|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Witam się
![]() Staram się Was podczytywać ale to teraz trudne, bo w końcu znalazlam pracę. Praca kiepska, w TESCO na stoisku RTV/AGD, ciężko jest i zarobki maaarniutkie, a umowa oczywiście zlecenie. Ale chociaż to nas cokolwiek ratuje w naszej marnej sytuacji... Natan niestety w żłobku musi siedzieć, ja go teraz już prawie nie widuje.... Odstawiam go do żłobka przed 8 (bo tylko do 8 dzieci można przyprowadzać), a z pracy wracam przed 20.... Ciężkie to wszystko.
|
#1622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Jutro zobaczę, ,może u nas będą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Taka moda ![]() Cytat:
![]() Szkoda, że tak rzadko się z Natanem widujecie
|
||||
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Makaron lidlowy, ale nawet nie czytałam opakowania, ślepo wgapiałam sie w gotowanie i rady Pascala a przepis na mozarellke oczywiście poprosze
|
|
|
|
|
#1624 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buziak od cioci Cytat:
My robimy soki (rzadko, za rzadko w termo- Miksie) Cytat:
Boszzzeeee jakaś Ty chudziutka ![]() A Rogi już prawi 1/3 Twojej wagi ![]() Cytat:
Mam zadowolonego brodacza Poczekaj poszukać linka O mam --->klik Kuchnie ogarnelam Słoiki z musem jabluszkowym wyczarowalam Poza tym pogoda szaroburonijaka ![]() Muszę sie przeprowadzić na jakaś bardziej słoneczna cześć swiata Brumciu jak u was dzionek Ja Ty dajesz radę z takim deficytem snu?
|
|
#1625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyobrazam sobie ze musi być to bardzo cięzkie ![]() Dobry wieczor! zasiadam do allegro z herbatką i do Was sprzedalam kilka aukcji to teraz czas się zrewanzowac i wydać ![]() a powiedzcie mi ma ktoraś dowswiadczenie z tymi proszkami??? http://www.citeam.pl/oferty/okazje-a...szku-do-prania albo jeszcze są na innej aukcji ALPERN FRESH ? chciałabym coś kupić ale nie wiem czy się jednak nie oszukam na takiej promocji ![]() bo jedyne co kupilam mopa parowego i masakra, naszczescie się sprzedal hura i sobie pojechał papa wcale mi nieszkoda a na SOKOWIROWKA się nie znam ale widzialam ze jest teraz jakaś na grouponie ale nieznam tej firmy. |
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jakie fajne sanki http://allegro.pl/khw-snow-baby-drea...767818864.html
|
|
|
|
#1627 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A powiedz dlaczego wybraliscie mondeo?(ja mam duzo negatywnych opinii o tym samochodzie-wiem wiem narażę sie co niektórym , dobre sa te nowe mondea, ale na taki nas nie stac )---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
iustyna zdrówka 4all!
Stronczek a ile kosztuje mniej więcej wysyłka listem nawet zwykłym mogłoby być do uk, zaraz się skalkulujemy jak to się wogole przy tym nabytku opłaca![]() zaneta w temcie maszynek do wlosow nie pomoge ale jak już jesteśmy przy tematach prezentów dla tż'tów ![]() (bo mojemu przed samymi świętami jeszcze urodzinowy trzeba ogarnąć )czy ktorejś z was tz uzywa maszynki do golenia golarki elektrycznej? i sobie chwali???bo już jakiś czas myśłe o takim zakupie bo z tymi jednorazowymi to ciągle jakiś problemy a to uczula a to cos, zastanawaim się czy po takiej skóra jest gładka i własnie nie uczulona? jak któraś ma doswiadczenie chętnie przyjme odpowiedź
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Wybiera się ktoś w najbliższym czasie do ikei?
|
|
|
|
#1630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Ja niedawno wróciłam z malych zakupów, zostawilam moich facetów samych na 3 godziny .Mysłalam ze moze juz jakies prezenty gwiazdkowe porobię, ale zrobiłam tylko sobie .Kupiłam sukienke welniana w reserwie(przeceniona ), w promodzie bluzeczke z koronki w kolorze czerwonego wina(rowniez przeceniona ) i w carrym 2 bluzeczki(tez przecenione 50%). Dawno nic sobie nie kupiłam, bo zawsze dziecku i Tz cos przynosiłam , a dzisiaj bylam troszke egoistyczna.Maz wlasnie robi suhi , zaraz bedziemy jesc -znow o pozniej porze .
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-06 o 21:48 |
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
My, właśnie robiłam liste zakupów
![]() Pewnie w weekend pojedziemy. Co potrzebujesz? Ktoś jeszcze chętny? |
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
u mnie dołów ciąg dalszy więc nie smęcę wszystkim chorowitkom zdrówka !!!!! pytanie w K . |
|
|
|
#1633 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kolina!
![]() Cytat:
Przyszły nam dziś te buty i dużo luzu w nich Tymek ma. Myślę, ze ciut mniejsza stopa i już byłoby za dużo. A on ma dokładnie 12,7 cm. Cytat:
Koniec z tym, zdrowiejcie ![]() Cytat:
Te dieselki są właśnie takie zrywne i super oszczędne. Mój pali 7,2 średnio. A męża benzynowiec prawie 12l.Cytat:
) jakąś aplikację, która używa tych dwóch skrótów klawiszowych. Dlatego są nieaktywne przy pisaniu. Czy Ty może masz HP?Jesli jeszcze sobie nie poradziłaś, to on by mógł się przez taki specjalny program podłączyć do Twojego kompa i poszukać rozwiązania. Tak robi często u swoich klientów. Chcesz? Cytat:
- ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czyli dalej chorujecie? A Kuba zdrowy? Cytat:
![]() Lili, moim zdaniem nie ma takiej granicy, karm spokojnie, może Radek dzięki temu lżej i szybciej przejdzie chorobę. Cytat:
![]() Przyszły buty i Tymek śmiga ![]() I fotelik w samochodzie dziś go wreszcie ucieszył Wczoraj widocznie przez ból nic go nie cieszyło...
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00140326/ - ta pierwsza x2. Dzięki!
|
|
|
|
|
#1635 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale w temacie proszków powiem, że ostatnio pierwszy raz kupiła to: http://maxfresh.pl/pl/52510-ariel-ka...149911253.html I fajne jest. Pięęęęknie pachnie Cytat:
Bardziej mi froterkę czy kosiarkę przypomniało ![]() Cytat:
Bo opinie mają dobre. O coś takiego teraz ma: http://www.ceneo.pl/13546218Ja zawsze chętna A co? ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Cytat:
I zakupy i sushi
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
Katar to nie choroba
... ale wkurza .Dzięki babeczki
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -A niebylby to żaden problem? Bylabym baaardzo wdzięczna Mam wlaśnie HP-Suuper Cytat:
![]() - -Dziękuję
|
||
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w reserved kupon rabatowy do pobrania
http://www.reserved.com/pl
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Może brumek będzie szybciej, my planujemy jechac w weekend (jak nam plany nie wyjda to nie chce czuć się winna :P)
Strona lotto zablokowana, pewnie za duzo ludzi weszło zobaczyc te 6 magicznych liczb ![]() może jutro kupimy grandziaka
|
|
|
|
#1641 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda tylko, ze tak mało czasu dla Natana masz, ale na pewno nadrobicie ![]() Cytat:
![]() Głównie chodzi o to, ze Mazda ma niedopracowane samochody, co już wypuszcza nowy/nowszy model na rynek nie dopracowując poprzedniego. Tak jak np ford, kilka wersji jednego modelu produkują przez kilka dobrych lat ciągle go ulepszając, a Mazda bawi się ciągle w cos nowego stąd częste wady silnika itp. I tak jak pisałam, samochód kupisz za niewielkie pieniądze, ale naprawy i części strasznie drogie... a szkoda bo od zawsze mi się strasznie podobały..Więcej nie zdązyłam sie dowiedziec bo Lili już ciągnęła tż za ręke ze swoim "haja haja" tj. idziemy spac ![]() Najpierw zaczęło się wybieranie marki... coś typu mercedes, bmw, VW odpadło u nas od razu.. toyota, honda, hyundai niestety też.. z popularnych marek został nam Ford, Mazda, Opel. Mazda odpadła z w/w powodów. Padło więc na Forda (Mondeo, Focus) i Opla (Astra). Opla nie chciałam ja.... więc został juz tylko Ford Ja byłam za Focusem, duzo bardziej mi się podobał, ale ma bardzo wadliwe silniki... 90% ogłoszen z uszkodzeniami silnika... poza tym te ktore nam się podobały kosztowały niestety trochę więcej niż planowalismy przeznaczyć na zakup... Tak więc niechętnie zgodziłam się na to mondeo, które mi sie nie podobało jak noc listopadowa (dopóki do niego nie wsiadłam ), no i dodam jeszcze że szukaliśmy Mondeo z silnikiem 2.0 131PS lub 2.2 151PS - ponoć najbardziej udany silnik forda. Ot cała historia Te nowe są piekne Cytat:
Jak to działa w praktyce - nie mam pojęcia...Mój tż ma strasznie twardy zarost... Gillette Fusion ma na 1 golenia.... majątek idzie na same golarki...... Cytat:
Na trasie spalił ok 6l (ok 160km autostrady i ok 40 normalnych dróg). |
||||
|
|
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Brumku, jakbyś była wcześniej to baardzo bym prosiła http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00140326/ 2x te pierwsze od lewej ![]() Też próbowałam się dostać na strone lottka ![]() Za auto ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Ale Domek mi teraz płakał Aż krzyczał Przed chwilką dopiero zasnął (po podaniu nurofenu). Dziecko mi się przez te zęby wykończy
|
||
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
Patik:
Hejo. Sary wysypka jakby zbladła. Nigdzie nie dzwoniłam wcz bo i nie mam lekarza na telefon żadnego, na izbę nie jechaliśmy bo poszła spać i innych obajwów typu gorączka nie było więc nie było sensu. Chyba to rzeczywiście po szczepieniu..W nocy 123637373 pobudek, ale za to spałyśmy do 8.30 a nie do 6. I jadłam 2 razy w nocy. Które z dzieci jeszcze w nocy butle ciągnie? Wczoraj padało cały dzień, spaceru niet a dzisiaj wieje baaaardzo mocno, i wątpię żebyśmy wyszły... Porobiło mi się aft i krost w buzi, na języku. Dyskomfot. Migdał nadal czuję.Brumek przypomniało mi się, my mamy ławę zaokrągloną, i nogi też. Może takiej poszukaj? Te pufi boskie, nawet by mi do głowy nie przyszło że takie cuda są, ale i widze kosztują.. Stronczek Sara teraz jakoś nie przybiera.. od miesiaca gdzieś jest 12 kg. . W maju ważyła 10.300 jak byłyśmy w szpitalu. Wiec bez szału. Jutro ....WRACAM! p.s. zbieram kasę na tableta, sprzedaję niepotrzebne graty i ciuchy. |
|
|
|
#1644 |
|
Wtajemniczenie
|
PATIK wracaaa
Witam Moje dziecko ostatnio odstawia cyrki wieczorem. Przedwczoraj po 30 minutowym śnie a wczoraj przy próbach samodzielnego zasypiania. Po 45 minutach gadania, krecenia sie w łózeczku dostaął histerii. Nie chciała isc ani na rece, ani nie chciała dac sie dotknac. Była wściekła jak osa...Musiaąłm ze 3 razy wychodzic z pokoju, zeby sie uspokic. Do tego jak jednak wziełam ja na rece to sie odpychała i kopała nogami. Dopiero butla mleka (druga) była w stanie ja uśpic... Ja na prawde nie wiem jak to bedzie z 2... |
|
|
|
#1645 |
|
Rozeznanie
|
Adrij mój mąż ma golarkę Panasonica już od wielu lat - jest genialna. Kupiłam mu ją bo nie mogłam już patrzeć na jego podrażnioną twarz - pomogło! Tego modelu co on ma nie ma juz w sprzedaży. Ale chyba moge polecić tę markę, bo od tylu lat działa sprawnie, nie psuje się i ładnie goli
![]() Telik jak robisz mus jabłkowy do słoików? ![]() ...i nic więcej nie napiszę No poza tym, że dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków! Lili |
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Ja też w krzakach siedzę. Jesień nie jest chyba dla mnie...
Patryk jest drobny. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy nie przytył nawet 200g, ale widzę, że nie tylko on. Nie waży nawet 10 kg, a i tak jest co dźwigać. Marina podziwiam! |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Myha u nas jest podobnie. Wczoraj M. ją uśpił, ale przed wczoraj padła siedząc pod łóżeczkiem
![]() W ogóle to czesc |
|
|
|
#1648 | ||||
|
Rozeznanie
|
Brrry
![]() pada i wieje ![]() Cytat:
![]() oby łagodnie przeszła Cytat:
a tak poważniej to zdrówka nienawidzę gopostaram się coś do K. wrzucić dziewczyny już się zadeklarowały, ale jakbyco to pewnie też niedługo będę ![]() Cytat:
Cytat:
wszyscy nam mówili, że mamy super, że Maja sama zasypia, ale jakby wiedzieli, że to ciągła praca i nie można na centymetr odpuścić.... ale jednak się opłaca ![]() a z dwójką na pewno dasz radę taaaa niezacytowało mi wszystkiego.... Brumek wczoraj po południu przeprowadziłam kolejną akcję mierzenia stopek Haniutkowych i średnia z pomiarów wyszła mi dokładnie 12,7 cm, czyli tak jak u Tymka zmierzyłam też wkładkę w obecnych butkach i zamówiłam w końcu 22 ![]() Lil zdrówka, też masz prawo nie mieć siły (nie tylko faceci)Mondeo - mamy diselka kocham w nim dźwięk silnikadobra muszę dziś popracować, bo wcześniej wychodzę z pracy i jadę z Mają na kontrolę do laryngologa zobaczyć czy drenu w uszach siedzą
|
||||
|
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Patik dzisiaj 7, a Ty gdzie? ![]() Dwie pobudki dzisiaj w nocy były,Borysek spał do 8, ale ja jakoś się dzisiaj nie wyspałam, właśnie kawe pije, pogoda za oknem taka ze ho ho-wiatr i deszcz , coś czuję, ze będzie duzuuużo płaczu!
|
|
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
Przedwczoraj było tak, ze tylko TŻ dała sie wziasc na rece (przykro mi bylo) Wczoraj niestety nie miałam zadnej pomocy bo TŻ w pracy.
U nas waga lekko podskoczyła i teraz jest 9,4 na wadze łazienkowej ![]() PATIK gdzie ty? ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- PATIK nadal jestes "pokolorowana". Znaczy sie ze ban do 7.11 z 7.11 włacznie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

wiesz tu chrupkie a tu Ci się ciągnieee cudo. Jak chcesz to mogę Ci dać przepis, bo teraz nie pamiętam jak to się dokładnie robiło a nie chce mieszać, bo z tego co pamiętam wiem że z panierką coś na odwrót się robiło. Na FB się ewentualnie odezwij i jak bd miała chwile to Ci go napiszę.
zębole

)

Zakończone: 2
Migdał nadal czuję.