|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Witam się
ja tez miewam zgage ale to zalezy od tego co zjem, unikam rzeczy powodujacych u mnie zgage i ostanio jest w miare ok ![]() aczkolwiek znow zaparcia mi sie zaczynaja - a to jest dopiero meczace no i jeszcze strasznie mi dokucza rwanie nóg, przewaznie wieczorem po calym dniu ;/ takze tez sobie ponarzekalam z rana ![]() a kopniaki tez lubie
|
#1262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
padlismy wczoraj z mezem po 20.... pare minut po polozeniu sie na łóżko spał jak zabity i niestety chrapał jak czołg ale ładnie poprosiłam i przewrócił sie na bok a rano myślał ze spię jeszcze i mnie tak delikatnie po brzuchu mizial- a Mały wtedy zaczał szalec- M. cieszył sie jak dziecko |
||
|
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do szpitala planuje zabrać https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...sensitive.html Ja uzywam do wszystkiego ciała jak mnie najdzie zamiast szamponu , do twarzy więc bede miała jedną butelke tylko inne rzeczy dobiore a dla dzidziusia u nas tylko chusteczki kazali zabrac no i pampersy
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam Właśnie jem śniadanko,TŻ właśnie do pracy wyszedł a wraca dopiero po 21 ![]() Ja też przed ciążą nie wiedziałam co to zgaga a teraz codziennie się męczę Poza tym po całym dniu kręgosłup mnie boli a brzuch mam tak napięty jakby miał pęknąć. A ruchy mojej dzidzi są czasem bardzo bolesne ale kocham je ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Jak czasem mam trochę słabszą zgage to rennie mi pomaga ale jak jest już taka bardzo mocna to niestety te tabl są za słabe.
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie mam pytanie do mam w 2-giej ciazy... Czy jezeli mialyscie robione w pierwszej ciazy badanie HBS i anty HCV to w tej tez tzreba powtorzyc czy to badanie z tamtej jest jeszcze wazne ??
zapomnialam spytac lekarki a mi zlecila teraz
|
#1266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi na zgagę pomaga jedynie mleko. Jak przed ciążą wogole prawie nie piłam mleka, tak teraz jest panika, gdy nie mam mleka w lodówce. |
||
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze kosmetyków nie mam i myślę że jakieś zakypy dopiero w grudniu bo teraz pieniążki potrzebne na co innego. Na razie kończymy jedną łazienkę, Tż chciałby się brac od razu za drugą żeby przed dzidzią zdążyć, i jakies poprawki w kuchni i kasa szybko się rozpływa.
Jeszcze sie wkurzyłam bo byłam 10 dni na chorowowym i mimo ciąży dostałam 80% bo głupia baba-lekarka nie zaznaczyła na zwolnieniu że w ciąży jestem. i teraz muszę zaświadczenie od gina przynieść bo to z początku ciązy podobno nie ważne, bo wtedy byłam a teraz już moge nie być w ciąży... masakara. Ja na zgage też mleko tylko że potem na kibelek mnie goni
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png 22.05.2008 14.08.2011Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2012-11-08 o 10:18 |
|
|
|
#1268 |
|
BAN stały
|
Szaja
spojenie łonowe? OMG, a z czym to się je? można coś na to zrobić? groźne to? o co w ogóle chodzi? ciągle coś
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najczęsciej jak się budzę rano to na koszulce mam plamy ale raczej leci mi tylko z lewej piersi nie wiem czemu No i wczoraj mężuś ścisnął mi pierś i też wyleciało jak on się wystraszył co to leci
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moja córeczka 4 d, zdj robione 10 tyg temu, w 19tc
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
wspólczuje Wam tych zgagowych męczarni.... chcocbym nie wiem co zjadła-nigdy w życiu nie miałam, więc nawet nie wiem o czym mówicie.....
małż własnie pojechał do kolegi, w "waznej sprawie"- pieron go wie ile posiedzi, więc mam komputer do swojej dyspozycji bo ostatnio przez kilka dni okupował, cięzko było mi się doprosic o zwolnienie chcoby na 10 min.... pewnie wróci koło obiadu a potem do pracy pojedzie a dzis mam wizyte, ciekawe co u Maluszka |
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37491880]
Ja dzisiaj w sklepie zwykłym kupiłam za 16zł 6 par fig bawełnianych :d jako poporodowych.[/QUOTE] Ja ostatnio w Pepco kupiłam 5 par za 10 zł Nie będę żadnych siatkowych kupować, przecież bawełna też jest przewiewna. Kupiłam większe niż nosiłam przed ciążą, dupka trochę urosła niestety.Co do różnych bóli to mój mały siedzi mi pod samymi cyckami, czasem jak mi wątrobę przygniecie to wyć się chce. Ale to zazwyczaj jak się najem za bardzo. Wczoraj po tych naleśnikach na szczęście nieodparta ochota na słodkości mi przeszła, i dobrze, bo waga za bardzo leci, muszę zacząć się kontrolować niestety. Myślę co na obiad, mam ochotę na kaszę, może coś jak risotto, ale z kaszy zrobię, z dynią. Mniam Dziś muszę podskoczyć do apteki, mieli mi przywieźć olej ze słodkich migdałów. Będę się masować :P Coś mnie głowa pobolewa, jak przez kilka miesięcy miałam spokój (a w 1 trymestrze i przed ciążą była tragedia, kilka razy w miesiącu) to dziś taki dyskomfort czuję. Chyba to sprawka zmiany ciśnienia, bo mama dzwoniła i też ją boli. Zrobię sobie małą kawę, powinna trochę pomóc |
|
|
|
#1273 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
widzę, że znowu kolejny wątek To i ja się melduję, zaglądam do Was jak tylko mogę Co do kopniaków, to moja jest straszna wiercipięta, najbardziej w nocy kopie, budzę się co 3 godziny na tabletkę, więc często przez te jej kopniaki nie mogę usnąć. raz mi tak żołądek skopała, że mnie cały dzień bolał Zgagi póki co (odpukać) nie mam, ale wiem, że przez to leżenie prawdopodobnie dostanę. Z Zosią jak leżałam, też mnie męczyła. Zakupy - ja na razie nie robię, w sumie zostały mi takie pierdołki typu kosmetyki, pieluchy itp. więc można to dostać od ręki. A co do różnych bóli, to wiecie co, jak tak leżę, to każdy ból wyłapię, wystarczy, że mnie gdzieś zakłuje, to się zastanawiam, czy to normalne czy nie W paranoję czasami wpadam, ale to leżenie tak na mnie działa, że ciągle myślę czy wszystko jest dobrze i czy czegoś nie przeoczyła, o czym powinnam powiedzieć lekarzowi ![]() Trzymajcie się ciepło, odezwę się przy najbliższej okazji |
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
piękna mała
witam się z kolejny pochmurny dzień . Siedze brudna bo w domu wody nie ma i nikt nie wywiesił ogłoszenia że nie bedzie eech ;/ Od wczoraj mam mętlik w głowie przez wózki, gadaliśmy ze znajomymi którym pokazaliśmy bexę ten najnowszy model to absolutnie odradzali mówią że jest niestabilna, mała , i zimowe warunki się nie sprawdzi i że w spacerówce ciasno. Mówią że ich znajomi mają to im się dziecko przewróciło w tym wózku jak na chwilę zostawili...W necie opinie też podzielone. Drugą opcją jest u nas marita , i też opinię podzielone szczególnie jeśli chodzi o fotelik to ponoć jest kijowy, no ale za to jej wygląd to cudo Jeszcze adamex retro mi się podoba no ale też nie wiem. Najgorzej to jest właśnie jak ci wszyscy zaczynają dawać rady, to kup, tego nie kupuj, każdy ma inne zdanie i bądź tu człowieku mądry... |
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez nic jeszcze nie leci
|
#1278 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie. Ja dziś już od 6.30 na nogach wstałam cała połamana, chyba jakoś źle się położyłam, ale rozruszałam się posprzątałam, zrobiłam pranie naszykowałam wszystko na obiadek. Dziś ugotuję rosół a z mięsa z rosołu zrobię farsz i zrobię pyzy z mięsem. Tak mnie rano naszło i zaczęłam myśleć o prezencie dla mojego TŻta pod choinkę i nie wiem chyba kupię mu sportowy zegarek(bo na bransolecie już ma) i perfumy bo widzę że już mu się kończą. A wy macie jakieś pomysły co dla TŻtów swoich kupujecie?
Cytat:
No i muszę kupić sobie koszule do karmienia do szpitala i majtki jednorazowe ale to zamówię przez all jak tylko przeleją mi wypłatę 10. Też już nie mogę się doczekać aż Sarunia będzie z nami. Mam nadzieję że szybko miną te tygodnie. Nawet wczoraj kazałam TŻtowi iść do księgowej żeby dowiedział się ile ma jeszcze urlopu żeby na początku posiedział ze mną i z Sarą w domu chociaż tydzień, no chyba że będę się dobrze czuła to niech idzie zarabia na wakacje mu więcej zostanie. Cytat:
Jaka śliczna
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
dałabym sie pokroic za gorącą pizze z podwójny serem i masą pieczarek............. jej, ale mnie naszło...............
|
|
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on nie wie a ja mam wiedzieć ? A po chwili powiedział "masaż erotyczny" ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
ja uwielbiam na chrupiącym cieście
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojemu kupię golarkę elektryczną, bo ta co ma już rozwalona, więc zakup samego ostrza odpada, poza tym ostrze niewiele tańsze niż cała golarka (golarka ponad 200 zł, a głowica ok 150)
|
#1282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Ładna dziewuszka
![]() Cytat:
![]() Mi też nie leci ale ja się tym nie martwię, przynajmniej wkładek laktacyjnych nie muszę jeszcze używać ![]() Co do remontów, my w sobotę chyba przykleimy nad blatem w kuchni czarną mozaikę. Poza tym muszę wyczyścić i zaolejować blat w kuchni. Wymyśliłam sobie jeszcze pomalowanie w pasy dwóch ścian w pokoju synka, coś jak na załączniku. Musimy też kupić wreszcie lustro do łazienki. Szukam też pomysłu na górne oświetlenie. Muszę też jakiś dywan kupić. No i obrazki dzieciowe
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właściwie mamę właściciela.
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej.
wczoraj w poludnie wylaczyli nam prąd i wlaczyli dopiero po północy ![]() ale koniec koncow popoludnie i wieczor byl super. nie bylo co robic , wiec po kolacji przy swiecach zaczelismy sie zastanawiac co tu robic no i wymyslilismy gre w karty zaczelo sie niewinnie, bo we dwojke to co najwyzej w wojne mozna pograc ale niedługo potem przyszli do nas na pieterko rodzice i razem z ojcem we trojke gralismy w pokera gralismy ze 3 godziny, tak nas to wciagnęło ale było super, ostatnio tak gralismy ponad 10 lat temu albo i lepiej. super sie bawiłam , szczególnie ze ograłam wszystkich z "kasy" kasa oczywiscie na niby (z resztek kart ) bo wszyscy przed wypłata ![]() Na koniec Synus w nagrodę za wygranie porzadnie skopał mamusię ![]() Koncze dzieciowe pranie, ostatnia pralka sie pierze, potem prasowanie. posprzatalam rezydencje teraz czas na II snaidanko. Po sniadanku nadrabianko
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1287 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
jak mnie mały w nocy wymęczył jakoś tak się ułożył, że myślałam, że zejdę z tego świata, tak mnie kuło koło pępka![]() Cytat:
Cytat:
mnie strasznie boli to spojenie, nie mogę nogi podnieść do góry, przekręcam się na łóżku z trudem, jak chodzę to najchętniej cały czas bym się za pipkę trzymała no i moja lekarka kazałą mi iść do ortopedy, żeby się upewnić, że mi się to spojenie nie rozchodzi, bo wtedy trzeba cesarkę, ale na szczęście jest ok wszystkoCytat:
jasne; mnie w tamtym tygodniu zaczęła boleć w piątek wieczór i dopiero w sobotę późno w nocy przestała (paracetamol średnio na mnie działa)mi też nie, a jestem w 32 ![]() Cytat:
nic nie szło się z tego dowiedzieć, bo to co jednym pasuje, dla innych jest beznadziejne; nawet jak obadałam wózek na żywo i wydawał mi się ok, to cały czas mi w głowie siedziało coś, co w internecie wyczytałam; ale dałam sobie spokój z netem, przestałam pytać znajomych i wzięłam co wg mnie było dobre; a okaże się, czy miałąm rację![]() Cytat:
w tą sobotę już nie odpuszczę, przypomnienie w tel sobie ustawię![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
bo niby to w naszej sypialni jest, ale przynajmniej ten kącik dzidziakowy jakoś by się wyróżniał
|
|
#1288 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37494879] Ja tam tem kopniaki lubię :d[/QUOTE] Ja też E_vel ja też chcę do tego parku św. Mikołaja jechać, zabierzcie mnie ze sobą! ![]() Aśka współczuję przeżyć a czujesz poprawę po diecie? Kazali Ci przyjmować jakieś dodatkowe witaminy przez to? Jejku, nie wyobrażam sobie tego bólu, mnie Mała czasem bije po wątrobie i to bardzo nieprzyjemne i bolesne jest, aż nie chcę myśleć jak taka kolka boli ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed i po: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
|
|
#1290 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzieciowe pranie zrobie w grudniu, poprasuję wszystko i już będzie spokój.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

)
w porównaniu do początkowej listy to już naprawdę niewiele
ale ładnie poprosiłam i przewrócił sie na bok
a rano myślał ze spię jeszcze i mnie tak delikatnie po brzuchu mizial- a Mały wtedy zaczał szalec- M. cieszył sie jak dziecko
Dzidzia nie ciśnie Cie tam pod żebrami ? 

22.05.2008
14.08.2011

Najczęsciej jak się budzę rano to na koszulce mam plamy ale raczej leci mi tylko z lewej piersi nie wiem czemu 

ja uwielbiam na chrupiącym cieście