Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 12:59   #271
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez Lublana
Dziewczyny Wy pracujecie??? Skąd macie tyle czasu na siedzenie na wizażu? Tytuł wątku tez najbardziej mi się podoba ten wybrany
ja pracuję, i w pracy mam najwięcej czasu na siedzenie przed komputerem (przy założeniu nieobecności 1 z szefów). w domu to zawsze znajdę sobie coś do roboty, i trochę szkoda mi czasu na siedzenie przed komputerem. ale jak tempo dodawania nowych postów zostanie utrzymane, to będe musiała wygospodarować czas na wieczorny wizaż
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:00   #272
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Witaj Zeloth !

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
karolina i jak tam? już po śniadanku? ja właśnie pochłonęłam moje trzecie
Już po Zjadłam skromnie i powolutku co by nie prowokować wymiotów i chyba poszło gładko

Teraz lecę ogarnąć mieszkanie, nie spocznę póki nie będzie lśniło
Stary 2012-11-06, 13:00   #273
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta! Jak się spało?
O własnie, przypomniała mi sie rzecz, o której już dawno chciałam z Wami pogadać. Spicie już tylko na lewym boku (jak to się zaleca kobietom w ciąży)? Ja niestety jestem przyzwyczajona do spania na wznak z rękami za głową czyli chyba w najgorszej dla ciężarnej pozycju Od jakiegoś czasu próbuję zasypiać na boku, ale tak mnie ciągnie na plecy, że ostatecznie ląduję w swojej stałej pozycji. Myślę poważnie, żeby już zakupić sobie tą poduchę - rogal dla przyszłych mam, może jak będę miała taką asekurację to będzie mi łatwiej
Ja staram się zasypiać na lewym boku......a później różne konfiguracje w nocy przerabiam. Mój małż się już ze mnie śmieje, że dziwnie oplatam go nogami, ale dla mnie to też nie jest łatwa sytuacja takie spanie do boku, bo wcześniej lubiłam bardzo na brzuchu lub plecach - a teraz w 4 miesiącu już odpada takie spanko. A ten rogal to ciekawa rzecz, widziałaś gdzieś już takie?

Meliitele - mam wrażenie, że chcesz być za wszelką cenę z ojcem dziecka, mimo, że zdajesz sobie sprawę z tego jaki jest teraz..... Na siłę jednak nic nie zmienisz. Ale swoją postawą możesz sprawić, że kiedyś ON będzie żałował, albo lepiej znajdziesz godnego dla siebie partnera, takiego, który nie zostawi Cię w potrzebie. Jest mi Cię bardzo szkoda, i życzę Ci żeby wszystko ułożyło się dla Ciebie jak najlepiej, ale sama pisałaś z tego co pamiętam, że Wy nigdy nie byliście tak naprawdę parą, i chyba od początku ten facet mówił, że nie chce spróbować związku. Przykre to jest, ale musisz się wziąć w garść i stawić temu czoła. Pewnie nie jest Ci teraz łatwo, ale 3mam kciuki żeby Twój synek wynagrodził Ci te ciężkie chwile.
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:07   #274
Aaś
Zakorzenienie

moja kumpela (jest w 5 miesiącu) kupiła sobie takiego rogala w mothercare chyba i jest bardzo zadowolona
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:09   #275
karolina2121
siedzę i myślę

W niedzielę taką poduszkę rogala widziałam w Biedronce, ale nie pamiętam ile kosztowała
Stary 2012-11-06, 13:11   #276
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
niespodzianka niespodzianką ale ja sobie nie wyobrażam dowiedzieć się aż tak późno
dla mnie by była super-niespodzianka. ile to niepotrzebnych stresów mniej! był czas, że wydawało mi się to nieprawdopodobne nie wiedzieć że jest się w ciąży ale obecnie przy całej gamie problemów hormonalnych są osoby które dowiadują się całkiem późno. najwspanialsze jest to, że mimo tych wszelakich problemów, dzieci rodzą się silne i zdrowe.
mam taką znajomą, która do 6 m-ca miała co miesiąc regularne krwawienie, a kiedy miesiąc później nie dostała tego okresu, to się okazało że jest w ciąży - a to był już 7 mc
Stary 2012-11-06, 13:27   #277
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
On nie mógł Ci zmierzyć tego?
masz na myśli NT? jeśli tak, to oczywiście, że on będzie przeprowadzał to badanie, łącznie z moją krwią i co tam jeszcze w tym pakiecie. ale po pierwsze jeszcze za wcześnie na to badanie, bo dopiero pełne 10t mi stuknęło, a po drugie to to jest coś, nad czym wypada się zastanowić, bo dodatkowy koszt
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Też już masz duużego bobaska a czemu tak Cię zmartwiły policystyczne jajniki ? mogą być utrudnieniem kiedy chcesz zajść w ciążę, a tak to chyba nic takiego złego. U mnie też podejrzewali.. ale wszyscy powiedzieli, że jednak nie. Dopiero jeden ostatni gin stwierdził, że mogę je mieć- choć z objawów wizualnych nic u mnie nie zaobserwował miała zacząć mnie na to leczyć żebym mogła zajść.. miałam do niego iść w sierpniu ale pojechaliśmy na urlop no i zaszliśmy
no właśnie nie wiem sama, czemu mnie zmartwiły. chyba sam fakt, że o tym mi wcześniej nie powiedział. po prostu nie wiem, czy mam ekstra z niego wszystko wyciągać? ogólnie zawsze ze mną rozmawia... a to jakoś "uciekło". no i kwestia progesteronu podobno ważna - wiele kobiet, jak już im się uda zajść, musi dostawać progesteron dopochwowo, bo mają braki. ja przed ciążą miałam dobry poziom, a teraz pewnie też ogólnie dość, bo inaczej bym tak nie rzygała i ... tym podobne ale mimo wszystko mam brać to coś. a wcześniej byłam przekonana, że to tylko z powodu plamienia i po dwóch tygodniach odstawiłam, bo już czułam się w porządku i byłam "czysta". no i że niby to źle było, ale nic się nie stało... ale kurna chata, przecież jak bym wiedziała, że to przez jajniki, to inaczej bym do tego podeszła. należę widocznie do pacjentek, które lubią mieć wszystko wyjaśnione do granic możliwości...
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Gratuluję udanej wizyty Mam nadzieję, że spokojniejsza jesteś.
Czy te czopki to jakoś Advantan? Coś takiego? Tez dostałam na nie receptę, ale lekarz powiedział, że to ostateczność, gdy gdzieś muszę wyjść albo załatwić inaczej nie faszerować się niczym.
Kurcze pić kobieto musisz więcej!!!!
no staram się z tym chlaniem... czopki to vomex, może ten advantan to polski odpowiednik... w każdym razie jeden czopek ma 150 mg dimenhydrinat patrzę teraz i advantan to coś innego... nie widzę formy czopków możesz sprawdzić, jaką substancję czynną tam masz?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:31   #278
karolina2121
siedzę i myślę

Wygońcie mnie, miałam sprzątać a zwiesiłam się i siedzę przy laptopie...
Stary 2012-11-06, 13:35   #279
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wygońcie mnie, miałam sprzątać a zwiesiłam się i siedzę przy laptopie...
ja się wyładowałam przy odkurzaniu po wizycie, jeszcze zanim lapa włączyłam... będziemy niedużo pisać, a ty sobie troszkę ogarnij - na pewno w posprzątanym będzie ci się przyjemniej siedziało ja idę do kuchni...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:35   #280
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Jak Wy laski sobie radzicie z jedzeniem. Co jecie?!? Bo ja już mam dosyć tej monotonii...
Ja akurat jem prawie, że wszystko Choć kurczak, którego nie trawisz teraz, jest główną częścią mojego jadłospisu. Jem go na kilka sposobów, a wczoraj pierwszy raz przyrządzaliśmy go z tego nowego pomysłu na z winiary w papirusie i muszę przyznać, że bardzo mi smakował. Oprócz tego nie pogardzę daniami jarskimi, czyli kopytka, pierogi. W ciąży dobrze wchodzą mi też zupy: kapuśniak, grzybowa, krupnik, jarzynowe. Możesz jeszcze urozmaicić jadłospis sałatkami, owocami, naleśnikami, racuchami, aaaaahahah głodna się aż robię
Stary 2012-11-06, 13:38   #281
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja się wyładowałam przy odkurzaniu po wizycie, jeszcze zanim lapa włączyłam... będziemy niedużo pisać, a ty sobie troszkę ogarnij - na pewno w posprzątanym będzie ci się przyjemniej siedziało ja idę do kuchni...
No to spadam
Włączę sobie jakąś energetyczną muzykę i do roboty...
a po robocie ptasie mleczko w nagrodę
Stary 2012-11-06, 13:40   #282
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez palitte Pokaż wiadomość
ojeju nie mogę nadążyć tyyle tego...a jeszcze jak się nie odwiedza regularnie to już potem, trudno nadrobić. Moja wina

zazdroszczę tym z Was, które mają prawdziwe dolegliwości ciążowe. Ja nie mam właściwie żadnych i ciąglę się zamartwiam ehh. No ale z wizyt wiem, że jak do tej pory wszystko w porządku. Jeszcze tydzień i 3 miesiąc!
Raczej powinnaś cieszyć się, że nie masz uporczywych dolegliwości ciążowych, tym bardziej, że wiesz, że wszystko w porządku. Ja jestem zadowolona, że na razie omijają mnie szerokim łukiem
Stary 2012-11-06, 13:47   #283
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak trzymac laptopa jak sie lezy??
bo teraz o tym pomyslałam;/
mam nadzieje ze nie zaszkodziłam dziecku;/
ja właśnie wczoraj pisałam o tym. ja mam kupiony taki stolik z rozkładanymi nóżkami, jak siedzę dłużej przy kompie, to go rozkładam, a jak na chwilę tylko to trzymam na kolanach ale staram się jak najdalej od brzuszka.

w ogóle w nocy zaliczyłam pierwszą nospę obudziłam się, i dość mocno mnie brzuch pobolewał, a jak wstałam, to przestał boleć, ale czułam się jakbym miała całe podbrzusze zaciśnięte na supełek. miłe uczucie, jak przestaje być brzuch tak napięty

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:54   #284
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121
ptasie mleczko już wiem co dziś zjem na deser
Stary 2012-11-06, 13:56   #285
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zeloth Pokaż wiadomość
Oj gapa ja. Nie zauważyłam, że dopisałam się do starszej częsci tematu
A tam napisałam tak:

Witam wszystkich

nareszcie i ja mogę się dopisać. Po wielu miesiącach, latach starań 02 listopada nareszcie ujrzałam upragnione dwie kreski
a jeszcze w zeszłą środę 31 października, byłam przekonana, że znów się jakoś miesiączka przesuneła o 2 tyg., bo miałam moment krwawienia. I byłam święcie przekonana, że to okres się rozpoczyna. Ale.. mija środa, czwartek (cały dzień na cmentarzach) i żadnej krwi nie ma. Mąż mówi zrób test, ja mówię 'nie po co? i tak nic nie będzie', ale test zrobiłam i proszę od razu dwie kreski. No to szybko do lekarza. Tam zrobiono mi USG dopochwowe i ... jest ciąża potwierdzona no oko 5 tydz. i 5 dzień.

W czwartek idę do szpitala na dokładną diagnostykę i badania. Lekarz pwoiedział, że wtedy będzie już słychać serce

Krwawienia i plemienia też już nie wystąpiły od tego incydentu, więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok

Tylko martwie się, że dopiero 5 dni przyjmuje kwas foliowy

Kwasu wcześniej nie brałam, gdyż po paru testach z jedną kreską postanowiłam nie zapeszać. Zresztą doszłam już do momentu kiedy nie wierzyłam, że nam się uda(w grudniu ja miałam iśc do kliniki leczenia bezpłodności, bo mąż zrobił już badania)
Witaj gratulację zafasolkowania życzę spokojnych 9ciu miesięcy!
Co do kwasu to faktycznie chyba kiepsko, bo powinno się go brać co najmniej 3 miesiące przed planowaną ciążą - wtedy najlepiej wpływa na rozwój cewy nerwowej płodu. Ale poinformuj o tym lekarza. Moja koleżanka w ogóle nie brała kwasu, bo nie planowali dzidzi i mimo to urodziła ślicznego i zdrowego synka, więc mam nadzieję, że u Ciebie będzie tak samo
Stary 2012-11-06, 13:57   #286
xal
Zakorzenienie

Pewnie połowę przegapiłam, ale co mi się udało wylapać ...
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja się już teraz tym zainteresowałam, bo właśnie wkraczam w II trymestr no i na moje nieszczęście umiem spać tylko w tej jednej pozycji
Podobno każdy nawyk wyrabia się w ciągu 21 dni. Może jak się te 21 dni przemęczę to nauczę się spać na boku
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
u nas też jest ciekawie, bo gdy mój Małżonek zaczyna chrapać, ja zabieram poduchę i idę do drugiego pokoju. Za jakiś czas on zauważa, że mnie nie ma, bierze swoją poduszkę i przychodzi do mnie. Gdy zaczyna znowu chrapać, ja wracam do pierwszego pokoju i tak sobie wędrujemy czasem całą noc Nigdy nie wiem, gdzie się rano obudzę
A śpię tylko na brzuchu, inaczej nie zasnę - nie wiem co to będzie gdy brzuch urośnie
No właśnie, ja też czasami spię na brzuchu ... biedny maluszek będzie przygnieciony.
Mój mężuś też chrapie, jak zaczyna to go szturcham, czasami na oślep dostaje ręką gdzie popadnie ... a jak to nie zadziała to nawet kopniaka Nie wpadłam na to, żeby isć spać do innego pokoju bo mamy 1 kołderkę, ale może jego wyeksmituję
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
za 5dni mam urodziny i będę stara
Cytat:
o to będziesz wcześniej stara niż ja choć ja to się śmieję, że zawsze to rok bliżej do emerytury
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
ja mam 9 urodziny,wiec jestes chwilke po mnie Ale tak sie dobralismy z Tz ze ja mam 9 a on 10 Ale w tym roku nie bedzie imprezki,bo w portfelu pustka
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja 11sty!
A ja 17
Kto jeszcze z listopada?

Cytat:
Dla tych które męczą się jeszcze z mdłościami, które przychodzą rano.
Nie pić herbaty!
A dlaczego nie? Wiesz, pytam bo zauważyłam, że czasami po herbacie robi mi się niedobrze ... ale myślałam, że to przypadek.
Cytat:
Jeeeezuuuu najgłupszy wirus na świecie zajął mi laptopa

mianowicie Polska Policja wydział do cyberprzestępczości! Za odblokowanie 300 zł
Nie da się nic zrobić dobrze, że tata miłośnik komputerów wie jak to naprawić.
A wszedł mi przeglądając wizaż. Teraz siedzę na lapku TŻ, chyba mnie zabije jak jemu wejdzie
Męzuś to miał, ponoć można to łatwo usunąć ... nie wnikam gdzie łaził

Cytat:

lece poczytac
Jak znajdziesz jakieś info to napisz, bo ja tylko tak z lapkiem siedzę. Teraz staram się go odsuwać jak najdalej w stronę kolan.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:01   #287
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Poznałam na wizażu dziewczynę, która dopiero się dowiedziała o ciąży a rodzi na początku stycznia!! Także Twoja sytuacja nie jest najgorsza
Szczerze mówiąc historia niewiarygodna! to jak to ona nie zczaiła się, że nie ma okresu ani zero objawów ciążowych? Masakra jakaś

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
moja kumpela (jest w 5 miesiącu) kupiła sobie takiego rogala w mothercare chyba i jest bardzo zadowolona
Trzeba to sprawdzić w takim razie
Stary 2012-11-06, 14:04   #288
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
A ja 17
to tak jak mój najbliższy przyjaciel, prawie że brat-bliźniak, który 2 dni wcześniej w tym samym szpitalu się urodził

zrobimy sobie wielkie urodzinowo-listopadowe na wizażu każda wstawi zdjęcie torta, i będziemy się ślinić do ekranów
Stary 2012-11-06, 14:11   #289
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
masz na myśli NT? jeśli tak, to oczywiście, że on będzie przeprowadzał to badanie, łącznie z moją krwią i co tam jeszcze w tym pakiecie. ale po pierwsze jeszcze za wcześnie na to badanie, bo dopiero pełne 10t mi stuknęło, a po drugie to to jest coś, nad czym wypada się zastanowić, bo dodatkowy koszt

no właśnie nie wiem sama, czemu mnie zmartwiły. chyba sam fakt, że o tym mi wcześniej nie powiedział. po prostu nie wiem, czy mam ekstra z niego wszystko wyciągać? ogólnie zawsze ze mną rozmawia... a to jakoś "uciekło". no i kwestia progesteronu podobno ważna - wiele kobiet, jak już im się uda zajść, musi dostawać progesteron dopochwowo, bo mają braki. ja przed ciążą miałam dobry poziom, a teraz pewnie też ogólnie dość, bo inaczej bym tak nie rzygała i ... tym podobne ale mimo wszystko mam brać to coś. a wcześniej byłam przekonana, że to tylko z powodu plamienia i po dwóch tygodniach odstawiłam, bo już czułam się w porządku i byłam "czysta". no i że niby to źle było, ale nic się nie stało... ale kurna chata, przecież jak bym wiedziała, że to przez jajniki, to inaczej bym do tego podeszła. należę widocznie do pacjentek, które lubią mieć wszystko wyjaśnione do granic możliwości...

no staram się z tym chlaniem... czopki to vomex, może ten advantan to polski odpowiednik... w każdym razie jeden czopek ma 150 mg dimenhydrinat patrzę teraz i advantan to coś innego... nie widzę formy czopków możesz sprawdzić, jaką substancję czynną tam masz?

Boszeeee przeczytałam nie z tej recepty co trzeba, bo tak jak pisałam, nawet nie wykupiłam. Ten advantan to maść na moje problemy skórne ( a taka nazwa mi się znajoma wydawała). A te czopki co TORECAN substandja czynna w nich to " zawiera 6,5 mg tietyloperazyny w postaci wodorojabłczanu."
Własnie wyczytałam, że te Twojeto homeopatyczne i do stosowania nawet u noworodków. Poleca się je na problemy lokomocyjne, czyli kurcze działa jak aviomarin, tylko tyle, że go nie zwrócisz.
Myślę, że spokojnie możesz.
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pewnie połowę przegapiłam, ale co mi się udało wylapać ...

No właśnie, ja też czasami spię na brzuchu ... biedny maluszek będzie przygnieciony.
Mój mężuś też chrapie, jak zaczyna to go szturcham, czasami na oślep dostaje ręką gdzie popadnie ... a jak to nie zadziała to nawet kopniaka Nie wpadłam na to, żeby isć spać do innego pokoju bo mamy 1 kołderkę, ale może jego wyeksmituję

A ja 17
Kto jeszcze z listopada?

A dlaczego nie? Wiesz, pytam bo zauważyłam, że czasami po herbacie robi mi się niedobrze ... ale myślałam, że to przypadek.

Męzuś to miał, ponoć można to łatwo usunąć ... nie wnikam gdzie łaził

Jak znajdziesz jakieś info to napisz, bo ja tylko tak z lapkiem siedzę. Teraz staram się go odsuwać jak najdalej w stronę kolan.
Bo jak odstawiłam herbatę to mdłości w dużej mierze ustąpiły.
A jak się nie daj Bóg skusze na nią to mdłości są...
Drogą dedukcji...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-06 o 14:15
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:11   #290
xal
Zakorzenienie

Cytat:
zrobimy sobie wielkie urodzinowo-listopadowe na wizażu każda wstawi zdjęcie torta, i będziemy się ślinić do ekranów
Tort będę mieć 1 grudnia, chyba, że mnie coś najdzie i na przyjazd przyjaciółki 17 listopada coś upichcę.

Zapomniałam Wam powiedzieć, kupiłam sobie piwko 0,0% Weszłam do sklepu i poprosiłam piwko bezalkoholowe, z jak najmniejszą ilością alkoholu i Pan powiedział, że ma takie w ogóle bez. To zaszalałam. Butelka 4,20 zł. Jak przetestuję to napiszę czy warto.

Stary 2012-11-06, 14:13   #291
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Kobiety lecę teraz co nieco ogarnąć chałupę a później jeszcze załatwić parę spraw na mieście. Mam do Was jeszcze jedno pytanko. Ostatnio zauważyłam, że na pupie i udach zaczyna gromadzić mi się cellulit Wcześniej go nie miałam, albo po prostu nie był widoczny bo dużo ćwiczyłam i wcierałam różnego typy specyfiki (kosmetyki z tołpy są bardzo dobre - szczególnie te globalne reduktory cellulitu, jakieś maseczki z morza martwego itd.) no ale przez ciąże odpuściłam to i to. Jestem w miarę szczupła bo przed ciążą przy wzroście 163 ważyłam 50 kg, ale ten cellulit mnie przeraża Chciałabym go jakoś ograniczyć. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Wczoraj wysmarowałam się to oliwką z Rossmana i darłam po udach szczotką do masażu - żeby poprawić krążenie
Stary 2012-11-06, 14:13   #292
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jak odstawiłam herbatę to mdłości w dużej mierze ustąpiły.
A jak się nie daj Bóg skusze na nią to mdłości są...
Drogą dedukcji...
U mnie jedna może być (czasem nawet nie), ale drugiego kubka nigdy nie dopiłam. Teraz dolewam soczek malinowy 100% maliny (tatuś mi przywiózł) i mogę pić.

Stary 2012-11-06, 14:18   #293
lonely_lady
Zakorzenienie

Musiałam troszkę popracować, chwilkę mnie nie było, a tu już tyle nadrabiania

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

:
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
niespodzianka niespodzianką ale ja sobie nie wyobrażam dowiedzieć się aż tak późno
zależy jaki kto prowadzi tryb życia. Z jednej strony fajnie, bo mniej stresu.. A z drugiej jednak w ciąży powinno się uważać na niektóre rzeczy- chociażby wspominany alkohol, leki, intensywne treningi..

Cytat:

lece poczytac
wczoraj o tym pisałyśmy. W pracy to mam normalnie na biurku, ale w domu zawsze leżę w łóżku, półsiedząco z lapkiem na kolanach.. mamy półeczkę na łóżko, ale jest ciężka i tylko Tż ją czasem zakłada.. ostatnio bardzo rzadko

Cytat:
Już po Zjadłam skromnie i powolutku co by nie prowokować wymiotów i chyba poszło gładko
dobrze, że się udało

Cytat:
No to spadam
Włączę sobie jakąś energetyczną muzykę i do roboty...
Przyjemnego sprzątania nie przemęcz się za bardzo

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:20   #294
Katate
Raczkowanie

hejka
Ja też uwielbiam spać na brzuchu, ale staram się zmienić ten nawyk.

Dzieczyny ja od 3 dni nie jem słodyczy a Was teraz na torty wzięło i jeszcze ptasie mleczko no ale będę silna, wyczerpał się limit kg do przytycia jak narazie

W ogóle zmianiam powoli sposób jedzenia, bo już mnie mój wygląd załamał Jak zobaczyłam zdjęcia z poprzedniej ciąży to się prawie popłakałam, miałam taką cudna piłeczkę z przodu i tyle.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:24   #295
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Kobiety lecę teraz co nieco ogarnąć chałupę a później jeszcze załatwić parę spraw na mieście. Mam do Was jeszcze jedno pytanko. Ostatnio zauważyłam, że na pupie i udach zaczyna gromadzić mi się cellulit Wcześniej go nie miałam, albo po prostu nie był widoczny bo dużo ćwiczyłam i wcierałam różnego typy specyfiki (kosmetyki z tołpy są bardzo dobre - szczególnie te globalne reduktory cellulitu, jakieś maseczki z morza martwego itd.) no ale przez ciąże odpuściłam to i to. Jestem w miarę szczupła bo przed ciążą przy wzroście 163 ważyłam 50 kg, ale ten cellulit mnie przeraża Chciałabym go jakoś ograniczyć. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Wczoraj wysmarowałam się to oliwką z Rossmana i darłam po udach szczotką do masażu - żeby poprawić krążenie
Organizm gromadzi wodę - stąd cellulit. Pijesz za mało, albo za słono jesz
Ja mam tendencję do zatrzymywania wody, tak mi zostało po tabletkach anty i jak zapominam dużo pić to zaraz mi wywala - no też więc teraz mam i śmigam ciągle z piciem, bo ogólnie to i tak suszy mnie...

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
U mnie jedna może być (czasem nawet nie), ale drugiego kubka nigdy nie dopiłam. Teraz dolewam soczek malinowy 100% maliny (tatuś mi przywiózł) i mogę pić.
Może to też zależy od typu herbaty?! Choć taka hmm fusowa z herbaciarni jakaś z kwiatami i owocami też tak średnio mi podchodzi. Chyba przerzucę się na zieloną choć nie lubię, blech...Ale taka lżejsza mi się wydaje
A i jeszcze niestety czekoladka, słodkie...A jestem słodkoholikiem, a teraz nawet kosteczxki czeko nie mogę tknąć, bo podświadomie wiem, że będzie mi niedobrze.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-06 o 14:25
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:27   #296
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja widziałam gdzieś w sklepie specjalne kremy antycelulitowe dla kobiet w ciąży, ale nie używałam osobiście. Masaże też są specjalne, ale nie wiem czy o takim działaniu też.
Ja też zauważyłam, że znacznie bardziej skóra mi się wysusza, więc smaruję i tyle.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:30   #297
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie super do jakiego lekarza idziesz?

On nie mógł Ci zmierzyć tego?

A ze mnie gapa bo nie zauważyłam, że tam Ci odpisałam
Raz jeszcze witaj i nic się nie martw tym kwasem ile dzieciaczków to wpadki, mamy na pewno nie brały kwasu wcześniej bo i po co, skoro nie planowały? Będzie dobrze Poznałam na wizażu dziewczynę, która dopiero się dowiedziała o ciąży a rodzi na początku stycznia!! Także Twoja sytuacja nie jest najgorsza
Cytat:
dla mnie by była super-niespodzianka. ile to niepotrzebnych stresów mniej! był czas, że wydawało mi się to nieprawdopodobne nie wiedzieć że jest się w ciąży ale obecnie przy całej gamie problemów hormonalnych są osoby które dowiadują się całkiem późno. najwspanialsze jest to, że mimo tych wszelakich problemów, dzieci rodzą się silne i zdrowe.
mam taką znajomą, która do 6 m-ca miała co miesiąc regularne krwawienie, a kiedy miesiąc później nie dostała tego okresu, to się okazało że jest w ciąży - a to był już 7 mc
Ale Szczęściary jak ja bym tak chciała - dowiedzieć się, ze za 2 miesiące urodzę Dzidzię

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
hejka
Ja też uwielbiam spać na brzuchu, ale staram się zmienić ten nawyk.

Dzieczyny ja od 3 dni nie jem słodyczy a Was teraz na torty wzięło i jeszcze ptasie mleczko no ale będę silna, wyczerpał się limit kg do przytycia jak narazie

W ogóle zmianiam powoli sposób jedzenia, bo już mnie mój wygląd załamał Jak zobaczyłam zdjęcia z poprzedniej ciąży to się prawie popłakałam, miałam taką cudna piłeczkę z przodu i tyle.
A ja wcale nie mogę jeść słodyczy, bo zaraz mi niedobrze. W sumie to chyba się cieszę, bo przed ciążą pochłaniałam ogromne ilości co też poskutkowało kilkoma kilogramami a teraz od 2 miesięcy nic

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze luteinę na podtrzymanie ciąży? Mam takie uderzenia gorąca, jakbym normalnie w menopauzę wchodzila i zastanawiam się czy to od tej luteiny
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:31   #298
nuna2
Zakorzenienie

ja znalazłam sposób chyba.. przyciagam krzesło maksymalnie d wersalki na ktorej leze na boku... a tak to opierałam na kocu i uda lub brzuchu... ale w miare daleko i w smie za długo tez nie leze...

skończyłam czytać ,,Anioła Stróża" Sparksa
Stary 2012-11-06, 14:32   #299
xal
Zakorzenienie

Cellulit to taka przymusowa ozdoba kobiety Ja się pogodziłam z tym, że to paskudztwo nigdy nie zniknie.
Któraś podawała sprawdzone masło do ciała na ciążę ... albo cokolwiek innego sprawdzonego poproszę żeby sobie ograniczyć zbędne dodatki do cellulitu bez rozstępów ...
Pytałam w superpharmie i oczywiście polecano mi takie 100-160 zł a ja wolę sprawdzone.

Stary 2012-11-06, 14:41   #300
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Zapomniałam Wam powiedzieć, kupiłam sobie piwko 0,0% Weszłam do sklepu i poprosiłam piwko bezalkoholowe, z jak najmniejszą ilością alkoholu i Pan powiedział, że ma takie w ogóle bez. To zaszalałam. Butelka 4,20 zł. Jak przetestuję to napiszę czy warto.
ja na urodziny chcę sobie sprawić winko bezalkoholowe. tylko muszę przy najbliższych większych zakupach zobaczyć czy to w ogóle jest dostępne po sklepach czy trzeba zamawiać przez internet

Cytat:
Napisane przez xal
Ja się pogodziłam z tym, że to paskudztwo nigdy nie zniknie.
mi swojego czasu znikło po tym jak zaczęłam regularnie jeździć na rowerkach stacjonarnych. teraz jeżdżę tylko raz w tygodniu i to z mocnym ograniczeniem przy kontroli tętna więc powoli dziadostwo zaczyna się wykluwać.

Cytat:
Napisane przez nuna2
skończyłam czytać ,,Anioła Stróża" Sparksa
i jak ci się podobał? ja ostatnio czytałam "wybór" i "ślub" Sparksa. tylko że one mnie tak wciągają, że znikam dopóki nie skończę i zawsze płaczę w którymś momencie.

Cytat:
Napisane przez Katate
Dzieczyny ja od 3 dni nie jem słodyczy
podziwiam, bo ja nie mam takiej silnej woli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości