|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#272 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Witaj Zeloth !
Cytat:
Zjadłam skromnie i powolutku co by nie prowokować wymiotów i chyba poszło gładko Teraz lecę ogarnąć mieszkanie, nie spocznę póki nie będzie lśniło
|
|
#273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mój małż się już ze mnie śmieje, że dziwnie oplatam go nogami, ale dla mnie to też nie jest łatwa sytuacja takie spanie do boku, bo wcześniej lubiłam bardzo na brzuchu lub plecach - a teraz w 4 miesiącu już odpada takie spanko. A ten rogal to ciekawa rzecz, widziałaś gdzieś już takie?Meliitele - mam wrażenie, że chcesz być za wszelką cenę z ojcem dziecka, mimo, że zdajesz sobie sprawę z tego jaki jest teraz..... Na siłę jednak nic nie zmienisz. Ale swoją postawą możesz sprawić, że kiedyś ON będzie żałował, albo lepiej znajdziesz godnego dla siebie partnera, takiego, który nie zostawi Cię w potrzebie. Jest mi Cię bardzo szkoda, i życzę Ci żeby wszystko ułożyło się dla Ciebie jak najlepiej, ale sama pisałaś z tego co pamiętam, że Wy nigdy nie byliście tak naprawdę parą, i chyba od początku ten facet mówił, że nie chce spróbować związku. Przykre to jest, ale musisz się wziąć w garść i stawić temu czoła. Pewnie nie jest Ci teraz łatwo, ale 3mam kciuki żeby Twój synek wynagrodził Ci te ciężkie chwile. |
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
moja kumpela (jest w 5 miesiącu) kupiła sobie takiego rogala w mothercare chyba i jest bardzo zadowolona
|
|
|
|
#275 |
|
siedzę i myślę
|
W niedzielę taką poduszkę rogala widziałam w Biedronce, ale nie pamiętam ile kosztowała
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taką znajomą, która do 6 m-ca miała co miesiąc regularne krwawienie, a kiedy miesiąc później nie dostała tego okresu, to się okazało że jest w ciąży - a to był już 7 mc
|
|
|
|
|
#277 | ||
|
Zakorzenienie
|
masz na myśli NT? jeśli tak, to oczywiście, że on będzie przeprowadzał to badanie, łącznie z moją krwią i co tam jeszcze w tym pakiecie. ale po pierwsze jeszcze za wcześnie na to badanie, bo dopiero pełne 10t mi stuknęło, a po drugie to to jest coś, nad czym wypada się zastanowić, bo dodatkowy koszt
![]() Cytat:
ale mimo wszystko mam brać to coś. a wcześniej byłam przekonana, że to tylko z powodu plamienia i po dwóch tygodniach odstawiłam, bo już czułam się w porządku i byłam "czysta". no i że niby to źle było, ale nic się nie stało... ale kurna chata, przecież jak bym wiedziała, że to przez jajniki, to inaczej bym do tego podeszła. należę widocznie do pacjentek, które lubią mieć wszystko wyjaśnione do granic możliwości...Cytat:
patrzę teraz i advantan to coś innego... nie widzę formy czopków możesz sprawdzić, jaką substancję czynną tam masz?
|
|
#278 |
|
siedzę i myślę
|
Wygońcie mnie, miałam sprzątać a zwiesiłam się i siedzę przy laptopie...
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy niedużo pisać, a ty sobie troszkę ogarnij - na pewno w posprzątanym będzie ci się przyjemniej siedziało
|
|
#280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć kurczak, którego nie trawisz teraz, jest główną częścią mojego jadłospisu. Jem go na kilka sposobów, a wczoraj pierwszy raz przyrządzaliśmy go z tego nowego pomysłu na z winiary w papirusie i muszę przyznać, że bardzo mi smakował. Oprócz tego nie pogardzę daniami jarskimi, czyli kopytka, pierogi. W ciąży dobrze wchodzą mi też zupy: kapuśniak, grzybowa, krupnik, jarzynowe. Możesz jeszcze urozmaicić jadłospis sałatkami, owocami, naleśnikami, racuchami, aaaaahahah głodna się aż robię |
|
|
|
|
#281 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Włączę sobie jakąś energetyczną muzykę i do roboty... a po robocie ptasie mleczko w nagrodę
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle w nocy zaliczyłam pierwszą nospę obudziłam się, i dość mocno mnie brzuch pobolewał, a jak wstałam, to przestał boleć, ale czułam się jakbym miała całe podbrzusze zaciśnięte na supełek. miłe uczucie, jak przestaje być brzuch tak napięty
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wiem co dziś zjem na deser
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
życzę spokojnych 9ciu miesięcy! Co do kwasu to faktycznie chyba kiepsko, bo powinno się go brać co najmniej 3 miesiące przed planowaną ciążą - wtedy najlepiej wpływa na rozwój cewy nerwowej płodu. Ale poinformuj o tym lekarza. Moja koleżanka w ogóle nie brała kwasu, bo nie planowali dzidzi i mimo to urodziła ślicznego i zdrowego synka, więc mam nadzieję, że u Ciebie będzie tak samo
|
|
|
|
|
#286 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie połowę przegapiłam, ale co mi się udało wylapać ...
Cytat:
Cytat:
Mój mężuś też chrapie, jak zaczyna to go szturcham, czasami na oślep dostaje ręką gdzie popadnie ... a jak to nie zadziała to nawet kopniaka Nie wpadłam na to, żeby isć spać do innego pokoju bo mamy 1 kołderkę, ale może jego wyeksmituję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kto jeszcze z listopada? Cytat:
Cytat:
![]() Jak znajdziesz jakieś info to napisz, bo ja tylko tak z lapkiem siedzę. Teraz staram się go odsuwać jak najdalej w stronę kolan.
|
|
#287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobimy sobie wielkie urodzinowo-listopadowe na wizażu każda wstawi zdjęcie torta, i będziemy się ślinić do ekranów
|
|
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boszeeee przeczytałam nie z tej recepty co trzeba, bo tak jak pisałam, nawet nie wykupiłam. Ten advantan to maść na moje problemy skórne ( a taka nazwa mi się znajoma wydawałaWłasnie wyczytałam, że te Twojeto homeopatyczne i do stosowania nawet u noworodków. Poleca się je na problemy lokomocyjne, czyli kurcze działa jak aviomarin, tylko tyle, że go nie zwrócisz. Myślę, że spokojnie możesz. Cytat:
A jak się nie daj Bóg skusze na nią to mdłości są... Drogą dedukcji...
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-06 o 14:15 |
||
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam Wam powiedzieć, kupiłam sobie piwko 0,0% Weszłam do sklepu i poprosiłam piwko bezalkoholowe, z jak najmniejszą ilością alkoholu i Pan powiedział, że ma takie w ogóle bez. To zaszalałam. Butelka 4,20 zł. Jak przetestuję to napiszę czy warto.
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobiety lecę teraz co nieco ogarnąć chałupę a później jeszcze załatwić parę spraw na mieście. Mam do Was jeszcze jedno pytanko. Ostatnio zauważyłam, że na pupie i udach zaczyna gromadzić mi się cellulit
Chciałabym go jakoś ograniczyć. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Wczoraj wysmarowałam się to oliwką z Rossmana i darłam po udach szczotką do masażu - żeby poprawić krążenie |
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jedna może być (czasem nawet nie), ale drugiego kubka nigdy nie dopiłam. Teraz dolewam soczek malinowy 100% maliny (tatuś mi przywiózł) i mogę pić.
|
#293 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Musiałam troszkę popracować, chwilkę mnie nie było, a tu już tyle nadrabiania
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- : Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie przemęcz się za bardzo
|
||||
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
hejka
![]() Ja też uwielbiam spać na brzuchu, ale staram się zmienić ten nawyk. Dzieczyny ja od 3 dni nie jem słodyczy a Was teraz na torty wzięło i jeszcze ptasie mleczko ![]() W ogóle zmianiam powoli sposób jedzenia, bo już mnie mój wygląd załamał |
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam tendencję do zatrzymywania wody, tak mi zostało po tabletkach anty i jak zapominam dużo pić to zaraz mi wywala - no też więc teraz mam i śmigam ciągle z piciem, bo ogólnie to i tak suszy mnie... Cytat:
![]() A i jeszcze niestety czekoladka, słodkie...A jestem słodkoholikiem, a teraz nawet kosteczxki czeko nie mogę tknąć, bo podświadomie wiem, że będzie mi niedobrze.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-06 o 14:25 |
||
|
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też zauważyłam, że znacznie bardziej skóra mi się wysusza, więc smaruję i tyle. |
|
|
|
|
#297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy któraś z Was bierze luteinę na podtrzymanie ciąży? Mam takie uderzenia gorąca, jakbym normalnie w menopauzę wchodzila i zastanawiam się czy to od tej luteiny
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
ja znalazłam sposób chyba.. przyciagam krzesło maksymalnie d wersalki na ktorej leze na boku... a tak to opierałam na kocu i uda lub brzuchu... ale w miare daleko i w smie za długo tez nie leze...
skończyłam czytać ,,Anioła Stróża" Sparksa
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Cellulit to taka przymusowa ozdoba kobiety
Ja się pogodziłam z tym, że to paskudztwo nigdy nie zniknie.Któraś podawała sprawdzone masło do ciała na ciążę ... albo cokolwiek innego sprawdzonego poproszę żeby sobie ograniczyć zbędne dodatki do cellulitu bez rozstępów ...Pytałam w superpharmie i oczywiście polecano mi takie 100-160 zł a ja wolę sprawdzone.
|
#300 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

Od jakiegoś czasu próbuję zasypiać na boku, ale tak mnie ciągnie na plecy, że ostatecznie ląduję w swojej stałej pozycji. Myślę poważnie, żeby już zakupić sobie tą poduchę - rogal dla przyszłych mam, może jak będę miała taką asekurację to będzie mi łatwiej 
. Mój małż się już ze mnie śmieje, że dziwnie oplatam go nogami, ale dla mnie to też nie jest łatwa sytuacja takie spanie do boku, bo wcześniej lubiłam bardzo na brzuchu lub plecach - a teraz w 4 miesiącu już odpada takie spanko. A ten rogal to ciekawa rzecz, widziałaś gdzieś już takie?
Też już masz duużego bobaska 

na wizażu
do jakiego lekarza idziesz?
a ja wolę sprawdzone.