Wszystkie PMki łączmy się :) pogaduszki o dietach, przygotowaniach, sukienkach itp :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 17:39   #391
kami_165
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie PMki łączmy się :) pogaduszki o dietach, przygotowaniach, sukienkach

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
o ślub. No bo oficjalnych zaręczyn jeszcze nie było, ale wstępnie datę ślubu już ustaliśmy (dzięki moim namowom).
I mieliśmy w sobotę jechać obejrzeć dwie sale. No to Mu mówię, że jak się nam któraś spodoba (ta jedna to jest moja wymarzona ) to trzeba by jeszcze w tym roku zaliczkę wpłacić. Więc stwierdził, że jestem chyba nie poważna, że myślał, że z ciekawości tylko jedziemy no to Mu powiedziałam, że z ciekawości to ja se stronę www mogę pooglądać
On tego nie rozumie, że trzeba wszystko wcześniej załatwiać, twierdzi, że jestem psychiczna, że w 2012 chce wpłacać zaliczkę na 2014 no i wiecznie tekst: "tym bardziej, że jeszcze się nawet nie oświadczyłem" już mam dość tego tekstu...tym bardziej, że powiedziałam, że bez oświadczyn nie zamieszkam z Nim (a mam się wprowadzać do Niego po nowym roku), a On sobie z tego nic nie robi.... Dla mnie to jest bardzo ważne bo nie będę z Nim mieszkała w roli kochanki, konkubiny?
Dla mnie normalne jest, że jak się kochamy to On się musi oświadczyć, musimy to powiedzieć rodzicom (oni narazie nie wiedzą o naszych planach bo to dopiero po oficjalnych zaręczynach mają się dowiedzieć), a On twierdzi inaczej. Jemu się nie spieszy, On ma wiecznie czas.
Ja Go nie mam. Jestem po jednym trudnym związku i nie mam zamiaru tracić ponownie czasu z kimś kto nie chce założyć rodziny i mieć normalnego domu.
Męczyłam Go jeszcze wczoraj smsami, na co mi odpisał, że On jest zmęczony po pracy i mam Mu nie zawracać już głowy (ja też pracuje i mam o wiele cięższą pracę niż On pod względem fizycznym i psychicznym), to Mu coś tam odpisałam, że On wiecznie jest zmęczony i takie tam bla bla bla i mi napisał, że mam Go pocałować w dupę (dokładniej w poślada-dla mnie to to samo)
a ja nie pozwolę sobie, żeby tak do mnie się odzywał.
I dziś napisał rano jak gdyby nigdy nic, nie odpisałam...
Poźniej uświadomiłam Go, ze jak myśli, że może tak do mnie mówić to się myli, więc wypomniał mi moje fochy, że jak nie jest coś po mojemu to foch itd i że albo gadamy jak dorośli, albo jak dzieci. Ja tylko powiedziałam, że w ogóle i się rozłączyłam.
Odpisał tylko "skoro tak chce, ok".

Nie chce Go stracić, ale dość już mam związku, który wygląda jak związek 15nastolatków poza tym oczekuje od Niego szacunku, i myślałam, że Go do mnie ma. Niestety po wczorajszym tekście w to zwątpiłam...

Sorki, że się rozpisałam, ale nie umiałam krócej. Czuje, że naprawdę nie będzie łatwo się dogadać. O ile w ogóle to nastąpi....
Hej dziewczyny

pysia1987
Według mnie Twojemu partnerowi nie spieszy się do ślubu. Jest mu dobrze tak jak jest. Brak odpowiedzialności jak i zaangażowania za dla niego wygodne. Chociaż patrząc na jego wiek to już czas jest na ustabilizowanie. Nawet patrząc na to, że faceci dojrzewają później
Skoro on zachowuję się niedojrzale (chociaż po tylu latach związku powinien) możesz z nim porozmawiać czego oczekujesz od niego i jakie jest wyobrażenie waszego związku. Ty cenisz stabilizacji, a on ma na wszystko czas. Oni nie wiedzą, że kobiety wszystko przeżywają silniej. Możesz zapytać też wprost, czy widzi was jako małżeństwo. Nie ma sensu faceta zbytnio poganiać, bo może to się odbić w przyszłości.
Ja tez miałam problemu z TŻ ale było to prawie na początku związku i byliśmy młodzi. Z czasem obydwoje musieliśmy dorosnąć do tej decyzji. Po zaręczynach inaczej patrzymy na nasz związek.
Jestem kiepskim psychologiem, ale próbowałam

Edytowane przez kami_165
Czas edycji: 2012-11-06 o 17:42
kami_165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:44   #392
thidien
Rozeznanie

Dot.: Wszystkie PMki łączmy się :) pogaduszki o dietach, przygotowaniach, sukienkach

potrzebuję pomocy.. wpadły mi w oko 3, i pytam kogo tylko mogę jak to wygląda znaczy, w której ja lepiej :P
byłabym wdzięczna, gdybyście wyraziły swoje zdanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S3b_1.jpg (39,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S4d_1.jpg (37,4 KB, 40 załadowań)
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2014-09-27 o 09:48
thidien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:49   #393
kasiek07
Raczkowanie

Pysiu strasznie mi przykro!
Niestety faceci są jak dzieci, a najczęściej przyzwyczajeni że mama za nich wszystko zrobi i oni po prostu nie rozumieją, że niektóre sprawy trzeba wcześniej załatwić. Ja ze swoim TŻem też przeszłam kilka kłótni, tak że nawet jedno z nas zaczynało sie pakować i wyprowadzać z mieszkania...
Ale na szczęście poskutkowała rozmowa. Najlepiej jakbyście sami usiedli razem i porozmawiali o swoich dokładnych planach i jak sobie wyobrażacie wspólną przyszłość. Powinniście sobie na wzajem wytłumaczyć niektóre swoje potrzeby, a zwłaszcza Ty jemu, bo facetom to najlepiej na piśmie coś dać żeby pamiętali o tym co do nich mówimy.
A co do zaręczyn, może jest to problem finansowy dla niego i dlatego go odsuwa w terminie. Ja dostałam pierścionek z odpustu za 5zł(kosztował 6zł ale wytargował sie złotówkę) a pieniądze, które wydałby na jubilera przeznaczyliśmy na wspólny "wyjazd zaręczynowy". Jeżeli jednak nie chodzi o finanse to porozmawiaj z nim czy na pewno jest gotowy na dojrzały związek na całe życie bo szkoda żebyś sie męczyła potem z każda błahostką!
Trzymam kciuki żeby dotarło do niego jak ważną osoba jesteś w jego życiu i docenił i zauważył Twoje potrzeby!
kasiek07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:51   #394
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
potrzebuję pomocy.. wpadły mi w oko 3, i pytam kogo tylko mogę jak to wygląda znaczy, w której ja lepiej :P
jak dla mnie środkowa. trzecia (moim zdaniem) poszerza Cię w biodrach, a 1 też jest ok
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:52   #395
kasiek07
Raczkowanie

Cytat:
Uważam, że w 3ciej wyglądasz najlepiej, bo masz ładnie podkreślona talię i biust. Ewentualnie 2ga
Stary 2012-11-06, 17:54   #396
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

kiedy On o tym wie...setki razy mówiłam Mu jak chce, żeby wyglądało nasze życie, jak będzie wyglądał nasz ślub......
Może Jemu wszystko ciężej przychodzi bo jestem Jego pierwszą poważną dziewczyną, taką którą przyprowadził do domu itp

Ja wiem, że On mnie kocha... na początku doceniałam to, że z niczym się nie śpieszy. Na słowa "kocham Cię" czekałam ponad rok, ale przynajmniej wiedziałam, że są szczere. Ale teraz po ponad 3 latach związku i przeżytych wielu chwilach, nie zawsze kolorowych (pół roku po naszym poznaniu zmarł Mój Tata i mój G potrafił siedzieć przy mnie godzinami, kiedy ja nic nie mówiłam tylko płakałam, a taki mój stan trwał kilka miesięcy) oczekuje czegoś innego, a On nie potrafi tego zrozumieć

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
1 Cię pogrubia w ogóle, 3 za bardzo podkreśla biodra i poszerza je, więc ja jestem za 2

kasiek raczej nie chodzi o kwestie finansowe
jest programistą w banku, mało nie zarabia (prawie 3 razy więcej niż ja ), a i tak mówiłam Mu, że moge nawet dostac pierścionek z odpustu jak nie chce wydawać dużo
i dalej dupa.......

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2012-11-06 o 17:57
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:55   #397
kami_165
Zadomowienie

Cytat:
Mi się podobasz w drugiej. W trzeciej wyglądasz nie proporcjonalnie. Biodra wydają się szersze.

Edytowane przez kami_165
Czas edycji: 2012-11-06 o 17:57
kami_165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:56   #398
kasiek07
Raczkowanie

To zapytaj sie go jak on widzi Wasza przyszłość, i zobaczysz czy to realny plan czy on jeszcze nie dorósł do Ciebie
Stary 2012-11-06, 17:58   #399
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez kami_165 Pokaż wiadomość
Na ostatnim weselu młodzi mieli identyczny podkład jak w tej piosence. Tylko nie widziałam jak tańczyli, a szkoda

http://www.youtube.com/watch?v=rzeMf...eature=related
piękna suknia mogłabym mieć taką samą, tylko zmieniłabym kolor pasa i ozdób
Cytat:
Napisane przez kasiek07 Pokaż wiadomość
Nawet ślub i wesele planujemy w miejscu które sami projektowaliśmy(jesteśmy architektami krajobrazu!
pracujesz w jakimś biurze projektowym? ja tak troszkę po fachu pytam
Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
a jaki krój Ci pasuje? super masz połączenie kolorów w motywie
zgadzam się
Cytat:
Bardzo ładny wzór i o dziwo kolor czarny wygląda cudnie
właśnie, kto by pomyślał, że czarny może być odpowiedni na wesele ale wygląda super!
Cytat:
i nie wiem czy jeszcze jest co ratować
jeju, ślub planowany to na pewno jest co ratować!
Cytat:
I mieliśmy w sobotę jechać obejrzeć dwie sale. No to Mu mówię, że jak się nam któraś spodoba (ta jedna to jest moja wymarzona ) to trzeba by jeszcze w tym roku zaliczkę wpłacić. Więc stwierdził, że jestem chyba nie poważna, że myślał, że z ciekawości tylko jedziemy no to Mu powiedziałam, że z ciekawości to ja se stronę www mogę pooglądać
On tego nie rozumie, że trzeba wszystko wcześniej załatwiać, twierdzi, że jestem psychiczna, że w 2012 chce wpłacać zaliczkę na 2014
wydaje mi się, że to wynika z niewiedzy. dziewczyna często od dzieciństwa planuje ślub i "ogarnia" wszystkie sprawy z nim związane, chłopak tym się nie interesuje przez co nie wie, jakie są realia. mój też był zdziwiony, jak przy pierwszej dacie (maj 2014) powiedziałam, że na początku 2013 trzeba salę "zaklepać". jednak wysłałam mu kalendarz ze ślubowiska, gdzie wszystko wszyściutko jest napisane odnośnie planowania ślubu, łącznie z terminami. przeczytał i przyznał mi rację najlepiej jakby właściciel sali mu powiedział, jak są teraz rezerwowane terminy. jak pozna fakty, to może uświadomi sobie, że tak wczesne rezerwowanie sali to nie twoje czy babskie wymysły, a rzeczywistość. coś jak rezerwowanie miejsca w przedszkolu jeszcze przed narodzinami dziecka - słyszał o tym? może to go przekona, że w dzisiejszych czasach tak robić trzeba.
Cytat:
no i wiecznie tekst: "tym bardziej, że jeszcze się nawet nie oświadczyłem" już mam dość tego tekstu...tym bardziej, że powiedziałam, że bez oświadczyn nie zamieszkam z Nim (a mam się wprowadzać do Niego po nowym roku), a On sobie z tego nic nie robi.... Dla mnie to jest bardzo ważne bo nie będę z Nim mieszkała w roli kochanki, konkubiny?
Dla mnie normalne jest, że jak się kochamy to On się musi oświadczyć
z tym "musi się oświadczyć" to chyba trochę za ostro miłość nic nie musi przeglądając wątki ślubne zobaczyłam, że wiele dziewczyn stało się lub stanie żonami, mimo że nie były i nie będą już narzeczonymi. po prostu ślub bez oświadczyn. w czymś to jest gorsze? chyba nie rozumiem, że chciałabyś - no ale tak jak pisałam, wcale oświadczać się nie musi. trzeba jedynie podjąć poważną, dorosłą i świadomą decyzję odnośnie ślubu, zadeklarować się.

i co teraz z tym mieszkaniem? jak się dalej nie oświadczy, to się nie wprowadzisz? czy wprowadzisz i będziesz za nim wołać: "oświadcz mi się"?
Cytat:
widać, że masz talię osy i szerokie bioderka 3 jest śliczna ale opina właśnie mocno te biodra, wybierałabym pomiędzy 1 a drugą

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2012-11-06 o 18:03
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:59   #400
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
To zapytaj sie go jak on widzi Wasza przyszłość, i zobaczysz czy to realny plan czy on jeszcze nie dorósł do Ciebie
pare tygodni temu, przed ustalaniem daty mieliśmy taką rozmowę. I myślałam, że już zrozumiał...

a teraz szczerze mówiąc na chwilę obecną nawet nie wiem czy chce mi się z Nim gadać, mam żal do Niego

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-11-06, 18:00   #401
kami_165
Zadomowienie

Cytat:
kiedy On o tym wie...setki razy mówiłam Mu jak chce, żeby wyglądało nasze życie, jak będzie wyglądał nasz ślub......
Może Jemu wszystko ciężej przychodzi bo jestem Jego pierwszą poważną dziewczyną, taką którą przyprowadził do domu itp

Ja wiem, że On mnie kocha... na początku doceniałam to, że z niczym się nie śpieszy. Na słowa "kocham Cię" czekałam ponad rok, ale przynajmniej wiedziałam, że są szczere. Ale teraz po ponad 3 latach związku i przeżytych wielu chwilach, nie zawsze kolorowych (pół roku po naszym poznaniu zmarł Mój Tata i mój G potrafił siedzieć przy mnie godzinami, kiedy ja nic nie mówiłam tylko płakałam, a taki mój stan trwał kilka miesięcy) oczekuje czegoś innego, a On nie potrafi tego zrozumieć [COLOR=Silver]
Pokazał, że mu naprawdę zależy, że będzie z Tobą na dobre i złe. Może po prostu czeka na odpowiednią chwile.
Stary 2012-11-06, 18:07   #402
kasiek07
Raczkowanie

Viva tak z TŻem prowadzimy biuro architektoniczno -krajobrazowe LandsArt i właśnie projektowaliśmy otoczenie zabytkowego dworku,( w którym sa wesela), w formie rewaloryzacji założenia z XIX wieku.

Pysiu poczekaj na jego ruch i porozmawiaj po raz kolejny, niestety z facetami jest ciężko. A jeśli nadal sie to będzie powtarzało to nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu....
Może wytłumacz mu jeszcze z ta sala i rezerwacją wcześniejszą i że jest to dla Ciebie ważne, że on jest Twoim wymarzonym mężem i chciałabyś żeby ślub był tez z Twoich marzeń, a żeby taki był musicie wszystko odpowiednio wcześniej przygotować
Stary 2012-11-06, 18:10   #403
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

wydaje mi się, że to wynika z niewiedzy. dziewczyna często od dzieciństwa planuje ślub i "ogarnia" wszystkie sprawy z nim związane, chłopak tym się nie interesuje przez co nie wie, jakie są realia. mój też był zdziwiony, jak przy pierwszej dacie (maj 2014) powiedziałam, że na początku 2013 trzeba salę "zaklepać". jednak wysłałam mu kalendarz ze ślubowiska, gdzie wszystko wszyściutko jest napisane odnośnie planowania ślubu, łącznie z terminami. przeczytał i przyznał mi rację najlepiej jakby właściciel sali mu powiedział, jak są teraz rezerwowane terminy. jak pozna fakty, to może uświadomi sobie, że tak wczesne rezerwowanie sali to nie twoje czy babskie wymysły, a rzeczywistość. coś jak rezerwowanie miejsca w przedszkolu jeszcze przed narodzinami dziecka - słyszał o tym? może to go przekona, że w dzisiejszych czasach tak robić trzeba.
z tym "musi się oświadczyć" to chyba trochę za ostro miłość nic nie musi przeglądając wątki ślubne zobaczyłam, że wiele dziewczyn stało się lub stanie żonami, mimo że nie były i nie będą już narzeczonymi. po prostu ślub bez oświadczyn. w czymś to jest gorsze? chyba nie rozumiem, że chciałabyś - no ale tak jak pisałam, wcale oświadczać się nie musi. trzeba jedynie podjąć poważną, dorosłą i świadomą decyzję odnośnie ślubu, zadeklarować się.

i co teraz z tym mieszkaniem? jak się dalej nie oświadczy, to się nie wprowadzisz? czy wprowadzisz i będziesz za nim wołać: "oświadcz mi się"?
gdybyśmy się umówili, że nie będzie oświadczyn i od razu ślub to nie byłoby problemu, mi to do szczęścia nie jest potrzebne.
Ale było tak ustalone i TŻ twierdzi, że będzie tak jak musi być: czyli oświadczyny i później ślub...
Więc skoro tak chce to ok, tylko, że w nieskończoność czekać nie będę. I nie zamieszkam z Nim. Mieszkam z Mamą, z Siostrą i Siostrzeńcem- źle mi nie jest
skoro nie dojrzał do tego, żeby mi się oświadczyć to do mieszkania też nie... Bo przecież to się niczym nie będzie różnić od małżeństwa.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:

Pysiu poczekaj na jego ruch i porozmawiaj po raz kolejny, niestety z facetami jest ciężko. A jeśli nadal sie to będzie powtarzało to nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu....
Może wytłumacz mu jeszcze z ta sala i rezerwacją wcześniejszą i że jest to dla Ciebie ważne, że on jest Twoim wymarzonym mężem i chciałabyś żeby ślub był tez z Twoich marzeń, a żeby taki był musicie wszystko odpowiednio wcześniej przygotować
tak zrobie, poczekam na Jego ruch i po raz setny Mu powiem jak to wygląda. Strrrrasznie oporny jest

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-11-06, 18:15   #404
kami_165
Zadomowienie

Cytat:
gdybyśmy się umówili, że nie będzie oświadczyn i od razu ślub to nie byłoby problemu, mi to do szczęścia nie jest potrzebne.
Ale było tak ustalone i TŻ twierdzi, że będzie tak jak musi być: czyli oświadczyny i później ślub...
Więc skoro tak chce to ok, tylko, że w nieskończoność czekać nie będę. I nie zamieszkam z Nim. Mieszkam z Mamą, z Siostrą i Siostrzeńcem- źle mi nie jest
skoro nie dojrzał do tego, żeby mi się oświadczyć to do mieszkania też nie... Bo przecież to się niczym nie będzie różnić od małżeństwa.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

tak zrobie, poczekam na Jego ruch i po raz setny Mu powiem jak to wygląda. Strrrrasznie oporny jest
To trzymamy kciuki, żeby wszystko było po Twojej myśli i żeby TŻ zmienił myślenie na temat ślubu
Stary 2012-11-06, 18:22   #405
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Viva tak z TŻem prowadzimy biuro architektoniczno -krajobrazowe LandsArt i właśnie projektowaliśmy otoczenie zabytkowego dworku,( w którym sa wesela), w formie rewaloryzacji założenia z XIX wieku.
oj zazdroszczę, praca dokładnie taka, do jakiej przygotowują studia
Cytat:
hmm, no to może faktycznie dla niego to dzieje się za szybko, za wcześnie. jak ustalaliście datę ślubu to może wydawała mu się ona odległa, jednak nie wiedział właśnie o tych przygotowaniach, które potrzeba zrobić kilka lat wcześniej. w końcu ile jesteście ze sobą? 3 lata? akurat w moim otoczeniu to krótki staż jak na moment zaręczyn, choć wiem, że są tacy którym 3 miesiące wystarczą może porozmawiaj z nim uświadamiając go, że salę trzeba zamówić tyle i tyle wcześniej, że chwilę później trzeba wybrać fotografa/kamerzystę, że trzeba załatwić takie formalności itd. i potem zapytaj, czy dalej odpowiada mu ustalona data ślubu
Stary 2012-11-06, 18:24   #406
kasiek07
Raczkowanie

Trzymaj sie mocno i myśl przede wszystkim o sobie a nie o humorkach facetów!

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

a Ty viva tez z tej branży?)
Stary 2012-11-06, 18:25   #407
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a Ty viva tez z tej branży?)
dokładniej GP, czyli też projektuję ale nie zieleń i chciałabym tak trafić jak ty, żeby robić to, czego mnie teraz uczą...
Stary 2012-11-06, 18:27   #408
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
hmm, no to może faktycznie dla niego to dzieje się za szybko, za wcześnie. jak ustalaliście datę ślubu to może wydawała mu się ona odległa, jednak nie wiedział właśnie o tych przygotowaniach, które potrzeba zrobić kilka lat wcześniej. w końcu ile jesteście ze sobą? 3 lata? akurat w moim otoczeniu to krótki staż jak na moment zaręczyn, choć wiem, że są tacy którym 3 miesiące wystarczą może porozmawiaj z nim uświadamiając go, że salę trzeba zamówić tyle i tyle wcześniej, że chwilę później trzeba wybrać fotografa/kamerzystę, że trzeba załatwić takie formalności itd. i potem zapytaj, czy dalej odpowiada mu ustalona data ślubu
ja myślę, że gdy się ma 20 to te 3 lata to może być szybko, a nie jak się ma 28 a ja 3 lata mniej....
u mnie oprócz tych jednych znajomych zaręczyny się odbywały od 2 miesiąca znajomości do 2/3lat
a o wszystkich terminach Mu mówiłam, ale On mi nie wierzy albo nie rozumie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-11-06, 18:36   #409
kasiek07
Raczkowanie

Cytat:
dokładniej GP, czyli też projektuję ale nie zieleń i chciałabym tak trafić jak ty, żeby robić to, czego mnie teraz uczą...
W Twoim zawodzie łatwiej o lepiej płatne oferty, z zielenią jest tak że większość ludzi uważa że to błahostka i sadzą kilka tuj i myślą że maja super ogród

Pysiu w jego wieku powinien sie ogarnąć, chyba że chce zostać starym kawalerem zaliczającym przygodne panienki na imprezach a wracającym do pustego domu...
Stary 2012-11-06, 18:40   #410
little_zosh
Rozeznanie

Ja z M. też miałam trochę przeprawy z zaręczynami i całymi przygotowaniami do ślubu. Mówił, że zaręczyny to na rok przed ślubem, dlaczego teraz już i po co to komu potrzebne. To mu powiedziałam, że mi jest potrzebne. Skoro i tak chcemy być razem, to chyba nie chodzi o to, że będziemy do siebie "uwiązani". Że chciałabym jakiejś trwałej deklaracji - przed rodziną, znajomymi, żeby nas (jako parę) poważnie traktowli. I jeszcze mu trochę potrułam No to się spytał do kiedy ma czas (to jakoś koniec kwietnia był) i powiedziałam, że fajnie jakby do końca wakacji się uwinął No i oświadczył się 2 maja, mówiąc że go przekonałam

Umowa z fotografem podpisana!

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 18:49   #411
kami_165
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Ja z M. też miałam trochę przeprawy z zaręczynami i całymi przygotowaniami do ślubu. Mówił, że zaręczyny to na rok przed ślubem, dlaczego teraz już i po co to komu potrzebne. To mu powiedziałam, że mi jest potrzebne. Skoro i tak chcemy być razem, to chyba nie chodzi o to, że będziemy do siebie "uwiązani". Że chciałabym jakiejś trwałej deklaracji - przed rodziną, znajomymi, żeby nas (jako parę) poważnie traktowli. I jeszcze mu trochę potrułam No to się spytał do kiedy ma czas (to jakoś koniec kwietnia był) i powiedziałam, że fajnie jakby do końca wakacji się uwinął No i oświadczył się 2 maja, mówiąc że go przekonałam

Dobrze zrobiłaś, z nimi czasem trzeba sposobem i gratuluję fotografa
A kamerzystę masz czy nie chcecie
Stary 2012-11-06, 18:50   #412
kasiek07
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluję umowy z fotografem i przede wszystkim siły przebicia do facetów
A kto robi Wam zdjęcia?
Stary 2012-11-06, 19:33   #413
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

1. Odpada...
2. Jest ładna i wyglądasz w niej ślicznie
3. Rzeczywiscie poszerza Ci troszke bioderka
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 19:38   #414
little_zosh
Rozeznanie

thidien3 odpada - za bardzo poszerza Ci biodra. 1 albo 2 - nie jestem w stanie zdecydować. W drugiej chyba wyglądasz szczuplej, ale bierz tą, w której się lepiej czujesz

Kamerzysty nie chcemy A fotograf ten: http://www.pikwadrat.pl/

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 19:46   #415
kami_165
Zadomowienie

Cytat:
thidien3 odpada - za bardzo poszerza Ci biodra. 1 albo 2 - nie jestem w stanie zdecydować. W drugiej chyba wyglądasz szczuplej, ale bierz tą, w której się lepiej czujesz

Wow. Naprawdę dobre zdjęcia. To jest dobry wybór
Stary 2012-11-06, 19:49   #416
kasiek07
Raczkowanie

Cytat:

Super zdjęcia robi ten fotograf
My tez rezygnujemy z kamerzysty poprosimy tylko w niektórych momentach kogoś z gości o nagranie krótkich ujęć, które sobie potem jakos sklecimy. I kupujemy ok.15 aparatów jednorazowych które zamierzamy rozdać gościom by uwiecznili różne momenty których nam nie uda się zobaczyć
Stary 2012-11-06, 19:53   #417
thidien
Rozeznanie

dziękuję Dziewczynki

z 3 kombinowałam, żeby ją podnieść na biodrach.. ale nie wiem czy jest sens sie bawić

2 - mój pierwszy typ, bo.. brak 'tyłu', znaczy tego treniku

1 - tu aplikacje odciagają wzrok od bioder, i - czego nie widać - ładnie z tyłu się układa na plecach (już teraz)

muszę przestac na nie patrzeć, bo teraz tylko mętlik
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 20:11   #418
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

odezwać się pierwsza? Bo zaraz zwariuje

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-11-06, 20:16   #419
kami_165
Zadomowienie

Cytat:
odezwać się pierwsza? Bo zaraz zwariuje
Możesz napisać jakiegoś neutralnego sms
Stary 2012-11-06, 20:18   #420
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Możesz napisać jakiegoś neutralnego sms
nic neutralnego do głowy mi nie przychodzi. Tym bardziej, że nie chce udawać, że nic się nie stało

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości