|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Hej
![]() Ja już po pracy, popołudniowej drzemce i obiedzie ![]() Jakoś ten poniedziałek w pracy zleciał... Mój cykl jest mega dziwny, cały czas miałam tempke przeważnie 36,2 dziś 2 dzień bez dupka tempka hoop 36,6... Owulki raczej nie obstawiam bo skoro w 15dc miałam pęcherzyk 18mm to już dawno pękł, dziś 26dc... tak więc nie wiem o co kaman ![]() W przyszłym miesiącu wybiorę się chyba na monitoring ale do innej ginki bo ta moja odesłała mnie z kwitkiem na pół roku.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dla polepszenia humoru ide dzis z kumpela do herbaciarni na czekolade i ciastko!! Bedzie wyżerka!!!
Iza jak wyniki??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mniiiaaam ![]() Ja bym sobie teraz sernik zjadła ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zakorzenienie
|
dziastin a ja wlasnie wstawilam do lodowki serniczek na zimno z galaretka
![]() ![]() kocurek ja Ci cos napisze: Ty na pewno jestes w ciazy ![]() ![]() ![]() 3mam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze ![]() no i ja dzis bylam ostatni raz na wizycie. udalo sie obejsc bez zabiegu, wczoraj juz bylam czysta, wiec tyle dobrego w tym zlym. wyniki tez mam podobno w porzadku(podobno, bo oni maja wszystko w systemie i wynikow do reki nie dostalam ![]() ![]() no i dzis przyszly do mnie witaminy, ktore zamawialam jeszcze bedac w ciazy z mysla o maluszku ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny coś wam opowiem:
Mieszkam w gorach przez co mój dom stoi na górce... aby zejść do auta musze zejść po takiej stromiznie... I niestety glebłam ciałem niespodziewanie na dupie... Nawet nie wiem kiedy i jak... A miałam odwieźć tatę do pracy... Ja się rozczęsłam tata ze mną... Mówił,,dziecko uważaj, wiesz że ślisko" przebrałam się bo spóxnił by się do pracy. Odwiozłam jego i jego kolegów... kiedy dojechałam do miasta w którym przyjmuje ginekolog rozkleiłam się w aucie i rozpłakałam jak bóbr, bo zaczął mnie boleć brzuch... zadzwoniłam do mamy mama zaczęła mnie uspokajać, że jak nie krawie, to moze jest wszystko ok. Uspokoilam sie, poszlam po reszte wyników i miałam godzine do wizyty... Była to najdłuższa godzina... cdn ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Mąż wziął mnie na hot doga, żebym przegryzła co kolwiek i on bo był po pracy. Mówił, że na pewno będzie w porzadku... ZJedliśmy i czekaliśmy potem na swoją kolej... Czas płynął jakby chciał a nie mógł... Ale do rzeczy. Weszłam do Gina, i mówię, że 2 h temu się wywróciłam i spadłam na tyłek. ON: są krwawienia, plamienia?? Ja że nie ale brzuch boli. ON: wzieła pani nospę?? Ja że nie bo nie miałam przy sobie, a on : jak mogę nie mieć przy sobie nospy, że to jest najwazniejszy teraz lek, bo rozkurczowy, i powinnam od razu zażyć... strasznie się wystraszyłam... mówi, że jeśi tylko pojawi się jakiekolwiek plamienie, bardzo silne i długie bóle to natychmiast na szpital, bo na pewno mnie położą... Powiedział, że spróbujemy przez brzuch USG. Patrzyłam w monitor jak zaczarowana doszukując maleństwa z bijącym serduszkiem. Znalazł... Pokazuje: to dzidzia to jego bijące serduszko. Bardzo urosła od ostatniej wizyty bo ma 17 mm i wdg tego to 8 tydz i 1 dzień ciąży a termin wypada na 16.06... czyli dalej sie zmienia, bo jest 5 dni do przodu ![]() spytałam o to, dlaczego znikły mi objawy nagle a on mówi, że czasem tak jest, każda ciąża jest inna i to nie znaczy, że coś się dzieje... Mówię mu, że mam czasem bardzo mocne bóle kręgosłupa( w sobote nie mogłam się obrócić) a on, że to mu się nie podoba, bo bóle kręgosłupa są nie bezpiecznie ![]() Zalecenia: 2-3 dni leżenia, 3 x nospa, zalecił też magnez, bo mówi, że a nóż widelec czegoś tam brakuje i temu kręgosłup boli... O Sprzątniu takim jak robiłam w sobote tez dostałam opieprz... Mam się oszczędzać szczególnie teraz jak sobą rąbłam ,starać się nic nie dźwigać a na pewno nie cięzke rzeczy, i jak najwiecej odciązać kręgosłup bo mówi, ze z nim moga być problemy... ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
oj nuna nuna... mam nadzieje, ze wszystko w porzadku i ze ten sen nie byl w zaden sposob powiazany z dniem dzisiejszym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
nuna co lekarz to opinia, niektorzy mowia, ze mozna od razu, niektorzy kaza czekac nawet i pol roku. to pewnie tez zalezy od tego jak przebieglo poronienie. ja poronilam samoistnie, bez koniecznosci zabiegu, wiec podejrzewam, ze to tez ma wplyw na starania. bardzo chcialabym juz zaraz po @ zaczac starania, ale niestety w styczniu czeka mnie stresujacy miesiac, bo bede miala na glowie kafejke w ktorej pracuje, bo wlascicielka wyjezdza na miesiac do swojego kraju. wiec 5dni w tyg na nogach po 9,5h + formalnosci, dokumenty, zamowienia, rozliczenia kasy. boje sie, ze moglabym stracic kolejne dzieciatko przez to, ze na pewno styczen nie bedzie lekki i fizycznie i psychicznie bede wykonczona, bo ja z tych co sie stresuja wszystkim
![]() a Ty sie oszczedzaj i meza naucz gotowac i zapedzac go, zeby kanapki robil nieco czesciej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli styczeń faktycznie taki to masz racje... lepiej jak trchę stresy opadną ![]()
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
kupiłam test..zrobie go w piątek..o ile nie przyjdzie @ ... ogólnie mi źle i smutno..bleee
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja wróciłam już chwilę temu i miał niby Tż dziś nie pracować ale jednak pojechał i dalej go nie ma ![]() ![]()
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
moj tż mnie tak wkurza ze głowa mała,biedny sie nie odzywa a ja na niego hucze..PMS to jakaś masakra..biedny jeść nie dostał a gratis ochrzan ze dużo je..ja sobie sama strzele w głowe..zawsze jeździ w delegację od poniedziełku do piątku a teraz go wyjątkowo nie wysłali..oj biedny...biedny..wkurza mnie samym byciem aktualnie i głośnym oddychaniem o !
sam sie obsłużył..zjadł obiad na 3 dni..ku^%$ !!! pierogi na jutro,spaghetii na pojutrze i mielone wyżarł..ja robie z reguły obiad na 4-5 dni bo w tyg nie mam czasu..jak sie nie pokłócic? Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-11-05 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spadam do ciotki z polisą OC, potem was przelecę ![]()
![]() |
#2744 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak @ nie przyjdzie to ja zaraz po Tobie, bo w sobotę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-11-05 o 18:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oo , dziekuje za zmiane cyklu staran na I stronie ![]() Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-11-05 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zadomowienie
|
No i tyle z siedzenia w necie. Uciekam, tż chyba rozpoczął gody
![]()
#2748 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To kolejna mi apetytu narobiła ![]() ![]() ![]() Co do #, dobrze że obyło się bez zabiegu... Będzie dobrze kochana ;-* Cytat:
![]() Tż w drodze do domu, także uciekam na seriale ![]() Miłego ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-11-05 o 19:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
![]() I nie wiem kiedy Was nadrobię ... Są nowe fasolki? Niech no która szybko zreferuje ![]()
#2751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie przypuszczalam, ze bede miec taki problem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
Sophia dziękuje
![]()
#2753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() w ogole... zdarzylo sie to co sie zdarzylo, a ja dopiero zaczynam miec humory(ślimun sie ze mnie zrobil), rycze na bajkach i odrzuca mnie od piwa, fajek... w ciazy nie palilam, ale przed zdarzalo mi sie zapalic. po # pierwsze co zrobilam to siegnelam po fajki ![]() ![]() ![]() ![]() a dla milosnikow bajek: ostatnio na polsacie ogladalismy: horton slyszy ktosia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Ufff nadrobiłam,ale oczka mi się kleją i nie mam sił na cytowanie. Z tego co pamiętam: Santi bardzo się cieszę,że jednak obyło się bez zabiegu i organizm sam dochodzi do siebie ![]() Kocurek jak Twój pies wyniucha ciąże przed testem to ty kochana później wykorzystaj go i majątek zbijesz ![]() Kwitka czekam też razem z Tobą na testowanie ![]() nuna uważaj tam na siebie! No i ogólnie trzymam kciuki za wszystkie testujące teraz ![]() Do jutra! ![]()
#2755 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nuna i jak się czujesz? Wszystko ok? Kochane, a ja po wizycie no i niestety nie do końca mogę być szczęśliwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Echhh... a miało być tak pięknie ![]() ![]()
![]() |
#2756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Już wrociłam!! UWAGA!!! ZAMÓWIŁAM NAM STOLIK NA PIĄTEK NA 17:00!!!! Właśnie ![]() Co do # u mnie własnie mineło 5 miesiecy i dalej nie moge sie z tym poogodzić. Płacze sobie jeszcze czasami...ale powolutku wracam do zycia... Jak to powiedział wczoraj mój mąż..."już nigdy nie będzie tak samo jak wcześniej.." Cytat:
Będzie dobrze.... ![]() Cytat:
Oooo widzisz.....będę bogata ![]() Cytat:
![]() ![]() Bądz dobrej mysli i niedenerwuj sie bo szkodzisz dzidzi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ... mój młodszy synek ma o wiele poważniejszą wadę lewej stópki o której nie wiedzieliśmy w ciąży wogóle,mimo częstych usg. Ma wadę wrodzoną śródstopia stopy lewej. Ja nie wiem jakim cudem żadne usg tego nie wykazało, po porodzie pielęgniarki go myły i mierzyły i też nic nie zobaczyły, dopiero ja na drugi dzień jak machał tak tymi nóżkami podczas przebierania to zauważyłam,że coś jest nie tak i zgłosiłam to. Jego stópka jest węższa od prawej no i ten największy paluszek jest w miare normalnej wielkości a pozostałe 4 to nie są paluszki tylko same te końcóweczki z paznokciami i do tego są te paluszki zrośnięte ze sobą. I też nie wiadomo skąd ta wada się wzięła i być może miał mało miejsca w brzuchu.. No bo u nas w rodzinie nie ma takich wad a i starszy syn w zupełności zdrowy. No ile się napłakałam to moje. wada nie do operowania,a jeśli nawet to w życiu by mnie nie było stać na wszczepianie implantów kości czy czego tam... o ile to by było wogóle możliwe.. Ale mały ma dzisiaj 4,5 roku jest mądrym,zdrowym chłopcem,biega,wariuje,sk acze, mimo tej wady jest sprawny jak jego brat. Chodzić zaczął normalnie w wieku 13 miesięcy jak jego starszy brat.. ![]() Będzie dobrze!!!!
![]() |
#2759 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zapraszałam wczoraj ![]() Cytat:
![]() Zgadzam się z każdym waszym słowem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kocurek a ja wiem, gdzie śpi piesek ![]() ![]() Mokka ciocia ela przyjedzie na rehabilitację i będzie dobrze ![]()
![]() |
#2760 |
Raczkowanie
|
Mokka, trzymam kciuki za szczesliwe 'cofniecie sie' tego objawu, skoro lekarka dała taką możliwosć, to bedzie dobrze.
Dziewczynki znowu mam pytanie... Skok temperatury mialam 19dc, a test owu wyszedl pozytywny dopiero w 20dc, wydaje mi sie ze to bez sensu? Temp mowi, ze juz po, a test, ze przed? Hm, testy owu robiłam rano, czy to znaczy ze są niewiarygodne? Dlaczego powinno sie je robic pózniej? Edytowane przez margot_2012 Czas edycji: 2012-11-05 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.