Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 14:33   #1171
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Ewulkaaa cieszę się, że ok wszystko, i uważaj na siebie, dobrze, że się obeszło bez Fenoterolu, ja się fatalnie czuję po nim

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
podoba mi się ten pokoik

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe przywitanie
A więc napiszę coś o sobie.
Mam na imię Agata Mieszkam w Chorzowie (koło Katowic). Mam zamiar rodzić w szpitalu w Rudzie Śląskiej na Goduli. Dzisiaj zaczynam 29 tydzień,termin porodu mam na 22.01 według OM i usg. Mam 26 lat. Z moim Tż 1 września tego roku wzieliśmy ślub cywilny a razem jesteśmy już 8 lat. O dzidziusia staraliśmy się 4 lata W lutym tez byłam w ciąży ale okazała się pusta ciąża,bez zarodka i w 8 tc trzeba było usunąć Mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze. 3 dni temu byłam na usg i lekarz potwierdził że na 100% będzie dziewczynka imię wybrane -Daria
Hello a ja z Bytomia, i też na Goduli będę rodzić termin mi skacze więc albo z Szają wyląduję na porodówce, albo z Tobą

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to się podszkolił w trudnej sztuce ja tylko kilka razy wygoliłam się całkiem na łyso, ale nie lubię, bo pipka mi się wtedy w dotyku jakaś taka żabowata wydaje a mąż widział jedno zdjęcie jak byłam gówniarzem i stoję w basenie goluśka i ciągle marudzi, że taka łysa jest fajna - zapędy pedofilskie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Chyba zaczynam się troche bać tego wszystkiego... jak sobie pomyślę że tyle jeszcze... w ogóle musze jeszcze wymienić karte NFZ, bo mam na stare nazwisko, poród mnie zastanie a ja co ?
o cholibka, ja od stycznia jeszcze nie wymieniłam

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Co do głupich snów - mi sie wczoraj śniło, że onanizowałam się marchewką

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
normalnie
facet jej wsadził i zassało
ponoć wszystko zaczęłojej gnić w środku i nożyczkami ją cieli wrrrrrr
może jakieś wibracje miała

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

A jeśli chodzi o porodówkę i kosmetyki dla nas, to co myślicie o BabyDream? Chyba mogę się w nie wyposażyć do mycia samej siebie po porodzie?
ja białego jelenia i tantum rosa

Dziewczyny ale się wqrwiłam od rana, wyobraźcie sobie, że po zwolnieniu całej mojej ekipy wywinęli kolejny numer - zmienili sobie termin wypłat!!! Z 5go na 10go!!! Przecież to jakaś kpina jest, ŻADNEGO powiadomienia nam nie wysłali, NIC żeśmy nie podpisywały, nosz qrwa mać, szlag mnie zaczyna już trafiać z tą firmą, dodatkowo się doprosić o RMUA nie mogę!!! Wysłali mi ostatnio bez pieczątek czaicie?! I co ja mam z tym zrobić, tyłek se wytrzeć?! Tak się wkurzyłam że mnie brzuch rozbolał, rozryczałam się. Zgadałyśmy się z dziewczynami, że jak tylko będzie szansa wygrać sprawę to ich do sądu podamy - już kij jak my nie będziemy mieć z tego profitów, ale chociaż oni karę zapłacą.
Dobrze, że mamy oszczędnościówkę, gdyby nie to to nie wiem, z czego byśmy czynsz zapłacili
Sorry kochane za nerwy, ale nie wytrzymuję już, chcę się od nich uwolnić i w ich mieć!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:41   #1172
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale się wqrwiłam od rana, wyobraźcie sobie, że po zwolnieniu całej mojej ekipy wywinęli kolejny numer - zmienili sobie termin wypłat!!! Z 5go na 10go!!! Przecież to jakaś kpina jest, ŻADNEGO powiadomienia nam nie wysłali, NIC żeśmy nie podpisywały, nosz qrwa mać, szlag mnie zaczyna już trafiać z tą firmą, dodatkowo się doprosić o RMUA nie mogę!!! Wysłali mi ostatnio bez pieczątek czaicie?! I co ja mam z tym zrobić, tyłek se wytrzeć?! Tak się wkurzyłam że mnie brzuch rozbolał, rozryczałam się. Zgadałyśmy się z dziewczynami, że jak tylko będzie szansa wygrać sprawę to ich do sądu podamy - już kij jak my nie będziemy mieć z tego profitów, ale chociaż oni karę zapłacą.
Dobrze, że mamy oszczędnościówkę, gdyby nie to to nie wiem, z czego byśmy czynsz zapłacili
Sorry kochane za nerwy, ale nie wytrzymuję już, chcę się od nich uwolnić i w ich mieć!!!
to może do PIPu

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:48   #1173
laurka23
Zakorzenienie

Na porodówkę biorę laktacyd femina, bardzo dobrze mi służy już od 6 lat więc nie będę zmieniać. Odkąd go używam ani razu nie miałam żadnej infekcji. Tusz też wezmę, ale czy użyję?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:49   #1174
LadyWhisper
Zakorzenienie

no czy do pipu, dziewczyny będą to załatwiać a ja się do nich po prostu podepnę, ale nie mam siły już

Stary 2012-11-07, 15:21   #1175
s i l v e r
Zakorzenienie

Ale ponury dzień i nudny.
Dopiero 15.20 a już ciemno się robi... W takie dni tylko siedzę i jem
Stary 2012-11-07, 15:24   #1176
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
skarbonkę Hello Kity
no nie wierzę....

Cytat:
Mój brzusio 29 tc
Jaki ładny, taki wysportowany

Cytat:
Hmm. To się pogubiłam teraz trochę. Byłam teraz w poniedziałek na usg i wyszło że jest 28tc i 5 dni. Czyli dzisiaj 29
OM miałam 19 kwietnia więc też mi wychodzi 29 tc a nie 30
Czyli dzisiaj zaczynasz 30 tydzien tak jak ja

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Black ja wybieram Białego Jelenia (już kupiłam), ale w Rossmanie kupiłam te pojemniczki malutkie jak na podróż i myślę sobie przelać i nie bedę na 2-3 dni całych butelek dzwigać Przy Karince też używałam mydła Biały Jeleń i powiem Ci że szwy się naprawdę szybko goiły

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

a wogóle to jakie kosmetyki myślicie zabrać ze sobą do szpitala?

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

MIKOŁAJ moje wymarzone imię
Ja też zamówiłam jelenia, mam nadzieję że dobrze posłuży.

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Hej,

Witaj, to i ja się wypowiem, jako, że mamy taki sam termin porodu, a miesiączkę miałam 18.04, więc tylko dzień wcześniej.
Ja jestem już w 30 tyg, jeśli w poniedziałek wychodziło 28tc i 5 dni (czyli końcówka 29 tyg) to u ciebie dokładnie tak samo jak u mnie
i u mnie też tak samo z tym że ja miesiączke miałam 13.04 ale widocznie owulkę miałam później .
[QUOTE=LadyWhisper;3748031 0
Sorry kochane za nerwy, ale nie wytrzymuję już, chcę się od nich uwolnić i w ich mieć!!![/QUOTE]
Nie denerwuj się bo na takich patafianów to szkoda słów.,
Ale jakby co to nie wahajcie się iść z tym gdzieś bo takich to trzeba utylizować !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:29   #1177
ilkas
BAN stały

Dziewczyny z WROCŁAWIA

Gdzie rodzicie? naszło mnie na wybór szpitala
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:34   #1178
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja mam jeden cienki ten z biedronki, drugi gruby kupi mi siostra, będzie do wózka. Kupowac jeszcze jakiś ??

Ale że niby jak miałoby się wysunąć?? dołem??
No ja zrozumiałam, że górą. Bo one mówią, że jak jest ten usztywniacz to się nie czuje dziecka. A co będzie jak się przesunie, zsunie do góry, czyli musiałybyśmy ten rożek zupełnie płasko trzymać a my nie poczujemy??
O i takie ich gadanie .......Też mnie to zdziwiło.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:37   #1179
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ponury dzień i nudny.
Dopiero 15.20 a już ciemno się robi... W takie dni tylko siedzę i jem
zgadzam się w 100% też bym jadła, ale po wczorajszej wizycie u gina i kontrolnym ważeni stwierdzam, że muszę przystopować, więc narazie poszło śniadanie i obiad, pewnie za chwilkę znów coś wszamam potem kolacja i koniec, bez żadnych przekąsek! chociaż nie powiem - marzy mi się takie ciacho z karmelem i bitą śmietaną

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:42   #1180
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ewulkaaaaaaaaaaaa no przeciez zabic Cie to mało ja sie naprawde chce ograniczyc a ty tu takie pysznosci proponujesz.............. ide pomysc po obiadku bo Młody tak sie rozszalał, ze nie mogłam ustac i musiałam sie polozyc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:48   #1181
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
zgadzam się w 100% też bym jadła, ale po wczorajszej wizycie u gina i kontrolnym ważeni stwierdzam, że muszę przystopować, więc narazie poszło śniadanie i obiad, pewnie za chwilkę znów coś wszamam potem kolacja i koniec, bez żadnych przekąsek! chociaż nie powiem - marzy mi się takie ciacho z karmelem i bitą śmietaną
Ja się tez nie mogę powstrzymać, wczoraj o 21 po kolacji zjadłam olbrzymi kawał kremówki...masakara
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:49   #1182
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ewulkaaaaaaaaaaaa no przeciez zabic Cie to mało ja sie naprawde chce ograniczyc a ty tu takie pysznosci proponujesz.............. ide pomysc po obiadku bo Młody tak sie rozszalał, ze nie mogłam ustac i musiałam sie polozyc
wyyybacz

jeśli cię to pocieszy to ja też się ograniczam i staram się nie jeść słodyczy (od dzisiaj ) więc jak tak myślę to prawdopodobnie spróbuję takiego cuda na moim weselu, czyli 19 czerwca 2014 roku bo teraz nie chcę za dużo przytyć, a potem i tak będę musiała się odchudzać... świetlana przyszłość

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2012-11-07, 15:50   #1183
margi86
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanie odnośnie becikowego. Rodze tak jak i Wy w styczniu i jak sie oblicza ten dochód? To sie jakoś z pitu za 2011 rok liczy czy jak? Bierze się pod uwagę 2 osoby w rodzinie czy już 3 razem z nowonarodzonym dzieckiem? jeśli z pitu sie liczy to w jaki sposób? dziękuję za pomoc.
margi86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 16:06   #1184
Debrah
Zakorzenienie

No i po glukozie. Poczytałam książkę. Trochę mi było niedobrze, ale jakoś dałam radę, tylko w smaku fuj.
Jutro zobaczymy jak wyniki.

Też się zastanawiam co brać do szpitala z kosmetyków. Tusz pewnie wezmę, z eyelinerem się nie rozstaję na co dzień, ale trochę się boję wziąć do szpitala, żeby mnie nie wzięli..za jakąś "dziunię" tam.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 16:08   #1185
ewadylewska
Zadomowienie

hmmmm??

http://www.mamywsieci.pl/artykul/bec...13-roku-zmiany
Stary 2012-11-07, 16:17   #1186
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja chyba tylko korektor ewentualnie w razie kryzysu puder, no i tusz, watpie zebym byla w stanie kreski eyelinerem zrobic takie jakbym chciala, mimo ze mam duza wprawe

Stary 2012-11-07, 16:18   #1187
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
ja Ci tu zaraz dam ciacho kto mi teraz do sklepu pomaszeruje jak męża nie ma ale chyba mam coś na zastępstwo , mam chałkę to sobie dżemem posmaruje i będzie prawie jak ciastko

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
o to się chyba załapie

Ewa wybrałaś już szpital w którym będziesz rodzić?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 16:20   #1188
ewadylewska
Zadomowienie

do której Ewy to pytanie
Stary 2012-11-07, 16:26   #1189
LadyWhisper
Zakorzenienie

Zastanawiam sie nad bamboszami do domu

http://allegro.pl/bambosze-welniane-...703715357.html

allegro.pl/cieple-kapcie-bambosze-norweskie-granat-38-i2767512583.html

Chyba jednak te norweskie wygrywaja

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Ale jestescie niedobre, ja slodkiego kompletnie nie moge a wy tutaj z takimi rzeczami

Stary 2012-11-07, 16:27   #1190
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie będzie Ci w takich za ciepło? i te norweskie ładniejsze
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 16:36   #1191
ewulkaaa
Wtajemniczenie

a w ogóle dziewczyny, tak się zastanawiałam: ciągle piszecie, że na początku się nie używa pościeli dla maluszka... dlaczego?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2012-11-07, 16:38   #1192
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wczoraj miałam 27tc 5d - i mój lekarz zawsze mi mówił, że to znaczy 27 tygodni ukończonych i 5 dni następnego tygodnia, czyli 28... i ja mówię, że jestem w 28 tygodniu. To jak to jest??

a w ogóle wy liczycie tygodnie od ostatniej miesiączki? czy tak jak wam wychodzi na USG? bo mi od początku wychodzi wg USG tydzień później, np wczoraj mi wyszło wg usg 28tc 6d :conf used:
Na wykładzie w szkole rodzenia lekarz mówił, że zawsze zestawia się ze sobą dwa terminy: termin wyliczony z ostatniej miesiączki i termin z usg w 12 tc. Jeśli różnica jest większa niż 7 dni to terminem obowiązującym jest termin z usg, jeśli mniejsza to terminem obowiązującym jest termin obliczony z ostatniej miesiączki.
Terminy wskazywane na usg w późniejszych tygodniach ciąży są już niewiarygodne bo dzieci rozwijają się w różnym tempie.
Stary 2012-11-07, 16:39   #1193
LadyWhisper
Zakorzenienie

Oj nie, mi straszliwie marzna stopy i na zime zawsze kupuje takie cieplaki tym bardziej Jak czeka mnie nocne karmienie

Stary 2012-11-07, 16:40   #1194
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj nie, mi straszliwie marzna stopy i na zime zawsze kupuje takie cieplaki tym bardziej Jak czeka mnie nocne karmienie
Ja bym się zapociła po pachy w takich
Stary 2012-11-07, 16:42   #1195
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
ja białego jelenia i tantum rosa
Ale Tantum Rosą włosów nie umyjesz przecież. Ja mówię tak ogólnie o kosmetykach do mycia, nie tylko do psiochy.

A poza tym fajne kapcie - ja też takie lubię, bo mi się stopy praktycznie nie pocą i ciągle są zimne, także wiem, co masz na myśli.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Też się zastanawiam co brać do szpitala z kosmetyków. Tusz pewnie wezmę, z eyelinerem się nie rozstaję na co dzień, ale trochę się boję wziąć do szpitala, żeby mnie nie wzięli..za jakąś "dziunię" tam.
Dlaczego dziunię? Ja tam się chcę czuć dobrze ze sobą, jak już będę po męczącym porodzie, więc podmalowane oko nie zaszkodzi i nic ludziom do tego.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-07 o 16:44
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 16:42   #1196
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Na wykładzie w szkole rodzenia lekarz mówił, że zawsze zestawia się ze sobą dwa terminy: termin wyliczony z ostatniej miesiączki i termin z usg w 12 tc. Jeśli różnica jest większa niż 7 dni to terminem obowiązującym jest termin z usg, jeśli mniejsza to terminem obowiązującym jest termin obliczony z ostatniej miesiączki.
Terminy wskazywane na usg w późniejszych tygodniach ciąży są już niewiarygodne bo dzieci rozwijają się w różnym tempie.
dziękuję dobra kobieto czyli u mnie obowiązującym terminem jest 30.01. a już miałam nadzieję na wcześniejszy poród chociaż u mnie to wszystko możliwe, w sumie powoli rodziłam już 3 tygodnie temu więc nie wiem czy mogę się teraz czymkolwiek sugerować

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2012-11-07, 16:43   #1197
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogóle dziewczyny, tak się zastanawiałam: ciągle piszecie, że na początku się nie używa pościeli dla maluszka... dlaczego?
Nie żebym ja wiedziała ale tak mi się wydaje, że to chodzi o to, że dziecko leży na płasko (bez poduszki) i zamiast kołderki jest rożek/śpiworek - żeby się nie zsunęło pod kołderkę i nie poddusiło ( a jeszcze nie umie się samo obrócić albo coś), no i dzieci lubią być ciasno owinięte rożkiem albo śpiworkiem.
Chyba chodzi o bezpieczeństwo.

Lady: norweskie ładniejsze, lubięęę takie ciepłe kapcie - na pewno jakieś kupię jak się zima rozkręci, uwielbiam jak mi tak miękko w stopy.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 16:56   #1198
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tam normalnie używałam pościeli od początku - tzn. najpierw mam kołyskę to jest malusia kołderka. Poduszki nie dawałam jak mała spała tylko w kołysce, ale jak w rożku to dawałam, bo była jakimś cudem wyżej w nóżkach. I ja np. nie kładłam spać dziecka w rożku, jak mi zasnęła to odpinałam rożek, a starałam się wogóle w rożku nie kłaść. Dziecko lubi ciasno ale potrzebuje też czas na rozprostowanie nóżek i rączek.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 16:59   #1199
LadyWhisper
Zakorzenienie

No wlasnie - a po jakim czasie dziecko "przechodzi" na zwykla posciel?

Black, chodzilo mi o 'zestaw' bialego jelenia plyn do kapieli szampon, na dolne partie tantum rosa

To kupuje norweskie

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Tak poza tym to od 13 mam 3 facetow na glowie, to jest smieszny gatunek, dasz im czipsy piwo gry i sa szczesliwi

Stary 2012-11-07, 17:06   #1200
badziabadzia
Zakorzenienie

Lady, tak sie zastanawiam . Z jakiego anime jest twoj avatar?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości