|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Lenova - dziękuję
Na razie jest dobrze,ale trochę się martwię bo 3 dni temu na usg dowiedziałam się że moje maleństwo ma nieco poszerzony układ kielichowo-miedniczkowy do 6mm (chodzi o nerke,prawa nerka jest nieco powiększona. Lekarka powiedziała że częściej takie coś występuje u chłopców ale że u dziewczynek też się zdarza i że może dzidzia się nie wysiusiała i przez to takie coś i że może to zniknie. Za jakiś czas mam się zgłosić na kontrolne usg żeby sprawdzić czy to sie poszerzyło czy nie. Miała któraś z Was do czynienia z takim czymś? Lekarka powiedziała żebym sie nie martwiła ale jednak ciężko o tym nie mysleć i się nie martwić
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze wino Sangrinita pamiętam jak raz na swięta przelalam je do takiej karafki po "Nalewce Babuni" i wszyscy mysleli, że to domowej roboty Cytat:
a tak to jeszcze jak kupowałam pajacyki od jednej Pani to dała mi gratis taki sprany już- bede miała nawet na to, żeby malucha na kanapie połozyc na nim
|
||
|
|
|
#1084 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie. Dziś całą noc praktycznie nie spałam bo mała urządziła sobie w brzuchu dyskotekę i zasnęłam nad ranem, dopiero się obudziłam i wcinam śniadanie.
Cytat:
![]() Cytat:
Mi też przed ciążą biegałam 4 razy w tygodniu, 2 razy w tygodniu chodziłam na zumbę i czasem na aerobik, brakuje mi tego strasznie tym bardziej jest mi źle jak mój TŻ wskakuje w dres i idzie biegać a ja siedzę w domu jak ten mułCytat:
leń) Cytat:
Witamy nowe mamusie. Piszcie dużo.
|
|
#1085 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Byłam w szoku, że tak dobrze mu poszło. Golił mnie tydzień temu przed lekarzem, bo chciałam "ładnie" tam wyglądać
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
sylwietta u tej Myszki z allegro to jak wezme kilka rzeczy to płacę tylko raz za kuriera czy każdy produkt oddzielnie?
Postanowiłam sobie wziąć cała gamę chemikalów z Białego Jelenia, mam nadzieję że dobre będą |
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=szajajaba] Witaj, imienniczko mojej 2,5letniej córki
![]() Ja też na Goduli chcę rodzić, do kogo chodzisz? [/quote ] Ja chodzę do Stańkowskiej a Ty?
|
#1088 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
zobaczymy jak to bedzie. Dzisiaj to trzeba zrobic, bo jutro lekarz
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi nie wychodzi te cytownie
Jak cytujecie pare odpowiedzi na raz? Ooo chodzi mi o to jakbym chciała teraz zacytować to co napisała do mnie bijkora. Ale zacytować tylko to a nie cała jej wypowiedź
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-11-07 o 11:23 |
|
|
|
#1090 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
teraz pozostało słuchanie zumbowych piosenek w aucie Dlatego zadowalam się teraz ćwiczeniami z youtuba, ale przecież wiadomo, że to nie to samo...i to kropla w morzu moich fizycznych potrzeb
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry i witam nową mamusię
Ja zjadłam na śniadanie bułkę z konfiturą truskawkową, znowu mam fazę na wszystko z truskawki, a jakby mi ktoś dał miskę świeżych, czerwoniutkich truskawek to chyba bym ozłociła ze szczęścia Leje, pogoda taka klasyczna jesienna, a u mnie na klatce jakiś remont robią i wiercą jak opętani
|
|
|
|
#1092 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
jaką rozpętałam akcję z tą moją półeczką babcia do mnie dzwoni, że dziadek nie znalazł nigdzie takiej, ale wymyślił, że sam mi zrobi, a że nie ma za grosz talentu, to będzie nieźle i będę musiała ją wziąć, bo będzie mu przykro no to się wkopałam![]() Cytat:
pierwszy raz takiego dobrego piłam;a teraz nam w szafce jakiś ruski siedzi, bo ktoś na sylwestra przyniósł i został; w akcie desperacji kiedyś się za niego wezmę ![]() a ma któraś 6? bo podobno są trzyCytat:
już obczaiłam na ich stronce, że też tą jedną bazę można na dwa sposoby zamontować tylko ta baza isofix pasuje tylko do tego pierwszego fotelika, a jakbym chciała wpinać następny większy, to trzeba by było tą family fix kupić to na rok się nie opłaca wg mnie
|
|
#1094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale wichura za oknem a mnie nosi! Nie mogę wysiedzieć, chyba się ubiorę ciepło i wybywam z domu. |
||
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
kurierem wysylają wszystko - 15 zl za zamówienie. Chyba do 30 sztuk zakupów, albo do jakiejs wagi. Sprawdz sobie dokładnie w jego zasadach sprzedazy
|
|
|
|
#1096 |
|
Rozeznanie
|
A zapomniałam powiedzieć że jestem juz po tej glukozie
![]() Labolatorium mamy od 7.30, przed 7 juz sie tam stawiłam, byłam 3 w kolejce. Siedze sobie siedze, w między czasie przyszły inne ciężarne, w rękach trzymały te paczki z glukozą, tylko ja jak zwykle niedoinformowana nie wiedziałam ze to sobie trzeba samemu kupić Co do tej glukozy, nie pomyslałabym ze to moze być az tak słodkie, na pusty żołądek to jednak zła mieszanka Ale obyło się bez niespodzianek. Nawet mnie nie było mi niedobrze. A krew miałam pobraną tylko po wypiciu tego świństwa, 4 próbki mi Pani pobrała Ostatnia próbka już nie chciała lecieć,tak się spiełam, więc Pani laborantka zaczęła grzebać mi tą igłą w żyle,a ja w taki pisk..kazałam jej przestać
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko kilka razy wygoliłam się całkiem na łyso, ale nie lubię, bo pipka mi się wtedy w dotyku jakaś taka żabowata wydaje a mąż widział jedno zdjęcie jak byłam gówniarzem i stoję w basenie goluśka i ciągle marudzi, że taka łysa jest fajna - zapędy pedofilskie
|
|
#1098 | |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=s i l v e r;37475925]
Cytat:
|
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam pytanie co do płynu do płukania ubranek, bo proszek kupuje z dzidziusia i płyn chciałabym do kompltu a tam napisane ze płyn polecany od 3 r. życia to co wlac do zbiorniczka na płukanie?????
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37476402]Aaa
znam tego lekarza na początku ciąży (przez pierwsze 2 miesiące) miałam straszne wymioty i ciagle do szpitala trafiałam,właśnie na Godule. Bardzo fajny ten lekarz jest.
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1103 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja kupie rozki, nie wiem jeszcze ile ale w razie malemu nie podpasują to bede je miala jako kocyk-podkładkę np na kanape cay nawet do łóżeczka Cytat:
podejrzewam za pewnie sam by sie bał mnie dotknąć ciezko jest, nie ma co sie czarować ale z grugiej strony jak mi zostanie kilka włosków tu i ówdzie to chyba ginka z gabinetu mnie nie wygoni sama wie najlepiej jak to jest ciezko ogolic sie zwłaszcza juz w zaawansowanej ciąży. a poza tym to na pewno nie raz przychodza do niej kobitki, nie w ciązy, a z moherem miedze nogami Cytat:
i brac wieksze rozmiary bo juz nie raz widzialy na oddziale jak laski chcialy sie wbic w S czy M a uda i pupcie miały jak szafy, i wtedy majtochy zatrzymywały się na kolanach
|
||||
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1106 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe a komu by się nie podobał
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Helou z rana ja nie wygrałam nic w totka ![]() My z tż po śniadanku już zrobiłam takie pyszne bułki z serkiem szynka pomidorkiem i sałatą, do tego właśnie tylko by mi soku wyciskanego brakowało, za ile mniej więcej kupie taką w miare sokowirówke??? Chyba zaczynam się troche bać tego wszystkiego... jak sobie pomyślę że tyle jeszcze... w ogóle musze jeszcze wymienić karte NFZ, bo mam na stare nazwisko, poród mnie zastanie a ja co ?
|
|
#1107 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja czytałam że do prania ubranek dla dzieci nie powinno się używać niczego do płukania tylko wyprać w proszku i nawet nastawić pralkę na dodatkowe płukanie, ale nie dodawać nic do płukania.
|
|
#1108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wtedy sobie pomyślałam ze z większymi bobrami przychodzą i jakoś żyją
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
muszę to wziąć pod uwagę, bo chyba mój czas też nadszedł
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki za rady w sprawie tego plukania
koncze klikac i uciekam robic obiadek- sosik na zeberkach, ziemniaczki i buraczki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

pamiętam jak raz na swięta przelalam je do takiej karafki po "Nalewce Babuni" i wszyscy mysleli, że to domowej roboty
a tak to jeszcze jak kupowałam pajacyki od jednej Pani to dała mi gratis taki sprany już- bede miała nawet na to, żeby malucha na kanapie połozyc na nim

przed ciążą biegałam 4 razy w tygodniu, 2 razy w tygodniu chodziłam na zumbę i czasem na aerobik, brakuje mi tego strasznie tym bardziej jest mi źle jak mój TŻ wskakuje w dres i idzie biegać a ja siedzę w domu jak ten muł
leń)

6 5 4 3 2 1

babcia do mnie dzwoni, że dziadek nie znalazł nigdzie takiej, ale wymyślił, że sam mi zrobi, a że nie ma za grosz talentu, to będzie nieźle
bo podobno są trzy
za wizyte
już obczaiłam na ich stronce, że też tą jedną bazę można na dwa sposoby zamontować
22.05.2008
14.08.2011