Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 22:57   #4051
karo_z
Rozeznanie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Karinio wszystkiego najlepszego dla Synka

Nowaken o Ty to pomyslowa babeczka jestes,mialby wtedy 2pasje w jednym on powinien dostac medal za kreatywnosc..tylko szkoda ze na pomyslach sie konczy...a moze I lepiej
Karo ja tez juz od 2h 2x biegalam dac cyca,ale Hania pociumka I spi dalej.nie wiem co ja bede robic jak na butle przejde...co ja zrobie jesli Hanua bedzie sie budzic czesto?przeciez nie bede dawac jej butli za kazdym razem..i
O ile w ogole ja zechce,ona chce tylko cycusia pociumkac.dzis nie chciala z butli soczku pic za bardzo.
dla Piotrusia zdrowka!!

Dobrych nocek
u mnie dokładnie tak samo to wygląda...pociumka cyca i zasypia od razu. Też się boje co będzie jak go odstawię, bo on nawet w dzień nic z butelko nie wypije...z niekapka też nie... tylko z doidy chce pić
już się widzę karmiącą go w nocy doidy mleko byłoby wszędzie...

idę spać, dobraoc!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 23:03   #4052
tynka88
Zadomowienie

Monia ja tam bym sobie marzyla, zeby mój TZ jakies pomysly na biznes mial, zeby chcial sie rozwijac jak Twoj a on uwaza ,ze nie mamy kredytu, mamy co jesc i ze najlepiej zyc dniem i chwila, nawet dzisiaj o to jego podejscie sie troche podochodzilismy.

dobranoc dziewczyny w sumie to jakos mi sie nie chce spac, ale moze mi sie zachce jak sie poloze

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-11-06 o 23:08
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 23:17   #4053
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Karinio ale postępy synka..super!!!
No i brawa za 9 miesięcy..

Karo_z Piotruś zdolniaszek

Tynka dzięki za info odnośnie Pampków..zaopatrze sie mimo, że najbardziej lubię Dady
Brawa dla Mateuszka za postępy w poruszaniu się i stawanie..

Emigra u nas też 4-5 pieluch dziennie..

Nowaken tylko Ty nie choruj...

Mravka Rob jest pomysłowy Wesoło z nim masz

Monia Tż Twój kreatywny jest i dobrze kombinuje..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 23:36   #4054
gosia261282
Gang Iren

Hej!
Ale naskrobalyscie.Ostatnio cos sie nie wyrabiam,zeby na wizaz wejsc

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile razy w nocy budza sie wasze dzieci na jedzenie? Bo Nadia przechodzi sama siebie budzi sie max co 3h na mleko i wypija swoje maximum 100ml. Jestem bardziej zmeczona niz wtedy gdy sie podlaczala do piersi :/ Dodatkowo po kazdym karmieniu musze wstac i umyc butle, bo mam tylko jeden jej ulubiony smoczek do butli ( nie moge dostac tu takiego samego).
Wspolczuje.Z Erykiem to roznie.Z reguly jadl raz w nocy,ale ostatnio bierze cycka tylko po to,zeby sie uspokoic,wiec kilka razy w nocy.
A jaki to smoczek?Zdziwilo mnie,ze nie idzie dostac.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

dziewczyny Mateuszek non stop bziuka buzia ,pusta to pół biedy, ale najgorzej jak sobie przypomni podczas jedzenia, dzis wszystko wkolo bylo brudne
Eryk tez tak robi

Cytat:
dzis w UK bonfire night, fajerwerki, ogromne ogniska, bardzo klimatycznie, no ale my w tym roku w domu, pamietam ze 2 lata temu bylismy na kilka dni w Lake District (troche tam jezior jest i gorki, to juz blisko Szkocji) i tak pieknie bylo widac ogniska na wzgorzach.
My tez w domu,ale z okna mielismy fajny widok na fajerwerki

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Piotruś dziś pierwszy raz sam usiadł! skubany właśnie wtedy kiedy go odłożyłam do łóżeczka do spania położyłam go zawołałam męża a ten drugi raz usiadł!

