|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Ja jeszcze mam pytanie do akcji mikolajkowej - znak zodiaku
![]()
![]() |
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Cytat:
Ja juz chyba mam spadek nakrecania sie...bedzie co będzie- czas wszystko równo w sym unosie pędzie! [QUOTE=pani22ka;37475498]jestem talibem w kwestii kwasu foliowego. moge isc na krucjate. (jasne, ze nie kazda kobieta zazywa a rodzi zdrowe dziecko, ale miec swiadomosc, ze mozna miec wplyw i nie korzystac - dla mnie czysta glupota) [QUOTE] Ja mysle tak samo....i uwazam, ze kwas foliowy to podstawa ![]() Ja kocham truskawki lub maliny na goraco ![]() Jest pyszne, zdrowe i dobrze robi na trawienie... Ja sie na patelniach nie znam niestety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() na moim -plytszym- Tefalu wszystko smaze bez tluszczu.... (oprocz czosnku i cebuli, bo do tego krople oliwy rozprowadzam recznikiem ![]() ja tez nie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeszłam etap zdołowania, złości i niechęci ![]() ![]() ![]() wczoraj byłam u gina ale nie będę się rozpisywać bo i po co, plan taki sam jak miesiąc temu, jedynie gin był ździebko zdziwiony że nie udało się i powiedział, że chciałby żeby w końcu udało nam się, chyba nie ma zbyt wiele problematycznych pacjentek ;/
![]() |
![]() |
#1235 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
TŻta tata ma brata bliźniaka, więc obawiałam się "podwójnego szczęścia" |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce Cie martwić, ale jako siostra bliźniaczka znam temat od podszewki...to kobeta dziedziczy możliwosć bliźniat nie kobieta... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1237 | |
Zakorzenienie
|
Lew
![]() Cytat:
Staram sie o tym nie myśleć ale cieżko jest ![]() Alonka ja mam nadzieje że w tym cyklu ten zestaw u ciebie sie sprawdzi ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-11-07 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ma któraś linka do "Ciszy pod sercem" w pdfie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zeberko ja mam Isoptin i Fenoterol 2x po poł tabletki ![]() a jakie miałas objawy że musiałaś go brać? Bo mnie pobolewa podbrzusze, ale brzuszek ani troche tylko samo podbrzusze.. i zastanawiam się czy to aby napewno skurcze a nie od jelit albo pecherza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzałam to dokładnie i pytałam ostatnio ginekologa... U mnie i mama i babcia urodziły bliźniaki i same są z bliźniaków i ja zresztą też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
Ja szukałam ale nie znalazłam jej w pdfie.Szkoda że nie mówiłaś dzis odesłałam ją do Wieki22.A Wieka mówiła że jak któraś byłaby chetna żeby posłać ją dalej.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Iza, kurcze, jakoś to przegapiłam... No nic, pamiętam, że w bibliotece ją widziałam, muszę się tylko tam jakoś doczołgać, a pogoda nie sprzyja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wszystkie drugie ciąże to bliźniaki...u mnie prawdopodobnie jeden pęcherzyk był w tym cyklu dominujący wiec raczej tylko jedno bobo będzie ![]() ![]() Szkoda... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zakrzepy, nie fajna sprawa także koniecznie obserwuj a zapomniałam ![]() ![]() marcowe-same chłopaki ![]() Kathe gratuluje bety, piekna ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-11-07 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To jest ten tydzień z rodzaju "do ![]() aby się szybko skończył ![]() ale spoko - tylko w pracy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1246 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w tej ciąży i w KFC byłam i w McD, ale częściej McD i chłopak ![]() Cytat:
wodnik Cytat:
chyba nie ma tej książki na necie, albo już nie ma. w każdym razie ja się naszukałam i nie znalazłam, czytałam papierową wersję pożyczoną od wieki. Cytat:
![]() ![]() ![]() _________ u mnie choróbska ciąg dalszy, nie mam siły na nic. mam nadzieję, że synkowi to nie zaszkodzi... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1248 | |
Zadomowienie
|
Ja jestem baran
![]() PYTANIA DO AKCJI MIKOŁAJKOWEJ: I mam jeszcze pytanie czy wolicie prezenty praktyczne czy raczej niekoniecznie? A i jeszcze co macie na myśli "prezenty świąteczne" - chodzi o charakter prezentu żeby nawiązywał do Bożego Narodzenia? ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() Tak naprawdę to ciąża trwa tak długo że nie da rady np. tak sobie jej zaplanować (o ile to w ogóle możliwe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Wtajemniczenie
|
Paniczko, Esiu, w takim razie, coby ciężarnych nie denerwować, będę folik brała i zapijała (wodą, rzecz jasna!) na zdrowie Wasze i Waszych dzieci!
![]() I Pani- dziękuję za opr. Chyba tego potrzebowałam... ![]() Monia, zdrówka! Adunia, przynajmniej apetyt dopisuje ![]() Izuś, tulę ![]() Alonko, Ciebie też ![]() Ale mi się nastrój sp... zepsuł... Mam ochotę się zakopać pod kołdrą, wyryczeć i zasnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1250 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() u mnie moja wątroba nie lubi tabletek ;/ dlatego pół roku przed staraniami zaczęłam brać kwasik właściwie to razem z mężem brałam ![]()
![]() |
#1251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam: NIE CIERPIE BIBELOTÓW ![]() i znak zodiaku: rybka Alonka u mnei wszyscy z bliźniaków dwujajaowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
Witam sie bo nie miałam jeszcze okazji dziś
![]()
![]() |
#1253 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a ja bylam w KFC w ramach walki o synka ![]() Cytat:
![]() czad.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1254 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do świąteczności prezentu to też jestem za, ale wydaje mi się, że jak ktoś miałby jakiś fajny nieświąteczny pomysł to też będzie dobrze, zawsze można dodać jakiś świąteczny akcent. fakt, większość kobiet, które znam w ciąży przechodziły jakieś przeziębienia czy inne choróbska. pewnie z dwojga złego lepiej, że dopiero w połowie ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Wtajemniczenie
|
sluchajcie znow mam dylemat....
a mianowice dzis naczelniczka pokazala mi oferte w innym mmiejscu, ale za to na pelen etat i na okres probny wiec pozniej bedzie na czas okreslony, ale zawsze dochod raz wiekszy niz teraz (teraz na 0,5). Co mam robic? jestem teraz na zastepstwo i na zasilek macierzynski nie mam co liczyc;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
Wtajemniczenie
|
no a jakbym powiedzmy poszla na L4 w 2 miesiacu umowy? nie wiem jeszcze na ile jest okres probny, ale pewnie na 3 ;/
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- zawsze tak jest, jak wczesniej moglam sie przenosic to zadych ofert nie bylo ateraz to... juz nie wiem co mam robic, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1258 |
Zakorzenienie
|
pewnie zależy od pracodawcy, ale nie liczyłabym na zatrudnienie po próbnym w takiej sytuacji. idąc na L4 pracodawca dowie się o ciąży i nie wiem czy zatrudniłby Cię po próbnym np. na rok wiedząc, że ani jednego dnia nie przepracujesz, bo L4 do porodu + macierzyński.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
Wtajemniczenie
|
oki, ale jakbym poszla na l4 to dostalabym wtedy zasilek macierzynski? czy umowa na okres probny tak jak umowa na zastepstwo nie gwarqantuja mi etgo...
bo teraz mam na zastepstwo i jak wczoraj pisalas, nie mam szans na macierzynski, w tym przyadku bylabym zatrudniona na pelen etat a nie na pol jak do tej pory. Nie lubie kombinowac, ale w tej ppracy nauczylam ze nie wolno myslec tylko o tym czy nie zaszkodze firmie bo wiadomo co bylo jak poronilam ;/ a tez kasa przyda sie i na dziecko i na studia. to jest panstwowa instytucja wiec to cos innego niz w firmie prywatnej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.