|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
zazdroszczę po cichu bo mi tak szyb
ko nie spada, ale i jedzenia nie moge ograniczyc za bardzo bo karmie. 3 msc 19kg ah chcialoby sie tak, ae chyba wtedy latwo o jojo... chmielinka my tez spimy przy lampce, a dzis tata wylaczyl ja w nocy a byly zasloniete zaslony na oknie i mala spala do 9 30 ![]() Mamcia, szkoda mi Amelci... mam nadzieje ze to nic groznego
|
|
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś idę z Lilutką i moją przyjaciółką, która ma 4 letnie bliźniaczki na spotkanie polskojęzycznej grupy zabawowej- ciekawe czy Nam się spodoba
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciłam ze spacwry kupilam pampki w promo w polo markecie, sząły nia ma z cena ale zawsze coś gdy wrócilismy ze spaceru mały rozryczął sie az lzy leciały(wczoraj było to samo) juz wiem,że chodizmu o to że chce dlaej spac no i spi
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Hey ja na chwilkę tylko bo jak mały spał to pracowałam albo sprzatałam i teraz nie mam czasu na wizaz ;( ale tak się zastanawiam: dziewczyny planujące karmić metodą BLW jakie produkty podacie najpierw??
I dziewczyny karmiące normalnie czy po 4. miesiącu wprowadzacie jakieś soczki?? Jakie polecacie? |
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
stęsknilam sie za Wami..czesto Was podczytuje, ale jakos brak czasu na udzielanie sie..sproboje to zmienic ![]() musze teraz Was troszke nadrobic
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ja nie wiem czy On w PL jest dostępny
o taki:http://www.pralinka.pl/Produkt/Persi...s-1080-kg.html u nas cena ok.5 euro
|
#458 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Ale miałam noc! Wyspałam się jak norka Mały wstawał o 2 na 15 minut, o 6 na 30 minut i o 8 ale to już zajął się nim mąż Ale w sumie pospałam do 10.20, a Młody do 10.50 ![]() Teraz leży na macie i rozrabia ![]() Cytat:
Chociaż na nowego Bonda też bym poszła.Cytat:
za wizytęCytat:
Na wychowawczy nie chcę iść, ale z dłuższego macierzyńskiego bym skorzystała Pocieszam się tym, że jak wydłużali macierzyński to ustawa została przegłosowana dość późno, a od stycznia weszły zmiany Więc szansa jest ![]() Jak kładę spać małego to zaświecam taką malutką lampkę ale tylko po to że jak zaglądam do niego to żeby nie świecić (a zaglądam bo jak zasypia i wypadnie mu smoczek to się strasznie złości i muszę mu go podać). A w nocy światło jest zgaszone. Zaświecam tylko jak wstaję go karmić. Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupiłam leżaczek taki do 18kg i liczę, że się przyda później. Teraz małego kładę ale na niezbyt długo. Cytat:
Tylko tak jak pisałam - należy brać przy pierwszych objawach.Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Róży. Samych radosnych dni i końca ulewania (to i dla Róży i dla Ciebie). Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za egzamin
|
||||||||||
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
i za Amelcię, wydaje mi się że to po prostu chwilowy foch na jedzenie, już kilkoro dzieciaków tak przecież miało,w tym mój Oskar. 3 dni wypluwania butelki,kręcenia głową a czartego dnia przeszło jak ręką odjął |
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
Moja mala spi a ja nadrabiam
ja tez chce do kina. Musze chyba jakas opieke zalatwic i sie wybrac. Byla u mnie moja mama na dwa dni. Odpoczelam sobie i polatalam po sklepach.
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczne od marchewki, jablka, gruszki, kurczaka, brokulow
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-08 o 14:23 |
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
hej mala spi wiec mialam chwile nadrobic.
A wiec bylysmy u lekarza, waga stoi w miejscu czyl;i tak samo jak we wtorek w bodziaku 7.04kg. Gardelko jasne, uszka w porzadku. Ona powiedziala ze jakbym jej nie powiedziala ze Amelka nie je i wymiotuje to by nie wiedziala ze dziecku cos dolega, jest pogodna usmiecha sie. Ale nosek jednak zalega i ona obstawia ze to przez wydzieline ktora splywa jej do gardelka wystepuje odruch wymiotny no i brak apetytu. No i te wymioty rano to mowila ze za duzo zjadla w nocy bo jej sie zoladek pewnie troche skurczyl jak mniej jadla i nagle dostala 180 i po prostu zoladek nie umial sobie z tym poradzic, kazala dawac troszke mniej a ewentualnie czesciej jesli bedzie chcialoa jesc.. MOwila ze ewentualnie jezeli nie bedzie chciala pic sprobowac kleiku ryzpowego, jelitowki nie obstawia bo by byla biegunka... Sama juz nie wiem co myslec, pytalam o nadmiar bodzcow, w sensie duzo ludzi nowe twarze, mowila ze watpi bo mala jest bardzo komunikatywna i lubi jak sie jej poswieca uwage()cala wizyte sie usmiechala do doktorki i lapala ja za palce jak ta ja badala) wiec po prostu chyba musze przeczekac... |
|
|
|
#465 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fajnie że jesteś zadowolona ![]() Cytat:
dzisiaj gasimy światło na noc ![]() własnie karolka pokazała ten proszek, i można go dodstać w Polsce w sklepach z niemiecką chemią u mnie jest i nie jest drogi i jest baaardzo wydajny bo się go daje połowe mniej niż normalnego proszku do prania. Te granulki są super Nawet udało mi się doprać stary golf z podkładu ![]() mamcia tro trzymam kciuki żeby Amelka już nie wymiotowała i za dobrą podróż
|
||
|
|
|
#466 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle jesz coś? wiem, że takie diety są skuteczne, ale uważaj żebyś się jakaś słabsza nia zrobiła. Będę mocno trzymać żeby Ci się udało schudnąć Ja chcę zrzucić 15 kg ale nie widzę tego ![]() Cytat:
Ja niestety nie mam zbyt wielu znajomych z małymi dziećmi. Moje dwie najbliższe przyjaciółki to singielki bezdzietne. A te które mają dzieci to takie dalsze znajome...Cytat:
Ale jeszcze nie przeglądałam książki kucharskiej, na razie czytam "podręcznik"Cytat:
|
||||
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pierwszy posiłek dam marchew, ziemniaka, brokuła |
|
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.joemonster.org/art/21031/Matka_roku_2012
Bez komentarza
|
|
|
|
#469 |
|
Raczkowanie
|
Ja kiedyś miałam fioła na puncie swojej wagi i w 3 miesiące schudłam 10 kg. To już było zdecydowanie zbyt duże tempo dla mojego organizmu i zaczęły się problemy z hormonami. Przez pół roku nie miałam okresu
Przy 162cm ważyłam 48kg. Teraz ważę 55kg i czuję się bardzo dobrze, choć w niektóre ciuchy sprzed ciąży się oczywiście nie mieszczę ), ale jest jedno ale...to w tłuszczu magazynowane są toksyny i gwałtowne jego spalanie powoduje uwalnianie toksyn do krwi (krótko mówiąc następuje podtruwanie organizmu, które nie pozostaje dla niego obojętne). Stąd częste uczucie osłabienia i braku energii u szybko odchudzających się osób. Ja to przerabiałam i więcej nie chcę. Tak więc dziewczęta, odchudzajmy się z głową ![]() ...i z tego względu, że stawiam na ruch, dzisiaj wieczorkiem wybieram się na zumbę A które z Was regularnie ćwiczą? i co?
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamcia myślę, ze jest ok, to tylko katarek i mniejszy apetyt... A. ma zapas tłuszczyku, najważniejsze, ze jest pogodna, zaraz jej przejdzie
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zwróciła wczesniej uwagi że o nim pisałaś
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejko wszystkiego najlepszego dla Różyczki
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mógłby się potłuc
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() A co jadłaś? ![]() Hm... lepiej to kto się Igunią zajmie?
|
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
masakra
co jadlad?? ja tez sie odchudzam ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- bylysmy poltorej godz na spcerze glowe prawie urwało tak wieje ale ja jak pisałam mam patent zeby Małej nie wiało w wozku i sobie moge wuchodzyc wtaki wiaterek a mala spi sobie i Jej tam w srodku cieplusio bez wiaterku
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinna po ryju dostać od jakiegoś przechodnia!Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- miałam iść na kurs na prawko, ale nie mam z kim Fabiego zostawić, bo moja mama chora... No i tak siedzę sobie w domu
|
|||
|
|
|
#480 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
Nie bardzo go zrealizowałam bo zabawiałam małą, ale chwilowo zapominam o sprzątaniu bo muszę zajrzeć do Was ![]() Póki co mała leży w łóżeczku i bawi się zabawkami. Sto lat dla Różyczki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochana nie myśl tak o sobie, takie myślenie na pewno nie pomoże. A jeśli chodzi o odchudzanie to pamiętaj, że ważne jest aby na stałe zmienić nawyki żywieniowe. Dłuższe odchudzanie sprzyja takim zmianom. Jeśli schudniesz szybko nie masz czasu nauczyć się prawidłowego odżywiania. Ostatnio odchudzała się moja koleżanka. Miała sporą nadwagę i odchudzanie zaplanowała sobie na 10 miesięcy. Nieco zmodyfikowała dietę, nie głodziła się i postawiła na ruch - dużo spacerowała, po 12-15 km dziennie. Efekty są rewelacyjne. Niemniej niezależnie od sposobu zrzucenia zbędnych kilogramów życzę powodzenia i trzymam kciuki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ruchu do 2 razy w tygodniu chodzę na basen i od każdego poniedziałku obiecuję sobie, że pójdę na aerobik
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

gdy wrócilismy ze spaceru mały rozryczął sie az lzy leciały(wczoraj było to samo) juz wiem,że chodizmu o to że chce dlaej spac no i spi

za wizytę
troche się obawiam że mała się przyzwyczai bo jednak od tej lampki w pokoju jest dość jasno i później może być problem.... 

W ogóle jesz coś? wiem, że takie diety są skuteczne, ale uważaj żebyś się jakaś słabsza nia zrobiła. Będę mocno trzymać
powinna po ryju dostać od jakiegoś przechodnia!
Kochana nie myśl tak o sobie, takie myślenie na pewno nie pomoże.