|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
U mojej siostry obstawiali na porodówce, że córa będzie duuuuuża, bo brzuch gigantyczny, a na badaniu wyszło, że zaledwie 3kg i taka też się urodziła - czyli normalnej wielkości
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chce numerek, chce biegac, chce numerek, chce slodkie, a nic nie moge, wrrrrrr
Chyba sobie jutro czipsy kupie ![]() Deli, czemu od kwietnia? Jak tylko dostane pozwolenie od mojego gina to ide sie przeleciec do parku wiesz, najgorsze, ze mieszkamy pid samiuskim parkiem, sa takie trasy biegowe odnowione ze bajka, a ja nie moge korzystaaaaaaaaac
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie opinie i słowa otuchy
Dla mnie ta głodówka też wydaje się dziwna. Może zrobię tak jak Black mi doradza, czyli 2 dni dietki z rybą. Jutro będę o tym myśleć, bo dziś to już jestem dętka. Śliczne te łóżeczko z Ikei. Ja mam 2 rożki, 2 cienkie kocyki i 1 gruby, dwa komplety pościeli 3 el., 2 prześcieradła. Tyle mi w zupełnosci wystarczyło przy córce i nic więcej nie dokupuje. Witam nową mamusię |
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche sie boje ze sie poslizgne i noge zlamie tak to tylko brzuszki zaczne od lutego ew hula hop u mnie takich tras do biegania nie ma ... biegam wzdłuż obwodnicy albo po osiedlach, mialam taka stałą trase 6 km
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie takie uczucie jakby nabrzmiałego brzucha? jejku ja mam wrażenie że mi zaraz na nim skóra pęknie ;( smaruje i smaruje i nic..... w ciagu dnia nawet nie, ale wieczorami zaczyna swędzieć i takie jest jakiś dziwny i twardawy sie robi:/ już biore 4x magnez i 2x nospe na dzień (oczywiście nie na raz)
poczytam Was troszke i lece spać bo padam na twarz dobranoc
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym chciała normalny seks, bo przez ten brzuch czuję się jak krówka i strasznie ogranicza on moje pole manewru.
Chciałabym mega gorącą kąpiel z TŻem, do tego piana, świeczki i lampka słodkiego, czerwonego wina - Kagor
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-06 o 22:11 |
|
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam listę zrobioną przez koleżankę, która urodziła 8 miesięcy temu...taka lista rzeczy i ilości, co kupić...jakby ktoś zechciał to się podzielę
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
Wisienka witaj
Dziewczyny oglądam właśnie ulotkę z Superpharm i jeśli któraś jest zainteresowana to jest promocja na Oilatum do kąpieli 2x250 ml za 45,99 zł, niby 2 w cenie 1. I Pampersy Premium Care 2 opakowania za 87,99zł, ale z kartą Lifestyle. |
|
|
|
#1029 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Hope- piękny brzucholek- czy Ty masz ślad opalenizny na brzucholu czy mi się wydaje?
Ilkas- co Ty chcesz od swojego? bardzo ładny zgrabny i drobniusi idę gwałcić TZ, papa kochane |
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, jak trenowalam to temperatura graniczna byla -25
Kurcze, jakby sie chcialo wrocic do czasow jak biegalam wybiegania 30km, raaaaany, teraz to mi zejdzie ze 3 lata zanim do tego wroce heh. Przestan kochana, w ogole po Tobie tych kg nie widac chudzino zreszta, wszystkie szybko zrzucimy, i bedziemy lachony jak ta lala ![]() Black, ja bym chciala jakikolwiek seks ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Ewa, wrzucaj liste, pewnie
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mój się chyba nie da zgwałcić
|
|
|
|
|
#1033 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
wizyta u ortopedy zaliczona i na szczęście moje spojenie łonowe się trzyma, nic się nie rozchodzi, po prostu dzidziak złośliwy i się rozpycha
uspokoiłam sięCytat:
![]() masz już może ten fotelik z bazą, który kupiłaś? bo miałabym prośbę do ciebie mogłabyś sprawdzić, czy tą bazę isofix można zapiąć dodatkowo pasami na siedzeniu (poza tymi klikami)? z tego co wiem, to można tak i tak, ale wolałabym się upewnić, bo w jednym samochodzie mamy ten system, w drugim nie i już nie wiem ,czy kupować bazeCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i łóżeczko super wygląda; jak ja się cieszę, że też się na białe jednak zdecydowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() brzuch ci się w kadrze za chwilę nie zmieści ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- no przecież zawsze chętny był
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
Lista w załączniku
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi, faktycznie, na zdjeciach wyglada jak szmatka, ale sprawdzilam swoj i wydaje mi sie, ze starczy, fakt, ze jest niski, ale powinien starczyc
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=elllmi;37470027]
ale jak to skierowanie? to nie robi ci normalnie na wizycie, tylko skierowanie gdzie indziej daje?[COLOR="Silver"] Nie, mam robione w tej samej przychodni, tylko po prostu akurat ten ginekolog, który je wykonuje jest w inne dni, niż kobieta do której chodzę. I ona wtedy nie ma sprzętu. |
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1039 |
|
Rozeznanie
|
elllmi - USG mam robione w tej samej przychodni. Po prostu ten gin, który je wykonuje przyjmuje w inne dni niż moja ginekolożka. I ona wtedy po prostu sprzętu nie ma.
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie mieszkasz że tylko jedno usg? Obstawiam że za granicą ![]() Pisz z nami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Suzi jak koniecznie chcesz te rybne dwa dni wprowadzić, to dodaj do tego sporą porcję warzyw. Nie sama ryba i ser. Węglowodany pod postacią białego chleba i ziemniaków możesz sobie odpuścić, ale ja do ryby bym jakąś kaszę dodała. Błagam cię nie głódź się ![]() Wczoraj byłam w szkole rodzenia, sporo par było, ale co mnie zaskoczyło, to dziewczyny które dopiero w 4 miesiącu ciąży były. Babka całkiem sympatyczna, zobaczymy jak się rozkręci. Ja dziś znów bezsennie, zasnęłam o 1 obudziłam się o 5 i po spaniu.Może popołudniu sobie odbiję ze dwie godzinki. Już po śniadaniu, jadłam pizzę domową na razowym cieście Kupiłam wczoraj wkłady poporodowe, jedną paczkę belli i jedną hartmanna, od siostry mam jeszcze prawie całą paczkę belli. Myślę że starczy. Jak pogoda pozwoli może wybiorę się na łowy lumpkowe Miłego dnia kochane
|
|||
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skóra mnie na szczęście nie swędzi
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny!
![]() Nie zajrzałam wczoraj już do was, bo szukaliśmy z mężem orkiestry na wesele albo powinni nam zapłacić za słuchanie danej kapeli, albo ceny z kosmosu z tego wszystkiego zapomniałam wczoraj zjeść kolacji, więc dzisiaj o 5 już mnie zaczęło ssać, i chcąc niechcąc musiałam wstać a potem zgwałciłam TŻa tylko... czy Wam seks teraz sprawia frajdę? bo kurcze, ja się cieszę, że jestem blisko z TŻem, sprawia mi to przyjemność, ale nie aż taką jak przed ciążą no i nie wiem, jakoś mi się powoli odechciewa, brakuje mi tej pasji ![]() a co do wczorajszej wizyty najważniejsze - moje rozwarcie się nie powiększyło i szyjka nie skróciłą -no witam pani Ewo, jak się czujemy na fenoterolu? a ja:- ja nie biorę fenoterolu g- jak to nie? przecież pani 3 tygodnie temu wylądowała w szpitalu z fałszywym porodem, tego nie można bagatelizować!ja - no ale nikt mi nie przepisał fenoterolu, więc skąd mogłam wiedzieć, że mam go brać? ![]() g- nie przepisali pani w szpitalu fenoterolu po fałszywym porodzie? to szybko na fotel, musimy sprawdzić co się tam dzieje!!!![]() no ale sprawdził, powiedział że nic się dalej nie posunęło, więc mu mówię, że po szpitalu zrezygnowałam ze studiów, siedzę w domu i głównie leżę, bo mi brzuch twardnieje od kilku do kilkunastu razy dziennie i się zwyczajnie boję... a on powiedział, że bardzo dobrze zrobiłam, bo gdybym bez fenoterolu prowadziła normalny tryb życia to prawdopodobnie Ania byłaby już z nami ale po konsultacjach stwierdziliśmy, że fenoterolu narazie nie będę brać, tylko mam leżeć i brać nospę doraźnie na twardnienie brzucha, chyba że się pojawią regularne skurcze tak jak wtedy - no to wiadomka, muszę się zgłosić do niego albo od razu na IP. Ale zobaczył Aneczkę na usg i powiedział, że nawet jak się wypchnie na świat wcześniej to już mogę być o nią spokojna, nie to co 3 tygodnie temu i jest ułożona już główką do dołu, co raczej nie powinno się już zmienić, bo się jej trochę ciasno zrobiło Śliczną ma już buźkę )ale TŻ ma aparat ze sobą, a ja nie mam skanera, więc wam nie pokażę ale zapewniam, że jest śliczna i słodka ![]() najgorsza wiadomość, że przez ostatni miesiąc przytyłam nie mało 4kg czyli w sumie już +11kgale gin powiedział, że to normalne i nie mam się przejmować - skoro cały czas siedzę w domu i nawet nie mogę poodkurzać to oczywiste, że przytyję więcej, ale nie mam się zamartwiać - po prostu uważać na słodycze i więcej warzyw jeść... no i woda mi się też zaczęła zatrzymywać kostki mam popuchnięte i ręce ![]() łoooo, ale się rozpisałam, wybaczcie, jeśli was zanudziłam
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-11-07 o 08:49 |
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka świetne wiadomości, rośnie pannica
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 2 komplety, oba z ochraniaczami.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-11-07 o 08:25 |
|
|
|
#1046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojjjj ja też tylko winko bym wymieniła u siebie na wytrawne hehe ![]() mąż będzie wypływał jakoś na początku lutego i chcemy sobie kupić dooobrego szampana i wznieść toast, za moje uro, za new year i za nową zdrową dzidzię ![]() ktoś zna nazwy dobrych szampanów?
|
|
|
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to smiesznie wyszło wczoraj tak mi net zamulał, że miałam ochote pierznąc komputerem przez okno.... także dopiero teraz nadrobiłam co do poscieli to ja kupuje w komplecie z łózeczkiem, dokupię przescieradeł, żeby miec 3 a pościeli i tak sie na początku nie używa. A kocyk do łóżeczka mam taki grubszy- jest tak piękny, że sama sobie nim wczoraj nóżki przykryłam przed tv ![]() jestem już po badaniach w labo (mocz+morfo)- jutro wizyta, ciekawe co mi powie. Brzuch mi nie twardnieje, bóli żadnych nie mam, mały wprawdzie byl wczoraj spokojniejszy niż zazwyczaj, ale za to nadrobił jak już sie położyłam- wykopywał mi jajnik na drugą strone ![]() zamawiam dzisiaj artykuły higieniczno-kosmetyczne na all- polecam uzytkownika SKLEP--MYSZKA , o wiele wiele taniej niż w jakimkolwiek sklepie a mają chyba wszystko.... no i bede sokowirowac marchew i jabłka w zyciu nie przypuszczałam, że taki sok moze byc tak pyszny ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1048 |
|
Rozeznanie
|
hej mamuśki!
My wczoraj byliśmy na wizycie, szczegółowo wszystko mierzone i na szczęście malutka zdrowo ładnie rośnie tylko jakaś wstydliwa się zrobiła bo musieliśmy długo zaczekać aż pokaże buźkę . Weszłam a gin: a co to dzis bez męża? To musimy mu nagrać płytkę, więc po powrocie było pierwsze oglądanie .No i malutka już nie jest taka malutka bo waży już prawie 1300 g. Bokeh u ciebie będzie podobnie.
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś na panieńskim piłam taaaaakiego pysznego. kosztował 700zł.. teraz może niekoniecznie w takiej kwocie bym chciała, ale chociaż połówkę ![]() mniaaami ![]() Ahhh dziewczyny a mnie dziś kolejny ciężki dzień czeka : wizyta u developera, ZUS, US... pewnie się nastoję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

. Kuzybka miala ogromny brzuchol, urodzila przed terminem, malutka coreczke - ale za to polozna jej powiedziala ze takiej ilosci wod jeszcze nie widziala 

wiesz, najgorsze, ze mieszkamy pid samiuskim parkiem, sa takie trasy biegowe odnowione ze bajka, a ja nie moge korzystaaaaaaaaac
troche sie boje ze sie poslizgne i noge zlamie
u mnie takich tras do biegania nie ma

uspokoiłam się
mogłabyś sprawdzić, czy tą bazę isofix można zapiąć dodatkowo pasami na siedzeniu (poza tymi klikami)? z tego co wiem, to można tak i tak, ale wolałabym się upewnić, bo w jednym samochodzie mamy ten system, w drugim nie i już nie wiem ,czy kupować baze
Dziwne, bo nawet nie używał wziernika.

albo powinni nam zapłacić za słuchanie danej kapeli, albo ceny z kosmosu
ja nie biorę fenoterolu
ale to smiesznie wyszło