|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Sojka powiedz mi jaka masz tą huśtawke dokładnie bo ich z tej firmy jest pełno a chce tą co masz ty i konczi ale konczi nie ma w domu i nie umiała mi powiedziec przez tel jaka to dokładnie
|
|
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
http://www.xoxo.com.pl/poduchy/index.html
http://www.we-dwoje.pl/prezent;dla;p...kul,15985.html Ja myślę, że wszelkie Lego dla najmłodszych ucieszy. Uwielbiam wszelkie gry drewniane typu memo. Chlopcu moze sie podobac jakies autko - czy to zdalnie sterowane czy po prostu jakies wieksze. Albo male resoraki i np. jakis garaz wielopoziomowy. Dla dziewcynki http://lalki-berenguer.pl/pl/, wszelkie tablice do rysowania http://www.krasnolandia.pl/zabawki-e...iezniczki.html |
|
|
|
#2193 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
btw moja kuzynkaa 11 letnia choruje i az serce sie kraje jak jej ciezko jest, ze nie moze jesc tego co wszyscy. znalazlam tez taka inf ; Zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż. Cytat:
Cytat:
cudny usmiech Cytat:
no i tekst z glodzeniem malej to matko...Cytat:
w ogole dziewczyny moj tz-towi tez sie dostalo wczoraj. poszedl z psem do salonu, zrobic mieli kapiel i czesanie....a oni..nie wiem jak on sie z nimi dogadal..ogolili mi psa!!!!!!!!!!!!!!!! z goldena zrobil sie labrador...oczywiscie sie poryczalam jak ja taka zobaczylam..a tz to normalnie ![]() |
|||||
|
|
|
#2194 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja już wymyśliła, że idealnie zastępują smoczek![]() Cytat:
jak to się stało, że wszystkie nasze maluchy są takie słodkie? ![]() Cytat:
wczoraj w kancelarii załatwiałam kwestie chrztu. Byłam u spowiedzi i ksiądz radził mi wybrać się z mężem do jakiegoś specjalisty. Już sama się nad tym zastanawiałam... tylko jak nakłonić męża do tego? Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak tam Kraven.. macie jakieś wieści? Ciekawe, czy mnie przeczucie nie myli, ale chyba już urodziła ![]() wygrałam trójkę w lotto
|
|
|
#2195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Katiem dziękuje bardzo za podpowiedzi ![]() Maggie Zosia już pare dni temu stwierdziła że pięści lepsze od smoczka i pcha je w całości do buzi. Dzisiaj marudzenia ciąg dalszy... Teraz zajela się karuzelą ciekawe na jak długo a tak to od 7 rano mamy ryk krotkimi przerwami na wyśmiewanie się z matki w głos.. i tak się cieszy cieszy a po chwii niewiadomo dlaczego wpada w dziką histerię ... a takie miałam grzeczne dziecko
|
|
#2196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi rodzice starają się nie wtrącać, a ja staram się jak najmniej im mówić. Oczywiście nie popierają go jak już coś powiem, ale mimo to nie idą się go czepiać. Wiedzą, że nie chciałabym tego. Sami musimy rozwiązywać problemy między sobą. Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2012-11-07 o 11:55 |
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
hejka!
na poczatku sie pochwale- Miki walnal sam kupsztala! duzo i na rzadko ![]() kraven chyba juz urodzila ;P hehe czekmay na info :0 co do spieszczania mowy w stosunku do dziecka to akrat racja. mzoe nie co do takich maluszkow jak nasze, ale bardziej pod koniec pierwszego roku i dalej, kiedy dziecko juz wymawia pierwsze slowa. jesli bedziemy tylko zdrobnieniami mowic do malucha, ono zamaist prawidlowej wymowy nauczy sie spieszczen, bedzie tak mowic, a potem pisac. a potem terapia logopedyczna to praca na miesiace, albo i lata...
|
#2200 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Agnus współczuje relacji z tż.
Nie wiem co z tymi niektórymi chłopami sie dzieje ![]() Ja z moim też nienajlepiej mam. Jakoś wole z nim nie gadać. Dzisiaj kilka słów my tylko wymienili bo poszedł po recepte na szczepionki małego a potem jedzie po zakupy. Apropo szczepionek, cholernie sie boje tego ![]() Jak mały to przyjmie i wogóle... Tak mi żal go kłuć bo na bank bedzie płakał. Z natury to taki płaczek. |
|
|
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I czym szczepisz? Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-07 o 12:30 |
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie ja nóżke mam rozmasować?? Bladego pojęcia nie mam gdzie to kłują. Sama sie chyba porycze jak mały bedzie płakał bo ja sie strasznie "wzruszliwa" po porodzie zrobiłam
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulka ja mam w Plusie.
A co do kawki to absolutnie sie na to nie zgodze Rozkrecasz interes i potrzebne Ci jeszcze fundowac wizazowe spotkania![]() Zreszta ja kawke to zawsze pelen wypas - na slodko i z duza iloscia bitej smetany I deserki, czekolady na goraco itd.Bo nie wiem czy Wam mowilam, ale strasznie duzo jem ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
A to ciekawe bo u nas nie szczepia szczepionkami przyniesionymi przez pacjentka i wszystko na miejscu mają. I naprawde dobrze gdy maly jest przytulony do piersi. A pielegniarka juz sobie tam z ta nozka poradzi. Kuba jak sie wklula pierwszy raz - bo bralam 5w1 to tylko lekko sie zdziwil jakby. Przy drugim wkluciu - na WZW B troszke zaplakal ale igla byla dluzsza. A Ty jak masz 1 to bedzie dobrze zobaczysz. Im dziecko starsze tym gorzej....
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Też sie dziwiłam że nie mają na miejscu no ale cóż...
To bardzo malutka przychodnia gdzie są trzy gabinety, w tym jeden gdzie szczepią właśnie. Może nie mają wiele dzieciaczków i nie inwestują w szczepionki. Na pewno będe maluszka trzymać przy sobie,.mam nadzieje że nie skojarzy tego szczepienia ze mną, że to ja go kłuje i sie do mnie zrazi ![]() Głupoty gadam chyba
|
|
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
:P
A tu troche kichania i zdziwienia typu - TATA JAKIE TY DURNE MINY DO MNIE STRZELASZ
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
matko usneła.. wreszcie.. na huśtawce.. przed tv..
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Ja dalej w dwupaku. Jutro mam o 7 prowokacje i jak nic z tego to ciecie.
Juz mi sie tu nudzi. Skonczylam jedna ksiazke teraz zaczynam następna. Pozniej przyjdzie TZ to trochę mnie zajmie. A od jutra będę miala najcudowniejsze zajecie na swiecie
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za słowa wsparcia w sprawie chłopa. Lepiej się czuję, chociaż obawiam się powrotu męża z pracy.
Wstawiam fotkę z przed wyjścia na spacerek oraz jak moja bunia ostatnio usilnie próbuje włożyć sobie całą piąstkę do buzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2213 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze dla 4-latków to puzzle wszelakie, dla dziewczynek kucyki Pony, chłopcy to jakieś tory wyścigowe, lego. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj rozmawiałam z TŻem na ten temat.. i będzie wprowadzać wcześniej, ale nie za wcześnie. Poczekamy aż Melcia będzie przed 4miesiącem. kraven - W takim razie jutro o 7 będziemy z Melcią trzymać kciuki ![]() Ogólnie.. hemoroidy mi wróciły i aż strach iść na kibelek Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-11-07 o 14:12 |
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój nie może zdecydować się czy spać czy nie. Chyba jedna konik go zmulił, bo odlatuje powoli
|
||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
U nas takie. 8 stopni,ale strasznie wieje... Nie wiem czy wychodzic z mala,bo ma katarek lekki...?
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się strasznie bałam! Ale byliśmy oboje z mężem i jego opanowanie mi i na pewno Heniowi pomogło! Mieliśmy 5w1, bo tylko taką mieli. Na kolejną jak będziemy się umawiać, też mamy spytać czy są na stanie u nich te szczepionki. A na samo kłucie Henio leżał na przewijaku, bo na rączkach się wkurzał strasznie! Pierwsze kłucie lekkie zmartwienie i potem uśmiechy. Za to drugie trochę zabolało i popłakał chwilkę. Ale potem do cycusia, pojadł i zasnął. Siedząc przed gabinetem po szczepieniu, strasznie się bałam, że wstrząsu dostanie Teraz śpi dalej, to go na spacer wzięłam ![]() Aaa i pediatra powiedziała, żeby sprawdzić ten jogurt i zjeść najpierw 2 łyżeczki, następnego dnia 4 itd. Henio waży 5710 g Czyli 2 kg w 7 tygodni. I ta głupia pediatra powiedziała, że to za dużo! I że dlatego go brzuch boli... No to ciekawe jak mu mam "racjonować" żywność!
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

więc nie wiem jak to jest.
wystarczyło raz poprosić i sobie pan doktor przypomniał
mój mąż jest okropny, mam go dość.
no i tekst z glodzeniem malej to matko...
poszedl z psem do salonu, zrobic mieli kapiel i czesanie....a oni..nie wiem jak on sie z nimi dogadal..ogolili mi psa!!!!!!!!!!!!!!!! z goldena zrobil sie labrador...oczywiscie sie poryczalam jak ja taka zobaczylam..a tz to normalnie

tyle że trwałby on 3 dni??? masakra.. głpie skoki