Koty- część V - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 11:28   #2971
esfira
Zakorzenienie

Dot.: Koty- część V

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

I co, nie lepiej siedzieć w chacie?
buuuu, nienawidzę tego, ja wstaję rano, wychodzę do pracy, a kot w tym czasie leży na kołdrze i się przekręca z jednego boku na drugi choc dzis wstal rano razem ze mna i wskakujac na biurko zwalil ukladane puzzle 700 elementow a wczoraj w nocy na zewnetrznym parapecie wyladowal listek. I dr Ravik pol nocy skakal po parapecie po moich kwiatkach żeby tego listka jakos złapac (przez szybę)

ale macie fajnie, że macie gdzie wstawiac takie wypasione drapaki

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:44   #2972
marea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam pytanie. Macie drapaki, które możecie polecić? wiem że rufi są super, ale nie mam tyle kasy, więc szukam czegoś tańszego, ale też niezłej jakości
Ja mam ten ponad 4 lata i trzyma się świetnie, przy 2ch kotach, w tym jeden szaleje po nim jak małpka, kupowałam w zooplus, kosztował ok 250 zł, teraz go nie widzę w ich ofercie
http://alejka.pl/drapak-dla-kota-bruno-bezowy.html
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:48   #2973
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Dziewczyny ponawiam pytanie. Macie drapaki, które możecie polecić? wiem że rufi są super, ale nie mam tyle kasy, więc szukam czegoś tańszego, ale też niezłej jakości
Ja mam zwykły 2-piętrowy z budką za 100 zł i wolę co roku przez 10 lat taki kupować niż raz na 10 lat za 1000 zł.

Drapak nie jest stabilny, bo mimo dobrego zabezpieczenia połamał się w transporcie, musiałam go usztywniać na własną rękę. Koty na zdjęciach reklamowych są jakieś miniaturowe.
Stary 2012-11-08, 12:01   #2974
Tamka06
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
I jeszcze się podlizuje !

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

A król Julian ciachnięty ?
Skacze na drzwi, to znaczy, że drzwi są zamknięte? Nie da się ich po prostu otworzyć, żeby miał dostęp?
Nie, jeszcze nie ciachnięty Czekam z tym jeszcze jakiś miesiąc, dwa, bo Julek ma dopiero 5 miesięcy. Drzwi póki co muszą być zamknięte, bo Julian gdyby wszedł na pokrywę akwa, to mógłby sobie zrobić krzywdę, a jeszcze nie jest w 100% zabezpieczone.
Tamka06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:15   #2975
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ja mam zwykły 2-piętrowy z budką za 100 zł i wolę co roku przez 10 lat taki kupować niż raz na 10 lat za 1000 zł.

Drapak nie jest stabilny, bo mimo dobrego zabezpieczenia połamał się w transporcie, musiałam go usztywniać na własną rękę. Koty na zdjęciach reklamowych są jakieś miniaturowe.
Mieliśmy wcześniej kilka tańszych drapaków i wygląda na to, że trafiają nam się bardzo żywiołowe koty, bo każdy z nich kilkakrotnie wywracał drapak Zyziek nawet mając raptem 4 miesiące obalił taki ponad metrowy drapak z wydawałoby się solidną budą na dole.
Teraz zależało nam na sufitowym, bo chcemy, żeby koty po drapaku wchodziły też na regał z książkami, z którego z kolei nad drzwiami po półce przewędrują na szafkę narożną I czytając o rozchwianych sufitowych drapakach z zooplusa i innych internetowych sklepów moja wyobraźnia wypracowała obraz wywróconego 30-kilowego drapaka, pod którym ginie któryś z moich kotów, a wynajmowane mieszkanie zostaje zdemolowane. Podziękuję
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:38   #2976
Magda_84
Rozeznanie

Dziewczyny dziękuję za rady w sprawie drapaka, na pewno wezmę je od uwagę, z tym że teraz mam jeszcze większy mętlik w głowie
iwona1110 moja kotka ma dopiero 3 miesiące, to dachowiec więc nawet jak urośnie nie będzie duża i ciężka, ale żywioł z niej ogromny, lata po całym mieszkaniu, więc zależy mi na stabilnym drapaku.
Będę wdzięczna za filmiki dla porównania
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:52   #2977
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za rady w sprawie drapaka, na pewno wezmę je od uwagę, z tym że teraz mam jeszcze większy mętlik w głowie
iwona1110 moja kotka ma dopiero 3 miesiące, to dachowiec więc nawet jak urośnie nie będzie duża i ciężka, ale żywioł z niej ogromny, lata po całym mieszkaniu, więc zależy mi na stabilnym drapaku.
Będę wdzięczna za filmiki dla porównania
Ja nad zakupem się zastanawiałam chyba z miesiąc zastanawiałam się co by kot wolał widziałam tylko że nie lubi budek, lubi się wspinać i im wyżej tym lepiej Nie żałuję tego zakupu drapaka z zooplusa bo przynajmniej mam coś na balkon.
Postaram się nagrać filmik i wrzucić jak tylko Motylek mi pozwoli. Jeżeli wizaż uzna że to reklama wrzucę Ci na priv
Moje koty na pewno mi pomogą w nagrywaniu

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:02   #2978
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Postaram się nagrać filmik i wrzucić jak tylko Motylek mi pozwoli. Jeżeli wizaż uzna że to reklama wrzucę Ci na priv
Moje koty na pewno mi pomogą w nagrywaniu
W takim układzie zdjęcia naszych drapaków to też reklama .

Polecasz Rufiarzy, bo na to zasługują i nic z tego nie masz, to to chyba nie reklama nielegalna, jak zysku nie ma

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:09   #2979
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
W takim układzie zdjęcia naszych drapaków to też reklama .

Polecasz Rufiarzy, bo na to zasługują i nic z tego nie masz, to to chyba nie reklama nielegalna, jak zysku nie ma
No wiem - niby racja ale wole mieć pewność. Wczoraj jak umieszczałam zdjęcie Ambry na drapaku na fb to zamalowałam metkę
W sumie mogliby dawać coś za reklamę

Mój facebook
Stary 2012-11-08, 14:48   #2980
Magda_84
Rozeznanie

pół dnia oglądam drapaki we wszystkich możliwych sklepach

znalazłam kilka z rufi na które mnie stać, ale nie są to drapaki sufitowe. W związku z tym mam pytanie. Czy one też będą stabilne? ma ktoś może rufi niesufitowy?
ten wydaje sie fajny i niedrogi
http://www.drapaki.pl/pl/podstawowe/42-p-5a.html
Stary 2012-11-08, 14:55   #2981
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
pół dnia oglądam drapaki we wszystkich możliwych sklepach

znalazłam kilka z rufi na które mnie stać, ale nie są to drapaki sufitowe. W związku z tym mam pytanie. Czy one też będą stabilne? ma ktoś może rufi niesufitowy?
ten wydaje sie fajny i niedrogi
http://www.drapaki.pl/pl/podstawowe/42-p-5a.html
Ja mam ten http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/64-d-5a.html z tapicerką dywanową jak na zdjęciu, niesufitowy, bardzo stabilny .

Ten z Twojego linka to drapak dla kociąt, nie wiem czy jak kot podrośnie to będzie mu dalej służyć, nie wiem.

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:57   #2982
ziazik
Rozeznanie

Ja bym jeszcze chciała w regale zrobić takie coś jak na 25 zdjęciu z linka, takie półki z przejściami dla kotów
http://www.joemonster.org/art/20438/...eble_dla_kotow
(ktoś już kiedyś wrzucał tego linka, Iwona, chyba Ty?)
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:10   #2983
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam ten http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/64-d-5a.html z tapicerką dywanową jak na zdjęciu, niesufitowy, bardzo stabilny .

Ten z Twojego linka to drapak dla kociąt, nie wiem czy jak kot podrośnie to będzie mu dalej służyć, nie wiem.
ten Twój bardzo fajny, ale jednak troche kosztuje
ten z linka który wklejałam nie jest dla kociąt (przynajmniej tak mi sie wydaje), dla kociąt był osobny odnośnik
Stary 2012-11-08, 16:40   #2984
iwona1110
Zadomowienie

Motylek dała zielone światło więc oczekujcie moich oskarowych produkcji z drapakiem w roli głównej

Mój facebook
Stary 2012-11-08, 18:09   #2985
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

ktoś mi podtruł Szprotę, leży w lecznicy na obserwacji i kroplówkach ;x
medsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:43   #2986
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medsik Pokaż wiadomość
ktoś mi podtruł Szprotę, leży w lecznicy na obserwacji i kroplówkach ;x
Przykro mi i trzymam zeby szybko zdrowko wrocilo i az mi przyszlo na mysl jak to przeczytalam ze " temu komus " przydalo sie to samo podac
Stary 2012-11-08, 18:45   #2987
Malla
Nie depcze krokusów

Skąd ta pewność, że kot został zatruty? Takie jest ryzyko polowań na dworze i niekoniecznie ktoś usiłował go zabić
Stary 2012-11-08, 18:47   #2988
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość
Przykro mi i trzymam zeby szybko zdrowko wrocilo i az mi przyszlo na mysl jak to przeczytalam ze " temu komus " przydalo sie to samo podac
odnoszę wrażenie, że to mój sąsiad.
Już kilka razy miał wzywane siły wyższe, bo jego zwierzęta są karmione suchym chlebem i wodą, a jego koty zawsze przychodzą do nas i już do niego nie wracają.
jak mi smutnno

Cytat:
Skąd ta pewność, że kot został zatruty? Takie jest ryzyko polowań na dworze i niekoniecznie ktoś usiłował go zabić
w tym przypadku nie ma wątpliwości.

Edytowane przez medsik
Czas edycji: 2012-11-08 o 18:49
Stary 2012-11-08, 18:53   #2989
carmen_88
Raczkowanie

Drogie Wizazanki bardzo prosze o rady
2 miesiace temu znalazlam mlodego,wychudzongo kotka na ulicy.. Jest kochanym,malutkim rozrabiaka-kilkumiesiecznym..
Ostatnio zastanawiam sie nad przygarnieciem ze schroniska jeszcze jednego kotka tylko,ze starszego 3+. Czy uwazacie ze to dobry pomysl?Czy kotki sie "dogadaja"-starszy z mlodszym? I czy to nie za wczesnie dla mojego kotka-dopiero co oswoil sie z domem a tu jeszcze inny kot?

I jeszcze jedno pyt Jak nauczyc mojego kota drapania po "drapaku"? Kupilam mu dosc spory, z roznymi bajerami zeby sie zainteresowal, a on,owszem pobawi sie,ale jesli chodzi o drapanie to z uporem maniaka interesuje sie tylko nasza nowa skorzana sofa.. Tak jakby zadne inne meble nie wchodzily w gre, tylko ten jeden mebel go interesuje..Niestety jego dobry gust nie nalezy do najtanszych Jestem bezsilna, tym bardziej,ze mnie i mojego TZta calymi dniami nie ma w domu..

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
odnoszę wrażenie, że to mój sąsiad.
Już kilka razy miał wzywane siły wyższe, bo jego zwierzęta są karmione suchym chlebem i wodą, a jego koty zawsze przychodzą do nas i już do niego nie wracają.
jak mi smutnno

w tym przypadku nie ma wątpliwości.
?!?! Boze, gdzie tacy ludzie podli sie rodza:/ j
jak sie czuje kotek?

Edytowane przez carmen_88
Czas edycji: 2012-11-08 o 18:52
carmen_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:06   #2990
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

Cytat:
Napisane przez carmen_88 Pokaż wiadomość
?!?! Boze, gdzie tacy ludzie podli sie rodza:/ j
jak sie czuje kotek?
jutro jedziemy do niej, nie mogę się doczekać aż ją poglaskam. Kochana biedulka.

A człowiek ten nie wiem gdzie się urodził, ale wiem, że jest zdolny do takich rzeczy. Kiedyś nam przetrzymywał kotka z pomieszczeniu gospodarczym. Było słuchać płaczliwe miauczenie, a on się wypierał, że kota nie ma. Skończyło się policją... nie rozumiem po co robi nam takie 'imprezy'
Stary 2012-11-08, 19:13   #2991
carmen_88
Raczkowanie

Cytat:
jutro jedziemy do niej, nie mogę się doczekać aż ją poglaskam. Kochana biedulka.

A człowiek ten nie wiem gdzie się urodził, ale wiem, że jest zdolny do takich rzeczy. Kiedyś nam przetrzymywał kotka z pomieszczeniu gospodarczym. Było słuchać płaczliwe miauczenie, a on się wypierał, że kota nie ma. Skończyło się policją... nie rozumiem po co robi nam takie 'imprezy'
?! Co za... brak slow na takich ludzi:/ Co takim durniom zwierzeta przeszkadzaja:/ Nie powiem co bym chetnie zrobila z tym panem..
mam nadzieje ze wszystko juz bedzie dobrze a pan..no coz.. zyczyc mu zeby przypadkiem sam zjadl to,co dal kotkowi:/
Stary 2012-11-08, 19:22   #2992
marea
Wtajemniczenie

Cytat:
Drogie Wizazanki bardzo prosze o rady
2 miesiace temu znalazlam mlodego,wychudzongo kotka na ulicy.. Jest kochanym,malutkim rozrabiaka-kilkumiesiecznym..
Ostatnio zastanawiam sie nad przygarnieciem ze schroniska jeszcze jednego kotka tylko,ze starszego 3+. Czy uwazacie ze to dobry pomysl?Czy kotki sie "dogadaja"-starszy z mlodszym? I czy to nie za wczesnie dla mojego kotka-dopiero co oswoil sie z domem a tu jeszcze inny kot?
Po pierwsze czy Twój kotek jest zaszczepiony ? przed przygarnięciem nowego, tym bardziej ze schroniska powinien Twój być 2 razy zaszczepiony i powienien minąć ok miesiąc od czasu ostatniego szczepienia. Młody kotek napewno zaakceptuje nowego kolegę ale gwarancji na przyjaźń nie ma nigdy, to tak jak z ludzmi, może zaiskrzyć na plus ale też koty mogą mieć tak różne charaktery że się będą co najwyżej tolerować.
2 koty to super sprawa, wg mnie samotny kot to smutny kot, ale są wyjątki...
Szukaj mu kolegi/koleżanki który będzie pasował do niego, więc głównie kieruj się charakterem nowego towarzysza a nie wyglądem

a co do kanapy...oklej dwustronną taśmą klejącą, powinno go zniechęcić po jakimś czasie, i spsikuj drapak kocimiętką w spraju żeby z kolei zachęcić
Stary 2012-11-08, 19:26   #2993
Malla
Nie depcze krokusów

medsik - co za... nie człowiek, nie zwierzę, nie wiem, jak go nazwać
Stary 2012-11-08, 19:29   #2994
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
medsik - co za... nie człowiek, nie zwierzę, nie wiem, jak go nazwać
co najśmieszniejsze- dzisiaj w autobusie chciał żebym mu rozmieniła pieniądze, bo nie ma na bilet. Kpina jakaś. Myślałam, że go uduszę
Stary 2012-11-08, 19:38   #2995
carmen_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Po pierwsze czy Twój kotek jest zaszczepiony ? przed przygarnięciem nowego, tym bardziej ze schroniska powinien Twój być 2 razy zaszczepiony i powienien minąć ok miesiąc od czasu ostatniego szczepienia. Młody kotek napewno zaakceptuje nowego kolegę ale gwarancji na przyjaźń nie ma nigdy, to tak jak z ludzmi, może zaiskrzyć na plus ale też koty mogą mieć tak różne charaktery że się będą co najwyżej tolerować.
2 koty to super sprawa, wg mnie samotny kot to smutny kot, ale są wyjątki...
Szukaj mu kolegi/koleżanki który będzie pasował do niego, więc głównie kieruj się charakterem nowego towarzysza a nie wyglądem

a co do kanapy...oklej dwustronną taśmą klejącą, powinno go zniechęcić po jakimś czasie, i spsikuj drapak kocimiętką w spraju żeby z kolei zachęcić
Dziekuje Ci bardzo za cenne rady
Tak, moj zaraz po przygarnieciu go byl na dokladnym "serwisie" u weterynarza
Czyli nie jest dla niego za wczesnie na kolege? bardzo mnie to cieszy)
Kierujac sie charakterem to bede miec 2 wariatow w domu Ale to dobrze bedzie weselej, szczegolnie im jak beda same w domu.Mam tylko jeszcze takie pytanie.. czy lepiej dobrac ta sama plec czy niekoniecznie jest to takie istotne?
Mam nadzieje ze kocimietka i tasma pomoga
Stary 2012-11-08, 19:43   #2996
marea
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje Ci bardzo za cenne rady
Tak, moj zaraz po przygarnieciu go byl na dokladnym "serwisie" u weterynarza
Czyli nie jest dla niego za wczesnie na kolege? bardzo mnie to cieszy)
Kierujac sie charakterem to bede miec 2 wariatow w domu Ale to dobrze bedzie weselej, szczegolnie im jak beda same w domu.Mam tylko jeszcze takie pytanie.. czy lepiej dobrac ta sama plec czy niekoniecznie jest to takie istotne?
Mam nadzieje ze kocimietka i tasma pomoga
Im szybciej kotka weźmiesz tym lepiej, im dłużej kotek jest sam tym później ciężej z dokoceniem

Wydaje mi się że dwa kocurki najlepiej się dogadają, takie mam spostrzeżenia.
Jeśli Twój kotek ma dominujący charakter i jest energiczny, nie bierz drugiego równie dominującego bo mogą być starcia, niech to będzie kotek wesoły ale mniej natarczywy, tak samo zbyt spokojny indywidualista może nie nadążać za Twoim, bądź Twój może go zastraszyć, ale z kolei pierdołowaty ale nie strachliwy kotek może zakochać się w Twoim rozrabiace i może uważać go za swojego guru hihi ...no sama wiesz jaki Twój jest

Medsik Trzymam kciuki by koteczka szybko z tego wyszła

Edytowane przez marea
Czas edycji: 2012-11-08 o 19:46
Stary 2012-11-08, 19:54   #2997
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Motylek dała zielone światło więc oczekujcie moich oskarowych produkcji z drapakiem w roli głównej
czekam z niecierpliwością
Stary 2012-11-08, 20:08   #2998
carmen_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Im szybciej kotka weźmiesz tym lepiej, im dłużej kotek jest sam tym później ciężej z dokoceniem

Wydaje mi się że dwa kocurki najlepiej się dogadają, takie mam spostrzeżenia.
Jeśli Twój kotek ma dominujący charakter i jest energiczny, nie bierz drugiego równie dominującego bo mogą być starcia, niech to będzie kotek wesoły ale mniej natarczywy, tak samo zbyt spokojny indywidualista może nie nadążać za Twoim, bądź Twój może go zastraszyć, ale z kolei pierdołowaty ale nie strachliwy kotek może zakochać się w Twoim rozrabiace i może uważać go za swojego guru hihi ...no sama wiesz jaki Twój jest

Medsik Trzymam kciuki by koteczka szybko z tego wyszła
super, dziekuje
Mam nadzieje,ze sie ucieszy z kolezki:p
Stary 2012-11-08, 20:22   #2999
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:

Nie wiem w którym miejscu się opłaca .

[/COLOR]
Faktycznie, więc za co oni zwracają
Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
buuuu, nienawidzę tego, ja wstaję rano, wychodzę do pracy, a kot w tym czasie leży na kołdrze i się przekręca z jednego boku na drugi choc dzis wstal rano razem ze mna i wskakujac na biurko zwalil ukladane puzzle 700 elementow a wczoraj w nocy na zewnetrznym parapecie wyladowal listek. I dr Ravik pol nocy skakal po parapecie po moich kwiatkach żeby tego listka jakos złapac (przez szybę)

ale macie fajnie, że macie gdzie wstawiac takie wypasione drapaki
O, mnie też czasami roznosi spoglądając rano na Chama. Ja o 4 (jak np. dzisiaj) na nogach, a on tak:

1- 4- tak sobie śpię
5,6- aż nie chce się wstać

Cytat:
Napisane przez Tamka06 Pokaż wiadomość
Nie, jeszcze nie ciachnięty Czekam z tym jeszcze jakiś miesiąc, dwa, bo Julek ma dopiero 5 miesięcy. Drzwi póki co muszą być zamknięte, bo Julian gdyby wszedł na pokrywę akwa, to mógłby sobie zrobić krzywdę, a jeszcze nie jest w 100% zabezpieczone.

Nie, żebym się tym chwaliła:

7,8 - Chamisko na akwarium; mały i duży
9,10- mały Bandyta

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
I czytając o rozchwianych sufitowych drapakach z zooplusa i innych internetowych sklepów moja wyobraźnia wypracowała obraz wywróconego 30-kilowego drapaka, pod którym ginie któryś z moich kotów, a wynajmowane mieszkanie zostaje zdemolowane. Podziękuję
Moim zdaniem, takie drapaki i tak powinno się jakoś zabezpieczać. U mnie np. choinka jest przymocowana- na wszelki wypadek. Moje koty mają nieduży drapak, korzystają z niego. Chamisko urządza sobie przechadzki po meblach, co z kolei motywuje mnie do regularnego sprzątania Ten drapak co ma teraz mama kupiła na giełdzie za 10 zł. Mój, wysoki za 140 zł olały

Teraz stoi na podłodze, ma budkę, a nad nią siedzisko. I 2 słupki do drapania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z (1).jpg (58,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z (2).jpg (64,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z (3).jpg (51,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z (4).jpg (62,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z (5).jpg (40,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z (6).jpg (57,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a (1).jpg (44,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a (2).jpg (53,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mc (1).jpg (81,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mc (2).jpg (59,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d (1).jpg (66,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d (2).jpg (57,0 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez motylek1007
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:58 Powód: ostatni raz łączę posty bez ostrzeżenia
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:59   #3000
motylek1007
Zakorzenienie

usunęli tą aukcje z all

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości