Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 22:16   #1771
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

http://www.citeam.pl/oferty/okazje-a...a-fisher-price
widzialyscie? co o tym myslicie??

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:25   #1772
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Okazja fajna. O ile rzeczywiście w sklepie są tyle warte, co tam napisali, bo ja się nie orientuję w tym.
Natomiast bym się zastanawiał, czy nasze dzieci nie są na to za duże. Tzn. ja bym już dla Tymka nie kupiła.
Stary 2012-11-07, 22:42   #1773
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radziu
Ale zabójczy ma uśmiech Radziu!

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Co myślicie Chyba nie bardzo dla chłopca Z tyłu ma ogon
Jest sliczny, ale nie dla chlopca, mi tez sie kojarzy bardzo niemowlakowo

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z UK w Tesco jest promocja na pampersy. 3 paki w cenie dwoch. Paczka 5 (baby dry) po 45 szt 9.99 funta.

Patik witaj fajnie ze Jestes. Brakowało mi Twojego marudkowania
A co tak malo piszesz Stronczku?Co u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A, bo to to szczepieni. Nam lekarka kazała je podzielić na 2 wizyty, żeby nie było tych czterech wkłuć. Najpierw mamy zrobić błoniće i tężec chyba, a po miesiącu krztusiec i pneumokoki.
I jeszcze w międzyczasie chcę ospę wsadzić.
Nam tez chciała podzielic, ale na 3

Powiedz mi Brumku (bo ty spec od szczepionek), ile jest dawek ospy do szczepienia?I kiedy najlepiej zaszczepic?
Jak dzień minął, bo nie napisałas, jak Tymkowe zęby?

Kolinko pytalam o te suche placki na buzi i powiedziała ze moga byc od wychodzacych zębów, ale i od mleka

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-07 o 22:44
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:47   #1774
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Superpharm nie mamy w Tarnowie
Pójdę na czuja do Douglasa

hello

ja się wyrwę niepytana w kwestiii podkładu w Douglasie nie kupuj podkładu Revlona bo baardzo przepłacisz - polecam allegro

nie będę oryginalna i tez powiem że Revlon Colorstay - nieśmiertelnie - na allegro z przesyłką koło 35zł kupuje - w drogerii Viva - czy jakoś tak

jak kto chce linka do tego sprzedawcy -podrzucę - pisać na pW - nigdy mnie nie zawiedli a kupuję już długo

Zapałeczka - powodzenia w pracy może kiedyś trafię na Ciebie w pracy

z robocie mam sajgon bo ta dziewczyna co jest w ciąży i rodzi w styczniu na dniach idzie na zwolnienie i masakra.. a ja mam ją zastepować - ja nie wiem jak ja dam rade za nią robić wszystko.... załamka.. nie ogarniam tego..

ogólnie ok zdrowa Julka - ja mam jutro i w piątek urlop więc może do Was zaglądne jeszcze

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

chlip chlip a tak w ogóle pamięta mnie tu ktoś jeszcze...?

Patik - miło Cię widzieć żeś już odblokowana

Marinko - myślałam dziś o tobie

lecę do kąpieli i na dziś dobranoc

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:50   #1775
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

hello

ja się wyrwę niepytana w kwestiii podkładu w Douglasie nie kupuj podkładu Revlona bo baardzo przepłacisz - polecam allegro

nie będę oryginalna i tez powiem że Revlon Colorstay - nieśmiertelnie - na allegro z przesyłką koło 35zł kupuje - w drogerii Viva - czy jakoś tak

jak kto chce linka do tego sprzedawcy -podrzucę - pisać na pW - nigdy mnie nie zawiedli a kupuję już długo

z robocie mam sajgon bo ta dziewczyna co jest w ciąży i rodzi w styczniu na dniach idzie na zwolnienie i masakra.. a ja mam ją zastepować - ja nie wiem jak ja dam rade za nią robić wszystko.... załamka.. nie ogarniam tego..

ogólnie ok zdrowa Julka - ja mam jutro i w piątek urlop więc może do Was zaglądne jeszcze

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Witaj Betako zapracowana
Pokaz Julcie, juz pewnie taka pannica z niej
Stary 2012-11-07, 22:59   #1776
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Eve z tych trzech wybralabym ewentualnie ten stoliczek. Bo pchacz i wózek raczej przydają sie do nauki chodzenia a Mery juZ przecież biega
My mamy pchacz z vtech. W sumie to nie spełnił swojej roli bo Wiki zaczęła z nim chodzić jak juz sie najpierw sama nauczyła. Za to jest tam taka zabawka z przodu ( cos ala organki ) która gra i świeci i Ogolnie hit. Wiki bardzo lubi.
Jak tam katar Marysi?

DDewik jakoś ostatnio nie bardzo mam o czym pisać. Codziennie to samo ale miło ze pytasz. Wiki zdrowa, wszędzie jej pełno. Ostatnio nabyła nowa umiejętność. Bierze telefon, przykłada do uszka i dzwoni do baby

Beatko fajnie ze wpadlas

Aaaaa i Zapaleczka gratuluje znalezienia pracy. Moze to nie szczyt marzeń ale grosz zawsze wpadnie i na SWIETA bedzie jak znalazł.

Ps. Tez zaczytalam sie w blogu Chustki. Jestem na poczatku 2012 r.

Jeszcze miałam Wam napisac, ze w piątek w finale programu GOT TO DANCE na Polsacie bierze udział moja kuzynka. Występuje w zespole ATOM KIDS. więc jesli byście mogły to poproszę o glosiki dla nich. Są rewelacyjni !!!!!!
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 23:03   #1777
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Powiedz mi Brumku (bo ty spec od szczepionek), ile jest dawek ospy do szczepienia?I kiedy najlepiej zaszczepic?
Jak dzień minął, bo nie napisałas, jak Tymkowe zęby?
Są dwie dawki. W odstępie min. 6 tygodni (a max chyba 3 miesiące). Nam mówili, ze po skończeniu roku najlepiej, z tego, co czytałam, zaleca się między 13-24 miesiącem.

A dzien jako tako, dziękuję, że pytasz Boli go, ale nie było tak tragicznie, jak bywało przy czwórkach. Mam nadzieję, że w nocy pośpi

A właśnie sobie pom7yślałam, ze może i siebie zaszczepię... Bo nie chorowałam, nie byłam szczepiona, a u dorosłych to przecież dość niebezpieczne. Nie mówiąc o ospie w ciąży

Cytat:

No może troszkę
Stary 2012-11-07, 23:30   #1778
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Są dwie dawki. W odstępie min. 6 tygodni (a max chyba 3 miesiące). Nam mówili, ze po skończeniu roku najlepiej, z tego, co czytałam, zaleca się między 13-24 miesiącem.

A dzien jako tako, dziękuję, że pytasz Boli go, ale nie było tak tragicznie, jak bywało przy czwórkach. Mam nadzieję, że w nocy pośpi

A właśnie sobie pom7yślałam, ze może i siebie zaszczepię... Bo nie chorowałam, nie byłam szczepiona, a u dorosłych to przecież dość niebezpieczne. Nie mówiąc o ospie w ciąży

No może troszkę
Dziękuję za odpowiedz
A powiedz mi jeszcze czy tez jak przy pneumokokach sa rózne szczepionki(ja np szczepilam prenevarem 13)?A jak są , to które sa dobre?I ile kosztuja te szczepionki?
Moj tz tez nie chorował i tez sie zastanwia

A wlasnie przez godz wybierałam książki i znów pieniązki wydane, ale co tam to przeciez książki

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-07 o 23:35
Stary 2012-11-07, 23:42   #1779
iustyna1
Wtajemniczenie

Carmela
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg perropolilla.jpg (57,6 KB, 52 załadowań)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 00:29   #1780
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedz
A powiedz mi jeszcze czy tez jak przy pneumokokach sa rózne szczepionki(ja np szczepilam prenevarem 13)?A jak są , to które sa dobre?I ile kosztuja te szczepionki?
Moj tz tez nie chorował i tez sie zastanwia

A wlasnie przez godz wybierałam książki i znów pieniązki wydane, ale co tam to przeciez książki
Są różne, z tego co mi się o uszy obiło, ale nie znam się. Ja też szczepiłam Prenevarem. taki był w naszej przychodni. Kosztuje u nas równo 300 zł za 1 dawkę, a dwaki w sumie mamy 4. Niestety
Na pocieszenie powiem, ze myślę że za rok - dwa to będzie za darmo dla wszystkich dzieci, nie tylko z grup ryzyka. Jesteśmy chyba ostatnim krajem w Europie, gdzie ta szczepionka nie jest obowiązkowa i refundowana. Ale naprawdę zamierzają to zmienić i szukają pieniędzy. Więc nasze młodsze dzieciaki się załapią

A co do ospy, to może poproszę, jak będę z Tymkiem, żeby i mnie kujnęli nie wiem, czy pójdą na to, bo to nie moja przychodnia (nie wspominając o tym, ze to pediatra ), no ale przecież i tak zapłacę...
Tymkowi byłoby raźniej
To może Barysek się z tatą zaszczepi? Będziesz miała dwóch do utulenia w bólu

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Carmela

Skąd Tyś to wzięła?
Stary 2012-11-08, 05:12   #1781
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Agni jak tam Emil dzis?
dzięki że pytasz. troszkę pokaszluje i katar jest, ale rozrabia jak zwykle. czekamy na objawy ospy
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
odpowiedz artura na pytanie co wożą tiry:
1. PIWO
2. wódkę
3. chipsy
takie sa skutki wizytu u tesców (mają sklep spożywczy i artur im "pomaga" w rozładunku towarów z samochodu dostawczego)

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Aga
ja bym wybrała
Bugaboo Cameleon 3 bo wiem że nigdy takiego nie będę mieć a jestem ciekawa czy faktycznie jest taki fajny
fajny fajny. koleżanka ma i bardzo sobie chwali. my mamy bugaboo Bee i jest w sumie ok, ale drugi raz już bym pewnie go nie kupiła.
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mi się właśnie przypomniało, że dostałam ponad rok temu od siostry kombinezon po jej dziecku na 12-18 m-cy. Jest biały, ale z przodu ma różowy napis i mam opory żeby Szymon go nosił.. Chyba wystawię go na ebay
słodki, ale tu zgodze się z Brumkiem - dla bobasków.
ja tam mam nawet opory żeby założyć mu bluzeczkę z kubusiem puchatkiem, ale to ja
Cytat:
Dziewczyny z UK w Tesco jest promocja na pampersy. 3 paki w cenie dwoch. Paczka 5 (baby dry) po 45 szt 9.99 funta.
o dzięki. a ja już w sainsbury's zaopatrzyłam się i to w tej samej promocji.

. ta mała wesz obudziła się, zerkam na telefon i widze: 4:30. myślę sobiek nie jest tak źle. wstałam, zrobiłam mu mleko, zmieniłam przytomnie pieluszkę i poszłam sobie zrobic kawę. w głowie myśl: oho mało czasu na zrobienie prasowania, ale spróbuję to zrobić w ciągu dnia przy Emilu. wchodzę do salonu, zasiadam przed lapkiem, przeglądam strony internetowe, gdzie mogłabym wydac pieniążki, szybko łykając kawę, a bo może jednak uda mi się poprasowac troszeczkę, zerkam w prawy dolny róg lapka i co widzę: 3:45. no cholera, a ja już po kawie. i jak tu teraz zasnąć?
zapomniałam, że wczoraj zawiesił się mój telefon i wyjełam baterię i jak włożyłam z powrotem to ustawienia się poprzestawiały i "przytomnie" o tym dziś nie pamiętałam.
to będzie dłuuuuuugi dzień

ps. wizytacja jutro- tesciowa z teściem przybywają. a ja planuję co im ugotować, przygotowuje pokój dla nich, doszczyszczam mieszkanie i przygotowuje się do roli służącej

dzień dobry dla tych co już wstali o tej godzinie, i dobranoc dla tych co ida spać.

wciaż czekamy na objawy ospy
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 07:43   #1782
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hello.
Beatka fajnie ze wpadlas
Agni podziwiam Cie za to wczesne wstawanie. Jestem dla mnie wzorem. Mnie Dominik obudzil dzis o 6tej (budzik mam na 6.30) i kilka niecenzuralnych slow pchali mi sie do ust.

Dominika tez mecza zeby. Slabo spi, zaprzyjaznil sie z gryzakami ktorych nigdy nie uzywam. Czuje ze to bedzie dluga przeprawa, bo po dziaslach widac, ze to sam poczatek
Lece szykowac sie do pracy. Nie fajnie na dworze

mnie wkurza. Zaczyna forsowac swoje metody wychowawcze, zywieniowe i w ogole sie wtraca. Do odstrzalu :P

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:05   #1783
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hej
Cytat:
Okazja fajna. O ile rzeczywiście w sklepie są tyle warte, co tam napisali, bo ja się nie orientuję w tym.
Natomiast bym się zastanawiał, czy nasze dzieci nie są na to za duże. Tzn. ja bym już dla Tymka nie kupiła.
zapomnialam dopisac ze mnie chodzi tylko o stolikreszta dla mnie zbedna.
Cytat:

hello

witaj, i zagladaj czesciej. pokaz Julke a co do pracy dasz rade
Cytat:
Eve z tych trzech wybralabym ewentualnie ten stoliczek. Bo pchacz i wózek raczej przydają sie do nauki chodzenia a Mery juZ przecież biega
My mamy pchacz z vtech. W sumie to nie spełnił swojej roli bo Wiki zaczęła z nim chodzić jak juz sie najpierw sama nauczyła. Za to jest tam taka zabawka z przodu ( cos ala organki ) która gra i świeci i Ogolnie hit. Wiki bardzo lubi.
Jak tam katar Marysi?
Kochana mnie wlasnie o s tolik chodzilo, reszta to juz za duza jest na to. Ponadto sama juz nie wiem. Chyba jednak stane na sankach dla niej i juz. Ale moze ktoras ma jakies male dzieci w rodzinie i by chciala kupic na mikolaja to link wrzucilam
Dziekuje ze pytasz, Marysia juz zdrowa.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
. ta mała wesz obudziła się, zerkam na telefon i widze: 4:30. myślę sobiek nie jest tak źle. wstałam, zrobiłam mu mleko, zmieniłam przytomnie pieluszkę i poszłam sobie zrobic kawę. w głowie myśl: oho mało czasu na zrobienie prasowania, ale spróbuję to zrobić w ciągu dnia przy Emilu. wchodzę do salonu, zasiadam przed lapkiem, przeglądam strony internetowe, gdzie mogłabym wydac pieniążki, szybko łykając kawę, a bo może jednak uda mi się poprasowac troszeczkę, zerkam w prawy dolny róg lapka i co widzę: 3:45. no cholera, a ja już po kawie. i jak tu teraz zasnąć?
zapomniałam, że wczoraj zawiesił się mój telefon i wyjełam baterię i jak włożyłam z powrotem to ustawienia się poprzestawiały i "przytomnie" o tym dziś nie pamiętałam.

ps. wizytacja jutro- tesciowa z teściem przybywają. a ja planuję co im ugotować, przygotowuje pokój dla nich, doszczyszczam mieszkanie i przygotowuje się do roli służącej

dzień dobry dla tych co już wstali o tej godzinie, i dobranoc dla tych co ida spać.

ty to jestes niemozliwa o tej porze kawe pic. A czym ugoscisz szanownych tesciow?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

mnie wkurza. Zaczyna forsowac swoje metody wychowawcze, zywieniowe i w ogole sie wtraca. Do odstrzalu :P
skad ja to znam. U nas tez ostatnio. Maz pali jzu w piecu i cieplo jest, wiec w domu w rajtkach biega i bodziaku krotkim, prszyla i dziesiec razy powtarza ubierz ja bo ma zimne rece, ja mowie cieplo jej jest, zobacz jakie wlosy ma zlepione od potu, bo biega broi i wogole i tak w kolko. W koncu nie wytrzymalam i mowie "zimno ci?? to sie ubierz" i dala spokoj.

Witam sie z kawa

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-08, 08:08   #1784
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzien dobry
Lila wczoraj rano miała mały wypadek, straciła równowage i uderzyła buzią o podłogę... krew się lała dosyć mocno bo rozcięła wargę, myślałam że tylko lekko rozcieła... a ma wielką fioletową plamę na dolnej wardze... bidula

Cytat:
Są różne, z tego co mi się o uszy obiło, ale nie znam się. Ja też szczepiłam Prenevarem. taki był w naszej przychodni. Kosztuje u nas równo 300 zł za 1 dawkę, a dwaki w sumie mamy 4. Niestety
Na pocieszenie powiem, ze myślę że za rok - dwa to będzie za darmo dla wszystkich dzieci, nie tylko z grup ryzyka. Jesteśmy chyba ostatnim krajem w Europie, gdzie ta szczepionka nie jest obowiązkowa i refundowana. Ale naprawdę zamierzają to zmienić i szukają pieniędzy. Więc nasze młodsze dzieciaki się załapią
Jesli Was to w jakiś sposób pocieszy (albo i nie :P ) to tutaj pneumokoki też są płatne i z tego co wiem w Austrii również
Cytat:

Ooo mamo to Ci zrobił pobudke
Na ile tesciowie przybywają? ;>
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Beata

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:28   #1785
mamad1
Zadomowienie

Oliweczka głowa do góry!

Madziulka
w tym kombinezonie róż wygląda ok, ale ta biel - dla chodzącego dziecka ciekawego świata - dla mnie nie bardzo

Zapałeczka nieźle Cię załatwili z tą pracą. Życzę dużo siły i może znajdziesz jakąś inną?

Scio mi kiedyś próbki kosmetyków z Ziai posłali, gdy do nich napisałam.

Dzis tylko 5 razy wstawałam w nocy A Mały spał do 7:45
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:39   #1786
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:44   #1787
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Zapałeczka nieźle Cię załatwili z tą pracą. Życzę dużo siły i może znajdziesz jakąś inną?
Oj oby oby...
Stary 2012-11-08, 08:50   #1788
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

A co do ospy, to może poproszę, jak będę z Tymkiem, żeby i mnie kujnęli nie wiem, czy pójdą na to, bo to nie moja przychodnia (nie wspominając o tym, ze to pediatra ), no ale przecież i tak zapłacę...
Tymkowi byłoby raźniej
To może Barysek się z tatą zaszczepi? Będziesz miała dwóch do utulenia w bólu
Z tymi szczepionkami na pneumokoki to wiem Brumeczku, ale chodziło mi o szczepionki na ospę Czy sa rózne, czy jedna szczepią i ile kosztuja(moze sie orientujesz)?
U nasz tez Prenevar kosztuje 300zl(my bedziemy mieli 3 dawki , bo pozniej zaczelam szczepic), ostatnia mamy wlasnie za miesiąc.
Pamiętam , ze z tą pediatrą to miałaś przeboje niezłe.

Wiatam sie z rana z nad kubka kawy, podlogi pomyte, Borynek jeszcze bawi sie w łozeczku i slucha muzyki, zaraz go biorę i zjemy śniadanko, cos juz piszczy ze chce wyjsc
Stary 2012-11-08, 09:09   #1789
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Dzis tylko 5 razy wstawałam w nocy A Mały spał do 7:45

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-08, 09:44   #1790
iustyna1
Wtajemniczenie

Dobry Boberek
Dziecię mi się przestawiło już na ten czas zimowy i znowu nie śpi w dzień. Pada za to ok 20.00-20.30 i wstaje po 8.00.

Dzisiaj z sypialni zeszłyśmy o 9.20. Zuzia budzi się oczywiście wcześniej, ale jeszcze z godzinkę kula się po łóżku, bawi poduszkami. Ja ją na pół żywa gilam po nogach i dogorywam. Ps. nie chwalę się

Agni biedaku ja bym o tej porze miała myśli mordercze/samobójcze . Niech Ci synek odpuści . Wyślę do niego Zuz, niech przetłumaczy, że 3.30 to środek nocy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:02   #1791
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

cześć , zaglądaj częściej

dzięki za porady w sprawie kombinezonu
postanowione - dzisiaj wystawiam na ebay - niech idzie w świat, a kupuję http://www.next.co.uk/g48552s9#439841g48

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:03   #1792
patik87
Zakorzenienie

Bryyyy

Agni teście mówisz? współczuję tej roli służącej. A wstawania o 3 jeszcze bardziej oh chyba bym swoją KILIM!
Ja też zombiak, ale wstałam o 7.30 i ledwo sie na nogach słaniałam po milionie pobudek. Teraz już jest dobrze.
Nie czekaj na ospę, może nie nadejdzie.

Brumek ja też nie chorowałam, i się grubo zastanawiam nad szczepieniem siebie.. Nie wiem czy szczepić Sarę, ile kosztuje ta szczepionka?

Jaciee
ja was chyba myślami przywołuję. Zawsze jak o kimś/ o czymś z forum pomyślę to otwieram kompa i czytam..
Miałam pytać jak z teściową się układa w sprawie opieki nad D. Bo szanowna mamusia myśli że więcej czasu spędza z dzieckiem to ma prawo do swoich metod...tiaaaaa...ale u mnie by to samo było.

Lilii chcesz się pośmiać? zrobiłam zdęcie swoich/ brumkowych piersi, potem wstawię, Twoje morale na pewno wzrosną

Pogoda cudna, ale chyba wykluje sie zaraz, na dwór, wcześniej niż zwykle, póki nie pada.
Nie lubię listopada.
Stary 2012-11-08, 10:09   #1793
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

o wow.... ale "psikus"

powodzenia z teściami... rozumiem, że cały weekend będą koczować??

my w weekend jedziemy w odwiedziny do 2msc malucha

Johny poszedł już spać... chyba pogoda go zdołowała...

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-11-08 o 10:10
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:31   #1794
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Tyle odpisałam i kliknęłam Backspace i wszystko zeżarło
Muszę iść coś pilnie przygotować, potem do Was zajrzę i odpiszę jeszcze raz ..

Amelka dała mi na szczeście pospać w nocy, ale dałam jej na noc Hydroxyzynę, żeby mniej swędziało i żeby pospała, bo po ostatniej nocce ja juz się ledwo trzymałam na nogach ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:37   #1795
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
To skrot od endokrynologa.
Ja nie chodziłam to takowego

Cytat:
Beti do Dauglasa tylko po próbki

Cytat:
Jeszcze miałam Wam napisac, ze w piątek w finale programu GOT TO DANCE na Polsacie bierze udział moja kuzynka. Występuje w zespole ATOM KIDS. więc jesli byście mogły to poproszę o glosiki dla nich. Są rewelacyjni !!!!!!
Ale mnie wkurzają!

Agula moja przyjaciółka z Niemiec mówiła mi, że szczepi na wszystko bo ma za darmo. Pytałam o pneumo. Nie miała żadnej taryfy ulgowej czy coś.

Wiecie ile mam zimna/opryszczki na ustach? 7 paranoja! Tak się boję, że Radka tych cholerstwem zarażę
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:42   #1796
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mnie wkurzają!

Agula moja przyjaciółka z Niemiec mówiła mi, że szczepi na wszystko bo ma za darmo. Pytałam o pneumo. Nie miała żadnej taryfy ulgowej czy coś.

Wiecie ile mam zimna/opryszczki na ustach? 7 paranoja! Tak się boję, że Radka tych cholerstwem zarażę
Moi znajomi też występowali w tym GTD "Miniatury" i "Buterrfly" (tanczyli breka połączonego z baletem)

Lili może to zależy od firmy ubezpieczeniowej. My np musiałybyśmy płacic za pneumo. W Austrii siostra płaci ok 70 euro za 1 dawke.

Łączę się w bólu z opryszczką

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:05   #1797
Lili 83
Zakorzenienie

Właśnie zauważyłam, że Radziu ma przy dużych paluszkach u stóp takie otarcia. Taka twarda skórka, wysuszona. Kurcze!
Pewnie od paputek bo tylko w nich biega.
Może są za małe już
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:11   #1798
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Lili a co Cie wkurza? Atom Kids czy cały ten show GTD ?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:32   #1799
Natka_
Zakorzenienie

Hejo

Dzisiaj już nocka w pelni przespana Po dwoch totalnie zakręconych nockach, wczoraj z dzieckiem poszliśmy spać o 20 Dzisiaj o 9 pobudka.

Brumku, i tak bardzo Wam dziękuję za chęć pomocy (bardzo fajny ten Twoj mąż )

Kolinko, niestety u nas w H&M też nie ma tych polarkow Tzn. tych szarych, bo rożwy i niebieski jest

Beatko, dasz radę

Wczoraj kupilam sobie spodnie, bluzkę, 2 swetry, plaszcz i kurtkę, Domkowi tym razem tylko 2 sztuki body.
Na zimę jestem ubrana, już nic nie potrzebuję

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Monia, http://allegro.pl/listing.php/search...string=tootiny

Carmela, Sara jest boska!!

AgaG, jak się Zuzia dzisiaj czuje?

Agni, jeeejku 3 w nocy?

Jacieee, przygadaj teściowej

Blondynko, ja też puchowy rozumiem jako taki napompowany, nieważne z jakim wypelnieniem

Lili, śliczny zimowy Radek

Madziulka, ja pewnie bym takiego kombinezonu Domkowi nie ubrala
Oliweczko,
jak ten czas leci, zaraz już rodzisz

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

I muszę sie pochwalić
Jasiu patrzy w okno rano i stwierdza zima
Więc niemoglam z zachwytu sie powstrzymać od chichotu
I podlapal i cały dzień do mojej mówi ziiiiima, ziiiima

Generalnie on nie mówi dużo
Mama, tatu, baba, dami( daj mi)
Mniam, bam i kilka dźwiękonaśladowczych
A tu dziś skomentował warunki atmosferyczne
Wracam do legowiska

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
B
Natka, świetny Domek , a w tym zimowym zestawie kogoś mi trochę przypomina.

Zamówiłam sobie wreszcie zimowe buty. Miałam ciężki orzech do zgryzienia bo szukałam takich kozaków które nadadzą się do chodzenia w mieście jak i w górach, bo na początku roku mamy się wybrać do Czech.

Muszę się jeszcze pochwalić, że Hania od jakiegoś czasu sama zasypia w łóżeczku zarówno w dzień jak i w nocy- moja dorosła córeczka.
-Ciekawe kogo
-Pokaż buty!
-dla doroslej Hanulki

Cytat:

Wiesz co? Tak szczerze, to dla mnie nie tyle dziewczęcy, co dzidziusiowaty Bo nasze dzieci już duże i - jak dla mnie - już bardziej dorosłe ciuchy na nie pasują. A ten taki dla bobasa
Otoż to

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Hmm, wydaje mi się, że nasze dzieci są już za male na takie zabawki. Chyba, że wozek dla lalek dla dziewczynki.

Cytat:
Carmela

Domek je to co my, nie gotuję dla niego osobno.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:40   #1800
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry.

Agni, o matko pobudka w środku nocy , bardzo Ci współczuje tego wczesnego wstawania. Skoro teściowie Was odwiedzają, to może im Emila podrzucaj rano, żeby się mogli wnuczkiem nacieszyć.

Jaciee, do odstrzału mówisz.
To już teść się Domkiem nie zajmuje, tak?

Madziulka, świetny ten kombinezon Next. Ten poprzedni rzeczywiście bardziej do mniejszego dziecka pasuje, takiego leżącego i ładnie wyglądającego, a nie biegającego.

Natka, no to się obkupiłaś. Pochwal się co to za płaszcz i kurtka? Noc już lepsza tak? Czyli zęby trochę odpuściły?

Agula, biedna Lilka, pewnie się nieźle wystraszyłaś.

My się wygrzebałyśmy z łóżka o 10, ale żeby nie było tak kolorowo to Hania w nocy urządziła sobie 2 godzinną przerwę w spaniu i budziła się z 5 razy na picie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości