|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII
MadameFog - a kupujesz w Zarze, House czy w lumpeksie? Bo dla niektórych świat paskudnej i strasznej nierówności to oglądanie blogerki ubranej od stóp do głów w Zarę. Albo wejdź sobie na fashionelkę - baleriny TB, torba LV, względnie MK, kosmetyki Chanel, względnie Dior, a pierdzionek zaręczynowy od Tiffaniego. A teraz moje pytanie: i co z tego? Pytam, bo nie za bardzo rozumiem do czego dążysz, a przez Twoje pytanie sączy się chyba jakaś zazdrość, tylko tak to widzę i to jako naprawdę skromna osoba, która niestety liczy ile ma w portfelu... Każdy kupuje to, na co go stać, ubiera się/maluje tak, jak go na stać, a gustu nie kupi się za żadne pieniądze. Lubię czasem wejść na bloga, na którym mogę obejrzeć "ten puder, na który obecnie mnie nie stać", po czym stwierdzić, że "w takim razie razie warto szukać takiej branży, bym mogła sobie na takie rzeczy pozwolić". Wolę być "gorsza finansowo" niż intelektualnie a w oglądaniu rzeczy, których własnymi środkami nie kupię widzieć podszytą może nutką zazdrości, ale wciąż jednak motywację. I tak chyba ma każdy zdrowy człowiek z ambicjami... Można też pójść w drugą stronę - "och nie, to takie niesprawiedliwe". Kosmiczny świat nierówności? Mam rzucić chłopaka bo ma ajfona a ja autentyczny cegłofon i planuję zakup taniego modelu telefonu w najbliższym czasie, bo przecież to niesprawiedliwe, że jego stać a mnie nie?
Ewentualnie - mam na niego nie patrzeć albo wytykać mu to? No ej, zachowujmy się dorośle - dopóki ktoś nie wydaje moich pieniędzy, to nie zaglądam mu do portfela.
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
hmmm jak kogoś stać, to czemu nie
jesli ktoś pracuje i dajmy na to, mieszka z rodzicami, nie ma dzieci to nie widzę powodu, ażeby sobie czegoś nie kupić. Też nie jest z drugiej strony powiedziane, że puder kupiony został w ciagu jednego miesiaca, ja np. jesli coś by mi się marzyło, odkładałabym kilka miesięcy na moją zachciankę, ale z drugiej strony rezygnowałabym z mniejszych zakupów. Choć przyznam szczerze, że na takie blogi raczej nie zaglądam, albo omijam notki. Cytat:
Cytat:
![]() wstałam po 8h snu i strasznie boli mnie głowa
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-11-08 o 07:54 |
||
|
|
|
#873 | ||
|
Konto usunięte
|
Moje zdanie zmieniło się jakiś czas temu, właśnie po przeczytaniu tego typu artykułów
![]() Cytat:
Chociaż mój zakres cenowy to lakiery do 6 zł, bo często kusi mnie Wibo Ale więcej niż 10 zł bym nie wydała Cytat:
Jednak z tego naszego nieformalnego spotkania blogerek jest kilka zdjęć, ktoś tu o nie pytał, więc wstawiam Ja to ta, co się tak nachyla nad Bogusią
Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a Czas edycji: 2012-11-08 o 07:53 |
||
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje
widzę, że poważna dyskusja wczoraj wieczorem się przetoczyła... co do wydawania dużych sum na kosmetyki - jeśli ktoś ma taką potrzebę i sprawia mu to przyjemność to czemu nie? w końcu sam zarabia te pieniądze. nikomu ich nie ukradł... tak samo nie lubię osób komentujcych, które wytykają, że ktoś wydaje tyle a tyle a on musi za taką kwotę przeżyć np. miesiąc... każdy jest kowalem swojego losu nie nalerzę do zamożnych osób ale to chyba nie powód żeby komuś wytykać, że udało mu się w życiu i wydaje kolosalne sumy na swoje przyjemności... to tyle w tym temacie ![]() a przy okazji witam z kubkiem kawy
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Ja się nie wypowiadam na temat drogich kosmetyków Osobiście jestem zbyt skąpa, żeby sobie takie serwować Ale jak ktoś lubi to niech ma Wzięło mnie od rana na aktywność blogową - obrabiam zdjęcia, piszę notki na zapas, a przy okazji trafiłam na coś fajnego -> patrz załącznik
Edytowane przez Rodzynka1989 Czas edycji: 2012-11-08 o 08:26 |
|
|
|
#876 |
|
w krainie snu i marzeń
|
jestem za
kupmy i niech wędruje po blogsferze jak w filmie o wędrujących jeansach ![]() witam też wydaje mi się, że o jej blog chodziło, bo wczoraj opublikowała 'hol' zakupowy
|
|
|
|
#877 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
bo jestem ciekawa czy to jakieś perełki czy takie łapu-capu, byle się obkupić edit: już doczytałam, że nie wiesz. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- ja też Chociaż w sumie bardziej kręcą mnie te pielęgnacyjne, ale i kolorówkę lubię obejrzeć. Cytat:
Ale chociaż potrafią mieć niezwiędniętą sałatę, czasami coś z gazetek się trafi. Na pewno się nie wstydzę wejść, bo niektórzy coś mają ze swoim wizerunkiem i by się schowali jak się ich w biedronce czy lidlu zauważy. Tzn do jednej biedronki, ten najbliższej nie chodzę, bo tam są ludzie z buszu dosłownie Jak tylko słychać 'zapraszam do pierwszej kasy' to by stratowali resztę.Ja lubię mniejsze sklepy właśnie- lidl, simply, jak mam maszerować po takim Auchanie to mnie to boli aż czasem. I tak w tych hipermarketach działy spożywcze są mniejsze niż kiedyś(i nie ma tylu rzeczy, które lubiłam) i w mniejszych sklepach dostanę to samo. A tesco np u mnie w mieście ma ceny społemu nawet, jest droższe niż w innych miastach, może dlatego że nie jest to ich sklep tylko wynajmują sporą powierzchnię w dużym centrum handlowym. Nic, 9 wybiła, czas się brać do pracy, do wieczora. Miłego dnia
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-11-08 o 09:08 |
||
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam na jej bloga i prawie oczopląsu dostałam
Pudru za 600zł na pewno bym nie kupiła, podobnie jak cieni wysokopółkowych (sama mam Lancome i ani razu ich nie użyłam), ale takie zestawy miniatur jakie dostaje do zakupów z chęcią bym przytuliła
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
W sumie lubię tam kupować owoce, warzywa, bo nieraz są ładne promocje Opiekacz mam z Biedry już kilka lat i nic się z nim nie dzieje, blender mam z Lidla i również póki co bardzo go sobie chwalę (ach te koktajle A zmieniając temat - co powiecie na to obecnie białe tło u mnie na blogu? Lepiej? Mniej cukierkowo? Jak wstanę, to będę próbować walczyć z wyglądem paska ze stronami. Może coś mi się uda wykombinować I zdjęcia chcę zacząć inaczej obrabiać, zaraz wrzucę notkę z próbką. Możecie ocenić? Będę dozgonnie wdzięczna
|
|
#880 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że kiedyś będę sporo zarabiać to dowiem się jak to wygląda u mnie ![]() ![]() Cytat:
! [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37493512] U polonistek to przeraża. A co pomyśleć o lekarzach, którzy w ten sposób zdobyli tytuł naukowy...? ![]() [/QUOTE] teraz to niestety jak ktoś ma kase to i lekarzem może być, a to że ledwo skończył gimnazjum to się wytnie ![]() Cytat:
będziemy się chować! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() byłam na jej blogu, ale jakoś w szoku ani oczopląsu nie mam jak ją stać to niech kupuje a jak będzie się chciała kiedyś podzielić to ja chętna
|
|
|
#881 |
|
Life is a drink ...
|
Ja aby wlazłam w komentarze a tam odpowiedz w stylu.. ' o jejku dzisiaj nie planowałam zakupów'
![]() fajnie jest lekko życ wydając 1000 na zakupy.
|
#882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego dnia!
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, miło byłoby móc wejść do Douglasa i na jedno posiedzenie wydać sobie 1000zł
Tylko mnie by się to pewnie szybko znudziło i wróciłabym do polowania na rzeczy przez Internet
|
#885 | |||||
|
Raczkowanie
|
o rzesz !!! za trudne rzeczy poruszacie na dobranoc -
![]() ![]() zamiast spać to w zawikłane i nie do rozwiązania dyskusje wchodzicie ![]() Cytat:
tylko że z dodatkowymi opisami Cytat:
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37492724]Ja za gówniarza też dzwoniłam po ludziach ![]() Z koleżanką siadłyśmy, przeglądałyśmy listy numerów i ja dzwoniłam do jej listy kontaktów a ona do mojej, pytając niby to w ramach ankiety "Co pan/pani zrobiłby, gdyby pani dziecko okazało się homo sapiens?" [/QUOTE]My dzwoniłyśmy do losowo wybranych z książki tel. z typu "pies mi rzyga co mam zrobić" - niektórzy potrafili zapytać jaki i co zjadł - nasza głupota wtedy nie znała granic ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37493174] (...l) Jak już mówiłam - każdy jest kowalem własnego losu, mój studencki budżet nakazuje mi umiar w kupowaniu rzeczy zbędnych, choć wcale nie czuję się z tego tytułu jakaś gorsza A to, że innych stać, co mi do tego? Sami sobie na to zapracowali i niech sobie kupują, co chcą. Byle nie czuli się lepsi Ja chętnie popatrzę, poczytam, poślinię się do monitora do rzeczy, na które mnie nie stać i to by było na tyle bo chcieć to móc ale to nasza narodowa cechy nie móc bo nie ![]() bo z tą szlachetną paczką to często jaja są jak berety ale o tym się nie mówi - i ludzie są nieuczciwi tak samo Ci co dostają jak Ci co dają
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam bloga pinkoholiczki właśnie za to że nie tłumaczy zakupu każdego droższego kosmetyku tylko pokazuje jednorazowe, nieplanowane zakupy kosmetyczne za prawie dwa tysiące i się nie przejmuje. Mnie na to nie stać i pewnie nawet jakby kiedyś było mnie stać to zwyczajnie bym miała zahamowania ale miło wiedzieć że jednak Polska to nie kraj całkowitej biedy i są ludzie, których stać i mogę mieć nadzieję że i mnie będzie kiedyś stać ^^
|
|
|
|
#887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez madameFog Czas edycji: 2012-11-08 o 09:43 |
|
|
|
|
#888 | |
|
Life is a drink ...
|
Widziałam, że jak mnie nie było to przewijala się rozmowa dotycząca mam mających dzieci, że czasami jest tak, że matka zaiast ubrać dziecko woli wpadkować w siebie a dzieciaka puścić w podartych portkach.
Cytat:
Pieniądz jest ważny w życiu .. aż do tego stopnia, że moja kolezanka zaraz po ślubie chce jak najszybciej zajść w ciąże... tak zapobiegawczo jakby się coś nie ułożyło by wyciągnąć alimenty.
I only call you when it's half past five... Edytowane przez Selfish Girl Czas edycji: 2012-11-08 o 09:49 |
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy czasami potrzebuje chwili wyłącznie dla siebie. Chyba że ściemnia też chwilowym opiekunom dziecka, to już nie w porządku. Ofc mówię o pogrubionym.
|
|
|
|
|
#890 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
(edit) Raz był przypadek i msza która zaczynała się o 12 w kościele zakończyła się o 20 wieczorem.
I only call you when it's half past five... Edytowane przez Selfish Girl Czas edycji: 2012-11-08 o 09:56 |
|
|
|
|
#891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Proszę: http://www.douglas.pl/douglas/Makija...000033294.html Cytat:
Cytat:
![]() A co do Afryki, myślę, że problem jest o wiele bardziej złożony, niż na pierwszy rzut oka się wydaje. Raz, że po drodze jest wiele wiele osób, które próbują coś z tej pomocy dla siebie zagarnąć, dwa często pieniądze wydawane są w sposób co najmniej dziwny (np. przyjaciółka jest na misji, w której okresloną grupę dzieci uczy się podstawowych rzeczy, pisania, czytania i w ramach pomocy dzieciaki te dostały super wypasione laptopy, których nie wiedziały jak użyć i dość szybko przez tę nieznajomość popsuły, a misji trudno doprosić się o książki i wiele innych kwiatków, ale firma zarobiła? zarobiła), trzy Europa ma ciągłe poczucie winy za kolonizacje, cztery dekolonizacja była przeprowadzana w sposób absurdalny i wręcz krzyczący o braku chęci zaznajomienia się z mentalnością afrykańczyków (nie szukając daleko, wystarczy sięgnąć chociażby do przykładu Liberii, gdzie w ramach dekolonizacji państwo zasiedlano wyzwolonymi niewolnikami za Stanów Zjednoczonych, a następnie ci przemocą zdominowali rdzennych mieszkańców) no i wreszcie pięć - pomija się ciągle ogromne różnice w mentalności mieszkańców kontynentów, ze szkodą dla Afryki. Podsumowując, ja jestem jak najbardziej za pomoca dla Afryki (kocham ten kontynent i planuję kilkumiesięczną podróż po nim), ale pomocą przemyślaną, z pominięciem lobbujących na swą korzyć firm, czyli w sumie utopia. Sorry za chaotyczność posta, w międzyczasie pracuję
Edytowane przez Soso Czas edycji: 2012-11-08 o 10:09 |
||||
|
|
|
#892 |
|
Klientka w krawacie
|
Mam taki apel do wszystkich ludzi: nie siedźmy innym w portfelach, nie wypominajmy i nie roztrząsajmy tego, na co przeznaczyli pieniądze. To ich sprawa. Zawsze znajdzie się ktoś niżej sytuowany od nas, którego zastanowi, dlaczego wydałyśmy 5 zł na maseczkę, zamiast przekazać tę kwotę potrzebującemu.
|
#893 |
|
Life is a drink ...
|
Dzisiaj otwarcie TESCO w moim mieście.
Idę się ubrać, może dostane balonika
|
#894 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37479898]
Zapach Cię zabije Ale efekty super ![]() [/QUOTE] Czytałam właśnie, że zapach ma "interesujący" ![]() Az ciekawa jestem, czy faktycznie go tak odbiorę, czy dam radę ![]() Bo np. w przypadku Uguisu nie zrobił na mnie wrażenia. Jest smrodek, ale mnie nie rusza ![]() Cytat:
W akcie dersperacji sięgnęłam po odzywkę Eveline, chociaż przez tyle miesięcy broniłam się przed wszelkimi preparatami z formaldehydem. Nic to, przeprowadzę dwutygodniowa kurację i poczekam na efekty. Powoli odrastają... A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Naskrobałyście tyle, że nie mam siły nadrabiać, może potem ...
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie neguję podejścia ludzi do ich życia, nie neguję wydawania ogromnych (dla niektórych) kwot na raz na kosmetyczne pierdółki, ale pisałam przez pryzmat siebie - że o ile miałam do czynienia z wyższą półką, to jednak nie byłam na tyle zachwycona, żeby się malować tylko cieniami Dior i Guerlain
Pewnie jakbym wygrała w totka te x-naście milionów toby mi się odmieniło, ale sądzę, że później nastąpiłby przesyt materiału. Ale gdybym wygrała, to musiałabym mieć wielką garderobą, bo ciuchy uwielbiam kupować
|
#896 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- mam wrażenie że raczej wszystkie babki mają pokojowe nastawienie ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
![]() Biorę się za ogarnianie mieszkania, dziś mam gościa w postaci mamy TŻ, więc wszystko musi lśnić.
|
|
#900 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdecydowanie dyskusja jest pokojowa, nie przeczę. Chodziło mi o wypowiedź nicRu:Cytat:
Edytowane przez madameFog Czas edycji: 2012-11-08 o 10:34 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Ewentualnie - mam na niego nie patrzeć albo wytykać mu to? No ej, zachowujmy się dorośle - dopóki ktoś nie wydaje moich pieniędzy, to nie zaglądam mu do portfela.

jesli ktoś pracuje i dajmy na to, mieszka z rodzicami, nie ma dzieci to nie widzę powodu, ażeby sobie czegoś nie kupić. Też nie jest z drugiej strony powiedziane, że puder kupiony został w ciagu jednego miesiaca, ja np. jesli coś by mi się marzyło, odkładałabym kilka miesięcy na moją zachciankę, ale z drugiej strony rezygnowałabym z mniejszych zakupów.
a co chwila zmienia mi się trochę wizja bloga

ponad 130 a dopiero 100 było dobrze że ostatnio przystopowałam, ale kuszą mnie lakiery z limitowanki Essence

Będę dozgonnie wdzięczna