Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 12:43   #451
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej.
Akurat nie mam chwili by nadrabiać aleeee .... - 4kg
zazdroszczę po cichu bo mi tak szyb
ko nie spada, ale i jedzenia nie moge ograniczyc za bardzo bo karmie. 3 msc 19kg ah chcialoby sie tak, ae chyba wtedy latwo o jojo...

chmielinka my tez spimy przy lampce, a dzis tata wylaczyl ja w nocy a byly zasloniete zaslony na oknie i mala spala do 9 30

Mamcia, szkoda mi Amelci... mam nadzieje ze to nic groznego
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:45   #452
karolka110
Wtajemniczenie

dziś idę z Lilutką i moją przyjaciółką, która ma 4 letnie bliźniaczki na spotkanie polskojęzycznej grupy zabawowej- ciekawe czy Nam się spodoba
Stary 2012-11-08, 12:54   #453
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Maciejka-gratulacje dla Różyczki:roza :
Nadalka-zazdroszczę utraty kg-rób to tylko z głową proszę
Kasik_12-super, że wszystko z Nadusią w porządku
Sol muszę Ci podziękować, że wspomniałaś kiedyś o tym Persilu-może nie jest tani....ale jest cudowny, w 40 stopniach spiera kupę bez problemu, pranie po nim super pachnie i jest mięciutkie....:cmok :
Mamcia-współczuję problemów z Amelką-oby lekarz coś zaradził:pr osi:
Jaki to persil?

wróciłam ze spacwry kupilam pampki w promo w polo markecie, sząły nia ma z cena ale zawsze coś dot ego dostałam od mamy gołąbki na obiad gdy wrócilismy ze spaceru mały rozryczął sie az lzy leciały(wczoraj było to samo) juz wiem,że chodizmu o to że chce dlaej spac no i spi
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:57   #454
anna99302
Zadomowienie

Hey ja na chwilkę tylko bo jak mały spał to pracowałam albo sprzatałam i teraz nie mam czasu na wizaz ;( ale tak się zastanawiam: dziewczyny planujące karmić metodą BLW jakie produkty podacie najpierw??
I dziewczyny karmiące normalnie czy po 4. miesiącu wprowadzacie jakieś soczki?? Jakie polecacie?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:05   #455
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
zazdroszczę po cichu bo mi tak szyb
ko nie spada, ale i jedzenia nie moge ograniczyc za bardzo bo karmie. 3 msc 19kg ah chcialoby sie tak, ae chyba wtedy latwo o jojo...

chmielinka my tez spimy przy lampce, a dzis tata wylaczyl ja w nocy a byly zasloniete zaslony na oknie i mala spala do 9 30

Mamcia, szkoda mi Amelci... mam nadzieje ze to nic groznego
ja utrzymałam wagę 3 lata, jak bym nie zaczęła żreć ciasteczek to pewnie teraz nie musiałabym się odchudzać
Stary 2012-11-08, 13:08   #456
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
stęsknilam sie za Wami..czesto Was podczytuje, ale jakos brak czasu na udzielanie sie..sproboje to zmienic
musze teraz Was troszke nadrobic
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:13   #457
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Jaki to persil?
ale ja nie wiem czy On w PL jest dostępnyo taki:
http://www.pralinka.pl/Produkt/Persi...s-1080-kg.html
u nas cena ok.5 euro
Stary 2012-11-08, 13:15   #458
wvictoria
Wtajemniczenie

Witam
Ale miałam noc! Wyspałam się jak norka Mały wstawał o 2 na 15 minut, o 6 na 30 minut i o 8 ale to już zajął się nim mąż Ale w sumie pospałam do 10.20, a Młody do 10.50
Teraz leży na macie i rozrabia

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ale nam się udało, w sobotę robimy sobie wychodne do kina bo teście przyjeżdżają i porobią za niańki i akurat jest jakaś promocja urodzinowa w cinema city i bilet za 12 zeta
SUPER!!! Ja czekam na premierę ostatniej części Zmierzchu - Przed świtem Chociaż na nowego Bonda też bym poszła.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej nadrobilam Was po lebkach ale nie mam sily cytowac...

Wczoraj w nocy mala w ogole nie chciala jesc wypila o 6 rano 30 pozniej jadla dopiero o 12 wypila 120 pozniej o 16, 80ml i o 18.30 , 60 ml, pozniej przed spaniem na spiocha na sile wcisnelam jej 50...
Obudzila sie o 6 rano taka glodna ze wypila 180 a o 8 wszystko zwrocila
nie p0lacze jest pogodna, smieje sie nie wyglada na chora, nie wiem co robic
Zaraz bede dzwonic do pediatry zeby ja zwazyc...
Już doczytałam, że idziesz do lekarza. za wizytę

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
oby miał rację

Dziewczyny a jak kładziecie dzieci spac to gasicie całkiem światło? Bo ja jakoś się bojęże małej sie uleje na śnie (czasem tak ma) i nie będę widziała jak zgaszę. W związku z czym śpimy przy zapalonej lampce troche się obawiam że mała się przyzwyczai bo jednak od tej lampki w pokoju jest dość jasno i później może być problem....
Ja też mam nadzieję, że ten macierzyński przejdzie Na wychowawczy nie chcę iść, ale z dłuższego macierzyńskiego bym skorzystała Pocieszam się tym, że jak wydłużali macierzyński to ustawa została przegłosowana dość późno, a od stycznia weszły zmiany Więc szansa jest

Jak kładę spać małego to zaświecam taką malutką lampkę ale tylko po to że jak zaglądam do niego to żeby nie świecić (a zaglądam bo jak zasypia i wypadnie mu smoczek to się strasznie złości i muszę mu go podać). A w nocy światło jest zgaszone. Zaświecam tylko jak wstaję go karmić.

Cytat:
Agunia juz dzwonilam do pediatry kazala po 12 przyjechac ja zwazyc i obejrzec...
Normalnie jak nie urok to sraczka, jeszcze jej sie nigdy nie zdazylo zeby nie jesc..
Ona mowila ze przy katarze dzieci moga slabiej jesc no ale te wymioty... ehh sama juz nie wiem co myslec

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
kurcze szkoda mi Amelki
a moze Ona ząbkuje>?? bo wiesz moja chrzesnica w wieku 2 miesiecy miala 2 zabki. Tak wczesnie zabkowac zaczeła. Fakt teraz ma 6 lat i ma juz wszystkie zeby stałe bo jej sie posypały mleczaki dlatego wlasnie ze szybko wyszly , no ale daje przyklad ze to nie reguła kiedy dziecko zabkuje. I czy za wczesnie czy nie. A pamietam ze Ona tez jesc nie chciala itp.
Mowisz ze jest pogodna, to wsumie juz niewiem... Oby pediatra cos poradziął

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

ja tez stwierdzam czym mniej tym lepiej,,,

a w ogole mojaw lezaczku juz nie lubi bez sensu bylo go w ogole kupywac, jak na poczatku lubiła iJa to usypiało nawet tak teraz jest klocem i lekko tylko buja a dla niej to za mało. Ją trzeba wytarmosic na wszytskie strony wtedy jest szczesliwa. NO i jak lezy w lezaczku to sie z niego wysuwa. Jak Ja przypne to sie drze bo niemoze wyjsc z niego a jak odepne to musze sie patrzyc bo zaraz wypadnie
i 3 stówki poszlo sie ☠☠☠..
Córka kuzynki mojego męża jak kończyła 3 miesiące to miała już 2 zęby.

Ja kupiłam leżaczek taki do 18kg i liczę, że się przyda później. Teraz małego kładę ale na niezbyt długo.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
polecam to an przeziebienie
http://www.vicks.pl/produkty/goracy-...ete-cytrynowy/

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Różyczka Najlepszego!!!

kurcze to nie wiem
a moze zmiana otoczenia? nowi ludzie ? no bo wiekszosci nie widziała nie? nowe miejsce?
Hm... ja na przeziębienie stosuję witaminę C 1000. Tylko zaczynam brać jak podejrzewam, że coś się może pojawić - przy pierwszych objawach. Stosuję po jednej tabletce rano i wieczorem przed samym snem. Pomaga, a cena wit. C 1000 jest dużo niższa niż pozostałych specyfików, które w dużej mierze składają się też z wit. C Tylko tak jak pisałam - należy brać przy pierwszych objawach.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witamy w PIĄTYM miesiącu życia.

Żeby go dobrze przywitać, to o 4 rano trzeba było się przebrać (a niedobra mama nie zrozumiała aluzji i do body założyła różowe półśpiochy), a później coś zjeść, żeby móc spać do 9.

Stawiamy coś dla małych i dużych:
Jaką Ty już masz dużą córkę!!!
Wszystkiego dobrego dla Róży. Samych radosnych dni i końca ulewania (to i dla Róży i dla Ciebie).

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hejka!
Małż wstawał do Małej, ale i tak się budziłam

Odkażam, dostanę maść i zobaczymy. Mam nadzieję, że sprawa się ogarnie. A ładnie ścinałam, nie wiem skąd to się wzięło.

Kto Ci to powiedział???

Raczej jej nie boli. Widzę wyraźnie zaczerwienienie. Oczko przestało ropieć, to teraz to
Dobrze, że jej to chociaż nie boli. Chociaż biedactwo

Cytat:
oj nie, Luśka go wręcz uwielbia! Ale jak pisałam, leży w nim strasznie wygięta. Nawet jak ją poprawię, to i tak za chwilę ciałko wygina w jedną stronę. I co gorsze - potem to samo robi na płaskim. Ewidentnie zauważyłam, że to przez leżaczek
U mnie ostatnio Kuba też się lekko wygina. Ograniczę jeszcze bardziej leżaczek. Dzięki za pomysł

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj posmarowałam Marysi buźkę dwa razy i już widzę poprawę Buźka już nie jest zaczerwieniona i za uszkiem się goi

Jutro mąż ma wolne bo o 8.30 ma exam na prawo jazdy... Oby zdał

za egzamin

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:17   #459
nadalka
Zakorzenienie

Blue jesteś świetna ! Dziękujemy z Igunią za sukienusie
Stary 2012-11-08, 13:25   #460
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

dla Różyczki

i za Amelcię, wydaje mi się że to po prostu chwilowy foch na jedzenie, już kilkoro dzieciaków tak przecież miało,w tym mój Oskar. 3 dni wypluwania butelki,kręcenia głową a czartego dnia przeszło jak ręką odjął
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:30   #461
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja nie wiem czy On w PL jest dostępnyo taki:
http://www.pralinka.pl/Produkt/Persi...s-1080-kg.html
u nas cena ok.5 euro
dzięki nie mam w pl, ale mamy sklepy z niemeickimi produktami to się rozejrzę

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
i za Amelcię, wydaje mi się że to po prostu chwilowy foch na jedzenie, już kilkoro dzieciaków tak przecież miało,w tym mój Oskar. 3 dni wypluwania butelki,kręcenia głową a czartego dnia przeszło jak ręką odjął
tez tak myślę Jaś to miał ostatnio trochę sie poprawioale umawiamy się dzis do pediatry na kontrolę wagi coby niczego nie przeocyzć, choć moje ręce mówią że Jaś jest cięższy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:30   #462
modnisia86
Zadomowienie

Moja mala spi a ja nadrabiam ja tez chce do kina. Musze chyba jakas opieke zalatwic i sie wybrac. Byla u mnie moja mama na dwa dni. Odpoczelam sobie i polatalam po sklepach.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:22   #463
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hey ja na chwilkę tylko bo jak mały spał to pracowałam albo sprzatałam i teraz nie mam czasu na wizaz ;( ale tak się zastanawiam: dziewczyny planujące karmić metodą BLW jakie produkty podacie najpierw??
I dziewczyny karmiące normalnie czy po 4. miesiącu wprowadzacie jakieś soczki?? Jakie polecacie?
przy BLW nie ma już takich obostrzeń jak w przypadku rozszerzania diety 4 czy 5-miesięcznym maluchom, bo układ pokarmowy dziecka 6-7 miesięcznego jest o wiele lepiej przystosowany do przyjmowania pokarmów innych niż mleko. Właściwie to można już wtedy dawać prawie wszystko, są tylko pewne wyjątki, ale nie ma tego dużo

ja zaczne od marchewki, jablka, gruszki, kurczaka, brokulow

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-11-08 o 14:23
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:26   #464
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej mala spi wiec mialam chwile nadrobic.
A wiec bylysmy u lekarza, waga stoi w miejscu czyl;i tak samo jak we wtorek w bodziaku 7.04kg.
Gardelko jasne, uszka w porzadku.
Ona powiedziala ze jakbym jej nie powiedziala ze Amelka nie je i wymiotuje to by nie wiedziala ze dziecku cos dolega, jest pogodna usmiecha sie.
Ale nosek jednak zalega i ona obstawia ze to przez wydzieline ktora splywa jej do gardelka wystepuje odruch wymiotny no i brak apetytu.
No i te wymioty rano to mowila ze za duzo zjadla w nocy bo jej sie zoladek pewnie troche skurczyl jak mniej jadla i nagle dostala 180 i po prostu zoladek nie umial sobie z tym poradzic, kazala dawac troszke mniej a ewentualnie czesciej jesli bedzie chcialoa jesc..
MOwila ze ewentualnie jezeli nie bedzie chciala pic sprobowac kleiku ryzpowego, jelitowki nie obstawia bo by byla biegunka...
Sama juz nie wiem co myslec,
pytalam o nadmiar bodzcow, w sensie duzo ludzi nowe twarze, mowila ze watpi bo mala jest bardzo komunikatywna i lubi jak sie jej poswieca uwage()cala wizyte sie usmiechala do doktorki i lapala ja za palce jak ta ja badala) wiec po prostu chyba musze przeczekac...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:44   #465
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Sol muszę Ci podziękować, że wspomniałaś kiedyś o tym Persilu-może nie jest tani....ale jest cudowny, w 40 stopniach spiera kupę bez problemu, pranie po nim super pachnie i jest mięciutkie....:cmok :
to ja pisałam o tym proszku ale fajnie że jesteś zadowolona
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
ooooooo.... to mnie teraz zmotywowałaś dzisiaj gasimy światło na noc
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Jaki to persil?
własnie karolka pokazała ten proszek, i można go dodstać w Polsce w sklepach z niemiecką chemią u mnie jest i nie jest drogi i jest baaardzo wydajny bo się go daje połowe mniej niż normalnego proszku do prania. Te granulki są super
Nawet udało mi się doprać stary golf z podkładu

mamcia tro trzymam kciuki żeby Amelka już nie wymiotowała i za dobrą podróż

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:04   #466
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie odwodnię się kiedyś w 3 mc schudłam 19kg, niezła mordęga ale się udało i podejrzewam że jak mi już tak waga leci to będzie podobnie.
To prawda że niewiele jem, ale nie umiem inaczej.
Na pewno każda z was by zrobiła podobnie bo 40kg nadwagi (teraz 36) to prawie jak 2 ludzi w 1.

Jestem gruba jak świnia a żeby sie doprowadzić do porządku to niestety inaczej nie umiem.

Moja dużo czasu spędza w leżaczku, chyba od 3.tyg życia w nim "przeleżuje" ale najwiecej w foteliku bo się lepiej buja.

W Biedrze widziałam termosy metalowe po 17zł
Hm... co wczoraj zjadłaś? W ogóle jesz coś? wiem, że takie diety są skuteczne, ale uważaj żebyś się jakaś słabsza nia zrobiła. Będę mocno trzymać żeby Ci się udało schudnąć Ja chcę zrzucić 15 kg ale nie widzę tego

Cytat:
dziś idę z Lilutką i moją przyjaciółką, która ma 4 letnie bliźniaczki na spotkanie polskojęzycznej grupy zabawowej- ciekawe czy Nam się spodoba
Ale fajnie Ja niestety nie mam zbyt wielu znajomych z małymi dziećmi. Moje dwie najbliższe przyjaciółki to singielki bezdzietne. A te które mają dzieci to takie dalsze znajome...

Cytat:
przy BLW nie ma już takich obostrzeń jak w przypadku rozszerzania diety 4 czy 5-miesięcznym maluchom, bo układ pokarmowy dziecka 6-7 miesięcznego jest o wiele lepiej przystosowany do przyjmowania pokarmów innych niż mleko. Właściwie to można już wtedy dawać prawie wszystko, są tylko pewne wyjątki, ale nie ma tego dużo

ja zaczne od marchewki, jablka, gruszki, kurczaka, brokulow
Za Waszą namową i pod wpływem zakupów grupowych (znowu) zakupiłam Bobas lubi wybór + książkę kucharską do tego Ale jeszcze nie przeglądałam książki kucharskiej, na razie czytam "podręcznik"

Cytat:
A wiec bylysmy u lekarza, waga stoi w miejscu czyl;i tak samo jak we wtorek w bodziaku 7.04kg.
Ona powiedziala ze jakbym jej nie powiedziala ze Amelka nie je i wymiotuje to by nie wiedziala ze dziecku cos dolega, jest pogodna usmiecha sie.
Ale nosek jednak zalega i ona obstawia ze to przez wydzieline ktora splywa jej do gardelka wystepuje odruch wymiotny no i brak apetytu.
No i te wymioty rano to mowila ze za duzo zjadla w nocy bo jej sie zoladek pewnie troche skurczyl jak mniej jadla i nagle dostala 180 i po prostu zoladek nie umial sobie z tym poradzic, kazala dawac troszke mniej a ewentualnie czesciej jesli bedzie chcialoa jesc..
MOwila ze ewentualnie jezeli nie bedzie chciala pic sprobowac kleiku ryzpowego, jelitowki nie obstawia bo by byla biegunka...
pytalam o nadmiar bodzcow, w sensie duzo ludzi nowe twarze, mowila ze watpi bo mala jest bardzo komunikatywna i lubi jak sie jej poswieca uwage()cala wizyte sie usmiechala do doktorki i lapala ja za palce jak ta ja badala) wiec po prostu chyba musze przeczekac...
To w sumie chyba dobre wiadomości. Mam nadzieję graniczącą z pewnością, że jak wrócisz do domu to wszystko wróci do normy

Stary 2012-11-08, 15:06   #467
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już 3 opakowanie mam
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Na pierwszy posiłek dam marchew, ziemniaka, brokuła

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:08   #468
wvictoria
Wtajemniczenie

http://www.joemonster.org/art/21031/Matka_roku_2012

Bez komentarza

Stary 2012-11-08, 15:11   #469
mrowka88
Raczkowanie

Ja kiedyś miałam fioła na puncie swojej wagi i w 3 miesiące schudłam 10 kg. To już było zdecydowanie zbyt duże tempo dla mojego organizmu i zaczęły się problemy z hormonami. Przez pół roku nie miałam okresu Przy 162cm ważyłam 48kg. Teraz ważę 55kg i czuję się bardzo dobrze, choć w niektóre ciuchy sprzed ciąży się oczywiście nie mieszczę W każdym razie przestrzegam przed dietami bardzo oszczędnymi w kalorie, bo to bardzo niszczy organizm. Ekstremalnie uboga w energię dieta powoduje szybkie spalanie tłuszczu (to akurat fajnie ), ale jest jedno ale...to w tłuszczu magazynowane są toksyny i gwałtowne jego spalanie powoduje uwalnianie toksyn do krwi (krótko mówiąc następuje podtruwanie organizmu, które nie pozostaje dla niego obojętne). Stąd częste uczucie osłabienia i braku energii u szybko odchudzających się osób. Ja to przerabiałam i więcej nie chcę.

Tak więc dziewczęta, odchudzajmy się z głową

...i z tego względu, że stawiam na ruch, dzisiaj wieczorkiem wybieram się na zumbę
A które z Was regularnie ćwiczą? i co?

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:19   #470
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
o maaaasaakra!!!!!

Mamcia myślę, ze jest ok, to tylko katarek i mniejszy apetyt... A. ma zapas tłuszczyku, najważniejsze, ze jest pogodna, zaraz jej przejdzie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:22   #471
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja już 3 opakowanie mam

Na pierwszy posiłek dam marchew, ziemniaka, brokuła
widzę że Ty też jestes fanką tego proszku nie zwróciła wczesniej uwagi że o nim pisałaś

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:32   #472
Linka25
Zakorzenienie

Maciejko wszystkiego najlepszego dla Różyczki
Stary 2012-11-08, 15:34   #473
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
grunt że telefonu nie upuściła

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:39   #474
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Czasem myślę, ze na posiadanie dzieci powinny być wydawane jakieś pozwolenia No, żeby było trzeba zrobić co najmniej badania psychiatryczne.
Stary 2012-11-08, 15:46   #475
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Hm... co wczoraj zjadłaś? W ogóle jesz coś? wiem, że takie diety są skuteczne, ale uważaj żebyś się jakaś słabsza nia zrobiła. Będę mocno trzymać żeby Ci się udało schudnąć Ja chcę zrzucić 15 kg ale nie widzę tego
coś tam jadłam

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
nie wiem czy się czy
Stary 2012-11-08, 15:52   #476
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Mógłby się potłuc

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Czasem myślę, ze na posiadanie dzieci powinny być wydawane jakieś pozwolenia No, żeby było trzeba zrobić co najmniej badania psychiatryczne.
Jestem za pozwoleniami

Cytat:
coś tam jadłam

nie wiem czy się czy
A co jadłaś?

Hm... lepiej bo jak zrobisz to kto się Igunią zajmie?

Stary 2012-11-08, 16:11   #477
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
masakra
Cytat:
coś tam jadłam :
co jadlad?? ja tez sie odchudzam

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

bylysmy poltorej godz na spcerze glowe prawie urwało tak wieje ale ja jak pisałam mam patent zeby Małej nie wiało w wozku i sobie moge wuchodzyc wtaki wiaterek a mala spi sobie i Jej tam w srodku cieplusio bez wiaterku

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 16:26   #478
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
pewnie nie czytałyście że 28latek pobił 3tyg. dziewczynkę i złamał jej nogę połamałabym go całego

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 16:33   #479
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
powinna po ryju dostać od jakiegoś przechodnia!
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
widzę że Ty też jestes fanką tego proszku nie zwróciła wczesniej uwagi że o nim pisałaś
Fanką? nieee... Wolę Białego Jelenia, pięknie dopiera białe ciuchy

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
pewnie nie czytałyście że 28latek pobił 3tyg. dziewczynkę i złamał jej nogę połamałabym go całego
co to się dzieje na tym świecie

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

miałam iść na kurs na prawko, ale nie mam z kim Fabiego zostawić, bo moja mama chora... No i tak siedzę sobie w domu

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 16:42   #480
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Kobietki Amelka jest dzisiaj niemożliwa, mało śpi - kilka razy przysnęła na 15 minut i to wszystko. A ja miałam ambitny plan posprzątać mieszkanie Nie bardzo go zrealizowałam bo zabawiałam małą, ale chwilowo zapominam o sprzątaniu bo muszę zajrzeć do Was
Póki co mała leży w łóżeczku i bawi się zabawkami.

Sto lat dla Różyczki

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
wróciliśmy. ehhh tak jak myślałam nie jest najlepiej, jakaś tam poprawa niby jest ale mamy ćwiczyć dalej plus wprowadzić nowe ćwiczenia. Oskar ma za mocne mięśnie pleców a za słabe brzuszka i dlatego tak się odgina do tyłu i ta głowa mu leci do tyłu
smutno mi.
Nie smutaj się Grunt, że jest poprawa. Będziecie ćwiczyć i wszystko wróci do normy.

Cytat:
Ale nam się udało, w sobotę robimy sobie wychodne do kina bo teście przyjeżdżają i porobią za niańki i akurat jest jakaś promocja urodzinowa w cinema city i bilet za 12 zeta
My też idziemy Mała będzie u babci, a my wybieramy się na Bonda. I będziemy szli na sens na 11.30 bo potem idziemy na urodziny do mojej chrześnicy.

Cytat:
Nie odwodnię się kiedyś w 3 mc schudłam 19kg, niezła mordęga ale się udało i podejrzewam że jak mi już tak waga leci to będzie podobnie.
To prawda że niewiele jem, ale nie umiem inaczej.
Na pewno każda z was by zrobiła podobnie bo 40kg nadwagi (teraz 36) to prawie jak 2 ludzi w 1.

Jestem gruba jak świnia a żeby sie doprowadzić do porządku to niestety inaczej nie umiem.
Kochana nie myśl tak o sobie, takie myślenie na pewno nie pomoże.

A jeśli chodzi o odchudzanie to pamiętaj, że ważne jest aby na stałe zmienić nawyki żywieniowe. Dłuższe odchudzanie sprzyja takim zmianom. Jeśli schudniesz szybko nie masz czasu nauczyć się prawidłowego odżywiania.
Ostatnio odchudzała się moja koleżanka. Miała sporą nadwagę i odchudzanie zaplanowała sobie na 10 miesięcy. Nieco zmodyfikowała dietę, nie głodziła się i postawiła na ruch - dużo spacerowała, po 12-15 km dziennie. Efekty są rewelacyjne.
Niemniej niezależnie od sposobu zrzucenia zbędnych kilogramów życzę powodzenia i trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
stęsknilam sie za Wami..czesto Was podczytuje, ale jakos brak czasu na udzielanie sie..sproboje to zmienic
musze teraz Was troszke nadrobic
Hej

Cytat:
Czyli w sumie nie jest źle. Owszem nie przybrała ale też nie schudła. No i przede wszystkim nie ma biegunki. Trzymam kciuki z Amelkę

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś miałam fioła na puncie swojej wagi i w 3 miesiące schudłam 10 kg. To już było zdecydowanie zbyt duże tempo dla mojego organizmu i zaczęły się problemy z hormonami. Przez pół roku nie miałam okresu Przy 162cm ważyłam 48kg. Teraz ważę 55kg i czuję się bardzo dobrze, choć w niektóre ciuchy sprzed ciąży się oczywiście nie mieszczę W każdym razie przestrzegam przed dietami bardzo oszczędnymi w kalorie, bo to bardzo niszczy organizm. Ekstremalnie uboga w energię dieta powoduje szybkie spalanie tłuszczu (to akurat fajnie ), ale jest jedno ale...to w tłuszczu magazynowane są toksyny i gwałtowne jego spalanie powoduje uwalnianie toksyn do krwi (krótko mówiąc następuje podtruwanie organizmu, które nie pozostaje dla niego obojętne). Stąd częste uczucie osłabienia i braku energii u szybko odchudzających się osób. Ja to przerabiałam i więcej nie chcę.

Tak więc dziewczęta, odchudzajmy się z głową

...i z tego względu, że stawiam na ruch, dzisiaj wieczorkiem wybieram się na zumbę
A które z Was regularnie ćwiczą? i co?
Mądrze mówisz

Co do ruchu do 2 razy w tygodniu chodzę na basen i od każdego poniedziałku obiecuję sobie, że pójdę na aerobik

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości