|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Ddewik
![]() Ja przez ostatnie dwie noce wstawałam po ok. 8 razy... No i teściowie wrócili... |
|
|
|
#1652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Ale go męczą te zęby kurcze... ![]() Cytat:
I takie pomysły mi się bardzo podobają! ![]() p.s. czekamy Cytat:
Cytat:
zaciśnięte! Dzień dobry! oo widze że dziś zbiorowe spanie do później my niedawno wstalyśmy... pije kawe, a za chwile zabieram się za robote bo dzis przychodzą naszą mokrą ściane robić i podgrzewacz w lazience... eh jak ja to lubie....
|
||||
|
|
|
#1653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wlasnie nie wiem czemu dzisiaj spac nie mogłam,bo to nie przez Boryska, po prostu jakoś taka noc nieśpiącą dzisiaj miałam ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Agula dziekuje za odpowiedz odnośnie samochodu |
|
|
|
|
#1654 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale i tak pójdzie lepiej niż wczoraj z tą kuchnią, ale dzis rano weszłam do domu i spojrzałam na kuchnię to aż mi się lepiej na sercu zrobiło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda ze mnie nie stac :/Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zimno jak cholera, a ja zostawiłam okna otwarte na noc, żeby się wywietrzyło no to się wywietrzyło....... dobrze, że jakiś bałwan na środku nie stoi... i że nie muszę skrobać szyb w meblach....miałam jeszcze na balkonie posprzątać... ale boję się, że odlecę tak piz..ga :/
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-07 o 09:35 |
||||||||
|
|
|
#1655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam z zombolandi
![]() Moja bidula dalej cierpi z powodu zębow, nocka lepsza od wczorajszej, spalam aż 1,5 h Domek spal tylko jak siedzialam, a on wtulony we mnie. Więc przesiedzialam calą noc, byle bidok się wyspal i nie cierpial. Dzisiaj już lepiej, najgorsze są noce. Ciekawe kiedy bialy potwor się ukaże ![]() Patik wraca!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nasz też zimno, deszcz pada. A może Patik, do danej godziny jest zablokowana? |
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nadrabiam i utknelam. Gonicie jak szalone. Dzis mamy szczepienie wiec o kciuki poprosze ![]()
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
za wszytskie dzisiajesze szczepieniaZdrówka dla wszytskich chorowitków |
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
J E S T E M
Ale fajnie móc napisać po 3 tygodniowej niewoli ![]() Tak, Natka dobrze pisze, do konkretnej godz miałam bana, 10:17 ![]() I ja też nie wygrałam a totka I ja też mam nocki kiepskie, baaaardzo kiepskie. Do tego dziecko mi zaczęło jeśc 2 razy w nocy. Obłęd.
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
cześć
moje dziecko jeszcze śpi, tzn mruczy coś ale drzemie sobie jeszcze ale późno chodzi spać, więc mu się przesunęło Patik, dobrze że już jesteś ![]() Natka_, współczuję Wam nocy, no ale nie będzie to trwać wiecznie, no niech już wyjdą.. ela, my nie mamy termometru zewnetrznego ale po mocy grzania kaloryferow wnioskuję że jest zimno bardzo. Powodzenia w kkolejnym etapie "perfekcyjnej pani domi" ![]() ja mieszkam rok u siebie a już widzę ile gratów się nazbierało, tylko odkłądanie, ukłądanie, "sprzątnie się" później.... DDewik, eveewe, za szczepienia ![]() marzena_s, strasznie fajny jest ten dresik, raz jeszcze dzięki za kupno ![]() polubiłam go tak bardzo że upolowałam polarowe takie same na zimne dni, wczoraj chodziliśmy w takim i w bezrekawniku, super, nie podwiewa nic, zimą pod kombinezon też się przydadzą klikaniem go wybudziłam... a więc uciekam
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
zacisniete!Cytat:
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Patik
Ale się nażarłam z rana. Znaczy teraz skończyłam. Pęknę. Zjadłam płatki z mlekiem razy 3. Oczy mnie bolą, wczoraj czytałam do 1 w nocy. Ostatnio czytam książka za książką. Fajnie mam, bo mam biblię pod blokiem właściwie. Skończyłam czytać i przeżywałam jeszcze z godz., potem mi się śniły duchy, bo to o duchu kobiety i na faktach niby. Miłość Peonii. Jak dla mnie świetne. Jeszcze jestem przejęta i cały czas mam w głowie historię z książki. Chociaż wolałabym tych książek z biblii nie oddawać, bo jakoś się przywiązuje do nich po przeczytaniu . Ale cóż.Igora zaraz uśpię pewnie. Dalej ręczne usypianie, wózka z całej siły chlebotanie. Prawo-lewo, prawo-lewo i tak z 20 minut. Coś miałam pisać...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Patik
![]() ale ten czas leci Eve za szczepienie.U nas chyba trochę lepiej. Nocka nie była tragiczna, katar Radka męczył ale nie bardzo da sobie ściągnąć. Idzie chyba ku lepszemu. Ja wczoraj na wieczór jeszcze @ dostałam ![]() Gardło mnie też zaczęło boleć. Jedyny plus jest taki, że nie jem za wiele
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
A! zapałeczko ja byłam wczoraj w tesco, ale nie na rtv, tylko szybko wpadłam po mleko. W jakich godz. pracujesz? Kurde, niby fajnie, ale ten brak czasu na dziecko... Rozumiem Twoje rozterki.
o, Lili ja też wczoraj na wieczór @ dostałam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Marina zazdroszczę czytania
![]() Ja nie mam kiedy, Radek mi nie pozwala. A w nocy to bym wcześniej poszła spać jak on ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- to pewnie bedzie wysyp jak ostatnim razem
|
|
|
|
#1667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj w zambolandi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Domek się inhaluje, a ja idę coś sprzątnąć
|
|||
|
|
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili ostatnio miałyśmy @ razem a tymczasem Ty dostałaś dopiero... WTF? ja już dawno po ???? Noooo tylko, że ja na tabletach.
Tż załapał dodatkową pracę Jakaś nierozgarnięta jestem dzisiaj, jak mój post
|
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
nie moge się nadziwić że tak grzecznie siedzi
Natka_ jedziesz dziś do h&m? ja chyba pojadę do rossa, mleko mi się kończy - jeszcze na dzisiaj mam może jakieś kulki zaliczymy czy coś i termometr zewnetrzny musze kupić, bo mnie to wkurza że nie wiem jaka jest temp
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
U mnie chandry ciag dalszy... Zuzi zamiast byc lepiej, to od wczoraj znowu nasilenie kaszlu. Oczywiscie dalej kiblujemy w domu. Wike moze odbierze moja kolezanka. Jedyne pocieszenie jest takie, ze Antos ladnie spi, bo jak zasnie okolo 9 to do 5 bez pobudki w lozeczku, potem biore go do nas i spi do 7 lub dluzej. Sorki, ze tak tylko o mnie, moze potem jak Antos pojdzie spac, to mi humor wroci. aaa i ciesze sie, ze Patik wrocil |
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
znacie to http://www.dladzieciaczka.pl/product...PE-SORTER.html geomag klocki i sorter?
|
|
|
|
#1673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam o polarkuCytat:
|
|||
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie zawsze mam sporo później. Jak dostanę w terminie albo ciut wcześniej to jestem zdziwiona ![]() dla zaradnego męża ![]() Co Ty od siebie chcesz? Opiekujesz się dwójką dzieci, co byś chciała jeszcze robić? |
|
|
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam rajstopki z Lidla i strasznie się zmechaciły..
Cześć Patik ![]()
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka
Ja mam dla dziewczyn i przy pierwszym noszeniu juz jest dziura. Badziew. |
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
egoistycznie: podajcie mi linka do tej krowy do skakania gumowej, co macie. bo chce znalezc na allegro i komus kazac to kupic
|
|
|
|
#1678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana siedzę nad kompem.
Nadrobiłam klub...wieczorem się ustosunkuje do tego wszystkiego. Wczoraj miałam rozmowę o pracę......ALE NIE POSZŁAM <torba> Poszperałam w necie, miejsca bym tam nie zagrzała, nie ma o czym pisać. Tż też mi nie pozwolił iść, i odpusciłam ![]() Przeglądam oferty, jak jest coś naprawdę fajnego i obiecujacego to wysyłam cv, ale nic na siłę, nie ciśnie mnie. Czas pokaże co będzie. Dzisiaj na obiad spaghetti dla nas i S, szybko sie robi, jeszcze pranie w planach. U mnie też chandra, pogoda dobija, wszystko po trochu... Ale jak mawiała chustka..łeb do słońca! BTW czytałam jej blog, i te inne, po prawej stronie... Jaki ten świat / bóg/ przeznaczenie to wszystko takie niesprawiedliwe.. Marina czytam teraz ksiażkę OCALONA Z PIEKŁA anna golędzinowska wyznania byłej modelki, też na faktach. Ja w nocy nie czytam, spani wygrywa. Wieczorem po pół godz, i w dzień jak sara długo spi a ja ogarnięta ze wszystkim. Dziękuję Agni za przekazywanie wiadomości No tak wieje, wczoraj wiało ale dzisiaj to juć niemożliwości. Zapałeczka a mały już w żłobku ok, nie płacze? Dewik, eve kciuki za szczepienie, za brak powikłań.
|
#1680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałabym mieć satysfakcję z tego, że pracuję i zarabiam. a tu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

Aż krzyczał 

Migdał nadal czuję.
, coś czuję, ze będzie duzuuużo płaczu!

Zakończone: 2

szkoda ze mnie nie stac :/
no to się wywietrzyło....... dobrze, że jakiś bałwan na środku nie stoi... i że nie muszę skrobać szyb w meblach....

12.06.2010