Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 13:04   #631
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mnie też strasznie swędzą!

A i jeszcze gin mi mówiła, że w II trymestrze warto zainwestować w lniane ściereczki, wykrochmalić je i nosić w staniku właśnie po to, żeby uwierały i drapały!
Powiedziała, ze jak się zahartują to potem brodawki nie będą pękać jak dzidziuś się przyssie...
Mi doradzano z kolei by już od 4 mc zacząć systematycznie łapać palcami sutki i ścisakć delikatnie i wykręcać ja w różne strony, i zimne i ciepłe prysznice robić i masować myjką szorstką je podczas kąpieli. A najlepszym, bynajmniej najprzyjemniejszym sposobem jest przygryzanie zębami przez partnera- wówczas stają się bardziej unerwione Mój Tż zadeklarował się,że może to robić o każdej porze dnia i nocy jesli tylko taka będzie potrzeba
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:05   #632
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

http://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod...tyjesz-w-ciazy
Stary 2012-11-07, 13:06   #633
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
okazało się że to nie przez dr a przez jedną z dziewczyn- niby poinformowała mnie OSOBIŚCIE. Podanie wysyłało się do biura (300km dalej). A o pieniądzach mogę zapomnieć. Długa historia
co za dziewczyna! szkoda, bo to byłby dobry zastrzyk gotówki

sharpnowaja brałaś coś na ból głowy? mnie wczoraj rozbolała głowa, ale stwierdziłam że to z przemęczenia i poszłam spać. spanie pomogło na szczęście bo już się zastanawiałam czy nie szukać czegoś odpowidniego w apteczce..

ja póki co cieszę się, bo w radiu powiedzieli że obniżają stopy procentowe będzie niższa rata kredytu!
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:06   #634
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Mi piersi urosły o dwa rozmiary. Nie obraziłabym się gdyby tak już zostało na stałe

axella ja mam z rana taki brzuszek jak na Twoim zdjęciu. I zakochałam się w Twoich włosach

znałazłam fajną stronkę o tyciu w ciąży, zaraz jej poszukam
mi nie rosną
włosy bez farby bo póki co się boję
stronkę chętniwe zobaczę.. bo co strona to co innego..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:10   #635
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
wklej najpierw sam Twój link bo teraz masz pusty
o, dziękuję a jak zrobić, żeby zamiast całego linku pojawiało się jedno słowo?

Biuro wysłało zawiadomienie do Twojego domu 300 km czy jak? bo nie bardzo rozumiem? co to za koleżanka, która puściła taka famę? nieźle bym się wq na Twoim miejscu
Stary 2012-11-07, 13:12   #636
axella
Zakorzenienie

GG do axella

spadam do pracy jak mi się nie chce!!!!
odezwę się jak dotrę i się ogarnę..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:14   #637
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Czekamy na zdjęcie

Mysia_mysz szczerze? to przyzwyczaiłam się już. Chodzę co msc bądź co dwa od wielu lat, także dla mnie to jak chleb powszedni i nic mi już chyba nie jest straszne?!
(zawsze wszyscy się dziwią ile to można chodzić do dentysty, ale to moja fobia?! a zęby odziedziczone słabe po tacie (np. ząb mi wypadł żując gumę), dlatego dbam jak mogę, także kilka tysiaków już poszło w zęby, kiedyś byłam tak sfrustrowana, że ja muszę chodzić do dentysty a mój TŻ nie, bo ma idealne zęby, że stwierdziłam, że taniej wyjdzie mnie szczęka i pytałam się swojej dentystki co i jak by to zrobić Ale znamy się już tyle lat, że nie wzięła mnie na poważnie.
Mam tak samo z zębami stale co roku lecze jedne i te same i idąc na kontrole tylko błagalnie patrze na dentyste i w myślach błagam by choć raz powiedział,że mam tym razem wszystkie zdrowe Ja pierwszy ząb miałam w 4 mc- dlatego szybko musiałam się zaprzyjaźnić z butelką , a teraz to nawet 8 co niedokońca wyrosły już mam poleczone
2 trymestr jak tylko zaczne to trzeba ibedzie iść, posiedzieć na fotelu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 13:15   #638
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
cloche - wystarczy wkleić ten link w ustawieniach: edytuj podpis? zrobiłam tak i jak nie było podpisu tak ni ma
wklej tylko to: http://babystrology.com/tickers/baby...arent=Ewelina& year=2013&month=5&day=3&b abycount=1

a jak chcesz, żeby było słówko z linkiem, to wpisujesz słówko, zaznaczasz je całe i wtedy klik na ten znaczek kuli ziemskiej z tym dziwolągiem-niby-ósemką-odwróconą - i otwiera się okienko na wpisanie adresu, tam właśnie wklejasz to co podałam wyżej
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:16   #639
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Mi doradzano z kolei by już od 4 mc zacząć systematycznie łapać palcami sutki i ścisakć delikatnie i wykręcać ja w różne strony, i zimne i ciepłe prysznice robić i masować myjką szorstką je podczas kąpieli. A najlepszym, bynajmniej najprzyjemniejszym sposobem jest przygryzanie zębami przez partnera- wówczas stają się bardziej unerwione Mój Tż zadeklarował się,że może to robić o każdej porze dnia i nocy jesli tylko taka będzie potrzeba
ja 2 razy w tygdoniu peeling calego dnia i masaz oliwką wieczorem
Stary 2012-11-07, 13:17   #640
Magiusa
Zakorzenienie

Jeju, czy Wam też się chce tak spać? Ja jestem na półmetku mojego dnia pracy ( kończę 0 17), a najchętniej walnęłabym głową w klawiature i kimała. Pogoda ewidentnie dodaje od siebie co nieco w tym zmęczeniu.

Któraś z was napisała o kaszce mannej z sokiem. Mniam, ale nabrałam apetytu, na pewno zrobię sobie w najbliższych dniach. To w sumie coś takiego na co mam ochotę mimo, że ochoty nie mam prawie na nic

A właśnie mam jeszcze pytanie...jak z kąpielami? Kąpiecie się w wannie? Bo w netcie różne rzeczy można na ten temat przeczytać...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2012-11-07 o 13:19
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:22   #641
pomaranczaa90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Przyjęcie do klubu - warunki dostępu
* Aktywne uczestnictwo na forum
* Zdobycie zaufania osób mających dostęp do klubu

ojej ojej! już drżę z obawy czy zdobędę potwierdzenie 2giej gwiazdki warunków obserwuję sobie różne fora od kilku konkretnych dniii , ale dopiero dziś się zarejestrowałam a tu proszę przypadkiem trafiłam na idealny wątek dla mnie termin na 16 maja! )))))
pomaranczaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 13:23   #642
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Matko jakie duże brzuchy już macie ! Ja jak miałam płaski tak mam...
kurde dzisiaj od rana wymiotuję chociaż jeszcze nic nie zjadłam, napiłam się tylko herbaty 2 łyki

A wczoraj w nocy jak leżałam i nie mogłam usnąć to czułam jakby taką rybkę pływającą w brzuchu Nie wiem czy to dziecko czy już sobie coś uroiłam
jak ja miałam takie wymioty już od rana, to nie mogłam pić wcale, tym bardziej herbaty itp. - spróbuj zatem, co ci żołądek chociaż trochę uspokaja. mi na przykład dobrze, jak sobie zamiast picia zapodam jabłko żeby łatwiej się w łóżku jeszcze jadło, to kroję w ćwiartki i wykrawam ogryzka jak dziecku!
Stary 2012-11-07, 13:24   #643
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa
Jeju, czy Wam też się chce tak spać? Ja jestem na półmetku mojego dnia pracy ( kończę 0 17), a najchętniej walnęłabym głową w klawiature i kimała. Pogoda ewidentnie dodaje od siebie co nieco w tym zmęczeniu.
mi się chce bardzo spać. obudzę się pewnie po pilatesie, jak zrobi mi się trochę cieplej i krew zacznie żwawiej krążyć w organiźmie. w autobusie znów pewnie będę pół-drzemać. oby tylko przyjechał punktualnie

axella miłej i szybkiej pracy!
Stary 2012-11-07, 13:25   #644
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wklej tylko to: http://babystrology.com/tickers/baby...arent=Ewelina& year=2013&month=5&day=3&b abycount=1

a jak chcesz, żeby było słówko z linkiem, to wpisujesz słówko, zaznaczasz je całe i wtedy klik na ten znaczek kuli ziemskiej z tym dziwolągiem-niby-ósemką-odwróconą - i otwiera się okienko na wpisanie adresu, tam właśnie wklejasz to co podałam wyżej
kurka wodna, jaka kula ziemska z odwróconą ósemką ? chodzi Ci o bejbika? faktycznie mam dziś jakiś kiepski dzień
Stary 2012-11-07, 13:26   #645
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A właśnie mam jeszcze pytanie...jak z kąpielami? Kąpiecie się w wannie? Bo w netcie różne rzeczy można na ten temat przeczytać...
ja się kąpię, codziennie nawet. bardzo mnie to odpręża tylko trzeba uważać, żeby woda za gorąca nie była.
Stary 2012-11-07, 13:27   #646
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Któraś z was napisała o kaszce mannej z sokiem. Mniam, ale nabrałam apetytu, na pewno zrobię sobie w najbliższych dniach. To w sumie coś takiego na co mam ochotę mimo, że ochoty nie mam prawie na nic

kąpie i to z jacuzzi tylko w ciepłej nie gorącej wodzie
Stary 2012-11-07, 13:28   #647
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko
kurka wodna, jaka kula ziemska z odwróconą ósemką ?
to bardziej jak spinacz do papieru wygląda. u mnie siódmy znacznik od prawej w niższym rzędzie (tam gdzie cytowanie i you tube)

Magiusa ja się kąpię, tylko uważam żeby nie była za gorąca woda, żeby mi się organizm nie przegrzał (to raczej mało możliwe bo cały czas mi zimno)
Stary 2012-11-07, 13:29   #648
Atena564
Zadomowienie

Nadrobiłam i nawet przytym zgłodniałam ide odgrzać sobie pierogi które robiłam z tata z kapusta , grzybami (własnoręcznie zbieranymi) i mięskiem- pycha
Po obiedzie zasiadam do lektury o kwiatach doniczkowych, bo planuję małe zmiany odnośnie kwiatów u mnie w mieszkaniu niektóre poprzesadzam, coś do kupie nowego
Miłego popołudnia
Stary 2012-11-07, 13:30   #649
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
kurka wodna, jaka kula ziemska z odwróconą ósemką ? chodzi Ci o bejbika? faktycznie mam dziś jakiś kiepski dzień
hihi nad polem edycji podpisu masz różne ikonki. np. czcionka, kolor, pogrubienie czcionki itp... i to w dwóch rządkach. ten rządek zaczynający się od pogrubionego B lecimy... najpierw B, I, U, potem 3 znaczki tekstu, dwa znaczki listy, dwa znaczki "wcięcia" w tekście, a potem ta kula ziemska
ja np. wpisałam "kruszynka", zaznaczyłam to i wtedy na tą kulę klik i tam się pojawia małe okienko ... |http... - tam wklejasz adresik
Stary 2012-11-07, 13:30   #650
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
sharpnowaja brałaś coś na ból głowy? mnie wczoraj rozbolała głowa, ale stwierdziłam że to z przemęczenia i poszłam spać. spanie pomogło na szczęście bo już się zastanawiałam czy nie szukać czegoś odpowidniego w apteczce..
lekarz pozwolił czysty paracetamol + hydroxyzyne (nie wiem jak to się pisze) ale ja nie brałam nic. Bo 2 tyg przeszło
Cytat:
ja póki co cieszę się, bo w radiu powiedzieli że obniżają stopy procentowe będzie niższa rata kredytu!
a masz zmeinne oprocentowanie?
Stary 2012-11-07, 13:33   #651
cloche
Zakorzenienie

chyba jest też łatwiej wpisać kodem, ale nie pamiętam czy to URL leci czy jak? chyba [ URL=" ... tu adres http... " ] tu slowko z linkiem, np. kruszynka [ / URL ] oczywiście bez spacji...
chyba barszcz mi się z rozumem wygotuje
Stary 2012-11-07, 13:34   #652
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
jak ja miałam takie wymioty już od rana, to nie mogłam pić wcale, tym bardziej herbaty itp. - spróbuj zatem, co ci żołądek chociaż trochę uspokaja. mi na przykład dobrze, jak sobie zamiast picia zapodam jabłko żeby łatwiej się w łóżku jeszcze jadło, to kroję w ćwiartki i wykrawam ogryzka jak dziecku!
Muszę przynieść sobie jabłka z balkonu... tak zimno, że nie chce mi się nosa wystawiać z domu Zjadłam 1 kanapkę, pół pomarańczy i 2 czekoladki ptasie mleczko - obyło się bez zwrotów

Teraz idę robić zupkę ogórkową
Stary 2012-11-07, 13:36   #653
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Dopiero mam chwilę, żeby zajrzeć , a tu już 10 stron od wczoraj

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-11-07 o 13:42
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:38   #654
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jeeeezuuuu najgłupszy wirus na świecie zajął mi laptopa

mianowicie Polska Policja wydział do cyberprzestępczości! Za odblokowanie 300 zł
Nie da się nic zrobić dobrze, że tata miłośnik komputerów wie jak to naprawić.
A wszedł mi przeglądając wizaż. Teraz siedzę na lapku TŻ, chyba mnie zabije jak jemu wejdzie
Jakas masakra dobrze ze ja w robocie to czytam A niech się blokuje ten komp to nie będę musiała już nic robić

mellitale - ale Ty śliczniutka jesteś i brzynio przepiękny bardzo Ci pasuje

lonely_lady- lasensja ze hoho zawsze chciałam miec taki brzunio

A w ogole jak was oglądam to mój brzunio chyba nie ciążowy tylko mi się tłuszczyk odłożył od ciągłego wcinania wszystkiego co się nawinie. Mój brzunio jest na całej powierzchni a nie tak jak u Was niziutko. Postaram się wrzucić fotę jak zrobię i ogarnę sprawy techniczne Ale ostrzegam, że mogą go oglądać osoby o silnych nerwach:p bo to katastroficzny widok będzie:p

pawie_oczko - ad cellulitu ja też mam masakrę na udach. Od dłuższego czasu miałam lekki cellulit który pojawiał się i trochę znikał. Ale co mi się teraz narobiło to jakaś masakra jest. Zaczęłam to trzeć pillingiem oraz smarować kremikami, trochę pomoglo tylko mi brakuje wytrwałości zeby to codziennie robić..

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
u mnie nie ma nic tylko sadło od początku przytyłam 4 kg... czuje się brzydka i nieatrakcyjna ale jak mam nie jeść jak jestem głodna
Ja się tłumaczę ze mogę w koncu być gruba i mieć grubę sadło bo w ciąży jestem:p. Przed miałam trochę mniejsze ale i tak wszystkie kilogramy mi się na brzuchu odkładały.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jaaaaaakie ciałko!
dżizaaaas,ja tu najmłodsza a najbardziej zapuszczona,spasiona i fu (
a brzunio mega
niestety mam to samo. Koniecznie się musimy po porodach motywować o zrzucanie tego wszystkiego

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
hahahhahahahahahhahahhaha h
dziękuję

poczekam jeszcze aż reszta dziewczyn się pojawi i usunę, lepiej żeby te foty nie wpadły w niepowołane ręce....
W żadnym wypadku takie ciałko trzeba pokazywać!

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Cześć :hi
Też byłam w szoku

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:42   #655
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć :hi
a może jakieś ograniczenie? każda może napisać 5 postów dziennie?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:46   #656
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Co do celulitu to ja slyszalam ze basen bardzo pomaga a jak sie chodzi regularnie to nawet znika?
Planuje pójść w czwartek, w piątek na jogę dla ciężarnych - pierwsze zajęcia i w sobotę znowu na basen. Mam ambitny plan chodzenia 2 razy w tygodniu na basenik + joga. Co o tym myślicie??

Cytat:
zeloth to jesteśmy we dwie, które piszą z pracy
To jesteśmy we trzy, ale cii

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
przyznać się która mi sprzątnęła sprzed nosa moje 50 baniek?
Przysięgam, że nie ja. Nawet nie grałam! Swoją drogą ktoś wygrał??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:47   #657
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
to bardziej jak spinacz do papieru wygląda. u mnie siódmy znacznik od prawej w niższym rzędzie (tam gdzie cytowanie i you tube)
dzięki!
Stary 2012-11-07, 13:47   #658
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a może jakieś ograniczenie? każda może napisać 5 postów dziennie?
To chyba nierealne

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:49   #659
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
hihi nad polem edycji podpisu masz różne ikonki. np. czcionka, kolor, pogrubienie czcionki itp... i to w dwóch rządkach. ten rządek zaczynający się od pogrubionego B lecimy... najpierw B, I, U, potem 3 znaczki tekstu, dwa znaczki listy, dwa znaczki "wcięcia" w tekście, a potem ta kula ziemska
ja np. wpisałam "kruszynka", zaznaczyłam to i wtedy na tą kulę klik i tam się pojawia małe okienko ... |http... - tam wklejasz adresik
Też się ośmiałam ze swojej dzisiejszej ułomności Najważniejsze, że suwaczek już jest ale mi pięknie wytłumaczyłaś dziękuję za pomoc

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:

Ogórkowa
Stary 2012-11-07, 13:50   #660
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No coś się spsuło a ja ni wim jak to naprawić

Pomorze ktuś?
A widzę, że już masz
Cytat:
ja właśnie wszamałam swoją

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości