Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 22:05   #391
ajka89
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Lusia i Róża biedactwa nasze kochane

Gotuję dynię i zaraz ją spapkuję

Rozplanowałaś już wydatki? Ja na pewno komuś kupię mieszkanie Nie cieszyć się, pewnie nie wygram...
Plany miałam wielkie, ale nic nie trafiłam
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Helloł
witam się z Wami świętując 3. miesiąc Mojej Córeńki Lileńki

dziś musimy uczcić to wielkie święto-Lilutka dostanie troszkę jabłuszkaciekawe jaki będzie efekt tego jedzenia-musimy to nakręcić

nikt mi nie odpowiedział na pytanie odnośnie nawilżacza-a przecie niejedna z Was do ma:brzy dal:nie ładnie....
Wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
A i bym zapomniała.

Adaś kończy dziś 3 miesiące!!!
Sto lat!
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
no coraz bardziej podobny do tatusia, praktycznie identyko jak tż w dzieciństwie no to dobrze,czyli pewnie trochę mniej waży bo aż się przeraziłam
Moja na wadze domowej też ważyła więcej nić potem wyszło u lekarza
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Mój też ostatnio woła geju, geje, giń, gińcie.
Mały homofob mi rośnie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Chciałam zrobić dziś ruskie bo miałam zamrożony farsz... ale po odmrożeniu zrobiła się papka i nie dało się ciasta z tym zlepić Mąż po drodze z pracy kupi pizzę
Słyszałam ,że w UK pizza jest niedobra, prawda to?

Ja byłam dzisiaj dopiero na wizycie u ginekologa
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:10   #392
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Czyścić? Mój gin mi powiedział na wizycie kontrolnej poporodowej, że dlatego taki krótki połóg miałam(3tyg.) bo mnie przy cc dobrze wyczyścił. Żeby było śmieszniej tak skąpy i krótki połóg bardzo mnie wtedy zmartwił
No nie strasz Mój połóg trwał ponad 6 tyg, nawet później miałam lekkie krwawienia, nawet myślałam, że to @, ale wyszło na to, że nie. W takim razie już się boję jak będzie @ wyglądać

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tzn nie chodiz mi o prostowanie codzienjie, Raczej raz w tygodniu a nawet rzdziej. Bo ja niemusze myc glowy dzien w dzien, moje wlosy sie wcale nie przetluszczają. Jak wyprostuje raz moge spokojnie chodzic kilka dni i nie prostowac wecej, albo poprosu zaplesc warkocza by sie nie skreciły. I nie prostowac ani nie doprowadzic do skretu. Ale niewiem, tak mi sie krecone pdoobaja z eniewiem juz sama
Raz w tygodniu? szczęściara ja muszę myć codziennie, bo inaczej olej na głowie. Tylko w ciąży było inaczej - nawet 3 dni było oki. Ale te czasy już minęły

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:10   #393
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Słyszałam ,że w UK pizza jest niedobra, prawda to?
Nieprawda
W tutejszej Pizza Hut pizza smakuje mi bardziej niż w Polsce
Na wynos bierzemy z sieci Dominos. I ta mrożona do kupienia w sklepach też daje radę Nawet w takich lokalnych fish&chips można trafić na dobrą pizzę. Chyba nawet mi się nie zdarzyło żeby trafić na jakąś niedobrą

Niedobry to jest tutejszy chleb Choć można trafić na dobre gatunki tego tostowego
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:13   #394
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moja sasiadka takie @ miała po porodzie, t ginka kazała jej przyjsc do szpitala przy kolejnej takiej obfitej na czyszczenie. Ale ona nie poszła Niewiem czy ma takie dalej czy nie, ale chyba nie
spytam jutro ginki czy @ po porodzie zawsze są obfitsze i co ewentualnie powinno mnie zaniepokoić.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Sądzę, że męczyły go gazy i bolał brzuszek, a po jedzeniu się przesunęły i jest oki. Moja czasem płacze przed ulaniem, czy odbiciem.
Dobrze, że w końcu zasnął.
być może
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 23:14   #395
Soleilka
Zakorzenienie

Padam

Wvictoria, Aga super zakupy
Kasik, super że z bioderkami ok
Olcia dacie radę! Troszkę poćwiczycie i wszystko wróci do normy Fabiś często śpi tak jak w załączniku. Pytałam o to chirurga i mówił, że dzieci tak mają
Blue współczuję paznokietka, co teraz zrobicie? Odpisałam na pw. Przeczytałam wiadomość w telefonie i zapomniałam o tym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0176.jpg (123,6 KB, 59 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 23:23   #396
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nieprawda
W tutejszej Pizza Hut pizza smakuje mi bardziej niż w Polsce
Na wynos bierzemy z sieci Dominos. I ta mrożona do kupienia w sklepach też daje radę Nawet w takich lokalnych fish&chips można trafić na dobrą pizzę. Chyba nawet mi się nie zdarzyło żeby trafić na jakąś niedobrą

Niedobry to jest tutejszy chleb Choć można trafić na dobre gatunki tego tostowego
Ja słyszałam, że tam praktycznie wszystko jest take away i nie za dobre, ale widocznie nie do końca tak jest. Pewnie ile ludzi, tyle opinii
Stary 2012-11-07, 23:32   #397
nicki86
Zadomowienie

łeeeeeeee nie mam czasu być z Wami na bieżąco i nie mam jak nadrabiać bo moja królewna ostatnio nie chce chodzić spać o przwoitej godzinie. O 20-21 zawsze kładła się spać, a teraz w tych godzinach robi sobie drzemkę a później buszuje do 23...

doczytaam tylko tyle że oskarek ma 8 kg, gratulować! pamiętam jak był w brzuszku martwiłaś się tak o niego a teraz chłop jak dąb

no i że Marysia Hani ma zielone kupki... my też ostatnio.. ha ostatnio tzn. przez ok. 2 tygodnie, ale w tym czasie zrobiła chyba 3 kupy wiec odstawiłam wszytko co nowe i czekam na kolejne kupy. Ale konsultowałam sie z polozna i kazala byc spokojną jesli mała nie jest niespokojna i nie ma innych objawów tylko te kupki.. ewentalnie mam kupic jakis probiotyk ktorego nazwy nie pamietam teraz.....
moze jutro Was nadrobie (marzenie)
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 00:03   #398
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
No nie strasz Mój połóg trwał ponad 6 tyg, nawet później miałam lekkie krwawienia, nawet myślałam, że to @, ale wyszło na to, że nie. W takim razie już się boję jak będzie @ wyglądać
Ja po porodzie plamiłam długo, a 2 @ były łagodniejsze, niż przed ciążą.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Olcia dacie radę! Troszkę poćwiczycie i wszystko wróci do normy Fabiś często śpi tak jak w załączniku. Pytałam o to chirurga i mówił, że dzieci tak mają
Blue współczuję paznokietka, co teraz zrobicie? Odpisałam na pw. Przeczytałam wiadomość w telefonie i zapomniałam o tym
A może Fabi nie chce mieć głowy na poduszce? Zauważyłam, że Roża ułożona częścią ciałka na poduszce będzie się kręcić tak długo, aż zjedzie na płaski materac.
Akurat dzisiaj tego nie zrobiła, ale zaraz ją przełożę do łóżeczka (po jedzeniu wolę, żeby leżała ukosem).

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-08 o 00:05
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:00   #399
nadalka
Zakorzenienie

Hej.
Akurat nie mam chwili by nadrabiać aleeee .... - 4kg

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

aa i 100 lat dla Róży za 4mc
Stary 2012-11-08, 08:06   #400
phdwao
Zakorzenienie

hellonajlepszego dla naszej Różyczki :-* czutając powyżej- Jaś spi zawsze na płaskiem a jak mu poduszke podłozyłam raz-taką płaską to leżał jak sparaliżowany, chyba ta główka jest jeszcze za mała na podusię?

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-11-08 o 08:07
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:30   #401
agunia82
Zakorzenienie

Heloł

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Wvictoria, Aga super zakupy
Fabiś często śpi tak jak w załączniku. Pytałam o to chirurga i mówił, że dzieci tak mają
dziękować
Luśka też czasem śpi powyginana jak paragraf...
Ale zauważyłam, że jak ją ostatnio kładę bardzo dużo na tej macie piankowej, a jak najmniej w leżaczku i co jakiś czas poprawiam jej pozycję, żeby się nie wyginała na boki, to coraz częściej leży prosto bez korygowania wcześniejszego
niestety najprawdopodobniej leżaczek u nas powoduje takie jej wyginanie się w łuk przy leżeniu, bo taką pozycję ma w nim przeważnie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej.

-
no pięknie, gratuluję

dla Róży

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:32   #402
prince_polo
Zakorzenienie

hej jestem juz zdrowa kupiłam wczoraj jakies cudo i przeszlo od razu Pani mowila ze dobre ale niewiedzialam ze az tak a dsopiero 1 saszetke wzielam. Zaraz wypije drugą.

dzie3cie bawi sie w lozeczku a ja przy kawce sobie siedze

Cytat:
m: ja muszę myć codziennie, bo inaczej olej na głowie. Tylko w ciąży było inaczej - nawet 3 dni było oki. Ale te czasy już minęły
ja w ciazy czasem nie mylam nawet [poltorej tyg

a tak moge myc spokojnie raz w tyg nie przetluszczaja mi ie. Ale i tak myje czesciej. Chyba ze mam wyprostowane.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:56   #403
agunia82
Zakorzenienie

Ale nam się udało, w sobotę robimy sobie wychodne do kina bo teście przyjeżdżają i porobią za niańki i akurat jest jakaś promocja urodzinowa w cinema city i bilet za 12 zeta

Stary 2012-11-08, 08:58   #404
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

aa i 100 lat dla Róży za 4mc

100lat dla solenizantów

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:06   #405
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej nadrobilam Was po lebkach ale nie mam sily cytowac...

Wczoraj w nocy mala w ogole nie chciala jesc wypila o 6 rano 30 pozniej jadla dopiero o 12 wypila 120 pozniej o 16, 80ml i o 18.30 , 60 ml, pozniej przed spaniem na spiocha na sile wcisnelam jej 50...
Obudzila sie o 6 rano taka glodna ze wypila 180 a o 8 wszystko zwrocila
nie p0lacze jest pogodna, smieje sie nie wyglada na chora, nie wiem co robic
Zaraz bede dzwonic do pediatry zeby ja zwazyc...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:10   #406
chmielinka
Zadomowienie

Hej
witam się z herbatką dzisiaj Hanulka znowu spała od 0.30 do 6.30 bez przerwy może nadszedł w końcu ten czas kiedy trochę się wyśpię

Cytat:
Ojej, my mamy tylko jeden. Odbiegamy od normy
Ja też tzn. mam jeden na 62/68 a drugi aż na 74 (dostaliśmy) nie wiem czy w ogóle ubiore go małej. Jak będzie długa zima to może w marcu (?)
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc! Próbuje Was nadrobic i już mi zżarło pełno cytatów . CO do urlopu macierzynskiego to mój księgowy twierdzi, ze wszystko jest na dobrej drodze, żęby ta ustawa przeszła na ile to jest prawda nie jestem pewna, ale on uważa, że nawet będąc na fakultatywnym można starac się o przedłużenie!!!
oby miał rację
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ehh te dzieciaczki, jakiś radar mają, bo Luśka też najczęściej mi takie koncerty urządzała jak zostawałam sama...
u as jest tak samo. Tata znika z horyzontu to mamusi trzeba dać popalić

blu i co teraz zobicie z tym paznokietkiem? biedactwo

Dziewczyny a jak kładziecie dzieci spac to gasicie całkiem światło? Bo ja jakoś się bojęże małej sie uleje na śnie (czasem tak ma) i nie będę widziała jak zgaszę. W związku z czym śpimy przy zapalonej lampce troche się obawiam że mała się przyzwyczai bo jednak od tej lampki w pokoju jest dość jasno i później może być problem....

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Ale nam się udało, w sobotę robimy sobie wychodne do kina bo teście przyjeżdżają i porobią za niańki i akurat jest jakaś promocja urodzinowa w cinema city i bilet za 12 zeta
mówisz? to może my też się wybirzemy i załatwimy babcie do opieki

dla Różyczki

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2012-11-08 o 09:11
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:14   #407
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

Wczoraj w nocy mala w ogole nie chciala jesc wypila o 6 rano 30 pozniej jadla dopiero o 12 wypila 120 pozniej o 16, 80ml i o 18.30 , 60 ml, pozniej przed spaniem na spiocha na sile wcisnelam jej 50...
do pediatry zadzwoń i koniecznie skonsultuj, ale póki mała je cokolwiek to ja bym nie panikowała. Tylko ją dopajaj, żeby się nie odwodniła

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak kładziecie dzieci spac to gasicie całkiem światło? Bo ja jakoś się bojęże małej sie uleje na śnie (czasem tak ma) i nie będę widziała jak zgaszę. W związku z czym śpimy przy zapalonej lampce troche się obawiam że mała się przyzwyczai bo jednak od tej lampki w pokoju jest dość jasno i później może być problem....
ja gaszę całkiem i do tego Luśka śpi w innym pokoju. Przecież jak uśniesz, to i tak nie zauważysz czy ulała czy nie, a jakby się miała zakrztusić to usłyszysz

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
mówisz? to może my też się wybirzemy i załatwimy babcie do opieki
przynajmniej u nas tak jest, bilety już zakupione
EDIT: W całej Polsce jest ta promocja
http://www.cinema-city.pl/index.php?module=news&id=1450

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-11-08 o 09:15
Stary 2012-11-08, 09:17   #408
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
ja gaszę całkiem i do tego Luśka śpi w innym pokoju. Przecież jak uśniesz, to i tak nie zauważysz czy ulała czy nie, a jakby się miała zakrztusić to usłyszysz

przynajmniej u nas tak jest, bilety już zakupione
EDIT: W całej Polsce jest ta promocja
http://www.cinema-city.pl/index.php?module=news&id=1450
ad.1. też ostatnio tak nad tym myślałam... cos sobie w głowie ubzdurzyłam muszę się doprowadzić do porządku i to zmienić
ad.2. no to już wiem co będziemy robić w weekend
dzięki

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:23   #409
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
A na co planujecie iść? Bo my w przyszłym tygodniu też chcemy iść, ale w środę do multikina, bo wtedy są środy z orange i bilet za 10

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Nikt mi nie odpowiedział wcześniej, więc pytam się Was dziewuchy jeszcze raz. Ile 3 miesięczne dziecko może spędzać czasu w leżaczku?
Stary 2012-11-08, 09:24   #410
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ad.2. no to już wiem co będziemy robić w weekend
dzięki
nie za ma co

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A na co planujecie iść? Bo my w przyszłym tygodniu też chcemy iść, ale w środę do multikina, bo wtedy są środy z orange i bilet za 10

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Nikt mi nie odpowiedział wcześniej, więc pytam się Was dziewuchy jeszcze raz. Ile 3 miesięczne dziecko może spędzać czasu w leżaczku?
na skyfall
nie mam pojęcia ile, ale po obserwacji Luśki teraz stwierdzam, że im mniej, tym lepiej

Stary 2012-11-08, 09:25   #411
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Agunia juz dzwonilam do pediatry kazala po 12 przyjechac ja zwazyc i obejrzec...
Normalnie jak nie urok to sraczka, jeszcze jej sie nigdy nie zdazylo zeby nie jesc..
Ona mowila ze przy katarze dzieci moga slabiej jesc no ale te wymioty... ehh sama juz nie wiem co myslec

Amelcia
Stary 2012-11-08, 09:35   #412
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
wróciliśmy. ehhh tak jak myślałam nie jest najlepiej, jakaś tam poprawa niby jest ale mamy ćwiczyć dalej plus wprowadzić nowe ćwiczenia. Oskar ma za mocne mięśnie pleców a za słabe brzuszka i dlatego tak się odgina do tyłu i ta głowa mu leci do tyłu
smutno mi.
Trochę poćwiczyć jeszcze i wszystko wróci do normy , nie smuć się
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:49   #413
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze szkoda mi Amelki
a moze Ona ząbkuje>?? bo wiesz moja chrzesnica w wieku 2 miesiecy miala 2 zabki. Tak wczesnie zabkowac zaczeła. Fakt teraz ma 6 lat i ma juz wszystkie zeby stałe bo jej sie posypały mleczaki dlatego wlasnie ze szybko wyszly , no ale daje przyklad ze to nie reguła kiedy dziecko zabkuje. I czy za wczesnie czy nie. A pamietam ze Ona tez jesc nie chciala itp.
Mowisz ze jest pogodna, to wsumie juz niewiem... Oby pediatra cos poradziął

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
nie mam pojęcia ile, ale po obserwacji Luśki teraz stwierdzam, że im mniej, tym lepiej
ja tez stwierdzam czym mniej tym lepiej,,,

a w ogole mojaw lezaczku juz nie lubi bez sensu bylo go w ogole kupywac, jak na poczatku lubiła iJa to usypiało nawet tak teraz jest klocem i lekko tylko buja a dla niej to za mało. Ją trzeba wytarmosic na wszytskie strony wtedy jest szczesliwa. NO i jak lezy w lezaczku to sie z niego wysuwa. Jak Ja przypne to sie drze bo niemoze wyjsc z niego a jak odepne to musze sie patrzyc bo zaraz wypadnie
i 3 stówki poszlo sie ☠☠☠..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-08, 09:55   #414
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ciastek pytalam pediatre we wtrorek mowila ze zabkow jeszcze nie widac bo sprawdzala jej buzke i dziaselka...
teraz wypila 120 jej zrobilam nie chce wiecej jej dawac zeby mi znowu nie zwymiotowala..
Ale wypila wszystko plakala glodna byla no bo wieczorem nie jadla prawie nic w nocy wypila wszystko no ale zwymiotowala i glodna byla..
Myslalam ze moze sie na butle pogniewala no ale nie bo jak jest bardzo glodna to wypije,..
NO nic zwaze ja i bede miala obraz bo wazylam ja 2 dni temu.

Amelcia
Stary 2012-11-08, 09:56   #415
Kasik_12
Zadomowienie

Najlepszego dla Różyczki:roza :

Mamcia ,a zmierz jej gorączkę ...dobrze , że idziesz do lekarza niech małą przebada
Stary 2012-11-08, 09:59   #416
prince_polo
Zakorzenienie

polecam to an przeziebienie
http://www.vicks.pl/produkty/goracy-...ete-cytrynowy/

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Różyczka Najlepszego!!!

Cytat:
Ciastek pytalam pediatre we wtrorek mowila ze zabkow jeszcze nie widac bo sprawdzala jej buzke i dziaselka...
teraz wypila 120 jej zrobilam nie chce wiecej jej dawac zeby mi znowu nie zwymiotowala..
Ale wypila wszystko plakala glodna byla no bo wieczorem nie jadla prawie nic w nocy wypila wszystko no ale zwymiotowala i glodna byla..
Myslalam ze moze sie na butle pogniewala no ale nie bo jak jest bardzo glodna to wypije,..
NO nic zwaze ja i bede miala obraz bo wazylam ja 2 dni temu.
kurcze to nie wiem
a moze zmiana otoczenia? nowi ludzie ? no bo wiekszosci nie widziała nie? nowe miejsce?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-08, 10:02   #417
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Kasik mierze jej non stop i nie ma temperatury..

Ciastek ale jestesmy tu od poprzedniej srody a wymiotuje od tego wtorku..
Zmniejszony apetyt od niedzieli...

Z tego wszystkiego boje sie jutrzejszego lotu a co jak mi zacznie wymiotowac w samolocie? Ja pierdziele...........

Amelcia
Stary 2012-11-08, 10:02   #418
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

A może Fabi nie chce mieć głowy na poduszce? Zauważyłam, że Roża ułożona częścią ciałka na poduszce będzie się kręcić tak długo, aż zjedzie na płaski materac.
Akurat dzisiaj tego nie zrobiła, ale zaraz ją przełożę do łóżeczka (po jedzeniu wolę, żeby leżała ukosem).
No właśnie bez poduszki nie chce spać Ale ma taką swoją płaską tutaj leżał akurat na mojej. Zresztą on teraz trenuje ruch dżdżownicowy i kręci się na wszystkie strony. Zasypia prosto, w ciągu nocy przekręca się na bok, a rano leży w poprzek łóżka

dla Różyczki
Cytat:
dziękować
Luśka też czasem śpi powyginana jak paragraf...
Ale zauważyłam, że jak ją ostatnio kładę bardzo dużo na tej macie piankowej, a jak najmniej w leżaczku i co jakiś czas poprawiam jej pozycję, żeby się nie wyginała na boki, to coraz częściej leży prosto bez korygowania wcześniejszego
niestety najprawdopodobniej leżaczek u nas powoduje takie jej wyginanie się w łuk przy leżeniu, bo taką pozycję ma w nim przeważnie
Fabi nie lubi leżaczka wkładam go może na 5 minut do fotelika samochodowego. No i w tym foteliku zanoszę go sobie do kuchni jak potrzebuję, tak to leży w łóżku.
Zazdroszczę wyjścia do kina

My wyjdziemy dopiero na mikołaja Zażyczyłam sobie na prezent wyjście do pizzerii. Moja mama nie bardzo chce zostawać z Fabim, babcia się boi... A dziś i tak mama musi z nim zostać, bo mam kursy. A ja ani nie mam mm ani nie mam odciągniętego

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:04   #419
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego wszystkiego boje sie jutrzejszego lotu a co jak mi zacznie wymiotowac w samolocie? Ja pierdziele...........
no wlasnie moze dla Niej juz za dlugo? za duzo sie dzieje za duzo naraz atrakcji? takie małe dzieci sa bystre. No bo patrz w domu tam u siebie nie miala tak. A tutaj ma.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-08, 10:07   #420
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:

Zobaczysz co Ci lekarz powie są dwie opcje albo jakieś choróbsko ...oby nie albo mały foch na jedzenie+ nadmiar wrażeń itp. tylko czemu wymioty?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości