|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Trzymaj się, wiem jakie nerwy przeżywasz, będę trzymała kciuki.
#812 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() Ja kiedyś duużo ich jadłam a teraz... nawet nie pamiętam kiedy ostatnio ![]() Cytat:
![]() ![]() Naleśniki nasmażone i już zjedzone ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
ale mnie naszła chęć na cipsy
![]() i na ogórka ![]() ![]() mi ostatnio tylko kanapki z serkiem topionym i pomidorem wchodza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogórki mam... 1,5 słoika ![]() Mi ostatnio wchodziły tylko z serem żółtym i pomidorem. W sumie teraz jem tylko z samym pomidorem ![]() ![]() No i bardzo często mi się zdarza jeść bułki maślane i rogaliki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a słoiczek wyślij mi pocztą choć pół ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Atena ale teraz też Ci zrobi
![]() ![]() Ja dziś wchodze do dentystki i mówię, że no jestem w 11 tyg ciąży, a ona się śmieje i mówi, że wie ![]() JennyAniołek sprawdziłam sen, ale nic szczególnego, tzn, że przygotowuję się psychicznie do narodzin dziecka ![]() axella ja Ci kiedyś pisałam już, że możesz na zleceniu opłacać sobie składki dobrowolnie i masz takie same przywileje jak na umowie o pracę Mysia mysz trzymam kciuki by było ok ![]() axella a Ty nie mieszkasz ze swoim TŻ? Dziewcxzyny od zdj piękne brzusie!!!! Śliczne. A ja się pytam gdzie mój? ![]() ![]()
#817 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witaj pomarańcza!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze dziewczyny, musi być! ![]() Cytat:
Moja koleżanka przez pierwszy trymestr przechodziła istne katusze nad WC i jedyną potrawą jaka jej przechodziła przez gardło były kanapki z pasztetem (mimo, że pasztet to też paskudztwo). Innych potraw nie mogła jeść. Miała do wyboru, albo pasztet, albo głodówka... Urodziła piękną, zdrową córeczkę! Nie dajmy się zwariować! Ja dzisiaj np zjadłam pyzy z parówą. Teściowa robiła wszystkim z grzybami, a ja wiedziałam, że takowych nie przełknę. Więc albo głodówka albo parówka. Ostatnio miałam ochotę na kanapkę (bo to ostatnio jedno z podstawowych moich dań) z serkiem topionym, to sobie jedną taką zjadłam. Może jestem samolubna, ale nie potrafiłam sobie odmówić...
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2012-11-07 o 20:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Axella możesz zaproponować to co ja, czyli żeby dali Ci umowę na ok miesiac przed porodem, zyskasz macierzynski. Albo mozesz walczyc, szukac świadków, kopiować listy obecnosci, itd. Ja sie na taką walke nie zdecydowalam, ale dzisiaj bym postąpiła inaczej. Ktos te sprawy wygrywa. Brzucha zbyt długo nie ukryjesz. To że jestes w ciąży działa na Twoją korzyść. Nuna luz, ja wszystko rozumiem, ale swoje zdanie mam prawo wyrazić.
![]() ![]() |
![]() |
#820 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Ja uciekam pod prysznic i obejrzę sobie serial ![]() Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
U nas średnia wychodzi 1 raz na miesiąc masakra jakaś. I to głównie tż nie ma ochoty...
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#824 |
Wtajemniczenie
|
taaak robię 13 listopada mam. Trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
oczywiście będą
![]() a ja chyba się położę... póki nie zdążyłam jeszcze wymiotować ![]()
#826 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Mam wodę póki co ![]() ![]() Kupiłam kiwi 11 szt., marchewki 3, bananki, białe winogrono - jadło na śniadanie, obiad i kolacje ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#827 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mieszkam..ale więcej go nie ma niż jest.. jak chodzę na 11 to jest u mamy(a raczej ona w pracy a on z psem łazi itd). u nas wszystko pokręcone ale od stycznia juz ma być tak jak chcę ![]() ja,on i bejbik.. bez pracowania po 11h i bez jeżdzenia do psa.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a czemu tak? przez ciążę? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
przede mna i paczkiem 2 noce w szpitalu:/ niby to plamienie moze miec zwiazek z tym ze jestem w terminie miesiaczki wiec nie panikuje.dobranoc do jutra !
![]() |
#829 | |||||
Zakorzenienie
|
Nadrabianie dzisiejszego dnia- cz. I
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja idę za tydzień na te genetyczne usg ale nie wiem co dokładnie będą mi tam robić. Wiem tylko, że usg i test z krwi (pappa czy jakoś tak) podczas usg, patrzą chyba też na kość nosową- to jeden z markerów zespołu downa Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2.Mam rozmowe z prezesem w poniedziałek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() jedym prośniej ( chyba aż za ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
trudno powiedzieć, trochę przez ciązę - chyba mu się wydaje ze wtedy jest w jakimś chorym trójkącie.
Trochę tez jest zmęczony bo dwie roboty ciągnie w tym jedna go trochę psychicznie wykańcza (użeranie się z ludźmi itp). A ja tam też nie mam jakiejś wielkiej ochoty, żeby go jakoś specjalnie nakręcać. Raczej bym wolała zeby to on wychodził z jakąś inicjatywą. w rezultacie wychodzi jak wychodzi. Tylko od braku sexu mam coraz bardziej pokręcone sny erotyczne. Ostatnio mi się śniło, że zgwałciłam książkę od biologii... |
![]() ![]() |
![]() |
#833 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Nadrabianie cz.II
Cytat:
![]() też robię tą zupkę, choć staram się nie dawać rosołków z kostki i robię ją z kuleczkami mięska mielonego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam mocnooo ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sny też mam ostatnio niegrzeczne ![]() mój tylko cholernie delikatniusi sie zrobił, co jest trochę irytujące.. ale może jeszcze mu przejdzie.. a ty marchewko poczekaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
jejuuuu... Laski.. padam
![]() ![]() ![]() a wiecie co, dziś rozmawiałam ze znajomą, która jest w 17 tygodniu i już czuje ruchy i mówi mi tak: "czujesz już ruchy? nie? ojaaaa mówię ci, to jest takie zaje...ste uczucie, że nie da się opisać... lepsze od orgazmu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
no ja też się nie mogę doczekać
![]() kurde, tak teraz patrzę, że nie zacytowało mi wszystkich postów które chciałam... jakoś mało tego wyszło ![]() ![]() no trudno, kolejny raz mi się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- uciekam lulu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
siedzę i myślę
|
Nie mam apetytu przez ciągłe mdłości, więc jem tyle na ile mi mój organizm pozwala ... czyli niewiele
![]() Dobrej nocy... wierzę, że jutro będzie lepiej i nie będzie mdłości ![]()
#840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba nie wszystko pozaznaczałam ... Moja ciocia leżała całą ciążę, chyba od 2 miesiąca. Pamiętam, że na początku miała po prostu leżeć, a później się tak skomplikowało, że leżała plackiem i mogła wstać tylko do kibelka. Kanapki i herbatka w termosie stały na stole w zasięgu ręki (wujek robił przed wyjściem) a do kuchni miała bliżej niż do wc nawet ... mieszkanie ówczesne 38m2 ale jak plackiem to plackiem. Dała radę, więc Wam też się uda ![]() Magiusa L4 liczy się w skrócie tak: - to co się dostało wypłaty za czas przepracowany do 12 miesięcy wstecz. Jak nie ma 12 miesięcy to tyle co się dostało i uśredniasz z tylu co było. A jak L4 od pierwszego dnia to od tego co jest na umowie ![]() Vil Ty odliczasz do połówkowego, a ja od samego początku do maja 2013 ![]() Axella z tymi finansami faktycznie u Ciebie nie wesoło. My mamy "tylko" hipoteczny a stres niestety mam. Niby pracę mamy obydwoje, ale faktycznie żyje się z jednej bo druga (niestety ta większa) idzie na spłatę kredytu i opłaty mieszkaniowe. Staram się coś poodkładać, żeby nie zbankrutować przy wyprawce dla maluszka. Pocieszam się, że jeszcze 27 lat i mieszkanie będzie nasze ![]() Lecę do pracy, jak mi się uda to zaglądnę. Dzisiaj badania prenatalne, ale mam stres ...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.