|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, ale cuda!!!!!
Agatka widzę sprawdza od razu, czy dobre dla Dorotki?
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaka jednostka?
Bo ja mam w badaniach tak: Glukoza na czczo 4,32mmol/l ( Norma 5.50) Glukoza po 2 godz. 8,38 mmol/l (Norma 7,80 ) |
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37500576]
----------------- Byłam w SH, kupiłam... 2 misiowe kombinezony, stan IDEALNY, normalnie jakby ze sklepu nowego każdy za - uwaga - 9zł.Brązowy welurek bez ocieplenia, a z tyłu ma nawet ogonek Ale cudo! W szpitalu podobno mega ciepło ze względu na dzieci, więc może krótki rękaw by wystarczył? |
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
A masz tylko taki zapis? W sumie jak masz podane normy i po 2h wynik jest wyższy, niż norma, to pewnie lekarz każe Ci powtórzyć albo iść do poradni...
|
|
|
|
#1357 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie mialam w tych jednostkach podawane... no masz ciut wyzej po gukozie, ale nie tak duzo - kiedy wizyta ? lekarz Ci powie czy trzeba cos z tym zrobic czy nie
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
No przepisałam Wam...
Kurdę, martwię się teraz ![]() Wizyta dopiero 21.11 - chyba napiszę maila lekarce i wyślę te wyniki.. |
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny, wczoraj nie miałam wogole czasu zeby was czytac, wiec mam zaleglosci. Moze mi sie uda was nadrobic dziś albo jutro.
Jutro idę do szkoły i muszę jeszcze projekt zrobić z Instalacji gazowych. A do tego z 7 zadań z angielskiego Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i było wyjątkowo długie zającia wyszliśmy przed 20. Były zajęcia z neonatologiem i psychologiem. Na zajęciach z psychologiem usypiałam a neonatolozka mówiła ciekawe rzeczy o szczepieniach, infekcjach wewnątrz macicznych które dziecko może mieć po porodzie i jakie badania dziecią wykonują. Jakie badania wykonują gdy matka ma choroby tarczycy cz cukrzycę ciążową. I tu dowiedziałam się, że matki z chorobami tarczycy w szpitalu spędzają 5 dób A i dzisiaj mam wizytę, zobaczymy czego się dowiem. Moja mała dziś jakoś się mało rusza i trochę mnie to martwi. Ale na 17.30 mam do lekarza to rozwieje moje obawy. |
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1362 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego my jak myslelismy w ogole o maxi cosi to bralismy pod uwage tylko ta baze family, bo inne to rzeczywiscie srednio sie opłacaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Juz go widze jak pieknie komponuje się z choinka Cytat:
1! czy mówiła/kazala ci przyjechac wczesniej gdyby wyniki byly złe? czy w ogole powiedziala Ci jakie normy sa przy takim badaniu? 2! co to znaczy błąd za błędem? mialaś spotkanie z dietetykiem, bo cos kojarze ze chyba nie. dostalaś wytyczne co mozesz jeść a czego nie, i w jakich ilościach??? Co to znaczy że głodzisz dziecko? Przy cukrzycy u ciezarnych podtsawą jest DIETA!!!! jeśli wyniki masz kiepskie to znaczy ze zle komponujesz posiłki. I tu powinien wkroczyc PO RAZ KOLEJNY! dietetyk, ustalić z toba co dokladnie powinnas jeść, jak czesto i w jakich ilościach! wtedy stosujesz sie do tej diety i jesli nie ma wiekszej poprawy to dalej sie ja modyfikuje, no chyba ze jest gorzej to wtedy raczej insulina. ale zeby tak po dwoch tyg od razu insulina? bez przejrzenia twojej diety? Dla mnie to troche dziwne... A ztym serduchem to mam nadzieje ze wszystko zakonczy sie pomyslnie... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę? ja mam niedoczynność tarczycy i nie chcę być tak długo w szpitalu a wydawało mi się, że w 3 dobie życia dziecka pobiera się krew z pięty na TSH
|
|
|
#1364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam doła znowu z powodu swojego wyglądu Tak mi się marzy nałożyć obcisła ołówkową spódnicę i do tego wysokie szpilki i być taka atrakcyjna jak kiedyś łeeeee
|
||
|
|
|
#1365 |
|
Rozeznanie
|
Hej ja tylko na chwilę, źle się czuję od wczoraj znowu czuję jak macica mi się rozciąga
, do tego mogę spać tylko na lewym boku bo inaczej mi źle, a dzisiaj nie dałam rady się podnieść bo mi lewa noga zdrętwiała, chyba zacznę spać na siedząco jak tak dalej pójdzie.Kupiliśmy wczoraj wozek przez internet co się okazało ten sam w innym kolorze z tego roku był 500 zł droższy prawie, bo nowa seria ale znaleźliśmy tańszy bordowy co prawda ale przynajmniej zaoszczędziliśmy.Dziewczyny kupujecie NATALIS ŻEL ułatwiający poród? Zastanawiam się trochę drogo 180 zł ale może warto ????
|
|
#1366 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co z tymi guziczkami, moga byc na srodku czy lepiej po bokach, chodzi mi o cycochy i karmienie. ktore wygodniejsze? Cytat:
widze ze coraz wiecej z was robi glukoze, no i zaczynaja sie te nieszczesne cukrzyce... eh,... Cytat:
Cytat:
Bo tak to sie dziewczyno psychicznie wykonczysz... Cytat:
no i teraz wypadało by zaopatrzyc sie w mega walizę skoro mam byc dłużej w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w bieliźnie nie lubie spać - długie spodnie/krótkie i bluzka z długim rękawem/krótkim/na ramiączkach. Przeważnie zupełny misz-masz - np. teraz śpię w niebieskich satynowych spodniach ze Snoopym i bluzce bawełnianej w czerwono-różowe paski (z guziczkami, kupiłam ją do spania jak będę karmić, ale jest taka przyjemna i ciepła, ze nie mogłam się powstrzymać).
|
|
#1368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak cos ktos chce to potrafi bardzo pięknie mówic oczywsicie że ci wysle, na priw, tylko nie teraz bo musze sie niedługo do gienia stroic io pachnic obiecuje dzis wieczorem, chyba że bardzo zamulałby mi net co sie czasami zdarza to jutro rano na pewno ![]() Cytat:
ciekawa jestem kiedy znowu bede miec podglądanko a że macanko mnie dzisiaj nie minie to sie zaraz musze pachnic ![]() ![]() ![]() ja bym chyba zawału dostała na taki widok pieprznęłam ze śmeichu jak to zobaczyłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja akurat koszule lubie, ale takie w pół uda a nie takie długasne jak te wszystkie które są dostępne i własnie mam zamiar je skrócic jak tylko ze szpitala wróce to znaczy mamusi podrzuce bo ma maszyne do szycia i mi to pięknie zrobi uciekam już, bo musze sie szykowac i jeszcze obiadek zjesc ![]() do wieczorka Lalunie
|
||||
|
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam kupioną jedną taką koszulę już we wrześniu, więc jak się na szybko w październiku pakowałam do szpitala to właśnie ją wrzuciłam do torby. Moje sutki jak wentyle u stara mógł podziwiać cały oddział
|
|
|
#1370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i musiałam powtórzyc badanie ale za drugim razem babka mi powiedziała żebym wzięła ze sobą cytryne i wydaje mi się że pomogło bo jakoś wytrzymałam te 2 h.Może Tobie tez pomoże ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37500576]Byłam w SH, kupiłam... 2 misiowe kombinezony, stan IDEALNY, normalnie jakby ze sklepu nowego każdy za - uwaga - 9zł.Brązowy welurek bez ocieplenia, a z tyłu ma nawet ogonek
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-11-08 o 14:49 |
||
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas maszynę do szycia obsługuje tata - skraca, zwęża, przerabia itp, ale buntuje się od jakiegoś czasu i każe mi i mamie się nauczyć w końcu przerabia tylko swoje, a my zanosimy do krawcowej.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-11-08 o 14:52 |
|
|
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam koszulę jedną zapinaną po bokach (u mnie też się rozpinały guziczki co mnie wkurzało - a mam mały biust) i jedną zapinaną na środku i nie będę kupowała więcej bo też nie lubię koszul. W domu będę chodzić w piżamie z Lidla, takiej jakby kopertowej na górze (myślę że spokojnie cyca wystawię), i w zwykłych tunikach + spodnei od piżamy. W nocy jest zimno jak się wstaje do karmienia dziecka. Weźcie sobie do szpitala skarpetki - mi się strasznie przydały bo mimo, że ogólnei było ciepło to w nogi marzłam okropnie.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki co zrobic żeby się znaleźć na liście na 1-szej stronie?
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, 100postow w watku musisz napisac.
Dlaczego wszystkie tanie(!) Pidzamy sa w sloniki misie itp?! Kogo oni z nas robia??? Wrrrr...... znalazlam sliczna pidzamke za 69zl, to sie okazalo, ze guziki sa atrapa
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
A jak to sprawdzić ile postów w watku napisałam.Bo z boku tylko pisze ogólnie ilość wiadomości.
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Http://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=653649
![]() Alez mi sie nudzi, nie wiem co ze soba zrobic, czekkam na siostre, ma przyjechac dzisiaj i mamy podjechac do ch, szukam kompletu na zime w kolorze cappucino
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Lady : mam ten sam problem! Jak mi się podoba piżama/koszula to jest tak droga, że ja cię nie mogę...;/
To ja już bym wolała bez wzorów żadnych.. A tak to jeśli tania to musi być w pstrokatych kolorach, z misiami, serduszkami i innym badziewiem:P |
|
|
|
#1379 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o dietę, to ty chyba nie miałaś jakiejś koinkretnej zaleconej, to skąd masz wiedzieć jak jeść; dziwna ta babka [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37500576] Byłam w SH, kupiłam... 2 misiowe kombinezony, stan IDEALNY, normalnie jakby ze sklepu nowego każdy za - uwaga - 9zł.Brązowy welurek bez ocieplenia, a z tyłu ma nawet ogonek jakie cuda Cytat:
ja też mam większe ramiona, dzisiaj musiałam przebrać koszulkę, bo mi za bardzo obciskała bicepsy![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
Pstryczku byłam u dietetyka wczoraj.
Wytłumaczyła mi co i jak. Z tym głodzeniem dziecka to nie wiem o co jej chodziło ![]() Starałam się jeść i owoce i warzywa.Fakt-grzeszyłam z herbatnikami. Poprostu stare przyzwyczajenia.Wcześniej (przed ciążą ) jadłam baardzo dużo ich.Z herbatą a to z mlekiem. Ale potem przystopowałam. Fakt ostatnio zjadłam 8 szt i jej się przyznałam że po tym miałam większy wynik. Ale pojechała po mnie jak po dzikiej świni w lesie. Teraz to doszłam do wniosku że się na mnie wyżyła bo weszłam do gabinetu po jakiejś ostrej awanturze z innym pacjentem. Ktoś musiał dostać cięgi i trafiło na mnie. Jak z uśmiechem zapytałam się o tą insulinę to stwierdziła że akurat nie mam się z czego cieszyć. Potraktowała mnie jak...szkoda gadać. Poczułam po raz pierwszy że jestem beznadziejną matką ![]() Z tego wszystkiego zapomniałam że wchodzimy dzisiaj z Kalinką w 27 tydzień.CZYLI JUŻ 3 TRYMESTR. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

), czekam aż będzie bliżej rozwiązania, wtedy się pomierzę i postaram się kupić jakieś 2 na okres laktacji. A postaram się - bo to nie takie proste przy moim rozmiarze... tylko się nie śmiejcie!!! przed ciążą 80 G/H

każdy za - uwaga