jest pikuś, więc pewnie ja tam im zejdę... no i wtedy bedą mnie cucić czy wezmą mnie na cesarkę?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:42   #909
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No i nigdzie nie wyszłam,za bardzo dziś leje a nadal mi niedobrze po porannym rzygańsku ;/

Dziewczyny mam takie pytanie, być może wydaje się ono głupie i banalne no ale jednak mnie zastanawia.
Bo jak sobie pomyślę o bólach miesiączkowych przy których właśnie mdlałam to pewnie w porówniu do porodu to jest pikuś, więc pewnie ja tam im zejdę... no i wtedy bedą mnie cucić czy wezmą mnie na cesarkę?
Kochana, nie nastawiaj się, ze nie dasz rady. To się naprawdę da przeżyć. Jakbyś faktycznie zemdlała to i tak Cię przed cesarką musza ocucić Chyba tlen podają.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:45   #910
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kolega z pracy na pocieszenie przyniosł mi ciepłą kaszankę i kiełbasę prosto z masarni
do tego wafelki i zjadłam wszystko
jakby mną teraz potrząsnąć to mogłabym wybuchnac
o mamo, zeszłabym z tego świata po takim połączeniu

przyszedł mi wózek fajny jest tylko muszę przeprać te wszystkie materiałowe części i super

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:53   #911
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37452408]A wiesz co, teoretycznie chyba 7 lutego, ale wydzwaniają już z orange do mnie z ofertą Ja nawet wątek założyłam, w 1 poście warunki i tu i tu podałam (tzn. z Play tylko na podstawie tego, co w necie wyszperałam):

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=653359[/QUOTE]

Wiesz ja mam oferte z interenetem w tym duzo minut wymiennych na duzo smsów i no limit do play, w tym 1gb neta, nigdy odkad płace nie zdarzyło mi się zapłacić więcej, co w orange było nagminne..... tam miałam mixa, ale to bez znaczenia bo niby tez miałam darmowe minuty a w połowie miesiaca wszystko mi sie konczylo :/

Teraz lg 5 jest za 1 zl w tym abonamencie.

Cytat:
hej laski
ja się chyba załamie, u mnie wszystko pod górę
kierownik budowy dał dupy, nie załatwił prądu i kanalizacji powiedzieli mi dziś w energetyce,że na przylacze czeka się od 5 do 11 miesięcy
ja się chyba powiesze
czemu ostatnio wszystko pod górkę? ciągłe stresy i niepowodzenia?

myślałam,że ten okres ciąży będzie dla mnie błogością a tu ciągle coś z każdej strony
co ja mam zrobić?????

idę płakać
Oj współczuje moge sie tylko domyslac jak to jest mój remont już się ciągnie 3 tydzień a zawalona kartonami i syfem jestem jeszcze bardziej niz byłam..... a Ty juz dłużej czekasz na to wszystko.... może jakos sie ułoży!!!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
od rana siedzę nad papierzyskami, bo wczoraj koleżanki z pracy mi podrzuciły; a grudniu już się na to na pewno nie piszę, nie chce mi się
wczoraj dzwonił dziadek, że chyba znalazł taką półeczkę jak chciałam gdzieś tam w piwnicy i muszę podjechać zobaczyć, może akurat będzie dobra

śniło ci się coś? bo to ponoć istotne w nowym miejscu i mi też dzisiaj wózek ma przyjść

ale jak to możliwe

kurde, ale mam nadzieję, że po znajomości da się coś załatwić, zawsze ktoś gdzieś ma dojścia; my nie czekaliśmy tak długo, może tylko tak asekuracyjnie mówią, a da się szybciej
Właśnie śniło mi się, że gdzieś się pakowałam i nie zdarzyłam i teraz sie boje że to cos dotyczącego porodu
A wózek już mam i jak za ta cene to wow, mój tż powiedział że jakbym kupiła bez jego wiedzy to by pomyślał że nowy
Jedyne co w przednim kółku brakuje śrubki i trzeba kupić i dokręcić kółko, uszanowany i naprawdę bardzo fajny, póki co stoi w kuchni więc jeszcze nie miałam czasu się z nim zapoznać, i fajnie że fotelik tez jest wiaodmo taki zwykły nie to co maxi cosi, ale my i tak nie mamy auta (póki co) więc przyda się na wyjście ze szpitala, czy jakieś mini zakupy w sklepie jak będe sama i nie będę brać całej gondoli.

Ide robic obiad

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
o mamo, zeszłabym z tego świata po takim połączeniu

przyszedł mi wózek fajny jest tylko muszę przeprać te wszystkie materiałowe części i super
poka poka :P
Stary 2012-11-06, 15:07   #912
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
proszę
uwierz mi, że obawiałam się najgorszego...a wyszło chyba całkiem całkiem
Jaki brzuszek ! wcale nie widać że byłaś w ciąży Ile przytyłaś w pierwszej ?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ogłaszam, że krzywa cukrowa (tak, dopiero dzisiaj ją zrobiłam, bo mi ciągle coś wypadało w zeszłym tygodniu ) to przeokropne badanie. Sam roztwór da się wypić, po prostu bardzo, bardzo słodka woda, ale potem... Masakra! Najpierw cisza przez 30 minut, a potem niedobrze mi się zrobiło, gorąco i słabo - wszystko naraz. Na szczęście ten okropny stan trwał tylko kilka minut, potem wróciło wszystko do normy i przeżyłam. Ale badanie jest okropne, zbyt długie i faktycznie - obciążające. Dodam, że robiłam pełną glukozę 75 (czyli 3x pobierali mi krew + do tego jeszcze drugie badanie, czyli Coombs - w sumie 4).
Jutro ja lecę na tą krzywą cukrową Aż się przestraszyłam. Mam nadzieję że obędzie się bez niespodzianek :P

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-06, 15:10   #913
Delicjanka
Zakorzenienie

ojjjjjjj
jak mnie plecy bolą, ratunku!!
zaraz do dentysty musze jechać, najchętniej bym poleżała pod kocykiem......

Marsi.. nic a nic sie nie da zalatwić z tym przyłączem??... nie da sie jakos po hmm "znajomosci"

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:10   #914
olimpka85
Raczkowanie

niestety koszatniczki nie udalo sie juz uratowac ;((

piszecie o ubraniu na wigilie ja mam taki patent teraz ze nosze np jeansy tylko biodrowki zeby nie ugniataly na t gladki t shirt i jakis sportowy zakiet pelno teraz takich jest i spoko to wyglada a tez cenowo fajnie bo tylko pare t shirtow kupilam zeby byly dluzsze patrzylam, a zakiety sa zawsze modne.
jakos zal mi kupowac typowo ciazowych zeczy na 3,mc za taka kase! !!! bo ceny sa chore...
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:14   #915
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Jaki brzuszek ! wcale nie widać że byłaś w ciąży Ile przytyłaś w pierwszej ?

Jutro ja lecę na tą krzywą cukrową Aż się przestraszyłam. Mam nadzieję że obędzie się bez niespodzianek :P
ja wypiłam bez problemu, ale pare minut później musialam usiaść na 20 minut gdzieś bo tak mi sie slabo zrobiło. Fuj;p

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość

piszecie o ubraniu na wigilie ja mam taki patent teraz ze nosze np jeansy tylko biodrowki zeby nie ugniataly na t gladki t shirt i jakis sportowy zakiet pelno teraz takich jest i spoko to wyglada a tez cenowo fajnie bo tylko pare t shirtow kupilam zeby byly dluzsze patrzylam, a zakiety sa zawsze modne.
jakos zal mi kupowac typowo ciazowych zeczy na 3,mc za taka kase! !!! bo ceny sa chore...
ojjjj... przykro mi z powodu zwierzątka;(

a co do ubrań, ja rezygnuje juz z moich rurek, za bardzo mi uciskają brzuch, dzisiaj bylam w nich na uczelni, myslalam ze zwariuje, jedynie to leginsy i kupie sobie na targu jakie dwa sweterki jeszcze i styknie.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 15:14   #916
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Dlaczego miała byś zemdleć! Będzie dobrze, znów nie tak wiele kobiet mdleje. Co do tego co by wtedy zrobili to pewnie zależy od zaawansowania porodu. Moja znajoma miała taką sytuacje, zemdlała z wycieńczenia (wina szpitala!) i wyciągali dziecko kleszczami. Ja w tym szpitalu rodzić nie zamierzam, podejrzewam że ty też lepszy wybrałaś.

olimpka85 Przykro mi z powodu zwierzaczka
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:22   #917
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bijkora, ja sie nasluchalam strasznych rzeczy nt tej krzywej cukrowej a bylo naprawde ok, jedyne co to pobieranie krwi z palca, brrrrr, dla mnie cos okroonego, jeszcze takie glosne pyk przy nakluwaniu, bleh.

Przyszedl mi w koncu plaszczyk!!!!! Jest super, za 30zl moge smigac
Musze tylko dokupic sobie czape i szalik, juz wyczailam sliczne w stradivariusie cappucino, aaaaaa

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Olimpka bardzo mi przykro, ja bym nie przezyla gdyby naszej swirnietej kocie cos sie stalo....... az mi sie plakac chce

Ja mam stroj na swieta, legginsy czarne, bladorozowy long, bardzo fajny, b zakrywa tylek(byly 2 za 15zl w vero modzie ) i marynarka, do tego wisior jakis, apaszka wazne zeby bylo wygodnie :p

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:27   #918
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczyny, a nie wiecie co się dzieje z basia_bogusia? coś dawno jej nie było...

a ja już wyszykowana do gina jak szczur na otwarcie kanału ogoliłam się nawet, nogi to chyba z miesiąc nie widziały maszynki boooję się strasznie o to moje rozwarcie, mam nadzieję, że będzie ok i nie umiem się doczekać podglądania Aneczki jakoś strasznie mi się dłużył ostatni miesiąc

dziś na obiad mam przegląd lodówki - została jakaś resztka lecza, więc ja już zjadłam, reszta czeka na tż. z niedzieli została mi jedna rolada, więc zrobie do tego surówkę TŻowi, a ja zrobię sobie naleśniki i będzie git już widzę minę mojego małża, on nienawidzi kiedy robię coś takiego ale kurde, jak mam wyrzucić jedzenie to mnie ściska, więc raz w tygodniu zazwyczaj mamy tzw. przegląd lodówki

olimpka - szkoda mi zwierzątka

black - zgadzam się, grzywa cukrowa to dla mnie była masakra, tyle, że od samego picia mi się już odbijało, robiło słabo itd, dopiero po godzinie mi przeszło szczerze powiem, że jak sobie pomyślę, że miałabym przejść przez to jeszcze raz to chyba zrezygnuję z drugiego dziecka

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:35   #919
bijkora
Rozeznanie

Cytat:

Własnie tak ubrałam się dzisiaj do szkoły
Ja nie mam chyba żadnego ubrania specjalnie ciążowego, może kilka takich luźniejszych bluzek Jedyne co kupiłam to kilka par legginsów

Włosomaniaczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 15:36   #920
ilkas
BAN stały

Talking Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:

na pocieszenie w sprawie zwierzaczka.

a co do ubioru to dobry motyw! spodnie mam, marynarki też...tylko musiałabym kilka tshirtów dokupić właśnie takich dłuższych bo w tych co mam, to już mi trochę brzuchol wystaje.

Trzymam kciuki za wizyty !!
Stary 2012-11-06, 15:36   #921
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Pierwsze dzieciowe pranie właśnie wisi na suszarce Miałam prać później, ale jakoś mnie naszło,że co będzie jak urodzę wcześniej lub inne niespodziani wyskoczą Na razie białe wyprałam, myślałam, że się na suszarce nie zmieści ale się udało A teraz już sobie leżę, mężuś do dentysty pojechał, bo mu plomba wczoraj wypadła.
Coś bym dziś zjadła, ale sama nie wiem co
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:40   #922
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja jednak kupię maść do brodawek z Ziai: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-brodawek.html

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:40   #923
marsi11
Zakorzenienie

teoretycznie przyłaczeń się nie da przyspieszyć bo ponoć na to rozpisuje się przetarg
zadzwoniłam wkur....a do kierownika i powiedziałam mu co myślę, że jest kłamcą i oszustem i w takim razie pakuje walizki i się do niego wprowadzam a on do mojej teściowej
obiecał,ze przyspieszy sprawę, ale i tak mu nie ufam

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Marsi jakie łóżeczko kupiłaś w ikei? A swoją drogą to zrobiłaś mi smaka na kaszankę
łóżeczko i przewijak jak na fotce, już się nie mogę doczekać jak będziemy skręcać

Cytat:

ja zemdlałam ze 3 razy hehehe ale jakoś dałam radę i o własnych siłach urodziłam mega olbrzyma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HENSVIK zestaw.jpg (31,4 KB, 49 załadowań)
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:42   #924
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Coś bym dziś zjadła, ale sama nie wiem co
Ja mam jeszcze w lodówce świąteczną wyprawkę od mamy
Wczoraj zjedliśmy pulpety w sosie pieczarkowym () z ziemniakami i surówką, dzisiaj będą gołąbki z sosem pomidorowym. Z wyprawki zjedzona już sałatka jarzynowa, a został barszczyk ogórkowy i śledzie w śmietanie z cebulą.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:42   #925
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja jednak kupię maść do brodawek z Ziai: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-brodawek.html
niby opinie dobre ale 4 głosy to troszkę za mało

ja uzywałam bepanthen i uważam że jest bardzo dobra
Stary 2012-11-06, 15:43   #926
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Kochana, nie nastawiaj się, ze nie dasz rady. To się naprawdę da przeżyć. Jakbyś faktycznie zemdlała to i tak Cię przed cesarką musza ocucić Chyba tlen podają.
No staram się o tym nie myśleć ale tak mnie zastanowiło co by było gdyby...ogólnie to nie boje się porodu i tych bóli, tylko tego żeby z Małą było ok , no i boje się przenoszenia bo u mnie w otoczeniu ostatnio same przenoszone ciąże.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ojjjjjjj
jak mnie plecy bolą, ratunku!!
zaraz do dentysty musze jechać, najchętniej bym poleżała pod kocykiem......

Marsi.. nic a nic sie nie da zalatwić z tym przyłączem??... nie da sie jakos po hmm "znajomosci"
Ja też już nie daje rady z plecami, nawet rano się budzę obolała

Cytat:
Bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dlaczego miała byś zemdleć! Będzie dobrze, znów nie tak wiele kobiet mdleje. Co do tego co by wtedy zrobili to pewnie zależy od zaawansowania porodu. Moja znajoma miała taką sytuacje, zemdlała z wycieńczenia (wina szpitala!) i wyciągali dziecko kleszczami. Ja w tym szpitalu rodzić nie zamierzam, podejrzewam że ty też lepszy wybrałaś.
no mój szpital ma same dobre opinie więc myślę ze będą w porę reagować w razie czego. Mam nadzieję że bezie wszystko dobrze
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:46   #927
ilkas
BAN stały

marsi11 w takim razie mamy identyczne łóżeczka Mąż złożył w weekend - wygląda ślicznie Dzisiaj będę patrzeć jak wygląda z ochraniaczem..pościelą..i td..tak chcę na próbę zobaczyć i oko nacieszyć
Stary 2012-11-06, 15:49   #928
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
marsi11 w takim razie mamy identyczne łóżeczka Mąż złożył w weekend - wygląda ślicznie Dzisiaj będę patrzeć jak wygląda z ochraniaczem..pościelą..i td..tak chcę na próbę zobaczyć i oko nacieszyć
ooo proszę, to koniecznie wstaw photo
musze poszukac ładnego baldachimu bo ten z ikei mi się nie podobał
Stary 2012-11-06, 15:50   #929
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Właśnie śniło mi się, że gdzieś się pakowałam i nie zdarzyłam i teraz sie boje że to cos dotyczącego porodu
A wózek już mam i jak za ta cene to wow, mój tż powiedział że jakbym kupiła bez jego wiedzy to by pomyślał że nowy
Jedyne co w przednim kółku brakuje śrubki i trzeba kupić i dokręcić kółko, uszanowany i naprawdę bardzo fajny, póki co stoi w kuchni więc jeszcze nie miałam czasu się z nim zapoznać, i fajnie że fotelik tez jest wiaodmo taki zwykły nie to co maxi cosi, ale my i tak nie mamy auta (póki co) więc przyda się na wyjście ze szpitala, czy jakieś mini zakupy w sklepie jak będe sama i nie będę brać całej gondoli.

poka poka :P
to lepiej się duużo wcześniej spakuj teraz fajnie, że wózek okazał się taki zadbany i niezniszczony, bo to różnie bywa; mój ma trochę porysowane felgi i ramę, no ale w końcu coś za coś; zdjęć nie zdążę zrobić, bo zaraz do lekarza uciekam, ale mamy Maxi Cosi Mura4, kolor Tango Red

Cytat:

Cytat:
teoretycznie przyłaczeń się nie da przyspieszyć bo ponoć na to rozpisuje się przetarg
zadzwoniłam wkur....a do kierownika i powiedziałam mu co myślę, że jest kłamcą i oszustem i w takim razie pakuje walizki i się do niego wprowadzam a on do mojej teściowej
obiecał,ze przyspieszy sprawę, ale i tak mu nie ufam

łóżeczko i przewijak jak na fotce, już się nie mogę doczekać jak będziemy skręcać
no musi być przetarg na to całe kopanie, ale na prawdę u nas to nie trwało aż tyle (choć może to od miejsca zależy), także spokojnie

a co łóżeczka i tego przewijaka, to cudne są już sobie wyobrażam jaki pokoik będzie fajny

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 16:00   #930
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze w lodówce świąteczną wyprawkę od mamy
Wczoraj zjedliśmy pulpety w sosie pieczarkowym () z ziemniakami i surówką, dzisiaj będą gołąbki z sosem pomidorowym. Z wyprawki zjedzona już sałatka jarzynowa, a został barszczyk ogórkowy i śledzie w śmietanie z cebulą.

tak nie wolno robić smaka
podziel się
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości