Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 14:49   #1591
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

czesc czolem, na szybko bom pisze cv :P
U nas wszystko ok, Szymon wybral sie z tata na spacer, a ja w domu. Bloga cisza. Ale juz by ten moj TZ isc do pracy :P

Patik u nas wysypka byla,ale mielismy jeszcze wysoka teperature i czerwone gardlo
Stary 2012-11-06, 14:49   #1592
DDewik
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Hej mamuski

Z gorszych wiadomości - Lila ma katar... męczy bidulke..

Z lepszych - mamy kolejną "piątkę" górną.
Znaleźliśmy mieszkanie dla brata i wczoraj kupilismy nowy samochodzik teraz musimy jeszcze sprzedać naszego staruszka
A katar od zębów?
Super ze brat ma mieszkanko
My tez szukamy samochodu, ale to co nam sie podoba- to daleko trzeba jechac(do Niemiec, Austrii)

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
dziś nastał dzień sprzątania, ale od rana coś się nie składa... "wszystkie kary na mnie idą"
TŻ wyjechał w 2dniową delegację o 5:30, o 7:30 dzwoni do mnie: "Tyyy mam u siebie w aucie fotelik..." złość mnie ogarnęła ale spoko, postanowiłam pożyczyć od koleżanki, koleżanka zaanagażowała w to brata męża, bo sama leciała do pracy, więc ja dzwonię do brata męża koleżanki, że już jadę, po czym wsiadam do samochodu, a ten ledwo zipie... czyli nie zipie... akumulator padł... ale spoko wzięłam od taty samochód, przywiozłam fotelik. Tata pozałatwiał sprawy, no to odpalamy mojego, tata poszedł odpalić w sensie... a mamy taki głupi alarm, że trzeba nacisnąć skryty guziczek żeby nie wył i trzeba to robić za każdym razem jak się drzwi otworzy, słyszę z parkingu że wyje na całe osiedle eh, ale tata jakoś się uporał, ubrałam małego i wyszłam. No i pojechali... mam nadzieję, że starczy im paliwa ale w sumie kontrolka jeszcze się nie świeciła to powinni dojechać...
i taka historia od rana, a na dodatek jak tylko samochód z Jasiem zniknął z pola widzenia ogarnęła mnie tęsknota... wiele razy zostawał z dziadkiem, ale zawsze to ja gdzieś wychodziłam, a teraz weszłam do domu, zabawki porozwalane, a Jasia nie ma
jem śniadanie ( w końcu mi się należy ) i zabieram się za to sprzątanie, żeby jak najszybciej jechać do Jasia
Ale miałas ranek, mnie juz po tak rozpoczętym dniu nikt by do sprzątania nie zaciągnął

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hejka.

Dzisiaj jestem totalny zombiak Spalam może3 razy po 1o min. Domka znowu zębiska męczą. Myślalam, że chwilę odetchniemy a jednak nie.
Oczywiście w parze wrocil katar
Bidulki dwa
U nas tez zęby pełną para się pchają(górne trojki i ostatnia 4), obgryzł znow cale łozczeko A czy wasze dzieci tez taka maja ze przy wychodzeniu ząbków maja czerwony policzek(zalezy z ktorej strony ząb idzie) i suchy?(Borysek tak ma)
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej!

I ja czytam, ale nie mam weny.
A raczej mam wnerwa.
Wszystko mnie wkurza i denerwuje...

Na czele z młodym.

Czasem bym rozszarpała cały świat.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Bez problemu Te foteliki, bądź co bądź, są do 13 kg i większość dzieci do tej wagi wcale nie jest za wysoka czy za potężna, żeby się tam zmieścić Tyle, że wiadomo - wolą przodem.

Dzień dobry
Dziś noc lepsza, pewnie przez nurofen, bo dałam pierwszy raz od jakiegoś czasu. I tylko jedna pobudka była, o 2, i tylko na ok. 20 minut. A potem spanie do 8.30
My zmienilismy fotelik jakos w czerwcu, bo Boryskowi główka już wystawała
U nas tez nocka lepsza dzisiaj, bo tylko jedna pobudka była(koło 24),spalismy do 9(ale o 6 podudka na mlelko byla, dawno tyle moje dziecko nie spalo

Cytat:

A to Domek z wczoraj
Uroczy Chłopczyk, mały przystojniakA jaką ma śliczną czapkę

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
B waży ok 10 kg. jest strasznie drobny ale wysoki.kiedyś zrobię mu zdj w pampie.

Laski w tym tyg będę mieć wózek do testowania na 2 tyg nie mogę się doczekać mam nadzieje ze nie wpadnie mi w oko
Nasza testerka wózkowa
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:55   #1593
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
My tez szukamy samochodu, ale to co nam sie podoba- to daleko trzeba jechac(do Niemiec, Austrii)
o matko Wy też! ja mam juz dosc tych poszukiwań

Natka a Ty sprzedałaś juz fure?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:59   #1594
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Bidulki dwa
U nas tez zęby pełną para się pchają(górne trojki i ostatnia 4), obgryzł znow cale łozczeko A czy wasze dzieci tez taka maja ze przy wychodzeniu ząbków maja czerwony policzek(zalezy z ktorej strony ząb idzie) i suchy?(Borysek tak ma)
my własnie mamy suche policzki i raz na jednym raz na drugim plamę czerwoną, taką krostowata troszkę
przestałam mu dawac mleko (pisałam o tym) bo chciałam sprawdzić czy to aby nie mleko krowie go uczula
ale teoria że ma to związek z zębami jest ciekawa, będę obserwować
Stary 2012-11-06, 15:10   #1595
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

jestem żyję jest ciocia wiecie więc co u mnie

nadrabiam jestem na 45!!

Żbik chory
Zdrówka dla Żbika

Fajne te rajstopki, cena tez super!Jam mam z Wola i Lidla-są bardzo fajne.
Cytat:
Aga otóż to!
Wczoraj jakaś pani w biedrze przy kasie pytała się go jak ma na imię ( a on NIC nie mówi jeszcze ) na domiar tego smoczek w buzi i tak jak piszesz, w ogóle dzidziustiowaty na maksa on jeszcze jest.

Właśnie chyba masz rację, on chce tak robić, ale ja go zawsze drę na siłę, bo mi się nie chce czekać tyle czasu. Ale chyba będą robiła jak mówisz, bo padnę w połowie drogi z nim na rękach.
Wiesz Marinko do mojego tez gadaja w sklepie kasjerki i czekaja na odpowiedz, a Borysek krzyczy"Amba", ostatnio bardzo lubi mówic to słowo
Tez nie mam sily go już nosic po schodach(a on jeszcze nie umie wchodzic), czasami mu pozwalam na czworka wchodzic, jak juz nie mam mocy i mam wielka siatę z zakupami

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
my własnie mamy suche policzki i raz na jednym raz na drugim plamę czerwoną, taką krostowata troszkę
przestałam mu dawac mleko (pisałam o tym) bo chciałam sprawdzić czy to aby nie mleko krowie go uczula
ale teoria że ma to związek z zębami jest ciekawa, będę obserwować
Wiesz Kolinko ta czerwień to na pewno ma zwiazek z zebami, ale tez zastanawia mnie ta suchość policzka-i nie wiem czy jest to spowodawane tym ze czasami je ode mnie platki na mleku krowim(zje swoja owsianke na wodzie, a potem moja chce) czy od zebów?Jutro idziemy na szczepienie to zapytam pediatrę.
Stary 2012-11-06, 15:15   #1596
agawoo
Zakorzenienie

Witam
Nie nadrobię, zdycham na ból głowy, siedzę w nowym biurze na kartonach, biura po budowie jeszcze nie posprzątane :/
Nie mam Was kiedy czytać, bo w domu nie mogę nawet podejść do komputera
Amelka ma ospę
Dopiero co była chora, a już kolejna choroba .. Gdzie ona to złapała? Nikt nas nie odwiedzał Martwię się i mam dość

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:19   #1597
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz Kolinko ta czerwień to na pewno ma zwiazek z zebami, ale tez zastanawia mnie ta suchość policzka-i nie wiem czy jest to spowodawane tym ze czasami je ode mnie platki na mleku krowim(zje swoja owsianke na wodzie, a potem moja chce) czy od zebów?Jutro idziemy na szczepienie to zapytam pediatrę.
to napisz później co ci powiedziała

Dawid dokładnie w tej samej postaci pochłaniał mleko krowie, w owsiance - początkowo mnie podkradanej, ale później robiłam tylko dla niego
ostatnio mieliśmy taki okres że nic nie chial jesc, nic konkretnego, obiadu nie ruszył parę dni, ale owsiankę zawsze, więc już to podawałam, byle by coś zjadł
z karmieniem u nas kiepsko ostatnio
Stary 2012-11-06, 15:30   #1598
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Buty - w sklepie mierzyliśmy i 22 i 21. Chodził w nich tak samo. Z tym że, jak mierzyliśmy samą wkładkę, to było widać, ze w 21 ma 1-2 mm luzu. A w 22 tego luzu było ok. 7-8 mm. Czyli tak jak zalecają wszyscy.
Nie przyszły jeszcze niestety. Myślę, ze dziś lub jutro.
A Primigi bajka, to prawda

Dzień dobry
Dziś noc lepsza, pewnie przez nurofen, bo dałam pierwszy raz od jakiegoś czasu. I tylko jedna pobudka była, o 2, i tylko na ok. 20 minut. A potem spanie do 8.30
dzięki, napisałam do sklepu, żeby mi podali rzeczywistą długość wkładki, po południu jeszcze raz Haniutkowi zmierzę stopę i zamawiam, jak na razie wychodzi na to, że jednak 21
- fajnie, że noc lepsza

Cytat:
A to Domek z wczoraj
słodziak mam na klatce taki sam gres

Kolina co za poranek dobrze, że nic się Wam nie stało
a o rajstopkach z Calzedoni słyszałam dobre opinie - muszę Majce kupić, niech potestuje

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy możecie polecić jakieś maty wodne do pisanie dla dzieci?
sprawdzę dokładnie w domu jaką mamy, bo jakoś nie mogę teraz znaleźć w sieci. Bardzo fajna jest, ale Hania jak na razie najbardziej lubi wysysać wodę z końcówki pisaka

Cytat:
Żbik chory
zdrówka dla Żbika

Cytat:
Mój ma równo 15 kg, tyle samo ( ok 14-15 kg ) od jakichś 3 m-cy. Jest szczupły chłopak, ale ubity. Wysoki i ubity. Ja to już nie mam siły go podnosić. Ważę jakoś trochę ponad 50 kg i naprawdę nie mam siły. A najgorzej jak trzeba go w zimowych ciuchach znosić i wnosić ze schodów z bloku.
Nie różni się wzrostem i wagą od dzieci 3,3-5 letnich. Serio.
wow, no to masz co dźwigać ja jak podnoszę moje 21kg szczęścia to mój kręgosłup macha białą flagą

Cytat:
kobitki takie okrąglutkie, bioderka, cyc, kobiece bardzo i eksponują to, nie tuszuja krągłości
bardzo naturalnie u nich to wygląda

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
ale jak bym miała 50, to do banku i z odsetek byśmy żyli hehe
mamy taki sam plan

aaa i potwierdzam Mondziaki to super samochody i mają super bagażniki czyt odpowiednio pojemne, w innych samochodach nie mogę się pomieścić ja w ogóle kocham fordy
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:36   #1599
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Bidulki dwa

artur tak miał, ponadto był aż spuchnięty

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:36   #1600
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Witam
Nie nadrobię, zdycham na ból głowy, siedzę w nowym biurze na kartonach, biura po budowie jeszcze nie posprzątane :/
Amelka ma ospę
Dopiero co była chora, a już kolejna choroba .. Gdzie ona to złapała? Nikt nas nie odwiedzał Martwię się i mam dość
biedna Amelka i biedna Ty może jak poprzednio była chora gdzieś w przychodni coś złapała tylko dłużej się wylęgało w końcu to ospa wietrzna
a jak Wam minęły wolne dni? plan "wytulania" zrealizowany?
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:47   #1601
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

przy mojej ręce do zakupów, w mig bym wydała sporo (no ale ja też innym sporo kupuję, więc to nie do końca takie snobistyczne )
ale na pewno na jakąś lokatę tez by poszło
ech, jak fajnie tak pomarzyć
Dobrze, że za marzenia nie karają
Cytat:
A od czego ta gorączka???
nie wiem, za teraz gardło mnie bardzo boli...
w sumie dwie noce się męczyłam( tak jak dziewczyny)
Stary 2012-11-06, 15:50   #1602
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
biedna Amelka i biedna Ty może jak poprzednio była chora gdzieś w przychodni coś złapała tylko dłużej się wylęgało w końcu to ospa wietrzna
a jak Wam minęły wolne dni? plan "wytulania" zrealizowany?
Tak, plan zrealizowany Spacerki, przytulanki i zabawa z mamusią
Moja dzidziusia cala w kropki Tak podejrzewam, że gdzieś w przychodni to złapała, ech ..
Oby łagodnie przeszła

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:53   #1603
ela_86
Wtajemniczenie

o matko 3 strony
mam przerwę w sprzątaniu to nadgonię, bo potem nie nadążę

Cytat:
czesc

my też szybko zmieniliśmy, wyraźnie miał ciasno i nóżki wystawały, zaczął je mieć podkurczone bo siedzenie przeszkadzało

poranek pełen atrakcji
ale jak widze wypoczywasz sobie, a plany sprzątaniowe?
kibicuję ci

chyba te foteliki mają różne pojemności bo my od 6-7 miesięcy strasznie ciasno mieliśmy, w kurteczce to normalnie ramionka aż do przodu, nie leżał wygodnie
no i nóżki podkurczone o siedzenie
przesiedlismy sie do kinga w kwietniu
nie mielismy wtedy jeszcze 10kg jak pisała ela, ze byc powinno
rano trochę za długo zmajaczyłam przy kompie, ale od 11 do tej pory bezustannie sprzątałam jestem więc z siebie dumna i tak jak Jaś sobie sam bije brawo jak coś fajnego zrobi tak i ja sobie biję

kuchnia na błysk, duuuuuużo śmieci do wyniesienia, puste miejsce nawet w szafkach się wyłoniło

pokój ogarnięty, teraz zaraz dywan będę prała, pranie rozwieszę i chyba tyle, pędzę do Jasia, ale z tego co wiem to całkiem mu tam dobrze skoczę jeszcze na zakupy do Rossa, a jutro rano przyjeżdżam i sprzątnę resztę oczywiście najpierw zajrzę tutaj

co do tych 10kg nie wiem nawet czy to gdzieś wyczytałam w instrukcjach, czy Pan w sklepie mówił, czy skąd, nie pamiętam, ale niby że tak jak ma 10kg to może jeździć przodem do kierunku jazdy. Nawet w sumie tak na chłopski rozum to się zgadza, bo jak jedzie tyłem to przy hamowaniu tylko wtula się w oparcie, a jak przodem to leci do przodu to jak jest za mały to może być kiepsko, może ta waga to tak orientacyjnie na wiek, mój osiągnął tą wagę szybko...

Cytat:
Kolina
wózek Mamas & Papas Mylo
ja się udzielam jeszcze na innych forach min wózkowych i mnie wybrali

Cytat:
ciekawa sprawa
ile to trwa?

ja mogłabym testować jedzenie wie ktoś o takich testach???
i ciuchy też i auta i może jakies wycieczki.... dłuuuga lista
polecam ☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl trzeba być cierpliwym, ale co jakiś czas coś się trafi, ja w zeszłym tygodniu dostałam paczkę z sokami, przecierami pomidorowymi, groszkiem kukurydzą ( chodziło o to, że w kartonie są i bez konserwantów dlatego takie różne) i fajne magnesy na lodówkę

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
blondynka - z twoim doswiadczeniem wózkowym to sie nie dziwie ze cie wybrali

ja tez bym potestowala cos jedzenie, piwo jestem w jakims tam programie na marketing szeptany (street com. pl) i czasem mnie do czegos wybiora. m.in. pierwsze duplo stamtad dostalam i sie zaczelo...
czasem trafi się "coś porządnego"

Cytat:
Mój ma równo 15 kg, tyle samo ( ok 14-15 kg ) od jakichś 3 m-cy. Jest szczupły chłopak, ale ubity. Wysoki i ubity. Ja to już nie mam siły go podnosić. Ważę jakoś trochę ponad 50 kg i naprawdę nie mam siły. A najgorzej jak trzeba go w zimowych ciuchach znosić i wnosić ze schodów z bloku.

A mi już lepiej, jem zupę pomidorową właśnie.
wow, myślałam, że mój jest wielki ze swoimi 13kg a tu proszę jaki gigant najśmieszniejsze, że my też wszyscy chudzi, śmieją się, ze chociaż dziecko nadgania za nas tak myślę, że od stycznia tylko 3kg przytył.... to chyba nie za dobrze teraz się kapnęłam dopiero...
Stary 2012-11-06, 15:56   #1604
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
generalnie nie, a jeżdze nim 14 lat - bo tyle staruszek ma
może zimą pod górę narzekam, przy tej długości lepszy byłby napęd na tylną oś, no ale raz lepsza przednia, raz tylna, więc najlepiej jakby było na 4
mojego taty auto ma na tylną oś i zimą lepiej mi się nim jeździ
ten jest z 2005r ale model 2006.
Zobaczymy jak u nas sie sprawdzi

Cytat:
A Mondeo będziesz zadowolona My mamy trzy i je kochamy Na żadnym się nigdy nie zawiedliśmy
Kombiaka m3 jest mój i ma kopa jak marzenie I tyyyyyyyyle miejsca. Super wóz. A diesel czy benzyna?
Dieselek 2,2 pojemność i 151PS. Kopa ma to fakt, w porównaniu do naszej vectry 1,6 benzyna... czułam się jak w samolocie jak tż wcisnął gaz
No i może w końcu nie będzie problemu z pakowaniem jak jedziemy do pl
Cytat:
kurde, podniosłam Dawida i coś mnie w pachwinie ukłuło, jak idę to przy stawaniu na prawą nogę dalej kłuje, coś sobie naciągnęłam? :?
uu ;/ pewnie coś naciągnęłaś delikatnie
Cytat:
A katar od zębów?
Super ze brat ma mieszkanko

czy wasze dzieci tez taka maja ze przy wychodzeniu ząbków maja czerwony policzek(zalezy z ktorej strony ząb idzie) i suchy?(Borysek tak ma)
Sama juz nie wiem czy od zebów czy lekkie przeziębienie bo chrypke tez miała.

To jakiego samochodu poszukujecie? teraz pójdzie fala samochodów na wschód bo w większości miast wprowadzają plakietki - będzie można wjechać do miasta tylko mając zieloną (niskie spalanie).

Zaczerwieniony policzek to typowy objaw ząbkowania z tego co czytałam
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
o matko Wy też! ja mam juz dosc tych poszukiwań
A Wy czego poszukujecie? ciekawska jestem :P
Cytat:
Witam
Amelka ma ospę
Ojoj biedna Amelcia... jeden plus, że będzie to miala już za sobą :glaszcze:
Cytat:
aaa i potwierdzam Mondziaki to super samochody i mają super bagażniki czyt odpowiednio pojemne, w innych samochodach nie mogę się pomieścić ja w ogóle kocham fordy
Kurcze to teraz rozwiałyście moje wątpliwości

Tż chciał jeszcze mazde 6 kombi, ale wszyscy mu odradzali.. ja chciałam focusa kombi, w koncu padło na mondeo

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 16:06   #1605
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde, podniosłam Dawida i coś mnie w pachwinie ukłuło, jak idę to przy stawaniu na prawą nogę dalej kłuje, coś sobie naciągnęłam? :?
połóż się na trochę, odpocznij, rozluźnij ja tak miałam w ciąży jak spadła masa śniegu, tramwaje stanęły, samochody w korku i z 1,5 godziny przedzierałam się przez zaspy na piechotę do domu... wtedy tak mnie bolało, aż się bałam, że głupia jestem żeby w ciąży takie rzeczy robić, ale poleżałam odpoczęłam i przeszło, było spoko

Cytat:

Ale miałas ranek, mnie juz po tak rozpoczętym dniu nikt by do sprzątania nie zaciągnął
też miałam wątpliowści, no, ale jak już chata wolna to ruszyłam toto..

Cytat:
Witam
Amelka ma ospę
o kurczaki no to powodzenia, oby szybko przeszło

dzięki wszystkim za pomoc z siuśkami, pobieranie będzie w czwartek dopiero, mam nadzieje, że wszystko bedzie odbrze i nic nie urośnie w posiewie, bo jak tak to chyba nie wyrobimy się do wizyty ale nic nie wskazuje na kiepskie wyniki na szczęście

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-11-06 o 16:07
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 16:16   #1606
zanetaa88
Zakorzenienie

Telik dziękuje,książkę sobie zamówię

SOKOWIRÓWKA- Ja mam zwykła i tanią firmy selecline. Ale teraz kupiłabym sokowirówkę na korbkę o taką-> klik kiedyś oglądałam jakis program i najlepszy sok zrobiła właśnie ta sokowirówka. Nie wiem jak to by było z sokiem marchewki,ale to kwestia doczytania.

Ja ostatnio zrobiłam własnie z marchewki pomarańczy i jabłka uwielbiam takie soki !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 16:17   #1607
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
ten jest z 2005r ale model 2006.
Zobaczymy jak u nas sie sprawdzi

Dieselek 2,2 pojemność i 151PS. Kopa ma to fakt, w porównaniu do naszej vectry 1,6 benzyna... czułam się jak w samolocie jak tż wcisnął gaz

To jakiego samochodu poszukujecie? teraz pójdzie fala samochodów na wschód bo w większości miast wprowadzają plakietki - będzie można wjechać do miasta tylko mając zieloną (niskie spalanie).

Tż chciał jeszcze mazde 6 kombi, ale wszyscy mu odradzali.. ja chciałam focusa kombi, w koncu padło na mondeo
My szukamy własnie Mazdy 6, Toyte Avensis,Toyte Verso lub Honde(wszystko w kombiaku, tak 2005-2007).
A czemu Mazde mu odradzali to dobry samochód?
My teraz mamy Toyte Carine Kombi(97r.), swietny samochód i na pewno go nie sprzedamy.Musimy miec drugi , bo wracam do pracy i na jakies wyjazdy dłuższe to przydałby sie nowszy samochód, bezpieczniejszy(z poduszkami).
A gdzie Ty mieszkasz Agula?
Stary 2012-11-06, 16:20   #1608
Natka_
Zakorzenienie

Dziękujemy cioteczki
Wszyscy jak przyjeżdżają do nas, a widzieli wcześniej Domka na zdjęciach, mowią ze w rzeczywistości to taki chudziutki jest On ma pyzatą buźkę, może dlatego wydaje się Wam taki duży. Mam tu na osiedlu kilka znajomych mamusiek z dziećmi w podobnym wieku, to moj Domek jest raczej z tych mniejszych. Nawet taki mlodszy o miesiąc Michaś jest od niego większy.
Dominik jest caly czas w ruchu, on się nie zatrzymuje, serio. Spala wszystko, bo je normalnie
Czasami mu nie zakladam pampersa, wtedy to już w ogole ta pupcia taka chudziutka.

Cytat:
Laski w tym tyg będę mieć wózek do testowania na 2 tyg nie mogę się doczekać mam nadzieje ze nie wpadnie mi w oko
Wozkomaniaczka

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Brumku i JustPi dziękuję Tak się martwię o Idę.... oby nie złapała tego paskudztwa, mam nadzieję, że szczepionka na rota ją ochroni.
Brumku widzę, że noc Tymka dziś dużo lepsza.
Oby się nie zarazila

Cytat:
my dzis wstalismy wczesniej niz zwykle, ja bylam oddac krew i mocz do badan, a w piątek połowkowe... ale czas leci
kciuki

wracalam w lekkim napieciu bo jakas nerwówka byla na ulicy, jeden gosc prawie wjechal mi w bok od strony Dawida, bo sie zgadal przez telefon i w ostatniej chwili zmienial pas na siłę
potem jakies ciezarowe sie zaklinowalo i cofalo nie baczac ze auta z anim stoją, trąbienie machanie rękami by stanal, ja na szczescie nie bylam za nim, tylko z boku to obserwowalam
szkoda ze tak wczesnie bylo bo jeszcze galerie byly zamkniete, a chcialam wstapic do h&m (dalej na polar poluję ) i do rossa bo mam całą listę zakupów

skoro zakupy w galerii sie nie udały to rano na all obkupiłam się w rajstopki dla Dawida, sobie też wzięłam
Faktycznie nerwowy poranek mieliście. Dobrze, że udalo się unikąć stluczki
Kolinko, ja jutro będę w Ch, mogę zobaczyć dla Was za tym polarkiem, jaki rozmiar Dawidek nosi?

Cytat:
B

jestem żyję jest ciocia wiecie więc co u mnie
Ooo masz Ci! Zdrowka dla Żbiczka
A ciotkę może jakoś da się wypędzić? Potraktuj ją swoja helgą!

Cytat:

A mi już lepiej, jem zupę pomidorową właśnie.
Faktycznie duzy Igorek

Cytat:
Natka ale Dominek elegancik. Świetną ma kurtkę. U nas też są te kulkolandy, ale drogie piekielnie, za 30 min jest 8 zł, a za godzinę chyba 12. Drogo.
U nas podobnie cenowo. Narazie wchodzimy za darmo, ciekawe jak dlugo

Cytat:

O tak, ospałość to u nas przy zębach norma

Małe biedactwo
O twoje klawisze spytam się męża, jak wróci.
Domek jest cudnym chłopcem Ma takie bystre spojrzenia, a jednocześnie słodką, całuśną buzię Jak mój Tymuś
- Faktycznie tych pufek nie ma już
-Domek walśnie ma 3(!) drzemkę
-Bylabym wdzięczna
-

Cytat:
Bidulki dwa

Uroczy Chłopczyk, mały przystojniakA jaką ma śliczną czapkę
Policzek nie,ale ucho wiecznie naderwane, bo jak idą zęby to Dominik rwie uszko,aż do krwii...
- odgapiliśmy od Boryska.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Natka a Ty sprzedałaś juz fure?
Tak

Cytat:
słodziak mam na klatce taki sam gres

-
Aleś Ty spostrzegawcza
- Coraz więcej mondeomaniaczek
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 16:29   #1609
Natka_
Zakorzenienie

Widzę, że na forum wielkie poszukiwanie samochodow. Niestety teraz bardzo trudno kupić dobry samochod, trzeba szukać, szukać, szukać...

Cytat:
Moja dzidziusia cala w kropki Tak podejrzewam, że gdzieś w przychodni to złapała, ech ..
Oby łagodnie przeszła
Ojj bidula
My w lutym przechodziliśmy
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 16:38   #1610
iustyna1
Wtajemniczenie

Hej witam ja i mój katar (i katar Zuzy i Tż ) przez złe samopoczucie nawet kompa ostatnio nie odpalam. Nie piszcie dużo

Shira poszczuj bestią ciociunię pieskiem, nie Żbikiem oczywiście.

JustPi pokaż dziewczynki
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 17:15   #1611
ela_86
Wtajemniczenie

Shira nie znam historii, ale wnoszę, że jest ossstro oby szybko pojechała

co wchodzę do kuchni to ogarnia mnie samozachwyt tak tam pięknie i czysto i wszystko poukładane ehh

i pokój tak samo, ale tu jeszcze jutro w szafkach robię rewolucję. Dywan uprałam, ale nie widzę zbyt duzej różnicy.... moze jak wyschnie będzie widać? cóż, przynajmniej odświeżony

zbieram się do Jasia może zajrzę z telefonu wieczorkiem, a jak nie to życzę spokojnej (przespanej) nocki i do rana
Stary 2012-11-06, 17:19   #1612
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Ale naskrobalyscie jak tylko odeszlam od kompa...

Agawoo zdrowka dla Amelki! Oby tylko lagodnie ja przeszla
Justyna dla Was takze!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 17:23   #1613
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
My szukamy własnie Mazdy 6, Toyte Avensis,Toyte Verso lub Honde(wszystko w kombiaku, tak 2005-2007).
A czemu Mazde mu odradzali to dobry samochód?
My teraz mamy Toyte Carine Kombi(97r.), swietny samochód i na pewno go nie sprzedamy.Musimy miec drugi , bo wracam do pracy i na jakies wyjazdy dłuższe to przydałby sie nowszy samochód, bezpieczniejszy(z poduszkami).
A gdzie Ty mieszkasz Agula?
Nas ostrzegali strasznie przed mazdą, tania w zakupie, droga jesli coś się psuje... do tego mają strasznie slabe silniki, w sensie podatne na uszkodzenia - ponoć dosyć często pada własnie silnik... musiałabym dokładnie dopytać tż jeśli chcesz oczywiscie
On pracuje przy budowie samochodów ciężarowych itp więc mają tam kilku mechaników, również od osobówek... wiem, że rozmawiał z gościem który robi przeglądy i też nam odradzal
za 3tys euro kupisz już mazde w bardzo dobrym stanie, akurat szukaliśmy w tych rocznikach No i tak jak pisałam teraz dużo samochodow wywożą do polski przez te plakietki wlasnie.
Mieszkam w zachodnich niemczech - NRW
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Hej witam ja i mój katar (i katar Zuzy i Tż ) przez złe samopoczucie nawet kompa ostatnio nie odpalam. Nie piszcie dużo

Shira poszczuj bestią ciociunię pieskiem, nie Żbikiem oczywiście.

JustPi pokaż dziewczynki
ło mamo ale Was męczy zdrowka!!

Ok lece robić tą lasagne bo chłopaki już pewnie z pracy wracają

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 17:51   #1614
Kolina
Zadomowienie

Natka_, chciałabym 86 z góry dziekuję

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

ela_86, super że plan na dzisiaj wykonany, to jakie masz kolejne punkty do odhaczenia?
Stary 2012-11-06, 18:26   #1615
Lili 83
Zakorzenienie

Witam się ze szpitala
Radek ma nadal mega katar i kaszle. Bidulek strasznie się męczy.
Do tego mnie w nocy też jakieś osłabienie wzięło, nie mam siły nawet chodzić, kości mnie bolą. Najgorzej w kręgosłupie.
Nie wiem jak przetrwaliśmy dzisiejszy dzień....
Jutro mąż zostaje w domu na szczęście.
Konam normalnie. Przechodzę to jak facet grypę

Ja mam tę matę http://allegro.pl/mata-wodna-puzzle-...693789221.html i nie polecam. Dla mnie to totalny badziew. Kawałek dziwnego materiału.
Długo schnie i na środku od składania (składam delikatnie, nic nigdy na niej nie leży) popękała.
Obrazki s a w j.angielskim(to wiedziałam) ale mogłyby chociaż piszczeć czy coś przy dotykaniu.
Do tego cena z kosmosu.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Dziewczyny przy jak wysokiej gorączce nie mogę Radkowi UU podawać?

Mojej oczywiście.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:39   #1616
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Lili wg mnie nie ma takiej granicy, jesli Ty jestes chora i karmisz, to razem z pokarmem przekazujesz malemu przeciwciala. Ja bym karmila, chyba ze po prostu nie masz sil. No ale nie jestem specjalistka, wiec moge sie mylic.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:01   #1617
zanetaa88
Zakorzenienie

Lili kiedyś mi doktorka mi powiedziała,że przy powyżej 40 nie podawać, a tak to swobodnie, bo dziecko łapie wtedy jakąś odporność czy coś takiego.Nie wiem o co chodzi,ale Ja karmiłam nawet jak miała drgawki przy temp.

Carmela co do lasagnie mi też sos wyszedł za rzadki,dlatego dodałam trochę bułki tartej wtedy te mięso tak jakby się zestala a bułki nie czuć i lepiej się kroi

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

DZIEWCZYNY miałam pytać jeszcze,
z jakiej firmy polecacie golarki do włosów i do wąsika ?!
CHodzi mi to że chce kupić taki bajer mężowi
i wiem że gdyby takie coś miał to by coś kombinował z bródką.
Ostatnio a go ścinałam tzn włosy i myslał o kupnie golarki do włosów.
Wiem, że jest coś takiego ale nie wiem na co patrzec...

Stary 2012-11-06, 20:07   #1618
83monia
Zakorzenienie

bialko scina sie przy 40 wiec wtedy... ale wtedy zetniue sie nie tylko z mleka ale i z miesni i sie umiera ale to cie nie dotyczy karm!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:42   #1619
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A Wy czego poszukujecie? ciekawska jestem :P
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
kiedyś oglądałam jakis program i najlepszy sok zrobiła właśnie ta sokowirówka. Nie wiem jak to by było z sokiem marchewki,ale to kwestia doczytania.
wow niezła maszynka, jak z "Piły"

Natka u nas w obu mieszkaniach tez ten sam gres na klatce

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Carmela co do lasagnie mi też sos wyszedł za rzadki,dlatego dodałam trochę bułki tartej wtedy te mięso tak jakby się zestala a bułki nie czuć i lepiej się kroi
a widzisz! a ja zapiekłam taki rzadki, bo Pascal gadał że to po to żeby makaron sie ugotował i doopa była przy krojeniu, rozłaziło sie i byłam zła
(jutro odpalam frytownice :P)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2012-11-06 o 20:43
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 21:07   #1620
zanetaa88
Zakorzenienie

Carmela jak kupiłaś makaron lasagnie w Lidlu to na opakowaniu pisało, że nie trzeba go gotować, bo sam dojdzie w piekarniku. A Ja uważam, że sama mozarella ma dosyć wody w sobie jak i sos beszamelowy no i sos bolonesss

Co do frytkownicy to nie wiem czy Ci pisałam,ale znalazłam jeszcze przepis na mozarelle z panierką wiesz tu chrupkie a tu Ci się ciągnieee cudo. Jak chcesz to mogę Ci dać przepis, bo teraz nie pamiętam jak to się dokładnie robiło a nie chce mieszać, bo z tego co pamiętam wiem że z panierką coś na odwrót się robiło. Na FB się ewentualnie odezwij i jak bd miała chwile to Ci go napiszę.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości