Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 07:47   #871
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII

MadameFog - a kupujesz w Zarze, House czy w lumpeksie? Bo dla niektórych świat paskudnej i strasznej nierówności to oglądanie blogerki ubranej od stóp do głów w Zarę. Albo wejdź sobie na fashionelkę - baleriny TB, torba LV, względnie MK, kosmetyki Chanel, względnie Dior, a pierdzionek zaręczynowy od Tiffaniego. A teraz moje pytanie: i co z tego? Pytam, bo nie za bardzo rozumiem do czego dążysz, a przez Twoje pytanie sączy się chyba jakaś zazdrość, tylko tak to widzę i to jako naprawdę skromna osoba, która niestety liczy ile ma w portfelu... Każdy kupuje to, na co go stać, ubiera się/maluje tak, jak go na stać, a gustu nie kupi się za żadne pieniądze. Lubię czasem wejść na bloga, na którym mogę obejrzeć "ten puder, na który obecnie mnie nie stać", po czym stwierdzić, że "w takim razie razie warto szukać takiej branży, bym mogła sobie na takie rzeczy pozwolić". Wolę być "gorsza finansowo" niż intelektualnie a w oglądaniu rzeczy, których własnymi środkami nie kupię widzieć podszytą może nutką zazdrości, ale wciąż jednak motywację. I tak chyba ma każdy zdrowy człowiek z ambicjami... Można też pójść w drugą stronę - "och nie, to takie niesprawiedliwe". Kosmiczny świat nierówności? Mam rzucić chłopaka bo ma ajfona a ja autentyczny cegłofon i planuję zakup taniego modelu telefonu w najbliższym czasie, bo przecież to niesprawiedliwe, że jego stać a mnie nie? Ewentualnie - mam na niego nie patrzeć albo wytykać mu to? No ej, zachowujmy się dorośle - dopóki ktoś nie wydaje moich pieniędzy, to nie zaglądam mu do portfela.
Stary 2012-11-08, 07:51   #872
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madameFog Pokaż wiadomość
Co sądzicie o blogach kosmetycznych "high class"?
hmmm jak kogoś stać, to czemu nie jesli ktoś pracuje i dajmy na to, mieszka z rodzicami, nie ma dzieci to nie widzę powodu, ażeby sobie czegoś nie kupić. Też nie jest z drugiej strony powiedziane, że puder kupiony został w ciagu jednego miesiaca, ja np. jesli coś by mi się marzyło, odkładałabym kilka miesięcy na moją zachciankę, ale z drugiej strony rezygnowałabym z mniejszych zakupów.
Choć przyznam szczerze, że na takie blogi raczej nie zaglądam, albo omijam notki.
Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
też mi się marzy przekroczenie tej granicy, ale wiem, że nie osiągnę tego inaczej niż swoją ciężką pracą a co chwila zmienia mi się trochę wizja bloga
do tego każda 100 to dla mnie magiczna granica, a 100 + 1 wywołuje u mnie pragnienie osiągnięcia kolejnej setki po prostu to takie miłe, że ktoś chce mnie czytać
ja to bym chciała miec 1500 obserwatorów

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Wyjęłam i policzyłam wszystkie lakiery do paznokciponad 130 a dopiero 100 było dobrze że ostatnio przystopowałam, ale kuszą mnie lakiery z limitowanki Essence
uuu... u mnie coś koło 80 pewnie...ale paczka czeka w domu

wstałam po 8h snu i strasznie boli mnie głowa

Edytowane przez Czarna Orchidea
Czas edycji: 2012-11-08 o 07:54
Czarna Orchidea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 07:51   #873
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
ciekawy artykuł, nigdy tak nie patrzyłam na tę sprawę
Moje zdanie zmieniło się jakiś czas temu, właśnie po przeczytaniu tego typu artykułów

Cytat:
ja jestem może dziwna i wypiszecie mnie z wątku, ale szkoda mi wydać pieniądze na lakier droższy niż 3 zł, bo jak sobie pomyślę, że po 2-3 dniach zechcę zmyć, albo następnego dnia, bo do stroju mi nie będzie pasował to mnie coś trafia, poza tym najlepiej czuję się w bezbarwnym lub czerwonym lakierze, więc reszta gości u mnie raz na jakiś czas

ale jeśli chodzi o kolorówkę np. bronzer (co zmywam codziennie) jestem w stanie wydać większą sumkę, bo zależy mi na jakości, bo wydajne raczej wszystkie były, które miałam, ale jeszcze nie spotkałam trwałego
Ja Ci się wcale nie dziwię Chociaż mój zakres cenowy to lakiery do 6 zł, bo często kusi mnie Wibo Ale więcej niż 10 zł bym nie wydała

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
To ja tak w skrócie na tematy z ostatnich kilku stron. Świece zmieniajace kolor - każdy rossman, air wick multicolor się nazywają. Em pisze że jej się zepsuła, to chyba jakiś mega pech bo ja mialam trzy i nic się z nimi nie działo, zmieniały kolory. Wygląda to tak: http://www.youtube.com/watch?v=yjFlZ...eature=related przy czym na żywo nie widać tego jasnego koła koloru. Rozpracowałam taką świeczkę i są tam trzy diody: czerwona, zielona i niebieska i palą się na zmianę
Puder za 600 zł to chyba tylko Guerlain meteorites voyage tyle że tam 400zł puderniczka kosztuje bo sam wkład można za 200 kupić. Ale dla chcącego nic trudnego i można kupić np podkład za sześć stówek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...on-spf-15.html
Ale Wam zazdroszczę tego spotkania dzisiaj Bawcie się dobrze
Jednak z tego naszego nieformalnego spotkania blogerek jest kilka zdjęć, ktoś tu o nie pytał, więc wstawiam

Ja to ta, co się tak nachyla nad Bogusią

Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Czas edycji: 2012-11-08 o 07:53
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:03   #874
aSHa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
aaaaa pochwalę się
mam 1000 obserwatorów (no już 1002)
gratulacje

widzę, że poważna dyskusja wczoraj wieczorem się przetoczyła... co do wydawania dużych sum na kosmetyki - jeśli ktoś ma taką potrzebę i sprawia mu to przyjemność to czemu nie? w końcu sam zarabia te pieniądze. nikomu ich nie ukradł...
tak samo nie lubię osób komentujcych, które wytykają, że ktoś wydaje tyle a tyle a on musi za taką kwotę przeżyć np. miesiąc... każdy jest kowalem swojego losu
nie nalerzę do zamożnych osób ale to chyba nie powód żeby komuś wytykać, że udało mu się w życiu i wydaje kolosalne sumy na swoje przyjemności...
to tyle w tym temacie

a przy okazji witam z kubkiem kawy
Stary 2012-11-08, 08:24   #875
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Bry

Ja się nie wypowiadam na temat drogich kosmetyków Osobiście jestem zbyt skąpa, żeby sobie takie serwować Ale jak ktoś lubi to niech ma Ja życzę każdemu

Wzięło mnie od rana na aktywność blogową - obrabiam zdjęcia, piszę notki na zapas, a przy okazji trafiłam na coś fajnego -> patrz załącznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyświetlenia.jpg (12,9 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez Rodzynka1989
Czas edycji: 2012-11-08 o 08:26
Rodzynka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:33   #876
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:

może kupimy w pare osób?
jestem za kupmy i niech wędruje po blogsferze jak w filmie o wędrujących jeansach

witam

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Blog Pinkoholiczki
też wydaje mi się, że o jej blog chodziło, bo wczoraj opublikowała 'hol' zakupowy
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:50   #877
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
To prawda,wszystko się zmienia. Jako nastolatka uważałam,że oryginalne perfumy za 200 zł to cena nie do przejścia, a jak zaczęłam zarabiać, to zmieniłam zdanie... Ale wydawanie jednorazowo kilku tysięcy w douglasie (jak pisze autorka bloga) natchnęło mnie na przemyślenia "co ja tutaj robię".
Wybaczcie malkontenctwo ale podobno artyści tak mają...
a właśnie, mogę adres tego bloga?
bo jestem ciekawa czy to jakieś perełki czy takie łapu-capu, byle się obkupić

edit: już doczytałam, że nie wiesz.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość

poka poka uwielbiam oglądać zbiory kosmetyczne
ja też

Chociaż w sumie bardziej kręcą mnie te pielęgnacyjne, ale i kolorówkę lubię obejrzeć.

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
też rozwalasz system

A Stonkę lubię a nie czuję się jak biedota
Czasami to się dziwnie czuję jak np wystrojona w eleganckie ciuszki prosto po pracy stukam obcasikami w Biedrze, a tam zazwyczaj tacy "normalnie" codziennie ubrani ludzie
Mnie tam ciężko jest się obkupić, bo z rzeczy które jem jest mały wybór, jeszcze do tego jogurty z żelatyną
Ale chociaż potrafią mieć niezwiędniętą sałatę, czasami coś z gazetek się trafi.

Na pewno się nie wstydzę wejść, bo niektórzy coś mają ze swoim wizerunkiem i by się schowali jak się ich w biedronce czy lidlu zauważy.

Tzn do jednej biedronki, ten najbliższej nie chodzę, bo tam są ludzie z buszu dosłownie Jak tylko słychać 'zapraszam do pierwszej kasy' to by stratowali resztę.

Ja lubię mniejsze sklepy właśnie- lidl, simply, jak mam maszerować po takim Auchanie to mnie to boli aż czasem. I tak w tych hipermarketach działy spożywcze są mniejsze niż kiedyś(i nie ma tylu rzeczy, które lubiłam) i w mniejszych sklepach dostanę to samo.
A tesco np u mnie w mieście ma ceny społemu nawet, jest droższe niż w innych miastach, może dlatego że nie jest to ich sklep tylko wynajmują sporą powierzchnię w dużym centrum handlowym.

Nic, 9 wybiła, czas się brać do pracy, do wieczora.
Miłego dnia

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-11-08 o 09:08
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:06   #878
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Weszłam na jej bloga i prawie oczopląsu dostałam Pudru za 600zł na pewno bym nie kupiła, podobnie jak cieni wysokopółkowych (sama mam Lancome i ani razu ich nie użyłam), ale takie zestawy miniatur jakie dostaje do zakupów z chęcią bym przytuliła

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:18   #879
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Weszłam na jej bloga i prawie oczopląsu dostałam
ja też

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Mnie tam ciężko jest się obkupić, bo z rzeczy które jem jest mały wybór, jeszcze do tego jogurty z żelatyną
Ale chociaż potrafią mieć niezwiędniętą sałatę, czasami coś z gazetek się trafi.

Na pewno się nie wstydzę wejść, bo niektórzy coś mają ze swoim wizerunkiem i by się schowali jak się ich w biedronce czy lidlu zauważy.

Tzn do jednej biedronki, ten najbliższej nie chodzę, bo tam są ludzie z buszu dosłownie Jak tylko słychać 'zapraszam do pierwszej kasy' to by stratowali resztę.

Ja lubię mniejsze sklepy właśnie- lidl, simply, jak mam maszerować po takim Auchanie to mnie to boli aż czasem. I tak w tych hipermarketach działy spożywcze są mniejsze niż kiedyś(i nie ma tylu rzeczy, które lubiłam) i w mniejszych sklepach dostanę to samo.
A tesco np u mnie w mieście ma ceny społemu nawet, jest droższe niż w innych miastach, może dlatego że nie jest to ich sklep tylko wynajmują sporą powierzchnię w dużym centrum handlowym.

Nic, 9 wybiła, czas się brać do pracy, do wieczora.
Miłego dnia
Ja mam właśnie najbliżej do Kauflandu i Biedry, zaraz potem Lidl i koniec. Więcej marketów w naszej dziurze nie uświadczysz nie ma się gdzie lansować

W sumie lubię tam kupować owoce, warzywa, bo nieraz są ładne promocje I często opłaca się spojrzeć na artykuły przemysłowe - dobre jakościowo a tanie.
Opiekacz mam z Biedry już kilka lat i nic się z nim nie dzieje, blender mam z Lidla i również póki co bardzo go sobie chwalę (ach te koktajle).

A zmieniając temat - co powiecie na to obecnie białe tło u mnie na blogu? Lepiej? Mniej cukierkowo? Jak wstanę, to będę próbować walczyć z wyglądem paska ze stronami. Może coś mi się uda wykombinować
I zdjęcia chcę zacząć inaczej obrabiać, zaraz wrzucę notkę z próbką. Możecie ocenić? Będę dozgonnie wdzięczna
Stary 2012-11-08, 09:21   #880
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami właśnie jak się dużo zarabia to apetyt maleje- bo jak jest wszystko w zasięgu ręki to już jest mniej kuszące, chociaż ja tak mam, że chyba lubię gonić króliczka, a nie złapać go.

W liceum myślałam, że jak w końcu zacznę zarabiać porządnie za jakiś tam czas to będe kupować tylko droższe rzeczy, że gdzie tam użyję odżywki która jest w promocji za parę zł.
A jednak.

A gdybym miała mało, to byłabym zła kupując odżywkę isany i lakier z essence, a jak mogę sprawić sobie coś droższego to i z tej tańszej rzeczy się ucieszę, ach pokrętna logiko :d

Po 2 ludzie często mają coś takiego, że uwielbiają rosnący stan konta, sporo znam przypadków, że zaczęli po jakimś czasie naprawdę konkretnie zarabiać, ale wydawali mniej niż kiedyś, bo tak ich hipnotyzowała suma na koncie, a jak wydali to tej kasy nie czuli, bo było i nie ma.
No ale to faceci, kobiety może robią inaczej
Inni chcą pomnożyć, czyli znowu bez szaleństw przez jakiś czas.
A jeszcze inni obsesyjnie boją się, że pewnego dnia się skończą dobre zarobki i nie potrafią bez wyrzutów sumienia tych pieniędzy wydać.

A ja jestem zdania, że za duża ilość rzeczy przytłacza po jakimś czasie, jedni śnią o zakupach, a ja o tym rzeczy to wszystko poużywać
oj prawda
mam nadzieję, że kiedyś będę sporo zarabiać to dowiem się jak to wygląda u mnie

Cytat:
po co w ogóle chodzić, jak można leżeć i pachnieć

ach Ci dzisiejsi specjaliści - magistry na ściągach[COLOR=Silver]

(
właśnie!

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37493512]

U polonistek to przeraża. A co pomyśleć o lekarzach, którzy w ten sposób zdobyli tytuł naukowy...?
[/QUOTE]
teraz to niestety jak ktoś ma kase to i lekarzem może być, a to że ledwo skończył gimnazjum to się wytnie
Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
to z tej kawki nas chyba wywalą jak własne gadżety zaczniemy palić, Dymku
oj tam będziemy się chować!
Cytat:
Ty się nie śmiej, bo zwykłego złodzieja, takiego osiedlowego pijaczka szybko wyhaczysz. Natomiast elegancko ubranych osób nikt nie podejrzewa, a czasem potrafią wynieść np. 10 butelek whisky

Blog Pinkoholiczki
No ostatnio widziałam takie dwie Panie, później się okazało, że sprzedawczynie zrobiły na 180zł bo tak zaczęły kombinować przy kasie, oddawać, zmieniać, że w końcu stwierdziły, że nic nie chcą i tak przykombinowały, że skubnęły kobietę

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
jestem za kupmy i niech wędruje po blogsferze jak w filmie o wędrujących jeansach

byłam na jej blogu, ale jakoś w szoku ani oczopląsu nie mam
jak ją stać to niech kupuje a jak będzie się chciała kiedyś podzielić to ja chętna
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:25   #881
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Weszłam na jej bloga i prawie oczopląsu dostałam
Ja aby wlazłam w komentarze a tam odpowiedz w stylu.. ' o jejku dzisiaj nie planowałam zakupów'

fajnie jest lekko życ wydając 1000 na zakupy.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:25   #882
madameFog
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
MadameFog - a kupujesz w Zarze, House czy w lumpeksie? Bo dla niektórych świat paskudnej i strasznej nierówności to oglądanie blogerki ubranej od stóp do głów w Zarę. Albo wejdź sobie na fashionelkę - baleriny TB, torba LV, względnie MK, kosmetyki Chanel, względnie Dior, a pierdzionek zaręczynowy od Tiffaniego. A teraz moje pytanie: i co z tego? Pytam, bo nie za bardzo rozumiem do czego dążysz, a przez Twoje pytanie sączy się chyba jakaś zazdrość, tylko tak to widzę i to jako naprawdę skromna osoba, która niestety liczy ile ma w portfelu... Każdy kupuje to, na co go stać, ubiera się/maluje tak, jak go na stać, a gustu nie kupi się za żadne pieniądze. Lubię czasem wejść na bloga, na którym mogę obejrzeć "ten puder, na który obecnie mnie nie stać", po czym stwierdzić, że "w takim razie razie warto szukać takiej branży, bym mogła sobie na takie rzeczy pozwolić". Wolę być "gorsza finansowo" niż intelektualnie a w oglądaniu rzeczy, których własnymi środkami nie kupię widzieć podszytą może nutką zazdrości, ale wciąż jednak motywację. I tak chyba ma każdy zdrowy człowiek z ambicjami... Można też pójść w drugą stronę - "och nie, to takie niesprawiedliwe". Kosmiczny świat nierówności? Mam rzucić chłopaka bo ma ajfona a ja autentyczny cegłofon i planuję zakup taniego modelu telefonu w najbliższym czasie, bo przecież to niesprawiedliwe, że jego stać a mnie nie? Ewentualnie - mam na niego nie patrzeć albo wytykać mu to? No ej, zachowujmy się dorośle - dopóki ktoś nie wydaje moich pieniędzy, to nie zaglądam mu do portfela.
Przykro mi, bo chyba nie zrozumiałaś nic z moich, wielostronicowych już, wypowiedzi.
madameFog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:29   #883
lele
Zakorzenienie

Miłego dnia!
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:34   #884
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

No tak, miło byłoby móc wejść do Douglasa i na jedno posiedzenie wydać sobie 1000zł Tylko mnie by się to pewnie szybko znudziło i wróciłabym do polowania na rzeczy przez Internet

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-11-08, 09:34   #885
biemi
Raczkowanie

o rzesz !!! za trudne rzeczy poruszacie na dobranoc - zamiast spać to w zawikłane i nie do rozwiązania dyskusje wchodzicie

Cytat:
Co sądzicie o blogach kosmetycznych "high class"?
Natknęłam się dziś na takie dwa i jestem skołowana... Puder za 600zł...? Nie chciałabym nikogo urazić, to nie moja kasa, ale to nadal jest pasja, czy już jakiś kosmiczny świat nierówności?
lubię takie bo czasem można pooglądać jak zdjęcia w katalogu tylko że z dodatkowymi opisami

Cytat:
Sorry, czasem mi się włącza tryb egzystencjalny pt. "Zniszczmy drogie kosmetyki i wspomóżmy Ugandę i polskich emerytów".
niektórzy mogą się natomiast kompletnie nie zgodzić - zarabiam należy mi się - każdy niech sam sobie radzi i działa zapobiegawczo

Cytat:
miałam wielką nadzieję, że ta dyskusja nie pojawi się i tutaj, ale moje zdanie w tej kwestii jest nastęujące:
Każdy zarabia na siebie. (...)
Ale jaki świat nierówności? nigdy nie będzie równo, każdy ma inne warunki, to ja mam się czuć pokrzywdzona, że np mnie stać na opla a ktoś inny ma najnowsze audi?(...)
nigdy nie odczuwam niezdrowej zawiści bo to coś co niszczy ludzi...

Ja nie rozumiem, o co ludziom chodzi - ktoś wyda na puder 6zł, ktoś inny 60zł a ktoś inny 600zł. ten od 6zł nie zbiednieje ani nie wzbogaci się jak ktoś inny wyda 600zł. W czym więc problem? Dopóki nie robisz tymi wydatkami krzywdy sobie, rodzinie itp - róbta co chceta. jak dla mnie ktoś może mieć 20 takich pudrów - jeśli lubi i ma taką potrzebę.

fajnie by było )
zgadzam się - najważniejsze nie krzywdzić siebie i innych i jeszcze nie krytykować jeżeli to jest nie konstruktywne - bo krytykować ot tak to lepiej stanąć przed lustrem i ze sobą pogadać a nie męczyć tym innych

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37492724]Ja za gówniarza też dzwoniłam po ludziach
Z koleżanką siadłyśmy, przeglądałyśmy listy numerów i ja dzwoniłam do jej listy kontaktów a ona do mojej, pytając niby to w ramach ankiety "Co pan/pani zrobiłby, gdyby pani dziecko okazało się homo sapiens?" [/QUOTE]

My dzwoniłyśmy do losowo wybranych z książki tel. z typu "pies mi rzyga co mam zrobić" - niektórzy potrafili zapytać jaki i co zjadł - nasza głupota wtedy nie znała granic

Cytat:

Świat nierówności? he? Ktoś zarobił to ma. Ma nie kupować, bo dobrze zarabiać i kupić coś droższego to wstyd?
(..) :
i najlepiej aby się z tym nie obnosił bo przecież są biedniejszy - trzeba we wszystkim mieć umiar i rozsądek !

Cytat:
buuu szkodaa...

ja kojarzę tylko jeden taki puder- prasowane pscółki z guerlain xD ale w sumie są marki, które mają jeszcze droższe mazidła ino u nas ich nie ma ciekawe o jaki chodzi

może kupimy w pare osób?
no prasowany i podzielimy a najłatwiej będzie go podzielić przy spotkaniu pierwszego stopnia z podłogą

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37493174] (...l)
Jak już mówiłam - każdy jest kowalem własnego losu, mój studencki budżet nakazuje mi umiar w kupowaniu rzeczy zbędnych, choć wcale nie czuję się z tego tytułu jakaś gorsza A to, że innych stać, co mi do tego? Sami sobie na to zapracowali i niech sobie kupują, co chcą. Byle nie czuli się lepsi Ja chętnie popatrzę, poczytam, poślinię się do monitora do rzeczy, na które mnie nie stać i to by było na tyle [/QUOTE]

bo chcieć to móc ale to nasza narodowa cechy nie móc bo nie

Cytat:
pamiętam ile kontrowersji na wizażu budziła ta szlachetna paczka
.
bo z tą szlachetną paczką to często jaja są jak berety ale o tym się nie mówi - i ludzie są nieuczciwi tak samo Ci co dostają jak Ci co dają

brak naturalek powrót do blondu i też jest ładnie i zdrowo ot co

moje blogowe dyrdymałki
http://biemi-bo.blogspot.com/
biemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:35   #886
summerisgone
Zakorzenienie

A ja uwielbiam bloga pinkoholiczki właśnie za to że nie tłumaczy zakupu każdego droższego kosmetyku tylko pokazuje jednorazowe, nieplanowane zakupy kosmetyczne za prawie dwa tysiące i się nie przejmuje. Mnie na to nie stać i pewnie nawet jakby kiedyś było mnie stać to zwyczajnie bym miała zahamowania ale miło wiedzieć że jednak Polska to nie kraj całkowitej biedy i są ludzie, których stać i mogę mieć nadzieję że i mnie będzie kiedyś stać ^^
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:42   #887
madameFog
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biemi Pokaż wiadomość
niektórzy mogą się natomiast kompletnie nie zgodzić - zarabiam należy mi się - każdy niech sam sobie radzi i działa zapobiegawczo
Tak się składa, że rzeczywiście jestem jedyna z moimi wątpliwościami i zaczynam się czuć przytłoczona. Lubię dyskusje, ale wkurza mnie jak moje wątpliwości są odbierane opacznie. A najlepiej już wyciąć zdanie z kontekstu i twierdzić, że to jad i zazdrość, kiedy tłumaczyłam wcześniej, że w tym dylemacie JA stawiam się na miejscu osoby zamożniejszej. Eh szkoda słów...

Edytowane przez madameFog
Czas edycji: 2012-11-08 o 09:43
Stary 2012-11-08, 09:44   #888
Selfish Girl
Life is a drink ...

Widziałam, że jak mnie nie było to przewijala się rozmowa dotycząca mam mających dzieci, że czasami jest tak, że matka zaiast ubrać dziecko woli wpadkować w siebie a dzieciaka puścić w podartych portkach.

Cytat:
No tak, miło byłoby móc wejść do Douglasa i na jedno posiedzenie wydać sobie 1000zł Tylko mnie by się to pewnie szybko znudziło i wróciłabym do polowania na rzeczy przez Internet
Znam jedną taką matke która zostawia u kogoś dziecko bo np ściemnia, że idzie do kościoła czy gdzieś indziej np na pilates - tam gdzie nie może zabrać dziecka a wraca z pełnymi torbami zakupów bo chciała sobie zrobić święty spokój i żeby jej dziecko nie jęczało pod nosem, że coś chce.

Pieniądz jest ważny w życiu .. aż do tego stopnia, że moja kolezanka zaraz po ślubie chce jak najszybciej zajść w ciąże... tak zapobiegawczo jakby się coś nie ułożyło by wyciągnąć alimenty.

Edytowane przez Selfish Girl
Czas edycji: 2012-11-08 o 09:49
Stary 2012-11-08, 09:50   #889
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Widziałam, że jak mnie nie było to przewijala się rozmowa dotycząca mam mających dzieci, że czasami jest tak, że matka zaiast ubrać dziecko woli wpadkować w siebie a dzieciaka puścić w podartych portkach.

Znam jedną taką matke która zostawia u kogoś dziecko bo np ściemnia, że idzie do kościoła czy gdzieś indziej np na pilates - tam gdzie nie może zabrać dziecka a wraca z pełnymi torbami zakupów bo chciała sobie zrobić święty spokój i żeby jej dziecko nie jęczało pod nosem, że coś chce.
A co w tym złego? Każdy czasami potrzebuje chwili wyłącznie dla siebie. Chyba że ściemnia też chwilowym opiekunom dziecka, to już nie w porządku. Ofc mówię o pogrubionym.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:51   #890
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
A co w tym złego? Każdy czasami potrzebuje chwili wyłącznie dla siebie. Chyba że ściemnia też chwilowym opiekunom dziecka, to już nie w porządku.
Właśnie o to chodzi. Mówi, że idzie do kościoła a tak naprawdę idzie na zakupy.

(edit)
Raz był przypadek i msza która zaczynała się o 12 w kościele zakończyła się o 20 wieczorem.

Edytowane przez Selfish Girl
Czas edycji: 2012-11-08 o 09:56
Stary 2012-11-08, 09:56   #891
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
miałam wielką nadzieję, że ta dyskusja nie pojawi się i tutaj, ale moje zdanie w tej kwestii jest nastęujące:
Każdy zarabia na siebie. Jeśli kupuje bo mu się podoba, bo mu się marzy, bo go stać, i przy tym ma na życie (czyli ma co do garnka włożyć, ma się w co ubrać, stać go na inne rzeczy) - to nic mi do tego, ile na co wydaje i mogę się tylko cieszyć myślą, że ktoś zrecenzował taki puder i mogę sobie o nim przeczytać i dowiedzieć się jaki jest, jakie ma właściwości itp.
Ale jaki świat nierówności? nigdy nie będzie równo, każdy ma inne warunki, to ja mam się czuć pokrzywdzona, że np mnie stać na opla a ktoś inny ma najnowsze audi? albo że ja jadę na wakacje do Chorwacji a ktoś inny do Meksyku? jak bym miała się tym przejmować to bym umarła ze smutku... ja zawsze zazdroszczę, ale w ten pozytywny sposób, nigdy nie odczuwam niezdrowej zawiści bo to coś co niszczy ludzi...

Ja nie rozumiem, o co ludziom chodzi - ktoś wyda na puder 6zł, ktoś inny 60zł a ktoś inny 600zł. ten od 6zł nie zbiednieje ani nie wzbogaci się jak ktoś inny wyda 600zł. W czym więc problem? Dopóki nie robisz tymi wydatkami krzywdy sobie, rodzinie itp - róbta co chceta. jak dla mnie ktoś może mieć 20 takich pudrów - jeśli lubi i ma taką potrzebę.

fajnie by było )
Mam tak samo jak Ty

Cytat:
Aja to widzę tak, dyskusja jest nie na rękę bo nikt nie lubi jak się w takim miejscu porusza trudne tematy(wybaczcie, moja wina).
Moje pytanie powinno brzmieć może inaczej, żeby się nikt nie obrażał:
Czy bulwersuje Was, tak jak mnie, fakt, że istnieją na świecie marki sprzedające pomadki liczone w tysiącach złotych i ludzie, których nie stać na podstawowe potrzeby?
Od dziś będę tu poruszać wyłącznie sympatyczne tematy.
zupełnie mnie to nie bulwersuje, jest popyt więc jest podaż.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Możesz podać nazwę pudru? Jestem ciekawa.
Proszę: http://www.douglas.pl/douglas/Makija...000033294.html

Cytat:
ja bym chciała żeby nikt nikomu do portfela nie zaglądał, ale to chyba mało realne życzenie
Też bym chciała

Cytat:
Optymistka

A co do Afryki, myślę, że problem jest o wiele bardziej złożony, niż na pierwszy rzut oka się wydaje. Raz, że po drodze jest wiele wiele osób, które próbują coś z tej pomocy dla siebie zagarnąć, dwa często pieniądze wydawane są w sposób co najmniej dziwny (np. przyjaciółka jest na misji, w której okresloną grupę dzieci uczy się podstawowych rzeczy, pisania, czytania i w ramach pomocy dzieciaki te dostały super wypasione laptopy, których nie wiedziały jak użyć i dość szybko przez tę nieznajomość popsuły, a misji trudno doprosić się o książki i wiele innych kwiatków, ale firma zarobiła? zarobiła), trzy Europa ma ciągłe poczucie winy za kolonizacje, cztery dekolonizacja była przeprowadzana w sposób absurdalny i wręcz krzyczący o braku chęci zaznajomienia się z mentalnością afrykańczyków (nie szukając daleko, wystarczy sięgnąć chociażby do przykładu Liberii, gdzie w ramach dekolonizacji państwo zasiedlano wyzwolonymi niewolnikami za Stanów Zjednoczonych, a następnie ci przemocą zdominowali rdzennych mieszkańców) no i wreszcie pięć - pomija się ciągle ogromne różnice w mentalności mieszkańców kontynentów, ze szkodą dla Afryki.

Podsumowując, ja jestem jak najbardziej za pomoca dla Afryki (kocham ten kontynent i planuję kilkumiesięczną podróż po nim), ale pomocą przemyślaną, z pominięciem lobbujących na swą korzyć firm, czyli w sumie utopia.

Sorry za chaotyczność posta, w międzyczasie pracuję

Edytowane przez Soso
Czas edycji: 2012-11-08 o 10:09
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:00   #892
zoila
Klientka w krawacie

Mam taki apel do wszystkich ludzi: nie siedźmy innym w portfelach, nie wypominajmy i nie roztrząsajmy tego, na co przeznaczyli pieniądze. To ich sprawa. Zawsze znajdzie się ktoś niżej sytuowany od nas, którego zastanowi, dlaczego wydałyśmy 5 zł na maseczkę, zamiast przekazać tę kwotę potrzebującemu.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:01   #893
Selfish Girl
Life is a drink ...

Dzisiaj otwarcie TESCO w moim mieście.
Idę się ubrać, może dostane balonika
Stary 2012-11-08, 10:04   #894
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37479898]
Zapach Cię zabije Ale efekty super
[/QUOTE]
Czytałam właśnie, że zapach ma "interesujący"
Az ciekawa jestem, czy faktycznie go tak odbiorę, czy dam radę
Bo np. w przypadku Uguisu nie zrobił na mnie wrażenia. Jest smrodek, ale mnie nie rusza
Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Buuu, musiałam spiłować pazurska na zero :/ dwa środkowe mi się wczoraj połamały. Z tej okazji żałoba i nudziak na paznokciach
Miałam niedawno to samo.
W akcie dersperacji sięgnęłam po odzywkę Eveline, chociaż przez tyle miesięcy broniłam się przed wszelkimi preparatami z formaldehydem.
Nic to, przeprowadzę dwutygodniowa kurację i poczekam na efekty. Powoli odrastają...

A tak w ogóle to dzień dobry
Naskrobałyście tyle, że nie mam siły nadrabiać, może potem ...

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:08   #895
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja nie neguję podejścia ludzi do ich życia, nie neguję wydawania ogromnych (dla niektórych) kwot na raz na kosmetyczne pierdółki, ale pisałam przez pryzmat siebie - że o ile miałam do czynienia z wyższą półką, to jednak nie byłam na tyle zachwycona, żeby się malować tylko cieniami Dior i Guerlain Pewnie jakbym wygrała w totka te x-naście milionów toby mi się odmieniło, ale sądzę, że później nastąpiłby przesyt materiału. Ale gdybym wygrała, to musiałabym mieć wielką garderobą, bo ciuchy uwielbiam kupować

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-11-08, 10:11   #896
biemi
Raczkowanie

Cytat:
Tak się składa, że rzeczywiście jestem jedyna z moimi wątpliwościami i zaczynam się czuć przytłoczona. Lubię dyskusje, ale wkurza mnie jak moje wątpliwości są odbierane opacznie. A najlepiej już wyciąć zdanie z kontekstu i twierdzić, że to jad i zazdrość, kiedy tłumaczyłam wcześniej, że w tym dylemacie JA stawiam się na miejscu osoby zamożniejszej. Eh szkoda słów...
nie ma się co spierać - przeczytałam wszystko co napisałaś - nie staram się nic twierdzić tylko wysnuwać swoje spostrzeżenia i zdanie - mam wrażenie że raczej wszystkie babki mają pokojowe nastawienie - bo czasem każdy inaczej interpretuje - spokój może nas tylko uratować

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Mam taki apel do wszystkich ludzi: nie siedźmy innym w portfelach, nie wypominajmy i nie roztrząsajmy tego, na co przeznaczyli pieniądze. To ich sprawa. Zawsze znajdzie się ktoś niżej sytuowany od nas, którego zastanowi, dlaczego wydałyśmy 5 zł na maseczkę, zamiast przekazać tę kwotę potrzebującemu.
ot i mądra zoila zgrabnie i grzecznie zakończyła dyskusję

brak naturalek powrót do blondu i też jest ładnie i zdrowo ot co

moje blogowe dyrdymałki
http://biemi-bo.blogspot.com/
biemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:12   #897
aSHa85
Zadomowienie

Cytat:
zgadzam się z tobą w 100%
Stary 2012-11-08, 10:12   #898
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Dzisiaj otwarcie TESCO w moim mieście.
Idę się ubrać, może dostane balonika
Myślisz, że golasom nie dają?
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:22   #899
_polly_
Zakorzenienie

Bry!
Biorę się za ogarnianie mieszkania, dziś mam gościa w postaci mamy TŻ, więc wszystko musi lśnić.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:30   #900
madameFog
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biemi Pokaż wiadomość
nie ma się co spierać - przeczytałam wszystko co napisałaś - nie staram się nic twierdzić tylko wysnuwać swoje spostrzeżenia i zdanie - mam wrażenie że raczej wszystkie babki mają pokojowe nastawienie - bo czasem każdy inaczej interpretuje - spokój może nas tylko uratować[
Odpowiedz skierowałam do Ciebie, ale nie była o Tobie Zdecydowanie dyskusja jest pokojowa, nie przeczę. Chodziło mi o wypowiedź nicRu:
Cytat:
Pytam, bo nie za bardzo rozumiem do czego dążysz, a przez Twoje pytanie sączy się chyba jakaś zazdrość
Zazdrość? Jak ja się pytam siebie, czy dobrze robię wdając pieniądze na siebie, jak dookoła są ludzie potrzebujący? To są maje wątpliwości, ale jak już wcześniej sto razy pisałam, jestem idealistką.

Edytowane przez madameFog
Czas edycji: 2012-11-08 o 10:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości