Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - część 15 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 15:06   #3241
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i warzywami
I ciacho I padam na twarz bo pół dnia stoję przy garach
mrrrr my wczoraj jeszcze dojadaliśmy naleśniki. zrobiłam z kurczakiem i brokułem i lazurem - to połączenie zawsze wychodzi genialne

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Ja gotuję zupę...ale coś dziś siadam ..
a co się dzijeje?

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja pracuję, ale mam podzielną uwagę...więc jestem i tu

Ja dziś na obiado-kolację zrobię dietetyczne nuggetsy z piekarnika
mrrr, pycha! A jak robisz?

Ja nadal myślę nad tym obiadem, już mi fasolka po bretońsku przeszła przez myśl i chilli con carne i ta pomidorówka... i nadal nie wiem!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:06   #3242
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Dodaja,

Ana, my mamy 4 okna + to tarasowe
tylko?? może inaczej liczymy bo ja za czasów bloków miałam więcej (jakieś 6 licząc podwójne jako jedno okno)

w domku to ja samych dachowych mam 3, ale tych nie wliczałam

a tak to : garaż, kotłownia, łazienka, pokoik, kuchnia, jadalnia, salon, 3 pokoje no i tyle tylko że np. jadalni oprócz okna mam jeszcze balkonowe
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:08   #3243
metkaa
Zakorzenienie

gasze kompa, za 20 min spadam,
po drodze zakupy, odbiore mlodego i domek

milego popoludnia
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:10   #3244
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
apropo starań to już tak się nakręciłam, że szok najbardziej co mi daje teraz popalić w czachę to, ze mam umowę na zastępstwo do sierpnia i potem doopa macierzyńskiego bym nie miała... i to mnie dobija, tym bardziej, że mają wprowadzić na rok... i co ja mam zrobić
zostałaby tylko kasa tżta a na głowie budowa ;/ a jakbyśmy się nie starali to może byłaby szansa na przedłużenie, ale pewności nie mam...
oj Ania, Ania... decyzja należy do Ciebie
zawsze jest a może jednak.. a co jeśli... a, ale, a może... także poukładaj sobie wszytsko w głowie i podejmij decyzję. Weź pod uwagę, że może się udać od razu, a że może też to potrwać - musisz wszystko rozważyć.
Poza tym jesteś młodziutka więc jak podejmiesz decyzję, że jeszcze poczekasz, przynajmniej żeby wyjaśniła się sprawa z pracą to też nic się nie stanie.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:12   #3245
ButterBear
Zakorzenienie

Guciu, chce nuggetsy zrobić w jajku i otrębach owsianych. Nie robiłam nigdy, nie wiem co z tego wyjdzie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:16   #3246
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
ja dzis robie spagetti
Mój mąż mi truje tyłek o spaghetti...jak mama dziś kupiła mięso, to pewnie jutro zrobię

Guciu a brzuszek trochę pobolewa, ciągnie...i dziś wyjątkowo plecy mi wysiadły

Muszę znaleźć może jakieś ćwiczenia dla ciężarnych na kręgosłup...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:44   #3247
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
oj Ania, Ania... decyzja należy do Ciebie
zawsze jest a może jednak.. a co jeśli... a, ale, a może... także poukładaj sobie wszytsko w głowie i podejmij decyzję. Weź pod uwagę, że może się udać od razu, a że może też to potrwać - musisz wszystko rozważyć.
Poza tym jesteś młodziutka więc jak podejmiesz decyzję, że jeszcze poczekasz, przynajmniej żeby wyjaśniła się sprawa z pracą to też nic się nie stanie.
no Ania Ania już inne problemy odrzuciłam na bok - także sukces

co do pracy to jest bardziej zakręcone, ale nie będe pisała o szczegółach... bo to naprawdę skomplikowane... iii takie tam ;p

ogólnie mówiąc to chciałabym zmienić pracę, także może by się udało ale wtedy trzeba byłoby czekać do września (2013) żeby zobaczyć czy będzie ta praca no i jeżeli bym dostała tę wymarzoną to do kolejnego września (2014) na staranka żeby chociaż w nowej robocie rok przepracować i automatycznie robi się obsuwka o 2 lata

a jak zostanę tu, nie uda się z tamtą pracą, a tu przedłużą... to w sumie też nie wiem czy nie dalej na zastępstwo ;/

jak to widzicie obiektywnie patrząc?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-11-08 o 15:45
Stary 2012-11-08, 16:07   #3248
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
wogole to glowa mnie boli i poszla bym do domu
Też mnie potwornie głowa boli. Zresztą od wczoraj, kładłam się z bólem głowy i obudziłam

Onyks Jakie ciacho ?
Ja mam duuużo jabłek i muszę jakiś ciacho na weekend wymyślić. Oczywiście najlepiej dietkowe

Cytat:
Guciu, chce nuggetsy zrobić w jajku i otrębach owsianych. Nie robiłam nigdy, nie wiem co z tego wyjdzie
Ja praktycznie tylko tak panieruję jak już muszę Czasami dodam ciut sezamu albo siemienia Pycha!
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 17:05   #3249
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Po drugie:
Bika ciesz się, że masz grzeczną księżniczkę w domu ! A takie kulki to i ja bym zjadła Ja to wszystkożerna świnia

Przypomniało mi się, jak mój kuzyn kiedyś powiedział do swojego brata "dobra świnia wszystko zje"
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 17:09   #3250
Tommorow
Raczkowanie

Onyks zjadlabym sobie takie nalesniczki

Bikus jak tam docieracie sie z Emilka??? Jak pierwsze dni bez TZ w domu

Malenstfffo
jak tam kropki, kopia

Madzia & Zaaabcia
ucalujcie maluszki

Ja ostatnio tylko wpadam i wypadam, ciagle jakas przemeczona jestem i non stop spie w dzien a w nocy za to szlajm sie jak komar

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 53 54 51 52 50

Edytowane przez Tommorow
Czas edycji: 2012-11-08 o 17:20
Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 17:16   #3251
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
szczerze mowiac nie polecam zadnych kremow z parafina (parafinum liquidum)... moze wiecej zaszkodzic niz pomoc...

my kiedys uzywalismy Welede

teraz robie sama

jakbys chciala pobawic sie sama, to podaje prosty przepis:
100ml oleju jadalnego (np oliwy z oliwek lub olej rzepakowy, mozna tez zmieszac kilka roznych olejow)
12-15 g wosku pszczelego (jakosc 1A, czyli spozywczo-kosmetyczna)
pare kropli olejku eterycznego (ja uzywam lawende lub drzewo rozane)

olej wlac do garnka, do tego dodac wosk (najlepiej starty lub w postaci pastylek), powoli podgrzewac do momentu rozpuszczenia sie wosku i caly czas mieszac, nie dopuscic do wrzenia!!!
mieszanine troche przestudzic i jak zacznie matowiec dodac olejek eteryczny, dobrze wymieszac, wlac do sloika (opakowania), zamknac wystudzic, gotowe

pieknie pielegnuje i jest trwale

dziekuje kochana

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

ale macie duuuzo śniegu Fajnie
Wojtek od kad zobaczył w tym roku pierwszy śnieg to codziennie rano idzie do okna i pyta "mama nie ma snieg??"

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post 07:48 ----------

Żabciu zawsze jak chcesz to powiedz, mogę kupić i Ci wysłać

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 --------
Oj to Wojtus bylby w 7 niebie jak by zobaczyl ten snieg u nas

Dziekuje slicznie za propozycje

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
mozesz, no ale chyba tak by nie zlizal (oczywiscie nie otruje sie od tego), wiec ja omijałam
Smaruje poliki, nos, czolo, uszy ma zakryte wiec nie

No bo wlasnie na necie pisze ze powinno sie tez dbac o usteczka dzieci .. tylko czym smarowac

Cytat:
Cześć...
hej

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
zaaabcia - nie będę się powtarzać, że schrupałabym Domino na miejscu! Razem z tym śniegiem!
A krem mogę kupić i wysłać do Was Tylko może od razu ze dwie tubki, bardziej się będzie wysyłka opłacać
Dziekuje

Tobie rowniez dziekuje slicznie za propozycje Wczoraj juz napisalam do tesciowej i miala dzisiaj wyslac. Ja ta cieszy jak moze cos przeslac malemu

Ale bede o Was pamietac , jeszcze raz dziekuje

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Witam się z rana dla mnie to ranek, bo Emilka śpi od 22 z przerwami co 3 godziny na cyca....... czy to normalne
Pewnie ze normalne Teraz Emilka potrzebuje duzo snu ... z czasem bedzie coraz mniej spac

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Co macie dzisiaj na obiad? Bo u mnie dzisiaj pustka w głowie! Tzn, dla męza zrobię quasadillas, ale ja nie mam ochoty, myślałam o pomidorówce, ale nie jestem przekonana
No wlasnie u mnie pustka w glowie nie mam pomyslu na obiad.

Cytat:
No właśnie chyba za wcześnie..... chociaż przyznam, że też nie bardzo mi się chce.....
Aaaaaaaaa............. i miałam się Was jeszcze pytać - czy też miałście taki "wilczy" apetyt??? Nie wiem czy to "zasługa" KP czy czego, ale gdybym się nie hamowała to żarłabym non stop.
Wagowo, ważę tyle co przed ciążą, ale boję się, że jak sobie pofolguję, to będzie armagedon

Tak, tak, zastrzyk na przyszłość ale przecież chcę drugie dziecko jeszcze nie wiem kiedy, ale przyjdzie i na to pora
Ja chyba jadlam normalnie w czasie karmienia.

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
No i sobie pojechalismy do Berlina!
Męzowi zmienił sie szef... i cofnął urlopy!! kurde.. 1 dzien urlopu rozumiecie??!! Bo ja średnio.... a tak sie cieszylismy

co za burak z tego szefa

Cytat:

kochany

apropo starań to już tak się nakręciłam, że szok najbardziej co mi daje teraz popalić w czachę to, ze mam umowę na zastępstwo do sierpnia i potem doopa macierzyńskiego bym nie miała... i to mnie dobija, tym bardziej, że mają wprowadzić na rok... i co ja mam zrobić
zostałaby tylko kasa tżta a na głowie budowa ;/ a jakbyśmy się nie starali to może byłaby szansa na przedłużenie, ale pewności nie mam...

dziekuje

A dalibyscie rade wyzyc i z jednej wyplaty ?

Dzien doberek
Wiecie , ze jutro juz piatek?

Nas zasypalo na maxa , maz oczywiscie poszedl do pracy ( mam ojca pracoholika ) Wjazd do domu nie odsniezony takze nie mam sie jak z domu ruszyc.

A wlasnie , w koncu stwierdzilam ze kupimy mojej przyjaciolce bon do salonu kosmetycznego zeby sobie pazurki zrobila Mysle ze sie ucieszy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 17:17   #3252
Amani
Zakorzenienie

hej, Kochane

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Amani podziwiam Twoją walkę! Z tylu stron działasz, że niedługo na jakiś wybieg nam Cię wezmą!
dziekuje za mile slowa ale jeszcze duzo wody w Wisle uplynie zanim bede wygladac jak czlowiek

Wybaczcie, ze nie pocytowalam wszystkiego, ale jestem jakas dzis padnieta... Od rana jezdzilam i zalatwialam, odebralam tlumaczenie, bylam na silowni (mialam miec wejscie na BodySpace, ale zepsuty i mialam zwyly trening z trenerem ) a potem pojechalam do innego miasta na elektrowstrzasy lezalam godzine podpieta do jakiegos ustrojstwa i co sekunde napinaly mi sie miesnie. Potem na ost 20min dali mi taka wielka masujaca glowice na podczerwien i polozylam sobie ja na brzuch. Jak skonczylam to az mialam spalony!
no i niedawno wrocilam do domu, gadalam z siostra na Skypie i nasz Maly NAUCZYL SIE CHODZIC!!! taki kochany pingwineczek, ohhh tak strasznie za nim tesknie!!!!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 17:17   #3253
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
powiem krotko: pamietacie moj bolacy nadgarstek??
no wiec mam zlamana reke
Też chodziłam kiedyś kilka dni z bolącą ręką (przewróciłam się) - niby nic nie było widać, ani nie była spuchnięta, ani sina. A po prześwietleniu okazało się, że kość przedramienia pękła. Współczuję gipsu Niestety przy złamaniu to trochę go trzeba ponosić.

Cytat:
Kurcze, zawsze pod wiatr
Mam tak do zawsze, przyzwyczaiłam się

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki
Nie chcę Was denerwować ale ja nadal mam zwolnienie i jestem w domku... dzisiaj do księgowej muszę jechać ale zawsze jestem chora jak mi wręcza te wszystkie ZUSy srusy i inne opłaty.. Także odwlekam to ile mogę =)
Tasiu, mam nadzieję, że wszystko się u Ciebie poukłada. Trzymaj się

Cytat:
U nas ani ja, ani mąż, nie znamy swojej grupy Będę musiała zrobić przed staraniami. Ale bodajże moi rodzice oboje mają "+", więc jest szansa na plus
Też nie znałam swojej grupy krwi. Badanie zrobiłam dopiero przed pójściem do szpitala, bo musiałam
Cytat:
No i sobie pojechalismy do Berlina!
Męzowi zmienił sie szef... i cofnął urlopy!! kurde.. 1 dzien urlopu rozumiecie??!! Bo ja średnio.... a tak sie cieszylismy
Cytat:
No jak widac mozna Co najlepsze, mielismy rezerwacje na hotel i trzeba było podac nr karty kredytowej jako forma zabezpiecznia - ciekawa jetem czy ściagną kase Oczywiscie jak sie dowiedział tz to odrazu do hotelu zadzwonił i odwołał.
Szkoda, że nie udało mu się pojechać.
Co do rezerwacji - zależy, jakie mieliście warunki tej rezerwacji. Czasem anulowanie jest bezpłatne, a czasem niestety pieniądze przepadają. My zawsze wybieramy rezerwację z bezpłatną anulacją. Zwykle trochę więcej się płaci, ale przynajmniej nie ryzykujemy, że stracimy całą kwotę, gdybyśmy jednak nie mogli pojechać.
Rezerwowaliście przez Internet?
Cytat:
Nie no, mówię Ci... od samego nie
Chociaż ja biorę folik i staram się o dziecko i też w ciąży nie jestem. Zajście w ciążę to nie taka prosta sprawa
Butter, nie bądź taka niecierpliwa - przyjdzie czas na Ciebie
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 17:18   #3254
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
Ty jeszcze tu?? na porodówkę siooo
Stary 2012-11-08, 17:22   #3255
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia & Zaaabcia ucalujcie maluszki

Ja ostatnio tylko wpadam i wypadam, ciagle jakas przemeczona jestem i non stop spie w dzien a w nocy za to szlajm sie jak komar

Masz stresa ?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-08, 17:22   #3256
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dziekuje

A dalibyscie rade wyzyc i z jednej wyplaty ?

A wlasnie , w koncu stwierdzilam ze kupimy mojej przyjaciolce bon do salonu kosmetycznego zeby sobie pazurki zrobila Mysle ze sie ucieszy
a proszę

Wiesz co ciężko powiedzieć, bo mieszkamy z rodzicami, więc żyć za co mamy a nasze to raczej na budowę idą (no i takie rzeczy dla nas jak potrzeba kosmetyki, ciuchy)... także z jednej pensji dziecko i odkładanie miałoby być... a teraz odkładamy z dwóch wypłat

fajny prezent

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ze nie pocytowalam wszystkiego, ale jestem jakas dzis padnieta... Od rana jezdzilam i zalatwialam, odebralam tlumaczenie, bylam na silowni (mialam miec wejscie na BodySpace, ale zepsuty i mialam zwyly trening z trenerem ) a potem pojechalam do innego miasta na elektrowstrzasy lezalam godzine podpieta do jakiegos ustrojstwa i co sekunde napinaly mi sie miesnie. Potem na ost 20min dali mi taka wielka masujaca glowice na podczerwien i polozylam sobie ja na brzuch. Jak skonczylam to az mialam spalony!
no i niedawno wrocilam do domu, gadalam z siostra na Skypie i nasz Maly NAUCZYL SIE CHODZIC!!! taki kochany pingwineczek, ohhh tak strasznie za nim tesknie!!!!
ależ się ujędrnisz
Stary 2012-11-08, 17:25   #3257
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Ty jeszcze tu?? na porodówkę siooo
No właśnie!

Ale miłe jesteśmy..

Bika a jak tam dzień bez męża?

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:

Malenstfffo
jak tam kropki, kopia
Kopią, kopią

Wczoraj jak leżałam na boku, to lewy dzidziol tak dawał, że myślałam, że mi ten brzuch przebije! Ja nie wiem co mu było..czy akurat tak się jakoś ułożył...ale w życiu tak nie kopał...
Stary 2012-11-08, 17:31   #3258
Tommorow
Raczkowanie

Ana to musisz mojej corce pwoiedziec, bo ona to ma mnie w tylku.

Zaabcia teraz nie ale jak zaczynaja mi sie takie bolesne skurcze to zaczynam sie stresowac i to bardziej niz z Filipem. Chociaz to zawsze wiesz, w innym panstwie, bariera jezykowa, bol i wszytsko naraz. Ale mam nadzieje ze bedzie dobrze

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
Stary 2012-11-08, 17:32   #3259
mysia1986
Zakorzenienie

Własnie rozmawiałam z koleżanka... jest w 5tygodniu ciaży
Strasznie sie cieszy, długo sie starali, sa 5lat po slubie.. chyba ze 20 minut mi sie smiałą i płakała na zmiane do słuchawki..
Strasznie sie ciesze, długo czekali.
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 17:37   #3260
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
a proszę

Wiesz co ciężko powiedzieć, bo mieszkamy z rodzicami, więc żyć za co mamy a nasze to raczej na budowę idą (no i takie rzeczy dla nas jak potrzeba kosmetyki, ciuchy)... także z jednej pensji dziecko i odkładanie miałoby być... a teraz odkładamy z dwóch wypłat

fajny prezent
Wiesz , tak to jest ze nigdy nie bedzie odpowiedniego czasu na dziecko. A bo praca , a po studia , budowa .. zawsze jest jakies ale .. Najawazniejsze zeby decyzja o dziecku byla przemyslana i ze obydwoje tego chcecie.

Cytat:

Wczoraj jak leżałam na boku, to lewy dzidziol tak dawał, że myślałam, że mi ten brzuch przebije! Ja nie wiem co mu było..czy akurat tak się jakoś ułożył...ale w życiu tak nie kopał...
buuuu tesknie za swoim brzuszkiem

Cytat:
Zaabcia teraz nie ale jak zaczynaja mi sie takie bolesne skurcze to zaczynam sie stresowac i to bardziej niz z Filipem. Chociaz to zawsze wiesz, w innym panstwie, bariera jezykowa, bol i wszytsko naraz. Ale mam nadzieje ze bedzie dobrze
A z kim zostawicie Filipa?
Doskonale Cie rozumiem. Ja mam polskiego lekarza i to mega plus.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Strasznie sie cieszy, długo sie starali, sa 5lat po slubie.. chyba ze 20 minut mi sie smiałą i płakała na zmiane do słuchawki..
Super !!!

Moja byla znajoma z ktora kontakt sie urwal jak zaszlam w ciaze ... tez bedzie miala dziecko.. A tez starali sie pare dobrych lat.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Super !!!

Moja byla znajoma z ktora kontakt sie urwal jak zaszlam w ciaze ... tez bedzie miala dziecko.. A tez starali sie pare dobrych lat.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-08, 17:42   #3261
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No bo wlasnie na necie pisze ze powinno sie tez dbac o usteczka dzieci .. tylko czym smarowac

kremem tez, chociaz dla mnie to bez sensu, bo dziecko zlize zaraz

, fajny prezent

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
gadalam z siostra na Skypie i nasz Maly NAUCZYL SIE CHODZIC!!! taki kochany pingwineczek, ohhh tak strasznie za nim tesknie!!!!

Cytat:
. Ja mam polskiego lekarza i to mega
to Ci fajnie

Today dasz rade
Stary 2012-11-08, 17:52   #3262
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
kremem tez, chociaz dla mnie to bez sensu, bo dziecko zlize zaraz

, fajny prezent

to Ci fajnie
No wlasnie

Dzieki A rano jej wyslalam sms ze zdjeciem Domino jak trzyma w rece karteczke "Happy Birthday" Odpisala ze to najpiekniejsze zyczenia jakie dostala

Najlepsze jest to jak sie spotykam ze znajomymi na pytanie do jakiego gina chodza 99% odpowiada ze wlasnie do tego co ja. Takze sie smiejemy ze ma wszystkie polki , slowaczki , czeszki z okolicy jako swoje pacjentki.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-08, 18:04   #3263
Tommorow
Raczkowanie

zaaabcia z sasiadka nasz, taka dobra moja znajoma, wiec wiem ze nic mu sie tam nie stanie

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
Stary 2012-11-08, 18:11   #3264
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Today a co Ty tu robisz??? Przecież miałaś być na porodówce
Dzień bez tż super dałyśmy radę
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:36   #3265
gochaa_p
Zakorzenienie

odebrałąm sukę, śpi padnięta po narkozie :/ W styczniu mamy się zgłosić na sterylizację, i to obowiązkowo bo przy następnej cieczce grozi jej dokłądnie to samo :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:15   #3266
Malensstfo
Zakorzenienie

Ale cisza dzisiaj...
Stary 2012-11-08, 19:28   #3267
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie!

Ale miłe jesteśmy..

Milutkie przecież chcemy aby marzenie Today się spełniło

to musi być uczucie

Cytat:
Ana to musisz mojej corce pwoiedziec, bo ona to ma mnie w tylku.

Maya wyłaź, czeka na Ciebie wiele niespodzianek!

Cytat:
ooo super!

Cytat:
Wiesz , tak to jest ze nigdy nie bedzie odpowiedniego czasu na dziecko. A bo praca , a po studia , budowa .. zawsze jest jakies ale .. Najawazniejsze zeby decyzja o dziecku byla przemyslana i ze obydwoje tego chcecie.
beznadzieja... a Ty żabciu miałaś jakieś wątpliwości, jakieś "ale"...? bo w sumie prace miałaś, domek też i jak pojawiały się następne wątpliwości??
Stary 2012-11-08, 19:42   #3268
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
beznadzieja... a Ty żabciu miałaś jakieś wątpliwości, jakieś "ale"...? bo w sumie prace miałaś, domek też i jak pojawiały się następne wątpliwości??

Ana
ja się po raz kolejny powtórzę, nigdy nie będzie dobrego czasu...ja odłożyłam starania też ze względu na pracę, z której niestety gó*** wyszło..a miałbyć to prawie pewniak...i w ten sposób straciłam kilka miesięcy...

Edytowane przez Malensstfo
Czas edycji: 2012-11-08 o 19:44
Stary 2012-11-08, 19:43   #3269
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
zaaabcia z sasiadka nasz, taka dobra moja znajoma, wiec wiem ze nic mu sie tam nie stanie
o to super ze masz kogos zaufanego

Cytat:
Dzień bez tż super dałyśmy radę
brawo

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
odebrałąm sukę, śpi padnięta po narkozie :/ W styczniu mamy się zgłosić na sterylizację, i to obowiązkowo bo przy następnej cieczce grozi jej dokłądnie to samo :/
biedna

Cytat:

Mysle ze zawsze sa jakies watpliwosci. Nigdy nie ma tak ze na 100% sie jest pewnym. Wiesz ja pracowalam do 8 miesiaca od tego czasu nie mam wyplaty takze zyjemy z tego co zrobi maz w tym mamy 1,300$ miesiaczne pozyczki na dom.

U mnie jedyna watpliwosc to byla taka czy napewno dam sobie rade z dzieckiem , czy sytuacja mnie nie przerosnie.

onyks - dasz przepis na te nalesniki z kurczakiem?

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Ana ja się po raz kolejny powtórzę, nigdy nie będzie dobry czas...ja odłożyłam starania też ze względu na pracę, z której niestety gó*** wyszło..a miałbyć to prawie pewniak...i w ten sposób straciłam kilka miesięcy...
racja , zawsze sie znajdzie jakies "ale".
Malo chyba jest par ktore w 100% decyduja sie na dziecko.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-08, 19:44   #3270
kaska87
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
nie nadrabiam, dzisiaj zmarła babcia męża, z którą mieszkaliśmy mam dość
za dużo jak na 1 rodzinę....
w ciągu roku dziadek, teść i babcia ehhh

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości