Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 10:59   #1081
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Lenova - dziękuję

Na razie jest dobrze,ale trochę się martwię bo 3 dni temu na usg dowiedziałam się że moje maleństwo ma nieco poszerzony układ kielichowo-miedniczkowy do 6mm (chodzi o nerke,prawa nerka jest nieco powiększona. Lekarka powiedziała że częściej takie coś występuje u chłopców ale że u dziewczynek też się zdarza i że może dzidzia się nie wysiusiała i przez to takie coś i że może to zniknie. Za jakiś czas mam się zgłosić na kontrolne usg żeby sprawdzić czy to sie poszerzyło czy nie. Miała któraś z Was do czynienia z takim czymś? Lekarka powiedziała żebym sie nie martwiła ale jednak ciężko o tym nie mysleć i się nie martwić
Stary 2012-11-07, 10:59   #1082
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a odnosnie tych majtek siatkowych to już sie dopytalam- lepiej wziac rozmiar wieksze niz sie nosi- bo przeciez ten pampers poporodowy musi sie w nich zmiescic...
No tak, tylko że numeracja majtek pozostawia dużo zyczenia - tzn mówię tu o tych tańszych, zwykłych, w których rozmiary zupełnie się nie pokrywają z numeracją ubrań. I tak mam kilka par w rozmiarze XXXL inne XXL, a mam tez M czy S

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:01   #1083
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Biedronkowy Miszel ? A tanie wino Amarena z biedronki pamiętacie?
Maaatko ale mi przypomniałyście czasy licealne , wtedy to się imprezowało na potęgę [COLOR="Silver"]
oooooo wlasnie- Miszel- zapomniałam nazwy i jeszcze wino Sangrinita pamiętam jak raz na swięta przelalam je do takiej karafki po "Nalewce Babuni" i wszyscy mysleli, że to domowej roboty

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Moja siostra ma córkę 1 msc, akurat dziś kończy i ani razu nie użyła rożka, w szpitalu miała cienki ale ciepły kocyk w który była zawijana, bo taki z niej zmarźlaczek był i musiała mieć cieplutko. po powrocie do domu też spała w tym kocyku i pod kołderką. od jakichś 2 tyg już nie chce być zawijana i śpi normalnie w pościeli. Dla mnie kilka rożków to zbędny wydatek,tym bardziej że są różnie zapinane i takie maleństwo może mieć za luźno w nim i nie będzie dawał takiego ciepła jak kocyk przy ciałku.
ja mam jeden, żeby dla odwiedzających był- nie dalabym malucha bez tego- chyba ze doswiadczonym mamusiom a tak to jeszcze jak kupowałam pajacyki od jednej Pani to dała mi gratis taki sprany już- bede miała nawet na to, żeby malucha na kanapie połozyc na nim
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:10   #1084
adusia1554
Rozeznanie

Witam mamusie. Dziś całą noc praktycznie nie spałam bo mała urządziła sobie w brzuchu dyskotekę i zasnęłam nad ranem, dopiero się obudziłam i wcinam śniadanie.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej

rozśmieszył mnie dziś starszy pan, szedł naprzeciw mnie o lasce, stanął i wniebogłosy: BEDZIE SYN!!!

wrzucam ośmiomiesięczny bandzioszek

witam nową mamcię
Wyobraziłam sobie tego Pana ale masz fajny brzuchol mój podobny i w przyszłym tygodniu zaczynam też 8 miesiąc. Na zdjęciu wygląda jakbyś się nie równo opaliła taki czerwony ślad.
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hope, z tymi brzuchami to ciezko cos wywrozyc . Kuzybka miala ogromny brzuchol, urodzila przed terminem, malutka coreczke - ale za to polozna jej powiedziala ze takiej ilosci wod jeszcze nie widziala wiec u Ciebie koze byc podobnie duzy brzuch to niekoniecznie duze dziecko
Dokładnie miałam w rodzinie taki przypadek brzuch ogromny a dziecko 3100 ważyło.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Chce mi sie biegac, buuuuuuu
Mi teżprzed ciążą biegałam 4 razy w tygodniu, 2 razy w tygodniu chodziłam na zumbę i czasem na aerobik, brakuje mi tego strasznie tym bardziej jest mi źle jak mój TŻ wskakuje w dres i idzie biegać a ja siedzę w domu jak ten muł

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Bo w zimie to ja jeszcze nie biegałam nigdy troche sie boje ze sie poslizgne i noge zlamie zawsze biegalam od poczatku kwietnia do konca października. Chyba że bede zalamana moim cielskiem to wtedy się wezmę w garść i bede biegać wcześniej tak to tylko brzuszki zaczne od lutego ew hula hop u mnie takich tras do biegania nie ma... biegam wzdłuż obwodnicy albo po osiedlach, mialam taka stałą trase 6 km
W zimie mi się najlepiej biega. Człowiek taki zahartowany żadne chorubsko go nie bierze a w tym roku już 2 razy byłam zaziębiona, mam nadzieję że szybko będę mogła wrócić do biegania, mała zostanie z tatusiem a ja koleżankę za i biegamy (odkąd nie wyciągam jej na bieganie i zumbę przytyła 5 kg leń)

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
no ale sprawdził, powiedział że nic się dalej nie posunęło, więc mu mówię, że po szpitalu zrezygnowałam ze studiów, siedzę w domu i głównie leżę, bo mi brzuch twardnieje od kilku do kilkunastu razy dziennie i się zwyczajnie boję... a on powiedział, że bardzo dobrze zrobiłam, bo gdybym bez fenoterolu prowadziła normalny tryb życia to prawdopodobnie Ania byłaby już z nami
ale po konsultacjach stwierdziliśmy, że fenoterolu narazie nie będę brać, tylko mam leżeć i brać nospę doraźnie na twardnienie brzucha, chyba że się pojawią regularne skurcze tak jak wtedy - no to wiadomka, muszę się zgłosić do niego albo od razu na IP.
Ale zobaczył Aneczkę na usg i powiedział, że nawet jak się wypchnie na świat wcześniej to już mogę być o nią spokojna, nie to co 3 tygodnie temu wczoraj mała ważyła 1265gram, czyli 500 gram w 3 tygodnie ciężko ją było zmierzyć, ale powiedział, że już z nóżkami ok 40cm powinna mieć i jest ułożona już główką do dołu, co raczej nie powinno się już zmienić, bo się jej trochę ciasno zrobiło Śliczną ma już buźkę szczególnie jak sobie mlaskała na USG 3D mam zdjęcie (już nie jak mlaska)ale TŻ ma aparat ze sobą, a ja nie mam skanera, więc wam nie pokażę ale zapewniam, że jest śliczna i słodka aaa i termin porodu drugi raz z rzędu przesunął się na 24.01.
najgorsza wiadomość, że przez ostatni miesiąc przytyłam nie mało 4kg czyli w sumie już +11kg
ale gin powiedział, że to normalne i nie mam się przejmować - skoro cały czas siedzę w domu i nawet nie mogę poodkurzać to oczywiste, że przytyję więcej, ale nie mam się zamartwiać - po prostu uważać na słodycze i więcej warzyw jeść... no i woda mi się też zaczęła zatrzymywać kostki mam popuchnięte i ręce
Super że wszystko w porządku. Dobrze że niunia ładnie rośnie.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam
Podczytuję Was od dłuższego czasu już,ale dopiero teraz postanowiłam odezwać się do Was. Mam termin porodu na 22.01 a dzisiaj zaczynam 29 tydz. Przyjmiecie mnie?
Witamy nowe mamusie. Piszcie dużo.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:14   #1085
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Za to ja się wczoraj uśmiałam z TŻ bo pierwszy raz golił mi cipkę Tzn nie goliłby, ale akurat wlazł mi do łazienki. Zabierał się do tego jak pies do jeża, ale dał radę .... Przynajmniej wie teraz, ze to nie takie hop siup, bo ciagle mu mówiłam: jeszcze tu, i tu, a on: o jezu, tam też? No i popuścił wodze fantazji i wygolił mnie na łyso całkiem
hahaha Mój też już ma ten pierwszy raz za sobą Byłam w szoku, że tak dobrze mu poszło. Golił mnie tydzień temu przed lekarzem, bo chciałam "ładnie" tam wyglądać
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:14   #1086
Lenova
Wtajemniczenie

sylwietta u tej Myszki z allegro to jak wezme kilka rzeczy to płacę tylko raz za kuriera czy każdy produkt oddzielnie?

Postanowiłam sobie wziąć cała gamę chemikalów z Białego Jelenia, mam nadzieję że dobre będą
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:14   #1087
s i l v e r
Zakorzenienie

[quote=szajajaba] Witaj, imienniczko mojej 2,5letniej córki
Ja też na Goduli chcę rodzić, do kogo chodzisz? [/quote ]

Ja chodzę do Stańkowskiej a Ty?
Stary 2012-11-07, 11:18   #1088
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Lista w załączniku
Dziękuję bardzo się przyda, te wszystkie zakupy jeszcze przed nami

Cytat:
Witam
Podczytuję Was od dłuższego czasu już,ale dopiero teraz postanowiłam odezwać się do Was. Mam termin porodu na 22.01 a dzisiaj zaczynam 29 tydz. Przyjmiecie mnie?
Witam Cię nowa Mamusiu

Cytat:
Za to ja się wczoraj uśmiałam z TŻ bo pierwszy raz golił mi cipkę Tzn nie goliłby, ale akurat wlazł mi do łazienki. Zabierał się do tego jak pies do jeża, ale dał radę .... Przynajmniej wie teraz, ze to nie takie hop siup, bo ciagle mu mówiłam: jeszcze tu, i tu, a on: o jezu, tam też? No i popuścił wodze fantazji i wygolił mnie na łyso całkiem
Własnie dlatego mam opory przed tym żeby mój TŻ mnie golił :P Będę radzić sobie sama zobaczymy jak to bedzie.
Dzisiaj to trzeba zrobic, bo jutro lekarz

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-07, 11:21   #1089
s i l v e r
Zakorzenienie

Coś mi nie wychodzi te cytownie
Jak cytujecie pare odpowiedzi na raz?

Ooo chodzi mi o to jakbym chciała teraz zacytować to co napisała do mnie bijkora. Ale zacytować tylko to a nie cała jej wypowiedź

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-11-07 o 11:23
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:21   #1090
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość

Mi teżprzed ciążą biegałam 4 razy w tygodniu, 2 razy w tygodniu chodziłam na zumbę i czasem na aerobik, brakuje mi tego strasznie tym bardziej jest mi źle jak mój TŻ wskakuje w dres i idzie biegać a ja siedzę w domu jak ten muł

Oj nawet mi nie mów...Zumba... chodziłam na nią rok czasu...nawet na maratonie 3-godzinnym byłam teraz pozostało słuchanie zumbowych piosenek w aucie A tż jak idzie biegać to mnie szlag trafia no ale przecież mu nie zabronię hehehe
Dlatego zadowalam się teraz ćwiczeniami z youtuba, ale przecież wiadomo, że to nie to samo...i to kropla w morzu moich fizycznych potrzeb
Stary 2012-11-07, 11:23   #1091
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry i witam nową mamusię

Ja zjadłam na śniadanie bułkę z konfiturą truskawkową, znowu mam fazę na wszystko z truskawki, a jakby mi ktoś dał miskę świeżych, czerwoniutkich truskawek to chyba bym ozłociła ze szczęścia
Leje, pogoda taka klasyczna jesienna, a u mnie na klatce jakiś remont robią i wiercą jak opętani
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:23   #1092
ilkas
BAN stały

Cytat:
Coś mi nie wychodzi te cytownie
Jak cytujecie pare odpowiedzi na raz?
ikonką między "cytuj" o "odp". zaznaczasz to przy tych postach które chcesz zacytować a potem jak skończysz to dajesz Odpowiedz.
Stary 2012-11-07, 11:27   #1093
elllmi
Zakorzenienie

hej
jaką rozpętałam akcję z tą moją półeczką babcia do mnie dzwoni, że dziadek nie znalazł nigdzie takiej, ale wymyślił, że sam mi zrobi, a że nie ma za grosz talentu, to będzie nieźle i będę musiała ją wziąć, bo będzie mu przykro no to się wkopałam

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
kiedyś na panieńskim piłam taaaaakiego pysznego. kosztował 700zł..
teraz może niekoniecznie w takiej kwocie bym chciała, ale chociaż połówkę
mniaaami
mój mąż jak kiedyś pracował w Bratysławie, to też mi przywiózł takiego pysznego i dość drogiego, ale to był jeden jedyny raz pierwszy raz takiego dobrego piłam;
a teraz nam w szafce jakiś ruski siedzi, bo ktoś na sylwestra przyniósł i został; w akcie desperacji kiedyś się za niego wezmę

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hehe wygrałam trójkę w totka
a ma któraś 6? bo podobno są trzy

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
za wizyte
fotelik wczoraj zostal wysłany, mam nadzieje ze dzis dotrze.
najlepiej to jakbys sobie weszla na strone www.maxi-cosi.com i tak jest wszystko opisane.
z tego co ja sie orientuje to sa 2 rozne bazy, jedna typowo do isofixa a druga tzw. easy base ktora montuje sie za pomoca pasów. sam iso fix, w porowaniu do bazy i fotelika to pikus, ja dalam 150zl w ASO wiec jak macie lub myslicie nad ta baza ale do isofixa to mysle ze warto zamontowac sobie i w drugim aucie.
najprostsze rozwiązanie najtrudniej do głowy przychodzi już obczaiłam na ich stronce, że też tą jedną bazę można na dwa sposoby zamontować tylko ta baza isofix pasuje tylko do tego pierwszego fotelika, a jakbym chciała wpinać następny większy, to trzeba by było tą family fix kupić to na rok się nie opłaca wg mnie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:30   #1094
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Witaj

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Ja też byłam wczoraj na zajęciach - pierwsze organizacyjne - i była dziewczyna która ma termin na 16 listopada. Ale na wczesniejsze zajęcia się nie załapała albo nie chciała iść np w 4 miesiącu.
Bo u mnie organizaują jak się grupa zbierze więc nie mam jakiś stałych terminów rozpoczęcia.
U mnie co miesiąc praktycznie nowa grupa jest, więc takiego problemu nie ma.
Ale wichura za oknem a mnie nosi! Nie mogę wysiedzieć, chyba się ubiorę ciepło i wybywam z domu.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:32   #1095
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
sylwietta u tej Myszki z allegro to jak wezme kilka rzeczy to płacę tylko raz za kuriera czy każdy produkt oddzielnie?

Postanowiłam sobie wziąć cała gamę chemikalów z Białego Jelenia, mam nadzieję że dobre będą
kurierem wysylają wszystko - 15 zl za zamówienie. Chyba do 30 sztuk zakupów, albo do jakiejs wagi. Sprawdz sobie dokładnie w jego zasadach sprzedazy
Stary 2012-11-07, 11:35   #1096
bijkora
Rozeznanie

A zapomniałam powiedzieć że jestem juz po tej glukozie
Labolatorium mamy od 7.30, przed 7 juz sie tam stawiłam, byłam 3 w kolejce. Siedze sobie siedze, w między czasie przyszły inne ciężarne, w rękach trzymały te paczki z glukozą, tylko ja jak zwykle niedoinformowana nie wiedziałam ze to sobie trzeba samemu kupić Więc ja biegiem do apteki naprzeciwko szpitala po tą glukozę, wracam po 5 min i moje miejsce w kolejce było 15

Co do tej glukozy, nie pomyslałabym ze to moze być az tak słodkie, na pusty żołądek to jednak zła mieszanka Ale obyło się bez niespodzianek. Nawet mnie nie było mi niedobrze. A krew miałam pobraną tylko po wypiciu tego świństwa, 4 próbki mi Pani pobrała Ostatnia próbka już nie chciała lecieć,tak się spiełam, więc Pani laborantka zaczęła grzebać mi tą igłą w żyle,a ja w taki pisk..kazałam jej przestać teraz mam siniaka na pół ręki.

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-07, 11:35   #1097
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
to się podszkolił w trudnej sztuce ja tylko kilka razy wygoliłam się całkiem na łyso, ale nie lubię, bo pipka mi się wtedy w dotyku jakaś taka żabowata wydaje a mąż widział jedno zdjęcie jak byłam gówniarzem i stoję w basenie goluśka i ciągle marudzi, że taka łysa jest fajna - zapędy pedofilskie

Stary 2012-11-07, 11:36   #1098
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

[QUOTE=s i l v e r;37475925]
Cytat:
Napisane przez szajajaba
Witaj, imienniczko mojej 2,5letniej córki
Ja też na Goduli chcę rodzić, do kogo chodzisz? [/quote ]

Ja chodzę do Stańkowskiej a Ty?
A ja do Wojciecha Cnoty
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:39   #1099
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry i witam nową mamusię

Ja zjadłam na śniadanie bułkę z konfiturą truskawkową, znowu mam fazę na wszystko z truskawki, a jakby mi ktoś dał miskę świeżych, czerwoniutkich truskawek to chyba bym ozłociła ze szczęścia
Leje, pogoda taka klasyczna jesienna, a u mnie na klatce jakiś remont robią i wiercą jak opętani
ja wlasnie pije 3 szklanke swiezo zrobionego soku marchew-jabłko

mam pytanie co do płynu do płukania ubranek, bo proszek kupuje z dzidziusia i płyn chciałabym do kompltu a tam napisane ze płyn polecany od 3 r. życia to co wlac do zbiorniczka na płukanie?????
Stary 2012-11-07, 11:47   #1100
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to się podszkolił w trudnej sztuce ja tylko kilka razy wygoliłam się całkiem na łyso, ale nie lubię, bo pipka mi się wtedy w dotyku jakaś taka żabowata wydaje a mąż widział jedno zdjęcie jak byłam gówniarzem i stoję w basenie goluśka i ciągle marudzi, że taka łysa jest fajna - zapędy pedofilskie
Ja własnie też nie lubię, ale kto ma maszynkę, ten ma władzę

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:47   #1101
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37476402]
Cytat:

A ja do Wojciecha Cnoty
Aaa znam tego lekarza na początku ciąży (przez pierwsze 2 miesiące) miałam straszne wymioty i ciagle do szpitala trafiałam,właśnie na Godule. Bardzo fajny ten lekarz jest.
Stary 2012-11-07, 11:47   #1102
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37476402]
Cytat:

A ja do Wojciecha Cnoty
Ooooooooooo nazwisko ma adekwatne

Szaja, może ty podpowiesz cos na temat tego plynu do plukania?
plisss
Stary 2012-11-07, 11:49   #1103
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety nie widziałam ale na to liczę
To super bo zastanawiałam się gdzie ja to wszystko upchnę
zmiescisz na spokojnie i jeszcze ci miejsca zostanie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Moja siostra ma córkę 1 msc, akurat dziś kończy i ani razu nie użyła rożka, w szpitalu miała cienki ale ciepły kocyk w który była zawijana, bo taki z niej zmarźlaczek był i musiała mieć cieplutko. po powrocie do domu też spała w tym kocyku i pod kołderką. od jakichś 2 tyg już nie chce być zawijana i śpi normalnie w pościeli. Dla mnie kilka rożków to zbędny wydatek,tym bardziej że są różnie zapinane i takie maleństwo może mieć za luźno w nim i nie będzie dawał takiego ciepła jak kocyk przy ciałku.
u nas w SR mowili ze rozki to fajna rzecz bo dziecko ciasno patulone ze wszystkich stron czuje sie troszke jak w brzuszku u mamy. polozna powiedziala ze jak komus sam rożek nie pasi to moze np w srodek wlozyc pieluszke albo cienki kocyk i Maluszka bedzie to dodatkowo grzalo
ja kupie rozki, nie wiem jeszcze ile ale w razie malemu nie podpasują to bede je miala jako kocyk-podkładkę np na kanape cay nawet do łóżeczka

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość

Własnie dlatego mam opory przed tym żeby mój TŻ mnie golił :P Będę radzić sobie sama zobaczymy jak to bedzie.
Dzisiaj to trzeba zrobic, bo jutro lekarz
oj, ja też bym sie nie oddała mężowi, widze jak on sie goli, tzn jak wyglada jego twarz czasami po goleniu to ja dziekuję
podejrzewam za pewnie sam by sie bał mnie dotknąć
ciezko jest, nie ma co sie czarować ale z grugiej strony jak mi zostanie kilka włosków tu i ówdzie to chyba ginka z gabinetu mnie nie wygoni sama wie najlepiej jak to jest ciezko ogolic sie zwłaszcza juz w zaawansowanej ciąży. a poza tym to na pewno nie raz przychodza do niej kobitki, nie w ciązy, a z moherem miedze nogami

Cytat:
a odnosnie tych majtek siatkowych to już sie dopytalam- lepiej wziac rozmiar wieksze niz sie nosi- bo przeciez ten pampers poporodowy musi sie w nich zmiescic...
nam mówili żeby nie robic z siebie sexi-mamy i brac wieksze rozmiary bo juz nie raz widzialy na oddziale jak laski chcialy sie wbic w S czy M a uda i pupcie miały jak szafy, i wtedy majtochy zatrzymywały się na kolanach trzeba poprostu dopasowac rozmiar do siebie a nie liczyc na cud ze po porodzie bedzie sie juz pieknym i szczupłym

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:49   #1104
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

mam pytanie co do płynu do płukania ubranek, bo proszek kupuje z dzidziusia i płyn chciałabym do kompltu a tam napisane ze płyn polecany od 3 r. życia to co wlac do zbiorniczka na płukanie?????
Nic nie wlewać
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:52   #1105
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Lenova - dziękuję

Na razie jest dobrze,ale trochę się martwię bo 3 dni temu na usg dowiedziałam się że moje maleństwo ma nieco poszerzony układ kielichowo-miedniczkowy do 6mm (chodzi o nerke,prawa nerka jest nieco powiększona. Lekarka powiedziała że częściej takie coś występuje u chłopców ale że u dziewczynek też się zdarza i że może dzidzia się nie wysiusiała i przez to takie coś i że może to zniknie. Za jakiś czas mam się zgłosić na kontrolne usg żeby sprawdzić czy to sie poszerzyło czy nie. Miała któraś z Was do czynienia z takim czymś? Lekarka powiedziała żebym sie nie martwiła ale jednak ciężko o tym nie mysleć i się nie martwić
U mojej bratowej dzidzia tez miala powiększone obie nerki i było trochę niepewności, ale na anstępnym dzidzia podrosła i "dorosła" do tych nerek i teraz wszystko ok.
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hahaha Mój też już ma ten pierwszy raz za sobą Byłam w szoku, że tak dobrze mu poszło. Golił mnie tydzień temu przed lekarzem, bo chciałam "ładnie" tam wyglądać
Jak już pisalam mnei od początku goli Tż więc nie ma problemu
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:52   #1106
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
podoba mi się ten pokoik
hehe a komu by się nie podobał

Cytat:
Witam

Cytat:
Dziękuję za miłe przywitanie
A więc napiszę coś o sobie.
Mam na imię Agata Mieszkam w Chorzowie (koło Katowic). Mam zamiar rodzić w szpitalu w Rudzie Śląskiej na Goduli. Dzisiaj zaczynam 29 tydzień,termin porodu mam na 22.01 według OM i usg. Mam 26 lat. Z moim Tż 1 września tego roku wzieliśmy ślub cywilny a razem jesteśmy już 8 lat. O dzidziusia staraliśmy się 4 lata W lutym tez byłam w ciąży ale okazała się pusta ciąża,bez zarodka i w 8 tc trzeba było usunąć Mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze. 3 dni temu byłam na usg i lekarz potwierdził że na 100% będzie dziewczynka imię wybrane -Daria
Witaj, sąsiadko z miasta obok

Helou z rana ja nie wygrałam nic w totka 12 zł zmarnowane

My z tż po śniadanku już zrobiłam takie pyszne bułki z serkiem szynka pomidorkiem i sałatą, do tego właśnie tylko by mi soku wyciskanego brakowało, za ile mniej więcej kupie taką w miare sokowirówke???

Chyba zaczynam się troche bać tego wszystkiego... jak sobie pomyślę że tyle jeszcze... w ogóle musze jeszcze wymienić karte NFZ, bo mam na stare nazwisko, poród mnie zastanie a ja co ?
Stary 2012-11-07, 11:52   #1107
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
A zapomniałam powiedzieć że jestem juz po tej glukozie
Labolatorium mamy od 7.30, przed 7 juz sie tam stawiłam, byłam 3 w kolejce. Siedze sobie siedze, w między czasie przyszły inne ciężarne, w rękach trzymały te paczki z glukozą, tylko ja jak zwykle niedoinformowana nie wiedziałam ze to sobie trzeba samemu kupić Więc ja biegiem do apteki naprzeciwko szpitala po tą glukozę, wracam po 5 min i moje miejsce w kolejce było 15

Co do tej glukozy, nie pomyslałabym ze to moze być az tak słodkie, na pusty żołądek to jednak zła mieszanka Ale obyło się bez niespodzianek. Nawet mnie nie było mi niedobrze. A krew miałam pobraną tylko po wypiciu tego świństwa, 4 próbki mi Pani pobrała Ostatnia próbka już nie chciała lecieć,tak się spiełam, więc Pani laborantka zaczęła grzebać mi tą igłą w żyle,a ja w taki pisk..kazałam jej przestać teraz mam siniaka na pół ręki.
Glukozę trzeba mieć swoją no żeby na takie coś nie mieli masakra. A z tą kolejką to okropne ja jak muszę wyjść to zawsze mówię komuś kto jest za mną że nie będzie mnie z 5 min i wracam na swoje miejsce.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
padłam

Cytat:

Ja czytałam że do prania ubranek dla dzieci nie powinno się używać niczego do płukania tylko wyprać w proszku i nawet nastawić pralkę na dodatkowe płukanie, ale nie dodawać nic do płukania.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:53   #1108
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
oj, ja też bym sie nie oddała mężowi, widze jak on sie goli, tzn jak wyglada jego twarz czasami po goleniu to ja dziekuję
podejrzewam za pewnie sam by sie bał mnie dotknąć
ciezko jest, nie ma co sie czarować ale z grugiej strony jak mi zostanie kilka włosków tu i ówdzie to chyba ginka z gabinetu mnie nie wygoni sama wie najlepiej jak to jest ciezko ogolic sie zwłaszcza juz w zaawansowanej ciąży. a poza tym to na pewno nie raz przychodza do niej kobitki, nie w ciązy, a z moherem miedze nogami
Ha ha ja się tak przed ostatnią wizyta usprawiedliwiałam, jak juz nie widziałam wszystkiego i na pewno coś tam zostało Wtedy sobie pomyślałam ze z większymi bobrami przychodzą i jakoś żyją

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-07, 11:54   #1109
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja własnie też nie lubię, ale kto ma maszynkę, ten ma władzę
muszę to wziąć pod uwagę, bo chyba mój czas też nadszedł

Stary 2012-11-07, 11:57   #1110
sylwietta1988
Zakorzenienie

dzieki dziewczynki za rady w sprawie tego plukania
koncze klikac i uciekam robic obiadek- sosik na zeberkach, ziemniaczki i buraczki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości