|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#73472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() pomimo tego jak bardzo jest ładnie to chyba nigdy się nie odważę
|
|
#73473 |
|
Zakorzenienie
|
hej zakręcone
wracam po chorubsku i po przejrzeniu ostatnich stron wpadłam w zachwyt, no po prostu posiadaczki tak przeraźliwie ładnych włosów powinny być karane toż to można złapać doła i zamknąć się w sobie![]() U mnie kondycja moich lokasów trochę podupadła (jeszcze dodatkowo wpadłam na pomysł - z nudów, gorączki - na podcięcie sobie końcówek )no i wygląda to tak, jak wygląda. Odrosty już mnie dobijają ale twardo postanowiłam, że narazie nic nie będe robiła.
|
|
#73474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#73475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja faluję od niedawna i jak raz spróbowałam, to szybko odłożyłam na półkę... Cytat:
![]() Cytat:
Co to jest "efekt Kopernika"? Prawda Moje dzisiaj mają 4 dzień. Zero przyklapu, tylko falki jakieś zmechacone, to spięte dzisiaj Potraktowane psikadłem i kapką lnianego.Tak się zastanawiam czy po myciu ostatni raz ich "na prosto" nie zrobić... żeby mieć ewidentne porównanie
|
|
|
#73476 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny!
Można dołączyć? Jestem posiadaczką prostych włosów - tak zawsze myślałam, ale po tym co zobaczyłam dziś rano (załączniki [próbuję załadować ![]() Od razu przyznam się, że jeśli chodzi o pielęgnację kręconych włosów jestem zielona, przyszłam tu się uczyć. Linków w pierwszym poście podałyście bardzo dużo i nie wiem od czego warto by zacząć, które informacje dla mnie byłyby najbardziej przydatne, więc nie czytałam nic i nic nie wiem
Edytowane przez zyskowa Czas edycji: 2012-11-06 o 11:07 |
|
|
|
#73477 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe włosomaniaczki
![]() Powiedzcie mi moje drogie czy jantar może przetłuszczać włosy? Pisze że wręcz przeciwnie a odkąd zaczęłam go stosować włosy musiałabym myć codziennie wyglądają nieświeżo i mam straszny przyklap na głowie, może to być spowodowane jantarem? |
|
|
|
#73478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam przetłuszczające się włosy i jantar jeszcze to spotęgował
|
|
#73479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nie powoduje, ale spotkałam sie z opiniami że tak...
|
|
|
#73480 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze do Was pytanie- naczytałam się o hennie jako o metodzie koloryzacji włosów która najmniej je niszczy. Problem leży w tym, że mam już siwe włosy
farbuję je niby takimi lepszymi,fryzjerskimi farbami ale wolalabym jak najmniej wlosy w tym procesie niszczyc. Czy henna (w odcieniu ciemnego brązu) pokryje siwe włosy???
|
#73481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
opowiem Wam mój poranny koszmar... nałożyłam sobie BDFM na całą noc, rano budzę się z przeczuciem, że zajęcia dopiero o 15, to sobie spokojnie umyję włosy... a tu wody w domu nie ma a takie ładne były w weekend...
|
|
#73482 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co mogłabym napisać
Zawsze myślałam, ze mam proste włosy, jednak po podcięciu ich jakiś czas temu zaczęły mi się bardziej falować, a czasami gdzieniegdzie pojawiały się spiralki, więc wspomagałam się prostownicą. Dzisiaj jak się obudziłam stwierdziłam, że tylko niepotrzebnie niszczę sobie włosy i powinnam zacząć pielęgnować moje spiralki, które pojawiają mi się na końcówkachW końcu udało mi się załadować załączniki. Moje włosy, rozczesane na sucho i nie pielęgnowane tak jak być powinny, dzisiaj przedstawiają się tak:
|
#73483 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i tak właściwie to jako b/s pacnęłam silikonową odżywkę Cytat:
dziękuję Cytat:
właściwie to chciałam takiego boba jak ty masz w tym momencie, ale coś nie wyszło ![]() znając życie skoro podoba mi się taka długość to szybko odrosną Cytat:
no ale stwierdziłam, że najwyżej przemęczę parę miesięcy aż odrosną do długości w której już się ładnie kręcą ![]() ![]() Cytat:
![]() Jednymi z pierwszych są linki do FAQ i pigułki pielęgnacji, warto od nich zacząć
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2012-11-06 o 12:24 |
|||||
|
|
|
#73484 | |
|
Rozeznanie
|
Nadrobienie was graniczy chyba z cudem
![]() Cytat:
Powiedz mi prosze co ty robisz ze masz takie niesamowite spirale na koncach
|
|
|
|
|
#73485 |
|
Zakorzenienie
|
zyskowa witaj i tutaj
Co do reanimacji - ja ugniatam włosy zmoczonymi dłońmi, czasem z joaśką zieloną i wówczas aktywuje się żel nałożony po myciu. Sucharki odgniatam i już, ale efekt nigdy nie jest taki, jak zaraz po myciu. |
|
|
|
#73486 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odrostami się nie przejmuj, nie kontrastują jakoś rażąco![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
jak na razie farbowałam tylko jednoetapowo i u mnie siwki się odznaczały nadal, ale nie rażąco, a henna ogólnie trzyma się dobrze ![]() na dniach robię dwuetapowo henną czerwoną potem brązową - to dam znać, jak z efektem ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
miałam podobną niespodziankę jak się szykowałam na urodziny małża, wszystko przygotowane i zostało mycie głowy (nie miałam wprawdzie oleju, ale włosy wołające o mycie) a tu - zero wody![]() zamiast pięknych loków poszłam w mocno zaczesanym zalakierowanym koczku... podobno nie było widać, że coś nie tak...---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() P.S. szacun za Insanity ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- ![]()
|
||||
|
|
|
#73487 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Uwaga, nadrabiam.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
boski skręt, objętość, kolor...przepiękne i dużo urosły Czytam dalej... |
||||
|
|
|
#73488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo cześćCytat:
jeśli chodzi o Insanity, to już nie ćwiczę. Do 35 dnia było regularnie, a potem coraz gorzej, ćwiczenia mi się nudziły, chociaż w 2 części jest trochę inaczej, ale i tak wiele się powtarza, w sumie na miesiąc jest około 5 filmów, a w każdym te same ćwiczenia, nie dla mnie taka nuda ![]() ale efekty były mam teraz maskę z siemienia lnianego na włosach. Jak zmyję będę próbowała stylizować, jeszcze nie wiem jak, więc idę poczytać trochę
|
|
#73489 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja dzisiaj próbowałam reanimować lnianym, dołożyłam troszke i jest troszke lepiej, ale to już nie ten skręt co wczoraj, no ale nie liczyłam na to że na samym początku cg znajdę złotą recepte na loki, następnym razem spróbuję Twoim sposobemCytat:
![]()
|
|
|
#73490 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wytłumaczenie efektu Kopernika
OMG!
|
|
#73491 | |||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=622375 Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#73492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuje
Cytat:
Cytat:
ale jakąś maskę walnę i będzie oki. Kokardka mój najnowszy nabytek![]() Brak wody - skądś to znam ![]() Cytat:
od tego nie da się uciec![]() Cytat:
skręcik jest dziś troszkę słabszy, ale i tak myślałam, że będzie gorzej muszę je troche "ozdrowić"![]() Odrosty aż tak bardzo mi nie przeszkadzają, a co mi tam, TŻ jest więc hihi. Tylko jak mam gorszy dzień to je widzę![]() dobre
|
|
|
#73493 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, czemu jej nie zabiłam wtedy, chyba dlatego, że nie spałam poprzedniej nocy i miałam opóźnioną reakcję... Włosy po tym zdarzeniu już nie odzyskały dawnej kondycji. Były do ścięcia ![]() Cytat:
Moje lubią kokosa. Czasem reanimuję je przy pomocy kokosa Vatiki. Cytat:
Cytat:
Teraz dbam o nie bardziej, bo chcę, żeby zachowały miękkość. Zawsze dostają dodatkową porcję odżywki b/s czy po myciu, czy przy reanimacji. Ostatnio na noc dostały porcję olejku (do rana spijają wszystko, nie mam przetłuszczenia). Gdzieś przeczytałam, że za rozdwajanie odpowiada niedobór witaminy A i E. Nawet kupiłam maść witaminową, żeby wcierać profilaktycznie, ale jej nie użyłam ![]() No i w sumie to tyle, śpię w rozpuszczonych, czasem mokrych nijak nie chronię przed szalikami, generalnie jestem złą macochą ![]() Mam nadzieję, że znajdziesz więcej czasu na forum No, przynajmniej pod tym względem nie mogę narzekać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#73494 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie, ciekawe jak tam jej falki. Mało jej coś u nas ostatnio ![]() Kokardka przesłodziachna, a włoski jak zwykle mniam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja babeczka od biologii ma coś całkiem podobnego Cytat:
|
|
#73495 |
|
Kazar Lady
|
pewnie dlatego, ze ma więcej wolnego
![]() przekaże Jej, że jej tu szukamy i o włosy dopominamy ![]() nawet nie czuję, że rymuję
|
|
|
|
#73496 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ale muszę przyznać, że moje włosy jakoś szczególnie nie są podatne na rozdwajanie, tylko po prostownicy mam tragedię
|
#73497 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Podczytuje te podforum, ponieważ chce zacząć 'kręcić' moje włosy Czytałam pigułkę, wiem mniej więcej o co chodzi, ale nie mogę znaleźć nigdzie konkretnych kosmetyków do stylizacji włosów, chodzi o odżywkę podkreślającą skręt włosów Czy znajdę to gdzieś jeszcze?edit: widzę jeszcze taką listę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=246 ale ostatnia edycja była w 2009r, więc liczę na coś nowszego
Edytowane przez czesterka Czas edycji: 2012-11-06 o 16:36 |
|
|
|
#73498 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
KLIK!Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#73499 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po ostatnim chwyceniu na nożyce, teraz zapuszczam zazwyczaj delikatnie podcinałam końcówki czy lekko nadawalam kształt, ale nosiło mnie żeby wprowadzić jakąs odmianę i skrócić włosy, no i skróciłam i wycieniowałam na tylę, że czekam aą odrosną,wyglądają ok, ale teraz wiem, ze znacznie lepiej kręcą sie gdy są dłuższe ![]() Cytat:
ale co człowiek to opinia, chociaz może zmieniłaś ostatnio szampon czy odżywkę, bądź nosisz teraz czapkę ? ![]() [swoją droga jak wrzuciłaś zdj w ten sposób?] Cytat:
![]() dlugo juz używasz tej wcierki? na ile czasu starcza Ci jedna kuracja? ![]() bo ja sądząc po ubywaniu płynu z butelki ciekawa jestem czy starczy mi chociaż na całą jedną kurację haha ![]() komus jantar przypomina jakąś wodę kolońską? bo czytałam takie opinie, jak dla mnie jest to zdecydowanie delikatny ziołowy zapach, który jest prześliczny
|
|
#73500 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dzięki wielkie! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

farbuję je niby takimi lepszymi,fryzjerskimi farbami ale wolalabym jak najmniej wlosy w tym procesie niszczyc. Czy henna (w odcieniu ciemnego brązu) pokryje siwe włosy???

masz teraz długość taką jak ja ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

boski skręt, objętość, kolor...przepiękne
Ja zabezpieczam czym się da a i tak masa rozdwojeń. MASA. Spanie w rozpuszczonych chyba aż tak nie rozdwaja.
nijak nie chronię przed szalikami, generalnie jestem złą macochą