|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
http://www.citeam.pl/oferty/okazje-a...a-fisher-price
widzialyscie? co o tym myslicie??
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Natomiast bym się zastanawiał, czy nasze dzieci nie są na to za duże. Tzn. ja bym już dla Tymka nie kupiła.
|
|
#1773 | ||
|
Raczkowanie
|
Ale zabójczy ma uśmiech Radziu
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Jest sliczny, ale nie dla chlopca, mi tez sie kojarzy bardzo niemowlakowo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powiedz mi Brumku (bo ty spec od szczepionek), ile jest dawek ospy do szczepienia?I kiedy najlepiej zaszczepic? Jak dzień minął, bo nie napisałas, jak Tymkowe zęby? Kolinko pytalam o te suche placki na buzi i powiedziała ze moga byc od wychodzacych zębów , ale i od mleka
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-07 o 22:44 |
||
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() hello ja się wyrwę niepytana w kwestiii podkładu w Douglasie nie kupuj podkładu Revlona bo baardzo przepłacisz - polecam allegronie będę oryginalna i tez powiem że Revlon Colorstay - nieśmiertelnie - na allegro z przesyłką koło 35zł kupuje - w drogerii Viva - czy jakoś tak jak kto chce linka do tego sprzedawcy -podrzucę - pisać na pW - nigdy mnie nie zawiedli a kupuję już długo Zapałeczka - powodzenia w pracy z robocie mam sajgon bo ta dziewczyna co jest w ciąży i rodzi w styczniu na dniach idzie na zwolnienie i masakra.. a ja mam ją zastepować - ja nie wiem jak ja dam rade za nią robić wszystko.... załamka.. nie ogarniam tego.. ogólnie ok zdrowa Julka - ja mam jutro i w piątek urlop więc może do Was zaglądne jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- chlip chlip a tak w ogóle pamięta mnie tu ktoś jeszcze...? Patik - miło Cię widzieć żeś już odblokowana Marinko - myślałam dziś o tobie lecę do kąpieli i na dziś dobranoc
|
|
#1775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pokaz Julcie, juz pewnie taka pannica z niej
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve z tych trzech wybralabym ewentualnie ten stoliczek. Bo pchacz i wózek raczej przydają sie do nauki chodzenia a Mery juZ przecież biega
My mamy pchacz z vtech. W sumie to nie spełnił swojej roli bo Wiki zaczęła z nim chodzić jak juz sie najpierw sama nauczyła. Za to jest tam taka zabawka z przodu ( cos ala organki ) która gra i świeci i Ogolnie hit. Wiki bardzo lubi. Jak tam katar Marysi? DDewik ale miło ze pytasz. Wiki zdrowa, wszędzie jej pełno. Ostatnio nabyła nowa umiejętność. Bierze telefon, przykłada do uszka i dzwoni do babyBeatko ![]() Aaaaa i Zapaleczka gratuluje znalezienia pracy. Moze to nie szczyt marzeń ale grosz zawsze wpadnie i na SWIETA bedzie jak znalazł. Ps. Tez zaczytalam sie w blogu Chustki. Jestem na poczatku 2012 r. Jeszcze miałam Wam napisac, ze w piątek w finale programu GOT TO DANCE na Polsacie bierze udział moja kuzynka. Występuje w zespole ATOM KIDS. więc jesli byście mogły to poproszę o glosiki dla nich. Są rewelacyjni !!!!!! |
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzien jako tako, dziękuję, że pytasz ![]() A właśnie sobie pom7yślałam, ze może i siebie zaszczepię... Bo nie chorowałam, nie byłam szczepiona, a u dorosłych to przecież dość niebezpieczne. Nie mówiąc o ospie w ciąży ![]() No może troszkę
|
|
#1778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A powiedz mi jeszcze czy tez jak przy pneumokokach sa rózne szczepionki(ja np szczepilam prenevarem 13)?A jak są , to które sa dobre?I ile kosztuja te szczepionki? Moj tz tez nie chorował i tez sie zastanwia ![]() A wlasnie przez godz wybierałam książki i znów pieniązki wydane , ale co tam to przeciez książki
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-07 o 23:35 |
|
|
|
|
#1779 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmela
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pocieszenie powiem, ze myślę że za rok - dwa to będzie za darmo dla wszystkich dzieci, nie tylko z grup ryzyka. Jesteśmy chyba ostatnim krajem w Europie, gdzie ta szczepionka nie jest obowiązkowa i refundowana. Ale naprawdę zamierzają to zmienić i szukają pieniędzy. Więc nasze młodsze dzieciaki się załapią ![]() A co do ospy, to może poproszę, jak będę z Tymkiem, żeby i mnie kujnęli nie wiem, czy pójdą na to, bo to nie moja przychodnia (nie wspominając o tym, ze to pediatra Tymkowi byłoby raźniej ![]() To może Barysek się z tatą zaszczepi? Będziesz miała dwóch do utulenia w bólu ![]() ![]() Skąd Tyś to wzięła?
|
|
#1781 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tam mam nawet opory żeby założyć mu bluzeczkę z kubusiem puchatkiem, ale to ja ![]() Cytat:
k nie jest tak źle. wstałam, zrobiłam mu mleko, zmieniłam przytomnie pieluszkę i poszłam sobie zrobic kawę. w głowie myśl: oho mało czasu na zrobienie prasowania, ale spróbuję to zrobić w ciągu dnia przy Emilu. wchodzę do salonu, zasiadam przed lapkiem, przeglądam strony internetowe, gdzie mogłabym wydac pieniążki, szybko łykając kawę, a bo może jednak uda mi się poprasowac troszeczkę, zerkam w prawy dolny róg lapka i co widzę: 3:45zapomniałam, że wczoraj zawiesił się mój telefon i wyjełam baterię i jak włożyłam z powrotem to ustawienia się poprzestawiały i "przytomnie" o tym dziś nie pamiętałam. to będzie dłuuuuuugi dzień ps. wizytacja jutro- tesciowa z teściem przybywają . a ja planuję co im ugotować, przygotowuje pokój dla nich, doszczyszczam mieszkanie i przygotowuje się do roli służącej![]() dzień dobry dla tych co już wstali o tej godzinie, i dobranoc dla tych co ida spać. wciaż czekamy na objawy ospy
|
||||
|
|
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello.
Beatka fajnie ze wpadlas ![]() Agni podziwiam Cie za to wczesne wstawanie. Jestem dla mnie wzorem. Mnie Dominik obudzil dzis o 6tej (budzik mam na 6.30) i kilka niecenzuralnych slow pchali mi sie do ust. Dominika tez mecza zeby. Slabo spi, zaprzyjaznil sie z gryzakami ktorych nigdy nie uzywam. Czuje ze to bedzie dluga przeprawa, bo po dziaslach widac, ze to sam poczatek ![]() Lece szykowac sie do pracy. Nie fajnie na dworze ![]()
|
#1783 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
a co do pracy dasz radeCytat:
![]() Dziekuje ze pytasz, Marysia juz zdrowa. Cytat:
o tej porze kawe pic. A czym ugoscisz szanownych tesciow?Cytat:
Witam sie z kawa
|
|
#1784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry ![]() Lila wczoraj rano miała mały wypadek, straciła równowage i uderzyła buzią o podłogę... krew się lała dosyć mocno bo rozcięła wargę, myślałam że tylko lekko rozcieła... a ma wielką fioletową plamę na dolnej wardze... bidula ![]() Cytat:
Cytat:
Na ile tesciowie przybywają? ;> Cytat:
Beata |
|||
|
|
|
#1785 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczka głowa do góry!
Madziulka w tym kombinezonie róż wygląda ok, ale ta biel - dla chodzącego dziecka ciekawego świata - dla mnie nie bardzo Zapałeczka nieźle Cię załatwili z tą pracą. Życzę dużo siły i może znajdziesz jakąś inną? Scio mi kiedyś próbki kosmetyków z Ziai posłali, gdy do nich napisałam. Dzis tylko 5 razy wstawałam w nocy A Mały spał do 7:45
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy sa rózne, czy jedna szczepią i ile kosztuja(moze sie orientujesz)?U nasz tez Prenevar kosztuje 300zl(my bedziemy mieli 3 dawki , bo pozniej zaczelam szczepic), ostatnia mamy wlasnie za miesiąc. Pamiętam , ze z tą pediatrą to miałaś przeboje niezłe .Wiatam sie z rana z nad kubka kawy , podlogi pomyte, Borynek jeszcze bawi sie w łozeczku i slucha muzyki , zaraz go biorę i zjemy śniadanko , cos juz piszczy ze chce wyjsc
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry Boberek
![]() Dziecię mi się przestawiło już na ten czas zimowy i znowu nie śpi w dzień. Pada za to ok 20.00-20.30 i wstaje po 8.00. Dzisiaj z sypialni zeszłyśmy o 9.20. Zuzia budzi się oczywiście wcześniej, ale jeszcze z godzinkę kula się po łóżku, bawi poduszkami. Ja ją na pół żywa gilam po nogach i dogorywam. Ps. nie chwalę się Agni biedaku ja bym o tej porze miała myśli mordercze/samobójcze . Niech Ci synek odpuści . Wyślę do niego Zuz, niech przetłumaczy, że 3.30 to środek nocy
|
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() dzięki za porady w sprawie kombinezonu postanowione - dzisiaj wystawiam na ebay - niech idzie w świat, a kupuję http://www.next.co.uk/g48552s9#439841g48
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Bryyyy
Agni teście mówisz? Ja też zombiak, ale wstałam o 7.30 i ledwo sie na nogach słaniałam po milionie pobudek. Teraz już jest dobrze. Nie czekaj na ospę, może nie nadejdzie. ![]() Brumek ja też nie chorowałam, i się grubo zastanawiam nad szczepieniem siebie.. Nie wiem czy szczepić Sarę, ile kosztuje ta szczepionka? Jaciee ja was chyba myślami przywołuję. Zawsze jak o kimś/ o czymś z forum pomyślę to otwieram kompa i czytam.. Miałam pytać jak z teściową się układa w sprawie opieki nad D. Bo szanowna mamusia myśli że więcej czasu spędza z dzieckiem to ma prawo do swoich metod...tiaaaaa...ale u mnie by to samo było. Lilii chcesz się pośmiać? zrobiłam zdęcie swoich/ brumkowych piersi, potem wstawię, Twoje morale na pewno wzrosną ![]() Pogoda cudna, ale chyba wykluje sie zaraz, na dwór, wcześniej niż zwykle, póki nie pada. Nie lubię listopada.
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia z teściami... rozumiem, że cały weekend będą koczować?? my w weekend jedziemy w odwiedziny do 2msc malucha Johny poszedł już spać... chyba pogoda go zdołowała...
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-08 o 10:10 |
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Tyle odpisałam i kliknęłam Backspace i wszystko zeżarło ![]() Muszę iść coś pilnie przygotować, potem do Was zajrzę i odpiszę jeszcze raz .. Amelka dała mi na szczeście pospać w nocy, ale dałam jej na noc Hydroxyzynę, żeby mniej swędziało i żeby pospała, bo po ostatniej nocce ja juz się ledwo trzymałam na nogach ...
|
|
#1795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chodziłam to takowego
Cytat:
![]() Cytat:
Agula moja przyjaciółka z Niemiec mówiła mi, że szczepi na wszystko bo ma za darmo. Pytałam o pneumo. Nie miała żadnej taryfy ulgowej czy coś. Wiecie ile mam zimna/opryszczki na ustach? 7 paranoja! Tak się boję, że Radka tych cholerstwem zarażę
|
||
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lili może to zależy od firmy ubezpieczeniowej. My np musiałybyśmy płacic za pneumo. W Austrii siostra płaci ok 70 euro za 1 dawke. Łączę się w bólu z opryszczką
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zauważyłam, że Radziu ma przy dużych paluszkach u stóp takie otarcia. Taka twarda skórka, wysuszona. Kurcze!
Pewnie od paputek bo tylko w nich biega. Może są za małe już
|
|
|
|
#1798 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili a co Cie wkurza? Atom Kids czy cały ten show GTD ?
|
|
|
|
#1799 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Dzisiaj już nocka w pelni przespana Dzisiaj o 9 pobudka.Brumku, i tak bardzo Wam dziękuję za chęć pomocy )Kolinko, niestety u nas w H&M też nie ma tych polarkow Tzn. tych szarych, bo rożwy i niebieski jestBeatko, dasz radę ![]() Wczoraj kupilam sobie spodnie, bluzkę, 2 swetry, plaszcz i kurtkę, Domkowi tym razem tylko 2 sztuki body. Na zimę jestem ubrana, już nic nie potrzebuję ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Monia, http://allegro.pl/listing.php/search...string=tootiny Carmela, Sara jest boska!! AgaG, jak się Zuzia dzisiaj czuje? Agni, jeeejku 3 w nocy? Jacieee, przygadaj teściowej ![]() Blondynko, ja też puchowy rozumiem jako taki napompowany, nieważne z jakim wypelnieniem ![]() Lili, śliczny zimowy Radek ![]() ![]() Madziulka, ja pewnie bym takiego kombinezonu Domkowi nie ubrala Oliweczko, jak ten czas leci, zaraz już rodzisz ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() -Pokaż buty! ![]() - dla doroslej Hanulki Cytat:
![]() Cytat:
Domek je to co my, nie gotuję dla niego osobno. |
||||
|
|
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Agni, o matko pobudka w środku nocy , bardzo Ci współczuje tego wczesnego wstawania. Skoro teściowie Was odwiedzają, to może im Emila podrzucaj rano, żeby się mogli wnuczkiem nacieszyć.![]() Jaciee, do odstrzału mówisz. To już teść się Domkiem nie zajmuje, tak? Madziulka, świetny ten kombinezon Next. ![]() Natka, no to się obkupiłaś. Pochwal się co to za płaszcz i kurtka? Noc już lepsza tak? Czyli zęby trochę odpuściły? ![]() Agula, biedna Lilka, pewnie się nieźle wystraszyłaś. ![]() My się wygrzebałyśmy z łóżka o 10, ale żeby nie było tak kolorowo to Hania w nocy urządziła sobie 2 godzinną przerwę w spaniu i budziła się z 5 razy na picie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

12.06.2010

Chyba nie bardzo dla chłopca 

k nie jest tak źle. wstałam, zrobiłam mu mleko, zmieniłam przytomnie pieluszkę i poszłam sobie zrobic kawę. w głowie myśl: oho mało czasu na zrobienie prasowania, ale spróbuję to zrobić w ciągu dnia przy Emilu. wchodzę do salonu, zasiadam przed lapkiem, przeglądam strony internetowe, gdzie mogłabym wydac pieniążki, szybko łykając kawę, a bo może jednak uda mi się poprasowac troszeczkę, zerkam w prawy dolny róg lapka i co widzę: 3:45

Zakończone: 2
zębole
.

Skoro teściowie Was odwiedzają, to może im Emila podrzucaj rano, żeby się mogli wnuczkiem nacieszyć.