Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 13:56   #1351
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie odnosnie koszul
- tak mysle czy kupic nowki czy uzywane...
tylko uzywane znalalam z guziczkami na srodku? wygodne to czy lepiej guziczki w dwoch rzedach po bokach? czy nie ma to znaczenia....
Ja na pewno będę polować na używane. Posłużą mi jedynie w szpitalu,a potem kosz - nienawidzę koszul nocnych ... Tylko czy uda mi się znaleźć z guziczkami a przy tym z długim rękawem

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:56   #1352
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja, ale cuda!!!!!
Agatka widzę sprawdza od razu, czy dobre dla Dorotki?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:58   #1353
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ehhh, ja i te moje cyce nienawidze ich z całego serca!

Byłam u brafitterki - dopasowała mi rozmiar, ale ból kręgosłupa nie ustał - one są po prostu za wielkie i za ciężkie... teraz w ciąży jeszcze nie kupowałam stanika - jeden mi jeszcze został sprzed ciąży to w nim chodzę (a raczej siedzę w domu ), czekam aż będzie bliżej rozwiązania, wtedy się pomierzę i postaram się kupić jakieś 2 na okres laktacji. A postaram się - bo to nie takie proste przy moim rozmiarze... tylko się nie śmiejcie!!! przed ciążą 80 G/H w związku z czym sportowego stanika nigdy nie umiałam znaleźć - bo przecież duży biust to D! znaleźć ładny stanik normalny, który dobrze trzyma to też jest sukces w moim przypadku - w większości biust wygląda jakby był obwisły, albo (jak np. z feliny) wyglądam, jaklbym miała cycki pod pachami, po prostu jakoś się rozchodzą, nie wiem o co chodzi... znalazłam fajną firmę polską, która produkuje staniki dedykowane dla dużych biustów, ale przed ciążą kupowałam największy możliwy u nich rozmiar
całkokształt powoduje to, że nienawidzę swoich piersi, a teraz w ciąży to już w ogóle nie mogę na nie patrzeć!

no to się wyżaliłam, postękałam i pomarudziłam
Jeśli to Cię pocieszy, to koleżanka mojej siostry miała tak obfity biust, ze biustonosze szyła jej krawcowa

Instagram

Stary 2012-11-08, 14:01   #1354
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Debrah norma to 140.
Ale jaka jednostka?
Bo ja mam w badaniach tak:
Glukoza na czczo 4,32mmol/l ( Norma 5.50)
Glukoza po 2 godz. 8,38 mmol/l (Norma 7,80 )
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:03   #1355
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37500576]

-----------------
Byłam w SH, kupiłam... 2 misiowe kombinezony, stan IDEALNY, normalnie jakby ze sklepu nowego każdy za - uwaga - 9zł.
Brązowy welurek bez ocieplenia, a z tyłu ma nawet ogonek [/QUOTE]

Ale cudo!

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja na pewno będę polować na używane. Posłużą mi jedynie w szpitalu,a potem kosz - nienawidzę koszul nocnych ... Tylko czy uda mi się znaleźć z guziczkami a przy tym z długim rękawem
W szpitalu podobno mega ciepło ze względu na dzieci, więc może krótki rękaw by wystarczył?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:04   #1356
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale jaka jednostka?
Glukoza po 2 godz. 8,38 mmol/l (Norma 7,80 &nbsp
A masz tylko taki zapis? W sumie jak masz podane normy i po 2h wynik jest wyższy, niż norma, to pewnie lekarz każe Ci powtórzyć albo iść do poradni...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:06   #1357
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szaja, ale cuda!!!!!
Agatka widzę sprawdza od razu, czy dobre dla Dorotki?
Nie, czy na nią

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ale cudo!

W szpitalu podobno mega ciepło ze względu na dzieci, więc może krótki rękaw by wystarczył?
Dokładnie, BARDZO ciepło.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 14:06   #1358
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jaka jednostka?
ja wlasnie mialam w tych jednostkach podawane... no masz ciut wyzej po gukozie, ale nie tak duzo - kiedy wizyta ? lekarz Ci powie czy trzeba cos z tym zrobic czy nie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:06   #1359
Debrah
Zakorzenienie

No przepisałam Wam...
Kurdę, martwię się teraz

Wizyta dopiero 21.11 - chyba napiszę maila lekarce i wyślę te wyniki..
Stary 2012-11-08, 14:08   #1360
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Czesc dziewczyny, wczoraj nie miałam wogole czasu zeby was czytac, wiec mam zaleglosci. Moze mi sie uda was nadrobic dziś albo jutro.
Jutro idę do szkoły i muszę jeszcze projekt zrobić z Instalacji gazowych. A do tego z 7 zadań z angielskiego
Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i było wyjątkowo długie zającia wyszliśmy przed 20. Były zajęcia z neonatologiem i psychologiem. Na zajęciach z psychologiem usypiałam a neonatolozka mówiła ciekawe rzeczy o szczepieniach, infekcjach wewnątrz macicznych które dziecko może mieć po porodzie i jakie badania dziecią wykonują. Jakie badania wykonują gdy matka ma choroby tarczycy cz cukrzycę ciążową.
I tu dowiedziałam się, że matki z chorobami tarczycy w szpitalu spędzają 5 dób ( a ja nastawiłam się na 3 ), bo w 5 dobie dopiero dokładnie badają dzieciątku hormony tarczycy. Wcześniej nie jest to możliwe, bo dziecko ma jeszcze nasze homony tarczycowe. A i matki, które mają cukrzycę też wychodzą później, bo dziecko ma tyle badań robionych, że w 3 doby mogą się nie wyrabiają.

A i dzisiaj mam wizytę, zobaczymy czego się dowiem. Moja mała dziś jakoś się mało rusza i trochę mnie to martwi. Ale na 17.30 mam do lekarza to rozwieje moje obawy.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:09   #1361
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
No przepisałam Wam...
Kurdę, martwię się teraz

napisz bedziesz spokojniejsza

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 14:12   #1362
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
na strone wyczytałam, że ta baza isofix jest tak gdzieś do roczku i pasuje do niej tylko ten pierwszy fotelik, a jak się chce też wpiąć następny, to już trzeba mieć familyfix, także wszystko jasne
łe, no to d..pa. Cwaniaki, nie zrobia nic uniwersalnego zeby pasowalo pod kilka fotelikow tylko do kazdego inna baza, ehh
dlatego my jak myslelismy w ogole o maxi cosi to bralismy pod uwage tylko ta baze family, bo inne to rzeczywiscie srednio sie opłacaja

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
No ale przecież fridę przykłada się tylko do dziurki od nosa a nie wprowadza do środka Tak końcówka jest tak duża że nie ma szans na włożenie jej w mały nosek.
o to jej wlasnie chodzilo, zeby jesli juz sie uzywa tych pomocnikow to z głową, tzn nie pchac do konca noska tylko przytknac do poczatku noska, tak jak piszesz do dziurki i stop, dalej nie. a jaka to ma koncowke to ja nie wiem, nie mialam przyjemnosci uzywac tego urzedzenia, i byc moze ta polozna też nie, wiec mowila to tak czysto profilaktycznie...

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Widzę że nie tylko ja choruje na ten zapach. Uwielbiam go po prostu ja w ogóle uwielbiam perfumy, ale mam swoje typy i tych używam sobie na zmianę w zależności od nastroju.
eh, moj najulubieńszy to E. Arden - 5th Avenue
Juz go widze jak pieknie komponuje się z choinka

Cytat:
Hej dziewczyny.

Wczoraj byłam u diabetologa i .....MASAKRA

Pokazałam jej wyniki z ostatnich 2 tygodni.
Objechała mnie po całości że nie zgłosiłam się wcześniej i że jestem nieodpowiedzialna.Nie liczę się ze zdrowiem dziecka i je głodzę.
Że kwalifikuję się na leczenie insuliną a moje odżywianie się ... "błąd za błędem,za dużo za rzadko i za słodko"
Jak cukier nie unormuje się do poniedziałku (mam się zgłosić już o 8 rano)
to insulina wchodzi.
Okazało się że mam,prawdopodobnie szmery serca i mam skierowanie na echo w trybie pilnym.
Tak też ten tryb pilny to na 17 grudnia udało się ustawić.

Kurczę ale przecież ja jem często tylko zapisywałam po głównych posiłkach. Poza tym miałam jeść wszystko tylko po troszku.

Eh jestem beznadziejna i chce mi się wyć.
Nawet nie potrafię nad posiłkami zapanować.
Zjadłam dzisiaj 2 kanapki z szynką na śniadanie i ...wynik 135 .
wiesz co, czasami to se mysle ze tych lekarzy to sie powinno przetrzepac i co drugiego to w kosmos wysłac! zero empatii

1! czy mówiła/kazala ci przyjechac wczesniej gdyby wyniki byly złe?
czy w ogole powiedziala Ci jakie normy sa przy takim badaniu?
2! co to znaczy błąd za błędem? mialaś spotkanie z dietetykiem, bo cos kojarze ze chyba nie. dostalaś wytyczne co mozesz jeść a czego nie, i w jakich ilościach???

Co to znaczy że głodzisz dziecko?
Przy cukrzycy u ciezarnych podtsawą jest DIETA!!!! jeśli wyniki masz kiepskie to znaczy ze zle komponujesz posiłki. I tu powinien wkroczyc PO RAZ KOLEJNY! dietetyk, ustalić z toba co dokladnie powinnas jeść, jak czesto i w jakich ilościach! wtedy stosujesz sie do tej diety i jesli nie ma wiekszej poprawy to dalej sie ja modyfikuje, no chyba ze jest gorzej to wtedy raczej insulina.
ale zeby tak po dwoch tyg od razu insulina? bez przejrzenia twojej diety? Dla mnie to troche dziwne...

A ztym serduchem to mam nadzieje ze wszystko zakonczy sie pomyslnie...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A dokadnie to tak: przy obciążeniu 75g do 140 po 2h. Powyżej 140, ale poniżej 200 jest stan przedcukrzycowy (który niekoniecznie oznacza coś złego). Powyżej 200 cukrzyca. Tak babka od analizy powiedziała mojemu tacie wczoraj, jak odbierał moje wyniki. Na necie jest tak samo napisane.

Debrah, jaki wynik masz?
dokladnie, takie sa normy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:12   #1363
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, wczoraj nie miałam wogole czasu zeby was czytac, wiec mam zaleglosci. Moze mi sie uda was nadrobic dziś albo jutro.
Jutro idę do szkoły i muszę jeszcze projekt zrobić z Instalacji gazowych. A do tego z 7 zadań z angielskiego
Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i było wyjątkowo długie zającia wyszliśmy przed 20. Były zajęcia z neonatologiem i psychologiem. Na zajęciach z psychologiem usypiałam a neonatolozka mówiła ciekawe rzeczy o szczepieniach, infekcjach wewnątrz macicznych które dziecko może mieć po porodzie i jakie badania dziecią wykonują. Jakie badania wykonują gdy matka ma choroby tarczycy cz cukrzycę ciążową.
I tu dowiedziałam się, że matki z chorobami tarczycy w szpitalu spędzają 5 dób ( a ja nastawiłam się na 3 ), bo w 5 dobie dopiero dokładnie badają dzieciątku hormony tarczycy. Wcześniej nie jest to możliwe, bo dziecko ma jeszcze nasze homony tarczycowe. A i matki, które mają cukrzycę też wychodzą później, bo dziecko ma tyle badań robionych, że w 3 doby mogą się nie wyrabiają.

A i dzisiaj mam wizytę, zobaczymy czego się dowiem. Moja mała dziś jakoś się mało rusza i trochę mnie to martwi. Ale na 17.30 mam do lekarza to rozwieje moje obawy.

naprawdę? ja mam niedoczynność tarczycy i nie chcę być tak długo w szpitalu a wydawało mi się, że w 3 dobie życia dziecka pobiera się krew z pięty na TSH

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:15   #1364
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenova te biale kola sa piankowe
My wzielismy calkiem klasyczny, granatowo bialy widzialam go na zywo i wyglada po prostu..... tez mi sie bialy marzyl, ale u nas na Slasku...... jeden spacer i bylby szary
No my pewnie byśmy brali czarny albo biało czarny. Ten cały biały w warszaawie tez by się nie nadał, byłby szary pewnie po tygodniu.

Cytat:
No przepisałam Wam...
Kurdę, martwię się teraz

Myślę że to najlepsze wyjście, oby szybko odpisała.

Ja mam doła znowu z powodu swojego wyglądu czuje się jak krowa , mam wrażenie że jestem taka spasiona i opuchnięta, twarz mam jak dynia, ramiona jak u pudziana ... oglądam sobie na fejsie zdjęcia znajomych to wszystkie laskie takie chude.
Tak mi się marzy nałożyć obcisła ołówkową spódnicę i do tego wysokie szpilki i być taka atrakcyjna jak kiedyś łeeeee
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:17   #1365
mitabe
Rozeznanie

Hej ja tylko na chwilę, źle się czuję od wczoraj znowu czuję jak macica mi się rozciąga , do tego mogę spać tylko na lewym boku bo inaczej mi źle, a dzisiaj nie dałam rady się podnieść bo mi lewa noga zdrętwiała, chyba zacznę spać na siedząco jak tak dalej pójdzie.

Kupiliśmy wczoraj wozek przez internet co się okazało ten sam w innym kolorze z tego roku był 500 zł droższy prawie, bo nowa seria ale znaleźliśmy tańszy bordowy co prawda ale przynajmniej zaoszczędziliśmy.

Dziewczyny kupujecie NATALIS ŻEL ułatwiający poród? Zastanawiam się trochę drogo 180 zł ale może warto ????

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 14:31   #1366
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ja w ogole nie przepadam za pizamami, zadnej masci. zakladam tylko wtedy jak nocuje nie w domu bo tak to raczej sama bielizna, mąż nie narzeka
a co z tymi guziczkami, moga byc na srodku czy lepiej po bokach, chodzi mi o cycochy i karmienie. ktore wygodniejsze?

Cytat:
Ale jaka jednostka?
ja mialam w tej grugiej jednostce ale widac ze masz powyzej normy, tylko nie wiadomo czy bardzo powyzej czy nie. nie wyglada to groznie ale pewnie czeka cie wizyta w poradni. nic sie martw, nie ty pierwsza i nie ostatnia, bedzie dobrze.
widze ze coraz wiecej z was robi glukoze, no i zaczynaja sie te nieszczesne cukrzyce... eh,...

Cytat:
A masz tylko taki zapis? W sumie jak masz podane normy i po 2h wynik jest wyższy, niż norma, to pewnie lekarz każe Ci powtórzyć albo iść do poradni...
raczej nie powtarza sie tych badan, lekarz skieruje cie zapewne do poradni i tak do konca ciazy bediesz pod ich opieką. minimalne odchylenie traktowane jest w ciązy jak mega cukrzyca, tzn chuchaja na nas i dmuchaja jak tylko można, ale to dla naszego spokoju i zdrowia Maluszka

Cytat:
No przepisałam Wam...
Kurdę, martwię się teraz

Nic sie nie martw, ale tak- jak najszybciej skontaktuj sie z lekarzem prowadzacym. moze on uzna ze wyniki sa ok i bedzie po stresie...
Bo tak to sie dziewczyno psychicznie wykonczysz...

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

O, dobrze wiedzieć, chociaz nam mic takiego nie mowili. jak cos to tylko po cc dlużej sie zostaje, ale bede sie musiala zapytac o to przy najblizszek okazji.
no i teraz wypadało by zaopatrzyc sie w mega walizę skoro mam byc dłużej w szpitalu

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie NATALIS ŻEL ułatwiający poród? Zastanawiam się trochę drogo 180 zł ale może warto ????
A co to za cudo????

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:32   #1367
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
ja w ogole nie przepadam za pizamami, zadnej masci. zakladam tylko wtedy jak nocuje nie w domu bo tak to raczej sama bielizna, mąż nie narzeka
a co z tymi guziczkami, moga byc na srodku czy lepiej po bokach, chodzi mi o cycochy i karmienie. ktore wygodniejsze?
Jakie znajdę takie kupię.

Ja w bieliźnie nie lubie spać - długie spodnie/krótkie i bluzka z długim rękawem/krótkim/na ramiączkach. Przeważnie zupełny misz-masz - np. teraz śpię w niebieskich satynowych spodniach ze Snoopym i bluzce bawełnianej w czerwono-różowe paski (z guziczkami, kupiłam ją do spania jak będę karmić, ale jest taka przyjemna i ciepła, ze nie mogłam się powstrzymać).

Instagram

Stary 2012-11-08, 14:35   #1368
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwus , Kochanie Ty moje... jakbys mogła i miala chwile czasu to przesłałabyś mi liste co dokladnie kupilas bo ja oprocz ubranek nic nie mam i takie zakupy sa dopiero przede mną i powiem szczerze że mnie troszke przerażają bo nie wiem nawet od czego zacząć
ho ho ho jak cos ktos chce to potrafi bardzo pięknie mówic oczywsicie że ci wysle, na priw, tylko nie teraz bo musze sie niedługo do gienia stroic io pachnic obiecuje dzis wieczorem, chyba że bardzo zamulałby mi net co sie czasami zdarza to jutro rano na pewno

Cytat:
Sylwietta - ja też dzisiaj mam wizytę. O której idziesz? Ja na 15. Ciekawe, co nam powiedzą.
a ja na 16, serduszka sobie znowu posłucham ciekawa jestem kiedy znowu bede miec podglądanko a że macanko mnie dzisiaj nie minie to sie zaraz musze pachnic
Cytat:
Moj maz myje okna
ja bym chyba zawału dostała na taki widok mój ma dwie lewe ręce do tego- jak raz go poprosiłam to mi szyby wymyl woda z płynem do naczyn (która miał naszykowaną do framug) pieprznęłam ze śmeichu jak to zobaczyłam
Cytat:
tylko uzywane znalalam z guziczkami na srodku? wygodne to czy lepiej guziczki w dwoch rzedach po bokach? czy nie ma to znaczenia....
mnie kolezanka, która niedawno urodziła bardzo polecała te z dwoma rzędami guziczków po bokach bo prosciej sie do cyca dostac. polecam sprzedawce B-B-B-BALTAZAR na all. Ja u niego kupowałam, jak była koncówka serii to nawet po 16 zł za sztukę, a inne ceny to od 19 były. Super jakościowo i milusie

Cytat:
Hosenko, skoro nie cierpisz koszul nocnych jako takich to zawsze możesz je uciąc w okolicach dupci i przerobic na koszulki
ja akurat koszule lubie, ale takie w pół uda a nie takie długasne jak te wszystkie które są dostępne i własnie mam zamiar je skrócic jak tylko ze szpitala wróce to znaczy mamusi podrzuce bo ma maszyne do szycia i mi to pięknie zrobi

uciekam już, bo musze sie szykowac i jeszcze obiadek zjesc
do wieczorka Lalunie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:43   #1369
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
mnie kolezanka, która niedawno urodziła bardzo polecała te z dwoma rzędami guziczków po bokach bo prosciej sie do cyca dostac. polecam sprzedawce B-B-B-BALTAZAR na all. Ja u niego kupowałam, jak była koncówka serii to nawet po 16 zł za sztukę, a inne ceny to od 19 były. Super jakościowo i milusie
chyba że ktoś ma cyce jak donice jak ja i mu piersi wychodzą przez te dziury miałam kupioną jedną taką koszulę już we wrześniu, więc jak się na szybko w październiku pakowałam do szpitala to właśnie ją wrzuciłam do torby. Moje sutki jak wentyle u stara mógł podziwiać cały oddział szybko ją przebrałam na inną a tą wysłałam do teściowej coby mi to zaszyła, i teraz mam zwykłą koszulę, a jak pójdę rodzić to sobie wezmę tylko i wyłącznie te rozpinane na środku, nawet jak będzie mi mega niewygodnie przy karmieniu

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 14:44   #1370
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Ja nie kupię. Za drogo wg mnie. I jeszcze znalazłam coś takiego http://40tygodni.pl/Category/014/2,4...ie-porodu.html ten ostatni post sobie zobacz. Ja jestem oklapła dziś i jakoś nie mam siły tych składów porównywać
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:48   #1371
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Witam!
No to poszłam se dziś na glukoze wytrzymałam 20 min po wypiciu, zwymiotowałam i tyle z mojego badania
Ja też za pierwszym razem zwymiotowałam ( po 45 min po wypiciu) i musiałam powtórzyc badanie ale za drugim razem babka mi powiedziała żebym wzięła ze sobą cytryne i wydaje mi się że pomogło bo jakoś wytrzymałam te 2 h.Może Tobie tez pomoże

Cytat:
Ja koszule będę miała od siostry (ona kupiła jak rodziła 2 lata temu).Ma taką z guziczkami w dwóch rzędach po bokach.Myśle że taka najwygodniejsza będzie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37500576]Byłam w SH, kupiłam... 2 misiowe kombinezony, stan IDEALNY, normalnie jakby ze sklepu nowego każdy za - uwaga - 9zł.

jaaaakie śliczne i za taka cene

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-11-08 o 14:49
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:51   #1372
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Hosenko, skoro nie cierpisz koszul nocnych jako takich to zawsze możesz je uciąc w okolicach dupci i przerobic na koszulki
ja akurat koszule lubie, ale takie w pół uda a nie takie długasne jak te wszystkie które są dostępne i własnie mam zamiar je skrócic jak tylko ze szpitala wróce to znaczy mamusi podrzuce bo ma maszyne do szycia i mi to pięknie zrobi
No ja mam właśnie 2 lewe ręce do takich rzeczy, nawet uciąć prosto nożyczkami nie umiem

U nas maszynę do szycia obsługuje tata - skraca, zwęża, przerabia itp, ale buntuje się od jakiegoś czasu i każe mi i mamie się nauczyć w końcu przerabia tylko swoje, a my zanosimy do krawcowej.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-11-08 o 14:52
Stary 2012-11-08, 14:51   #1373
e_vel
Wtajemniczenie

ja mam koszulę jedną zapinaną po bokach (u mnie też się rozpinały guziczki co mnie wkurzało - a mam mały biust) i jedną zapinaną na środku i nie będę kupowała więcej bo też nie lubię koszul. W domu będę chodzić w piżamie z Lidla, takiej jakby kopertowej na górze (myślę że spokojnie cyca wystawię), i w zwykłych tunikach + spodnei od piżamy. W nocy jest zimno jak się wstaje do karmienia dziecka. Weźcie sobie do szpitala skarpetki - mi się strasznie przydały bo mimo, że ogólnei było ciepło to w nogi marzłam okropnie.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 14:53   #1374
s i l v e r
Zakorzenienie

Kobietki co zrobic żeby się znaleźć na liście na 1-szej stronie?
Stary 2012-11-08, 15:06   #1375
LadyWhisper
Zakorzenienie

Silver, 100postow w watku musisz napisac.

Dlaczego wszystkie tanie(!) Pidzamy sa w sloniki misie itp?! Kogo oni z nas robia??? Wrrrr...... znalazlam sliczna pidzamke za 69zl, to sie okazalo, ze guziki sa atrapa

Stary 2012-11-08, 15:11   #1376
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver, 100postow w watku musisz napisac
A jak to sprawdzić ile postów w watku napisałam.Bo z boku tylko pisze ogólnie ilość wiadomości.
Stary 2012-11-08, 15:14   #1377
LadyWhisper
Zakorzenienie

Http://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=653649

Alez mi sie nudzi, nie wiem co ze soba zrobic, czekkam na siostre, ma przyjechac dzisiaj i mamy podjechac do ch, szukam kompletu na zime w kolorze cappucino mam nadzieje, ze szybkie przelecenie galerii mi nie zaszkodzi.......

Stary 2012-11-08, 15:16   #1378
Debrah
Zakorzenienie

Lady : mam ten sam problem! Jak mi się podoba piżama/koszula to jest tak droga, że ja cię nie mogę...;/
To ja już bym wolała bez wzorów żadnych..

A tak to jeśli tania to musi być w pstrokatych kolorach, z misiami, serduszkami i innym badziewiem:P
Stary 2012-11-08, 15:18   #1379
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj byłam u diabetologa i .....MASAKRA

Pokazałam jej wyniki z ostatnich 2 tygodni.
Objechała mnie po całości że nie zgłosiłam się wcześniej i że jestem nieodpowiedzialna.Nie liczę się ze zdrowiem dziecka i je głodzę.
Że kwalifikuję się na leczenie insuliną a moje odżywianie się ... "błąd za błędem,za dużo za rzadko i za słodko"
Jak cukier nie unormuje się do poniedziałku (mam się zgłosić już o 8 rano)
to insulina wchodzi.
Okazało się że mam,prawdopodobnie szmery serca i mam skierowanie na echo w trybie pilnym.
Tak też ten tryb pilny to na 17 grudnia udało się ustawić.

Kurczę ale przecież ja jem często tylko zapisywałam po głównych posiłkach. Poza tym miałam jeść wszystko tylko po troszku.

Eh jestem beznadziejna i chce mi się wyć.
Nawet nie potrafię nad posiłkami zapanować.
Zjadłam dzisiaj 2 kanapki z szynką na śniadanie i ...wynik 135 .
ale jak pilne to echo serca, to może prywatnie idź, bo czekać ponad miesiąc to chyba niepoważne trochę

a jeśli chodzi o dietę, to ty chyba nie miałaś jakiejś koinkretnej zaleconej, to skąd masz wiedzieć jak jeść; dziwna ta babka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37500576]
Byłam w SH, kupiłam... 2 misiowe kombinezony, stan IDEALNY, normalnie jakby ze sklepu nowego każdy za - uwaga - 9zł.

jakie cuda ja choruję na taki kombinezon, ale na nowy szkoda mi kasy, a w lumpku jeszcze nigdy nie spotkałam

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja mam doła znowu z powodu swojego wyglądu czuje się jak krowa , mam wrażenie że jestem taka spasiona i opuchnięta, twarz mam jak dynia, ramiona jak u pudziana ... oglądam sobie na fejsie zdjęcia znajomych to wszystkie laskie takie chude.
Tak mi się marzy nałożyć obcisła ołówkową spódnicę i do tego wysokie szpilki i być taka atrakcyjna jak kiedyś łeeeee
to weź popatrz na profile troszkę grubszych znajomych i ci się poprawi ja też mam większe ramiona, dzisiaj musiałam przebrać koszulkę, bo mi za bardzo obciskała bicepsy

Cytat:
np. teraz śpię w niebieskich satynowych spodniach ze Snoopym i bluzce bawełnianej w czerwono-różowe paski (z guziczkami, kupiłam ją do spania jak będę karmić, ale jest taka przyjemna i ciepła, ze nie mogłam się powstrzymać).
cóż za nowatorskie połączenie kolorów i tkanin

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Dlaczego wszystkie tanie(!) Pidzamy sa w sloniki misie itp?! Kogo oni z nas robia??? Wrrrr...... znalazlam sliczna pidzamke za 69zl, to sie okazalo, ze guziki sa atrapa
o własnie, okropne te pidżamy są

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:19   #1380
bishonka
Raczkowanie

Pstryczku byłam u dietetyka wczoraj.
Wytłumaczyła mi co i jak.

Z tym głodzeniem dziecka to nie wiem o co jej chodziło
Starałam się jeść i owoce i warzywa.Fakt-grzeszyłam z herbatnikami.
Poprostu stare przyzwyczajenia.Wcześniej (przed ciążą ) jadłam baardzo dużo ich.Z herbatą a to z mlekiem.
Ale potem przystopowałam.
Fakt ostatnio zjadłam 8 szt i jej się przyznałam że po tym miałam większy wynik.
Ale pojechała po mnie jak po dzikiej świni w lesie.

Teraz to doszłam do wniosku że się na mnie wyżyła bo weszłam do gabinetu po jakiejś ostrej awanturze z innym pacjentem.
Ktoś musiał dostać cięgi i trafiło na mnie.

Jak z uśmiechem zapytałam się o tą insulinę to stwierdziła że akurat nie mam się z czego cieszyć.
Potraktowała mnie jak...szkoda gadać.
Poczułam po raz pierwszy że jestem beznadziejną matką

Z tego wszystkiego zapomniałam że wchodzimy dzisiaj z Kalinką w 27 tydzień.CZYLI JUŻ 3 TRYMESTR.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości