|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
nawet we wtorek wieczorem w glos sie smiala a za pol godziny zwymiotowala :/ to nie jest ulanie tylko porzadny rzyg pod cisnieniem... |
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy w PIĄTYM miesiącu życia.
Żeby go dobrze przywitać, to o 4 rano trzeba było się przebrać (a niedobra mama nie zrozumiała aluzji i do body założyła różowe półśpiochy), a później coś zjeść, żeby móc spać do 9. Stawiamy coś dla małych i dużych: |
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam odpowiedź odnośnie chleba
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#424 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Żeby wszystko było ok a problemy szybko przeszły.Cytat:
![]() Bardzo wyczerpująca ![]() Zaraz idziemy zrobić małemu zdjęcia do paszportu. Mam nadzieję, że nie będzie robił problemów
|
|||
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Małż wstawał do Małej, ale i tak się budziłam ![]() Odkażam, dostanę maść i zobaczymy. Mam nadzieję, że sprawa się ogarnie. A ładnie ścinałam, nie wiem skąd to się wzięło.Kto Ci to powiedział??? Raczej jej nie boli. Widzę wyraźnie zaczerwienienie. Oczko przestało ropieć, to teraz to |
|
|
|
#426 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko przechodzi jakiś skok chyba... Kilka dni temu najpierw w nocy spać nie mógł, jak zaczął przesypiać znowu, to za to cały dzień marudzi. Od 3 dni ciągle mu coś nie pasuje, wczoraj myślałam już, że szału dostane z nim. Na szczęście, gdy po całym dniu jęczenia zasnął o 23, obudził się dopiero przed 8
bardzo ładny ![]() cudowna ![]() to Adaś do 6 miesiąca chyba wagę potroi
|
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
agunia dlaczego piszesz, że im mniej w leżaczku tym lepiej??Lu nie lubi swojego??moja wczoraj dostała nowy, bo miała taki nie bardzo i jest zadowolona, bawi się zwisającymi zabawkami i chyba ogólnie jej wygodnie....
|
|
#428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodać, że nad ranem trzeba było temu wyspanemu dziecku posmarować dziąsełka, bo szorowała intensywnie.
Cytat:
![]() Uważaj, żebyś się nie odwodniła, bo Cytat:
Poduszkę czasem podkładam ze względu na ulewanie, ale w nocy śpi na płaskim. A wczoraj po wyłączeniu lapka jednak się zsunęła. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Absynt w proszku? ![]() Za świetny lek uważam Nimesil, który teraz już ma tańszy odpowiednik. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-08 o 10:43 |
||||
|
|
|
#429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj jej dawać słodkie (koniecznie) herbatki - dostarczysz płyn i kalorie równocześnie, ale i tak poszłabym do lekarza po jakiś płyn z minerałami. A to jest tylko ochrona przed odwodnieniem: http://www.polpharma.pl/pl/nasze-pro...,acidolit.html ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
* Dziękuję. |
||
|
|
|
#431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() najlepszego![]() Cytat:
ja wiem jak to boli a co dopiero takiego malucha![]() http://www.vicks.pl/produkty/goracy-...ete-cytrynowy/
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh, nic mi nie mów Będę dawać znać, jak sprawa się rozwija.
Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-11-08 o 11:08 |
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez tydzień czy 2 taka mini lampeczka przy podłodze była zapalona, też miałam paranoje że uleje, i w ogóle to cały czas pytałam męża czy sprawdzał czy oddycha Tak jak pisała Agunia, i tak jak zaśniesz to nie będziesz wiedzieć czy ulała. Byliśmy na dworze, równiutką godzinkę spał. Zegarem ma w sobie czy co ![]()
|
|
#434 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ajka, nie ma żadnych norm ile dziecko może przebywać w leżaczku chociażby dlatego że leżak leżakowi nie równy a i każde dziecko jest inaczej zbudowane więc inaczej się może w nim układać. Wiadomo, że noworodki lepiej kłaść na płaskim, ale jeśli chodzi o niemowlaki to chyba trzeba kierować się intuicją i zdrowym rozsądkiem. Ja Pawełkowi pozwalam leżeć w leżaczku max jakieś pół godziny jednorazowo 2-3 razy dziennie. Maciejka, gratulujemy 5 miesiąca ![]() Nadalka, gratuluję spadku wagi tylko trochę mnie niepokoi tak szybkie tempo. Mam nadzieję, że ta dieta to nie głodówka? ![]() aaa...i w nocy śpimy przy całkowicie zgaszonym świetle. Zauważyłam, że Mały wtedy dłużej i spokojniej śpi. Lampkę włączam tylko wtedy kiedy wstaję go nakarmić. A jeśli chodzi o nas, to noc bardzo ładna Trochę powariowaliśmy, godzinkę sam się bawił w łóżeczku, zjadł i teraz znowu śpi
Edytowane przez mrowka88 Czas edycji: 2012-11-08 o 11:22 |
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
noo
![]() ja przed kazdym myciem olejuje.niewiem jak to sie ma do prostych wlosow. ale ja musze swoje odzywic dlatego to robie. no i w tygodniu myje 2 razy głowe cudo to http://www.vicks.pl/produkty/goracy-...ete-cytrynowy/
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
O, a ktoś mi tak odpisał
Cytat:
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym podała acidolit, a kleik ryżowy po jakimś czasie - większa szansa, że nie zwróci wszystkiego. |
|
|
|
|
#440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby można by opiekunkę załatwić, ale to jednak obca osoba jakby nie było...już mogli sobie darować w ogóle w takim razie ![]() Luśka też ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kładę go na nim może 2 razy 2 tyg.
|
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no moja jakoś prosto siedzi i na tym starym i na nowym, więc pozwalam jej trochę się pozabawiać, bo widać jej się podoba....
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj posmarowałam Marysi buźkę dwa razy i już widzę poprawę Jutro mąż ma wolne bo o 8.30 ma exam na prawo jazdy... Oby zdał
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
w tym też leży prawie na płasko. Ale to wyginanie się mnie wkurza. Nie wiem, skąd jej się to bierze, no ale przez to teraz staram się go używać tylko jak jest wyższa konieczność. Wrócimy do niego na dłużej jak Luśka zacznie sama siedzieć
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Hej
u nas noc super - Mania zasnela o 22 a obudziła sie o 7 rano!Teraz leży u mnie na kolanach i bawi sie muszka ![]() Nadalka gratulacje za stracone kg! Strasznie szybko Ci leci ta waga 100 lat dla Róży Mamcia szkoda malutkiej daj znać koniecznie co lekarz powiedział Piszecie o lezaczkach - moja bardzo lubi leżeć w lezaczku i nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych tego, a leży czasem nawet 3h w sumie w ciagu dnia |
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka-gratulacje dla Różyczki
Nadalka ![]() -zazdroszczę utraty kg-rób to tylko z głową proszę![]() Kasik_12- Sol muszę Ci podziękować, że wspomniałaś kiedyś o tym Persilu-może nie jest tani....ale jest cudowny, w 40 stopniach spiera kupę bez problemu, pranie po nim super pachnie i jest mięciutkie.... Mamcia-współczuję problemów z Amelką-oby lekarz coś zaradził ![]() :pr osi:
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odwodnię się
To prawda że niewiele jem, ale nie umiem inaczej. Na pewno każda z was by zrobiła podobnie bo 40kg nadwagi (teraz 36) to prawie jak 2 ludzi w 1. Jestem gruba jak świnia a żeby sie doprowadzić do porządku to niestety inaczej nie umiem. Moja dużo czasu spędza w leżaczku, chyba od 3.tyg życia w nim "przeleżuje" ale najwiecej w foteliku bo się lepiej buja. W Biedrze widziałam termosy metalowe po 17zł |
|
|
|
#449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie jesteś "gruba jak świnia" i bez takich określeń proszę!
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

a problemy szybko przeszły.

troche się obawiam że mała się przyzwyczai bo jednak od tej lampki w pokoju jest dość jasno i później może być problem....