|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
ooo..zazdroszczę. Uwielbiam saunę, w tamtym roku z wiadomych względów musiałam obejść się smakiem, ale w tym nie odpuszczę
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A w towarzystwie, na imprezach świetnie sprawdza się "Kolejka" - wydana przez IPN jakoś stosunkowo niedawno. Fajne teraz są te gry, piękne wydania, i masz racje, super sprawa na prezent ![]() Cytat:
Kurczę, nie zazdroszczę tego trądziku... A próbowałaś trochę uspokoić skórę olejami tłoczonymi na zimno? Nie wyleczy Ci to pewnie buzi, ale pewnie załagodzi, trochę odżywi. Bo te wszystkie maści od dermatologów są okropnie drażniące. Na wizażu jest cały dział o biochemii urody, poczytaj. Mi przy moim masakrycznym wysypie wielkich ropniaków (związane z PCOS), bardzo pomogły różne włąsnoręcznie robione mazidła. Cytat:
![]() Nie miksuję, jest mięciusieńka. Gotuję tak samo, tylko jemu daję bez orzechów i migdałów ![]() Cytat:
![]() Zdrowia życzę dla dzieciaków i dla Ciebie! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Szymonek cóż postanowił zrobic sobie głodówkę jadł o 24 i teraz o 9 rano ale ważne że coś zjadł.Jutro pobiora mu krew i jeśli wyniki będą dobre to jutro wyjdziemy.Zajdzie jeszcze do nas neurolog aby zobaczyć Szymonowe leżenie na brzuszku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Olwika dzis spala... ahhh cudownie ( jak na te czasy). Poszla spac o 21.. obudzila sie o 0-30 i 3 na smoka, pozniej obudzila sie na jedzenie o 6-30 i dalej spala do 8-30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ufff odpisalam ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-11-08 o 09:05 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Mogę czymś rozrzedzać te dania słoiczkowe?
Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-11-08 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
Hej!
Anulka trzymam kciuki żeby wyniki dobrze wyszły. Wiadomo, w domu najlepiej. ![]() martula ja też kiedyś karmiłam tak jak Ty. Ale jak położna to zobaczyła to powiedziała mi że mam zmienić pozycję karmienia. Nawet w książeczkę wpisała: korekta pozycji karmienia czy jakoś tak. Że niby niepotrzebnie dziecko mięśnie szyi napina czy jakoś tak. Teraz karmię małą "brzuszko do brzuszka".
#336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Okey.. jedno zdjecie pokazuje jak ja mloda karmie, a drugie, ze pozycja ta daje swobode nozkom ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-11-08 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja dodaje wody, mój synek nie lubie jak danie jest za gęste, staje mu wtedy w gardle i ma odruch wymiotny dziś mały wpałaszuje, indyka z marchewką, jabłkiem i ziemniakiem rinco akurat tak się składa, że ja pstryknęłam ostatnio fotkę ![]() od razu napiszę, że to brązowe jasne po bokach to bułka tarta, ktoś mi się wtrynił do pieczenia, drugi już robiłam bez bułki na blaszcze, nic się nie przypaliło Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-11-08 o 10:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale pysznie wygląda ten tort ![]() ![]() A ja tymczasem zajadam pycha marchewkę z ogródka teściowej. Kurde nigdy takiej słodkiej marchwi nie jadłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o słodkie, to nie prędko znów zrobię ten tort czy jakieś inne ciasto, już drugi dzień nie jem słodyczy, takie postanowienie mam, zobaczymy jak długo tak wytrwam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też źle się czuję ze sobą, ale ja nie potrafie sobie odmówić. Jak słysze słowo dieta lub zakaz jedzenia np. słodyczy to automatycznie robię się głodna. Teraz ćwiczę na xbox kinect taniec i fitnes i mam nadzieje, że waga ruszy. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Stokrotko cena za aparat powalająca, a w ogóle za to 1500 zł można coś kupić czy zawsze trzeba dokładać z własnych pieniędzy?? Wróciliśmy ze szczepienia, mamy 7,5 kg i 66 cm ![]()
#343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
I my witamy sie po szczepieniu. Waga 9100 g, wzrost 72,5 cm. Filip zniosl dzielnie wklocie, teraz juz smacznie spi, a ja kombinuje jak wygramolic sie z lozka zeby go nie obudzic.
W ogole to dzisiaj pobilismy chyba swoj rekord i spalismy do 11 wszyscy troje, bo maz ma wolne ![]() ![]()
#345 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja!
Wzoraj nie miałam weny na pisanie, ale przeczytałam Wasze posty. Anulka - nie wiem, jak mam to ubrac w słowa, aby dodac Wam otuchy w tak cieżkich chwilach, ale trzeba miec w sobie duzo wiary i nadziei, że to co dobre, jeszcze Was spotka. Przytulam strasznie mocno i życzę zdrowia dla Rodzinki i siły dla Ciebie. ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Onething - skóra Hani już coraz ładniejsza, poprawia sie po nowym mleku. Na nóżkach tylko jeszcze jest sucho, buzia w porządku. Bebilon pepti jej posmakował. Z kleikiem kukurydzianym młóci aż się uszy trzęsą. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Gaabbii - spoko, że już lepiej ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Słoika nie rozrzedzałam, ale swoje zupki owszem - wodą. Myślę, że słoikowe też jak najbardziej mozna. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
blueelektron oraz natusiakac21
![]() Proszę następnym razem informować koleżanki o takich promocjach, bo ja się tu cieszę, z 0,53/szt, a wy mi tu z kosztami poniżej 0,50 ![]() Cate, clauudik ![]() moniczka, czyli to wina mleka była? A Emolium pomaga czy raczej nie bardzo? |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja robię tylko 1/3 treningu bo na dalszą częśc nie mam siły. MASAKRA - moja kondycja jest zerowa. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cate i claudik - gratki za wagę i wzrosty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Smyk1 - często jestes na naszym forum ![]() Wkręciłam się w serial "Prawo Agaty" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#348 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba jednak nie powinnam oglądać takich zdjęć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#349 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czasem nawet to wygląda tak, że odwiedzam kilka sklepów bo w każdym co innego mają. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#351 | ||
Wtajemniczenie
|
blueelektron, niezły ten torcik Ci wyszedł...zjadłoby się
Natusia, fajna ta stronka ![]() Niunia, może by ją dać na pierwszą stronę? Cytat:
Ja zarzuciłam bieganie ostatnio. Jest za zimno i ciemno dla początkującego amatora ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurde, nieźle pospaliście I co, tak od wieczora spał? Jak potem w ciągu dnia? Antoś też co rano o 6 już radośnie sobie gada, jest obudzony i gotowy na nowy dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#353 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do serialu, to też uwielbiam! Tak samo Amy McDonald, która wykonuje piosenkę z czołówki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Tak właśnie myślałam ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
pola m nie wiem na ile jest aparat. musze sie dowiedziec. a tradzik...chociaz mam wrazenie ze to moze co innego, bo inne mam odczucia na skorze, smaruje mascia cholesterolowa i jest o niebo lepiej. nie smarowalam olejami. nie do konca wiem o jakie chodzi. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cate 1500zl to na analogowy jeden moze starczy, a taki maluszek powinien miec aparat cyfrowy, a juz na pewno przy takiej wadzie jaka ma Paulina. poza tym te cyfrowe spevjalnie dla niemowlat i malych dzieci sda leciutkie i malutkie a to jest wazne przy tak malutkich uszkach. no i programuje sie je kompeterowo to tez ponoc zaleta.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dane do listy: Maximilian, tp. 09.06.12, ur. 04.06.12, waga 3790, 51 cm Mam nadzieję, że nie będzie powodu by mnie drugi raz usunąć ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Którąś z was jest miłośniczką kwiatów odrazu przepraszam bo Nie pamiętam ktòra,mam pytanie odnośnie juki ,koło łodygi mam pełno takich czarnych muszek i w ziemię też ich się pełno roi opròcz tego po domu też już latają jak to usunąć ?czy pozostaje się już pozbyć kwiata
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.