Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 14:39   #361
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Czy spody (bezy) do tortu bezowego moge upiec wczesniej? np trzy dni wczesniej?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:27   #362
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Już nadrabiam zaległości
Dane do listy:
Maximilian, tp. 09.06.12, ur. 04.06.12, waga 3790, 51 cm

Mam nadzieję, że nie będzie powodu by mnie drugi raz usunąć

Można się było domyślić, że na NFZ to tylko coś beznadziejnego można kupić, choć pewnie wielu rodziców musi się tym zadowolić z powodu braku funduszy jak czasami o tym pomyślę to nie chce mi się wracać do PL.
Heh nawet nie chce mi sie wypowiadac na temat kosztów zycia w PL. Ostatnio siostea tż'ta namawiala nas na opuszczenie tego wspanialego kraju i osiedlenie sie w NO lub Finlandii

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
blueelektron, niezły ten torcik Ci wyszedł...zjadłoby się

Natusia, fajna ta stronka promocyjna
Niunia, może by ją dać na pierwszą stronę?

A ten trening masz taki na płycie i ćwiczysz, czy to jakiś program jest rozpisany?
Ja zarzuciłam bieganie ostatnio. Jest za zimno i ciemno dla początkującego amatora Ćwiczę w domu - jakieś takie własne, trochę jogi, trochę tańca, ale zauważyłam że jakoś coraz mniej czasu mi to zajmuje Więc przydałby się może jakiś "zewnętrzny" program

gratki dla Filipa

Kurde, nieźle pospaliście
I co, tak od wieczora spał? Jak potem w ciągu dnia?

Antoś też co rano o 6 już radośnie sobie gada, jest obudzony i gotowy na nowy dzień Na szczęście na pierwszą drzemkę pada koło 8.30-9 i śpi do 10 mniej więcej. Wtedy mogę ogarnąć siebie i dom, zjeść i wypić kawkę
Tak na płycie, tylko że kupiłam trening dla srediozaawansowanych i zaawansowanych a ja jestem zdecydowanie początkująca po ciązy
Stary 2012-11-08, 15:50   #363
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Heh nawet nie chce mi sie wypowiadac na temat kosztów zycia w PL. Ostatnio siostea tż'ta namawiala nas na opuszczenie tego wspanialego kraju i osiedlenie sie w NO lub Finlandii

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Tak na płycie, tylko że kupiłam trening dla srediozaawansowanych i zaawansowanych a ja jestem zdecydowanie początkująca po ciązy
A my wlasnie sie zastanawiamy czy zostac tu czy wracac?? Trudna decyzja
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:54   #364
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
A my wlasnie sie zastanawiamy czy zostac tu czy wracac?? Trudna decyzja
tu wracać? średnio jest po co... sami myślimy o wyjeździe...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 16:00   #365
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Którąś z was jest miłośniczką kwiatów odrazu przepraszam bo Nie pamiętam ktòra,mam pytanie odnośnie juki ,koło łodygi mam pełno takich czarnych muszek i w ziemię też ich się pełno roi opròcz tego po domu też już latają jak to usunąć ?czy pozostaje się już pozbyć kwiata
Tacca
Cytat:

Jeśli dostałabym taka propzycję pakuję się od razuNie patrze na nic,dzieci małe,język złapia szybko,mnie tu w kraju nic nie trzyma,nie ma perspektywy na zycie.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 16:33   #366
begie13
Zadomowienie

Witam
ja na chwilkę, Tosia śpi, mąż czyta gazetę więc mam parę minut

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
dobrych myśli!

Chleb wytaplany w jajku i smażony na maśle na patelni

Popłakałam się ze śmiechu
https://www.youtube.com/watch?v=fs4cDLfgL4A
Uwielbiam taki chlebek

a dzieciaczek z filmu jest mega słodki!

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość

Wczoraj młody wturlał się pod łóżko i się zaklinował Wyszłam z pokoju tylko na chwilę, wracam a dzieciaka nie ma. Dopiero jak zaczął wrzeszczeć pod łóżkiem, to go znalazłam. Kurde dopiero co skończył 5 m-cy, a już takie numery. Co będzie jak zacznie raczkować? Zdecydowanie za szybko płynie czas....
No co? chciał się pobawić z Tobą w chowanego

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Faktycznie coraz bardziej popularne to jest. My lubimy bardzo różne strategiczne - budowanie państw, ekonomia itp. (np "Cywilizacja" albo "Age of empires"). Pod choinkę chcemy sobie kupić "Porto rico"

A w towarzystwie, na imprezach świetnie sprawdza się "Kolejka" - wydana przez IPN jakoś stosunkowo niedawno.

Fajne teraz są te gry, piękne wydania, i masz racje, super sprawa na prezent
Ja też bardzo lubię grać we wszelkiego rodzaju gry planszowe ale mój mąż nienawidzi i niestety nie mam z kim grać ( pozostaje nadzieja, że na stare lata dzieci zechcą zagrać z matką ), a Scrabble kocham!

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Mogę czymś rozrzedzać te dania słoiczkowe?
Myślę, że wodę przegotowaną możesz dodać bez problemu

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

od razu napiszę, że to brązowe jasne po bokach to bułka tarta, ktoś mi się wtrynił do pieczenia, drugi już robiłam bez bułki na blaszcze, nic się nie przypaliło
mniaaam!!! daj kawałek
boshe muszę naprawić piekarnik

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Wróciliśmy ze szczepienia, mamy 7,5 kg i 66 cm
brawo

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
tu wracać? średnio jest po co... sami myślimy o wyjeździe...
My , jeśli mąż nie znajdzie żadnej sensowniejszej pracy, chyba też będziemy zmuszeniu wyjechać z kraju ;/

No i moja sikorka się obudziła...więc zmykam

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 16:44   #367
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Rozumiem, że byliście na specjalnych zajęciach dla niemowląt?? Co na to instruktor?? Z tego co kojarzę, na pierwszych zajęciach raczej się oswaja dzieci z hałasem, woda dopiero pod koniec, jeśli dziecko dobrze reaguje.
U nas chyba nie ma takich zajęć dla całkiem małych dzieci, przynajmniej nie słyszałam, nawet jak byliśmy to nikt nic nie mówił...wiem, że jest nauka pływania dla już takich małych dzieci.
Poza tym nie moczyliśmy jej całej, tylko tak nogi i zaraz nad wodę z powrotem, bo właśnie trochę marudziła, ale pod koniec już mniej.

Edytowane przez sailormaary
Czas edycji: 2012-11-08 o 16:54
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 16:45   #368
natusiakac21
Raczkowanie

A ja bym się bała wyjechać. Może nie tyle bała co tęskniłabym za moimi kochanymi siostrami. Nie wyobrażam sobie nie widzieć ich dłużej niż tydzień. Sytuacje finansową może i mam nie najlepszą, ale mimo to bym nie miała odwagi
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 17:06   #369
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Którąś z was jest miłośniczką kwiatów odrazu przepraszam bo Nie pamiętam ktòra,mam pytanie odnośnie juki ,koło łodygi mam pełno takich czarnych muszek i w ziemię też ich się pełno roi opròcz tego po domu też już latają jak to usunąć ?czy pozostaje się już pozbyć kwiata
miłośniczką kwiatów jest Tacca
Stary 2012-11-08, 17:49   #370
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
miłośniczką kwiatów jest Tacca
Tacca,się Nie udziela jak na razie,będę musiała wujka Google zapytać
Stary 2012-11-08, 18:37   #371
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
U nas chyba nie ma takich zajęć dla całkiem małych dzieci, przynajmniej nie słyszałam, nawet jak byliśmy to nikt nic nie mówił...wiem, że jest nauka pływania dla już takich małych dzieci.
Poza tym nie moczyliśmy jej całej, tylko tak nogi i zaraz nad wodę z powrotem, bo właśnie trochę marudziła, ale pod koniec już mniej.
Dla takich dzieci musi być przede wszystkim cieplejsza woda niż w standardowym basenie, ale ja specjalistką nie jestem, bo nie chodzimy (właśnie dlatego, że basen prowadzący zajęcia dla niemowląt jest poza miastem). Nie chcę krytykować, ale ja bym się mocno zastanowiła, czy brać niemowlę na taki zwykły basen...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 18:46   #372
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez nacia_n Pokaż wiadomość

Muszę się pochwalić, że Dawidek wcina marchewkę, aż miło Buźkę pięknie otwiera, dziś zjadł już prawie cały słoiczek Babydream. Oczywiście dodaje mu do tego oliwy z oliwek.
Martwią mnie troszkę kupki po tej marchewce, bo są w niej zbitki marchewki. Trochę ciężej mu też idzie robienie kupek, ale to chyba normalne, co? W każdym bądź razie chcę poczekać z wprowadzeniem czegoś nowego aż się kupkowa sytuacja troszkę nie unormuje. Tzn. w sobotę chcę mu podać marchewkę z ziemniaczkami.
Ja od 3 dni podaje Mai marchewkę i nie wiem czy jej smakuje czy nie. Niby ładnie zgarnia marchewke z łyzeczki, ale jak ma ja w budzi to nie wie co z nia zrobic. Takie mam wrazenie, nie przełyka, nie pluje na poczatku, tak memla i wypluwa troche, cos tam zawsze zje.

Mam nadzieje, ze bedzie lepiej nam to szło. Daje jej robioną.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:00   #373
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
hehe kobitom nie dogodzi ja bym wolała, żeby przesypiał noce jak Twój Seba. U nas wieczór wyglądał tak, że Filip usnął o 20, 22 pobudka i zabawa do 1szej, kolejna pobudka o 5:20 jakieś pół godziny płaczu. Pospał do 8, bawił się w łóżeczku chwile, jedzenie i znowu spanie. W czasie kiedy Filip się bawil, my z mężem spaliśmy ja bardziej na czuwaniu, bo łóżeczko dopiero dzisiaj mamy obniżać, a mała bestia się już podciąga do siadania. Więc spanie było na raty, ale w sumie się wyspałam.
Aaaa, więc to tak A myślałam, że spał ciągiem tyle godzin

No to ja już nie narzekam, bo Sebuś śpi od 20 do 5 rano ciągiem, a potem jakbym go usypiała to pewnie też byśmy tym sposobem przespali do południa, ale ja już wtedy wstaję i biorę się do życia, bo mi szkoda dnia

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja od 3 dni podaje Mai marchewkę i nie wiem czy jej smakuje czy nie. Niby ładnie zgarnia marchewke z łyzeczki, ale jak ma ja w budzi to nie wie co z nia zrobic. Takie mam wrazenie, nie przełyka, nie pluje na poczatku, tak memla i wypluwa troche, cos tam zawsze zje.

Mam nadzieje, ze bedzie lepiej nam to szło. Daje jej robioną.
Może spróbuj zrobić trochę rzadszą tą marchewkę, żeby Maja mogła przełykać tak jak mleko. U nas też Sebuś na początku trochę grymasił, bo mu konsystencja nie pasowała, więc robiłam trochę rzadsze te zupki, a jak się przyzwyczaił to wtedy gęste

pola_m ugotowałam sobie kaszę jaglaną z jabłkami i rodzynkami na kolację i hmmm... no trzeba się przyzwyczaić do tego smaku

Dziewczyny KP: do kiedy zamierzacie karmić piersią? (nie samą piersią, tylko w ogóle). Pytam z ciekawości, bo nie wiem kiedy zakończyć tą moją zabawę z odciąganiem To znaczy chciałabym min. do końca roku, a dalej to nie wiem czy mi silnik od laktatora nie padnie, bo czasem już ledwo dyszy
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:09   #374
rozowa1987
Zadomowienie

Były dzisiaj u mnie 2 koleżanki,jedna w 2 mies ciąży druga ma 2 letnie dziecko.przyniosły dla liwki 2 chupa chupsy i czekoladki kinder,Ja im mówię ze moje dziecko Nie je słodyczy a one na to ze jestem głu pia i że musi mieć ona cukier w sobie i przez to ze jej bie daje dziecko później Nie będzie Ni chciało nic jeść hehe a i jeszcze chrupki przyniosły. I że wodę hej daje zamiast herbat,one wieża we wszystkie zaboboby aż mi glowa od nich pęka
Stary 2012-11-08, 20:21   #375
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
To mój Szymon robi podobnie lezy na brzuchu unosi dupsko na nogach a ręce nic....ryję głową w dywan...

Szymonek cóż postanowił zrobic sobie głodówkę jadł o 24 i teraz o 9 rano ale ważne że coś zjadł.Jutro pobiora mu krew i jeśli wyniki będą dobre to jutro wyjdziemy.Zajdzie jeszcze do nas neurolog aby zobaczyć Szymonowe leżenie na brzuszku A mieliśmy ogólnie zostac do poniedziałku ale ubłagałam żeby jutro jak wyniki będa ok.Filipek tęskni nic nie jje a z M widziałam się tyle co nic,bo ja go z leczenia przywiozłam w poniedziałek po 15 a o 17 już byliśmy z Szymonem w szpitalu.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i wyjdziecie do domu. Zdrówka i trzymajcie się, napewno kiedyś życie wynagrodzi Wam czymś dobrym za wszystkie cierpienia
Napisz co powiedział neurolog.

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

Ja tak samo... nienawidze wywalac swoich ciuchow. Jakis czas temu za namowa mojej mamy wywalilam pare... i zaluje, bo wywalilam spodniczke, ktora teraz bylaby baaaaardzo na czasie - kurde a szukalam w sklepach i takiej juz nie ma Ogolnie jestem zakupoholiczka jesli chodzi o ciuchy...

Witaj w klubie

Jak często podajecie/zamierzacie dodawać dzieciom mięso do zupki?

A gdzie jest _agata ??
Stary 2012-11-08, 20:34   #376
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:

Smyk1 - często jestes na naszym forum może chcesz dołączyc??

Wkręciłam się w serial "Prawo Agaty" już skończyłam 1-szą serię Za-je-bis-ty jest, i ten soundtrack.
Ja oglądałąm na bieżąco od początku. Muzyka im się udała, rzeczywiście. Ryczałam jak bóbr na tym odcinku gdzie grał Wieczorkowski (soundtrack: Kayah).
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny KP: do kiedy zamierzacie karmić piersią? (nie samą piersią, tylko w ogóle). Pytam z ciekawości, bo nie wiem kiedy zakończyć tą moją zabawę z odciąganiem To znaczy chciałabym min. do końca roku, a dalej to nie wiem czy mi silnik od laktatora nie padnie, bo czasem już ledwo dyszy
Do pierwszego roczku. Nie wiem czy mi się uda...

Nie sądziłam że kiedykolwiek to napiszę, naprawdę. Chyba kończy mi się mleko. Już wcześniej pisałam że moje piersi nie reagują na laktator. Niestety coraz częściej jest tak że słabo reagują na ssanie Hani. Zawsze było tak że Hania ssała "na pusto" i po ok. minucie czułam napływ mleka. Teraz bidulka ssie i ssie a piersi się nie napełniają. Musi naprawdę się namęczyć. Jak już tak ciągnie bez efektu to wiadomo, denerwuje się i płacze i się obraża na cycusia i nie chce. Musi upłynąć dużo czasu i być silne ssanie żeby było ok. Jakieś dobre rady? Bo ja nie wiem co robić. Tak bym chciała dalej karmić piersią.

Właśnie _agata gdzie jesteś??
To może od razu wywołam następne koleżanki. Hop hop, Tacca, agatka, andzya, Alfahelisa??

Edytowane przez ladybird_1987
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:36
ladybird_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:04   #377
_agata
Zakorzenienie

Jestem dziewczyny, w telefonie czytałam, bo gości od soboty miałam...
Myślałam, że koleżankę szlag trafi jak widziała ile śpimy
A dzisiaj to rekord był, o 8 się obudził na cyca, pobawił na łóżku obok mnie do 9 i ja patrzę a on dalej w kimę... zamknęłam oczy i tak spaliśmy do 10.40. Aż przyszła do sypialni sprawdzić czy żyjemy...

Odpowiem tylko na posty o torcie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

_agata

Ten tort bezowy trzeba złożyć tuż przed podaniem??
Najlepiej zrobić krem i złożyć całość rano w dzień podania (zakładam, że jakoś po południu będziesz podawać )

Cytat:
ja nie agata ale robiłam ten tort

ja zrobiłam normalnie jak każde inne ciasto czyli złożyłam odrazu, przez 2 dni jedliśmy, był w lodówce, na drugi dzień beza robi się miękciejsza od kremu ale i tak jest smaczny

Cytat:
dzięki nieagato a kiedy lepiej się kroi? jak beza jest twarda czy później jak zmięknie? zależy mi żeby kawałki ładnie wyglądało, bo to dla gości
Trudno toto ładnie pokroić, ale ja się tym nie przejmuję. Beza się trochę pokruszy, krem może wypłynąć, ale smak się liczy
Beza nie zmięknie tak całkiem, na wierzchu będzie chrupiąca cały czas. U nas tort był najdłużej w dzień zrobienia i następnego po kawałeczku zostało, ale beza miękka nie była.

Cytat:
Czy spody (bezy) do tortu bezowego moge upiec wczesniej? np trzy dni wczesniej?
Trzy dni nie. Najlepiej dzień wcześniej

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:08   #378
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

nikt mi nie odpisal w sprawie bezow :-( malo piszecie
ja jeszcze przywoluje MALOKE. ciekawa jestem jak tam jej dwie kruszynki

zjadlam rosol, dwa nieudane gofry i budyn, ja chyba jestem nienormalna...chyba organizm przelaczyl mi sie na magazynowanie energii na zime

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-11-08, 21:09   #379
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
nikt mi nie odpisal w sprawie bezow :-( malo piszecie
ja jeszcze przywoluje MALOKE. ciekawa jestem jak tam jej dwie kruszynki

zjadlam rosol, dwa nieudane gofry i budyn, ja chyba jestem nienormalna...chyba organizm przelaczyl mi sie na magazynowanie energii na zime
patrz post wyżej _agata odpisała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 21:10   #380
_agata
Zakorzenienie

:d

o
Stary 2012-11-08, 21:12   #381
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

wyprzedzilas mnie dzieki za odpowiedz. czyli w sobote upieke bezy a w niedziele go zloze. czy w biedronce kupie mascarpone?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-11-08, 21:14   #382
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
wyprzedzilas mnie dzieki za odpowiedz. czyli w sobote upieke bezy a w niedziele go zloze. czy w biedronce kupie mascarpone?
wiem, że jest w tesco i w lidlu
Stary 2012-11-08, 21:19   #383
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

jestem jestem i witam sie w nowym watku: ) podczytuje, ale nie potrafie sie wbic w dyskusje

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-11-08 o 21:23
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:24   #384
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
ja kupowałam

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:24   #385
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Kupisz, jest bardzo dobre

o
Stary 2012-11-08, 21:36   #386
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Aaaa, więc to tak A myślałam, że spał ciągiem tyle godzin

No to ja już nie narzekam, bo Sebuś śpi od 20 do 5 rano ciągiem, a potem jakbym go usypiała to pewnie też byśmy tym sposobem przespali do południa, ale ja już wtedy wstaję i biorę się do życia, bo mi szkoda dnia

Może spróbuj zrobić trochę rzadszą tą marchewkę, żeby Maja mogła przełykać tak jak mleko. U nas też Sebuś na początku trochę grymasił, bo mu konsystencja nie pasowała, więc robiłam trochę rzadsze te zupki, a jak się przyzwyczaił to wtedy gęste

pola_m ugotowałam sobie kaszę jaglaną z jabłkami i rodzynkami na kolację i hmmm... no trzeba się przyzwyczaić do tego smaku

Ja bym chciała jak najdłużej. Znaczy karmię piersią tylko w nocy, a w dzień ściągam, ale mam mega radoche jak wiem że pije moje mleko. Chociaż był taki okres, że dostawał tylko mm i było mi źle. Prawie depresje miałam!
Cytat:
Były dzisiaj u mnie 2 koleżanki,jedna w 2 mies ciąży druga ma 2 letnie dziecko.przyniosły dla liwki 2 chupa chupsy i czekoladki kinder,Ja im mówię ze moje dziecko Nie je słodyczy a one na to ze jestem głu pia i że musi mieć ona cukier w sobie i przez to ze jej bie daje dziecko później Nie będzie Ni chciało nic jeść hehe a i jeszcze chrupki przyniosły. I że wodę hej daje zamiast herbat,one wieża we wszystkie zaboboby aż mi glowa od nich pęka
No ja ostatnio pisałam, że mi znajomi przynieśli biskopty i byli zdziwieni, że ja mu nie daję słodyczy. U nich trochę rozumie bo mają syna 18 letniego, więc moze zapomnieli ale ta Twoja znajoma, która ma dwulatka.
Dużo piszecie jak wasze dzieci jedzą na początku, że plują itp. a tak wyglądał mój Antoś jak próbował jabłko http://youtu.be/_4rU8qMBHU0 i jeszcze kichnął na mnie
Stary 2012-11-08, 21:44   #387
doris888
Rozeznanie

_agata, Ci sąsiedzi ode mnie z klatki, od brązowego Grandera , faktycznie mają chłopczyka
nie wiem czemu myślałam że to dziewczynka, ale nigdy się nie spotkałam z nimi twarzą w twarz tzn z sąsiadem tak, a z sąsiadką ani sąsiadem juniorem nie tylko tak się zgadałam ze swoim mężem bo oni czasem gadają jak się widzą i mówi że mają chłopczyka

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
he he a to dobre to już pół biedy czy to zdrowo czy nie ale jak one widziały to technicznie chyba powinnaś wziąć te wszystkie słodycze - zmiksować i podać zamiast zupki
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:46   #388
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
No ja ostatnio pisałam, że mi znajomi przynieśli biskopty i byli zdziwieni, że ja mu nie daję słodyczy. U nich trochę rozumie bo mają syna 18 letniego, więc moze zapomnieli ale ta Twoja znajoma, która ma dwulatka.
Dużo piszecie jak wasze dzieci jedzą na początku, że plują itp. a tak wyglądał mój Antoś jak próbował jabłko http://youtu.be/_4rU8qMBHU0 i jeszcze kichnął na mnie
Nie ma się co dziwić, wszystkie te kaszki gotowe Bobowita czy inne zawierają cukier, owoce w słoiczkach cukier, jakieś jogurty czy inne desery dla dzieci - cukier.
Koleżanka u mnie była ze swoim 7,5-miesięcznym synem i mu to dawała, ja się już nic nie odzywałam.

E, nie jest źle z tym jabłkiem, przynajmniej je.
Ja jak Maćkowi daję coś, to usta ma zamknięte i siedzi z miną "jak chcesz matka żebym jadł to się postaraj"

Zwykłą metalową łyżeczką mu to dajesz?

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
_agata, Ci sąsiedzi ode mnie z klatki, od brązowego Grandera , faktycznie mają chłopczyka
nie wiem czemu myślałam że to dziewczynka, ale nigdy się nie spotkałam z nimi twarzą w twarz tzn z sąsiadem tak, a z sąsiadką ani sąsiadem juniorem nie tylko tak się zgadałam ze swoim mężem bo oni czasem gadają jak się widzą i mówi że mają chłopczyka
A zapytaj jeszcze męża jak ona ma na imię

Mamy kurczaka wsiowego, właśnie gotuję dla Maćka Jak łaskawie będzie chciał jeść zupy, które mu gotuję to dostanie kurczaka

o
Stary 2012-11-08, 21:51   #389
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Nie ma się co dziwić, wszystkie te kaszki gotowe Bobowita czy inne zawierają cukier, owoce w słoiczkach cukier, jakieś jogurty czy inne desery dla dzieci - cukier.
Koleżanka u mnie była ze swoim 7,5-miesięcznym synem i mu to dawała, ja się już nic nie odzywałam.

E, nie jest źle z tym jabłkiem, przynajmniej je.
Ja jak Maćkowi daję coś, to usta ma zamknięte i siedzi z miną "jak chcesz matka żebym jadł to się postaraj"

Zwykłą metalową łyżeczką mu to dajesz?

Mamy kurczaka wsiowego, właśnie gotuję dla Maćka Jak łaskawie będzie chciał jeść zupy, które mu gotuję to dostanie kurczaka
On pięknie dziub do jedzenia otwiera tylko czasem zapobiegawczo robi minę, że nie dobre i fajnie to wygląda.
Przyznaje mój błąd, nie pomyślałam o tej łyżce na początku i pierwszy raz taką dostał, a teraz ma swoją ulubiona plastikową.
Stary 2012-11-08, 21:55   #390
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

nie wie ale on raczej taki ciemny jest- w sensie karnacja , włosy ona też chyba ciemne włosy z tego co kojarzę niedawno zmienili auto i wiem że ona chyba pochodzi spoza kielc bo kiedyś był po coś u mojego męża i właśnie mówił że jadą do jej rodziny poza kielce , bo on tez w budowlance pracuje i miał tam jakieś płytki układać ... he he mam nadzieję że koleżanka się nie wkurzy że ją tu obgaduję na forum
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości