|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Aga
ja bym wybrała Bugaboo Cameleon 3 bo wiem że nigdy takiego nie będę mieć a jestem ciekawa czy faktycznie jest taki fajny |
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostawmy chłopcom tak potężne masy ![]() Ale wiesz, młoda wyglądała na pulchniutką na zdjęciach wcześniejszych. Spadła Ci z wagi?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie umie mowic bo nie ma 2 lat. i tu bab w piaskownicy albo ktos go strofuje bo np. zabiera zabawki jak maly i on na jakies pytania nie odpowiada. i znowu musze tłumaczyc ze jeszcze jest maly itd.marina - mala teraz nic nie jadla z tydzien. poza tym jakos wybiega wszystko i zaczyna byc taka wlasnie patykowata a nie nabita. nózki i rączki ma takie chudziutkie.... poza tym awet w wieku pulchniejszym jak byla to moze max na 50 centylu... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-11-06 o 13:10 |
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina
mój duży też 3,5 roku i ma ok 15kg wzrost ok 105cm. Ale B chyba będzie wyższy od O ale chudszy ![]() zamówiłam te rajty. ide do piwnicy i odpalam piec
|
|
|
|
#1566 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak ejst caly czas Cytat:
a na wczasach duzo mniejsze dzieci chodzily a on raczkowal, ale hiszpanie nizsi niz my, ale i tak się przyglądali z ciekawością że nie chodzi jednak daleko nam do Igiego, on od początku duzy chlopczyk jest
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On przybrał 1kg do 25 maja, czyli 5,5 miesiąca. Wtedy ważył 8800 teraz (prawie) 9800. W te 7 tygodni to 100g ledwo
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Kolinko ale Dawid wyyysoki też. Na zdjęciach wiadać. Jak z tatą siedzi przed tv to jest ttaaaaki długi
A generalnie Hiszpanie są niscy, nie? Włosi też wydają się niewysocy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumku nie wiem, czemu dłonie Choc teraz czuje ramiona ale super odpoczęłam.Agata tez się mieści do kołyski, ale nie chciała na leżąco jeździć, w takim siedzącym to bardzo się cieszy i wygląda przez okno
|
|
|
|
|
#1570 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dobry
ja znowu z doskokuCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ładnie rośnie! Mój TŻ ma takie zdjęcie klasowe z podstawówki, on stoi na podłodze a reszta chłopców w ostatnim rzędzie na krzesłach i są równi
|
|
|
#1571 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynko to moze jeszcze kiedys sie uda, co? Jak nie teraz, to moze sie skusisz na trzecie
i wtedy?Marina oj rozumiem Cie z tym braniem dzieci za starsze. Antek moze nie taki jak Igor, ale tez na tle dzieci osiedlowych jest wiekszy i tez zawsze byl zdziw, ze czegos tam nie robi, a przeciez taki duzy. |
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga to jest właśnie problem, bo generalnie mają podobne zabawki, choć tez mają takie które są po 1 szt. i bywa,że chcą się obie jednocześnie taka bawić- no i wojna jest gotowa . Ale mają też tak,że mają takie same zabawki ale tylko ta jedną się chcą bawić, mimo,że maja dwie identyczne. Mam nadzieję,że nie zamotałam.Ostatnio dostały takie malutkie samochodziki (mają hopla na ich punkcie) i są różne i narazie się jakoś zgadzają. Myślę,że zabawki dla bliźniąt moga różnic szczegółami, ale najlepiej byłoby się zapytac rodziców czy dziewczynki dostrzegają jakieś różnice- kto jak kto, ale rodzice wiedzą najlepiej
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1574 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dzięki, dzięki, dzięki, dzięki
![]() Cytat:
![]() Zdjęć nie mam. Ford Mondeo Mk3 kombi ![]() Cytat:
![]() A najlepsze jest to że nawet nie wiem kiedy wychodzą... czasem ma trochę gorszy dzien, a tak to nic kompletnie! żadnej gorączki, nic! Ale on się zmienia ![]() Cytat:
Czekamy na relacje:PCytat:
żeby sie paskudztwo jednak nie przyplatało...Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1576 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja widywałam w hiszpanii bugaboo, w ogóle tam odlotowe wózki mieli, co wieczór jak wychodzili na spacery to głowa jak peryskop mi chodziła, już wtedy byłam w ciązy nie wiedząc o tym... stąd tez jakieś podświadome zainteresowanie wózkami było? Cytat:
jak jechalismy metrem to lekko górowaliśmy nad nimi, chociaż nie nalezymy do bardzo wysokich osób kobitki takie okrąglutkie, bioderka, cyc, kobiece bardzo i eksponują to, nie tuszuja krągłości
|
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie maz mi powiedzial, ze lalki juz kupione, wiec i tak po ptokach ![]() zeby mi bylo razniej... a grasz?
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
ja gram w totka - i dlatego mamy kumulacje
|
|
|
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
a ile teraz jest?
Bo mąż jak się skapnie, to może puści
|
#1581 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no, nerwowo było dzięki ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() bella - 50 milionów ![]() ja nie puszczam, nie lubię tego rozczarowania po losowaniu
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jechaliśmy nim tyle co wczoraj 200km do domu, więc nie mogę jeszcze wiele powiedziec
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak bym miała 50, to do banku i z odsetek byśmy żyli hehe
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może zimą pod górę narzekam, przy tej długości lepszy byłby napęd na tylną oś, no ale raz lepsza przednia, raz tylna, więc najlepiej jakby było na 4 ![]() mojego taty auto ma na tylną oś i zimą lepiej mi się nim jeździ Cytat:
)ale na pewno na jakąś lokatę tez by poszło ech, jak fajnie tak pomarzyć
|
|
#1586 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Czy ona się aby na pewno nie wprowadziła na stałe?
Co z małym? ![]() Cytat:
Kolinka, ale to bardzo niebezpieczne na dłuższą metę ![]() Cytat:
Cytat:
O tak, ospałość to u nas przy zębach norma ![]() Małe biedactwo O twoje klawisze spytam się męża, jak wróci. Domek jest cudnym chłopcem Jak mój Tymuś ![]() Cytat:
A jak Ty dzisiaj? Cytat:
A z tymi 10kg, to inaczej słyszałam. Ostatnio sprzedawca nam wyjaśniał, że nie tyle do 10kg, co do momentu aż dziecko w pełni samodzielnie i sztywno siedzi powinno jeździć tyłem. Właśnie ze względu na ewentualne przeciążenia. Jak już siedzi to teoretycznie może przodem.Sytuacja na drodze niefajna Stresująca.A te rajstopki polecasz, tak? Luźne są w pasie? Bo ja tego nie znoszę, jak takie mocno ciasne, bo mam wrażenie, ze uwierają... Cytat:
Cytat:
A Mondeo będziesz zadowolona Na żadnym się nigdy nie zawiedliśmy ![]() Kombiaka m3 jest mój i ma kopa jak marzenie I tyyyyyyyyle miejsca. Super wóz. A diesel czy benzyna?Cytat:
![]() Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-11-06 o 14:26 |
|||||||||
|
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
kurde, podniosłam Dawida i coś mnie w pachwinie ukłuło, jak idę to przy stawaniu na prawą nogę dalej kłuje, coś sobie naciągnęłam? :?
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
W totka nie gram, odkąd podwyższyli cenę zakładu do 3 zł
Bojkotuje ich ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Tak mnie kłuło w 8-9 miesiącu. Moze odpocznij chwilkę...
|
|
#1589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mate kupowałam tu:http://allegro.pl/waterdoodle-wodna-...693127643.html (polecam większą, ta moja jest trochę mała) |
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. dokladnie tym się kierowałam, jak zaczął siedzieć zmieniliśmy fotelik 3. te co mieliśmy na koniec zimy i wiosnę, były fajne, nie uciskały, a te jakie są to wam napiszę jak przyjdą 4. dokładnie, podpisuję się 5. faktycznie obłęd, my jeszcze nie byliśmy w takim miejscu
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-11-06 o 17:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

bo wiem że nigdy takiego nie będę mieć a jestem ciekawa czy faktycznie jest taki fajny

)
( a on NIC nie mówi jeszcze ) na domiar tego smoczek w buzi i tak jak piszesz, w ogóle dzidziustiowaty na maksa on jeszcze jest.
bab w piaskownicy 
On przybrał 1kg do 25 maja, czyli 5,5 miesiąca. Wtedy ważył 8800 teraz (prawie) 9800. W te 7 tygodni to 100g ledwo 

Choc teraz czuje ramiona 

ale spoko, postanowiłam pożyczyć od koleżanki, koleżanka zaanagażowała w to brata męża, bo sama leciała do pracy, więc ja dzwonię do brata męża koleżanki, że już jadę, po czym wsiadam do samochodu, a ten ledwo zipie... czyli nie zipie... akumulator padł... ale spoko wzięłam od taty samochód, przywiozłam fotelik. Tata pozałatwiał sprawy, no to odpalamy mojego, tata poszedł odpalić w sensie... a mamy taki głupi alarm, że trzeba nacisnąć skryty guziczek żeby nie wył i trzeba to robić za każdym razem jak się drzwi otworzy, słyszę z parkingu że wyje na całe osiedle 

za kupno nowego samochodu!!

Zakończone: 2
zębole

Kolinka, ale to bardzo niebezpieczne na dłuższą metę