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
No dzisiaj byłam z dzieciakami u pani doktor gotuję właśnie marchwiankę dla Antka i Anii Antoś ma dietkę przez kolejne dwa dni jak Ania jeszcze raz zrobi luźną kupkę to też na dietkę tz sie ustabilizował a mnie dopada a jak mnie dopadnie to nie wiem co to będzie

Cytat:
Ja jestem za a może poczekamy na Gosię jak przyjedzie w grudniu i się spotkamy. Ja też żałuję że się wtedy nie spotkałyśmy ale nic straconego.
Cytat:
Chyba że Gosia nie będzie chciała się z nami spotkać
Pewnie,ze bym chciala,tyle ze nie wiem jak to wyjdzie.W grudniu bedzie ciezko,bo przylatujemy 18 i to wiadomo przed swietami to taki napiety okres jest,my bedziemy tez przygotowywac sie do chrztu,bo bedzie w pierwsze swieto,mamy juz wstepnie poumawiane spotkania oraz troche rzeczy do zalatwienia,lekarzy do odwiedzenia itd.Miedzy swietami nas nie bedzie w Poznaniu,bo jedziemy do znajomych kolo Inowroclawia i wracamy 2 stycznia,a wylatujemy z Polski 9 stycznia.Predzej mi by pasowalo w styczniu,ale do konca nie potrafie sie okreslic,bo podejrzewam,ze w Polsce bede zalatana na maksa.Wiec nie wiem dziewczyny czy jest sens czekac na mnie.

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
znów zaniedbałam wątek
Przeczytałam co nie co,jakby co gratuluje postepów,ząbków itp Hurtem
A co u nas,młody p[rzedwczoraj wystartował z raczkowaniem,zaczął sam siadać z czworaka,noi wstaje na nogi.To już tak oficjalnie,noi idą mu górne jedynki,już je widać Wczoraj obudził się o 2 to dałam flache,bo je 5 razy,a jadł 4 razy w ciagu dnia,dałam mu flache i szalał do 3
Pisałyście o Huggiesach,że będą w Pl,właśnie ciekawe czy tu będą też,bo my używamy i jesteśmy zadowoleni z nich.
Co do prezentów,to chcemy kupić małemu laptopa.

Noi najważniejsze dzisiaj godzina 20:11 mój synek 9 miesięcy temu pojawił się na tym świecie
Gratulacje postepow!
I za 9 miesiecy!
Stary 2012-11-06, 23:44   #4055
Karinio
Zakorzenienie

Zanim poodpisuje,to moje dziecie chyba przeklina.Pare razy,może ze trzy tylko zrozumiałam jakby powiedział kuwa.I ostatnio zamiast spać wojował,to go posadziłam u nas łóżku,odbiło mu się,zachwiał się i upadł na plecy i powiedział kwa.

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Gosiu,Flower dziękuje bardzo za gratulacje :comk:
Fajnie Gosiu,że lecicie? do Polski na święta
A propo fajerwerków,to u mnie też strzelali od 3 dni jakoś
Apropo znów ( to moje ulubione słowo ) oprócz laptopa dla małego,podoba mi się kierownica http://www.tesco.com/direct/vtech-ti...skuId=208-1792

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

nowaken,zdrówka życze
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 07:32   #4056
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry z rana
Nocka OK pobudki o 23,2 i 7 na dobre.

Z rana chwalę się kolejnym ząbkiem - mamy lewą dolną dwójeczkę czyli w sumie już 6 ząbków

Karino najlepszego dla synka

lecę ćwiczyć z rana :P
Stary 2012-11-07, 08:04   #4057
monika83
Raczkowanie

Czesc, u nas znowu byle jaka pogoda
Cytat:
Tz oglada filmy na youtubie jak robic meble...zamierza zrobic komode I mowi ze to jest pomysl na biznes,I program sciaga w ktorym projektuje meble,program mu wymierza wszystko itd....jeden jest problem..tz nie ma pojecia o robieniu drewnianych mebli I ogolnie meblija z nim zwariuje
Oj ciezko Hanie bylo dzis uspic,duzo placzu bylo ale zasnela o 19.
Swietny jest ten Twoj TZ! Ciesz sie ze ma 1000 pomyslow na minute, lepszy taki ktory nic nie mysli i nie kombinuje, nie ma to jak kreatywnosc

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
hihi ten Twój tż w końcu wpadnie na jakiś super pomysł na biznes, skoro go tak poszukuje na każdym kroku

Piotruś już śpi od godziny, ale przed chwilą się przebudził i musiałam znowu dać cyca...mam nadzieję że katarek nie będzie mu tak dokuczał...
Pewnie znowu go wezmę w nocy do siebie do łóżka...ale Monia masz rację...nie mogę się i jego do tego przyzwyczajać więc jak tylko będzie mu lepiej trafi do łóżeczka swojego z powrotem!

Byłam u tego endokrynologa znowu...wyniki niewiele się zmieniły, ale dalej mam tylko się co miesiąc kontrolować i nic z tym nie robić
tsh miałąm miesiąc temu 0,005 teraz mam 0,006...skoczyło po byku!
no ale reszta jest w normie więc może dlatego się tym mam nie przejmować tylko kontrolować...Lekarka normalnie bieże 100 za wizytę a mnie skasowała 80 bo będę u niej co miesiąc po to żeby usłyszeć że z kolejnymi wynikami się stawić za miesiąc i tak w kółko...no ale dobrze że chociaż te dwie dychy spuściła
Karo, a moze warto sie skonsultowac jeszcze z innym lekarzem, szczegolnie ze iw z tego samego powqodu jednak bierze leki? Bo jesli powinnas to leczyc a zaniedbasz moga byc problemy. Chyba ze jestes na 100% pewna swojego lekarza, to wtedy nie ma co kombinowac!
Cytat:
Karinio wszystkiego najlepszego dla Synka

Nowaken o Ty to pomyslowa babeczka jestes,mialby wtedy 2pasje w jednym on powinien dostac medal za kreatywnosc..tylko szkoda ze na pomyslach sie konczy...a moze I lepiej
Karo ja tez juz od 2h 2x biegalam dac cyca,ale Hania pociumka I spi dalej.nie wiem co ja bede robic jak na butle przejde...co ja zrobie jesli Hanua bedzie sie budzic czesto?przeciez nie bede dawac jej butli za kazdym razem..i
O ile w ogole ja zechce,ona chce tylko cycusia pociumkac.dzis nie chciala z butli soczku pic za bardzo.
dla Piotrusia zdrowka!!

Dobrych nocek
Monia, ja mialam te same dylematy przy przejsciu na butelke, najbardziej sie balam straty swietnego uspokajacza. I powiem Ci szczerze, ze z perspektywy odnosze wrazenie, ze dziecko sie dopomina cycka bo sie do niego przyzwyczailo. Im mniej karmilam piersia, tym zadziej sie dziecko dopominalo, rowniez w nocy. Ja przez pewien czas karmilam butla w dzien, a piers tylko w nocy i nad ranem (bralam go wtedy do nas do lozka i jeszcze zasypial na troche). I powiem Ci, ze teraz czasem wystarczy w nocy poglaskanie po glowce (nawet bez smoczka), a rano mozna spac i bez piersi. Wlasnie zastanawiam sie nad definytywnym zakonczeniem karmienia, bo jak maly wstaje karmie go troche na sile (mam za malo pokarmu na posilek, wiec i tak zaraz musze zrobic mu sniadanie, slabo leci wiec maly sie denerwuje - w nocy.nad ranem mu to wystarczylo, bo wlasnie bardziej potrzebowal uspokajacza, nieraz mnie gryzie).
Jedno co, to przynajmniej u nas sie spradzilo, trzeba pozwolic troszke dziecku zadecydowac. Im wiecej butli, tym zadziej potrzebna piers. I jesli mam byc szczera, to mam wrazenie, ze odkad zaczelam karmic mm mam troche "spokojniejsze" dziecko, lepiej spi w nocy i jakos jakby sam sobie radzil z niektorymi rzeczami, a nie musial sie wspomagac cyckiem. Wiem ze to troche glupio brzmi, ale nie umiem tego za bardzo wytlumaczyc. Ale wszystko napisalam tylko na bazie jednego dziecka, wiec nie wiem czy u innych tez by sie to sprawdzilo
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:07   #4058
emigra
Zakorzenienie

Witam sie z rana nocka w miare, mloda obudzila sie o 2 na mleko i spala do ok 6. Teraz od 10 minut ma drzemke.

Karinio
gratuluje postepow synka i ukonczenia 9 mcy !

Gratuluje nowych zabkow, widzialam ze tez Zuzia Asiki doczekala sie kolejnego zabka

Julisia konczy dzisiaj 8 mcy ... 8 mcy temu o tej porze lezalam w szpitalu i wyczekiwalam najmniejszego skurczu ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:30   #4059
mama d
Raczkowanie

Moje drogie zapomniałam się pochwalić umiejętnościami Zosieńki ! Mianowicie, chadza za rączki, stoi bez trzymanki (wczoraj TŻ był zszokowany ile tak wytrzymuje i liczył - naliczył 2minuty, w rodzinie zakąłdają się kiedy Zocha zacznie chodzić- TŻ po wczoraj daje jej2tyg, babcie po miesiącu!!!!! a ja nie chce, żeby tak szybko dorastała ), po poczytaniu troszkę na temat niekapków trafiłam na różne jego rodzaje, jedna mama pisała o bidonie z rurką, które jej dziecko używało ok2lat a że my taki bidon dostaliśmy już, to z czystej ciekawości jej podałam - załapała z miejsca ?! więc butelka poszła w odstawkę i pijemy teraz z rurki - przy tym robi taki kochany pyszczek jak go ciągnie oczywiście super zabawą jest zaciskanie ząbków na rurce i ciągnięcie za nią póki nie strzeli wyślizgując się z buzi
Ogólnie super
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:36   #4060
Asika21
Rozeznanie

Zaniedbuję Was okropnie. Staram się chociaż zaglądać na chwilkę, ale tyle piszecie że nie ma opcji, żeby Was nadrobić. U nas dużo się dzieje Zuzia raczkuje jak szalona, jeśli istniałyby zawody w raczkowaniu to z pewnością by je wygrała hehe Poza tym staje sama przy meblach i nawet potrafi się puścić rączkami i ustać samodzielnie przez chwilę Robi "papa" i "koci łapci" Jak mówię jej żeby powiedziała baba to powie baba, a jak mama to mówi łała I czasem przy robieniu "papa" powie "papa" Przytula się do mnie z taka czułością, że moje serducho wymięka Aż tata jest zazdrosny, że jemu takiej czułości nie okazuje Poza tym dzis wyszedł nam 4 ząbek - prawa górna jedynka Tak śmiesznie nam wychodzą zabki, możecie zerknąć na tym linku z Zuziakowymi ząbkami jak śmiesznie to wygląda

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Karinio gratuluję postępów, niesamowite jak w tak krótkim czasie nasze dzieciaczki osiągają tak wiele nowych umiejętności

Emigra gratulacje 8 miesiąca My jutro świętujemy też skończony 8 miesiąc Ale ten czas leci

Mama d super wieści Zosia już wkrótce zacznie chodzić

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:40   #4061
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Zaniedbuję Was okropnie. Staram się chociaż zaglądać na chwilkę, ale tyle piszecie że nie ma opcji, żeby Was nadrobić. U nas dużo się dzieje Zuzia raczkuje jak szalona, jeśli istniałyby zawody w raczkowaniu to z pewnością by je wygrała hehe Poza tym staje sama przy meblach i nawet potrafi się puścić rączkami i ustać samodzielnie przez chwilę Robi "papa" i "koci łapci" Jak mówię jej żeby powiedziała baba to powie baba, a jak mama to mówi łała I czasem przy robieniu "papa" powie "papa" Przytula się do mnie z taka czułością, że moje serducho wymięka Aż tata jest zazdrosny, że jemu takiej czułości nie okazuje Poza tym dzis wyszedł nam 4 ząbek - prawa górna jedynka Tak śmiesznie nam wychodzą zabki, możecie zerknąć na tym linku z Zuziakowymi ząbkami jak śmiesznie to wygląda

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Karinio gratuluję postępów, niesamowite jak w tak krótkim czasie nasze dzieciaczki osiągają tak wiele nowych umiejętności

Emigra gratulacje 8 miesiąca My jutro świętujemy też skończony 8 miesiąc Ale ten czas leci

Mama d super wieści Zosia już wkrótce zacznie chodzić
Mam to samo!!
Stary 2012-11-07, 08:40   #4062
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry z rana
Nocka OK pobudki o 23,2 i 7 na dobre.

Z rana chwalę się kolejnym ząbkiem - mamy lewą dolną dwójeczkę czyli w sumie już 6 ząbków

lecę ćwiczyć z rana :P
Nikii u Was też tak śmiesznie wychodzą ząbki jak u nas Jakoś tak wszystko nie w tej kolejności i ta przerwa między dwójką a jedynką Już sobie wyobrażam jak moja Zuzia biega z taką przerwą Bosko

Stary 2012-11-07, 08:46   #4063
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

mama d super wiesci a ile ma twoj szkrab miesiecy ?
Stary 2012-11-07, 08:51   #4064
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
mama d super wiesci a ile ma twoj szkrab miesiecy ?
Jest z 17 lutego więc 8 z kawałkiem
Stary 2012-11-07, 08:51   #4065
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

u nas nocka nawet nawet i chyba leki które pani doktor wczoraj zapisała dzieciakom poskutkowały a dostaliśmy neosine dla Ani w dawce 3 ml 3 razy dziennie i nifuriksazyd hasco w dawce 2,5 ml 3 razy dziennie. Dla Antka to samo tylko w większych dawkach

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Pewnie,ze bym chciala,tyle ze nie wiem jak to wyjdzie.W grudniu bedzie ciezko,bo przylatujemy 18 i to wiadomo przed swietami to taki napiety okres jest,my bedziemy tez przygotowywac sie do chrztu,bo bedzie w pierwsze swieto,mamy juz wstepnie poumawiane spotkania oraz troche rzeczy do zalatwienia,lekarzy do odwiedzenia itd.Miedzy swietami nas nie bedzie w Poznaniu,bo jedziemy do znajomych kolo Inowroclawia i wracamy 2 stycznia,a wylatujemy z Polski 9 stycznia.Predzej mi by pasowalo w styczniu,ale do konca nie potrafie sie okreslic,bo podejrzewam,ze w Polsce bede zalatana na maksa.Wiec nie wiem dziewczyny czy jest sens czekac na mnie.

Gratulacje postepow!
I za 9 miesiecy!
Ja do końca grudnia jestem dyspozycyjna tak więc się dostosuję od stycznia wracam do pracy jak wrócę to tz bierze 2 tygodnie tacierzyńskiego tak więc po połowie stycznia Ania pójdzie do dziadków

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:08   #4066
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Julisia konczy dzisiaj 8 mcy ... 8 mcy temu o tej porze lezalam w szpitalu i wyczekiwalam najmniejszego skurczu ...
Dla Julci

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Moje drogie zapomniałam się pochwalić umiejętnościami Zosieńki ! Mianowicie, chadza za rączki, stoi bez trzymanki (wczoraj TŻ był zszokowany ile tak wytrzymuje i liczył - naliczył 2minuty, w rodzinie zakąłdają się kiedy Zocha zacznie chodzić- TŻ po wczoraj daje jej2tyg, babcie po miesiącu!!!!! a ja nie chce, żeby tak szybko dorastała ), po poczytaniu troszkę na temat niekapków trafiłam na różne jego rodzaje, jedna mama pisała o bidonie z rurką, które jej dziecko używało ok2lat a że my taki bidon dostaliśmy już, to z czystej ciekawości jej podałam - załapała z miejsca ?! więc butelka poszła w odstawkę i pijemy teraz z rurki - przy tym robi taki kochany pyszczek jak go ciągnie oczywiście super zabawą jest zaciskanie ząbków na rurce i ciągnięcie za nią póki nie strzeli wyślizgując się z buzi
Ogólnie super
za postępy

Cytat:

dla Zuzi też za postępy

A Oskar się obija i z raczkowaniem i z pełzaniem... tylko z zębami leci jak burza

Cytat:
Nikii u Was też tak śmiesznie wychodzą ząbki jak u nas Jakoś tak wszystko nie w tej kolejności i ta przerwa między dwójką a jedynką Już sobie wyobrażam jak moja Zuzia biega z taką przerwą Bosko
no faktycznie śmiesznie tak niestandardowo jak i u Nas
popatrz teraz dodałam już tą dolną 2:P

Chyba znowu będę musiała iść z Oskarem na drzemkę bo coś mi się budzi co 5 min z płaczem ;/
Stary 2012-11-07, 09:11   #4067
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dla Julci

no faktycznie śmiesznie tak niestandardowo jak i u Nas
popatrz teraz dodałam już tą dolną 2:P
Bosko wyglądają ząbki Oskarka Hihi

Stary 2012-11-07, 09:50   #4068
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczyny
Nikki i Asika gratuluje zabkow
Emigra najlepszego dla Julki z okazji 8 miesiecy, my za tydzien

no i u nas jest problem bo Hania nie chce mm pic z butelki, sprobuje jeszcze z lyzeczki dac, ale mnie to nie urzadza bo jak wtedy w nocy dawac. wypila z trudem 30ml rano a nie dawalam jej piersi wiec powinna byc glodna chociaz troche.
mama_d pliss o link do tej rurki
monika83 tez wlasnie mialam/mam taki zamiar jak Ty - ze w nocy jeszcze troche karmic, juz widze roznice jak Hania w nocy spi bo nie potrzebuje tyle cycka - dzis sie przysunela do Tz w nocy (bo od 1 z nami spala) i spala obok niego chyba 3h wiec moze to ze lozeczku usypia ostatnio troche ja odzwyczaja od spania przy cycku. teraz tylko sie obawiam tego ze nie chce pic z butelki, kiedys pila, a teraz nawet wody nie chce pic, soczku wczoraj z butelki nie chciala pic, dalam lyzeczka i pila. butelek wyprobowalam dwie i smoczki tez, wiec nie wiem (??) oby zalapala bo ja juz chce konczyc przygode z karmieniem.

oj tak ja sie nie nudze z moim Tz, on ma jeszcze troche marzen do zrealizowania ...na ktore potrzebuje kasy wiec dlatego ciagle wymysla nowe biznesy

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:54   #4069
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
czesc Dziewczyny
Nikki i Asika gratuluje zabkow
Emigra najlepszego dla Julki z okazji 8 miesiecy, my za tydzien

no i u nas jest problem bo Hania nie chce mm pic z butelki, sprobuje jeszcze z lyzeczki dac, ale mnie to nie urzadza bo jak wtedy w nocy dawac. wypila z trudem 30ml rano a nie dawalam jej piersi wiec powinna byc glodna chociaz troche.
mama_d pliss o link do tej rurki
monika83 tez wlasnie mialam/mam taki zamiar jak Ty - ze w nocy jeszcze troche karmic, juz widze roznice jak Hania w nocy spi bo nie potrzebuje tyle cycka - dzis sie przysunela do Tz w nocy (bo od 1 z nami spala) i spala obok niego chyba 3h wiec moze to ze lozeczku usypia ostatnio troche ja odzwyczaja od spania przy cycku. teraz tylko sie obawiam tego ze nie chce pic z butelki, kiedys pila, a teraz nawet wody nie chce pic, soczku wczoraj z butelki nie chciala pic, dalam lyzeczka i pila. butelek wyprobowalam dwie i smoczki tez, wiec nie wiem (??) oby zalapala bo ja juz chce konczyc przygode z karmieniem.

oj tak ja sie nie nudze z moim Tz, on ma jeszcze troche marzen do zrealizowania ...na ktore potrzebuje kasy wiec dlatego ciagle wymysla nowe biznesy
A jakich smoczków używasz białych czy tych żółtych. Bo Antek nie tolerował białych smoczków i prostych Ani to nie robi różnicy z czego pije a Antek nie chciał pić z tych smoczków musiał być żółty i odpowiedni kształt mieć A kubek niekapek próbowałaś jej dać?

Stary 2012-11-07, 10:16   #4070
emigra
Zakorzenienie

dziekujemy za gratulacje
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-07, 10:19   #4071
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
znów zaniedbałam wątek
Przeczytałam co nie co,jakby co gratuluje postepów,ząbków itp Hurtem
A co u nas,młody p[rzedwczoraj wystartował z raczkowaniem,zaczął sam siadać z czworaka,noi wstaje na nogi.To już tak oficjalnie,noi idą mu górne jedynki,już je widać Wczoraj obudził się o 2 to dałam flache,bo je 5 razy,a jadł 4 razy w ciagu dnia,dałam mu flache i szalał do 3
Pisałyście o Huggiesach,że będą w Pl,właśnie ciekawe czy tu będą też,bo my używamy i jesteśmy zadowoleni z nich.
Co do prezentów,to chcemy kupić małemu laptopa.

Noi najważniejsze dzisiaj godzina 20:11 mój synek 9 miesięcy temu pojawił się na tym świecie

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Apropos Aptimila ( bo pisałyście Moniu ) tylko nie doczytałam,ale domyślam że chcesz małej podawać te mm.Nasz mały je Aptamil 3 follow on milk.To complement weaning from 6 month.
Moniu,masz pomysłowego Dobromira Oj,tam że się nie zna nauczy się

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Wczoraj dowiedziałam się,że uwaga mojej bratowej siostra,ma synka,który ma 3,5 miesiąca i ma UWAGA ponad 8 kg A to dlatego,że jak płacze to uspakaja go/się cyckiem.

od znajomych synek ma 4,5 miesiąca a waży 10,5kg klusek z niego .

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

a my dzisiaj na szczepienie idziemy z młodym ale chyba wezmę go w nosidełku bo pogoda paskudna a nie chce mi się tachać wózka z 3 i na 3 pietro więc chyba ubiorę homonto młodego w to wsadzę i jazda do przychodni tym bardziej że wyjdę z bloku przejdę przez ulicę i jestem w przychodni
mam nadzieję że Filip po szczepieniu nie będzie strasznie marudny

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:30   #4072
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakich smoczków używasz białych czy tych żółtych. Bo Antek nie tolerował białych smoczków i prostych Ani to nie robi różnicy z czego pije a Antek nie chciał pić z tych smoczków musiał być żółty i odpowiedni kształt mieć A kubek niekapek próbowałaś jej dać?
z niekapka lepiej pije, ale i tak musialam sie naprodukowac aby zjadla 90ml, najchetniej to lyzeczka. sama sobie narobilam tej komedii bo przestalam ja dopajac woda w sierpniu i odzwyczaila sie od butelki.smoczki do butelki mam te same tylko rozmiary. kiedys pila z butelki jak szalona, bo od urodzenia podawalam jej tez swoje mleko z butelki, to zachcialo mi sie niedopajaniato teraz mam.
sprobuje jeszcze te zolte smoczki jesli tutaj znajde.

Stary 2012-11-07, 10:45   #4073
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Karinio moja siostra cioteczna ma corke 9 miesiecy i wazy 11kg, jak zaplacze to dostaje butle z mlekiem bo ona przeciez ciagle glodna teraz siedzi ladnie ale nie pelza a nie nie czworakuje...
mama d a nie za wczesnie na samodzielne chodzenie?
Stary 2012-11-07, 11:00   #4074
MoniaHan
Wtajemniczenie

zasnela Hania w lozeczku wlasnie praktycznie bez placzu, coz nie mozna miec wszystkiego...jak je ladnie to jest cyrk przy usypianiu, jak jest cyrk przy jedzeniu to ladnie usypia...

Stary 2012-11-07, 11:25   #4075
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Karinio moja siostra cioteczna ma corke 9 miesiecy i wazy 11kg, jak zaplacze to dostaje butle z mlekiem bo ona przeciez ciagle glodna teraz siedzi ladnie ale nie pelza a nie nie czworakuje...
mama d a nie za wczesnie na samodzielne chodzenie?
Julcia wazy jakos 7,2 kg a ma 8 mcy, nie wyobrazam sobie zeby wazyla wiecej - przeciez to dla dziecka nic dobrego takie zapychanie butla czy cyckiem co chwila.....

akurat waga ponoc nie ma wplywu na raczkowanie, siadanie, itp a uklad nerwowy

Mojej kolezanki synek zaczal smigac maja 9,5 mca - zalezy od dziecka, jesli samo czuje sie na tyle silne to oki, co innego jak sie je do tego ''popycha''

Julisia ma druga drzemke, ja mam taaaaakiego leniaaaaaa dzisiaj chyba cisneinie niskie ... no i deszcz leje
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-07, 11:47   #4076
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Julcia wazy jakos 7,2 kg a ma 8 mcy, nie wyobrazam sobie zeby wazyla wiecej - przeciez to dla dziecka nic dobrego takie zapychanie butla czy cyckiem co chwila.....

Mojej kolezanki synek zaczal smigac maja 9,5 mca - zalezy od dziecka, jesli samo czuje sie na tyle silne to oki, co innego jak sie je do tego ''popycha''

Julisia ma druga drzemke, ja mam taaaaakiego leniaaaaaa dzisiaj chyba cisneinie niskie ... no i deszcz leje
Hejka

u nas też pogoda barowa...

Niektóre dzieci zaczynają chodzić szybko, jak samo idzie to co zrobić? Moja zacznie pewnie późno, ale ja w żaden sposób Jej nie pomagam, nie stawiamy, nie prowadzamy ani pod paszki ani za rączki. Jak sama się podciągnie i stanie to fajno, są brawa i koniec, klaps na tyłek i dalej zasuwamy na czworakach. Nie pokazujemy jak się tupta za rączki , bo ani to korzystne dla Niej ani dla nas .

A waga dzieci to też jest taka względna...bo co innego jak rodzice mają po 190 i dziecko waży w jakimś tam wieku więcej, a co innego jak rodzice drobizna a dziecko napompowane...moja koleżanka ma duuuużego syna, ale on to jest chłop jak dąb , a tatuś jeszcze większy

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-11-07 o 11:48
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:49   #4077
Roksape
Zadomowienie

Hej

Nikki i Asika Gratuluję nowych zęboli u waszych pociech
Emigra Gratulacje z okazji ukończenia 8 miesięcy
Karinio Gratulacje dla synka z okazji ukonczenia 9 m-cy

Są takie dzieci co mają 9 miesięcy i chodzą
Ostatnio bratowa była w przychodni z Gabrysią a ma 10 m-cy i jeszcze nie raczkuje ( tylko się katurla po całym mieszkaniu)
i był chłopczyk w tym samym wieku i zasuwał sam już.

A moja córa to ani zęba nie ma, ani nie myśli raczkować wcale. Nie cierpi odwracać się na brzuch ani na nim leżeć. Za to bardzo ładnie siedzi Tylko cwana jak jej już i to się nudzi to się wykłada do tyłu specjalnie, dobrze, że ja za nią siedzę

U mnie wichura, liście po całym podwórku rozwiewa i do tego deszcz. Kochani teściowie zabrali ze sobą Maćka do Lublina, żeby mi nie broił i mam tyyyle czasu na zrobienie mnóstwa rzeczy.
Zupka ugotowana, pranie powieszone. Teraz tylko mieszkanie posprzątać na błysk i jeszcze prasowanko strzelę, a co! Więc zmykam i miłego dnia wam życzę
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:10   #4078
agator74
Rozeznanie

Czesc wam
tylko nie bijcie ze mnie tyyyyyyle czasu nie bylo, zreszta pewnie i tak mnie nikt nie pamieta.
Nasz Kubus nie usiedzi na miejscu i musze go ciagle pilnowac to jedna z przyczyn czemu sie nie udzielam a druga to ostatnio nie mam neta i korzystam tylko jak tz wroci z pracy z jego tel.
A co u nas, Kubus 19 skonczy 8 miesiecy szal, a z umiejetnosi to raczkuje juz z miesiac, od dwoch sam siada i staje przy meblach, jest bardzo zywy i na chwile nie usiedzi a zabawkami pobawi sie doslownie na sekunde. I od jakis 3 miesiecy zaczal mi sie budzic w nocy. Jak byl maly to przesypial mi 6 godzin a teraz potrafi sie i co godzine budzic ale chyba przyzwyczail sie do cyca niestety. Dobra ide bo zrobil kupsztala
buziaki dziewczyny dobrze ze jestescie i moge poczytac o waszych zmaganiach bo inaczej bym zwariowala

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:26   #4079
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

Moja ma 6,5 miesiąca i waży 8100 no ale jak mieści się w granicach to nie panikuję.

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej

Nikki i Asika Gratuluję nowych zęboli u waszych pociech
Emigra Gratulacje z okazji ukończenia 8 miesięcy
Karinio Gratulacje dla synka z okazji ukonczenia 9 m-cy

Są takie dzieci co mają 9 miesięcy i chodzą
Ostatnio bratowa była w przychodni z Gabrysią a ma 10 m-cy i jeszcze nie raczkuje ( tylko się katurla po całym mieszkaniu)
i był chłopczyk w tym samym wieku i zasuwał sam już.

A moja córa to ani zęba nie ma, ani nie myśli raczkować wcale. Nie cierpi odwracać się na brzuch ani na nim leżeć. Za to bardzo ładnie siedzi Tylko cwana jak jej już i to się nudzi to się wykłada do tyłu specjalnie, dobrze, że ja za nią siedzę

U mnie wichura, liście po całym podwórku rozwiewa i do tego deszcz. Kochani teściowie zabrali ze sobą Maćka do Lublina, żeby mi nie broił i mam tyyyle czasu na zrobienie mnóstwa rzeczy.
Zupka ugotowana, pranie powieszone. Teraz tylko mieszkanie posprzątać na błysk i jeszcze prasowanko strzelę, a co! Więc zmykam i miłego dnia wam życzę
Moja też ani zęba nie ma o raczkowaniu też nie myśli na brzuch się nie obraca a jak ją położę na brzuszek to chwilę poleży i smyk na plecy. Ale spokojnie wszystko w swoim czasie. Tak jak Konia pisała ja też nie naciskam na nią przyjdzie samo

Stary 2012-11-07, 12:38   #4080
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

aaaa! zrobilam pierszy raz klopsy i wyszly smacznie ale dumna jestem z siebie haha

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości