Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2451 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 17:00   #73501
crystal_tokio
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

http://img820.imageshack.us/img820/9...1029082135.jpg - link, jakby coś było nie tak z obrazkiem
Hej dziewczyny! Pisałam tutaj jeszcze przed długim weekendem i radziłam się Was w sprawie moich kudełków wrzucam foto, przepraszam za jakość, ale nie wzięłam z domu aparatu, na którym było ładne zdjęcie... wrrr...
Moje włosy wyglądają właśnie tak... mam nadzieję, że uda mi się kiedyś osiągnąć ładne loczki, a nie taki "bałagan" na głowie. A szczerze, to marzą mi się ładne sprężynki, jakie ma Ajrisz

Makenai

Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura.
Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić.

23.05.2012 - pani licecjatka!
04.07.2014 - pani magister!
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 17:04   #73502
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Kokardka przesłodziachna, a włoski jak zwykle mniam
przez za krótką grzywkę zaczęłam lubować się w opaskach i wynajduje coraz to dziwniejsze
Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
oooch piękne loczki, na prawdę !
Ja po ostatnim chwyceniu na nożyce, teraz zapuszczam zazwyczaj delikatnie podcinałam końcówki czy lekko nadawalam kształt, ale nosiło mnie żeby wprowadzić jakąs odmianę i skrócić włosy, no i skróciłam i wycieniowałam na tylę, że czekam aą odrosną,wyglądają ok, ale teraz wiem, ze znacznie lepiej kręcą sie gdy są dłuższe
Dziękuje
no z tym podcinaniem to różnie wychodzi, ja nie szaleje bo włosy strasznie wolno mi odrastają a po za tym tak bardzo bym chciała żeby były dłuższe bo już od dawna mam króciaki

Wiadomo nie spróbujesz, to nie przekonasz sie kiedy ci lepiej (mówimy oczywiście o długości włosów):rolleyes :
Cytat:
2 x dziennie? a ja ostatnio nawaliłam jantara i zastanawiałam się czy nie za dużo i co to będzie, ale efekt taki że włosy maja ładną objętość i jest sehr gut
dlugo juz używasz tej wcierki? na ile czasu starcza Ci jedna kuracja?
bo ja sądząc po ubywaniu płynu z butelki ciekawa jestem czy starczy mi chociaż na całą jedną kurację haha
komus jantar przypomina jakąś wodę kolońską? bo czytałam takie opinie, jak dla mnie jest to zdecydowanie delikatny ziołowy zapach, który jest prześliczny
Jantarka przy regularnym stosowaniu (po 2 x dziennie) męcze już drugi miesiąc i 1 buteleczka starcza mi na kurację (choć wydobywanie płynu z butelki jest okropne). I polecam męczenie się z nim bo mi naprawde pomaga (w torebce nosze i w pracy już wiedzą, że muszę w ciągu dnia wyskoczyć i się nasmarować)
A zapaszek i mi się podoba - właśnie taki delikatny

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-11-06 o 17:05
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 17:22   #73503
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Próbowałam wydobyć dzisiaj skręt, ale do końca nie wyszło. Nie wiedziałam, że to będzie takie trudne. Czuję się nieuczesana i tak dość nieswojo
Przepraszam za estetykę zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1452.jpg (46,9 KB, 70 załadowań)
Stary 2012-11-06, 17:58   #73504
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dajcie znać jak się pojawi, dobrze?
jeśli przyuważę na pewno dam znać

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Odrosty aż tak bardzo mi nie przeszkadzają, a co mi tam, TŻ jest więc hihi. Tylko jak mam gorszy dzień to je widzę
no właśnie!

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Z horrorów przypomniało mi się, jak kiedyś fryzjerka prostownicą wyprostowała mi mokre włosy. Mokre Nie wiem, czemu jej nie zabiłam wtedy, chyba dlatego, że nie spałam poprzedniej nocy i miałam opóźnioną reakcję...
Włosy po tym zdarzeniu już nie odzyskały dawnej kondycji. Były do ścięcia

No i w sumie to tyle, śpię w rozpuszczonych, czasem mokrych nijak nie chronię przed szalikami, generalnie jestem złą macochą
to ja się przyznam, że przed czasami CG do głowy by mi nawet nie przyszło, żeby włosy układać na sucho - albo suszarkolokówka (aż czasem coś przypaliłam i ups) albo prostownica na tylko i wyłącznie wilgotnych włosach bo inaczej nie uzyskiwałam porządanego efektu...
teraz jak mi się zdarzy prostować to tylko suche zabezpieczone silikonami

też nie chronię przed szalikiem - nie mam do tego cierpliwości - niech się tam puszą pod spodem

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:

Moja babeczka od biologii ma coś całkiem podobnego
Stary 2012-11-06, 18:24   #73505
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
Próbowałam wydobyć dzisiaj skręt, ale do końca nie wyszło. Nie wiedziałam, że to będzie takie trudne. Czuję się nieuczesana i tak dość nieswojo
spokój tam

większość z nas od czegos podobnego zaczynała ! Prosze sie nie zniechęcać a włoski sie odwdzięczą

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 18:48   #73506
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość

to ja się przyznam, że przed czasami CG do głowy by mi nawet nie przyszło, żeby włosy układać na sucho - albo suszarkolokówka (aż czasem coś przypaliłam i ups) albo prostownica na tylko i wyłącznie wilgotnych włosach bo inaczej nie uzyskiwałam porządanego efektu...
teraz jak mi się zdarzy prostować to tylko suche zabezpieczone silikonami
Mnie się gdzieś zdążyło zakodować, że mokrych włosów się nie prostuje, nie powiem, żeby mi się to podobało, bo i na moich włosach na sucho nie było efektu... Ale dostałam lekcję poglądową od fryzjerki i już wiedziałam, czym się to kończy, więc nie kusiło
Mam gdzieś w łazience prostownicę, ale od nawrócenia w czerwcu zeszłego roku nie użyłam jej ani razu A najśmieszniejsze że ścięłam wtedy włosy z długości za pas do poziomu brody, właśnie po to by łatwiej je prostować Wróciłam od fryzjera, zasiadłam do kompa i jakoś przez Google trafiłam przypadkiem tutaj - i było po ptokach
Uwierzyłam, że moje idiotyczne, paskudne i wstrętne kudły mają jeszcze szansę wyglądać bez prasowania

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Wcale nie jest źle, nie przesadzaj.
Początki są trudne a u Ciebie już teraz widać pewną regularność - będzie dobrze, zobaczysz.
Stary 2012-11-06, 19:21   #73507
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
dziękuję staram się dbać o nie, ale w zeszłym miesiącu prawie codziennie je prostowałam, więc nie wszystkie końcówki są idealne
ale muszę przyznać, że moje włosy jakoś szczególnie nie są podatne na rozdwajanie, tylko po prostownicy mam tragedię
O mamo, żeby moje włosy tak chciały ale nie, one bez rozdwajania się po prostu żyć nie mogą

Sposób hennowania z glutkiem lnianym genialny! aż chyba sobie zafarbuje włosy ;>
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:23   #73508
KarlaN
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanko
Czy jest możliwe po miesiącu intensywnej pielęgnacji przeproteinowanie włosów? Lub przeolejowanie?
Wydaje mi się że to dość krótki czas ale... już sama nie wiem ???

Zapuszczam włosiaki - -->celI-połowa pleców->celII -talia-
KarlaN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:29   #73509
rozsznurowana
Zadomowienie

Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA TAKIE NIEWYJŚCIOWE ZDJĘCIA no więc wczoraj miała miejsce moja pierwsza próba wydobycia loków. włosy przed wszystkim wyglądały tak - http://i45.tinypic.com/vzef76.jpg trochę pofalowane bo chodziłam 2 dni w jednym warkoczu najpierw zmoczyłam włosy, nałożyłam waxa do włosów brązowych, potrzymałam ponad godzinę, umyłam włosy szamponem BD, nałożyłam isanę do włosów zniszczonych na 5min i w trakcie uczesałam. zmyłam chłodną wodą. później odsączyłam bawełnianą koszulką nadmiar wody. i chciałam nałożyć mój żel lniany który okazał się wodą bo źle go ugotowałam trochę wgniotłam tego ''żelu'' i znalazłam jakąś piankę na ratunek i pougniatałam.
trochę podsuszyłam ugniatając w trakcie i powstało to - http://i49.tinypic.com/vhqj9c.jpg i takie pół wilgotne włosy zaplotłam sobie w coś takiego (ostatnio któraś z was to tutaj wrzucała więc wykorzystałam) http://www.youtube.com/watch?v=SzBpR...ature=g-user-u i te 4 dready które mi wyszły spiełam w jeszcze jeden koczek i poszłam spać. rano wstałam, rozplątałam wszystko i - http://i46.tinypic.com/fcmtk6.jpg i http://i48.tinypic.com/htz579.jpg wgniotłam jeszcze trochę żelu który zrobiłam ponownie wieczorem ale tym razem zbyt gęsty i nie dało się oddzielić go od nasionek, jednak trochę uratowałam spryskałam lakierem bo bałam się że wszystko się rozwali w ciągu dnia. ogólnie się nie rozwaliło, ale zrobił się puszek czuję, że efekt byłby lepszy gdybym użyła żelu na mokro ale to następnym razem chyba nie jest źle jak na pierwszy raz?

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:35   #73510
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bessens Pokaż wiadomość
Mam jeszcze do Was pytanie- naczytałam się o hennie jako o metodzie koloryzacji włosów która najmniej je niszczy. Problem leży w tym, że mam już siwe włosy farbuję je niby takimi lepszymi,fryzjerskimi farbami ale wolalabym jak najmniej wlosy w tym procesie niszczyc. Czy henna (w odcieniu ciemnego brązu) pokryje siwe włosy???
Mnie pokrywa, ale farbuję czystą henną red, wprawdzie są jaśniejsze(połyskują pomarańczowo), ale jest ich na razie nie tak wiele wiec jakos się zlewaja z resztą. Można by dla zniwelowania tego efektu położyć na to jakąś henne brąz (z domieszką indygo)-na tym właśnie polega farbowanie dwuetapowe. Ale póki co nie czuje potrzeby, a lubię rudosci.
Cytat:
Nie wiem co mogłabym napisać Zawsze myślałam, ze mam proste włosy, jednak po podcięciu ich jakiś czas temu zaczęły mi się bardziej falować, a czasami gdzieniegdzie pojawiały się spiralki, więc wspomagałam się prostownicą. Dzisiaj jak się obudziłam stwierdziłam, że tylko niepotrzebnie niszczę sobie włosy i powinnam zacząć pielęgnować moje spiralki, które pojawiają mi się na końcówkach

W końcu udało mi się załadować załączniki. Moje włosy, rozczesane na sucho i nie pielęgnowane tak jak być powinny, dzisiaj przedstawiają się tak:
Witamy kolejną falę!
Cytat:
Własnie, ciekawe jak tam jej falki. Mało jej coś u nas ostatnio
Doniesiono mi właśnie, że jestem poszukiwana, więc stawiam się na zawołanie. Mam w aparacie dwie tury zdjęć włosów-stylizowanych i wysuszonych na prosto, ale jakoś nie mogę się zmobilizować do zrzucenia na komp...
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
pewnie dlatego, ze ma więcej wolnego

przekaże Jej, że jej tu szukamy i o włosy dopominamy
O, jest donosicielka Masz rację, im wiecej wolnego, tym czasu mniej i trudniej się zorganizować.
Cytat:
Tak, tak, straszne jest to uczucie nieuczesania na początku. Ręka świerzbi, trzeba grzebień (tylko z szerokim rozstawem) schować, a szczotkę wyrzucić-zakazana absolutnie. Ale bedzie fajnie, wydaje mi się, że Yarrowia miała podobnie na początku. Do moich i Szsz też trochę podobne. (właśnie, Miś, myślałam, że Szsz bardziej moją siostrą niż Twoją, Ty masz chyba ciut mocniejszy skręt).

No, dobra, idę zdjecia zrzucać.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:31   #73511
Majka1503
EDUkator

Idę się nurzać w wannie, a potem ugniatać, ugniatać i ugniatać. Bez robienia żadnych mostków
Trzymajcie kciuki

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:39   #73512
issey87
Raczkowanie

jeny dla mnie też najgorsze jest te uczucie nieuczesania i takiego ogólnego bałaganu. szczególnie, że często czesałam włosy bo lubiłam czuć jakie są gładkie.. teraz naprawdę ręka świerzbi.
Stary 2012-11-06, 20:46   #73513
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
mów, mów, mów!gdzie dokładnie???
Uwaga, uwaga ogłoszenia parafialne dla włosomaniaczek z trójmiasta:
Sklep Herbalist la Butiko z cudami włosowymi (Bingo, Marion, azjatyckie cuda: Khadi, Vatika, oleje np. Heenara, Orierntana; Organicum, GP, rosyjskie cuda: Babuszka Agafja, Organic Therapy, Biolux, Planeta Organica; półprodukty ze ZróbSobieKrem):
Sopot ul. Monte Cassino 25, czyli w tym domu handlowym Monte, box 11 na 1 piętrze taki malutki sklepik Bardzo fajna babka obsługuje
Tu ich strona fejsbukowa -> https://www.facebook.com/herbalistlabutiko

Do tego zamieszczają u siebie na stronie recenzje, które pojawiają się u blogujących dziewczyn tj. Azjatycki Cukier, Słodki Miód, Idalia.

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Masz na myśli ten herbalist la butiko ? Sto lat się tam wybieram.
Tak właśnie ten, polecam się wybrać
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 21:29   #73514
aga92929222
Raczkowanie

Mam takie pytanie: czy odżywka artiste różowa lub oliwa z oliwek może powodować rozluźnienie skrętu? Czy ja już popadam powoli w paranoję?
Stary 2012-11-06, 21:45   #73515
deszczowypies
Zakorzenienie

haha, widziałam tu świetnego Kopernika

a moje włosy myte byle-jak z rana odwdzięczyły się całkiem ładnie w ciągu dnia, może to znak, że kryzys minął, a teraz już będzie tylko lepiej i mam takiego loko-bejbiko-wicherka na środku czoła, który sprawia, że wyglądam jak rozczochrana i totalnie nie wiem, co z nim zrobić

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 21:51   #73516
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
[swoją droga jak wrzuciłaś zdj w ten sposób?]
wyszukujesz focię w necie, klik prawym i 'kopiuj adres obrazka', potem w oknie odpowiedzi klikasz w to wklejasz adres i hula

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ale bedzie fajnie, wydaje mi się, że Yarrowia miała podobnie na początku.
o, miałam i to jak!
tu można nie-podziwiać https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=114587

mini ogłoszenie parafialne:
Znudzona Joaśkami kupiłam ostatnio tą odżywkę bez spłukiwania i sprawdza się nieźle. wydaje mi się cięższa niż Naturie, więc zimą co bardziej zniszczonym włosom powinna zrobić dobrze warto poszukać

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2012-11-06 o 21:52
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:06   #73517
Ag Rafka
Rozeznanie

"Prawidłowe" (czyt. prawomyślne na wątku zakręconym) włosy wrzuciłam do codziennika. Tutaj dam tylko porównanie stylizowanych ugniataniem z żelem i niestylizowanych, wysuszonych na prosto(nie prostownicą). Końcówki jak widać same falują. Reszta- jak my tu mówimy-"prosta, ale krzywa".

Zatem apel do początkujących: Chcecie fale? Stylizujcie.

Gwoli ścisłości dodam,że fale są w świetle lampy, "proste" w świetle dziennym (stąd różnica w blasku).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07722.jpg (48,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07768.jpg (29,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07726.jpg (52,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07769.jpg (49,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07785.jpg (31,3 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-11-06 o 22:08
Stary 2012-11-06, 22:10   #73518
issey87
Raczkowanie

Ag Rafka widziałam właśnie Twoje włosy w innym wątku i mało co nie zaśliniłam laptopa. Piękne!

słuchajcie dziewczęta, bo zgłupiałam. Umyłam na noc włosy, nałożyłam gluta i wygniotłam. Czy po wyschnięciu odgniatać przed snem czy dopiero rano? Uświadomcie mnie bo błądzę.
Stary 2012-11-06, 22:14   #73519
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
"Prawidłowe" (czyt. prawomyślne na wątku zakręconym) włosy wrzuciłam do codziennika. Tutaj dam tylko porównanie stylizowanych ugniataniem z żelem i niestylizowanych, wysuszonych na prosto(nie prostownicą). Końcówki jak widać same falują. Reszta- jak my tu mówimy-"prosta, ale krzywa".

Gwoli ścisłości dodam,że fale są w świetle lampy, "proste" w świetle dziennym (stąd różnica w blasku).
śliczne masz te kręciołki, warto stylizować!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:19   #73520
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez issey87 Pokaż wiadomość
Ag Rafka widziałam właśnie Twoje włosy w innym wątku i mało co nie zaśliniłam laptopa. Piękne!

słuchajcie dziewczęta, bo zgłupiałam. Umyłam na noc włosy, nałożyłam gluta i wygniotłam. Czy po wyschnięciu odgniatać przed snem czy dopiero rano? Uświadomcie mnie bo błądzę.
Rano! czasem możesz już nie mieć co odgniatać, jeśli"burzliwie" śpisz
(i dziękujemy-ja i włoski)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-11-06 o 22:21
Stary 2012-11-06, 22:22   #73521
issey87
Raczkowanie

Cytat:
Rano! czasem może już nie byc co odgniatać, jeśli"burzliwie" śpisz
(i dziękujemy-ja i włoski)
dziękuję za szybką odpowiedź i pewnie rzeczywiście nie będzie co odgniatać bo śpię dość "burzliwie"
Stary 2012-11-06, 22:46   #73522
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
ale muszę przyznać, że moje włosy jakoś szczególnie nie są podatne na rozdwajanie, tylko po prostownicy mam tragedię
Prostownica nikomu nie służy

Cytat:

Czuję się w pełni usatysfakcjonowana, śliczności!

Ale mam lenia, a włosy tłuste . Pójdę spać w mokrutkich, rano będzie nieźle
Stary 2012-11-06, 22:52   #73523
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
jeny dla mnie też najgorsze jest te uczucie nieuczesania i takiego ogólnego bałaganu. szczególnie, że często czesałam włosy bo lubiłam czuć jakie są gładkie.. teraz naprawdę ręka świerzbi.
Mam to samo

Ag-raffko

Dziewczyny dodoalam mocznik do maski po myciu... ciekawe czy nie wypadną... no i dzisiaj pierwszy raz testowałam migdała...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-11-06 o 22:53
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:53   #73524
Malwina_89
Zakorzenienie

Yarrowia również kupiłam dokładnie tę samą odżywkę, wczoraj i poprosiłam o jej analizę.

Myślałam, że jest d/s, dlatego ją wzięłam Dzisiaj ją użyłam b/s i włosy mają się nieźle, ale chyba spróbuję użyć jej jako odżywki d/s. Co Ty o tym myślisz?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 23:58   #73525
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Yarrowia również kupiłam dokładnie tę samą odżywkę, wczoraj i poprosiłam o jej analizę.

Myślałam, że jest d/s, dlatego ją wzięłam Dzisiaj ją użyłam b/s i włosy mają się nieźle, ale chyba spróbuję użyć jej jako odżywki d/s. Co Ty o tym myślisz?
Ciężko powiedzieć. Jak dla mnie może robić za taką leciutka d/s albo cięższa b/s...
dzisiaj umyłam włosy tylko szamponem Joanny z SLS i nałożyłam tą odżywkę - wyglądały nieźle ale im ostatnio (a szczególnie zaraz po hennie) niewiele potrzeba...
także jak dla mnie ok, jak na innych włosach nie wiem
Stary 2012-11-07, 01:53   #73526
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga ogłoszenia parafialne dla włosomaniaczek z trójmiasta:
Sklep Herbalist la Butiko z cudami włosowymi (Bingo, Marion, azjatyckie cuda: Khadi, Vatika, oleje np. Heenara, Orierntana; Organicum, GP, rosyjskie cuda: Babuszka Agafja, Organic Therapy, Biolux, Planeta Organica; półprodukty ze ZróbSobieKrem):
Sopot ul. Monte Cassino 25, czyli w tym domu handlowym Monte, box 11 na 1 piętrze taki malutki sklepik Bardzo fajna babka obsługuje
Tu ich strona fejsbukowa -> https://www.facebook.com/herbalistlabutiko

Do tego zamieszczają u siebie na stronie recenzje, które pojawiają się u blogujących dziewczyn tj. Azjatycki Cukier, Słodki Miód, Idalia.

Tak właśnie ten, polecam się wybrać
To idę
Albo nie, bo miałam kupić suszarkę..

szkoda, że chociaż czwórki nie trafiłam dziś, byłoby na zakupy.

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Ag Rafka cudo w codzienniku.

Idę spać z sucharami. Chyba za dużo b/s dałam im, bo jakieś takie ciężkie. Albo nawilżone

Poczęstowałam je przed myciem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...xtra-soft.html tutaj skład
ja kupiłam swój w biedrze, ma inną butelkę ale skład chyba ten sam, nie chce mi sie już wstawać.

ma silikon w składzie a umyłam odżywką. niech się włosy zabezpieczą

Jam macie gdzie blisko biedrę, to polecam, fajny ten balsam i ma świetny zapach. A kosztował chyba 9 zł, za wielką butlę.
Stary 2012-11-07, 08:09   #73527
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA TAKIE NIEWYJŚCIOWE ZDJĘCIA no więc wczoraj miała miejsce moja pierwsza próba wydobycia loków. włosy przed wszystkim wyglądały tak - http://i45.tinypic.com/vzef76.jpg trochę pofalowane bo chodziłam 2 dni w jednym warkoczu najpierw zmoczyłam włosy, nałożyłam waxa do włosów brązowych, potrzymałam ponad godzinę, umyłam włosy szamponem BD, nałożyłam isanę do włosów zniszczonych na 5min i w trakcie uczesałam. zmyłam chłodną wodą. później odsączyłam bawełnianą koszulką nadmiar wody. i chciałam nałożyć mój żel lniany który okazał się wodą bo źle go ugotowałam trochę wgniotłam tego ''żelu'' i znalazłam jakąś piankę na ratunek i pougniatałam.
trochę podsuszyłam ugniatając w trakcie i powstało to - http://i49.tinypic.com/vhqj9c.jpg i takie pół wilgotne włosy zaplotłam sobie w coś takiego (ostatnio któraś z was to tutaj wrzucała więc wykorzystałam) http://www.youtube.com/watch?v=SzBpR...ature=g-user-u i te 4 dready które mi wyszły spiełam w jeszcze jeden koczek i poszłam spać. rano wstałam, rozplątałam wszystko i - http://i46.tinypic.com/fcmtk6.jpg i http://i48.tinypic.com/htz579.jpg wgniotłam jeszcze trochę żelu który zrobiłam ponownie wieczorem ale tym razem zbyt gęsty i nie dało się oddzielić go od nasionek, jednak trochę uratowałam spryskałam lakierem bo bałam się że wszystko się rozwali w ciągu dnia. ogólnie się nie rozwaliło, ale zrobił się puszek czuję, że efekt byłby lepszy gdybym użyła żelu na mokro ale to następnym razem chyba nie jest źle jak na pierwszy raz?
tak trzymać, będzie coraz ładniej
Cytat:
Przyzwyczaisz się
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
haha, widziałam tu świetnego Kopernika

a moje włosy myte byle-jak z rana odwdzięczyły się całkiem ładnie w ciągu dnia, może to znak, że kryzys minął, a teraz już będzie tylko lepiej i mam takiego loko-bejbiko-wicherka na środku czoła, który sprawia, że wyglądam jak rozczochrana i totalnie nie wiem, co z nim zrobić
taki wicherki są słodziutkie(tak sobie tłumacze bo też posiadam)
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
o, miałam i to jak!
tu można nie-podziwiać https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=114587
Jakie zdjęcie z dawnych, zamieszchłych czasów

Cytat:
mini ogłoszenie parafialne:
Znudzona Joaśkami kupiłam ostatnio tą odżywkę bez spłukiwania i sprawdza się nieźle. wydaje mi się cięższa niż Naturie, więc zimą co bardziej zniszczonym włosom powinna zrobić dobrze warto poszukać
Odżywkę to w jakiejś mniejszej drogerii nabyłaś? wydaje mi się, że nie widziałam w Rosie ani Naturze
Cytat:

STYLIZOWAĆ - jestem za !!! u mnie bez stylizacji nie wyglądają tak ładnie
aha i zapomniałabym powiedzieć/napisać - bosze jakie cudne włosy

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:23   #73528
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

ooo to moje włosy za czasów młodości , ja to nazywałam, ze wyglądam jak pudel

Cytat:
U mnie wręcz odświeża, ale są osoby którym ni eodpowiada. Jeżeli jesteś pewna winowajcy -odstaw . Zużyj pod olej itp
Cytat:

Czytałam na forum, ze niektórym dziewczynom przetłuszczał skalp. Ja mam raczej tłusta skórę i u mnie jantar w pewnym stopniu ograniczył to przetłuszczanie ale co człowiek to opinia, chociaz może zmieniłaś ostatnio szampon czy odżywkę, bądź nosisz teraz czapkę ?
Nie nie zmieniłam ani odżywki ani szamponu, czapki też nie nosze, więc narazie odstawie jantar jak włosy wrócą do normy i nie będą się tak przetłuszczać to on jest winny.

Wczoraj kupiłam sobie olej rycynowy i jutro chce naolejować włosy pierwszy raz,(zawsze sobie robiłam jakieś maseczki) mam nadzieję, że jakoś mi to wyjdzie i będę mogła się w czwartek pokazać w pracy
Wczoraj też znalazłam sklep i chyba zostanie moim ulubionym sklepem maja tam wszystkie oleje nawet odżywki bingo shea. Jak poprosiłam o olej to babka się uśmiechnęła i zapytała czy będę go kładła na włosy
Stary 2012-11-07, 08:45   #73529
Ag Rafka
Rozeznanie

Issey87, Deszczowa, Martek, Konspiracja, Karmenka,JudytaKas-dzięki, dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam sobie olej rycynowy i jutro chce naolejować włosy pierwszy raz,(zawsze sobie robiłam jakieś maseczki) mam nadzieję, że jakoś mi to wyjdzie i będę mogła się w czwartek pokazać w pracy
Wczoraj też znalazłam sklep i chyba zostanie moim ulubionym sklepem maja tam wszystkie oleje nawet odżywki bingo shea. Jak poprosiłam o olej to babka się uśmiechnęła i zapytała czy będę go kładła na włosy
Skoro pierwszy raz rycynka, to polecam ją zmieszać z innym, strasznie trudno ją się nakłada i zmywa. Zmieszana nie jest taka gęsta i mamy lepszy poślizg. No i odżywką chyba nie da rady zmyć(nawet zmieszanej), choc są cudotwórczynie, ale osobiscie nawet nie próbowałam. W ogóle rycynkę najchętniej stosuję w masce (przed myciem) z jajem, miodem i cytryną-ewentualnie z dodatkiem jakiejś odżywki, żeby było więcej i lepiej się rozprowadzało.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-11-07 o 08:47
Stary 2012-11-07, 09:22   #73530
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Issey87, Deszczowa, Martek, Konspiracja, Karmenka,JudytaKas-dzięki, dziewczynki

Skoro pierwszy raz rycynka, to polecam ją zmieszać z innym, strasznie trudno ją się nakłada i zmywa. Zmieszana nie jest taka gęsta i mamy lepszy poślizg. No i odżywką chyba nie da rady zmyć(nawet zmieszanej), choc są cudotwórczynie, ale osobiscie nawet nie próbowałam. W ogóle rycynkę najchętniej stosuję w masce (przed myciem) z jajem, miodem i cytryną-ewentualnie z dodatkiem jakiejś odżywki, żeby było więcej i lepiej się rozprowadzało.

Dziękuje za radę

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości