|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
Cytat:
edit. przez stany lękowe dopiero wstalam z lozka. mam klasyczny jadlowstret i wszystko w siebie wmuszam. Jade do przyjaciolki, chociaz stan lekowy sie utrzymuje. Dzwonilam do psychiatry. Wyjasnil mi, ze po leki mocniejsze moge sie stawic za 2 tygodnie i, ze mam byc dzielna najchetniej polozylabym sie dalej spac zwinieta w klebek z lęku ale ubralam grzecznie sweterek, zjadlam dwa nalesniki i zaraz wychodze. dlaczego do cholery to wraca i jest takie trudne? Mam zniszczony mozg. |
|
|
|
|
#2612 |
|
BAN stały
|
dziś znó miałam napad na śniadanie: do ok. 400g brukselki, duzej kalarepy i troche kefiru zero zjadlam z pol kilo orzechow + ok. 20węgierek + suszone morele...
nie wiem czy zjeść jeszcze dziś coś np. pomidory, k. kiszonoą? dla WAs to śmieszne a dla mnie nie więc pomocy!!! troche pokrecilam na hula hopie ibylam na chwile na rowerze |
|
|
|
#2613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2616 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2618 |
|
Rozeznanie
|
Musze wam sie pochwalic,ze dwa dni jest na wadze 49.5 czyli poskoczylo z 48.8 i sie utrzymuje.
Mysle ,ze to przez orzechy,ktorych dziennie pochlaniam jakies 25?moze 30. Wlasnie,czy to w ogole zdrowo? Wiem,ze sam tluszcz itd,ale juz nie chce walczyc rok,chce walczyc krocej. Raz dwa miec fajna dupe.. I jeszcze menu sniadanie 500ml mleka+ 3 lyzki manny i 8 calych wloskich kromka razowca osmarowana moim ulubionym z dzemem jakies poltorej lyzki kromka razowca z calym trojkacikiem serka topionego jablko talerz zupy jarzynowej z bruklselkami,kalafiorem,z iemniakami itd zabielana smietana 18 i zaklepana 2 lyzkami maki jablko 20 wloskich calych kolacja 3 jajka na twardo z kromka razowca z pomidrem,ogorkiem i szczypiorem kromka razowca z 2 plastrami szynki,serem zoltym i ogorkiem kromka razowca z 2 lyzkami sera moj ulubiony i pomidorem Edytowane przez Bibiannaa Czas edycji: 2012-10-31 o 16:35 |
|
|
|
#2619 |
|
Rozeznanie
|
ilcia chyba powinna mieć zabrany dostęp do internetu. I to na długo.
|
|
#2620 |
|
Raczkowanie
|
1. serek wiejski z oliwkami, pomidorem i salata
1 kromka pszennego chleba z feta i pomidorem 1 z maslem szynką i pomidorem 2 kawy z mlekiem 2 % 2. fasolka szparagowa z bulka tarta kawa z mlekiem 3. 2 ziemniaki zapieczone z maslem i pieczarkami 1 palka ( nie udko) z kurczaka, z pomidorami i innymi warzywami 4. bulka pelnoziarnista z maslem szynka i pomidorem P. |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2622 |
|
BAN stały
|
macie racje tamto nie bylo napadem.. wczoraj przed snem w ramach kolacji ale tuz przed snem bo bylam zmeczona zjadlam 2 s. wiejskikie duzo warzyw, ok. pol kilo orzecho, ze 150g fig suszonych i o zgrozo duzego pieroga z bialej maki z kapusta i salcesonem czarnym..
o zgrozo.. czy dzis ma byc glodowka/? |
|
|
|
#2623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Mam pytanko, chcialabym powrocic do wczesniejszego odnosnie tych orzechow. 30 wloskich na dzien to nie za duzo? Jem normalne obiady,nie jem produktow light,odtluszczonyuch serkow itd. Chodzi o wzgledy zdrowotne,a nie kaloryczne. |
|
|
|
#2625 |
|
Raczkowanie
|
ja również.
Nie widzę powodów, aby miała być głodówka, a Ty powinnaś zrozumieć, że tak jak Ty zjadłaś kolację to tak jedzą normalni ludzie.
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Raczkowanie
|
![]() jest kiepsko. wczoraj 9:00 - jabłko i kawa z mlekiem i miodem 11:00 - 3 wafle ryżowe z almette i papryką, 2 białka jajka 13:00 - jabłko, miseczka czystego rosołu 3 wafle ryżowe 15:00 - gotowana porcja wołowiny, gotowana marchew,pietruszka,seler, starte 16:00 - szklanka rosołu, tarta gotowana marchew 17:00 - 3 wafle ryzowe z almette i papryka 19:00 - 3 wafle ryżowe z almette + jogurt naturalny 21:00 - jabłko, szklanka soku pomidorowego i dzis w zasadzie podobnie, tylko wieksza porcja wołowiny , więcej soku pomidorowego + duży grapefruit i kisiel z miodem i jabłkiem ehhh.... ![]() te godziny to tylko tak orientacyjnie. nie mam schizy godzinowej, po prostu musze to rozkladac... w zasadzie caly dzien siedze i jem...
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
ja juz pare razy zglaszalam i nic...
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
niczego nie mozna nazwac posilkiem...
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
tapetko ja wiem, jestem chora, niewiele trawie. nawet nie wiesz jak duzo bolu i wysilku kosztuje mnie jedzenie w tym stylu. Bylam u lekarza, na ta chwile zalecil diete lekkostrawna i wizyte u psychiatry...
|
|
|
|
#2630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym na lekkostrawnej radzilabym zrezygnowac z papryki a jablka ugotowac
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
Czy picie dużej ilości wody może utrudniać przybieranie na wadze? Ma to w ogóle jakiś związek?
|
|
|
|
#2632 |
|
Rozeznanie
|
tylko taki, że zapijając głód będziesz sama siebie oszukiwać, zjesz mniej i być może odbije się to ujemnie na Twojej wadze. Ale pijąc, czy nie pijąc, schudnąć jak i przytyć można. Inną kwestią jest odwodnienie/ prawidłowe nawodnienie organizmu.
|
|
#2633 |
|
Raczkowanie
|
to jest wogole dzika kwestia jest z woda... na wodzie mozna przybrac ( nie przytyc!) na wadze i nawet w wymiarach, co rodzi schize, mozna tez sie odwadniac. Kwestia metabolizmu i gospodarki wodno elektrolitowej.
dzis jest dobry dzien jedzeniowo , bardzo : 1. bulka pszenna dluga z maslem, szynka, warzywami jajecznica z szynka i pieczarkami kawa z mlekiem 2. sok pomidorowy, bulka z almette / z maslem i serem plesniowym 3. miseczka kremu z kury ( zmiksowane miesko z rosolkiem i warzywami) 2 wasy z pomidorem 4. 4 placki z sosem pieczarkowym 5. czipsy 2 tosty z serem zoltym i szynka i sosem czosnkowymgrzaniec ciekawe jak moj organizm na to zareaguje jutro... to jest P. prawda? |
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2635 |
|
Przyczajenie
|
jeśli na mnie też byście zerknęły,byłabym wdzięczna
dopiero zaczynam terapię i kompletnie nie wiem jak podejść do tego od strony fizycznej, póki co działamy z mamą na własną rękę. od 7 tygodni próbuję być na P, niestety nie mam pojęcia czy tak,jak powinnam. waga od tego czasu skoczyła trochę ponad 1 kg. dzisiaj było: I. Owsianka na mleku 1,5 %, z rodzynkami, cynamonem, kosteczką czekolady gorzkiej i kawałkiem banana inka zbożowa, herbata z cytryną II. trochę rodzynek (wiem,że to słabe) III. ryba z pieca w sosie brokułowym (frosty- pychota jabłko IV. kolejne jabłko V. grahamka podzielona na 4: z twarożkiem, wędliną z indyka, plasterkiem goudy,ogórek kiszony, duużo oregano z góry dzięki
|
|
|
|
#2636 |
|
Raczkowanie
|
Nadzia, to o P nawet nie zachacza! Gdzie węgle w wiekszej ilosci?
KiciaKasia, u mnie sinusoida reakcji żołądkowych jest tak skrajna, ze nie ma zasady. Naprawde im dluzej to trwa tym bardziej potwierdza sie, ze moje rewolucje sa na tle nerwowym... |
|
|
|
#2637 |
|
Raczkowanie
|
juhu, chwilowo przez brak stresów jedzenie idzie mi niezle
malo powiedziane! Jem jak smok!1. buka pełnziarnista dłuuga ( 1,5 dłoni) zapieczona z maslem, serem, szynką, podana z salata i pomidorem 2 jajka na miekko 2. jogurt activia owocowy 3. jabłko, kawa z mlekiem, zupa pomidorowa z makaronem 4. dewolaj, 5 ziemniaków malutkich w sosie pieczarkowym, buraczki z jabłkiem na ciepło 5. 1 kapuśniaczek własnej roboty ( ciasto francuskie , farsz jak na bigos) tadaaammm źle? nie źle? dobrze?
|
|
|
|
#2638 |
|
Raczkowanie
|
hmm... mam wrażenie, że pisze tu sama do siebie
ale nic to. konsekwentnie: dziś: 1. bułka pszenna podłużna z masłem pastą jajeczną( 2 jajka na twardo, ricotta, cebulka, oliwa z oliwek, oliwki) sałatą, pomidorem 1 jajko w koszulce na pomidorze ( przejajkowałam się) kawa z mlekiem ,miodem i kardamonem 2. szklanka soku wielowarzywnego, 2 wafle ryżowe 3. tost pełnoziarnisty ( camembert, sos czosnkowy, łosoś, pomidor) 4. udko kurczaka duszone z pomidorami i czosnkiem 5. gorący kubek pomidorowy na bogato, kromka razowa z masłem czosnkowym i pomidorem + burn duży i hallsy owocowe. |
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oceniłybyście ten jadłospis, czy jest on R/U czy P?
Wiem, że pod względem jakościowym łagodnie mówiąc nie jest zbyt dobry, jednak chodzi mi tylko ocenę R/U/P. Śniadanie: 50g płatków "Magusie" + pół szklanki mleka 0,5%, Bakuś wafelkowy II Śniadanie: Jogurt Danone "Natura z ziarnami" Obiad: wędzona pierś z kurczaka + serek wiejski, gorący kubek Podwieczorek: serek MiaMu truskawkowy, jogobella o smaku mango, 1 kokosowy cukierek Kolacja: duże jabłko, twarożek z Piątnicy, pół czerwonej papryki |
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze dla mnie to jest jadlospis typowo EDowy
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

2 tosty z serem zoltym i szynka i sosem czosnkowym