Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 09:17   #1261
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Witam się

ja tez miewam zgage ale to zalezy od tego co zjem, unikam rzeczy powodujacych u mnie zgage i ostanio jest w miare ok

aczkolwiek znow zaparcia mi sie zaczynaja - a to jest dopiero meczace

no i jeszcze strasznie mi dokucza rwanie nóg, przewaznie wieczorem po calym dniu ;/

takze tez sobie ponarzekalam z rana

a kopniaki tez lubie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:30   #1262
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie, bo bardzo dlugiej nieobecnosci na watku ... Obecna byłam, ale tylko czytalam ...
Niestety bylam w szpitalu cale 3 tygodnie, wiec tylko was podczytywalam na telefonie ... Bardzo sie ciesze, ze tak wam dobrze ciaze przebiegaja, zazdroszcze ...
Aha zaczelam 30 tydzien, malutka wazy 1300
Asiula, trzymamy kciuki żeby już teraz było tylko dobrze najwazniejsze , że Niunia rosnie pięknie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ale co do paczki - przyszły mi rzeczy dla Ani wprawdzie same pierdółkowate, ale dla Ani (notabene wydałam na to prawie 150 zł )

tak więc mamy już pieluchy tetrowe, fridę, łańcuszek do smoczka, pudełeczko na smoczka, szczotkę i grzebyk do włosów, zestaw do paznokci, termoopakowanie majtki poporodowe

czyli zostało nam już niewiele - z tych "ważniejszych" to przewijak, materac, kocyk gruby i może jeszcze jeden cienki? nie wiem a z tych drobniejszych to kosmetyki dla maluszka, butelki, smoczki i dla mnie higieniczne rzeczy do szpitala. To chyba nie dużo w porównaniu do początkowej listy to już naprawdę niewiele

cieszę się jak dziecko bo to znaczy, że Anusia już niedługo będzie z nami
łojjjjjjjj, ja wczoraj zrobiłam własnie te peirdólkowate zakupy na all i 300 nie moje..... to wcale nie jest takie tanie jakby sie zdawało....

padlismy wczoraj z mezem po 20.... pare minut po polozeniu sie na łóżko spał jak zabity i niestety chrapał jak czołg ale ładnie poprosiłam i przewrócił sie na bok a rano myślał ze spię jeszcze i mnie tak delikatnie po brzuchu mizial- a Mały wtedy zaczał szalec- M. cieszył sie jak dziecko i jako, że jest taki słodki i kochany to jeszcze pomogłam mu się zgwałcic
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:30   #1263
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja myśle że będę używać kosmetyków BabyDream i dla mnie i dla dzidziusia Pracuje w rossmanie i naprawde polecam te kosmetyki
A teraz też smaruję brzusio i piersi emulsją babydream na rozstepy (w różowym opakowaniu) i jest super
Ja tez mam zamiar je kupic dla maleństwa a od babydrem jestem uzalezniona mi nie smierdzi mogłabym cały czas się nia smarować

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hehe, ja wiem bo moj maz uzywa do swojej czupryny wlasnie szamponu z jelenia

Ja mam teraz kryzys odrostowy, mam 10cm odrosty i coraz bardziej mnie korci, zeby zafarbowac, ale z drugiej strony chce swoje naturalne calkiem, abuuuu...

Moje przeszly Juz okres wypadania (musialam je mega sciac) teraz mam straszliwy lupiez ale za to pieknie sie kreca na nowo!!! Z tymze przy obecnym scieciu wygladam jakbym miala mopa na glowie
Odrosty mam na poł głowy ale obiecałam sobie że dopiero po porodzie ufarbuje więc beda miały jakies 10 miesiecy odpoczynku za to końcówki musze sciąc strasznie mi się rozdwajają

Do szpitala planuje zabrać
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...sensitive.html
Ja uzywam do wszystkiego ciała jak mnie najdzie zamiast szamponu , do twarzy więc bede miała jedną butelke tylko inne rzeczy dobiore a dla dzidziusia u nas tylko chusteczki kazali zabrac no i pampersy
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:50   #1264
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Sliczny masz brzuszek Dzidzia nie ciśnie Cie tam pod żebrami ?
Ja tez mam dosc wysoko i czasem nie moge wytrzymać :P
No właśnie cisnie mnie dzidzia pod żebrami,czasem aż wysiedzieć nie umiem

Witam Właśnie jem śniadanko,TŻ właśnie do pracy wyszedł a wraca dopiero po 21

Ja też przed ciążą nie wiedziałam co to zgaga a teraz codziennie się męczę najgorzej mam wieczorem jak się kładę spać.
Poza tym po całym dniu kręgosłup mnie boli a brzuch mam tak napięty jakby miał pęknąć.
A ruchy mojej dzidzi są czasem bardzo bolesne ale kocham je

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Jak czasem mam trochę słabszą zgage to rennie mi pomaga ale jak jest już taka bardzo mocna to niestety te tabl są za słabe.
Stary 2012-11-08, 09:53   #1265
eff8
Zakorzenienie

a wlasnie mam pytanie do mam w 2-giej ciazy... Czy jezeli mialyscie robione w pierwszej ciazy badanie HBS i anty HCV to w tej tez tzreba powtorzyc czy to badanie z tamtej jest jeszcze wazne ??
zapomnialam spytac lekarki a mi zlecila teraz

Stary 2012-11-08, 10:14   #1266
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Ooo u mnie chyba nic takiego nie będzie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi o jakieś farbki do malowania ciała. U mnie w sr nie będzie takich atrakcji
Dzięki za odp, A myslałam, że to stanardowa akcja w każdej SR.. hmm zobaczymy, co ta położna wymyślila

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wam też tak z cyców leci?
Ja siedze,czytam Was a tu normalnie z jednego i drugiego mi na brzuch kapie! i co raz częściej tak mam

Ja dziś obudziłam sie nad ranem z mokrą plamą na piżamce, pierwszy raz miałam taką akcję

Mi na zgagę pomaga jedynie mleko. Jak przed ciążą wogole prawie nie piłam mleka, tak teraz jest panika, gdy nie mam mleka w lodówce.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:17   #1267
Ifwka
Zakorzenienie

Ja jeszcze kosmetyków nie mam i myślę że jakieś zakypy dopiero w grudniu bo teraz pieniążki potrzebne na co innego. Na razie kończymy jedną łazienkę, Tż chciałby się brac od razu za drugą żeby przed dzidzią zdążyć, i jakies poprawki w kuchni i kasa szybko się rozpływa.
Jeszcze sie wkurzyłam bo byłam 10 dni na chorowowym i mimo ciąży dostałam 80% bo głupia baba-lekarka nie zaznaczyła na zwolnieniu że w ciąży jestem. i teraz muszę zaświadczenie od gina przynieść bo to z początku ciązy podobno nie ważne, bo wtedy byłam a teraz już moge nie być w ciąży... masakara.

Ja na zgage też mleko tylko że potem na kibelek mnie goni
19.02.2013 - Oliwka

Edytowane przez Ifwka
Czas edycji: 2012-11-08 o 10:18
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 10:19   #1268
ilkas
BAN stały

Szaja
spojenie łonowe? OMG, a z czym to się je? można coś na to zrobić? groźne to? o co w ogóle chodzi? ciągle coś
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:37   #1269
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja siedze,czytam Was a tu normalnie z jednego i drugiego mi na brzuch kapie! i co raz częściej tak mam
Ja zauważyłam że od 2 tygodni tez mi leci Najczęsciej jak się budzę rano to na koszulce mam plamy ale raczej leci mi tylko z lewej piersi nie wiem czemu No i wczoraj mężuś ścisnął mi pierś i też wyleciało jak on się wystraszył co to leci
Stary 2012-11-08, 10:43   #1270
s i l v e r
Zakorzenienie

Oto moja córeczka 4 d, zdj robione 10 tyg temu, w 19tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0746.jpg (91,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0750.jpg (75,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0751.jpg (73,9 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-11-08, 10:47   #1271
sylwietta1988
Zakorzenienie

wspólczuje Wam tych zgagowych męczarni.... chcocbym nie wiem co zjadła-nigdy w życiu nie miałam, więc nawet nie wiem o czym mówicie.....

małż własnie pojechał do kolegi, w "waznej sprawie"- pieron go wie ile posiedzi, więc mam komputer do swojej dyspozycji bo ostatnio przez kilka dni okupował, cięzko było mi się doprosic o zwolnienie chcoby na 10 min....
pewnie wróci koło obiadu a potem do pracy pojedzie

a dzis mam wizyte, ciekawe co u Maluszka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 10:49   #1272
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37491880]
Ja dzisiaj w sklepie zwykłym kupiłam za 16zł 6 par fig bawełnianych :d jako poporodowych.[/QUOTE]

Cytat:
No dokładnie w jakie majtki to wsadzić
Ja ostatnio w Pepco kupiłam 5 par za 10 zł Nie będę żadnych siatkowych kupować, przecież bawełna też jest przewiewna. Kupiłam większe niż nosiłam przed ciążą, dupka trochę urosła niestety.

Co do różnych bóli to mój mały siedzi mi pod samymi cyckami, czasem jak mi wątrobę przygniecie to wyć się chce. Ale to zazwyczaj jak się najem za bardzo.
Wczoraj po tych naleśnikach na szczęście nieodparta ochota na słodkości mi przeszła, i dobrze, bo waga za bardzo leci, muszę zacząć się kontrolować niestety.
Myślę co na obiad, mam ochotę na kaszę, może coś jak risotto, ale z kaszy zrobię, z dynią. Mniam
Dziś muszę podskoczyć do apteki, mieli mi przywieźć olej ze słodkich migdałów. Będę się masować :P
Coś mnie głowa pobolewa, jak przez kilka miesięcy miałam spokój (a w 1 trymestrze i przed ciążą była tragedia, kilka razy w miesiącu) to dziś taki dyskomfort czuję. Chyba to sprawka zmiany ciśnienia, bo mama dzwoniła i też ją boli. Zrobię sobie małą kawę, powinna trochę pomóc
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:57   #1273
zoffka
Raczkowanie

Hej,

widzę, że znowu kolejny wątek To i ja się melduję, zaglądam do Was jak tylko mogę

Co do kopniaków, to moja jest straszna wiercipięta, najbardziej w nocy kopie, budzę się co 3 godziny na tabletkę, więc często przez te jej kopniaki nie mogę usnąć. raz mi tak żołądek skopała, że mnie cały dzień bolał

Zgagi póki co (odpukać) nie mam, ale wiem, że przez to leżenie prawdopodobnie dostanę. Z Zosią jak leżałam, też mnie męczyła.

Zakupy - ja na razie nie robię, w sumie zostały mi takie pierdołki typu kosmetyki, pieluchy itp. więc można to dostać od ręki.

A co do różnych bóli, to wiecie co, jak tak leżę, to każdy ból wyłapię, wystarczy, że mnie gdzieś zakłuje, to się zastanawiam, czy to normalne czy nie W paranoję czasami wpadam, ale to leżenie tak na mnie działa, że ciągle myślę czy wszystko jest dobrze i czy czegoś nie przeoczyła, o czym powinnam powiedzieć lekarzowi

Trzymajcie się ciepło, odezwę się przy najbliższej okazji
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:00   #1274
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze kosmetyków nie mam i myślę że jakieś zakypy dopiero w grudniu bo teraz pieniążki potrzebne na co innego. Na razie kończymy jedną łazienkę, Tż chciałby się brac od razu za drugą żeby przed dzidzią zdążyć, i jakies poprawki w kuchni i kasa szybko się rozpływa.
Jeszcze sie wkurzyłam bo byłam 10 dni na chorowowym i mimo ciąży dostałam 80% bo głupia baba-lekarka nie zaznaczyła na zwolnieniu że w ciąży jestem. i teraz muszę zaświadczenie od gina przynieść bo to z początku ciązy podobno nie ważne, bo wtedy byłam a teraz już moge nie być w ciąży... masakara.

Ja na zgage też mleko tylko że potem na kibelek mnie goni
My skończyliśmy jeden remont w mieszkaniu dla rodziców wczoraj była przeprowadzka a teraz zostalismy w 3 pokojowym prawie pustym mieszkaniu i jeszcze mały remont nas tu czeka nie wiem skąd kase na to wszystko wziąśc
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:00   #1275
Hosenka*
Zakorzenienie

Mi dalej nic nie leci (jutro zaczynam 29 tydzień)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:04   #1276
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
piękna mała

witam się z kolejny pochmurny dzień .
Siedze brudna bo w domu wody nie ma i nikt nie wywiesił ogłoszenia że nie bedzie eech ;/

Od wczoraj mam mętlik w głowie przez wózki, gadaliśmy ze znajomymi którym pokazaliśmy bexę ten najnowszy model to absolutnie odradzali mówią że jest niestabilna, mała , i zimowe warunki się nie sprawdzi i że w spacerówce ciasno. Mówią że ich znajomi mają to im się dziecko przewróciło w tym wózku jak na chwilę zostawili...
W necie opinie też podzielone.
Drugą opcją jest u nas marita , i też opinię podzielone szczególnie jeśli chodzi o fotelik to ponoć jest kijowy, no ale za to jej wygląd to cudo
Jeszcze adamex retro mi się podoba no ale też nie wiem.

Najgorzej to jest właśnie jak ci wszyscy zaczynają dawać rady, to kup, tego nie kupuj, każdy ma inne zdanie i bądź tu człowieku mądry...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:05   #1277
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
mi tez nic jeszcze nie leci

Stary 2012-11-08, 11:06   #1278
adusia1554
Rozeznanie

Witam mamusie. Ja dziś już od 6.30 na nogach wstałam cała połamana, chyba jakoś źle się położyłam, ale rozruszałam się posprzątałam, zrobiłam pranie naszykowałam wszystko na obiadek. Dziś ugotuję rosół a z mięsa z rosołu zrobię farsz i zrobię pyzy z mięsem. Tak mnie rano naszło i zaczęłam myśleć o prezencie dla mojego TŻta pod choinkę i nie wiem chyba kupię mu sportowy zegarek(bo na bransolecie już ma) i perfumy bo widzę że już mu się kończą. A wy macie jakieś pomysły co dla TŻtów swoich kupujecie?
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

tak więc mamy już pieluchy tetrowe, fridę, łańcuszek do smoczka, pudełeczko na smoczka, szczotkę i grzebyk do włosów, zestaw do paznokci, termoopakowanie majtki poporodowe

czyli zostało nam już niewiele - z tych "ważniejszych" to przewijak, materac, kocyk gruby i może jeszcze jeden cienki? nie wiem a z tych drobniejszych to kosmetyki dla maluszka, butelki, smoczki i dla mnie higieniczne rzeczy do szpitala. To chyba nie dużo w porównaniu do początkowej listy to już naprawdę niewiele

cieszę się jak dziecko bo to znaczy, że Anusia już niedługo będzie z nami
Mi zostało kupić materacyk do łóżeczka, i pościel. No i na początku grudnia już będzie wózek do odebrania już nie mogę się doczekać. Muszę kupić jeszcze rożek co prawda mam 1 po bratanku ale leżał trochę i białe elementy zżółkły zobaczymy jak będzie po praniu, ale i tak myślę że ten jeden wezmę sobie do wózka a drugi będzie w domu.

No i muszę kupić sobie koszule do karmienia do szpitala i majtki jednorazowe ale to zamówię przez all jak tylko przeleją mi wypłatę 10.

Też już nie mogę się doczekać aż Sarunia będzie z nami. Mam nadzieję że szybko miną te tygodnie. Nawet wczoraj kazałam TŻtowi iść do księgowej żeby dowiedział się ile ma jeszcze urlopu żeby na początku posiedział ze mną i z Sarą w domu chociaż tydzień, no chyba że będę się dobrze czuła to niech idzie zarabia na wakacje mu więcej zostanie.

Cytat:
a Mały znowu mi się jakoś beznadziejnie ustawił, tak mnie boli prawa strona koło pępka

A no i proszę o wyjaśnienie doświadczone: jak skurcze przepowiadające wyglądają?
Mnie co raz częściej podbrzusze boli. Dziś rano nie mogłam wstać TŻ mi musiał no-spę podawać..
Mi z piersi jeszcze nic nie leci, ani kropelka, ale ginka mówi że różnie to bywa i czasami dopiero po urodzeniu zaczyna.

Cytat:
Jaka śliczna

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:08   #1279
sylwietta1988
Zakorzenienie

dałabym sie pokroic za gorącą pizze z podwójny serem i masą pieczarek............. jej, ale mnie naszło...............

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 11:21   #1280
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Witam mamusie. Ja dziś już od 6.30 na nogach wstałam cała połamana, chyba jakoś źle się położyłam, ale rozruszałam się posprzątałam, zrobiłam pranie naszykowałam wszystko na obiadek. Dziś ugotuję rosół a z mięsa z rosołu zrobię farsz i zrobię pyzy z mięsem. Tak mnie rano naszło i zaczęłam myśleć o prezencie dla mojego TŻta pod choinkę i nie wiem chyba kupię mu sportowy zegarek(bo na bransolecie już ma) i perfumy bo widzę że już mu się kończą. A wy macie jakieś pomysły co dla TŻtów swoich kupujecie?
Ja też nie mam kompletnie pomysłu na prezent a przede mną jeszcze urodziny Tż-na poczatku grudnia ma. Dzisiaj rano się go pytam co chce na urodziny a on mówi "nie wiem" on nie wie a ja mam wiedzieć ? A po chwili powiedział "masaż erotyczny"

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
dałabym sie pokroic za gorącą pizze z podwójny serem i masą pieczarek............. jej, ale mnie naszło...............

ja uwielbiam na chrupiącym cieście mmmmmm
Stary 2012-11-08, 11:22   #1281
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja mojemu kupię golarkę elektryczną, bo ta co ma już rozwalona, więc zakup samego ostrza odpada, poza tym ostrze niewiele tańsze niż cała golarka (golarka ponad 200 zł, a głowica ok 150)

Instagram

Stary 2012-11-08, 11:27   #1282
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wymyśliłam, że mój mąż dostanie skórzany portfel i pasek taki z klamrą
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:31   #1283
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ładna dziewuszka

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Hej,

widzę, że znowu kolejny wątek To i ja się melduję, zaglądam do Was jak tylko mogę

Co do kopniaków, to moja jest straszna wiercipięta, najbardziej w nocy kopie, budzę się co 3 godziny na tabletkę, więc często przez te jej kopniaki nie mogę usnąć. raz mi tak żołądek skopała, że mnie cały dzień bolał

Zgagi póki co (odpukać) nie mam, ale wiem, że przez to leżenie prawdopodobnie dostanę. Z Zosią jak leżałam, też mnie męczyła.

Zakupy - ja na razie nie robię, w sumie zostały mi takie pierdołki typu kosmetyki, pieluchy itp. więc można to dostać od ręki.

A co do różnych bóli, to wiecie co, jak tak leżę, to każdy ból wyłapię, wystarczy, że mnie gdzieś zakłuje, to się zastanawiam, czy to normalne czy nie W paranoję czasami wpadam, ale to leżenie tak na mnie działa, że ciągle myślę czy wszystko jest dobrze i czy czegoś nie przeoczyła, o czym powinnam powiedzieć lekarzowi

Trzymajcie się ciepło, odezwę się przy najbliższej okazji
Współczuję tego leżenia, ale jak trzeba to trzeba. Uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
mi tez nic jeszcze nie leci
Mi też nie leci ale ja się tym nie martwię, przynajmniej wkładek laktacyjnych nie muszę jeszcze używać

Co do remontów, my w sobotę chyba przykleimy nad blatem w kuchni czarną mozaikę. Poza tym muszę wyczyścić i zaolejować blat w kuchni. Wymyśliłam sobie jeszcze pomalowanie w pasy dwóch ścian w pokoju synka, coś jak na załączniku. Musimy też kupić wreszcie lustro do łazienki. Szukam też pomysłu na górne oświetlenie. Muszę też jakiś dywan kupić. No i obrazki dzieciowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsc2178a.jpg (47,9 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 79657487129157069_R10HxNfF_c.jpg (21,3 KB, 28 załadowań)
Stary 2012-11-08, 11:38   #1284
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Co do remontów, my w sobotę chyba przykleimy nad blatem w kuchni czarną mozaikę. Poza tym muszę wyczyścić i zaolejować blat w kuchni. Wymyśliłam sobie jeszcze pomalowanie w pasy dwóch ścian w pokoju synka, coś jak na załączniku. Musimy też kupić wreszcie lustro do łazienki. Szukam też pomysłu na górne oświetlenie. Muszę też jakiś dywan kupić. No i obrazki dzieciowe
Hahaha, znam właściela pokoju z pierwszego zdjęcia a właściwie mamę właściciela.

Instagram

Stary 2012-11-08, 11:39   #1285
pstryczek84
Zakorzenienie

hej hej.
wczoraj w poludnie wylaczyli nam prąd i wlaczyli dopiero po północy
ale koniec koncow popoludnie i wieczor byl super.
nie bylo co robic , wiec po kolacji przy swiecach zaczelismy sie zastanawiac co tu robic no i wymyslilismy gre w karty
zaczelo sie niewinnie, bo we dwojke to co najwyzej w wojne mozna pograc ale niedługo potem przyszli do nas na pieterko rodzice i razem z ojcem we trojke gralismy w pokera
gralismy ze 3 godziny, tak nas to wciagnęło
ale było super, ostatnio tak gralismy ponad 10 lat temu albo i lepiej. super sie bawiłam , szczególnie ze ograłam wszystkich z "kasy" kasa oczywiscie na niby (z resztek kart ) bo wszyscy przed wypłata
Na koniec Synus w nagrodę za wygranie porzadnie skopał mamusię

Koncze dzieciowe pranie, ostatnia pralka sie pierze, potem prasowanie. posprzatalam rezydencje teraz czas na II snaidanko. Po sniadanku nadrabianko

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:39   #1286
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, znam właściela pokoju z pierwszego zdjęcia a właściwie mamę właściciela.
Jaki ten świat mały Ja zdjęcie znalazłam na forum muratora Możesz powiedzieć mamie właściciela pokoju ze bardzo mi się podoba
Stary 2012-11-08, 11:47   #1287
elllmi
Zakorzenienie

hej
jak mnie mały w nocy wymęczyłjakoś tak się ułożył, że myślałam, że zejdę z tego świata, tak mnie kuło koło pępka przez godzinę leżałam jak sparaliżowana normalnie, nie mogłam się w żadną stronę ruszyć, podnieść, nic oby to był jednorazowy wyskok

Cytat:
No dokładnie, jeszcze nie dawno pisałam że nic mi nie leci a teraz plamy na koszulce po nocy, na staniku... a najgorzej bo jak się czasem na jeźdzca seksimy to kapie na Tż

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Szaja
spojenie łonowe? OMG, a z czym to się je? można coś na to zrobić? groźne to? o co w ogóle chodzi? ciągle coś
ja nie szaja, ale ostatnio to przerabiałam mnie strasznie boli to spojenie, nie mogę nogi podnieść do góry, przekręcam się na łóżku z trudem, jak chodzę to najchętniej cały czas bym się za pipkę trzymała no i moja lekarka kazałą mi iść do ortopedy, żeby się upewnić, że mi się to spojenie nie rozchodzi, bo wtedy trzeba cesarkę, ale na szczęście jest ok wszystko

Cytat:
Coś mnie głowa pobolewa, jak przez kilka miesięcy miałam spokój (a w 1 trymestrze i przed ciążą była tragedia, kilka razy w miesiącu) to dziś taki dyskomfort czuję. Chyba to sprawka zmiany ciśnienia, bo mama dzwoniła i też ją boli. Zrobię sobie małą kawę, powinna trochę pomóc
też miałaś takie bóle głowy? bo ja dalej mam i każdy się dziwi jak mu mówię, bo podobno w ciąży głowa nie boli jasne; mnie w tamtym tygodniu zaczęła boleć w piątek wieczór i dopiero w sobotę późno w nocy przestała (paracetamol średnio na mnie działa)

Cytat:
mi też nie, a jestem w 32

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Od wczoraj mam mętlik w głowie przez wózki, gadaliśmy ze znajomymi którym pokazaliśmy bexę ten najnowszy model to absolutnie odradzali mówią że jest niestabilna, mała , i zimowe warunki się nie sprawdzi i że w spacerówce ciasno. Mówią że ich znajomi mają to im się dziecko przewróciło w tym wózku jak na chwilę zostawili...
W necie opinie też podzielone.
Drugą opcją jest u nas marita , i też opinię podzielone szczególnie jeśli chodzi o fotelik to ponoć jest kijowy, no ale za to jej wygląd to cudo
Jeszcze adamex retro mi się podoba no ale też nie wiem.

Najgorzej to jest właśnie jak ci wszyscy zaczynają dawać rady, to kup, tego nie kupuj, każdy ma inne zdanie i bądź tu człowieku mądry...
jak ja czytałam opinie o wózkach w internecie, to białej gorączki dostawałam, bo jedne drugim zaprzeczały nic nie szło się z tego dowiedzieć, bo to co jednym pasuje, dla innych jest beznadziejne; nawet jak obadałam wózek na żywo i wydawał mi się ok, to cały czas mi w głowie siedziało coś, co w internecie wyczytałam; ale dałam sobie spokój z netem, przestałam pytać znajomych i wzięłam co wg mnie było dobre; a okaże się, czy miałąm rację

Cytat:
o nieee, w sobotę mieliśmy zamawiać i zapomniałam, a mąż mi specjalnie nie przypomniał w tą sobotę już nie odpuszczę, przypomnienie w tel sobie ustawię

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Jaki ten świat mały Ja zdjęcie znalazłam na forum muratora Możesz powiedzieć mamie właściciela pokoju ze bardzo mi się podoba
rzeczywiście fajny pokoik ja myślałam, żeby kawałek ściany w kąciku gdzie stoi łóżeczko okleić jakąś tapetą albo jakąś naklejkę dać bo niby to w naszej sypialni jest, ale przynajmniej ten kącik dzidziakowy jakoś by się wyróżniał

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:47   #1288
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37494879]
Ja tam tem kopniaki lubię :d[/QUOTE]

Ja też

E_vel ja też chcę do tego parku św. Mikołaja jechać, zabierzcie mnie ze sobą!

Aśka współczuję przeżyć a czujesz poprawę po diecie? Kazali Ci przyjmować jakieś dodatkowe witaminy przez to? Jejku, nie wyobrażam sobie tego bólu, mnie Mała czasem bije po wątrobie i to bardzo nieprzyjemne i bolesne jest, aż nie chcę myśleć jak taka kolka boli

Cytat:
Ja mam na razie tylko pomysły na prezenty dla mnie od TŻ
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:50   #1289
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Przed i po: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Instagram

Stary 2012-11-08, 11:50   #1290
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie jestem fanką pizzy zjem jak jest, ale nie przepadam jakoś bardzo a w ciąży po prostu masakra mogłabym jeść codziennie. Na cienkim chrupiącym cieście mniam:ślina:

Cytat:
Ja też nie mam kompletnie pomysłu na prezent a przede mną jeszcze urodziny Tż-na poczatku grudnia ma. Dzisiaj rano się go pytam co chce na urodziny a on mówi "nie wiem" on nie wie a ja mam wiedzieć ? A po chwili powiedział "masaż erotyczny"

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

ja uwielbiam na chrupiącym cieście mmmmmm
Jak to nie wiele potrzeba mężczyźnie do szczęścia

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja wymyśliłam, że mój mąż dostanie skórzany portfel i pasek taki z klamrą
O też super prezent. Ja swojemu portfel kupiłam na rocznicę ślubu także zostanę przy tym zegarku i perfumie.

Cytat:

Super są te pasy bardzo mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Koncze dzieciowe pranie, ostatnia pralka sie pierze, potem prasowanie. posprzatalam rezydencje teraz czas na II snaidanko. Po sniadanku nadrabianko
Ja dzieciowe pranie zrobie w grudniu, poprasuję wszystko i już będzie spokój.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości