|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
No to nie dla mnie. Ja wprawdzie noszę tak 38/40, ale nogi i biust mam dość obfite.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten temat powraca jak bumerang. na razie nie robiłam żadnych testów. jak byłam u lekarza powiedział mi że to za wcześnie jeszcze. ja po tabletkach jestem, więc "muszę się oczyścić". ale już chyba za miesiąc pójdę gnębić lekarza raz jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
siedzę i myślę
|
Ja od razu mamie powiedziałam, że pewnie w ciąży jestem.. ale mnie wyśmiała, że już tak wcześnie to stwierdziłam i nawet bez testu
![]() A za jakiś czas okazało się, że miałam rację ![]()
#2825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A nr 3 może zakupię na 2 fazę ... a jak mi się ta na 1 skończy to będę pić tylko tą nr 3 .. Coś wykombinuję ![]() A bladzioch jak jest to ja kciuki trzymam ![]() Cytat:
![]() Przypomnij, czy coś już robiłaś do tej pory? Dawno Cię nie było to i nie pamiętam ...
![]() |
#2827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę ze suknia będzie nowa kosztować nawet do 3 tyś takie sa ceny gotowych sukienek,wypożyczenie kosztuje ok 50-70% wartości sukni. Taniej będzie uszyć u krawcowej własnej ale z tym jest ciężko albo dać do pracowni krawieckiej a mam takowe do polecenia aż trzy tanie i dobre ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tu się prosze nie smiać, tylko cierpliwie czekać i testować... Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mokka ja myślę, że nie ma co panikować do drugiego USG. Zobaczysz co tam Wam powiedzą. A z tego co dziewczyny pisały, to mozna sobie z ta wadą spokojnie poradzić. Także ![]() Miałam cos komuś jeszcze napisać, ale zapomniałam co i komu .... ![]() No nic.... Dziewczyny mam pytanko. Jutro powinnam teoretycznie dostać okres. A siedze teraz w pracy i czuję jakby mnie jajniki paliły od wewnatrz!!! Nie wiem o co chodzi, mam tak chyba 2-gi raz w życiu. Miała któraś z Was coś podobnego? ![]()
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-11-06 o 12:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz mówi, że jeszcze za wcześnie na badania, bo ja 4 lata wcześniej pigułki łykałam. co byś mi radziła?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nic takiego nie miałam. Testujesz jutro? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |||
Wtajemniczenie
|
hej!
Dzis przyszla @. Oczywiscie wraz z nia tragiczny bol, jestem na prochach, a juz wczesniej myslalam, ze zemdleje. Dziekuje losowi, ze moge czasem pracowac zdalnie, bo w biurze bym dzis chyba umarla. Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu #... Moja znajoma tez przez to przeszla ![]() Ladne powiedziane, dalas troche nadziei ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No staram sie nie martwic, ale natlok zlych wydarzen potrafi czlowiekowi humor popsuc. Tak czy inaczej niedlugo mam lekarza, zobacze co mi powie. I zyje sie dalej... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz regularne? Masz plamienia przed/po @? Badałaś tempkę kiedyś? Rosła? ile było dni wyższych? Śluzy obserwowałaś? Miałaś pewnie kiedyś USG - jajniki są ok? Cykle regularne? O matko, jak u lekarza ![]()
![]() |
#2833 |
Zadomowienie
|
Maru robisz wywiad jak rasowy lekarz
![]() Lunka! halo gdzie jesteś ![]() ![]() Bo przekopałam pół wątku pierwszego zamiast pracować ![]() Zlituj się nade mną i napisz jak to u Ciebie było z pierwszą ciążą po odstawieniu tabletek? Jeśli jest to dla Ciebie zyt bolesne to przepraszam i jakoś znajde sobie ![]()
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
Masz regularne?
tak w miarę, co 34 dni Masz plamienia przed/po @? nie Badałaś tempkę kiedyś? Rosła? ile było dni wyższych? nie mierzyłam nigdy Śluzy obserwowałaś? śluz owulacyjny (kurze białko) mam zawsze od 13 dnia cyklu do 20 dnia cyklu Miałaś pewnie kiedyś USG - jajniki są ok? zdrowe Cykle regularne? przed tabletkami miałam co 29-30 dni, po odstawieniu tabletek co 34-35 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Brałam tabletki anty 5 lat , przed braniem cykle książkowe - 28 dni po odstawieniu 35/36 dni, żadnych plamień, jajnki też zdrowe, nie zaobserwowałam u siebie śluzu płodnego. Staraliśmy się 4 cylke i już zaczęłam się martwić, że po tylu latach brania hormonów coś jest nie tak. Zaczęłam sobie mierzyć temp żeby sprawdzić czy mam owu robiłam też testy owu i w tym cylku się udało!! ![]() Kup sobie termometr - ja mam microlife( dokładny z dwoma miejscami po przecinki) na allegro koszt ok 10 zł i testy owu kolejne ok 10 zł i spróbuj się obserwować, w necie znajdziesz dużo informacji na temat NPR i mierzenia temperatury. Brałam też magneż + witamine b6, na poprawienie śluzu - ale nie zaobserwowałam go na zewnątrz wogóle ![]() Trzymam za Ciebie kciuki!!! będzie dobrze uwierz wiem co mówię!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłabym monitoring, bo być może nie pękają Ci pęcherzyki. Tylko zwróć uwagę szczególnie nie na to, czy pęcherzyk w ogóle jest, bo zapewne jest (jajowy śluz) tylko na to, co z nim się dzieje. Czy na pewno pęka, jak duży rośnie, czy jest ładny okrągły (niektórzy lekarze nie zwracają na to uwagi, a pęcherzyk o nieregularnym kształcie jest złej jakości).
![]() |
#2837 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie pasować jakaś kolorowa 'wstęga' + bukiet + buciki..a nawet pazurki w zdecydowanym kolorze ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za rady.
będę jeszcze bardziej obserwować ten śluz. bo chyba czasami on jest bardziej "widnisty", mniej lepki. powiem o tym tez lekarzowi na kolejnej wizycie. dzięki! od razu mi lepiej po dzisiejszej jednej kresce. MaCherie- dzięki za dodanie otuchy! |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze, silna kobitka z Ciebie więc dasz radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak jak Pszczółka Nasz napisała o prl, ja też jak zobaczyłam swój wynik to mega załamka a po 2 miesiącach kuracji Bromkiem prl spadła poniżej normy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wizta u gina Cię chyba nie ominie... Maru- w końcu wróciłaś Nasza doktorko ![]() ![]() Mokka- nie znam się za bardzo na tym ale mam nadzieje,ze z maluszkiem będzie wszystko ok ![]() Hej ![]() Ja już po pracy, pogoda totalnie do bani...zimno i pada ![]() Czekam już na weekend bo w piątek idziemy z znajomymi do pubu a poza tym w piątek też przypada Nasza 3 rocznica związku więc w sobote może pójdziemy do kina albo na jakieś jedzonko ![]() Dziś 28 dc, czuję że @ nadejdzie lada dzień tak więc czekam, wczoraj mówiłam Tż,że szkoda że w tym cyklu raczej nic z tego nie wyjdzie bo był by piękny prezent na rocznicę i moje urodziny, na to on: Jak teraz nie wyjdzie to przynajmniej na gwiazdkę będzie prezent, no i tak mnie jakoś pocieszył ![]() Na następny cykl planuje wizytę u ginki, ale tym razem innej... Znalazłam w necie taka jedną, ma bardzo dużo pozytywnych opinii więc się do Niej wybiorę, chociażby na monitoring ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę Domciątko, jeśli nie ma u Ciebie jakichś zaburzeń do leczenia (np prolaktyna) to może ziółka by Ci pomogły? Zanim cokolwiek u gina załatwisz można próbować
![]() Jeszcze nie masz @? Może zdążysz skoczyć do zielarskiego po mieszankę na 1 fazę albo nr 3 Ojca Sroki .. przepisy są na Bocianie ![]()
#2841 |
Zakorzenienie
|
Przybywam prosić was o kciuki, bo są magiczne. Proszę o mocne ich zaciskanie, bo zamierzam wygrać te 50 baniek w lotto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
O własnie, moje bańki
![]() ![]()
#2843 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, bylismy dziś się zarejestrować w tym szpitalu, do którego wczoraj ginka dała mi skierowanie na to kolejne usg. Masakra... przez tel nie można było tego zrobić, więc naczekaliśmy się 2,5 w kolejce... żeby wejść do gabinetu na 2 minuty i usłyszeć, że na usg mam przyjechać w poniedziałek na 7.30 ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2844 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o śluz to ja wogóle nie obserwuję u siebie tego "kurzego jaja" mam wodnisty i rzadki, w udanym cylku też tak było. Ale wyczytałam, że po tabletach anty może tak być ![]() Nad ziółkami ojca sroki myślałam, ale nie nie odważyłam sie ich kupić, bo się bałam, że sobie namieszam jeżeli wszystko u mnie wporządku. Opinie mają różne i stwierdziłam, że bez badań nie będę ich pić. Ale ja z natury bojąca jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Bo fakt, że ziółka mogą namieszać, jeśli się je bierze nie dobierając odpowiednio.
Każda mieszanka jest "na coś". Jeśli się ma ładne cykle i owu i wszystko w porządku to pewnie mogą naprzestawiać. A u Domciątka ewidentnie leży 1 faza, tzn coś przeszkadza pęknąć pęcherzykowi. Tak myślę, po objawach. Stąd sugerowałam mieszankę na 1 fazę albo tą ojca Sroki. One obie wzmacniają 1 fazę właśnie ![]()
#2846 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc opieraj się na moim doświadczeniu a nie koleżanki ![]() Cytat:
![]() mi się bardzo podoba pierwsza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie miałam pojęcia kiedy jest owulka i była chyba zaraz przed @ bo miałam 3-dniową @ juz będąc w ciąży. Napewno objawem było "mokro w majtkach" ze ciągle sprawdzałam czy to @, miałam też plamienie implantacyjne (pare niteczek krwi, bardzo charakterystyczne), i wrażliwe sutki. Jak masz jakieś pytania to pisz bo nie wiem co dokladnie chcesz wiedzieć ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-11-06 o 15:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej, rozumiem Cie bardzo dobrze. U mnie to juz 10 cs ![]() Każdego miesiąca płakałam z przyjściem @. Ale tak jak dziewczyny tu piszą nowy cykl=nowa nadzieja musi być dobrze ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Rozeznanie
|
Dedra- a mierzyłaś już te sukienki, albo takie w tej długości. Moja siostra taką chciałą, ale jak założyła ją na siebie to obie z mamą wyłyśmy ze śmiechu....
![]() A ja próbuję sprzedać moją suknię, ale jest to dość szczupły rozmiar więc jest problem.
#2850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.